-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
Most néztem a crown xti 4002 árát, brutálisan megemelkedett
-
spiky03
veterán
válasz ctrlaltdel13 #189089 üzenetére
Az t.amp E-1200 kb azt tudja, ha jól láttam a 4002 adatait.
Lehet megpróbálkozom egy venti cserével az lesz a legköltséghatékonyabban megoldás.@Rp526
Semmilyen értékelhető tesztet nem találtam róla sajnos. Ezért kérdeztem itt, hogy valaki esetleges találkozott e már vele.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Jelenleg csak érdeklődöm
Szimpatikus volt, hogy kisebb, mint a t.amp és árban sem vészes, erőben meg kb hasonló. Nah meg főleg, ha csendesebb is
Azért egy olyan XLS, ami elbir két 15" szubot azért szerintem jóval többe van...
Én meg nem szeretnék sokat költeni a cserére, hanem inkább okosan és költséghatékonyan cserélni, ha lehet ilyetDe amúgy elvagyok a t.ampal is, pl tegnap is néztem normál hangerőn végre filmet és élvezhető volt.
@mandju
Igen ott van, de az gyengébb ha jól láttam.... Én meg szubhoz gondoltam.@devil-k
Dehogy szivatomSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
skippper
senior tag
Többek között pont azért gondolkodtam el, mert van opcióm a nappaliba jobban illő készülékházzal megoldani, illetve ha jól tudom a HxR-es modulok ügyesebbek, mint ami a Stagelineban van (olyasmit olvastam, hogy az nCore fejlesztései közül kapott visszafelé is az ucd egy frissítésben). Az is rendszeresen feljön, hogy a modul tervezője explicit kérte, hogy csak csavart kábelezést használjanak a moduljaihoz, míg a Stagelineban ezt figyelmen kívül hagyják - hogy mennyit számít ez (interferencia talán), azt nem tudom.
-
-KP-
addikt
-
skippper
senior tag
Ha már erősítés, épített már ebből a szettből DIY valaki?
UcD400HG HxR 1x400W Universal Class D Amplifier Module + SMPS400A400 power supply
Jól értem, hogy ehhez binding post, XLR input és egy tápcsatlakozó kell és kész is?
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Vagy ott az img stageline sta800d hypex modullal…
Használtan az sem lenne sokkal több…* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #189070 üzenetére
Igen, pontosan így gondolom én is.
Hetente rendelek, Aliról, van némi tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Ha már a múltkor is volt téma a D osztályú erősítő.
Ezt ismeri esetleg valaki? Ugyan milyen lehet szubokhoz, valamint ebben mennyire hangos a venti?
[link]Erőben kicsit gyengébb, mint a mostani t.amp E-1200 amikor vettem még 2x1200W volt a honlapon, most már 2x990W-ot írnak a Thomann oldalán.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
VoidXs
nagyúr
-
Gulyopapa
addikt
Üdv
Van egy régi onkyo erősítőm ( 595 ) és jamo hangfalak. Közel 20 éves a set. Mi lenne ha az erősítőt kicserélném valami mai darabra? Javulna az élmény a hangzás?[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gaming #189068 üzenetére
Olyan sokat ment ez a téma a hifi topikban is, hogy inkább csináltam egy kalkulátort, hogy pontosan megkapjuk, mennyire érdemes ezzel foglalkozni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
kimi02
őstag
Nekem ezek vannak. Teljesen jók.
[link][ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz MasterMark #189070 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy sok helyen már rég meghaladták a kínai gyártástechnológiában azt a szintet, ami elvárható. Nyilván továbbra is vannak ipari hulladékok, de azt mondani, hogy kínai, szóval 100% ótvar már idejétmúltnak tűnik. Egyrészt a konkrét témában említett dugók is kifejezetten jó minőségűek, de pl. kijelzővédőből is van néhány gyártó, akik konzisztensen jobb minőséget nyújtanak, mint a "márkás, nem kínai" társaik (csak hogy egyet említsek).
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
-
Gaming
csendes tag
Volt téma nem is olyan rég, hogy milyen pre outokkal lehet meghajtani rendesen egyes végfokokat...
Gondolom sokan követik ezt a csatornát, de akik nem, azoknak érdekes lehet, hogy nem érdemes minden esetben hinni a megadott adatok ak /mert jócskán túl is teljesíthető a megadott értékeket/. -
BBéci
legenda
válasz MasterMark #189066 üzenetére
Azért, mert alis.
Enyémek KáCsáéktól származnak 20+ éve semmi gond velük, pedig sokszor kellett dugdosni őket, amikor AVR-eket, végfokokat csereberéltem.
Amiket az imént említettem, (fiókban pihennek) azok Z végűek, kedvelem azt a változatot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skippper
senior tag
válasz VGYke #189061 üzenetére
Felhívom a figyelmet arra a részletre, hogy a kinézete ótvar (a csillogós béna műanyag), attól még pontosan ugyanolyan jól fog működni, nyugodtan megveheted kipróbálni.
Én még régebben AliExpressről rendeltem kifejezetten szép darabokat ipari mennyiségben, egész olcsó volt, de gyorsan változik ott is a termékpaletta.
@MasterMark: meg kell nézni ott is, hogy melyik a megbízható értékelésekkel rendelkező, jó konstrukció, elég nagy a szórás. Amikor megvettem kipróbáltam mielőtt beépítettem volna, fogóval ráncigáltam és nagyon stabil.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz VGYke #189061 üzenetére
Az általad mutatott dugók elfogadható minőségűek, olyanokkal csatlakoztattam a háttérsugárzóimat. Vannak elfekvőben jobbak és drágábbak az egyik fiókban, de nem érzem szükségét a cserének.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #189057 üzenetére
Annyiban kezeli, hogy beállítja a frontokat olyan közel egymáshoz, hogy még tudjon jelenni. Ennél többet nem tehetsz, a megjelenítés már a rendszer dolga. Pont most ment a másik topikba egy írásom, ami kb tartalmazza, hogy egy centert hogyan keverünk bele frontokba.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #189053 üzenetére
Azt jelenti, hogy a subokat egyszerre csak egy ilyen spéci technológiára tudod használni. Ha ART-ozol (azt a technikát PC-n az MSO éri el), az kiüti a beamforming lehetőségét, hiszen a fázis felett teljes kontroll kell mindkettőhöz.
Mindkét eszközzel hibátlanul össze lehet pöccinteni egy virtuális centert, főleg, hogy van Cavern támogatás hozzájuk. Annyi a különbség, hogy Stormban van egy kattintásos import csatornánként, Trinnovban a 31 pontos GEQ-kat egyesével kell beírni.
-
Gino20
őstag
válasz VoidXs #189052 üzenetére
Amúgy a következő hsz Monolith topikban ez volt egy másik illető részéről (az nem derül ki, hogy bármelyikkel is lett volna dolga, de talán egyikkel sem)..
"I haven't personally compared Trinnov and Storm, but I've been investigating Trinnov vs Storm. Here are the key differences that I have gathered in my research:
1) Trinnov exposes advanced room correction options that are hidden/automatic with Dirac. In the right hands, this can be used for good (better?) results. For example, with Trinnov, you can manually set the resolution of the correction, while that is hidden and automatic in Dirac, potentially resulting in overcorrection. There are ways to manipulate measurement patterns with Dirac to achieve similar results, but that requires much more time than adjusting Trinnov settings.
2) Trinnov allows reusing measurement for different presets and manually setting weights. For example, you can take measurements from every seat and easily select specific measurements and weights for front row, back row, both row, and MLP presets.
3) Trinnov's remapping can be helpful for rooms with compromised speaker locations. Remapping adds panning, so you are better off with speakers in good locations and disabling remapping, if possible. Storm supports manual remapping of the center speaker for use with large flatscreens/micro LEDs.
4) For digital audio output, Storm Elite & Evo models can support for up to 32 channels of AOIP or AES/EBU, while Trinnov 32 models can support up to 16 channels of AES/EBU only. Trinnov discussed adding AOIP support a couple years ago, but it's unclear where that is heading. Strom can only decode 24 channels (32 limit is post decode for subs, arrays, active crossovers, etc.) Trinnov can decode >24 and be expanded to 48 channels.
5) For high channel counts, Storm is much more cost effective, particularly if you purchase that up front, rather than adding it later.
6) The base model on Storm has 16 channels while the base model on Trinnov has 20 channels. The Storm is less expensive.
7) ART provides active room correction up to 150hz and supports any speaker and sub layout. WF only corrects up to the bass mgmt xover and requires DBA-style layouts. Reviews for both are excellent, but when a room can be designed with DBA-style layouts, WF seems to deliver more consistently good results. OTOH, ART can be configured for directional bass for additional immersion.
8) Overall, Storm users seem to be happier with HDMI 2.1 issues and sync times than Trinnov users. HDMI 2.1 isn't totally problem free on Storm or on any processor, though.
9) Storm has a low latency mode that is supposed to deliver. I haven't seen much feedback about latency on Trinnov, although there are comprehensive advanced settings to tune latency.
10) Subjectively, I have heard some people say that Trinnov lets you hear more of the room (lighter touch) and gives nicer immersion, but some disagree. It's unclear how much of this depends on the room, calibrator, and settings.
Regarding SNR, both brands use pro-level output voltages, making them more vulnerable to noise floor issues w/ consumer amps than prepros with consumer output gains. If you have pro amps or amps with adjustable input gain, that's a non issue. In recent years, both Trinnov and Storm have responded to noise issues by updating their DACs to have very low noise floors. I don't think it's a problem anymore with current models. I'm not sure, but the key difference might be that the new Trinnov and Storm DACs use analog volume, similar to the HTP-1.
In speaking to calibrators, they generally prefer the extra advanced controls and time savings in Trinnov. They say that both are excellent and the choice depends on features needed for a particular application (i.e. AOIP, DBA sub layout, Fusion built-in amps required, remapping needed, etc.)
Audio quality wise, most of the comparisons between Storm and mid-level Dirac processors say ART is a significant benefit. I think the other differences are less significant.
For Trinnov, it gets into apples & oranges territory with Trinnov vs Dirac. I've heard different opinions on that, but more are positive for Trinnov. Most say WF is a significant benefit when the room allows.
Speaking of WF, there are some who argue that a properly set up DBA in a rectangular room gives very similar results. WF benefits from being more automated and more adaptable to more rooms with some layout flexibility.
There have been a few who have tried ART/WF and gone back to using MiniDSPs for bass, but that seems to be the minority." -
Gino20
őstag
válasz VoidXs #189052 üzenetére
Én egyiket sem ismerem, de azt tudom, hogy a jelenlegi (vagy átépített) helyiségem messze nem lesz ideális és nagyon sok évig nem is tud az lenni, mert ha esetleg lesz annyi extra bevételem, akkor azt a gyermekeim fogják "élvezni", ha sikerül nekik összerakni valami kézzel fogható dolgot, viszont azzal is kb tisztában vagyok, hogy ha nem is most, de X időn belül szinte biztos, hogy veszek egy használt Trinnov vagy Storm procit, mert témát illetően meg "hülye vagyok".
Átépítve is max 5.3.4-et tudok csinálni a nappalimból [kép] , de a reális szerintem az 5.2.4 átlósan elhelyezett SUB-okkal. Ehhez nekem untig elég a 16 csatornás proci csak kérdés, hogy melyik a jobb irány. Storm vagy Trinnov? Persze ha idő közben a Monolith beváltja az ígérteket, akkor lehet nincs is miről beszélni, de egyenlőre virtuális center tekintetében messze van pl az Arcam-tól (Arcamot is használtam a jelenlegi csak 2.0 a rendszerben). Remélem teljes rendszer esetén ez némileg javulni fog és idő közben a Monolith is megkapja az ART-t (kapják be, én még teszt verziót is szívesen kifizetném - persze jelenleg nem tudnám kihasználni, de ez változni fog).
"Pusztán elméleti szinten az ART a jelentősen fejlettebb, a "hátsó subokat jól időzítve kioltjuk a hátsó fal visszaverődéseit" módszert össze tudod magadnak is drótozni, valamint lehetetlenné teszi az MSO-t, hiszen másra használod a subokat."Nem ismerem az MSO-t sem, de ez mit jelent (másra használod a subokat)?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #189051 üzenetére
Én csak a Stormot és ART-ot ismerem közelről, de nagyon meggyőző, kvázi MSO egy kattintásra. Trinnovja csak távsegítséges ügyfeleimnek van, ezt a feature-t nem használják. Pusztán elméleti szinten az ART a jelentősen fejlettebb, a "hátsó subokat jól időzítve kioltjuk a hátsó fal visszaverődéseit" módszert össze tudod magadnak is drótozni, valamint lehetetlenné teszi az MSO-t, hiszen másra használod a subokat.
-
Gino20
őstag
Ezzel kapcsolatban van esetleg itt vélemény? AVS-en Monolith fórumon írták (pont az az illető, aki Monolith-on ART használ).
"There are users who have switched to StormAudio from Trinnov, so not sure which one is "all the way"...
I think Dirac ART is superior for "smaller" systems, Trinnov's WaveForming uses just subs and needs at least 4 of them. Not sure how they compare and if WaveForming can do all the things that ART does. Internal hardware of StormAudio seems to be miles ahead of Trinnov's DIY look-alike units... But Trinnov's room correction probably is better than Dirac."Az ART valóban jobb lehet kisebb rendszer esetén és a Trinnov WF valóban csak sok-sok SUB esetén lesz igazán hatásos? Értem én, hogy az ART a passzív csatornákat is használja sub tartományhoz... Persze ehhez nem árt kellő teljesítményű végfok meg terhelhető sugárzók.....
Na, de mi van a nem SUB tartománnyal? Ott a WF tudása nem kamatozhat annyit, hogy az mégis jobb eredményt hoz, akár csak 2db jól elhelyezett SUB esetén? -
powerup2
addikt
ISE 2025-re jön valaki ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocs hogy egy "egyszerű" dologgal zavarok. A hangszóró csatlakozásaimat ki szeretném váltani nem forrasztós, hanem csavaros vezeték rögzítésű banándugókkal.
A hangfalaim Castle Knight 5 Premium Cinema Pack 5.1, hangszóró vezetékek Inakustik Premium Silver 2.5 és Inakustik Star 2.5. (ha 2,5 az átmérő, akkor 4,9 mm2 a keresztmetszet)
Ha megvenném ezt az olcsó banándugó készletet, nagy hibát követnék el? Ha igen, van javaslatotok, persze emberi árkategóriában?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
I'am Dony
őstag
válasz Gaming #189043 üzenetére
A meglévő ill. a kiszemelt AVR-k és a régebbi Emo kérdésed alapján próbálnék egy ár érték alapján "legjobb" opciót javasolni. Ez pedig az Arcam AVR550.
Az indok: kapod vele a teljes Diracot, valós 7x90 W, 1.5 KW toroid, kiváló hang, HDR és DV.
Mostanában nyomott áron meg lehet venni és az általad említettektől nagyságrendekkel jobb mozit és zenét csinál.
Természetesen a 4 atmos miatt egy plusz 2 csat végfok kell még mellé.
Bármelyik általad kinézet AVR-t párosítod akár milyen végfokkal, az drágább és gyengébb minőség lesz.[ Szerkesztve ]
-
Gaming
csendes tag
válasz BBéci #189041 üzenetére
Nem vagyok egy megalomán típus.
Akinek kevés 3db 30as aktív mély, 4 álló hangfal, 4 polcsugárzó a mennyezeten /ráadásul társasházban/, annak halisten megvan a lehetősége többet, szebbet, jobbat, erősebbet és 26db dupla 50centis 4000wattos mélynyomót pakolni /majd fájdalomküszöbön túl is nyomni neki/ a saját fészkébe 👍 -
-
BBéci
legenda
válasz Gaming #189040 üzenetére
10+ éves, de kiváló, ezért érdemes hasonló szintű készüléket tenni elé.
Nem tudom felfogni, mit jelent a "bőven sok és értelmetlen 20nm-re". Az én felfogásom szerint ilyen nem létezik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaming
csendes tag
-
Gaming
csendes tag
Mennyire érdemes egy ilyenben hosszú távon gondolkodni?
https://www.audioholics.com/amplifier-reviews/emotiva-upa-7
Lekönyökölnek az Emotivák "hamar", vagy tartós jószágok? -
skippper
senior tag
válasz skippper #189031 üzenetére
Időközben amúgy visszaírt a Dirac support is:
Hello,
I think that you refer to the Equal-loudness contour and in general, your reasoning makes complete sense.
In this case, you may want to compensate for the differences between the curves,
the differences change according to the SPL you take as a reference though… -
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #189029 üzenetére
Ennél az esetnél nem teljesítményégetés veszélye áll fenn, hanem az, hogy fix hangerőre szól. Ha emeled, diszkómosoly hatása lesz, és ez nem csak a hangzást rontja el, hanem kompresszorba is fut.
-
skippper
senior tag
válasz VoidXs #189028 üzenetére
Az alatt, hogy veszélyes ekkorát emelni, azt érted, hogy a ref 85dB fölé? Mert nekem a valóságban úgy nézne ki, hogy 20Hz lenne a +1.5dB kb, 500Hz meg már -10 körül, ha azt játszom, hogy az equal loudness target curve -15db-re = targetcurve - 15dB + (iso226@85dB - iso226@70dB)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
skippper
senior tag
Dirac supporttal beszélgetett már valaki kalibrációs projekttel kapcsolatban úgy, hogy nem konkrétan valami bugról vagy hibáról van szó? Megkérdezném őket, hogy mit gondolnak a "manuális Dynamic EQ" görbéimről, hogy az ő tudásuk szerint is használható-e arra, amire szeretném.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dagidög #189023 üzenetére
5.1 hangkártyán 4 hangszóró esetén a surround minősül aktívnak, ezért ott megy ki a mérőjel. Az a trükk, hogy APO-val keverd a surroundokat elölre már mérés előtt, és lejátszás közben is.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Hát én vettem egy jó régi vasat, ami tud 6ch bemenetet (yami dsp-a1) ajándék áron. Most is lehet találni. A Denonx3800h nem olyan fapad, igazábol 3 csatornát, a frontokat meg centert küldtem át, Így lett 5.1.4 rendszerem elég jó ár/értékben
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #189019 üzenetére
A kérdező kérdéséhez (2x7.1) továbbra sem jók 14 csatornás erősítők. Ha fixen be akarod tartani, analóg hákolás kell, 7.1 előfok + analóg végfokok, így garantált csak az időszinkron. Mondjuk annyi pénzből, amibe ez került, simán lehetett volna érzékenyebb hangszórókat venni, és marad is pénz.
-
Gino20
őstag
válasz skippper #189015 üzenetére
"milyen rendszer tudna tisztességgel kezelni ennyi csatornát"
Tessék [Emotiva] vagy ha ez nem, akkor gondolom tényleg csak Storm/Trinnov marad, ahol "végtelen" mód kombinálhatod a csatornakiosztásokat.Amúgy már az elején jól látható volt, hogy abszolút nem cél a 14 csatorna megfelelő kezelése és helyette valamilyen taknyolás, gányolás kellene. Így is lett, de ha ez elég a tulajnak, akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz skippper #189015 üzenetére
Nevezzük nevén a gyereket, ez egy kókler megoldás, tipikus példája annak, amikor a hülyeség szorgalommal párosul. Kérdezőnk nézi a filmeket -30-as hangerőn és végrehajtott egy szemfenék tükrözést végbélen keresztül, ahelyett, hogy feltekerte volna a hangerőt -27-re. Azután megsértődött mert nem ismertük el a géniuszát.
-
skippper
senior tag
válasz Gino20 #189011 üzenetére
Nem ajánlások voltak, hanem példák arra, hogy milyen rendszer tudna tisztességgel kezelni ennyi csatornát, hanghibák és anomáliák nélkül. Az ésszerű ajánlás az volt, hogy egy jól megépített 7.1 rendszer és a két kis erősítő helyett egy nagyobb jobb eredményt fog elérni egyező árból. Ahogy a többiek is mondták, a kérdés a peremfeltételeivel együtt megoldhatatlan feladat elé állította azt a közösséget, aki szakszerűen összeépített haladó házimozi rendszerek összeállításához ad tanácsot, ugyanis a kérdező megoldása nagyon nem ilyen.
Amennyiben a kérdező megtalálta a megoldását ami az ő minőségi elvárásainak megfelel, akkor szuper, örülünk neki, de miután tisztességgel válaszolt neki csomó tag, ilyen pökhendi, magas lóról leköpős "köszönöm" nem biztos, hogy a legjobb módi.
Amennyiben mégis olyan jól sikerült a rendszer, hogy az imax bezárhatja a kapuit, akkor pedig örömmel megcsodálnám egy tisztességes REW mérés exportját, hogy mi is tanulhassunk belőle
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Sanci38 #189013 üzenetére
14ms -ot kellett állítani. Ha valaki mégis ezt a kábelt veszi.
ui.: Jobb eszköz van rendelés alatt, amin nem kell majd elvileg késleltetést állítani. De ez korántsem biztos, hogy az eszköz sajátossága. Inkább a két eltérő processzáló egység önidejéből fakad. Ilyenre már rá se kérdezek. 99% biztos vagyok benne, de van még ismerősöm, aki hasonló cipőben jár és plusz hangerőért szívesen kiad ennyi pénzt és egy órányi ténykedést.
Igen. Az eddig csak porfogókat kellett hangra bírni. Ezt nyilvánvalóan nem célszerű csak úgy parasztosan bekötni a meglévők mellé (sorba/párhuzamosan). Túl kicsi impedancia hazavágja végfokot, túl naggyal meg csökken a maximálisan leadható teljesítmény. És ez még csak a jelerősítő oldal. A hallgató közönség élményét ronthatja jelentősen is az eltérő karakterisztikákkal rendelkező hangfalak közösítése. Jelen esetben szisztematikusan egyformák szerencsére. Azaz a gyártási szórást jelen akusztikával rendelkező építményben és egyéb feltételek mellett nem lehet megkülönböztetni.
Arra a kábelre nem, de atmos erősítőre igen Lehetne ezen vitatkozni melyik nagyobb pénzkidobás az alulfizetett szinkronok hallgatására. Tudom itt megint én vagyok a gyökér, hogy illene...sőt születnem kellett volna párbeszéd, sőt tolmács angoltudással. Itt kérek elnézést a genetikai őseim nevében és magam nevében is, hogy önállóan nem fejlődtem megfelelő szintre.
Megoldódott, rendben béke
-
Sanci38
tag
Ez csak a 14 csatornára volt válasz... jelenleg 2x7 van neki..Holott elég lett volna ha eladja mindkét erősitőt és az egyik szettet, vesz az árukbol Emotiva elő-végfok párost, az a legolcsóbb tudtom szerint ujonnan. Akkor megvan a +3db is, ha csak az kellett. Igy nem tudom időzités, térérzet.. hogy állhat.
#189012djyuri: na arra a kábelre biztos senkit nem beszélek rá senkit..de direkt nem kérdeztem a hangdobozokat, az a te dolgod, de láthatod: 14 önálló csatornának ára van. így van 2x7, ha neked tetszik és tényleges térérzet megvan, és az egyszerre egyidejű hangositás megoldottt akkor rendben.[ Szerkesztve ]
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
djyuri
őstag
Köszönöm.
Ezért próbáltam az autó utastérvilágítással összekötni, mert felfoghatatlan volt számomra is a sok millió, de inkább több tízmilliós "segítség". Tisztára a hobbielektronika oldalon éreztem magam. Ott vannak ilyenek. Ettől a "segítségtől", amit kaptam, még a szenny facebook is külömb lehetett volna számomra. Én teljesen gyakorlatias ember vagyok. Műszakilag is tanult. Ez a digitális rész volt nekem kérdés. De abban is csak annyi, hogy ha ez nekem eszembe jutott, akkor nem is értem, hogy miért nem alap dolog. De aztán megértettem. El kell adni a 6000eurós és feletti cuccokat. Ezért nem is cukkoltam fel magam
Unokaöcsémre is rábeszélt egy ilyen ember egy 240ezer ft-os 230-as tápkábelt
Szerencsére a többi összetevőben, amibel beleszőlásom volt (RCA, HDMI, hangfalkábelek, csatik, elosztók, UPS), ott nem hagytam, hogy pápa által nyalogatott sz@rokkal húzzák le.
Így egy meglehetősen jó szett épült meg neki és bőven belefért egy másfél milliós 8k TV is a rááldozott össz 9 millióba.
Külön érdekesség volt,hogy a hangfalakra egyik se kérdezett rá. Arra se,hogy kaptam, örököltem, vettem vagy csak szültem-e. Se TV vagy projector kérdés.
De hogy icipici képet adhassak. örökölt, kapott, kiérdemelt a bő többsége.
A háttér sugárzók Fostex Fe206 zongoralakkos TL ládákban. Többit nem említem meg,mert rögtön jön valaki, hogy áhh vannak ilyen meg olyan díjas rózsaszín dizájnos tözsdeár befojásoló lélektisztító hangkeltők.Ha jobb hallásom lenne, biztosan SOHA eladnám egyik vesémet,hogy halhassam a hangfalaim képességeik határát. De ilyenbe nem is akartam már belemenni. Vicc az egész.
Tisztelettel
Boldog új évet kívánok
-
Gino20
őstag
válasz Sanci38 #189006 üzenetére
Ezt az egész "megfoghatatlan szálat" csak érdeklődve olvastam, de (2x) Denon 2000 sorozatnál nem számítottam arra, hogy az érdeklődő olyan 16 csatornás proci ajánlást kap, ami min 6000 eurónál kezdődik (Marantz AV10), aztán jön a 10e (Acurus) és ~15e euró (StormAudio) .
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik az az Onkyo proci, ami egyáltalán most forgalomban létezik és esetleg még tudja a 16 csatornát is -
Quetz
őstag
-
djyuri
őstag
Sziasztok. Újra
Néha én is szoktam felületesen olvasni mások írását. Így most is,de most nem én voltam ezzel így. Egyedül I'am Dony volt jó irányba, tisztelettel
Én írtam,hogy nem kell atmos. És azt Is,hogy a legtöbb mai szinkron jó,ha 5.1 vagy 7.1. Sajnos az én párbeszédi angolom gyenge a film angolhoz. És nem fogok milliókat költeni rongyos 3dB-re.
Tehát nekem a power kellett csak. Továbbá sose voltam annak a híve,hogy vegyünk új nagyobb autót azért,mert a régibe kicsi az utastérvilágítás. Az enyémbe is 10 perc alatt beépítettem egy duplaakkorát és nem kellett új autót vennem. Remélem ezzel elég jó hasonlatot adtam.Egyszóval...bementem az ELSŐ media martk-ba és leakasztottam az első aktív duplázót [link] és meg is oldottam ezzel a gondomat. 14 hangfal teszi a dolgát. +3dB meglett. Üzemanyaggal együtt 18000ft-ból.
Békés boldog Új évet kívánok mindenkinek.
-
I'am Dony
őstag
válasz djyuri #189003 üzenetére
A 6700 egy jó felső közép vas, de semmi extra ezt a helyén kell kezelni. A saját rendszereddel rossz irányba indultál el. A "csak" +3 dB az dupla teljesítményt igényel, a +6 dB már négyszerest. Ennek megfelelöen válogasd össze az alkotókat. Normális hangzást úgy érsz el, hogy a 14 db hangdobozt elfelejteted, 7et kiveszel a képből, eladod a 2 régi alsó kat. AVR-t és nézel helyette egy régebbi erősebb 7.1 vasat.
Hiába duplázol, triplázol azonos csatornákat, a vége - ez estben úgyis csak 7.1 - hiszen az AVR ennyit tud kezelni. Ha utánanézel a szobaakusztikának, kioltásoknak, auto EQ rendszerek müködésének megérted, hogy hülyeség azonos csatornákat duplázni, a szub kivételével.[ Szerkesztve ]
-
Sanci38
tag
válasz djyuri #189003 üzenetére
2113 és az x2000 nem igazán tud többet 7.1-nél de nem is alkalmasak semmilyen szinten további fejlesztésre. én se igy képzeltem a sok.1-et, , két erősitőhöz dirac, htpc, szoftverek... szükségesek de ezek a denonok ezekhez is karcsúak...6700h már kezdetnek jó, külső erősitővel tudna 13.2-őt kezelni és ismer jónéhány valódi és virtuális térhangzást lásd atmos, dts -x, imax.... azoktol inkább szabadulj meg és keress olyan procit amelyik kezel annyit: onkyo marantz, denon storm, acurus -és ezekből is ujabbak.
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
Quetz
őstag
válasz djyuri #188997 üzenetére
Két problémával nézel szembe:
1. Van X hangfalad, ehhez olyan elektronika kell, aminek a dekódere tud ennyi csatornát kezelni. Pl. a Denon x4800 11.4 csatornát tud kezelni, de csak 9 végfokkal rendelkezik, a maradékot külső végfokok hozzáadásával kell pótolnod.
2. Minden hangfaladhoz kell egy végfok. Két AVR-t még akkor sem fogsz tudni végfokként használni, ha elötte splitteled a HDMI-t, mert mindkét eszközöd kvázi ugyanazokat a csatornákat fogja dekódolni. Nem fogod tudni beállítani, hogy az egyik a bed layert, a másik az Atmost kezelje. Ha ilyesmire vágysz, akkor az már Storm Audio szint.
Magyarán a 14 hangfalas kiépítéshez kell venned egy 16 csatornás processzort, vagy DAC-t. Utóbbi esetben még egy HTPC-t is össze kell raknod.
-
djyuri
őstag
válasz I'am Dony #189001 üzenetére
szomorúan olvasom ezt....
[link] denon-avc-x6700h erősítőt vett unokaöcsém. Hasonló árú és minőségű hangfalak kerültek rá. Nem vagyunk süketek,de nem tud akkorát szólni,mint egy régi jóféle mozi. Így a plusz milliókat feleslegesnek tartom kiadni. (A magam részéről)
Atmos sugárzókra nincs igényem. 5.1/7.1 biamp..stb bőven elég. Legtöbb szinkron sajnos itt se tart még.
De a power jól esne. Nem hiányzik annál a plusz 3-6 decibelnél több, már nem akarok fülcsengést egy jó kis Twister, függetlenség napja, alien filmek után, mint a jól bevált bármeddig fűzhető sztereó rendszereknél. Úgy megörültem a sistergés mentes digitális erősítők korszakának, nem akarnék lemondani egy más szemlélet miatt erről. A meglévő 2113 Denon mellé bekerül egy X2000 denon. A hangfalak közel teljesen egyformák duplázva.Vélemények alapján találtam aktív HDMI [link] elosztót,amivel megoldom majd végül,amit akartam. Vagy a nagy tesójával [link] , de lényegében akkor marad a külső eszköz bevetése.
Elnézését,ha off voltam
Üdvözlettel Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MIUI / HyperOS topik
- Viccrovat
- Kuponkunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- Láncfűrész topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...