-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E-Zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Marantz sr 3001 erősítőmet szerintetek mennyiért hirdessem meg, hogy hamar elmenjen de, még reális maradjon az ár? Ajánlatokat esetleg várok privibe -
E-Zsolti
csendes tag
Most, hogy megint elkezdtem foglalkozni a rendszerem építésével eszembe jutott egy történet, ami segít vásárlások elött megfontoltabb döntéseket hozni.
Van egy ismerősöm, az audiophile szerelmese megismerkedésünk is egy üzlet alkalmával történt, hangfalat vásároltam tőle 2010 ben.
Akkor egy gyönyőrű hangú rendszere volt. Nem emlékszem már a pontos láncra de, a B&W 8 as sorozatát hajtotta csöves erőlködőkkel. Neki is tetszett a hang ám, tudta, hogy ennél lehet még jobb is. Újabb beruházás. 7 számjegyű összeget költött kábelekre. Jobb lett. Tudta, hogy lehet ez még jobb is. Tudni kell, hogy nem milliárdos emberről beszélünk hanem egy szorgalmas, dolgozó emberről. Rájött, hogy szobájának akkusztikája kezd lassan a szűk keresztmetszet lenni. Épített egy ZENEHÁZAT!! A ház költségei közel voltak a 8 számjegyhez. A teljes rendszer már inkább a 30 mint a 20 millához állt közel. Minden kész lett élvezte munkája gyümölcsét. De elmondta, hogy 5 millió után szerinte már csak hallani vélte a különbségeket. Most is jó de, tudja, hogy lehetne jobb is... De, a hangsugárzónkból szóló hang nem a lejátszónkból indul, hanem a stúdióból ahol felveszik... Ott keresztül megy egy csomó szerkentyűn csomó minden befolyásolja.. ugyebár az áram is amit a szolgáltatótól kapunk. Tehát a hang valószínüleg Paksról indul és egy csomó minden zavarja. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy bármennyit költünk mindig kompromisszumokat kell kötnünk. Az én rendszerem kb 200.000 volt az övé kb 30.000.000 az övé jobb. De nem 150*...
A kérdés, mennyit vagyunk hajlandók áldozni, egy el nem érhető cél a tökéletes hang oltárán.
Senkit nem szeretnék megbántani ezzel az írással. Senkit nem szeretnék megtéríteni. Csupán gondoltam megosztom veletek. -
E-Zsolti
csendes tag
válasz
ozzy711 #47503 üzenetére
Belső kábelezést, nem bolygattam, nem is szeretném, gyári állapot fenntartása okán. Terveben van a hangfalcsere is, csak jelenleg a pénzmag hiányzik.
Erősítő és hangfal közé keresek inkább kábelt. Van Den Hul-t hallgattam jelenlegi inakustik premium 2*4mm (ráadásul actionben 600ft/fm vettem) nekem jobban bejött . Nem is rossz, csak a mélyek kicsit pontatlanok, Nyilván szerepe van eben a reflex kivitelnek és a passzív hangszórónak is de, merev kábellel pontosabb volt cserébe a sávszélek leszűkültek.
Nadon-nadon szeretnék már egy jó árú nad erősítőt kifogni. Lehet érdemes lenne utána cserélgetni a kábelt? -
E-Zsolti
csendes tag
Sziasztok olvasgatom itt a kábeles tapasztalatokat kb 3/4 1 éve benne voltam én is. Kipróbáltam rengeteg kábelt cat5, 7, sodort réz, vékony vastag, merev ezüst. stb. majdnem mindegyiknek volt előnye hátránya. kis költségvetésű projekt lévén ezek általában diy kábelek voltak. Most talán érzek magamban erőt, hogy újra kezdjem. Bár az erősítő upgrade elött áll. (A teljes rendszer kis költségvetésű).
Egy olyan kábelt keresek amely minnél kevésbé szinezi a hangot és jó a tere. Zene: mindenféle Vivalditól a Metalicán át mindent meghallgatok és nem is igazán vannak kiugró stílusok. Jelenlegi rendszer.
Marantz sr 3001 , panasonic dvd s33 (csak wma és coax) B&W 603, kábelek upgrade miatt lényegtelenek valami inakustik olcsóbbik fajta (meglepően nem rossz.) Javaslatokat és tesztlehetőségeket szívesen fogadok.
Köszönöm sézpen előre is -
E-Zsolti
csendes tag
Szia, szerintem a jobb oldali lenne a nyerő, kicsit "lentebb húzva" a terek miatt ha, a párból az egyik hangsugárzó sokkal közelebb van az oldalfalhoz mint a másik abból eléggé fura anomáliák keletkezhetnek a térben. (A közelebbi oldalon leszűkül a tér szélessége). Saját tapasztalatot írok, így ez nem szentírás. Remélem segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest