Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Patice #47595 üzenetére
És hogy irányítod rá a megadott kimenetre az LFE csatornát?
Arról nem is beszélve, hogy az AVR erősítőknél a kimenő teljesítményt nem úgy adják meg, hogy minden csatorna egyszerre van terhelve, hanem egyszerre csak egy csatorna szól. Így el lehet képzelni, hogy egy folyamatosan terhelt csatorna (ami az LFE), mit művelne a hanggal...
-
Patice
nagyúr
Szerintem meg megszólaltatható. Ha sima hangfalcsatlakozó van a szub hátulján, akkor csak az egyik hangfalkimenetre kell kötni, csak vigyázni kell a hangerővel, mert az autós szubok tudtommal igen alacsony impedanciások és kérdéses, hogy az AVR bírja-e majd ezt.
Ill. a szubnak mennyire fog tetszeni a teljes frekvenciasáv. ~ torz lesz a hang mint állat.
-
Papesz01
tag
Sziasztok!
Egy autóba való mély ládát szeretnék kipróbálni, a házimozihoz kötve, a problémám annyi, hogy az erösítőből egy rca ki menet van a subwooferbe viszont a mély ládán, csak sima csatlakozó van (aminek fogalmam sincs mi a neve)ilyesmi
szóval hogyan megoldható hogy szóljon a házimozin?
-
mcmike
őstag
Köszi szépen a választ (neked is MasterMark)!
Akkor ezek szerint nem tudok dönteni próba nélkül? A Kácsánál van egyáltalán olyan lehetőség hogy letét ellenében elhozok egy pár kábelt próba céljából? A szolgáltatások alatt nem találtam...
A CONRAD-ban hirdetett Sinus Live tényleg jó áron van, de max majd a hátterekhez vennék ilyet. A két Front-hoz (Dali Zensor 7-esek) elég lenne nekem összesen 5 méter (2x 2.5m).
-
LW
őstag
válasz
Toobee #47582 üzenetére
Nagyobb lesz a távolság két szomszédos érték között, pontatlanabb lesz. A kérdés, hogy mekkora áldozattal jár ez egy NAD T770 és Magnat Vector 55 esetén, valamint működik-e az alaplapi optikán/coaxon.
szerk:
"I know that some people are going to say this is all rubbish, and that “I can easily hear the difference between a 16bit commercial recording and a 24bit Hi-Rez version”. Unfortunately, you can't, it's not that you don't have the equipment or the ears, it is not humanly possible in theory or in practice under any conditions!! Not unless you can tell the difference between white noise and white noise that is well below the noise floor of your listening environment!! If you play a 24bit recording and then the same recording in 16bit and notice a difference, it is either because something has been 'done' to the 16bit recording, some inappropriate processing used or you are hearing a difference because you expect a difference."http://www.head-fi.org/t/415361/24bit-vs-16bit-the-myth-exploded - elhiszem nekik.
A kérdés már csak az, hogy a 18bit (erősítő) és 16bit-24bit (alaplapi hk.) barátok-e.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mcmike #47583 üzenetére
Nincs olyan, hogy legjobb. Max olyan hogy a rendszerbe legjobban illő. De azt meg nem lehet megmondani, csak ha kipróbálsz egy "raklappal".
Én kipróbálásra ezeket tudnám még ajánlani: [link]4mm2-es belefér a Nakamichibe, de jó eséllyel a csavart már nem lehet úgy beszorítani, hogy a külső háza visszamenjen. Ezt csak úgy bónusz infóként írom.
-
mcmike
őstag
Úgy néz ki hogy saját magam fogok hangfalkábelt "építeni" magamnak, mert így a legolcsóbb. Már a Nakamichi dugók is valószínűleg meglesznek olcsón, azokhoz nézek most kábelt.
Kérlek segítsetek választani:
- gondolom minnél vastagabb legyen átmérőre (a dugó meghatározza h mennyi a minimum vagy maximum?)
- lapos kábelt szeretnék, amiben két szál fut, ebből valami minőségit
- max 1500 HUF / m áron (ez tényleg a maximum)
- nem akarok harisnyát meg flancokat, a lényeg legyen meg...Ezeket néztem ki: KCE-FLW25 vagy AudioQuest X2 esetleg KCE-FLW40
Nekem az X2 felé húz a szívem, ti melyiket választanátok?
Légyszi ne ilyeneket írjatok hogy hozzak el egy raklappal és próbáljam ki őket... erre sem időm sem energiám nincs...sorry...
Szimplán a legjobbat keresem a belőtt árkategóriában.
Elég majd csavarozni a banánokat vagy inkább forrasszam? Tudok forrasztani, anno nem egy kábelt gyártottam maganak a diszkós korszakban...
-
-
LW
őstag
Ha az erősítő 18 bites feldolgozással megy és a hangkártya 16 és 24 bitet tud, azokat hogyan lehet összekötni? 24 bitből lecsípi az utolsó hatot?
-
opeter70
senior tag
válasz
Romeo619 #47574 üzenetére
Érzed, nem érzed, ennyit tud az eszköz.
Azért ne várj eredeti full hd élményt egy felkonvertált DVD filmtől!
Esetleg próbálgasd a 720p-t vagy az 1080i-t és figyeld a változást!
Az én DVD lejátszómál a legjobb képminőséget 1080i beállítással kaptam.
Én sem értem, hogy miért, gondolom az elektronika ami a felkonvertálást végzi nem áll a helyzet magaslatán, ami ezeknél az olcsó cuccoknál érthető is. -
Romeo619
senior tag
válasz
opeter70 #47557 üzenetére
Szia,
Nos találtam a menüben olyat, hogy megjelenítés - felbontás.
Itt az 1080p van kipipálva, ennyi lenne az egész? De ha megnézek valamit rajta nem érzem úgy, mint ha fullhd lenne...:S:S TV-n is kell valamit állítani? Azt tudom biztosan hogy fullhd a tv.
Ha a TVn kiválasztom az infot ott az írja bemenet HDMI1 és hogy 1080p.
-
MaUser
addikt
Te értesz félre valamit.
Itt is mikrofonnal mérnek, a jelek is rézdróton mennek, mint egyébként. Majdnem fénysebességgel mennek itt is -> ezért állítod azt az erősítőkön, hogy a hangfal tőled milyen messze van és nem azt, hogy milyen hosszú a kábel. A laser-t a hangfalak irányba állításához használják. Sinsheim-ban anno lehetett jelentkezni technikai körbevezetésre, érdekes dolgokat mondtak.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #47569 üzenetére
Én úgy tudom vagy úgy értettem, hogy a dobozok között is lézerrel megy a jel nem csak a bemérésnél, de lehet én értek félre valamit.
Már mint megy a folyamatos mérés és ugye lézeren közlekednek a jelek a dobozok között és ott tudnak késleltetni és siettetni ha szükséges. -
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #47565 üzenetére
Csak gondoltam kipróbálom öcsém hangfalain miben lesz más a hangja.
nebulo5: Köszi.
-
cekkk
veterán
Kérdésem az lenne, hogy otthoni körülmények között van már olyan rendszer, ami lézert használ mint mondjuk az Imax? [link] [link]
Gondolom a technológia nem olcsó, de kíváncsi lennék, hogy otthoni körülmények között milyen is lehet. Gondolom azért ahol 20-30-50 milliós rendszerek vannak otthon ott beleférhetne a rendszer árába.Látom lehet rendelni otthonra is
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #47560 üzenetére
legfőképpen semmilyet, ha úgy tervezték, h ne lassítsd le a légáramlást. de, ha állítható, mint pl elac, akkor a adtak hozzá dugót.
-
nebulo5
senior tag
válasz
MasterMark #47560 üzenetére
Láttam már zokniból gombócot is reflex nyílásban, de ezt a gyártó nem tudja kivitelezni, mert ugye nem tudja, hogy mekkora a lábmérete a leendő tulajnak...
Általában a csővel azonos átmérőjű, 6 - 9 cm. hosszú hengereket mellékelnek, aránylag porózusabb szivacsból. Sacc/kb. talán 25 - 35 kg/m3 sűrűségű lehet.
-
Patice
nagyúr
válasz
Sefter #47547 üzenetére
Az RX1-ek a "frontok", a többiek jól mondták.
Családi és helyiségi okok miatt döntöttem a sztereó lánc mellett. Jelenleg nem tudnám hova normálisan elhelyezni az 5.1-et és így a kompromisszum az lett, hogy akkor sztereóban mozizom + a sztereó lánc fejlesztésére koncentrálom a nem túl bőséges anyagiakat is. A zene fontosabb nekem, mint a mozi. És megszoktam már a sztereóban mozizást.
(#47554) Sefter:
Elég jók-e az RX1-ek sztereóra? Nekem jelenleg megfelelnek. Nem ezek a dobozok a szűk keresztmetszet jelenleg a láncomban. Valhalla jumperekkel és jó hangfalkábellel most eléggé rendben vannak szerintem a mélyek is.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #47558 üzenetére
Szerintem (is) gyönyörű, de ez ízlés kérdése, nem veszem össze senkivel, akinek nem tetszik a formája
-
MasterMark
titán
Reflexnyílásba milyen anyagot kell betenni?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
#75912448 #47556 üzenetére
Máshol is olvastam róla. Én eddig csak a Westendben hallgattam, de remélem, hogy novemberben valamelyik kiállításon újra ott lesz.....megfelelő nagyságú helyiségben. Nekem a formája is nagyon bejön, azokkal a magassugárzókkal olyan mint egy "Fekete Lyuk" mely képes bárkit elnyelni.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #47533 üzenetére
Ezen a linken van a teszt. Az én fránya ízlésem ebben az árkategóriában nem talált ennél jobb mozis szettet, de egy 3313 kevés neki, az Onkyo NR1010 hozzá a belépő, vagy a tesztben párosított Harman, amire szép akciók voltak mostanában.
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok.
Most egy hülye kérdést szeretnék feltenni
de hát ezért van ez a fórum
Hogy működik ez a felskálázás? Kell hozzá valamit tenni vagy alapból magától felskálázza?
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Szeretnék lassan beruházni egy házimozi erősítőre és hozzá megfelelő hangfalakra. Elolvastam az első hozzászólást, hogy legalább valami körvonalazódjon. Mielőtt még nagyon belemélyednék a témába, azt szeretném megkérdezni, hogy ha amerikai konyhás nappaliban lenne a rendszer, akkor ott tulajdonképpen milyen alapterületet kellene nézzek? Nyilván a nappali logikus számomra, de az olyan nevetségesen kicsi (12 nm), hogy megijedtem a középkategóriás rendszerektől. Felesleges ekkora térbe komolyabb rendszer, mert a szűk keresztmetszet a méret lesz?
-
MaUser
addikt
válasz
bajnokpityu #47524 üzenetére
Alakul.
Nem adták 115-ért, ellenben raktak elé egy ilyet a másikra meg egy ilyet. A Cirrus pl. kb. annyi, mint a csúcs DAC-jük, a JET árára meg inkább nem tippelnék, de kétlem, hogy 10-20$-os kategória lenne.
A lényeg, hogy mindkét páros ugyanazt csinálja, csak az egyik jobban (igaz drágábban is), de a difi mérhető.
-
Patice
nagyúr
válasz
Warter #47542 üzenetére
Tudom melyikről beszélsz. Azt kérdeztem melyik fekete borítás az ami fénylik neked?
Van kétféle is.
-
Patice
nagyúr
válasz
Valkűr #47529 üzenetére
A 2012-es hifisón kint volt, hallottam a szettet, le is írtam a beszámolómban. (Mór szoba)
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #47537 üzenetére
Ok, nyélbeütjük a dolgot. Nem volt rossz az emblás zene sem, de ez a mostani klasszisokkal felette van. Szvsz. Én pont most érzem csöcsös-farosnak a cuccot
.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #47536 üzenetére
igen.. akkor tényleg oda vissza voltam. carment sehol nem hallottam úgy, de még csak nagyságrendileg se. pedig nagyon jó zenének tartom.
félre ne érts, nem fanyalgok, csak, ha már lehet csöcsös is meg jó seggü is, akkor ne kelljen már választani
szerdától Gyálra járok
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #47535 üzenetére
Majd újra hallgatod a mostanit. Lehet aznap nem tudtál annyira figyelni.
És az is lehet, hogy neked tényleg a régi tetsz jobban.... -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #47532 üzenetére
eggyel kisebb végfok, és embla. furi, de nekem az intimebb volt, bár Neked meg nem. kábel is elég nekem a sziszegős. tudom, h a mostani teknikailag egy másik dimenzió, mélyben, stb meg gyengébb, de nekem néha visszatérő emlék..
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #47531 üzenetére
De melyikre ??? Volt egy pár verzió...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #47530 üzenetére
ráfizetsz?
nekünk más a preferenciánk, a régi láncodra inkább cseréltem volna. az nekem szívem csücske volt. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #47528 üzenetére
Pedig pont most akartalak hívni, hogy cserében benne lennél e....
-
Valkűr
addikt
Engem ez a szett jobban mozgat, hallotta már valaki?
-
Sefter
veterán
válasz
Valkűr #47454 üzenetére
Tökéletes balanszot nem tudsz össze rakni, vagy az erősítőd tudna többet mint a hangfalak vagy a hangfalak jobbak mint amit az erősítő meg tud mutatni.
Szerintem a második eset a jobb...Jelen esetben pl. a conceptet ÉN kevésnek érzem, szerintem nagyobb a "híre" mint a tudása (nekem is pont ilyen össze állításom van) simán cserélném MA rx-re...
-
rappit4
őstag
válasz
E-Zsolti #47513 üzenetére
Egyrészt olyan magas kategóriában már az ízlés is közbejátszik, másrészt mindig lesz jobb és ez a szép az egészben. Meghallgattam egy ms 300b erőlködőt egy genesis g7.2 hangfallal és miután hazaértem és a saját cuccomat hallgattam nem az volt az első gondolat, hogy milyen sz@r, hanem, hogy sokkal jobb is lehet és ez a legjobb az egészben. Ha nem lehetne jobbat csinálni, akkor elég hamar megunnád a rendszered
-
MaUser
addikt
válasz
Dorian #47385 üzenetére
Mindentől teljesen függetlenül: igen, általában vacak DAC-okat használnak, illetve tudják, hogy mikor van értelme jobbat venni. A Meridian Director-ba pl. a 700Ł-os árba belefért a 0.7$-os low-cost CS4353. Igen, ez az a DAC amit a Samsung pl. csak a legolcsóbb BD lejátszóiban használ. Ellenben mivel a táp és analóg oldal a gyenge, ott kapott a Director Nichinon "majdnem legjobb a kínálatban" kondit, illetve még sajátot is gyártatott a Meridian.
Csak megjegyzés képpen, a CS legdrágább DAC-ja egy nagyságrenddel drágább (7$), ellenben egy normálisan külső digit szűrővel, nagy bufferrel felépített DAC áramkör 200-300$. Ilyet meg ritkán látsz otthoni cuccokban. Szóval igen a DAC legtöbbször a vacak, mert talán nem 200Ft-os DAC chip-et kéne használni egy 200.000Ft-os cuccban,a minek egyetlen célja a D/A átalakítás...
Egyébként pedig fpgaalapon is neki lehet állni, aztán gyakorlatilag végtelen a reconfigurálási lehetőséged, megfelelő méretű ram-mal mögötte pedig jitter sem akkora probléma, lásd Sony ram-only mastering cuccai.
-
-
E-Zsolti
csendes tag
Most, hogy megint elkezdtem foglalkozni a rendszerem építésével eszembe jutott egy történet, ami segít vásárlások elött megfontoltabb döntéseket hozni.
Van egy ismerősöm, az audiophile szerelmese megismerkedésünk is egy üzlet alkalmával történt, hangfalat vásároltam tőle 2010 ben.
Akkor egy gyönyőrű hangú rendszere volt. Nem emlékszem már a pontos láncra de, a B&W 8 as sorozatát hajtotta csöves erőlködőkkel. Neki is tetszett a hang ám, tudta, hogy ennél lehet még jobb is. Újabb beruházás. 7 számjegyű összeget költött kábelekre. Jobb lett. Tudta, hogy lehet ez még jobb is. Tudni kell, hogy nem milliárdos emberről beszélünk hanem egy szorgalmas, dolgozó emberről. Rájött, hogy szobájának akkusztikája kezd lassan a szűk keresztmetszet lenni. Épített egy ZENEHÁZAT!! A ház költségei közel voltak a 8 számjegyhez. A teljes rendszer már inkább a 30 mint a 20 millához állt közel. Minden kész lett élvezte munkája gyümölcsét. De elmondta, hogy 5 millió után szerinte már csak hallani vélte a különbségeket. Most is jó de, tudja, hogy lehetne jobb is... De, a hangsugárzónkból szóló hang nem a lejátszónkból indul, hanem a stúdióból ahol felveszik... Ott keresztül megy egy csomó szerkentyűn csomó minden befolyásolja.. ugyebár az áram is amit a szolgáltatótól kapunk. Tehát a hang valószínüleg Paksról indul és egy csomó minden zavarja. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy bármennyit költünk mindig kompromisszumokat kell kötnünk. Az én rendszerem kb 200.000 volt az övé kb 30.000.000 az övé jobb. De nem 150*...
A kérdés, mennyit vagyunk hajlandók áldozni, egy el nem érhető cél a tökéletes hang oltárán.
Senkit nem szeretnék megbántani ezzel az írással. Senkit nem szeretnék megtéríteni. Csupán gondoltam megosztom veletek. -
E-Zsolti
csendes tag
válasz
ozzy711 #47503 üzenetére
Belső kábelezést, nem bolygattam, nem is szeretném, gyári állapot fenntartása okán. Terveben van a hangfalcsere is, csak jelenleg a pénzmag hiányzik.
Erősítő és hangfal közé keresek inkább kábelt. Van Den Hul-t hallgattam jelenlegi inakustik premium 2*4mm (ráadásul actionben 600ft/fm vettem) nekem jobban bejött . Nem is rossz, csak a mélyek kicsit pontatlanok, Nyilván szerepe van eben a reflex kivitelnek és a passzív hangszórónak is de, merev kábellel pontosabb volt cserébe a sávszélek leszűkültek.
Nadon-nadon szeretnék már egy jó árú nad erősítőt kifogni. Lehet érdemes lenne utána cserélgetni a kábelt? -
bajnokpityu
félisten
válasz
gorbep #47479 üzenetére
ízlés dolga.. nekem volt habia, cat, és sinus maradt. meg ízlésen kívül azért lánc is válogatja. mielőtt íz is hitvita lesz. nagyon nehéz ügy megtalálni a hibátlan drótokat(ki is hozza a cucc tudását, és sokáig is akarod hallgatni)
gyári doboznál meg még bejön s profit, és a minél több fajta láncba való alkalmasság. Ezért használnak csomó gyári dobozban vdh drótokat.
-
Patice
nagyúr
A jó alapanyagú CAT7-es kábelt is a helyén kell szerintem kezelni. Olcsó hangfalkábeleknél tud jobb lenni, de tapasztalatok szerint nem mindenhol.
Van ahová illik, van ahová nem. Akár hangfalkábelnek használja az ember, akár belső kábelezésnek.
Nekem csak egy jóval többe kerülő hangfalkábel (a jelenlegi) mutatta meg, hogy hol vannak a korlátai. Mondjuk ebből a kábelből nem tudok szerezni kisebb darabokat, hogy a dobozokba is ezt tegyem, de nem is tervezem ezt.
A CAT7-től a jelenlegi kábelem jobb sávszélekkel rendelkezik alul és felül is. Sokkal természetesebb hangú. Csak ez 5x pénzembe került.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest