- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #44078 üzenetére
Pénz nem játszik a #44013-ban kifejtett okok miatt.. olcsób vmit elfogadok mert 1: lelkiismeretem is nyugodt mert nem huztam ki senki zsebéböl egy jelképes öszegnél (pl ezer forintnál ami pár üveg sör ára, olcsó mozijegy, stb..) többet , bár sokan vagytok és ez jól is esik igy még kevesebb esne egy emberre 2: amit kapok azt késöbb pl helyzetem rendbejövetelekor mindenképp viszaszolgáltatom és igy nem sózok senki nyakába se számára haszavehetetlen drága dolgot. 3: magamnak se okozok fölös tartozást mert ha rendbejövök hogy adom nektek teszem fel 60 ezer forintot vissza?? Mert tartozni nem akarok és nem is erről szól a PH sem hogy "segitsd anyagilag, aki nem birja" ennyi erővel mondhatnám azt is hogy "értek a házimozi,-de lehet tévé, projektor, dslr,stb-hez, de hogy hitelesen segitsek nektek ahhoz kellene egy Házimozi rendszer adjatok már egyet össze"... na és haverom (matematikus) mmondata is helytálló: "netet akarsz miközben enni sincs miből.."
-
Toobee
veterán
válasz
MPeter87 #43621 üzenetére
Nem akkor használod ki az erõsítõd valós, érdemi tudását, amikor maximális hangerõn hallgatod, vagy pendriveról bohóckodsz vele. Az elsõdleges szempont, ami alapján értékeli magában az ember, az a hangminõség. Ha meg vagy vele elégedve, akkor felesleges a cserével foglalkozni.
-
BBéci
legenda
válasz
MPeter87 #43486 üzenetére
Azok a srácok, nem akarom bántani egyiküket sem, le vannak ragadva a belépő kategória szintjére. Ahogy a szavaikból kivettem, egyiküknek sem volt a birtokában, de még kölcsönben sem egy komolyabb vetítő. Nálam 10 éve rengeteg vetítő vendégeskedett, láttam a különbségeket. Addig, amíg valakinek nincs összehasonlítási alapja, a kocsisbort, vagy a 100000 forintos LCD tévét is jónak tartja.
Nemrég volt szó vetítőkről, hogy a Panasonic ST50 plazmatévé képminőségét mennyi pénzből lehet vetítve reprodukálni. Abban állapodtunk meg, hogy vászonnal együtt 2 millió Ft kell hozzá. Tehát aki igényes a képminőségre, inkább vegyen 430-480000 forintért 65 colos ST50-et, ami kisebb, mint az átlagos vetített kép, de nem 300-500:1 lesz a kontrasztaránya. Valamint a mozgásmegjelenítése is nagyságrendekkel jobb.
Típusra nem adok tanácsot, nézegetni kell a hirdetéseket. -
törölt tag
válasz
MPeter87 #39240 üzenetére
Mi irjak: fémesebb, csattanósabb, idegenebb ezt hallani kell és más erősitővel is meg kell hallgatnod ha nem tudsz mihez viszonyitani. Van akinek bejön, de soknak nem. Ezt nem mérlegelhetem helyetted, ettől függetlenül tetszhet is neked..
Direct Mode: amikor amit kap azt adja le, csak a távolság és a mély-magas konverziót végzi el, az Audyssey nem nyul bele a hangképbe, se nem fog bekapcsolni egyik hanbtér (pl DPL II) se, ez sztereónál érdekes mert ott csak 2 hangfal szólal meg. -
Patice
nagyúr
válasz
MPeter87 #38614 üzenetére
Minőségben valószínűleg igen.
De teljesítményben is tudják ezek azt, amit kell. Egy jó mélyláda kell majd melléjük. Mondjuk egy Proson R10 vagy 12.
Szerintem ne kapkodd el a vásárlást, gyűjtögess, hallgatózz magánembereknél és akár ide írd be a még felvetődött kérdéseidet.
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #38526 üzenetére
Tessék: kis alkuval ez megéri.
erösitö,
hangfalszett. -
Parson
addikt
válasz
MPeter87 #38526 üzenetére
Hidd el, megéri a fáradozást...
Mondom ezt annak ellenére, hogy én kevesebbet keresgéltem, kevesebbet hallgatóztam (szinte semmit) és most már látom, hogy van hova fejlődni.
(Igaz, most egyelőre ezzel is nagyon meg vagyok elégedve, és más terveim is vannak, nem csak a hangrendszer javitgatása, de tény, hogy klafa dolog... annak aki értékeli.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MPeter87 #38521 üzenetére
JBL-éknél is az az alja. Az ES sorozat sokkal jobb választás, de még a Studio is.
E sorozathoz "túlzás" a 1912-es Denon vagy 360-as H/K. Nem egy zenei doboz, alapszintű mozizáshoz lehet megfelelő, de zenét nem hallgatnék rajta.
Persze lehet Neked ez is megfelel, azt én nem tudhatom. Hallgasd meg! -
Tamoo
nagyúr
-
djapor96
senior tag
válasz
MPeter87 #25454 üzenetére
Keress használt Yamahát....
Pl.:
Yamaha RX-v365De van még ezer másik hirdetés....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresem: Fiio LT-TC4 kábel
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest