Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepszi
tag
Tegnap este megint úgy értem csak haza, hogy csendes esti hallgatózásra futotta a dalikkal.
Stairway to heaven nagyon tetszett. Meg tudtam volna mutatni, hogy a szobában hol van az énekes, honnan szól a gitár... Ez lenne a színpadkép?Reggel még belefért egy audissey mérés. Meghallgatni még nem tudtam, de furák voltak az eredmények. Frontok -5dB, center small -6dB. Majd délután meghallgatom milyen.
Hallgatózás helyett azt kerestem negyed óráig miért nem jelenik meg a TV-n a net/usb forrás esetén amenü, ami tegnap még működött. A tv azt írja nincs jel... a többi GUI megy. Mit állíthattam el??
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #32892 üzenetére
Szerinted nagyságrendileg mennyit kell/kellene neki hozzá elverni kábelekre, hogy kihozza belőle amit lehet? Gyanítom többet mint amennyiért ehhez használtan hozzájutott.
-
Toobee
veterán
Egy két reggeli kép, ha nem bánjátok. Tegnap este még fel se fogtam, hogy mit vettem, csak mélán bámultam az utat, meg zabáltam a hamburgert. Ma reggelre tudatosult bennem, hogy "Vigyázz, Focalos" lettem
Köszönönöm a kommenteket, egyesével nem válaszolnék, ha nem gond
Kábelezés: ameddig az új végfokot meg nem vettem, addig nem látom értelmét annak, hogy belemerüljek a dologban. Lesz itthon valami, hogy szóljon. Aztán majd meglátjuk.
(#32890) TCr: jól sikerült a Dali tuning. Ezek a cégek mit ki nem hoznak belőle
-
putyu10
aktív tag
Tudna valaki segíteni az ARC-nél kell a tv-én valamit engedélyezni, beállítani mert nagyon nem működik? TV C7000, erősítő- Onkyo TX-NR818. Köszönöm.
-
Krampesz
tag
bocs, benéztem. pedig rémlik, hogy van olyan xonar, amin coax kijárat van (lehet valami régebbi cuccos).
Jó, hát ebbe a házba tényleg nem megy bele belső kártya, mondjuk az enyémbe sem
Creative cuccokat nem nagyon ismerem, de az elég lakossági termékeket szokott gyártaniJó lenne találni valami külső kínai csodát
-
TCr
veterán
válasz
Krampesz #32853 üzenetére
Szerintem ennek nincs helye a kis Modecom Feel 302 házamban.
Ezt írják: 1 x S/PDIF out (1 x Optical (Toslink)
Ez hol van? Én a képen nem látom...Mi a helyzet a külső kártyákkal?
Mondjuk ez? -
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #32880 üzenetére
Toobee Látom azért még simogattad őket kicsit.
Ed Parker Bizony jót! Pont azt mondtam, hogy neki lett ez kitalálva, annyira kiadta szűk egy hét alatt a csere, meg a minden. Az egész vásárlás is, kitalálta mennyiért akarjuk elhozni és jött.
Tamoo Hát, itt már nem lesz mese, alá kell rakni amit kíván. Szintlépés megvolt, nem is egy lépcsővel.
-
Toobee
veterán
-
gyurczy
őstag
Jut eszembe! Volt már itt téma a hanganyagok minősége, illetve a durva minőségkülönbségek. Ma is találtunk egy megdöbbentő példát.
A gépről flac-ból Nero-val egy külsős Samu combo drive-al kiírt CD nagyságrendekkel jobban szólt, mint a Stockfisch gyári CD. Az írt CD-n lévő tartalom a B&W presents Very Audiophile New Recordings (2004) volt, a Stockfish-re nem emlékszem, Toobee vizsgálta meg jobban a tokot.
-
buci30
addikt
Használt blu-ray filmeket hol lehet venni?
Olyan oldalra gondolok ahol van valami megbízhatósági pontozás is ,hogy ne csússzon az ember karcos vagy otthon gyártott xy helyről írt lemezre. -
törölt tag
válasz
MasterMark #32749 üzenetére
Nem, csak egyes hangsávokat róluk, amelyiket elláttak más hangsávval.
-
tipcsibacsi
tag
válasz
JohannZimu #32865 üzenetére
Köszi
-
JohannZimu
senior tag
válasz
tipcsibacsi #32864 üzenetére
-
tipcsibacsi
tag
Az AVX fórumán kívül hol lehet még használt házimozierősítőket keresgélni?
-
Thom!
veterán
válasz
tipcsibacsi #32857 üzenetére
Nekem Denon AVR 3808 van jó választás az 2313 egy kalap kaki hozzá képest
-
tipcsibacsi
tag
Használt DENON 3808 vagy szintén használt de már újabb modernebb funkciókkal egy DENON 2313?
Melyik lenne jobb választás 20 nm.-re? -
Toobee
veterán
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
MasterMark #32845 üzenetére
Beépített media playere-ből ill. 5.1-es TV adásból tol ki 5.1-et, átmenőben csak sztereót.
-
ba3_2107
tag
válasz
De igen ki tud, megnéztem a leírásában!
konkrétan: Samsung UE32D5000
-
Dorian
félisten
válasz
Miért ne tudna?
-
ba3_2107
tag
Sziasztok!
Tudom, h esetleg láma, illetve sokszor elhangzott kérdéssel fordulok hozzátok, de nem igazán találok erről a témáról semmit, anélkül, h ne olvasnék át több oldalas fórumokat. Szóval adott egy Samsung 32 collos D szériás TV, aminek ugye csak optikai kimenete van. Arra lennék kíváncsi, h milyen erősítővel (+ hangfallal) tudnék ebből kicsikarni 5.1 hangot, amin ugye van optikai bemenet. Nem szeretnék csúcs-szuper hangzást, stb..., csak 1 méllyel teli hangot, ami jobb mint a TV és adott filmnél azért halljam az 5.1-et. Akár használt cucc is szóba jöhetne, de semmiképp nem szeretnék költeni 100 ezreket erre a célra. Sőt igazából ha 30-40 környékén nem lehet kihozni a dolgot, akkor sajna így jártam... -
skoos
őstag
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy tervezett zenei/házimozi rendszerem megpróbálom optimalizálni. Vagyis, megpróbálom olyan egységekből összerakni, hogy a legjobb ár/érték arány jöjjön ki.
Az 5.0es HM elképzelésem szerint HK360, ES30 (front), ES20(rear), ES25C -ből állna. Helyhiány miatt nemigen tudok álló falakat vásárolni, marad a fali konzol és a polcsugárzók.Ehhez a rendszerhez érdemes lenne sztereó erősítőt kötni? Már, ha lehet egyáltalán...?
És persze milyet/hogyan? És a sztereó erősítőnek az ES30as falak elegek, vagy más, zeneibb falakat kéne vennem hozzá? 180nál nem adnék többet az egész sztereó cuccra (kábelek nélkül).
Még az HM-t sem vettem meg, így, ha van jobb tipp, szívesen meghallgatom.
Az pl csúcs lenne, ha a sztereó erősítő ugyan azokat a falakat hajtaná meg (helyet és pénzt spórolnék, illetve látványt nyernék, ha nincs 4 hangfal a falon...)
-
tjojo
tag
Denon erősítőkön hogy lehet szóra bírni a Stereo / Direct / Pure Direct módokat? Átnyálaztam már pár soron a kézikönyvet, de semmit nem találtam ami megmagyarázná a dolgot. Igaz, angol a használati, az meg nekem kicsit kínai.
Dune van HDMI-n a 3808-cal összekötve, ha ez számítana.
-
atirag
őstag
Beszereztem egy denon avr-1912-est az onkyo 507 helyett.
Viszont egy ideje próbálom belőni és nem hozza azt az erőt amit az onkyo hozott.
Én rontok el valamit vagy ez így normális ? Valahogy hiányzik dinamika. Most leginkabb egy filmet nézek amit azon is mikor eladtam. És nincs meg az a libabőrözés mint az onkyonal. -
tipcsibacsi
tag
Még mindíg nem döntöttem hm erősítő és hangfal ügyben, de kezdek hajlani a használt felé.
A DENON 3808 és a NAD T 747 közül melyik volna a jobb választás?
Pl ez? [link]150-160 ezret szánnék használt erősítőre és egyre jobban kezd megtetszeni a NAD.
-
TCr
veterán
Lejárt a szerkesztés.
Olyan olcsó DAC sincs, amin van analóg sokcsatornás kimenet?
Tamoo: nem, csak ez a történet nekem új, valószínűleg eddig érdeklődés hiányában átsiklottam ezek felett.
-
-
Dorian
félisten
Ha kifejezetten olcsón akarod megúszni a jó hangot, akkor Bajnokpityunak írj üzenetet lieze analóg IC ügyében. Ennél jobbak a kb 10.000/pár- használt árú IC-k, feljebb meg nem hiszem, h akarsz menni.
Digit kábelből is meg kell nézni mi a használt kínálat.
Ha találsz olyant, ami árban megfelel, linkeld be és a tapasztaltak véleményezik. -
nuke7
veterán
hát először számítógép - kisDAC - fejes erősítő - hd558
utána lesz egy olyan, hogy a DAC a pio bdp-150-től kapja a jelet és adja a yamaha rx-v1600-nak, amin focal jmlab chorus 715 van, excalibur II kábellel...
ha valami más volt a kérdés, akkor azt fejtsd ki - nekem a hogyan ezt jelenti
-
i@lex
őstag
-
JohannZimu
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #32809 üzenetére
Igen, például. De előtte vizsgáld meg a leírását, mert DTS zenével nem próbáltam, csak CD-n van olyanom.
(#32810) nuke7
Egyértelműen a drágábbikat szabad csak megvenni és még azzal sem fogod kihozni a készülékekből a maximumot.
A minőség itt kezdődik!
Az persze nyilvánvaló, hogy a készülékeid közé felesleges lenne, de biztosan hallanád a különbséget a másik kettőhöz képest. -
nuke7
veterán
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Van egy MARANTZ SR5007 házimozi erősítőm.
Pendrive-ról akarok .dts zenét lejátszani, DE NEM játssza le, nem látja.
FLAC-ot szépen lejátszik (pl. Heimkino - Surround Reference).
"dts-hd master audio" felirat van az erősítőn..dts-el mit lehet kezdeni, hogy lejátssza ez erősítő?
Van nálam most jó pár .dts kiterjesztésű fájlban zene, és szeretném meghallgatni őket. -
mp54
senior tag
válasz
cintula187 #32800 üzenetére
Arra gondoltam,hogy egy szóban forgó modellnek kb. hány év múlva esik az ára felére (harmadára). Nem arra, hogy egy ilyet eladnak-e vagy sem.
-
buci30
addikt
Megvettem a 16 utca bluray-be mert ki szerettem volna próbálni.
Nagyon ütős ez a DTS hangDe viszont valamit nem értek:
Rajta van ,hogy Full HD ,16:9 képarány. [link]
De nekem nem ugrik be Full HD-ra 16:9 be tudtam csak lejátszani.
PS3-ról játszottam le.A kép HDMI-vel van csatlakoztatva a TV-hez.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest