- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIFIsta
csendes tag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy szerintetek érdemes cserélni egy Yamaha RX-V359- et egy Pioneer VSX 916-ra?
JBL 178-as szettel használom őket elsősorban filmezésre, másodsorban zenére. Nem a brutális hangerő a lényeg, inkább szeretem a részletezést, a lágy és megkapó hangzást.
Illetve még annyi érdekelne, hgy durván mi lehet a reális piaci ára a két említett erősítőnek.
Köszönöm, üdv! -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Erről van valami tapasztalat vagy vélemény?
Tannoy HTS-201 5.1 -
KTTech
veterán
válasz
KTTech #46284 üzenetére
Valami ilyesmi kellene neked inkább: 2x1 port AV switch Igaz ez tud videojelet is kapcsolni, de azt nem kell használni, árban pedig olcsó. Ráadásul mechanikus, még táp se kell neki.
-
kecsetif
aktív tag
Na megvolt a próba. Ha a jel az erősítőből megy a 15 m kábelen keresztül a monitorba remek a kép, ha közvetlenül a gtx 660-as vidkariból megy a 15 m-es kábelen át, akkor nagyon zajos. Ha a a vidkariba rövid kábellel kötöm a monitort megint csak jó a kép. Azaz a vidkari nem boldogul el a hosszú kábellel Megrendeltem már a 10 m-es kábelt, hátha azzal jó lesz.
Létezik egyébként DVI jelét erősítő berendezés? -
MasterMark
titán
válasz
Buster17 #46282 üzenetére
Igen, úgy kellene. Ha nem fér el, akkor lehet kapni kábelesben is.
-
-
Buster17
addikt
válasz
KTTech #46280 üzenetére
Akkor állandóan cserélgessem 2013-ban?
Egyszerre mindig csak egy szólna, vagy a laptop vagy a konzol. Épp ezért, hogy ne ütközzön a kettő.
MasterMark.
Hát te mindenhol ott vagy?Amúgy ha jól értelemezem ezt akkor egyikbe csak fehéret másikba meg csak pirosat kell dugni aztán értelemszerűen amelyikbe a két piros van azt a piros részbe dugni. Fehérrel ugyan ez.
Nem túl széles, hogy ne férjen el egymás mellet?
-
Buster17
addikt
Hali!
Tud valaki olyan csatlakozót vagy elosztót (nem tudom mi a neve) ami 2-2 rca anyát "konvertál át 2 rca anyává?Szóval az erősítőmbe egy fehér-piros rca -t lehet dugni, de nekem kettő piros és kettő fehér rca kábelem van. Egyik a laptopé másik a konzolé és elég idegesítő mindig cserélgetni őket, hogy épp mikor melyiket használom.
Hasonlót találtam, de ennyi dugasz nem kell meg a vége ne anya legyen hanem apa, hogy simán bedughassam a hifibe.
Ötlet?
-
cselt
senior tag
Így első körben ezeket találtam használtan:
JBL Northridge E150P
Proson R8 Rumble Ez mondjuk drága, de Proson szintén, ami talán jobb ha azonos márka mindegyik hangfal. (No meg talán lehet alkudni is)
Ill ezt újon:
Mordaunt Short Carnival 7Ezek közül jó lehet valamelyik?
-
cselt
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni mélynyomó ügyben? Van egy Proson Event 5.0-ás szettem, és egy H/K AVR132-es erősítőm. Ehhez keresnék kb 50k-ig egy mélynyomót. Szerintetek mit lenne érdemes venni?
-
vtecdani
csendes tag
Nem enged képet feltölteni, akkor tárgytalan a kép. Tehát nekem a szerkényeim rohadt könnyű szerkezetűek, elején plexi van tehát be bír rezonálni ez a gond. És ahol jó helye lenne a mélynek ott pedig a szekrény mindig közbe avatkozik. A szobát sem bírom úgy át rendezni hogy valami nehogy rezonáljon, és a mélyen sem bírok már lejjebb venni.
-
vtecdani
csendes tag
Ez lenne a szobám, akkor úgy írom hogy ''zárt légtér'' nem sarok
-
rayoliviero
veterán
válasz
Sefter #46260 üzenetére
Egy vélemyént találtam a Monitor audióról, de az illető szerint egy csalódás a láda: Monitor Audio MSW10 review
-
vtecdani
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy 5.1-es házimozi rendszert nem túl erős 500W RMS, az lenne a kérdés hogy a szobám elég kicsi ( 12 négyzetméter) a a woofert nem tudom hova rakni mert a zárt részeken ahol a legjobb lenne ott iszonyatosan rezonál ha pedig elraknám olyan helyre ahol nem rezonálna ott pedig nincs sarok stb. ahol rendesen szólna. Bútort nem szeretnék cserélni ez miatt, mit tudnék csinálni ja és le is vettem -5-re a mélyet de még így is, tippek trükkök?
-
ginola
addikt
válasz
rayoliviero #46263 üzenetére
Nekem is volt ilyen!
-
Patice
nagyúr
válasz
rayoliviero #46263 üzenetére
Miért lenne kellemetlen szitu? Szerintem ez a normális. Te hoznád vinnéd, a tulajjal együtt. Nekem a tulaj helyében kivetni valóm nem lenne. Benne van a pakliban, hogy nem jó neked. De ezt csak saját rendszerben történő meghallgatással tudod csak meg.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Sefter #46260 üzenetére
A Monitor Audio MSW10-et 50-ért ideadná, most beszéltem vele telón, abból már nem akar engedni, mert azt mondta 100-ért vette. 2 éves a láda, egy év gari volt rá, így már nincs, USA-ból származik. De azt mondja nem szól valami erős basszussal. 17 ezerrel olcsóbb, mint a Polk, de arra 5 év gari van. Meghallgatni csak nálam tudnánk, mert már eladta az erősítőjét. Elhoznám kocsival a srácot hozzám és a ládát és ha nem tetszene a láda, ahogy szól, akkor hazaviszem.
Kicsit kellemetlen szitu lenne.
Volt egy Warfedale Powercube 10+ ládám, hát az is nagyon gyenge volt. A Monitor és a Polk gondolom biztos sokkal jobbak.
Hát ha azt mondjátok, hogy nem kellemetlen szitu, akkor adok a Monitornak esélyt, mert csak olcsóbb 17-el, ha nem tetszik, akkor nem, akkor marad az új Polk.
-
sting2
addikt
Tudja esetleg valaki a Denon 2309, de nem a CI változat, hanem a sima 2309-es " Factory Reset " útvonalát?
-
rayoliviero
veterán
válasz
ginola #46258 üzenetére
Azért, mert akkor nem volt méh meg rá a pénzem, mostanra lett. Mostanra pedig már le van jegelve. Pedig az csak 40 volt, örültem volna neki, így pedig adhatok érte 67-et.
És a Polkot melyik boltból vegyem? Mert van vagy 5 webáruház, gari is 5 év általában, szállítás is ingyenes, ár pedig midnenhol 67. De melyik a megbízható bolt?
-
ginola
addikt
válasz
rayoliviero #46254 üzenetére
Ajánltam neked, ha jól emlékszem használtan a Polk-ot, be is lenkeltem, miért nem repültél rá? A kettő közül jobb a Polk.
-
Sefter
veterán
válasz
rayoliviero #46254 üzenetére
Jobb a Polk... Újban 70k alatt nem ngyon találsz jobbat..
Mert nem arra való... Nagyon korlátozott a csatlakoztathatósága, a hangminősége végett meg egy forintot nem költenék átalakítókra/dac-ra ebben a témakörben. -
aTi.88
csendes tag
válasz
MasterMark #46253 üzenetére
OK. Hogy?
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #46252 üzenetére
És ez a Mordaunt Short Alumni 9? Mert ez most le van árazva? Vagy maradjak a Polkaudio PSW110-nél 67-ért? És innen rendelhetem a netdepobol, ez megbízható bolt? Vagy máshonnan érdemes?
-
törölt tag
válasz
aTi.88 #46244 üzenetére
Látom az 1 sz hsz se volt meg... pedig ott értelmesen le van irva: az optikai az digitális jel és akár 7.1 is átszáguld rajta, mig ezek a pC-s hangrendszerek analógot adnak le csak ami 1 csatorna/jel, így DAC vagy HM erősitő nélkül dugdoshatod a világ végéig. Van olcsóbb DAc is sztereóban de árat se irtál... Ja a Pb-Pr az kép pontosabban Y Pb Pr feliratú komponens jel), L-R out az viszont sztereó kimenet azt hasznosithatod sztereóban (ha IN akkor nem ad le jelet).
-
KTTech
veterán
Szerintetek megérné lecserélni a Marantz NR1501-et egy H/K AVR-265-re?
Igazából csak a feature-k miatt, a hangjával elégedett vagyok a Marantznak... de néha jól jönne a Dolby Volume, az MRAC-nál fejlettebb azért az Audyssey, Multi-Room funckió se lenne rossz (meg lenne oldva a zene a konyhába), valamint az SVHS-nek is jót tenne a Faroudja DCDi, és az ARC is megszabadítana egy optikai kábeltől... Árban most 85E lenne vadi új állapotban az AVR-265...
-
aTi.88
csendes tag
válasz
MasterMark #46242 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy nekem az 5.1be a következők mennek:
FL, FR, CEN, SUB, RL, RRMíg a TVben meg van egy optical out, akkor L R out, meg valami Pb Pr vagy mi (most nincs előttem)... ezt nem tom, hogy miylen csatlakozókkal kéne összedugni, ez lenne az originál kérdésem, hogy mit kell venni ahhoz, hogy valahogy a fent említetett csatlakozókat/kábeleket összetudjam dugni a TV-vel.
-
aTi.88
csendes tag
válasz
MasterMark #46238 üzenetére
Dafuq, ez ilyen drága?!
-
aTi.88
csendes tag
Valaki egy konkrét választ erre?
-
krx21
nagyúr
Nos, ma hallgatóztam az olcsó kategóriában: JBL LOFT vs Wharfedale Obsidian 600
A wharfedale obsidian sokkal jobban szól! A Loft dobozos fejhangon, nagyon vérszegény... A hangdobozok súlyában is jelentős különbség volt a obsidian javára, mint ahogy az anyaghasználatban is... -
törölt tag
válasz
rayoliviero #46234 üzenetére
Szerintem a legjobb vétel áráért a Polk.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Sefter #46228 üzenetére
Veszek inkább újonnan, garival, úgy döntöttem. 70000 Ft-ig elmegyek.
A Polkaudio PSW110-et vegyem? Vagy van ennyiért jobb is? De erre 5 év gari és van cseresznye színben.
-
aTi.88
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE39F5000 TVm és egy Genius 5.1 Home Theater hangfalrendszerem. Hogy tudnám ezt a kettőt összekötni? Elsőre nem úgy tűnik, hogy csak be kell dugnom. Valaki segítene? Szerintem valami átalakító kellene, hogy 5.1-ben szóljon.
Gondoltam esetleg Toslink to 5.1 converterre de nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e ilyen.
Thx.
-
Sefter
veterán
válasz
rayoliviero #46227 üzenetére
Ha minden ok vele, csapj le rá... Annyiért jó vétel
-
rayoliviero
veterán
válasz
Sefter #46226 üzenetére
Ezt néztem, hozzá is szóltam. Csak nem ismerem az eladót és így csak személyesen merném megvenni, de nagyon messze lakik. Vagy a ph-n is regisztrálva van a srác, nem tudja valaki?
Ebben a Monitor Audioban gondolkozok még. Ez helyben van és 50-ért ideadja. De semmi véleményt nem találok róla a neten. Hiába, hogy 400-500 dollár az új ára, de nem tűnik olyan komolynak valahogy. Azt hozzáteszem, én nem értek hozzá.
-
Sefter
veterán
válasz
rayoliviero #46225 üzenetére
Inkább EZT
-
rayoliviero
veterán
Ezt a mélyládát ajánljátok? (Cav W320)
Alig van most eladó mélyláda 40-50000 Ft körüli áron...
-
sting2
addikt
Használt erősítőnél ildomos elsőre, Full törléssel kezdeni - ergo tiszta lappal indítani mielőtt mérőmikrofonozásra adnám fejem?
-
bajnokpityu
félisten
aki 40-80között keres usb spdif átalakítót, hallgassa meg a musiland 03at. engem meglepett, h ennyiért ilyen hang..
-
mcmike
őstag
válasz
Sefter #46212 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor ezért nem találtam sokat róla a neten. 10k lenne elméletileg a Virgo interconnect...
-
mcmike
őstag
Urak,
Bocsássátok meg tudatlanságomat, de laikusként tőletek kell hogy megkérdezzem. Az alábbi kábelnek mi a jelenlegi piaci értéke?
Virgo STD IC 2m
Esetleg a Polkaudio PSW 110 SUB mellé vehetném meg egyben. Érdemes ilyen drága kábelt rakni a szóban forgó hangfalhoz?
-
törölt tag
válasz
#83203584 #46203 üzenetére
Szia.
Előljáróban 2 dolog érdekel téged:
Teljesítmény: a hangszórónak nincs teljesitménye, csak terhelhetősége. Tehát ez nem lehet problémaforrás akkor sem ha ennél valamivel jelentősebb lenne az eltérés. De mivel azonos, és tegyük fel hogy elektronikában is minimális eltérés van így effelől nincs probléma.
Ellenállás (ohm) szempont: itt az az összefüggés van hogy minél nagyobb az ellenállás annál halkabban szól, annál kissebb áram folyik át a tekercseken , forditott esetben viszont nagyobb áram folyik,ennek arányában jobban melegedik az erősitő, hamarabb kezd torzitani, és nagyobb lesz azonos állásban hangerő (most felejtsük el a legfontosab adatot amit kihagytál: érzékenység, azt kellett volna inkább beirnod, a hangfalak adatlapjánál találod így egyenlönek vesszük) igy mivel nagyobat kötöttél rá, halkab lesz, jobban birja a terhelést (ez azonos érzékenységnél érvényes!) tehát ez sem gond.
Érzékenység kérdése: ha nagyobb az érzékenységkülönbsége a 4 ohmosnak,tehát több lenne javára a különbség mint 6 akkor lenne minimális probléma, de ezt úgyis észreveszed és főleg magas hangerőn lép fel, és alacsonyabb hangerővel kell kompenzálni de ezt észreveszed. abból hogy nagy hangerővel üvölt abban az állásba ahol az LG még tisztán szólt. De ez mondom háromnegyed hangerőn túl válik érvényessé.Summa summárum: járathatod nyugodtan.
-
törölt tag
Üdv!
Még kezdő vagyok az oldalon, így az esetleg elkövetett hibákért elnézést.
A következő a gondom:
Van egy Lg házimozim ami meghalt.
Vettem egy Philipset, de nem tetszik a hangja.
Ha a Philipsre rákötöm az Lg hangszóróit akkor már jó. (A gyárival olyan gagyi doboz hangja van...)
Azt nem tudom, lesz e baja a Philipsnek.
Összteljesítmény mindkettőnél 300w, de a Philips hangszórói 5x 3Ohm + 1x 12Ohm míg az Lg hangszórói 5x 4Ohm + 1x 8Ohm.
Ha jól gondolom a 3Ohm helyett 4 az nem gond, de a 12 helyett 8 igen !? Viszont összesen 27 helyett 28, ami jó. Már ha össze lehet adni !?
A Philips fejegység kimeneti adatait nem tudom, sehol nem írja. Az adatokat a hangszórókról olvastam.Jó lehet ez így?
Ha nem mi lehet a baj, mire kell figyelnem?
Illetve bármi ezzel kapcsolatos ötlet, vélemény érdekel.köszi a segítséget
zoli -
mp54
senior tag
Emotiva-nál vasárnap éjfélkor vége az akciónak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- Topping E30
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged