- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
manapság a CDkről rippelt FLACok mellé ott van a szoftver által készitett log, hogy volt-e adatdobás, bithiba, vagy bármi veszteség, sőt hogy milyen hardverrel rippelték.
a FLAC = WAV, ami meg WAV = CDrip mondjuk EAC Extractorral...
ezeket gyűjtsd lehetőleg, 320as mp3 meg diszkózni tökéletesRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #8950 üzenetére
Amit az olive nem enged sajnos.
Csak amit cd-n keresztül felviszel a meghajtóra.
Ez nagyon nagy bukó az olive lejátszókon. -
bajnokpityu
félisten
De miért nyúlna bele?
Eleve olyan döbbenetes teknika van belül,minek kéne még fülbecsapás is?
Egyébként mennyire észrevehető/élvezetet csökkentő,ha nem az SSDről megy?eladó topping dac
-
BBéci
legenda
Nem azt állítottam, hogy nem létezik high-end hang valamilyen adattárolóról indítva. Az mbl állványán is ott virított egy laptop, a Focal-Soulution cucchoz Apple TV volt csatlakoztatva.
Az nem mindegy, amit az előbb írtam. De nem is lehet elhanyagolni, még akkor sem, ha egyesek a hangminőségere fittyethányva csak a bitek egyezését vizsgálják. Ha van 2 CD között különbség, akkor a grabbelésben pláne.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
HECO Vitas szetthez melyik erősítő lenne a jobb választás?
- Yamaha RX-V661
- Pioneer VSX-819árban (használt) ugyanott van mindegyik... sajnos kipróbálni nem igazán van lehetőségem
esetleg más alternatíva max 60-65000 ért használtban? ha kevesebb sem baj, viszont szeretném, ha HDMI-n fogadna hangot... na nem a HD hangok miatt, hanem szeretném elkerülni a kábelrengeteget...
előre is köszi
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
norral
aktív tag
Megkérdezem itt is, hátha nem olvassa mindenki a hifi topicot.
"Ha van esetleg itt olyan hifista, aki tudna nekem segíteni meghallgatni egy B&W DM 604 S3-at BP környékén, annak nagyon hálás lennék. "
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
másképpen fogalmazva: két teljesen azonos digitális bitstream azonos körülmények között lejátszva teljesen azonosan szól. balog-féle negyedik alaptétel , és legkevésbé sem vitaalap, azért legalább az alapvető fizikai-matematikai szabályokat ne borítsuk fel ebben a szent topikban.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gabor970
addikt
válasz Dyingsoul #8913 üzenetére
ha nem ad ki a G30 vonal szintű jelet sztereó hang gyanánt, akkor ahogy BBéci írta, kell még egy D/A átalakító is. Szerintem ha tényleg alap igényeid vannak, bele lehet férni a 60e Ft-ba. 20-25e az erősítő, 20e egy pár hangfal, és 7-15e körül már van DAC, akár egy külső hangkártya is megteheti. Pár napja itt linkeltek be több pár hangfalat is 20e környékén (tannoy, Mission, nem emlékezem a harmadikra)
Sok türelemmel és kis szerencsével ki lehet fogni valami Denon 1705 körüli erősítőt és egy JBL178-as hangfalkészletet 70e Ft körül. Ehhez naponta kell lesni a Prohardveres hirdetőt, AVX hirdetési felületét, vaterát, expreszt.Már látok is az expreszen egy Denon 1306-ot 30e áron. Annyit megér.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #8955 üzenetére
Amikor sima usb kábellel kötöttem össze őket a vinyóval, nagyon nagy volt az ssd előnye.
Elhoztam Kácsáéktól pár jobb usb kábelt, és végül carbont megtartottam.
Ezzel már alig van különbség, de a belső ssd a tuti. Van külső ssd-m is, ott is hallani.
Nyilván a belsőre mentek rá, abból vegyél giga pénzért nagyobbatVáltozás : Ti sem vettétek észre, mikor váltottam vinyóra
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
mandju
senior tag
egy darab kábel/eszköz... bár lehet, hogy rosszul gondolom...
ha hdmi-s az erősítő, akkor minden eszközről egy darab hdmi megy az erősítőbe, majd onnan egy hdmi a tv-re.
ha nem, akkor az összes eszközt össze kell kötni a tv-vel hdmi-n, majd valamilyen audio kábelen minden eszközt össze kell kötni az erősítővel... 3 a tv ről is le kell venni az audio jelet, ami szintén az erősítőbe megy... vagy rosszul gondolom?
legalább is most így van nálam a kompakt hm összedrótozva.... van egy BD lejátszó, a popcorn és a pc.. .ez elég sok kábelt jelent...
mehetne egyszerűbben is, ha minden audio jelet a tvről veszek le, de akkor pl egy háttér zenehallgatáshoz is be kellene kapcsolnom a tv-t, hogy továbbítsa a hangot az erősítő felé...
vagy ezt is rosszul gondolom?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #8963 üzenetére
De ez az ssd dolog ez nem azért van a gyártó részéről (a hatalmas haszon mellett) hogy a cd-ről valo grabbelést semmilyen rezgés ne zavarja? Mert a hdd azért ha minimálisan is, de rezonál.
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #8963 üzenetére
Te, én ottan sokkolva voltam. Ennyi infó nem fér be egyszerre..
Az,meg, hogy én egyáltalán valaha észrevegyem a difit, szintén kérdéses...[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
mandju
senior tag
de ekkor a tv még nem szól az erősítőn és nekem 3 eszközöm van... így már 3 plusz kábelről beszélünk...
-
BBéci
legenda
Vegyél két - látszólag - egyforma gyári CD-t, vizsgáld meg a bitjeit, aztán hallgatózz! Teljes egyezés esetén is lehet különbség. Erre volt példa a praxisomban. Az írt lemez is bitre megegyezik az eredetivel, mégis más a hangja, jó rendszeren másodpercek alatt meghallani a különbséget.
Nem lehet tudományos, matematikai és fizikai alapon zenét hallgatni.(#8963) xtremetuning
Ne állíts olyat, hogy az USB kábelek beleszólnak a hangminőségbe, mert a kockafejű, egyeseket és nullákat számolgató botfülűek megköveznek.Idézet a Burmester médiacenter leírásából: Über das integrierte Slotlaufwerk kann eine bestehende CD Sammlung in höchstmöglicher Qualität gerippt werden.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HÁZIGAZDA
ez az egész nem hit kérdése. két azonos tartalmú fájlt lejátszva nem lesz különbség. nem keletkezik valami varázsinfó, nincs szebb hangja a drágábban előállított ugyanannak. egy bitstream qrva egzakt dolog, az "én hallom, hogy melyik a jobb" meg nem az.
és komoly összegben hajlandó vagyok fogadni bárkivel, hogy ha csinálunk erről egy statisztikailag is értelmezhető vaktesztet (tehát mondjuk legalább 100 próbálkozás), akkor baromira ki fog jönni a kb. 50-50%-os eredmény.
-
BBéci
legenda
Végeztünk ilyen vaktesztet, ötnél abbahagytuk, mert mindannyiszor egyértelműen megállapítottuk a különbséget.
(#8972) Dorian
Nem hiszem el, hogy Te a saját rendszereden nem hallod az írt lemezek gyengébb hangminőségét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HÁZIGAZDA
amíg digitálisan megy egy jel, nincs gond az órajelezéssel és van valamiféle normális hibakorrekció, addig nem lesz különbség az usb kábelek között. sem.
és mégegyszer: a lélekvándorlás, az omega-3 zsírsavak és a biokaja hosszútávú pontos hatásai, az egészben vagy részben hitkérdés. a digitális jelátvitel témaköre az pedig nem.
-
-
BBéci
legenda
Éppen ma került fel a beszámolóm, amiben az AudioQuest demójáról mesélek. Az USB-k közötti különbségben kételkedők saját füleikkel hallhatták, mekkorát javít a minőségi kábel. Leesett az álluk, kigúvadt a szemük.
(#8976) xtremetuning
Nem hittem volna, hogy Parci is a kételkedők közé tartozik.
Meséld el részletesen, milyen javulást értél el a Carbon USB kábellel!
Jövő héten kapok tesztre egy csokorravalót, amit laptop és Lehmannaudio Linear USB közé fogok kötni.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
"Az írt lemez is bitre megegyezik az eredetivel..."
Ebbe belekötnék. Még a legjobb írók sem képesek hibátlanul felírni az adatokat.
A PC-re fel lehet úgy grabbelni a CD-t, hogy az bitről bitre megegyezzen a CD tartalmával. Innentől kezdve már csak az írón és az írható CD alapanyagán múlik, hogy ugyan az az információ kerül-e az írható CD-re, mint az eredeti lemezre.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Toobee
veterán
Statisztikailag értelmezhető kisebb számú mérés esetén is, csak nem lesz olyan pontos.
Egyébként itt van a vízválasztó. Van, aki továbblép, és azt mondja, hogy márpedig én kipróbálom, és azt veszem, ami tetszik (nyilván, ha megvettél 20 ezerért egy HDMI kábelt, akkor úgyis azt fogod jobbnak látni, mert ellentmondásba keverednél önmagaddal, ha bevallanád, hogy kidobott pénz volt.). Illetve hisz abban, hogy -nagyjából- az árral növekszik a minőség is. Én a digit koaxok között is véltem különbséget felfedezni, sőt, aki épp nálam volt, Ő is. De én nem akarom megmagyarázni magamnak, hogy mi lehet a különbség 1-es és 1-es között, illetve 0 és 0 között. Pusztán élvezem, amit hallok. Aki ezeken nem tud túllendülni, és mindenképp magyarázatokat szeretne keresni, az vegye meg a legolcsóbb digit kábeleket, és élvezze a nulláit, meg az egyeseit. Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is.
Ettől függetlenül egy vakteszten lehet, hogy én is elbuknék, mint sokan mások. De mivel a zenehallgatás nem vakteszt, tisztában vagy vele, hogy mit mennyiért vettél, ezért valószínűleg a pszichológia és nagyban szerepet játszik.
-
BBéci
legenda
-
HÁZIGAZDA
bbéci, azt értsd meg, hogy ezek a dolgok egzaktak. jópár oka lehet annak, hogy kik, mit és miért hallottak az audioquestnél, ehhez nem kell senkinek sem hülyének, sem hazugnak lennie. De, ha a dac-ig ugyanaz a digitális bitstream jut el, az ugyanúgy fog hangzani. pont.
(ettől még nem biztos, hogy azt mindenki ugyanúgy hallja, mert az már szubjektív. az sem biztos, hogy ugyanaz a bitstream jut el, például az egész jitter téma az órajelezés hibái miatt van a cd-knél. meg lehet mindenfélén gondolkodni, aminek van racionális magyarázata. de a lényeg, hogy van.)
-
HÁZIGAZDA
elnézést, valóban pontatlan voltam: statisztikailag releváns. a szórás miatt kisebb elemszámú mintánál nem érdemes levonni a következtetést.
"Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is."
de ezzel nincs is semmi gond, ez baromira így lehet. a hallás egy szubjektív, érzékszervi dolog. lehet, hogy egy pohár bor után másképp hallok. lehet, hogy álmosan is. ez mind tök oké. de a digitális jel nem lesz más, csak én hallom másképp.
-
mandju
senior tag
nincs. mindig tv van conax kártyával, a tv fogadja a modult...
de most már nagyon eltértünk az eredeti kérdéstől...
yamaha vs pioneer esetleg más HECO Vitas-hoz...
-
törölt tag
És ha azt mondjuk ki, hogy van különbség, csak nem mérhető? Legalábbis a jelenlegi eszközökkel,müszerekkel? Mert ugye az érzékszervek analóg módon müködnek,mig a CD digitálisan és ott nagyobb két állapot között a különbség, mint az analóg technikában...
Lehet eladó lesz a Denon... -
Patice
nagyúr
Igen, rendben van.
Gondolkoztam már azon, hogy ez hogy a fenébe lehetséges.
DVD írásánál sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a "pluszos" és "minuszos" lemezek között. A válasz az, hogy a pluszos lemezek esetén előre meg van határozva az a spirálvonal, ahová az adatok kerülnek majd.
CD esetében nem tudok ilyen dologról, így a spirált maga az író alakítja ki a saját módszerével, ahogy ezt a tervezői kitalálták, vagy ahogy a szoftver adja hozzá az órajelet és az infót, hogy hol kellene éppen a fejnek és a lézernek járnia.
Ez az egész elég bonyolult folyamat és belátható, hogy még ha ugyan azt az adatot is akarjuk majd felírni a lemezre, az egyes pitek nem ugyan oda fognak esni, mint az eredeti lemez esetén.
Ha egy bitről bitre megegyező CD másolatot sikerül is készítenünk, akkor úgy látszik a kiolvasás folyamatában van valami, ami a hangzásra rányomja a bélyegét. Számomra is elég hihetetlennek tűnik, de a fentebb vázolt dolgokból arra következtetek, hogy még az is befolyásol valamennyit a hangon, hogy a CD olvasó fejnek éppen hogyan sikerült az adott pitet kiolvasnia, még ha ugyan az a 0 vagy 1-es is a kiolvasás végeredménye.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
HÁZIGAZDA
válasz #09634560 #8987 üzenetére
van különbség pontosan miben?
amíg a jel digitális, és hiba nélkül tud továbbítódni, addig nincs különbség, semmilyen szinten, és mindegy, hogy a kábel milliós vagy 3 forintos (mégegyszer: ha hiba nélkül tud továbbítódni rajta). amint jönnek az analóg részek, lesz, lehet különbség, és nem mindegy már a kábel sem.
persze a gyártóknak elemi érdeke, hogy "legyen" különbség mindenben, a vásárlónak is az, miután kifizette a pénzt (lásd a pszichológiai részt, amit toobee írt), szóval ez az egész dolog sok irányból torzul. le sem merem írni, hogy például a hangfalkábelek bejáratása (mekkora feszültség is esik rájuk?) nagyjából értelmezhetetlen mérnökileg, és hasonlóan remek témája lehetne egy tényleg releváns vaktesztnek (bejáratott vs. bejáratatlan kábel), amire szintén nagyobb összegben mernék fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz #09634560 #8989 üzenetére
újonnan sajnos nem...úgy gondoltam, hogy max 60-65000. Használtban ha ki lehetne fogni ennyiért akkor jó lenne... csak sajnos erre nagyon kevés esély van
-
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #8990 üzenetére
fájloknál például a cd lejátszó és/vagy a lemez mechanikai tökéletlenségeit kapásból kizárhatjuk. de nincs gond azokkal sem. órajelszinkron híján lehet különbség, ez így van.
mellesleg nem vagyok mérnök, szóval könnyedén el tudunk menni egy olyan szintig a beszélgetésben, amikor bambán fogok bámulni. viszont azért érdemes a helyén kezelni a dolgokat, és eredetileg is csak ezért emeltem "hangot".
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #8995 üzenetére
hidd el, hogy ha valóban volt különbség, annak lenne oka. például a jelátvitel tökéletlensége miatt mindig picit mást hallgattatok. (vicceltem)
-
törölt tag
Na a bejáratást épp "mérnökileg" lehet megmagyarázni (persze nem gépész): tehát: egy kábel,mégha 10 kilences is, akkor is van benne szenyezés, oxidált atom, gallium,cobalt,stb és ezek között sok mágnesesen aktiv, un ferromágneses vagy diamágneses anyag, más szóval dielektrikum, és ezek zavart hoznak létre az áramfolyamban, un. turbulenciákat. A lényeg, hogy a dielektrumok áramlása áll, ha új, vagy régen használt a kábel.Miközben járatod, újra átjárja az elektromosság és egy idő után beáll a kábel. De pár száz óra alattt átrendeződik, beáll a folyás irányába.Amíg ez megtörténik, többször változik a hangja, majd a végére teljesen kisimul. Ezért ajánlják, hogy demózás előtt kapcsoljuk be órákkal előtte.
-
Gabor970
addikt
Ez Vitko forumtársnak jó hír, én nem tudom. Köszi az infót!
Kimegy ott a HDMI-n kívülről kapott forrás hangja is sztereóban?
Akkor akár 40-45e Ft is elég lehet sokkal jobb hanghoz, mint amit a TV tud. Bár én ha nagyon muszáj már egy tizesből is találtam megoldást sztereóra. Fiam digit pianinojának a saját hangszóróit váltottam ki egy bolhapiacos öreg fischer erősítővel (3000Ft) és egy pár középméretű 3 utas sanyo hangfallal (4000Ft) Ez nincs is tíz, csak hét Már ez is sokkal jobb, mint amit a beépített szolgáltatott. Hogy örült neki!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest