Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #33794 üzenetére
Ha a gyártó, forgalmazó nem tudott belőlük számomra elfogadható hangzást kicsiholni, akkor annyi és pont.
Pedig mindegyik hangdobozt külön monoblokk hajtotta és egyik alkalommal Emotiva processzor volt előttük.
A tapasztalanokat el lehet kábítani.
Soha többé nem akarok találkozni "Kláruszokkal"! -
B&W HTM62 center hangsugárzóról van valamilyen tapasztalata itt a fórumon, ez már egy komolyabb kategóriát képvisel ahogy nézem. 80-ért jó vételnek tűnik, vagy ti hogy látjátok?
-
Toobee
veterán
Járt ma nálam megint az UMC. Kipróbáltuk az Electrákat. Friss analóg és HDMI kábellel. Szépen tüskére állítottuk õket, szögeket belõttük, aztán jöhetett a szokásos tesztcsomag. Nagyon pontos mélyek, semmi dübörgés, kongás. A C6-hoz képest, jóval alacsonyabb frekvencián is él. Generátorral adtam neki 36 Hz-et, gond nélkül kijött belõle (valami, franc se tudja, hogy a valóságban ez mennyi volt). A másik -nekem- nagyon tetszõ változás, a magas hangokat érintette. Csilingelõ, nagyon lágy, de határozott magas tartománya van. Öröm hallgatni, a kanapéhoz tapasztja az embert. Ha ez lenne a Focalos stílus, akkor nálam bejött a dolog. Nézelõdtünk mindenféle frekvencián, hogy miújság van. 70 Hz-en szépen búg a sarokszekrényem, 84 Hz-en a piás hátulja, meg pár dísz, 230-on meg az ajtóba lévō üveg. Szerencsére nem vágja tönkre a zenét, de kezdeni kell vele valamit.
Tömör réz a jumper, nyessek a VdH-ból, vagy nem számít?
Összességében nagyon tetszett, amit hallottam. Sajnos nem volt az elõzõ tulaj rendszerének a közelében, de nem is közelítem meg árban az övét. Arra jó volt ez a mai kis fülelés, hogy ismét megbizonyosodjak róla, milyen komoly doboz, ez a Focal. Meg, hogy végre itthon is halljam. XDA még csak a jövõ héten kerül hajóra, úgyhogy egy darabig csend lesz. Mivel a Rotellel se kell szégyenkeznie, így a végfok cserét se akarom elkapkodni. Valami nagyon ütõs cucc kellene mellé, de ezek a lágy magasak nagyon bejöttek, jó lenne megtartani.
-
spiky03
veterán
Lehet, de szerintem azért ők is értenek a mozizáshoz, mert a fórumot olvasva nem egy házimozi vas fordult meg náluk, meg nem egy emberke volt ott meghallgatni/nézi a rendszerüket és senki sem jött el úgy onnan, hogy "hát ez sz@r volt." Tanácsokkal is ellátják a többi fórumozót, mint itt Ti.
Szerintem azért tudják ők is, hogy mi fán terem a házimozi.Én nem hallottam még, úgyhogy én nem nyilatkozom, hogy milyen lehet az a hangfal.
Az a legtisztább, ah elmegy az ember és a saját fülével hallgatja meg. Lehet, hogy még abba is belemennek, hogy elvidd a saját erősítődet és azzal próbáld ki, mert ugye mind a két emberkének procija van, azokkal meg úgyis másképp muzsikál, mint egy "mezei" Hm erősítővel.Remélem én is eljutok majd Fodeszhez egy kis bemutatóra.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #33781 üzenetére
Még nem hallottak jobbat.
Amióta a "Kláruszék" résztvevői a Hiltonos sóknak, azóta mindegyik demócuccukat meghallgattam (kivéve a tavalyit).
Közben figyeltem a közönséget, akik lelkesen, vidáman és elégedetten hallgatták azt, ami hozzáértők számára rettenet. Felesleges olyan embert kérdezni, aki úgyis csak dicsérni fogja a saját "lovát".
Azt is ki merem jelenteni, olyan ember véleményére semmiféle hangzással kapcsolatos témában nem adok, akinek otthon Clarus rendszere van. -
Hali! sürgős kérdés. wharfedale amber 5.0 szett megér 65-öt? új. mm-ben. köszönöm
-
mola21
tag
válasz
cintula187 #33777 üzenetére
A Monitor Audio hangfalakhoz milyen erősítő passzol leginkább??
-
KisTücsök
addikt
válasz
cintula187 #33780 üzenetére
Ja, most megtaláltam én is. Hát, callisto mondjuk. Főleg a titan érdekelt volna, ebben az ársávban (ill a fönt emlegetett MA-éban) nézelődök, érdeklődök. Jó robusztus hangfalak, jól megépíttetnek néznek ki. Meg még azt találtam érdekesnek, hogy zárt dobozok, "a THX ajánlásával". Bár ha szarul szól, akkor talán tökmindegy.
(#33781) spiky03:Tudom. Nála már érdeklődtem többször is. Plusz az AV-n meg szepi moziszobája áll Clarus Titanokból, vele személyesen is beszéltem (már amennyit), dicsérte eléggé. Csak gondoltam megkérdezlek titeket is, itt azért egyesek már nagyon durva összeállításokat is megtudtak hallgatni, meg van tapasztalat, stb. Szerencsére egyikőjük sem lakik messze, ha ténylegesen eljön az ideje, majd lehet bekéredzkedek egy kis demóra.
-
KisTücsök
addikt
Akkor lehet kamu az egész? Kár lenne, komplett szettek ilyen ársávban azért ritkábban vannak fent.
(#33776) BBéci: Itt ebben a topicban? A kérdésem előtt rákerestem a Clarus szóra a topicban, de nem volt találat, ezért is csodálkoztam. De visszakeresek.
Na, asszem már tudom, miért nem volt találat. Már jó. Megkeresem.
-
KisTücsök
addikt
Ennyire? Akkor ezért nem nagyon emlegetitek, ajánlgatjátok. Pedig rendesen megkérik az árát,, egy titan 5.1 majdnem 800 pénz. Nekem a subom Clarus volt, Rhea, nem volt bajom vele, de hát nekem nincs is összehasonlítási alapom más subokkal, meg nagy tapasztalatom.
Az MA szett esztétikailag is marha jól néz ki szerintem. Nem venném zokon, ha még kb 2 hónapig nem kelne el, ha már 2-3 éve fent van.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33769 üzenetére
Természetesen a frontsugárzók családtagját, mi mást!?
(#33770) KisTücsök
Bottal nem piszkálnám meg, bűn rossz a hangja az összesnek, amit eddig hallottam. Régi Sztereó és Digitális Házimozi magazinos kollégámra rásóztak egy szettet tesztelni, napokig azon törte a fejét, mit írjon, hogy a forgalmazó ne vágja fel az ereit, de az igazság is benne legyen. Ez megoldhatatlan dilemma.
Az a MA szett nagyon jó vétel. -
KisTücsök
addikt
A Clarusokról mi a véleményetek? Mozira. Mondjuk a Titan sorozatról? Hallott már valaki egy ilyen rendszert? Néhol nagyon dicsérik. Nem nagyon van emlegetve ebben a topicban, sőt..
Ja meg, erről a MA szettről? Mondjuk egy használt Clarus Titan 5.0 is kb ennyibe lenne. Pusztán kíváncsiságból kérdezem. Majd úgy kb 2 hónap múlva viszont lehet beindul egy moziépítős projekt, akkor lehet sokat fogok kérdezősködni.
-
Kirbypolo
csendes tag
válasz
Oldfighter #33745 üzenetére
Akkor a hozzászólások alapján egyelőre otthagyom a centert, aztán max később felrakom a falra.
Viszont a frontok alá tudtok javasolni vmit? -
Deadzone41
őstag
válasz
#93966848 #33752 üzenetére
a legmagasabb frekitartományoknak meg van az tulajdonsága, hogy szinte csak egyenes vonalban terjednek, így fontos a dobozok beforgatása, ha még hallod őket ^^.
az első visszaverődési pontokat egyébként egy tükörrel a legegyszerűbb megkeresni. leülsz a hallgató pozícióba, és megkérsz valakit, hogy mozgasson egy tükröt a lehetséges helyük körül a falon, és ahol meglátod a hangszóró közepét a tükörben, ott van ez a pont.pr0bi háát nem tudom. próbálgatni kéne, hogy jobb-e, ha kicsit hátrébb tolod a tv-t. nem tudom mennyire szólnak bele a hangba a fal és a tv hátfala közti visszhangok, lehet érdemes azt is csillapítani. ha a tv-hez elég közel vannak a frontok, és a tv síkja bele esik az első visszaverődési pontba, zenehallgatáskor érdemes elé tenni valamit.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
MasterMark #33749 üzenetére
Köszi, sikerült!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33746 üzenetére
Remélem hogy így van, 5x annyiba is kerül
-
pr0bi
senior tag
válasz
Deadzone41 #33751 üzenetére
Abban az esetben mi van, ha kb fél méterre van a hátsó faltól az egész frontvonal és mögötte egy üres visszhangos "folyosó" alakul ki? Nálam most ez a helyzet, tv meg minden a frontok síkjában van. Lehet nem kéne így?
-
törölt tag
válasz
Deadzone41 #33751 üzenetére
Azt a mindenit, köszönöm
Gondolom az fontos, hogy a hangsugárzók pontosan a te irányodba nézzenek
-
Deadzone41
őstag
ha sok a csupasz fal a helységben, akkor valóban jobb, mint a csupasz fal.
TCr a felsőbb tartományok oda-vissza verődését szünteti csak meg, ez a baj.
Patice ha a tv képernyőjének síkja bele esik az első visszaverődési pontba, ez sokat javíthat, de egy rendes akusztikai elnyelő elem vagy diffúzor még többet.
-
Oldfighter
senior tag
Kirbypolo: A center elhelyezésénél arra kell ügyelni ilyen polcos megoldásnál, hogy ne zárt térbe legyen begyömöszölve. Főleg ha hátsó reflexcsöves.
ProdyG: Én a Media Marktra nem hagyatkoznék. A helyi "szakértők" a villanydrótot is képesek rád tukmálni hangszórókábelként.
Polk rendszerre kaptál egy remélhetően remek ajánlatot, de a JBL ES 80 szett se elvetendő, ütős kis összeállítás.
Jimanszky: Nekem is bejön az "akusztikai" megoldásod. Még hogy rendetlenség uralkodna!
De azt a mélyládát komolyan söpörd le onnan, mert szúrja az ember szemét. -
Sennalacy
aktív tag
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de elég hülye helyzetbe kerültem.
A PC-t házimozi erősítőn keresztül kötöttem a tévére. Eddig nem is volt vele semmi gond. Ati kártyám van, és a Catalyst Controll Center tálcaikonjáról feltehetően egy olyan felbontást választottam ki amit az erősítő nem támogat. Azóta nem jön kép. Mivel ott megerősítést sem kér a felbontás változtatáshoz, így magától vissza sem ugrott x idő múlva.. közvetlenül a kártyát a tévéhez kötve a normál full hd felbontás jön be, visszadugva meg ugyanúgy nincs jel, mintha teljesen máshol tárolná a felbontás adatokat ilyenkor. Vaktában gyakorlatilag semmit nem tudok állítgatni, leszedtem előbb csak a CCC-t majd a teljes drivert is újratettem, de a nyomorult ahogy visszakerült a driver egyből megint a hibás felbontásod adta a nagy feketeséget. Van valakinek bármi ötlete, hogy hol lehetne ezt manuálisan átírni, vagy miként lehetne ezt megoldani?
Előre is köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
Deadzone41 #33737 üzenetére
Én otthon csak annyit próbáltam ki a sztereó láncomnál, hogy a két hangsugárzó közti TV-t letakartam egy vastag pokróccal, amíg zenét hallgatok.
És jobb lett a magas tartomány, jobb lett a színpadkép és mélység is kezdett kialakulni.
Az új sugárzóimmal már e-nélkül is van mélység bőven.
-
Patice
nagyúr
válasz
#93966848 #33716 üzenetére
Ha oda rakod kb. ahol a következő szett lesz, akkor meghallgathatod, hogy mennyire zavaróak a kioltások, erősödések a szobában, ill. játszhatsz még a mélynyomó elhelyezésével is addig. Egy ilyennel is meglesznek azok a pontok, ahol nagyon felerősödik a hangja, vagy szinte nem is hallani. Az igazság valahol a kettő között lesz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pedig én úgy érzem jobb mint a csupasz fal.
de ha te mondod. Hazamegyek leszaggatom.
-
TCr
veterán
válasz
Ez azért szerintem így nem teljesen állja meg a helyét.
Ha megszünteti a falon a hangok oda-vissza verődését, már az sokat számít. -
Deadzone41
őstag
válasz
Kirbypolo #33711 üzenetére
igazából a centernek is egy normális állványon lenne a helye, kellő távolságra a földtől ideális esetben. semmilyen hangkeltőnek nem tesz jót, ha azt egy nagy sík felületre közvetlenül rátesszük. a tv fölé/alá kérdést leginkább az dönti el, hogy hogyan tudjuk közel azonos magasságba hozni a frontokkal.
Többiek: ez a faliszőnyegezés, pokrócozás kb egy szint a tojástartóval. egy szűk felső frekitartományban ér csak valamit, amivel sokkal előrébb nem lesztek a történetben. ha sok mindent bepokrócoztok még döglötté is lehet tenni a hangzást, közben a mély és középhangok anomáliái mit sem javulnak.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33710 üzenetére
Pityu!
Hozzám került a rettegett vdacII egyik nagytesoja, M1 clic személyében.
Kiváncsi vagyok, van e köztük valami különbség
Neked rossz emlékeid vannak az elölről ha jól tudom -
törölt tag
válasz
cintula187 #33731 üzenetére
Akkor így marad és ha jönnek vendégek megmondom, hogy szobaakusztikai elemek
.Arra gondoltam, hogy pokrócot raknék a falra.Teljesen jól kimértem a fokokat, a 60 meg a 110 megvan.Távolságot is pontosan beállítottam a mozin, meg szerintem a hangerőt is
-
törölt tag
Skerült ma rendezgetni a nagy kupiban a hangszórókat és eléggé jól belőttem őket.Pl a Mindörökké Batman elejével tökéletesen le lehet demozni a dolgokat(érdekelne, hogy még milyen forrásokat ajánlanátok demozásra, beállításra)Szóval a legelején, mikor repkednek a szereplők nevei, valóban úgy éreztem, hogy alattam, felettem és mellettem húznak el
.Szögméróvel kimértem a 60, illetve 110 fokot.(bocsi a kupiért, de jövő héten érkeznek a bútorok)
-
ProdyG
őstag
válasz
Oldfighter #33699 üzenetére
végignézegettem őket: ez pl szimpi: KCE-FLW25
Az Audioquest-ből az X4 vagy G4 jöhetne még szóba, nem sokkal drágább, nem tudom megérné-e. a pénzt rászánom, ha van értelme...
de a lényeg akkor, hogy 2x2,5mm és réz legyen (esetleg ezüstözött réz). szétnézek ma a Media Markt-ban, hogy ott mi a felhozatal. ott mennyire érdemes segítséget/tanácsot kérni?Másik kérdésem az új hangfalrendszer lenne. Ezeket néztem ki első körben:
- JBL Studio 180 5.1 (180+130+120C+150P)
- JBL ES80 5.0 (ES80+ES20+ES25C)- Polkaudio TSi 300 + 100 + CS10
- Polkaudio TSi 400 + 200 + CS20az ár másodlagos lenne, olyat szeretnék venni, amivel hosszú távon jól járok, és zenére, filmezésre egyaránt jó (a lélektani határ olyan 300-350k mélynyomóval). melyiket ajánljátok a fentiek közül? esetleg valami más ajánlat? köszi a segítséget!
-
TCr
veterán
válasz
MasterMark #33713 üzenetére
Nem tudom szakszerűen leírni, de a lényege, hogy a sarkokban összegyűlő mély hangokat csillapítja.
-
TCr
veterán
válasz
cintula187 #33709 üzenetére
Azt azért nem hiszem.
Egyébként most, hogy a panelek megvannak már, gondolkodtam DIY basszuscsapdán is, találtam egy egész korrekt leírást hozzá. -
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
A vitaindító fotóval kapcsolatban lenne egy kérdésem szigorúan nem a vitához kapcsolódóan:
Múlt héten a kácsánál azt tanácsolták nekem, hogy a centeremet semmiképpen se rakjam rá a nappali szekrényemre a tv alá, hanem inkább rögzítsem a falra a tv fölé és döntsem meg kicsit lefelé.
Itt is olvastam már sok olyan hozzászólást ami alapján nem jó ötlet a szekrényre tenni, pláne szekrénybe.
Így hajlok arra, h dobjam fel a falra.Viszont a fotón ha jól látom akkor két polc közé van berakva a center. Ami ellentmond a fentieknek.
Bútor függő a dolog? Vagy ez inkább csak javaslat és nem aranyszabály?
A frontoknál (nem álló dobozok) kvázi ugyanez a problémám. Csak azoknál a falra rögzítést sem biztos, h meg tudom oldani. Mit lehet a hangfalak alá tenni, hogy javítsak a helyzeten?
A feketék a hangdobozok. (a nagy értelemszerűen a tv)
Elnézést a kezdeteleges képért.Köszi előre is a válaszokat!
K
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #33708 üzenetére
BBéci is, én is dicsértem,de nem minden láncban semleges. Finomságokat, apró textúrákat gyakran eltünteti, bizonyos láncokban csökkenti a mély mennyiségét is, de a másik helyi menő, a kácsa szőttnél összességében szerintem jobb kábel.
Egyszer amúgy én is el akartam adni, mert abban a láncban vékonka volt. Másikban meg jó lett újra, így marad.
-
cintula187
addikt
Streamnél dícsérték, (meg vele is hallgatóztunk) a semleges hangja miatt.
-
Gombinyó
őstag
válasz
cintula187 #33704 üzenetére
Nincs túlértékelve, én most ezt használom és meg vagyok vele elégedve. Előtte 1400FT-os Inakustik volt és annál nekem jobban tetszik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #33703 üzenetére
Nem látod jól.
az nem Dali center. Ez még a régebbi szettem.
Pont a tv előtt van, nincs rárakva. A Dali center is elfér így, így használtam, de most be van rakva a felső polcra mert jelenleg nincs sztereó erősítőm.(#33704) cintula187: Elméletileg ez egy jó ár/érték arányú kábel. Ha most próbálkoznék, én adnék neki egy esélyt mindenképpen.
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #33699 üzenetére
Ez túl van értékelve nagyon ?
-
TCr
veterán
válasz
Oldfighter #33700 üzenetére
Ott figyel a feltekert szőnyegen a Diego matrica...
Egyébként mennyi Ft volt? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #33700 üzenetére
Diego. De ez nem kimondottan faliszőnyeg. Vagyis már az lett belőle.
Ez volt olcsóért ilyen szőrös stílusú... gondoltam ilyen célra nyerőbb mint egy "hagyományos".(#33702) TCr: Húhhh, nem emlékszem. Már több mint 1éve volt. Talán 6-7e körül.... de egy "maradék" darab volt, ha vágatni kell az több lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BMW topik
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest