-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjojo
tag
Nem akarom elkiabálni, de...csoda történt?
-
JohannZimu
senior tag
Nem régen AVX-en Velodyne CHT-12Q volt eladó, 150-ért lehetett vinni. Na az jó vétel volt, sajnos én későn jelentkeztem érte (az eladó szerint
)
(#47894) Trava:
-
Trava
tag
200 ezer a keret. Újjat szeretnék.
-
Patice
nagyúr
Nem túl jó dolog általánosítani, de ahogy Sefter is írta előttem mindkét típusból vannak jók.
Zárt láda esetében sokszor drágább az egész, mert nagyobb erősítő teljesítmény kell a zárt ládához, viszont cserébe jobb az impulzus válasz, pontosabb, precízebb mélyekre számíthatsz egy zárt ládától.
De egy jól megépített reflexes sem vall szégyent ilyen téren, csak az sem lesz akkor már olcsó.
Kérdés mennyit szánnál egy mélyládára? Használt is lehet?
-
Trava
tag
Egy gyors kérdés.
Milyen tipusú mélysugárzót kell válassztani mozizáshoz, zártat vagy reflexeset? -
sting2
addikt
válasz
JohannZimu #47888 üzenetére
Áhh csak blöfföltem, de nem hiszem hogy nagyon tévedtem a helyezésekkel.
Tényleg kíváncsi vagyok a MA véleményekre, miért, mivel, mit kérdésekben. -
Tl_
tag
válasz
MasterMark #47883 üzenetére
MasterMark: Értem, én úgy gondoltam hogy a távirányító paneljén ha valamit "összekötök" és felnyomom a kapcsolót, akkor Stand-by -ról át lehet kapcsolni hogy menjen rögtön, tehát a távirányítós részt átugranám azzal hogy rögtön ha kap jelet ha nem csak egy szimpla távirányító nélküli aktív mélynyomóként viselkedjen
Patice: Köszönöm, de nem értem miből gondoltad hogy passzív is lehet, mert ha egyszer távirányítók meg panelok vannak benne = aktív. (csúnyán fogalmazva)
-
MasterMark
titán
-
Tl_
tag
Üdv!
Valaki el tudná magyarázni nekem, hogy egy ilyen mélyet hogy tudnék távirányító nélkül egy Yamaha RX-V350 -es erősítőre kössem, mert sajna nem erősít mélyet, csak kimenete van, de a lényeg hogy úgy kéne megoldanom a mélynyomót, hogy egy az egyben ha bekapcsolom a gombbal akkor rögtön működjön, mit kéne összekötnöm, ha valaki tud segíteni, priviben írjon és küldök képeket amiről csak kér
Ha olcsón megcsinálja nekem valaki XV. ker és vonzáskörzeteiben, akkor az is érdekelne, de tényleg csak olcsón, mert ellopták az irataimat a tárcámmal együtt és pont akkor adtam túl sok mindenen így rendesen tömve volt.
ÜDV! Joci.
-
ProdyG
őstag
válasz
szityo83 #47859 üzenetére
Azt a miskolci MA silver/bronz szettet én is meg akartam venni, meg is állapodtunk az árban, majd végül felszívódott a csávó. nem szabad komolyan venni (ettől függetlenül neked lehet össze fog jönni)...
milyen bronz sorozatot tudsz venni újonnan 270-ért? nekem is bronz van (BX), de még használtan is drágább volt a szett, mint amit te írsz
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #47823 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem szólt, de az Orosz verzió jobban bejön...
Sőt Metallica-t és Iron Maiden-t is jól nyomja az öreg -
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #47875 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Phenom920702 #47866 üzenetére
Igazából a másik irányba megy, de igen.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
dunkel #47868 üzenetére
Bécit kérdezd,nála ha jól emlékszem volt Cobalt,nálam nem.
a Chorus váltotta azt a szériát.Pityu:nem annyira egyszerű őket gyártani,3 réteget sütnek össze eggyé.
van egy focal dvd-m,abban van egy werkfilm a kezdetektől,meg a gyártásról.
-
Phenom920702
csendes tag
válasz
Phenom920702 #47854 üzenetére
from receiver tekerős csatlakozóra gondolsz ? akk abból kábel megy a erősítő sub kimenetébe,jól mondom?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Valkűr #47858 üzenetére
értelemszerűen.
a W hangszórók előállítása sokkal költségesebb.
egyszer egy focal videoban láttam,hogy kb fél óra egy ilyen szett sütése,így sokkal kisebb darabszámot tudnak belőle gyártani.
ha nem nagy térbe kell,vagyis 24nm alá,akkor a 816W bőven elég.
én 500k-ból vennék inkább egy electra 1007Be-t,ami azért finom darab. -
Tamoo
nagyúr
válasz
szityo83 #47853 üzenetére
Nem adja túlságosan olcsón (helyében én sem adnám kevesebbért), de ilyen szettet nem nagyon látni egyben, így az újhoz képest még mindig nagyon sokat lehet spórolni. És az erősítőhöz is mondhatni passzol. Én azt mondom megéri. Ha megveszed én mindenképpen irigy leszek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szityo83 #47841 üzenetére
Ez a szett nemigazán akar elkelni.
meglepődnék ha sikerülne tető alá hozni a bizniszt.
Borzasztó rég óta hirdetve van.... Amikor utoljára el akartam menni meghallgatni, akkor azzal lettem lekoptatva, hogy "hétvégén mennek érte". Ez tavasszal volt.
Előtte télen már hallottam pár perc erejéig, mert tőle vettem a 3808-amat.
Nem tudom hová tenni a dolgot ... Többször érdeklődtem már a szett iránt, és mivel már személyesen is találkozunk/üzleteltünk kit tekinthetett volna komoly vásárlónak ha nem engem.(#47848): Amúgy nem srác már, ha 83'-as vagy, apád lehetne.
-
Roland76
tag
válasz
Valkűr #47831 üzenetére
Zenét nem hallgatok, azt csak autóban... Kizárólag filmre kellene. A helyiség nem túl nagy cca 20 nm, viszont ami talán lényeges, hogy nem nagyon lesz igazán meghajtva, tehát nem akarok vele falakat bontani (ennek részleteibe nem mennék bele => szomszédok) Ezért inkább az lenne a fontos, hogy kisebb hangerőn se legyen erőtlen, illetve legyen kellő tere ez mellett.
A rászánt összeg pedig nem annyi, amennyinek látszik. Húgom Harman-os mérnök, ezért JBL-t és Harman-t jutányos áron kapja. A 1510-nél rosszul fogalmaztam. Hangfalszett függvényében vagy 1510 vagy valamelyik AVR-es model, de a fentiek miatt gondolom érthető, hogy mindenképpen HK.rappit4: Sanszos, hogy az lesz. Eléggé elbizonytalanodtam :S
-
szityo83
tag
-
tjojo
tag
3808-ra várakozóknak ajánlom figyelmébe az AVX-et! Merjetek nagyot álmodni!
-
Valkűr
addikt
válasz
Phenom920702 #47837 üzenetére
Akkor mivel passziv, gondolom sima hangsugárzó kimenete van, azt meg a csavaros terminálokhoz kell bekötni...
-
rappit4
őstag
-
Valkűr
addikt
válasz
Phenom920702 #47835 üzenetére
Milyen kimenet van az erősitőn, vagy milyen erősitő ez?
-
Valkűr
addikt
válasz
Phenom920702 #47833 üzenetére
Ott a hátlapon az RCA line in csatlakozó...
-
Phenom920702
csendes tag
válasz
Phenom920702 #47829 üzenetére
fontos lenne
-
Roland76
tag
Sziasztok!
Már régóta szerettem volna kiépíteni egy középkategóriás, házimozi rendszert, s lassan az elképzelésem is találkozik a pénztárcámmal, de mielőtt fejest ugranék a vásárlásba régi jó szokásom szerint kikérném tapasztalt fülek véleményét is.
Az erősítő szinte majdnem biztosan a [Harman-Kardon AVR 1510] lesz.
Hangfalrendszer terén viszont még két alternatíva között vacillálok:
- Harman-Kardon HKTS60
- JBL LoftHallani sajnos nem hallottam őket, pusztán teszt és ajánlás alapján voksoltam mellettük. Ez alapján nagyjából ugyanazt hozza mindkettő. A JBL valahogy bizalomgerjesztőbb látványra.
Esetleg ha valaki rendelkezik bármelyikkel és megosztani a saját véleményét, azt megköszönném, illetve bármilyen tippet és tanácsot szívesen fogadok!Előre is köszönöm!
-
Phenom920702
csendes tag
Aktív Mélyládát (canton as10) házimozira hogy kell rákötni?
-
vieri2000
tag
Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan erősítő mihez ha külső winchestert csatlakoztatok akkor onnan gond nélkül le tud játszani zenei fájlokat(mp3, flac)?
Azon felül külső médialejátszót csatlakoztatva a filmek audióját is kezeli? -
bajnokpityu
félisten
gyurci: game of thrones gitáron
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #47821 üzenetére
Én megrendelem, majd írok róla véleményt.
-
Peak
addikt
Jut eszembe, mi most a friss információ a budget-asztalilejátszók terén?
Van most valami igazán jó vétel? Popcorn végre tud már FW írni? -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #47797 üzenetére
OK. 20 dolcsi a távirányító program, de a kanapén ülve miről kényelmes vezérelni?
-
bajnokpityu
félisten
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #47812 üzenetére
Megnéztem ezt a Linn cuccot kicsit részletesebben, hát mit mondjak, tisztességesen meg van tömve elektronikával, szűrőkkel, meg poweráramkörökkel. Komolyan felkeltette az érdeklődésemet, bár az 1,2milliós ára elég borsos. Különösen tetszik az igényes kialakitása, a tápkapcsoló rejtése alulra. Bár még mindig tetszik a NAD M51...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #47809 üzenetére
Én tavaly majdnem hoztam egyet,de mikor a használt árát mondta az eladó, egymásra nevettünk és mindketten tudtuk,hogy ez úgy sem kell nekem
Így inkább vittem pár transparentet, tyr-t,meg heimdall-t. -
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #47807 üzenetére
megnéztem ezeket a cuccokat... PerfectWave DAC II elég jó cuccnak tűnik, az Aurender gagyi számomra, az Embla köcsög volt és nem válaszolt , mikor írtam nekik
kivácsi lennék mennyi jittere van ennek a linn dacnak. ja és talán Wolfson DAC pörög benne. -
Ed Parker
nagyúr
Az a baj ezekkel a netes véleményekkel,hogy egy ember valamiért lehuzza,azt mikor valaki olvassa, már saját véleményeként böfögi vissza máshol,amit valójában csak képről ismer és soha sem hallott.
Azért aki a Linn-t fikázza amit valójában nem is ismer vagy egyszerűen csak irigy.
én két lejátszójukat hallottam, a klimax és az akurate-t,de egytől egyig kiváló darabok és örömmel adnám oda az olive 4hd-t bármelyikért. -
xtremetuning
addikt
Én csupán arra gondolok, hogy a linn-nek is vannak jól és kevésbé jól eltalált termékei.
Lehet összességében nézve túl van hypeolva, de a tömegből kiragadva ezt a készüléket, nagyjából vert mindent 2012 második felében. (Embla, Aurander s10, PS Audio Perfect wave, stb...). És ami nagyon fontos szempont : atomstabil. -
ozzy711
őstag
válasz
xtremetuning #47796 üzenetére
Ráadásul a hangfalkábel csak 2*1 méter annyiért...
Te jó ég!
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #47802 üzenetére
fasza cucc, gyakorlatilag egy audio streamer egy előerősítővel összeépítve. a hálózatos lejátszásnak a legnagyobb előnye a jittermentesség. én pl. nem is használnám soha a hdmi bemenetét, csak a hálózatos forrást. nem találtam információt a lelkéről, milyen DSP dolgozik benne, milyen upsamplinget csinál, de biztos faszán szól.
-
xtremetuning
addikt
Milyen képességekre gondolsz ?
Nálam egy képesség a fontos : a HANGJA.
De amiről a srácok beszélnek az pont a 2012-es év hangban és szolgáltatásban legjobban eltalált streamere, az akurate dsm. Bomba előfok, rendíthetetlen hálózat kezelés, hdmiről lekapja a sztereó jelet, Kinsky kezelőfelület, 3in1 stb....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged