Hirdetés
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPeter87
őstag
Az miért lehet, hogy a Denon 1912 nem látja a hálózatot?
Tegnap még látta, hallgattam netrádiót, ma pedig semmi, pedig semmit nem állítottam el.
Frissítettem a router firmware-ét, hátha az hülyült meg, de nem. Próbáltam másik kábellel is, de semmi. -
MPeter87
őstag
válasz bajnokpityu #44661 üzenetére
-
MPeter87
őstag
válasz Rederik #44547 üzenetére
Foobar2000-ben van egy olyan opció, hogy move stereo to rear channels, de csak annyi változást vettem észre, hogy jóformán eltűnt a tér a zenéből.
Ezzel talán érdemes próbálkozni, illetve valahol az erősítő beállításai között is láttam ilyet, de ez már ugye az erősítőtől függ, hogy miket tud. -
MPeter87
őstag
válasz #09634560 #44068 üzenetére
Nemigazán vagyok képben, csak néhány hónapja olvasgatom a topic-ot (és boldogítom a népet a hülye kérdéseimmel ), de ha ennyien vagyunk, simán összehozzuk az egy éves előfizetést és akkor nem kell bonyolítani a dolgot, maradhat a jelenlegi net is. Ennek lenne akadálya?
-
MPeter87
őstag
válasz dunkel #44012 üzenetére
A hölgy mondta, hogy 1,2,3-ast lát a rendszerben, úgyhogy még 3-as is lehet, hogy van.
Igazából én is sokallok ennyit 1 pár hangfalért, viszont a Lektor 8 hangja nagyon megtetszett, úgyhogy, ha belefér és a 6-os is tetszik, lehet beruházom hamarosan. Mondjuk szettben lenne az igazi, de az argep.hu szerint legolcsóbban is 400 környéke. Ha kérek rá ajánlatot mondjuk Netdepo-nál, gondolom akkor sem igen megy 350 alá, de lehet csak 390... -
MPeter87
őstag
Beszéltem a MediaMarkt-tal, Lektor 6 ~220ezer, ha mást is érdekel esetleg. Valószínűleg pár, de ezt a nő nem tudta biztosra mondani. Ha valóban a pár kerül ennyibe, akkor nagyon jó ár a többi üzlethez képest.
Szombaton elmegyek meghallgatni, ha lesz rá időm és megnézem a Lektor 8 árát is. -
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #43825 üzenetére
Én Netdepo-nál kértem Polk PSW-110-re.
Valóban érdemes árajánlatot kérni.
Majdnem megvolt a kábel ára a kedvezményből. -
MPeter87
őstag
válasz MasterMark #43744 üzenetére
Valóban kevésbé zavaró, köszi!
(#43746) Tamoo
Egy hasonlóra megérné beruházni Denon 1912-höz is? Mondjuk előtte mindenképp komolyabb hangfalakat szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
-
MPeter87
őstag
válasz MasterMark #43737 üzenetére
Ha a kep beallitasoknal ugy allitom be, hogy csak az elsodleges monitort hasznalja, akkor teljesen leveszi a hdmirol a jelet.
-
MPeter87
őstag
válasz MasterMark #43731 üzenetére
Az nem lenne megoldás, mert az erősítőre nincs megjelenítő kötve, így ugyanúgy lenne másodlagos "monitor".
Szóval az kellene, hogy csak 1 monitor legyen, de ettől függetlenül HDMI-n menjen a hang.
A képernyő másolása jó lenne, de az erősítő csak 1920x1080-at tud. -
MPeter87
őstag
Megjött a ThatCable féle HDMI kábel, így sokkal jobban szól a rendszer, mint sima Jack-RCA átalakítóval, viszont...
Van valakinek tippje, hogy hogyan lehet beállítani számítógépen, hogy a HDMI-n keresztül csak audio jelet küldjön?
A monitor DVI-re, az erősítő pedig HDMI-re van kötve, viszont így úgy látja, mintha 2 megjelenítő lenne.
Próbáltam úgy beállítani, hogy a képernyő tartalmát másolja, gondolom úgy jó lenne, viszont a monitor 1920x1200-as felbontáson van, az erősítő pedig csak kisebbet bír.
Használ valaki HM erősítőt hasonlóan PC-re kötve? -
MPeter87
őstag
válasz #09634560 #43615 üzenetére
Jo lenne, hihetetlenul jo hangja van, viszont szerintem a szobaba nagy lenne, valamint gondolom a Denon 1912-tol lehet nagyobb erosito is kellene neki, amit nem szeretnek lecserelni, mert egyelore maximalisan kielegiti az igenyeimet, sot, ki sem tudom hasznalni egyelore.
Meregettem a szobat a projektor miatt es kiderult, hogy csak kb 3,5x4,5m, amit 4x5-nek gondoltam, szoval meg 20nm sincs.
Elgondolkodtam amugy a hangfalak cserejen, de inkabb kicsit kisebbre, arban es meretben is. -
MPeter87
őstag
Elkövettem ma azt a hatalmas hibát, hogy meghallgattam a MM-ban a Lektor 8-at és a Zensor 7-et. Nem kellett volna.
Hihetetlenül jól szólnak.
Lehet cserélném kell a Mission M31i-ket. -
MPeter87
őstag
Vettem egy 1912-es Denon-t. Az erősítő és a PC közé már úton van a HDMI kábel (ThatCable, hozzászólásaitok alapján ). Most az erősítőről csak hang megy, de gondolkodom egy projektor beszerzésén is, konkrétan a BenQ W1070-nel szemezem.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a rendszert úgy közöm össze, hogy PC -> HDMI -> Denon -> HDMI -> BenQ, akkor minden jel átmegy rendesen a projektorra, tehát pl 3D is jó lesz vagy ehhez mindenképp kellene egy komolyabb VGA kártya és arra kellene kötni a projektort? Ez a vetítős dolog eléggé új számomra...
(Jelenleg csak a prociba (I3-3240) építettről megy a gép, nincs külön VGA benne.) -
MPeter87
őstag
válasz #09634560 #42607 üzenetére
Ahogy nézegettem a digitális összekötő kábeleket, ahhoz, hogy legyen ilyen csatlakozóm, kellene egy komolyabb hangkártya, úgyhogy ezt egyelőre nem erőltetném.
HDMI kimenet csak 1 van a gépen, arra pedig a monitor van kötve, de az is megoldható lenne végül is, mert van DVI kábelem is. Gondolom gépen be lehetne állítani a dolgokat, hogy jók legyenek.
A gépen van még s/pdif kimenet és van egy FiiO E17-em is, az is tud ilyet egy hozzá adott átalakítóval. Ha az optikai is jó megoldás, akkor van még egy alternatíva az összekötésre.Zenét mostanában hallgatok minden félét, többnyire elektronikust, de néha klasszikust, elektro swinget és rock/metált is, úgyhogy akkor lehet a Denon lenne a jobb választás. Vagy megveszem mindkettőt és eladom, amelyik nem jön be.
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #42594 üzenetére
Köszönöm!
Akkor még alszom rá, hátha megálmodom.Lenne még egy kérdésem így hirtelen: ha csak számítógépre lesz kötve, milyen kábellel érdemes összekötni a két eszközt? Ebben az esetben is jó a 3,5 mm jack és 2xRCA Y kábel? (a jelenlegivel ilyennel van összekötve)
-
MPeter87
őstag
Szerintetek Mission M31i és M3c2 hangfalak mellé egy Denon 1911 vagy egy Pioneer VSX-1018AH lenne jobb választás?
-
MPeter87
őstag
Pioneer VSX-1018Ah-ról és VSX-LX50-ről mi a véleményetek?
Az LX-50 kb 30ezerrel drágább, nem tudom megér-e annyi pluszt.
Eléggé megtetszettek ezek a Pio erősítők, főleg a 1018-as fekete szálcsiszolt előlapja. -
MPeter87
őstag
válasz xtremetuning #40661 üzenetére
Mostanában ritkán látogatok ide, de most is megérte!
-
MPeter87
őstag
Úgy tűnik másé lesz a Denon 1912 , amit kinéztem, úgyhogy szeretném kikérni a véleményeteket, hogy a 1912 helyett egy H/K 360 jó lehet egy Polk PSW 110 subbal és ezekkel a Mission hangfalakkal?
-
MPeter87
őstag
Denon 1912 és Polk PSW110 közé, valamint a pc (ASRock Z77 Pro4-M) vagy FiiO E17 közé milyen kábelt nézzek?
Utóbbihoz gondolom optikai kellene, de milyen?
Előbbit passzolom... -
MPeter87
őstag
Úgy tűnik sikerült összevadásznom a rendszert, amiben egy Denon 1912, Polk PSW110 és ezek a Mission hangfalak lesznek. 5.1 lesz mégis, letettem a 2.1-ről a tanácsaitok alapján. Remélem ezek így jók lesznek együtt...
Ezekhez hol és milyen kábeleket nézzek? Nem akarok sokat költeni rá, mert már így is bőven túl fogja lépni sajnos a 200ezret. -
MPeter87
őstag
Uhhh....most láttam csak, hogy a hirdetés 2011-es.
Szóval ez kilőve.
Akkor mondjuk a korábban linkelt Mission szett egy Denon 1912 erősítővel és Polk PSW110-zel jó lehet együtt?
Ezeket sem tudom meghallgatni együtt. -
MPeter87
őstag
válasz #09634560 #38618 üzenetére
Néztem őket.
Ha ez a szett valóban jó, akkor lehet lecsapok rá és akkor már csak erősítő és sub kell hozzá.
Sub mondjuk Polk PSW 110?
Ha lesz türelmem várni jövő hét végéig és még meglesznek, akkor egyben meg tudnék venni egy Denon 1912-t és egy Polk PSW110-et.
A linkelt Pioneer erősítő már elkelt. A másik Pio+Wharfedale szettel kapcsolatban írtam az eladónak, de nem válaszolt még.(#38616) Patice
Ez a Proson baromi drága.
A hallgatózás kicsit problémás, ugyanis vidéken dolgozom, csak hétvégente megyek pestre, akkor pedig általában más dolgom is akad.
Többet azért nem akarok rászánni, mert más is tervbe van véve. -
-
MPeter87
őstag
válasz #09634560 #38530 üzenetére
Az a gondom az 5.1-gyel, hogy jelenleg nem tudom normálisan elrendezni a hangfalakat a szoba kialakításából adódóan. Eddig is elvoltam 2.1-es 'rendszerrel', így szerintem továbbra is jó lenne, ezért nem 5.1-es szetteket néztem.
Esetleg így is lenne 200-ig ajánlatod?
Ezt a Denon erősítőt néztem, de az eladó sajna pont nem lesz elérhető hétvégén. -
MPeter87
őstag
Igazából semmi sem adott, csak a keret.
Már unom a keresgélést és az agyalást...főleg azért, mert nem tudom meghallgatni őket együtt, hogy melyik hogyan szól.
A JBL E60-akat már lebeszéltem hétvégére.
Most néztem Polk PSW110-et és Denon 1912-t.
Ezeket kihozom 200-ból, ha mindenkivel sikerül megegyezni.
Így együtt már jobban hangzanak, vagy így is nagyon sántít az E60?
Amúgy miért nem ajánlod? -
MPeter87
őstag
Ismételten kérdeznék.
JBL E60-hoz H/K 360 vagy Denon 1912 lenne jobb választás?
Sub-ot milyet érdemes venni 40 körül használtan?
A keret nem túl nagy, max 200-ba bele kell férni. -
MPeter87
őstag
h/k 155 és jbl e60 jó páros lehet zenére és filmre?
-
MPeter87
őstag
-
MPeter87
őstag
S.O.S. segítséget szeretnék kérni a guruktól!
Tegnap elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy Denon DHT-1312XP 5.1 rendszert.
A hozzá adott, gyári kis dobozokkal a hangját kb egy rakás szar és egy kalap fos közé helyezném félúton és még finoman fejeztem ki magam.
Egy kb 10 éves LG LH-T6345 5.1-es rendszert váltott volna.
A gyáriak helyett az LG kis hangszóróit rákötve sokkal szebben szól, de szerintem így nincs értelme megtartani a komplett rendszert, mert ennyiért gondolom lehetne venni egy normális erősítőt subbal együtt, úgyhogy úgy döntöttem, visszaviszem. (lehet csak járatni kellene őket és jobb lenne, de mivel 3 munkanapon belül lehet csak visszavinni, így inkább nem szórakozom vele)
Helyette szeretnék venni, akár használtan is, valami normálisabb rendszert.
Filmre és zenére kell, vegyesen. Zenében mindenféle, tehát a klasszikustól kezdve a tuc-tuc-on át a rock-metál féléig szinte mindent hallgatok mostanában.
A plafon 200E Ft, nagyon max, mindennel együtt.
Ha tudtok ajánlani olyan cuccokat, amik kijönnek a keretből, megköszönném!
3-4 hónapja már agyaltam a dolgon, de akkor elhalasztottam, most pedig már nagyon kell valami.Szerk.: A Denon 120E Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #25865 üzenetére
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #25816 üzenetére
Akkor majd írok róla véleményt, ha meglesz.
Bár nincs túl nagy szakértelmem a dologban... -
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #25808 üzenetére
-
MPeter87
őstag
Tudom "kicsit" már kilóg az 50ezres keretből, amit korábban írtam, de ha mondjuk egy CAV 2086 mellett döntenék és mondjuk 2 front sugárzót szeretnék mellé, amit esetleg később bővítenék 5.1-re, akkor az erősítő mellé jó választás lenne 1 pár CAV DP 288? Ez így 120 körül lenne. Vagy Denon 1312XP inkább? Tudom nem egy kategória a 2 rendszer, valamint az előbbi csak 2.0 lenne első körben, a második pedig 5.1, de nagyon elgondolkodtam mindkét megoldáson... A hozzászólásokat is olvasgattam közben. Teszteket nem, mert dolgozom és tanulnom is kellene már a vizsgákra.
Többet tényleg nem szánnék rá hirtelen és cserélni sem fogom 2-3 éven belül, szerintem, max bővíteni.
Többnyire zenét hallgatok, hétvégente 1-2 film, de mostanában kevesebb időm van rá... -
MPeter87
őstag
válasz djapor96 #25455 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy nem lesz ez olyan könnyű menet...
Ha hangszórók nélkül is ki kell adni érte ennyit, akkor akár újat is lehetne.
Találtam 50ért Pioneer VSX-322-t (ez a legolcsóbb az oldalon, de legalább jól néz ki )
Erről mi a véleményed/véleményetek?
Ha ez nem lenne túl nyerő választás, akkor az általad linkeltnél kicsit olcsóbban Yamaha RX-V359 vagy ugyanannyiért Onkyo Tx SR307 is jó alternatíva lehet?
Bár valószínűleg mindegyik elég hülyén mutatna a jelenlegi LG hangszórókkal, arra meg egyelőre nem költenék még ugyanennyit. -
MPeter87
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy LG LH-T6345 5.1-est szeretnék lecserélni valami korszerűbbre. Igazából csak 1 problémám van a mostanival: alapjáraton elég vékony hangon zúg benne valami, nincs egy méterre tőlem és egyre jobban idegesít. Nem lényeg az 5-6-7.1, 2.1 is elég lenne, de ha a mélynyomó mellé 2 helyett 5 kis hangszóró jár, nem lesz probléma, szétpakolgatom a szobában , cd-dvd olvasó és rádió sem lényeg. A keret nagyon max 50000 Ft. Nézegettem az 1. hsz-ben ajánlottakat, de onnan a legolcsóbb erősítő is 130 körül lenne, ha jól néztem, így azok kilőve.
Szóval lényegében egy normálisabb erősítő kellene, 1 mélynyomóval és legalább 2 hangszóróval, számítógépre lesz kötve.
Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest