-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést az amatőr kérdésért, de ugye jól gondolom, hogy a hangfalkábeleken a nyilak a hangfal felé kell, hogy mutassanak?
Köszi előre is!
-
Kirbypolo
csendes tag
válasz Oldfighter #33745 üzenetére
Akkor a hozzászólások alapján egyelőre otthagyom a centert, aztán max később felrakom a falra.
Viszont a frontok alá tudtok javasolni vmit? -
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
A vitaindító fotóval kapcsolatban lenne egy kérdésem szigorúan nem a vitához kapcsolódóan:
Múlt héten a kácsánál azt tanácsolták nekem, hogy a centeremet semmiképpen se rakjam rá a nappali szekrényemre a tv alá, hanem inkább rögzítsem a falra a tv fölé és döntsem meg kicsit lefelé.
Itt is olvastam már sok olyan hozzászólást ami alapján nem jó ötlet a szekrényre tenni, pláne szekrénybe.
Így hajlok arra, h dobjam fel a falra.Viszont a fotón ha jól látom akkor két polc közé van berakva a center. Ami ellentmond a fentieknek.
Bútor függő a dolog? Vagy ez inkább csak javaslat és nem aranyszabály?
A frontoknál (nem álló dobozok) kvázi ugyanez a problémám. Csak azoknál a falra rögzítést sem biztos, h meg tudom oldani. Mit lehet a hangfalak alá tenni, hogy javítsak a helyzeten?
A feketék a hangdobozok. (a nagy értelemszerűen a tv)
Elnézést a kezdeteleges képért.Köszi előre is a válaszokat!
K
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Zensor dobozokhoz és onkyo 616-oshoz milyen kábelt javasoltok?
Frontokhoz nekem ezt ajánlották: Qed Silver Anniversary XT
Hátsókhoz meg ezt: Inakustik Prémium 1.5Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kirbypolo
csendes tag
Most,hogy a földbe döngöltétek az elképzelésemet félve megkérdezném, hogy csak azért nagy hiba az új onkyot venni, mert ideális körülmények között a sony vagy a 3808 sokkal jobb hangminőséget produkál?
Illetve a garancia nem tényező a kérdésben? Vagy minden használt vétellel kapcsolatban jó tapasztalataitok vannak?
A következő 5-7 évben nem szeretnék a témával foglalkozni. Ez (lehet, h tévesen) az új készülék vásárlása felé terel.Egyébként köszönöm az útbaigazítást!
-
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek lesz néhány perce akkor kérem reagáljon erre a kérdésemre.
Előre is köszönöm!
Üdv,
K -
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam két ajánlatot.
A két szett közül szerintetek melyiknek jobb az ár/érték aránya?
Illetve főleg filmezésre melyiket ajánlanátok inkább?1. verzió ~ 350e HUF
Wharfedale Diamond 122 (1pár)
Wharfedale Diamond 121 (1pár)
Wharfedale Diamond 102C
Denon AVR 21132. verzió ~ 340e HUF
Dali Zensor 1 (2pár)
Dali Zensor Vocal
Onkyo TX-NR616Tudom, hogy sub nélkül nem lesz az igazi és azt is, hogy egyik sem felel meg teljesen az 1:2 áraránynak, de ezek közül szeretném az egyiket megvenni.
Előre is köszönöm a válaszokat/értékeléseket!
K
-
Kirbypolo
csendes tag
válasz Csabroncka #32164 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást!
Én is úgy érzem, hogy nekem elég lesz a zensor. (ha leárazzák)Meggondolom a sub vásárlást.
Egyébként ha mégsem veszek, akkor "csak" a hangminőség lesz gyengébb, vagy van más hátránya is?K
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Azon kívül, hogy az erősítő hangfal ár aránynak nem felel meg és, hogy nem tartalmaz sub-ot bele lehet kötni egy ilyen elképzelésbe?
Onkyo 616
zensor1 frontnak és surroundnak
zensor vocalCca 18 nm-es szobába, főleg filmhez.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Arról már többször olvastam itt, hogy nem jó ha nincs a hangfal mellett tér. Az is ront a hangminőségen ha felette van kevés hely? (cca 5cm-re faliszekrény)
Köszönöm a választ előre is!
-
Kirbypolo
csendes tag
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni házimozi rendszer kialakításához.
Amire szükségem van:
- erősítő
- 5.1 v 5.0 hang
- vmilyen lejátszóParaméterek:
- kb 4m*4,5m-es szoba
- álló hangfalak nem férnek el
- LG47LW579s tv
- keret ~3-400k
- használtat nem szeretnék
- elsősorban filmezéshez (nagy méretű hd tartalmak lejátszásához)Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Tea
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen széket vegyek?
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban