Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
50.000
-
Goose-T
veterán
válasz
MasterMark #49998 üzenetére
Akárhogy állítom a tévén és az erősítőn a késleltetést, sosem lesz jó. Az Onkyoval nem volt ilyen gondom.
-
Goose-T
veterán
válasz
MasterMark #49996 üzenetére
Mondjuk mert így szeretném beállítani, hogy a kép szinkronban legyen a hanggal TV adások esetén.
-
Goose-T
veterán
válasz
spiky03 #49991 üzenetére
A Pure Direct módot csak nagyon drága, lineárishoz közeli karakterisztikájú hangfalak esetén érdemes szerintem használni, amiknek a hangzásán már nem tud javítani az MCACC. Egyébként szoftveresen egy csődtömeg ez a Pio, hajmeresztő dolgokat csinál néha. Néha van, hogy nem ismeri fel a kódolt (DD/DTS) hangot normál zenehallgatás után, akkor át kell kapcsolni valamelyik nem-HDMI bemenetre, majd vissza, és lőn hang. Néha nem reagál a távirányító bekapcsológombjára, akkor oda kell másznom, hogy bekapcsoljam. Nem tud standby HDMI passthrough-t (ezt mondjuk orvosoltam egy HDMI splitterrel, de az sem volt egyszerű, még jó, hogy mérnök vagyok). A távirányító ergonómiája borzalmas, mindig meg kell nyomni a Receiver gombot, mielőtt valamit átállítanék a hangerőn vagy a bemeneten kívül. Subwoofer crossover frekvenciákból van 100Hz és 150Hz, 120Hz nincs. A tévével lehetetlen összelőni úgy a hangot, hogy egyszerre szóljon a TV és a hangcucc, mindig késik valamelyik. Az ezelőtti tizenéves Onkyo TX-SR501E-m ezeket mind hibátlanul csinálta, csak HDMI nem volt rajta. Ettől függetlenül nagyon szeretem a Piomat, mert rohadt jól szól és nagyon állatul néz ki.
-
spiky03
veterán
válasz
Goose-T #49990 üzenetére
Thx mindenkinek.
Amúgy melyik a jobb megoldás?
Vagy próbáljam ki és amelyik jobban tetszik használjam azt, mi?Ha Bitstream-re raktam akkor meg nem volt hang.
Én nem tervezek night módot használni, hanem majd csak úgy mint a Yamahánál volt, hogy ne piszkáljon semmi sem a hangképbe, pure direct-en fogom majd nézni a filmeket.
Még nem értem révbe, mert az Eltaxok még megvannak, majd ha azokat is lecserélem valami minőségibbre, akkor talán szusszanok egyet.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #49988 üzenetére
Lecserélte az Eltax szettet is?
-
törölt tag
-
spiky03
veterán
Nah megvan a Pio 920-as.
Hatalmas köszönet Cecil fórumtársnak.
Még nagyon az ismerkedés elején vagyok, most raktuk össze és ráengedtük a mikrofonos bemérést.
A távolságokat teljesen jól belőtte, egyedül a sub-ét nem, de ezt ugye megszoktuk.
Még a hangfalak hangerejének a beállításával kell bíbelődnöm, mert itt -25-nél volt rendes hang, míg a Yamahánál -35-nél néztük a filmeket.
Valamint valahogy még rá kell jönnöm, hogy hogy írja ki az erősítő azt a hangformátumot, amit ráküldök.
Mert pl betettem egy BD-t, és nem írta ki, hogy True-HD, hanem csak PCM-et. Igaz a BD lejátszó menüjében erre állítottam, mert ha Bitstrem-en volt, akkor nem volt hang.
Mire kell állítani szerintetek, hogy jó legyen?
Valamint az előre beprogramozott "gomb parancsokat", hogy tudnám törölni? Mert az előző tulaj adatai vannak még benne. Az erősítőre megcsináltuk a Resetet, azzal nem volt gond.Hirtelen más kérdésem nincs.
Holnap majd átnyálazom rendesen a használatit a melóban, remélem lesz rá időm.
-
SpZ
senior tag
válasz
MasterMark #49982 üzenetére
Biztos, a kapcsoló akár csak a képen, outputra állítva. Tv-be bedug másik oldalon erősítőbe, de sajnos nincs hang.
-
törölt tag
-
SpZ
senior tag
válasz
MasterMark #49976 üzenetére
Azt hogyan tudom megoldani a jelen esetben?
-
SpZ
senior tag
Már érdeklődtem pár napja most más fordult meg az agyamban. Van egy régebbi Onkyo TX-SV444 erősítőm ezt szeretném rákötni egy LG 42LA620S tv-re. A probléma az hogy nincs optikai bemenet. Esetleg valamiféle átalakítós módszer működhet? Optikai rca vagy valamilyen hasonló megoldásra gondolok.
-
Laca0
addikt
válasz
MasterMark #49959 üzenetére
Köszi!
Amúgy ha már megszüntetem a csavaros rögzítést, akkor már inkább forrasztok. Úgy látom, hogy az ólommentes, 3% ezüsttartalmú ón a javasolt erre.
u.i.: Nem szeretném a belső védelmét kipróbálni az erősítőnek, hogy működik-e...(Onkyo TX-SR508).
-
Goose-T
veterán
válasz
Toobee #49971 üzenetére
Csak annyi volt a feltétel, hogy ezt a kategóriát lenyomja. Ezekhez 2x0,5-ös kábeleket adnak jó esetben, annál a 2x0,75 is jobb. A hangfalak és az erősítő hangminőségbeli előnye meg egyértelmű.
-
sting2
addikt
Nem semmi...
[link] -
Goose-T
veterán
válasz
Toobee #49962 üzenetére
Itt egy szett Budapesten 52 ezerért. Mélynyomót is le lehet valahonnan akasztani 20 ezer alatt. Kábelből meg fölösleges ennél drágábbat venni egy ilyen rendszerhez, még ez is háromszor jobb annál a kötöződrótnál, amit a bögreszettekhez adnak.
-
Valkűr
addikt
válasz
Toobee #49962 üzenetére
Össze lehet ott egy kezdő szettre valót szedni...30-40 körül már vannak használtan elfogadható erősitők. Venne használtan mellé azt a kis JBL 178 szettet egy ideig ellenenne vele, kis szobába nem rossz az. A későbbiekben pedig ha van rá igénye elkezdheti a frontokat , center majd a szubot lecserélni. Már ha van rá igény..
-
Tamoo
nagyúr
Ha valaki egy bika mozi szubot akar, csapjon le rá: Klipsch RW12 [link] (nem D)
janos666?
-
Toobee
veterán
válasz
Goose-T #49949 üzenetére
Tehát te sem tudsz 70-ből összerakni semmit, plusz a kábelek. Ismét elmondom, 70-ből nincs szett. Se JBL, se semmi. Ahhoz is kell még egy erősítő (szintben hozzá passzoló). Aki összerak 70-ből egy szettet mindennel együtt, az vendégem egy sörre. Utazást is nyugodtan hozzá lehet venni, hisz az is ugyanolyan költség. Ezeket a 70 ezres bögréket 2-3 ezerért ki is hozzák házhoz.
-
tomic
addikt
Érdeklődnék mi lehet a gond ha az erősítő(Marantz 6006) pl egy nap állás után,bekapcsolom, és csak az egyik front szól. De ha ki és újra be kapcsolom szól mind kettő rendesen.
Erősítőben fárad el valami? -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #49926 üzenetére
Viszont az alsóközép árkategóriában igencsak versenyképesek a DIY gyártók, csak jól kell választani.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Mindig, amikor szét kell szedni valamiért a rendszert (pl. szekrénycsere, festés), attól félek a hangfalkábelek szerelésekor, hogy egy szálat nem veszek észre ami kilóg és elpukkan tőle az erősítő.
Az erősítőn és a hangfalakon is olyan csavaros rögzítő van, aminek a közepe -szerintem- alkalmas banándugó fogadására.
Érdemes átalakítani a kötést banándugós megoldásra? Nem fog romlani a minőség? Hagyományos módon lehet forrasztani, vagy kell valami spéci ón hozzá?
Köszi! -
Goose-T
veterán
Kicsit utazni kell, de:
* erősítő
* hangfalszettEgy tízessel ugyan több 70-nél, de szerintem mindkettő árából reálisan le lehet alkudni egy-egy ötöst. Nem is HDMI-s, de cserébe van két optikai bemenet.
BullzEye: egy Logitech x540-et szerintem lazán lever.
-
Valkűr
addikt
Hülye kérdést teszek fel, de kiváncsi vagyok a többség véleményére...Ki gondolja úgy, hogy minden végfoknak ugyan olyan a hangja? Mivel végfok és csak erősít..
-
törölt tag
válasz
MasterMark #49943 üzenetére
De inkább Tobee:
Bár ki lehet fogni JBL SCS178-at, de taga és onkyo is kaphható ennyiért, utána majd upgradel. 70 alat sehogy se ugssza meg, bár hansználtan előferdülhet egy-egy jobb vétel erősiőben is. -
Toobee
veterán
válasz
MasterMark #49940 üzenetére
70-boleg hasznaltan sem raksz ossze semmit. Ha linkelgetesbe kezdenel, a kabeleket se felejtsd el.
-
Peak
addikt
válasz
veghdavid92 #49936 üzenetére
ennyiből bögreszettet tudsz venni, amin talán lehet 2 digitális bemenet ( toslink vagy koax ), de az nem házimozi. az zajkeltő. ezzel el is érkeztünk ahhoz, hogy olvasd el kérlek az első hozzászólást, a topikinditó tájékoztatót, amely alapján egy kis képet kapsz arról, hogy mi az a minimum, amit házimozinak lehet nevezni.
mondjuk egy 40-50k környékén már kapható leértékelve kisebb 5.0 hangfalrendszer, fadobozos, értékelhető hanggal, hozzá egy HM erősítő a megfelelő számú bemenettel még egy 30-40k HUF nagyon használtan. plusz kábelezés, megoldhatod keritésdróttal is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #49930 üzenetére
Olcsóbb lehet, mert minimál árat adnak meg, maximumot nem. Minőségi tanácsot nem említettem, csak a fogyasztói árakat.
-
törölt tag
válasz
veghdavid92 #49932 üzenetére
70-80-ért már simán van két optikai bemenetű készülék és nem az egyetlen..
Sajna hangfalak nem férnek bele, még ujab 70-be esetleg.. -
veghdavid92
csendes tag
válasz
MasterMark #49933 üzenetére
Hát 5.1-es rendszer legyen, nekem ez lenne a lényeg , nem tudom mi a különbség a megnevezések között. filmeket is néznék rajta, de pl nem kell bluray lejátszó vagy ilyesmi, elég ha erősítő mindenféle lejátszó nélkül, persze a hangfalakkal.
-
Goose-T
veterán
válasz
Egy tűrhető használt HDMI-s erősítő kijön ennyi pénzből.
-
MasterMark
titán
válasz
Használtból talán megoldható, de szerintem amire te gondolsz az nem házimozi.
-
veghdavid92
csendes tag
Sziasztok!
Házimozi rendszert keresek, 5.1-et, lehetőleg 70-80 ezer forint alatt, nem túl nagy szobába de azért üssön. A lényeg az, hogy nem nagyon találok olyat, aminek 2 optikai bemenete is lenne.
Egy apple tv-t és egy xbox 360at szeretnék rákötni, de ezeknek van HDMI kimenetük is, szóval ha így is megoldható valahogy (?). Tudtok ilyet ajánlani?köszi a válaszokat!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #49926 üzenetére
Vagy viccelsz, vagy félreértettél. A hazai kisker árakat a magyarországi disztribútor határozza meg, persze vannak kivételek, amikor a gyártó ebbe is beleszól, lásd ELAC. Tehát ne a kinti árakat szorozgassuk át forintra, hanem azt nézzük meg, mennyibe kerül az itteni boltokban. De ha Neked az jobban tetszik, megveheted az AQ kábeleket külföldön, drágábban.
(#49927) bendeguz76
Egyrészt azért, amit Robi írt, másrészt háttérsugárzónak összehasonlíthatatlanul jobbak a dipólok. De ha direktsugárzó, akkor is jobb feltenni fülmagasság fölé 60-90 centire. Kipróbáltam mindenféle verziót, tapasztalatból beszélek. -
robi-k
őstag
válasz
bendeguz76 #49927 üzenetére
Szvsz pl. azért lehet hátrány, mert lehet, hogy az erősítőnek nem lesz elég teljesítménye tisztességgel meghajtani azokat (általában csak a frontok áramkörét méretezik nagyobb teljesítményre).
xtremetuning és mi lesz a hordózhatósággal?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #49905 üzenetére
és ez még nem is a ribbon. az 2/3x ennyibe kerül. van innen följebb.
Tamoo, ha nem hallom Ákos közepes és nagy kategóriás kábeleit, hasonlóan rossz lenne a véleményem az összes magyar diy kábelgyárrorol. Szememben az összestöbbi leszerepelt.
Bbéci: tapasztalatom alapján az a legkevésbé mérvadó., h mit mond a forgalmazó, kereskedő.
-
BBéci
legenda
válasz
JohannZimu #49924 üzenetére
Átpasszoltam Toobeenak.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #49921 üzenetére
Azért írtam, hogy vissza a gyökerekhez.
(#49922) Toobee
Az mérvadó, amit a hazai forgalmazó megállapít, vagy kitalál.
Itt volt nálam mindkettő, de nem voltam hajlandó bekötni egyiket sem a Furutech SpeakerFlux helyére. Még próba erejéig sem, mert bejáratás nélkül nem lett volna értelme. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #49917 üzenetére
Nem d800-ad volt ezelőtt?
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #49908 üzenetére
Szerintem inkább hátrány, mint előny, hogy a háttérsugárzók állódobozok. Egyébként szuperül szól az a szett, nagyon megéri az árát.
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #49910 üzenetére
Upsz. Valóban, nem ide való, hanem a másik "homokozóba"
De attól még kíváncsi vagyok, hogy miért is adod el?
Talán E-M1 (bár nem hiszem, mert ahhoz jó lennének az eladott obik) -
robi-k
őstag
Látom, hogy xtremetuning eladja a teljes m4/3 felszerelését
Azt hittem, hogy meg volt elégedve a rendszerrel
Vajon mire lesz helyette? -
bendeguz76
aktív tag
válasz
Oldfighter #49896 üzenetére
Aviano szettet hallgattam már,kiváncsi vagyok az Elac belépő akcios szettjére azt még nem hallottam.elég akcios árban van most ráadásul hátsoknak is állohangfal van.
-
Toobee
veterán
válasz
janos666 #49903 üzenetére
Nem dolgozom mar (csak Krisztiannak), de nem is akarok most semmit keresni. Utolso felev: szakdoga, orak, allamvizsga. Szoval most ovatos koltes van.
Tamoo: azert az AgPt durvan jo cucc, 700ezres AQ elbujhat, pedig meg nem hallottam ezt a kabelt Akostol, jonak talaltam.
-
ProdyG
őstag
na most már mindent értek
-
janos666
nagyúr
Nem akar esetleg még valaki rajtam kívül rendelni ilyen egyedileg kalibrált mérőmikrofont, így spórolni kicsit a postán?
Toobee?
-
Peak
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest