Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pepszi
tag
Ma sok tapasztalattal gazdagodtam
Meghallgattam jbl 180 és zenzor 7 hangsugárzókat először H/K 260-assal azután egy sztereo marantz-cal aminek a típusát sajna nem tudom (109 ezer huf volt)
Félelmetes, hogy a kis sztereo mennyire kihozta a két hang közötti különbséget.
Egy ilyet rá tudnék kötni az 5006 pre out-jára, úgy hogy a frontok fixen arra lennének kötve és nem kellene átdugni mozinál sem (?).A másik tapasztalat, hogy Béci a héten valamikor tett egy megjegyzést a himihumi túlfeszvédős elosztókra,
és leesett, hogy nálam is olyanba van bedugva a (gyári) táp..
Ma átdugtam a faliba és olyan mintha egy kategóriával erősebb gépet hallgatnék -
hétalvó
addikt
Azt nem mondom hogy rosszabb csak eppen a denon olcsobb. Pl 3311/7005 ugyanaz a belso mas elolappal es kicsit mas bemenetekkel. A 6-os marantznal feljebb van kategoriaban a 3xxx-es denon. Szerintem.
Meg ami meg szerintem nevetseges. Az iphone denon app vezerli a marantzokat es forditva is.
-
BBéci
legenda
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést az amatőr kérdésért, de ugye jól gondolom, hogy a hangfalkábeleken a nyilak a hangfal felé kell, hogy mutassanak?
Köszi előre is!
-
-dj-
csendes tag
válasz
Csaba_1976 #34777 üzenetére
Volt ilyen ládám az sem volt hajlandó kikapcsolni, gyári hiba , cserélték nekem!
99% láda rossz, ha garanciás akkor ne is szenvedj vele mert csak rosszabb lesz. -
nagyatt
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki azt a marantz erősítőt (sr6005) 150 körül el tudnám hozni.
Jó az ára így szerintetek ?
-
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #34776 üzenetére
Sajnos nem tudok róluk véleményt mondani, egyiket sem próbáltam.
Viszont ma kaptam kétféle AudioQuest hangszórókábelt és egyikről sem találok semmit a Google-val.
Aspen és Castle Rock a nevük. Kinézetük alapján az áruk közelebb lehet az 1 M Ft-hoz, mint a 100000-hez. Legalábbis az Aspené tutira. Külön 1-1 kemény, szivacsos táskában vannak a kartondobozon belül. -
Gombinyó
őstag
Az létezik, hogy a Zone 2 csak analóg forrást tud megszólaltatni? Lehet váltogatni a forrást, de csak analóg szólalt meg. Vagy én vagyok béna vagy a manual nem tér ki erre. Onkyo TX-SR607.
-
Csaba_1976
csendes tag
Van egy Onkyo HT-R-548 házimozi erősítőm. Hozzácsatlakoztattam egy Onkyo SKW-208 típusú subwoofert
Bekapcsoláskor semmi gond, amikor megfelelő mély hang van, bekapcsol a subwoofer.
Sajnos amikor kikapcsolom az erősítőt, a subwoofer nem kapcsol ki. Pattog egy-kettőt, és vagy kikapcsol vagy nem. Általában bekapcsolva marad. Mit tegyek? Szerintem valami beállítási gond, ki tud segíteni? -
Tamoo
nagyúr
Itt volt valaki aki mondta, hogy összeválogatott/vágott ütős film részleteket, jeleneteket teszteléshez egy lemezre?
-
Sefter
veterán
ERRE valakinek ötlet/tapasztalat?
-
válasz
cintula187 #34763 üzenetére
Hát az, de még nincs nálam, még csak meg van rendelve a nagyobb centerrel. Zenével teszteltem és nagyon meg vagyok elégedve, ez már tényleg a "minimum" a 4310-hez. Kíváncsi lettem volna az ELAC FS 189-re, amit BBéci ajánlott, de pont elvitték pár napja előttem sajnos.
-
gg72
veterán
Heco Victa2 Sub 251A sub-ról mi a véleményetek? [link] Polk Audio PSW 110-et akartam venni használtan 40ezerért, de sajnos elvitték... Egy aránylag kisebb TV-szobába kellene, aminek az egyik oldala nyitott, Quadral Argent szett mellé lenne és egy kisebb JBL sub-ot váltana. Más ötlet, javaslat max 50ezer Ft-ig?
-
i@lex
őstag
Először is köszönöm Tamoo-nak az útbaigazítást, másodszor LadyLorien-nek a profi munkát.
(A fatalp már megkapta közben a lakkozást.)
-
Tomate
veterán
Komplikált a helyzet... Elromlott az erősítm HDMI ki és bemeneti portja. Elvittem gariba 2hét múlva hívtak, hogy kész. Elmentem érte elhoztam otthon összedugtam és eddig olyan 30-40es hangerőn hallgattam, most viszont 70-en kezd el valamit szólni és akkor is mint egy bot olyan a hangja.... A szervizbe vissza vittem(basys) de ők nem tudnak semmit csinálni ez szól.. Ezért hívtuk fel akitől vettük, hogy akkor cseréljék egy újra vagy pénz vissza mert ebbe a szervizbe hiába csinálnak bármit nálam már elvéreztek. A csávó mondta hogy vissza adják a pénzt ha megvan a doboz. (Cinema paradiso)
-
na végre meg lett rendelve... Maradtam a Polknál ugyanis csak az akciós heco 350-ért lett volna jobb választás, csak az fekete. Sub a jól megszokott és megszeretett proson r-12. Állítólag a polk importőre hát finoman fogalmazva.. Majd privátban ha érdekel vkit. A monitor audio gyenge vot az én zenémhez, a kiszemelt elac sem volt mert elvitték a 189-est. Kefről és mordaunt shortokról le lettem beszélve. Ez az rtia7 viszont pont illik hozzám, tetszettek a hirtelen és jtős mélyei, szépek a magasok is részletgazdagabb jóval és nincs dobozhangja mint a tsi500-nak. Ezzel tuti bpldog leszek és ez a lényeg, nem bánom a martin loganeket, mert nem az én ersítőmmel optimális és min 2x akkora nappali kell neki.
-
cekkk
veterán
válasz
Tomate #34756 üzenetére
Én is úgy, hogy nem kérhetik rajtad a dobozt.
De felhívod a fogyasztó védelmet, megkérdezed őket, elmondják hogy pontosan mi is a helyzet, aztán ha elmondod nekik és még mindig baszakodnak először fenyegetőzzél a fogyvédelemmel aztán jelentsd is fel őket.
Ha tényleg szabálytalankodnak jól megbüntetik őket.
Nekünk is volt sajnos egy ilyen eset, ahol az átvett termékről nem akartak jegyzőkönyvet felvenni és a 6 hónap helyett 3mat akartak adni. Kérdezem azt hogy? Erre biztos fent megegyeztek... Akkor ott kitört belőlem a röhögés, végül kaptak egy jó kis bírságot...És utána egyből eltudták intézni amit kellett, szóval csak csinálják a dolgukat a fogyvédelemnél.
-
Tomate
veterán
Segítsetek kérlek!
Pioneer VSX-520as erősítő dobozát keresem. Garanciális problémám van és csak akkor adják vissza a pénzem ha megvan a doboz. (nem értem miért, komplikált a történet) kérem akinek ilyen erősítője van és még nem dobta ki írjon. Akár még pár ezer forintot is megér nekem.Köszi!
-
Sefter
veterán
Nincs Dali C sub használtban..
Ezekről vélemény esetleg?
- Kef Q400B
- JBL Studio 550Vagy:
a., milyen zárt rendszerű subot ajánlotok ebben az ár kategóriában?
b., felejtsem el a zárt subot ennyiért.. -
Peak
addikt
válasz
Dorian #34742 üzenetére
az árnyékolás, tekerés, "zajszűrés" jó hatással van a szinkronizált adatátviteli sebességre.
tehát valóban minden adat 1:1 lesz, de nem mindegy, hogy 50MB/sec másolsz az USB 3.0 csatlakozón, vagy 90MB/sec-kel ugyan arra a vinyóra, ugyan azzal az elektronikával.
nem azt mondom, hogy mindenkinek erre kell törekednie, csak azt, hogy bizonyos esetekben hasznos lehet egy jobb kábel.(egész konkrétan most pont ezzel foglalkozom, usb3.0 elektronikákat és kábeleket tesztelek különböző meghajtókkal, ssdkkel.)
-
M_AND_Ms
veterán
"(...) a hangnak van frekvenciája, amit szinushullámmal lehet leirni.
minden ilyen szinusz hullámnak (....)"Pontosítsunk!
A tiszta hang valóban szinuszhullám, de a hangszerek ritkán adnak ki magukból tiszta hangot, hanem inkább felharmonikusokkal "szennyezett" összetett hangot. Ezek hullámformája igen változatos és összetett. Így vizsgálva még bonyolultabb a dolog, hogy mekkora a konkrét hullámhossza egy adott frekvenciának.
http://www.mozaweb.hu/Lecke-Fizika-Fizika_11-2_4_A_hanghullamok_es_jellemzoik-105016 -
-
Peak
addikt
a hangnak van frekvenciája, amit szinushullámmal lehet leirni.
minden ilyen szinusz hullámnak van egy "hossza".
egy periódus hossza annál nagyobb, minnél kisebb a frekvencia.
tehát forditottan arányos a frekvencia és a hullámhossz.
a csillapitóanyag vastagsága egyben meghatározza, hogy mennyi az a legkisebb frekvencia, amit el tud nyelni.http://www.csgnetwork.com/freqwavelengthcalc.html
tehát emberi, lakossági körülmények között nem tudsz egy nappaliba olyan hangszigetelést csinálni, ami subfrekit nyelne el.
-
reggi
aktív tag
Sziasztok!Szerintetek ha nálam a sub teljesen a sarokban van, máshová nem nagyon tudom rakni, van értelme a sarokba csillapito anyagot rakni a sun és a fal közé vagy felesleges??
-
Gaben360
senior tag
Ha valakinek szüksége lenne hifiállványra,az keressen bátran priviben!
Linket nem tennék be,mert az már kihágás.(lehet hogy ez is)
-
gg72
veterán
OK, kösz mindenkinek!
-
Gaben360
senior tag
Igen,fodesz lesz az,nekem is Ő gyártja a hifiállványok alá a tüskéket,jó dolgokat csinál.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #34724 üzenetére
Igen rá, azt tudom, de tüskéket tőle láttam nem Valhallától, vagy Valhalla is csinál tüskéket?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #34724 üzenetére
Szerintem igen. Fodesz lesz az!
-
cekkk
veterán
Hú nem jut eszembe ki csinált régebben hangfal tüskéket az AVXen talán Tamo meg mondja Eger környéki a srár ha jól emlékszem, és nem Valhalla hanem aki csinált ilyen szép fejhallgató állványokat. Az ő munkái igényesek, és szerintem jobbak is mint amiket linkeltél.
Fodesz volt ő
Szóval keresd meg őt, hogy csinál-e még ilyeneket.
-
nagyatt
tag
Sziasztok!
Lenne lehetőségem egy marantz sr6005 vásárlására. Most jelenleg hk365-öm van.
Kérdezném, hogy szerintetek ez előrelépés lenne-e, vagy csak inkább stílusváltás ?
Olvastam, hogy elég jókat írtatok a marantzról, főleg BBéci. Illetve kissebb modelleket már hallgattam én is, és tetszett a hangjuk, így nem tudom érdemes-e foglalkoznom a cserével... -
törölt tag
Valaki tud egy jó szervizt Szegeden? A H/K erősítőm bedöglött.
-
hétalvó
addikt
válasz
hétalvó #34713 üzenetére
lehet igazából hogy inkább a tápkábel párját keresem, de az nagyon nehéz lesz. Furutech Alpha-3 Fi25-35 G párossal, villákkal. hatalmasat dobott a rendszeremen, ezt várnám el a hangfalkábeltől is, de elég nehéz lesz megtalálni.
Neotech OCCC NES-3002-es már volt nálam, de nem tetszett a hangja... NS-1456-on gondolkozom még és kipróbálom az összes furutech-et, de nem kötelező a kácsában megvennem a hangfalkábelt is
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #34707 üzenetére
100 W az mélynyomónak nem valami sok, én inkább a dupláját, de legkevesebb 150-et, és legalább 25 centis membránt javaslok 20 négyzetméterre.
Az is tény, hogy számok alapján nagyon nehéz megmondani, melyik szubláda passzol egy szobába, vagy rendszerhez. Amikor nyáron másfél hónapra kölcsönadtam kollégámnak a Velodyne-t, a helyére tettem régi Yamahámat, ami 180 wattos és 30-as a hangszórója. Mintha ott sem lett volna, pedig a Velo-t 80-ból 40re állítva használtam. -
törölt tag
válasz
MasterMark #34706 üzenetére
Subat nem kell beleszámolni, és azt inkább szobához méretezzük, pl 20 centi átmérő és kb 100 watt kell 20 nm.re.
100-150 katalogusárú. -
MasterMark
titán
Onkyo TX-DS484-hez milyen árban illik egy 5.0-ás szett használtan? És sub? A sub-ot egyébként bele kell számolni a 2:1 arányba?
-
gg72
veterán
A gondom a következő: ma ráhelyeztem a Quadral Argent 70 álló hangfalaimat (100 cm magas, kb. 20kg/db) gránit lapokra (eddig padlószőnyegen voltak) és így derült ki, hogy az egyik hangfalnál a lábak (kis kör alakú, picit homorú fém talpak) valamiért nem szimmetrikusak, a hangfal nagyon enhyén billeg. Ha az egyik láb alá ragasztok 3 rétegben celluxot, megszűnik a billegés, de azért annál igényesebb vagyok, minthogy így hagyjam... Kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e a lábakat lecserélni [erre] vagy [erre]? Esetleg más javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest