Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz Rolibratyo #188789 üzenetére
Köszi, megnézem és kipróbálom úgy is ha nem veszek el benne. Most megint előkapartam a rew-et mikrofont és mindsp-t, megnéztem hátha lehet finomítani. 4 nyers szub mérés és alignment tool-al elkezdtem játszani, találtam egy delay beállítást ami korábban nem tűnt fel.
Elsőnek a két front ulti lőttem össze, ebben az esetben egyik invertbe került és nagyobb késleltetést is kapott. 20-40 hz között jobb lett az eredmény nyerem 2-3 dB-t. Beszakadások kb ugyan úgy eltűntek mint a korábban. Aztán a két hátsó XTZ-t lőttem össze ott nem kellett késleltetés. Végül meg a két hátsó és két első subot néztem meg az alignment toollal. A két hátsót is invertbe kellett rakni és késleltetni a frontokhoz képest. Nekem az alignment tool bejön, hozza amit ígér, max 1-2ms-al többel és kevesebbel is megpróbálom.
Eredmény, hogy kevesebb EQ-val kaptam jobb eredményt.
Zöld a régi a kék meg az új. Ez már 3dB-bellül van a lényeges részen. Még alakítom kicsit.
Aztán csináltam egy configot amiben a hátsó xtz-ket bedugaszoltam. Így mindegyik sub zárt. Ezt még alakítani kell, de csak a próba miatt csináltam. Narancs a zárt verzió.
Kipróbáltam őket, és tesztelés után még mindig a reflexes verzió jött be, pedig zárt verzió is ott volt már hangnyomásra, viszont élményre a reflex hozta azt amit én szeretek. -
gabo01
őstag
válasz Khaosz55 #188797 üzenetére
Valóban avr-em van de most már csak prociként használom! A belső erősítője ki is van kapcsolva.
python1: Sub-ot nem vennék 20cm-es hangszóróval.
Sajnos nálam csak egy Arendal 1691 1V van a 18-as szubok helyett.
Én eddig úgy tudtam (ezek szerint rosszul), hogy a sub csak az lfe csatornáért felel. Ha a front a dirac mérés szerint is 30Hz alá tud menni akkor is jobb ha korlátozottan kapja az alsó frekiket?
A Denon menüjében nem találok méret beállítást a hangszórókra csak vágási frekit.Viszont most úgy látom, hogy nem csak dirac görbe közötti váltásnál áll vissza a fent leírt crossover beállítás hanem akkor is ha ki majd bekapcsolom a 4800-ast.
Akinek ilyen erősítője van nem nézné meg, hogy nála is így van-e!? -
Khaosz55
addikt
válasz gabo01 #188794 üzenetére
Ráadásul ha AVR-ed van akkor és a frontokat smal-ra rakod akkor az erősítőben felszabadul némi teljesítmény nem kell totál feleslegesen 80-20hz közötti hangot még kipumpálnia a frontnak. Ha jól látom 9 hangsugárzód van ha azt egy AVR viszi, akkor oda minden felszabadult teljesítményre szükség van.
-
Gino20
őstag
[Peerless + Dirac]
Vajon mikor valósulhat ez meg és mi sülhet ki belőle? -
python1
veterán
válasz gabo01 #188794 üzenetére
Te vennél szubot 20cm-es hangszóróval szerelve?
Hiába adja ki a frontsugárzó, látszólag a 120Hz alatt normálisan a hangot, akkor is érdemes SMALL-ra állítani az összes hangsugárzót, ha van külön szub.
Szerinted miért van mondjuk csak példának, 4-6-8db 18"-os szub egy 25-30 nm-es helyiségben?
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
-
gabo01
őstag
Csináltam ma egy friss Dirac mérést a Lexicon+Denon párosra.
Egy dolog feltűnt már régebben is. Feltöltöttem 3 különböző verziót és ha az X4800 menüjében váltok a Dirac görbe között akkor a crossovers menüben elállítódnak a vágási frekik. Ez normális?Beállítom erre: ..............................És erre vált:
Front: Full Range ..........................Full Range
Center 60Hz ...................................250Hz
Surrond 80Hz .................................250Hz
Top Front 100Hz ............................250Hz
Top Rear 100Hz .............................250HzHa Dirac görbe van feltöltve akkor figyelembe veszi egyáltalán ezeket a vágási beállításokat?
[ Szerkesztve ]
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz Khaosz55 #188786 üzenetére
Hi,
O.C.A.-nek van jópár videója erről.
Ez talán a legfrissebb.
Annyi, hogy ő egy-egy subot is több pozícióban mér, majd az azokat először cross correlation-nal időben egymáshoz illeszti, majd után készít belőle egy átlagot vector average-el.
Ezután áll neki az alignment tool --> phase alignment-tel a subokat egymással összeilleszteni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz VGYke #188787 üzenetére
Nem tetszik az, hogy mindegyik csatorna jelentős mínuszban van. Legalább az egyiknek nulla környékén kellene lennie.
Dübörögni a vacak szubládák szoktak, ám a Castle nem tartozik azok közé.
Méresd újra!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Hang beállításban tudnátok segíteni? Utoljára mérőmikrofonos beállítást végeztem, de valami félre mehetett. Szerintem túl sok a mély hang, néha már idegesítően dübörög.
Nem tudom milyen beállításhoz nyúljak, a Speakers/Levels-Subwoofer csúszkán kívül, ami -1,5dB-en állt, ezt lehúztam -6,5db, és még lejjebb is, de a dübörgés megmaradt.
Először is a mélyláda így van beállítva:
Ezután, az idevonatkozó (?) setup:
Audio/Subwoofer Level Adjust
Audio/Surround Parameter – Itt semmit nem tudok kiválasztani
Audio/Audyssey
Speakers/Speaker Config
Speakers/Distances Itt a Subwoofer távolságát nem értem, mert közelebb van mint a FrontR, de ő állította be így
Speakers/Levels Subwoofer csúszkát piszkáltam
Speakers/Crossovers
Speakers/Bass
Tehát tudnátok segíteni abban min vagy miken próbáljak állítani hogy ne dübörögjön ennyire mint most? Előre is köszönöm szépen.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy rew-ben hogyan kell a sub delay-t egymáshoz képes beállítani ha az impulzus kiértékelést nézem? Lehet egyáltalán?
Tennék kíváncsiságból így is egy próbát.
- Van 4 db nyers eq, delay nélküli sub mérésem. Hogyan tovább...
-
python1
veterán
-
gabo01
őstag
Srácok egy kis segítségre lenne szúkségem!
2 hét után végre elkészültek az rca kábeleim. Összekötöttem a Denon X4800-at és a Lexicon RX7-et és búg az összes hangszóró ami az RX-be van dugva.
Ha kihúzom az összes rca-t ami összeköti a 2 erősítőt és kézzel hozzáérek bármelyik rca aljzathoz akkor az ahhoz tartozó hangszóró elkezd búgni.
Amennyiben xlr kábellel próbálom akkor nincs zaj.
A probléma csak az, hogy a Denon-on nincsenek ugye xlr kimenetek.
Vajon a végfok hibás vagy, más lehet a gond? -
embe
nagyúr
válasz BBéci #188780 üzenetére
Igen-igen. Kimaradt valahogy. Bocsi!
Helyesen a mondat, ezt akartam írni: Az is frissítéssel kapta meg az eARC funkciót, le is volt írva pl. a gyári oldalán, és azon is csak "ARC" felirat szerepelt.
Vagyis arra gondolok, hogy egy szoftverfrissítéssel jött az ARC funkció az említett Onkyonál.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz skippper #188776 üzenetére
Nekem nem kell megmagyaráznod, hogy hol kell adatokat nézni, mindenhol, mindenkinek ugyanezt tanácsolom. De mivel nem akart bejönni a gyártó honlapja, kénytelen voltam máshonnan szerezni információkat. Letöltöttem a kezelési leírást, kétszer végigböngésztem, nem találtam ARC-t.
Arra roppant módon kíváncsi vagyok, miért nincs a hátlapon, a csatlakozó mellett feltüntetve az ARC?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skippper
senior tag
válasz BBéci #188775 üzenetére
Szerintem egyetlen oldalt kell itt megnézni, a gyári specifikációját az eszköznek, amely egyértelműen feltünteti az ARC specifikációt: https://onkyo.com/tx-sr508
UI: valamiért ez a link nálam nem működik jól, de az első Google találat helyesen odavisz:
https://www.google.com/search?q=Onkyo+TX-SR508UI2: vagy itt, fura ez az Onkyo homepage
https://web.archive.org/web/20240714082556/https://onkyo.com/tx-sr508[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Quetz #188755 üzenetére
"Nem a csatornánkénti korrigálásra gondoltam, hanem a master volume-ra."
HTP-n a kimeneti feszültségszintet beállítom pl 3V-ra (jelen példában teljesen mindegy mennyire) majd rákötöm a Trinnov (gain: 19dB) végfokot és a Tangent végfokot (gain: ? 26..28dB), akkor ugye az fog történni, hogy a Tangent jóval hangosabb lesz azon az 1db csatornán, amit hajtani fog és ezt az extra teljesítményt kell majd lefaragni a többi 8db csatorna szintjére. Ez esetben mindegy, hogy a referencia 0 vagy -10. Nekem a különbséget kell megoldanom. Feszültségszint nem állítható külön-külön egyik-másik végfoknak. Dirac-ban meg a master output az összes csatornára lesz igaz. Ha azt csökkentem Tangent esetén, akkor a többi csatorna szintjét is ugyan úgy egységesen csökkenteni fogja.
Nekem erre jó megoldásnak tűnik az unbalaced XLR, amit ajánlottak. -
BBéci
legenda
válasz Palapo #188767 üzenetére
A kimenet nem ARC-képes, tehát optikai kábellel kell csatlakoztatnod a tévéhez.
[link] [link]#188768kezo0
Elvileg sem tudja az ARC-t, ha tudná, akkor a csatlakozó mellé lenne írva. A menüben nem bekapcsolható, keresd meg a kezelési leírását!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
kezo0
addikt
-
Palapo
aktív tag
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG OLED55C9PLA tv-m és egy Onkyo TX-SR508 erősítőm.
A tv adás hangját szeretném az erősítőn keresztül a hangfalakra küldeni. Meg tudom ezt csinálni HDMI kábellel vagy ehhez más kábelre van szükség?
Köszönöm előre is a segítségeteket.Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
-KP-
addikt
válasz Project: A #188756 üzenetére
Amennyibe a 4 partybox kerülne abból már lehetne egész korrekt szetteket összerakni. Főleg használtan.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez is jó lehet elcsatolásra, vagy a mosógép gumiszőnyeg jobb?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Rp526
aktív tag
válasz Project: A #188756 üzenetére
Szia!
Először is húha.. Nem tudom összeszedni a fejemben hány sebből vérezne ez a dolog .
Ajánlom a másik topikot: Házimozi belépő szinten
Itt sokkal hamarabb találsz hasonló rendszereket, amit esetleg építeni szeretnél. Összefoglalót, oldalt hasznos linkeket. Szánj rá pár napot és utána tisztulni fog a kép. -
Project: A
tag
Sziasztok!
Nem találtam meg még az igazi rendszert.
Eltűntek azok az üzletek ahol ténylegesen lehetséges a kipróbálás.
Így arra gondoltam veszek JBL partybox club 120-ból 4 darabot és ez lesz az otthoni házimozi motorja. Szerintetek? Tudtok jobbat ajánlani vagy olyan üzletet ahol ténylegesen kipróbálható a termék? -
Quetz
őstag
válasz Gino20 #188748 üzenetére
Nem a csatornánkénti korrigálásra gondoltam, hanem a master volume-ra. Volt olyan EQ-m amikor -5-re volt belőve a referencia hangerő. 0 esetén akkor már 5dB-vel voltam a referencia felett. Évekkkel ezelőtt pedig emlékszem, hogy egy Anthem proci -20 körül hozta a Denon hangerejét.
A hangmérnök amikor a filmek hangját keveri, fülre lövi be a hangerőt és relatív skálát használ, tehát mondjuk egy effektet -10-es jelszinttel kever. Ha az túl hangos, akkor -15-el. Arra jöttek rá, hogy ha 85dB-re kalibálnak a mixer stúdióban, akkor a kapott anyag a moziban túl halk lesz, azaz a stúdiós 80dB-t halljuk olyan hangosnak mint a nagy mozis 85dB-t. Tehát azt nyered, hogy olyan hangerőn fogod hallgatni a filmeket, ahogy azt a hangmérnök megálmodta.
Ha az alábbi táblázatot megnézed, nem véletlen, hogy nagyon kevesen néznek filmet referencia hangerőn. Inkább tesz ik az -10-en, ami pont egy kis szoba referenciájának felel meg.
-
Gino20
őstag
válasz Quetz #188746 üzenetére
Dirac-ban a csatornák teljesítményénél talán csak 10-12dB-t lehet korrigálni szóval, ha pl a 8 csatornából a leggyengébb x% output-al -25dB, de a Tangent pl -10dB, akkor azt nem tudom lecsökkenteni -25dB-re. Már rég Diracoztam. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyit is lehet játszani a szintekkel.
Több helyen is a 75dB-t olvastam. Ha 70-re kalibrálok, azzal mit nyerek? -
Quetz
őstag
válasz Gino20 #188731 üzenetére
Nincs értelme XLR attenuatornak. Elég beklaibrálni a hangot és megjegyzed, hogy nálad a referencia szint nem 0-n van, hanem mondjuk -10-en.
A másik fontos dolog, hogy ne 75dB-re kalibrálj, hanem 70-re. Nem 1000nm-es ipari mozira állítod be a rendszert, hanem otthoni környezetre.
-
Khaosz55
addikt
válasz mbaker #188744 üzenetére
Szia. Régen egyszer halottam a ES90-et. Számomra túlzó volt a magasa, kb üveget lehet vágni vele. Ennek ellenére lehet neked ez tetszik. Minden esetre én azt ajánlom, hogy be kell menni egy üzletbe és meg kell hallgatni, lehet egyáltalán nem tetszik a focal chora 826 hangja. Sok évre veszed, lustaság ha nem hallgatod meg, hogy milyen választék van manapság. Van dögivel hangsugárzó, és csomó ilyen üzlet van ahol saját zenéddel is meghallgathatod (extemaudio, stream audio, octogon stb).
-
mbaker
tag
Sziasztok!Szeretném kérni a véleményeteket(igaz nem sztereo topic).Most jbles90 párom van es gondolkodom focal chora 826 vasárlásán.Erdemes cserélnem?Főleg 90's zenék mennek...esetleg Metallica Black album stb...köszi a válaszokat!mbaker
-
Borisz76
veterán
válasz MasterMark #188742 üzenetére
Szerintem 4 éve oda letettem....azóta is úgy van
Az erősítőm sem csúcs....a forrás anyag sem csúcs....a fülem meg 14.000 Hz felett már semmire sem jó....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Jigli
csendes tag
válasz Borisz76 #188740 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ! Én is ettől féltem (csak nem voltam biztos magamban és az elmúlt 4 óra alatt felszedett tudásomban). Akkor egyenlőre marad a sima DD5.1 és majd ha lesz hozzá "kedv" jöhet a komolyabb rendszer.
Még1x 1000 hála!
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
Borisz76
veterán
válasz Jigli #188739 üzenetére
A táblázat alapján optikán max a DD5.1 fog átmenni a konverterbe amiből aztán mehetsz a hangcuccba....
Ebből következik, hogy vehetsz oda bármit.....eleve meg sem kapja a Dolby Atmos vagy más HD hangot optikán !Ha ragaszkodsz a HD ( nagyfelbontású ) hangokhoz, akkor kelleni fog egy jó külső média player és egy normális házimozi erősítő.
Vagy csinálhatod, úgy mint én is :
Forrás a PC-m ( erről írok most is ) ...innen HDMI kábel a házimozi erősítőbe....majd tovább egy másik HDMI kábellel a TV-be.
Persze a VGA-ból egy DP kábelen egy monitor is rá van dugva a PC-re ....mert így kényelmesebb játszani, netezni.....de ha filmezni akarok , akkor ott a TV és a Windows-ban a képernyőbeállítás : Kiterjesztett.....tehát elindítom a filmet és "áthúzom" a 2. kijelzőre....a TV-re.
Amúgy ismerem a Genius SW-HF 5.1 3600 rendszert.
Öcsémnek volt...PC-hez egész használható.....no nem egy oltári nagy minőség....pont ezért tettem "OFF"-ba mert ez NEM HALADÓ szint ![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Jigli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni.
Elkezdtem utána olvasni de full laikusként 3-4 óra alatt annyi új fogalommal találkoztam hogy ember legyen a talpán aki ennyi idő után ezt átlátja/érti! Megvettem életem 1. TV-jét (TCL 75C765) viszont egyenlőre nem szeretnék 100+ ezrekért hangtechnikát is vásárolni. Van egy régi, de hibátlan Genius SW-HF 5.1 3600-am (nincs optika sem hdmi rajta) és ezt szeretném rákötni.Lévén hogy ez nem egy mai csirke és hát a minősége is tudom hogy a béka feneke alatt van 2-vel nagyon max 30 000 ft-ot szánok rá (a lentebb vásárolt eszközön felül) hogy ezt valahogy megszólaltassam.
Vásároltam egy HD Audio Rush 5.1 decodert így az RCA-Optikán keresztül már össze tudom kötni a TV-vel. A kérdés az volna, hogy a legtöbb film amit nézek (letöltött) Dolby Atmos, Dolby Digital HD, Dolby Digital TrueHD és DDS hangsávot tartalmaz. Ha helyesek az információim itt már sokkal nagyobb az adatsáv mint amire az optika képes. Ilyenkor mi történik? Majd ma este 8-9 körül érek csak haza szóval még nem próbáltam ki a felszerelést.
Van lehetőség valahogy ezek a hangsávokat átalakítani? Például ha veszek egy ilyet:
[link] vagy egy [link] ? Vagy teljesen el vagyok tévedve? Látom az eszközök leírásában hogy kompatibilisek az álltalam keresett tömörítésekkel de továbbra sem értem hogy ha HDMI eArc csatlakozón rákötöm ezt a TV-re ebből az eszközből én úgy látom hogy kimeneti oldalon optika és hdmi van ami ugyen nincs a hangrendszeremen. Szóval max optikán tudnám az extraktort és a dac-ot össze kötni. Félek hogy ezzel így nem fog működni.Előre is köszi mindenkinep a tippeket és mégegyszer elnézést a laikus kérdéseimért!
Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!
-
BBéci
legenda
válasz sniphoe #188736 üzenetére
A DALI honlapról ez kideríthető.
Igény és ízlés dolga, nekem a RUBICON alattiak közül egyik sem tetszett. EPICON-t kiállításokon hallottam, heves birtoklási vágyat éreztem. Sokkal inkább, mint az EUPHONIA-t hallgatva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sniphoe
aktív tag
Létezik valahol Dali termékekről egyfajta lineup? Értem ezalatt, hogy melyik típust hova pozíconálja a gyártó. Pl.: Oberon, Zensor, Concept, Epicon, Rubicon, stb.
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
spiky03
veterán
válasz python1 #188732 üzenetére
Hát jah, nem is merek hozzányúlni a hangkártyához
Aa jó az ami van, Voidxs is azt mondta, hogy ez teljesen rendben van, neki is ilyen van elvileg.
Most a t.amp cserén gondolkodom, ami ugyan ilyen erős, de halk, és persze nem kell rákölteni sokat.
Vagy csinálsz nekem jó árú D erősítőt a két szubnak.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
jézusom
addikt
válasz python1 #188732 üzenetére
Régen pcről nyomattam audigy2zs kártyáról imádtam volt rajta eax hangzás. Aztán vettem valami asus kártyát jó drágán az mégjobb lett hiába zajos pc meg mittomén nagyon szerettem. Sajnos a házimozi miatt elengedtem, de semilyen Dacot nem használok. Mondjuk a Denon erősítő után van egy yamaha végfoknak 3 csatornára.
-
Gino20
őstag
válasz Rolibratyo #188727 üzenetére
Rendben, köszi az infót .
Hangszerdiszkonttól veszek majd ilyet. Biztosan kelleni fog. Remélem ez + a Dirac már elég lesz az azonos csatornaszintek eléréséhez. -
Khaosz55
addikt
válasz Rolibratyo #188724 üzenetére
A végfokos esetébe szinte mindenki megadja a a gain értéket. A proci gyártók meg (tisztelet a kivételnek) nem adnak meg a semmi max kimentei értéket az RCA és XLR esetén. Jó lenne tudni ha valaki vesz egy proci mennyi a kimeneti érték persze torzítás mentesen.
Lexicon MC-10-nél is néztem a teszteket, fórumokat stb, de semmi erre vonatkozó infót nem találtam. Storm-nál, Trinnov-nál megadják de jó pár gyártó esetében meg nem. -
Rolibratyo
csendes tag
válasz Gino20 #188725 üzenetére
Nem.
Az XLR-XLR kálbelen a csatik egyikén a 2-es és 3-as pint közösíteni kell, így gyakorlatilag XLR szimmetrikus csatlakozókkal aszimmetrikus jelátvitelt alkalmazol aminek 6dB jelveszteség lesz az eredménye.
Amúgy léteznek több fokozatban állítható
XLR attenuatorok is, ha a -6dB-vel is túl nagy eltérés lenne
A Tangent és az Amplitude 8m között.A bal oldali ábra.
-
Gino20
őstag
válasz Quetz #188721 üzenetére
Szuper, de azért ez már nem túlzás egy kicsit? Vajon mi történne, ha ez a gain érték kicsit magasabb lenne? A SINAD nem tudna 107dB-t "csak" mondjuk 103-at? Gondolom a hallható tartományban nem történne semmi.
#188723Khaosz55: A Procim egy Monolith HTP-1, ami max 4V-ot tud. Amúgy a napokban keresett válaszodra lehet egy ilyen HTP jó megoldás lehetne, ha a Dirac önmagában nem tudja azt amit szeretnél (van az Osztrákoknál). Lehet hozzá venni DLBC-t, de van benne 16 sávos PEQ lehetőség is, ami Dirac-al párhuzamosan is tud futni. Nem tudom, csak eszembe jutott. Na meg valahol 1-2 Monolith tesztelőnek ART is van a fedélzeten csak végül ez a sztori egyenlőre ellaposodott. Lehet a Dirac beintett mindenkinek és egyszerűbbé akarja tenni az ART kezelhetőségét, nem tudni.
Amúgy a végfok 8x200W 8Ohm-on. Táblázatod alapján ehhez 4.5V kellene a 19dB-s Gain esetén.
A manual ezt írja:
"A proper technical way to align the volume is to use the signal generator producing “THX-like” pink noise at -30dBFS. Set the volume control to 0 dB and then adjust the maximum output level until you register 75 dB on an SPL meter."
Ehhez a feszültségszintet 3.5V-ra kellett állítanom, vagyis, hogy a halg poziban megkapjam a 75dB-t. Akkor ez most így nem jó? Csapjam fel a max 4V-ra? de akkor már bejön a képbe ez:
"The minimum distortion is measured with the maximum output level near 2.2v. Higher settings raise the analog gain with the resulting small rise in distortion. "
Azzal, hogy a 0dB "hangerőt" felrakom +22dB-re azzal nyerek valamit?
Nincs bajom a 3.5V-on kapott teljesítménnyel, csak kérdezem.#188724Rolibratyo: Köszönöm az információt.
Trim lehetőség nincs a Tangent végfokon és csak balanced XLR csati van rajta, ahogy a procin is.
Jól értem, hogy az unbalanced bekötéshez olyan végfok kellene, amin van RCA csati, így ott pl feleződne a teljesítmény? -
Rolibratyo
csendes tag
válasz Gino20 #188715 üzenetére
A gyártók általában a saját procijukhoz készítik a végfokokat. Az Altitude Referece output +18dBu ami a kalkulátor szerint 6,15Vrms.
Storm, Trinnov, Datasat jellemzően magasabb kimeneti jelszinttel üzemelnek, mint a kozumer márkák.A HTP-1 manual 48. oldal említi a problémád a
"Handling Unmatches Amplifiers" fejezetnél.
Ha a negativ trim másképp nem megoldható, akkor az xlr-xlr kábel erősítő oldali csatlakozójanak unbalaced belötése lehet a megoldás.
Nálam -6dB változást eredményezett. -
Gaming
csendes tag
Szevasztok
Nem tervez valaki karácsony előtt Németországi kiruccanást az MD Sound felé, vagy épp oda?
-
Quetz
őstag
válasz Gino20 #188715 üzenetére
Azért alacsony a gain, hogy jobb legyen a hangminőség. Hasraütés alapú példa:
1. A végfok saját zaj értéke 0.1V és 2V kell a max hangerőhöz
2. A végfok saját zaj értéke 0.1V és 4V kell a max hangerőhözA második esetben láthatóan jobb a jel/zaj viszony, jobb a hangminőség.
-
Gino20
őstag
válasz Khaosz55 #188717 üzenetére
A gyártói értéket állítottam be, vagyis 0dB kimenő esetén -75dB-t a halg poziban. Ehhez 3.5V kellett szóval ezzel szerintem nagy gondom nem lehet. Amúgy procin a max hangerő nem 0dB, hanem +22dB-ig emelhető, ha annyira hajtani akarnám [kép]
PA720-hoz képest amúgy pazar számomra, főleg amit mélyfrekis hangok esetén tapasztaltam, mikor melegváltásban cserélgettem és gyors állítottam a feszültségszintet, hogy azonos hangerőt kapjak.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Gino20 #186997 üzenetére
Régi sztori, de a gyártó végül közölte, hogy sorozatszám alapján ~5.5 éves a végfok, így garanciába javítani nem tudják, de elküldhetem az USA-ba az ATI-nak és megcsinálják. Mondtam, hogy köszi kihagyom.
Ugye az van, hogy DC szűrő nélkül búg a gépezet, de szűrővel már jó (néha egy hangyányit még így is, de az nem dráma, közelről csendben hallani, ha olyan kedve van).
Tegnap becsomagoltam, hogy akkor hamarosan elviszem a soneraudio-hoz és bekötöttem helyette a 9. csatornának szánt kis Tangent powerampster II végfokot, majd rögtön feltűnt, hogy ugyan azon "hangerőn" jóval hangosabb a rendszer.
HTP beállításokban a Trinnov esetén a max output level feszültségszintet 3.5V-ra kellett állítanom, hogy 0dB-es kimenő esetén a halg poziban megkapjam a -75dB-t. Tangent esetén csak fülre, de ezt 2V-ra "kellett" csökkentenem (majd megmérem). Ezek után felcsaptam már a gyártó oldalát és ott azt látom, hogy a Trinnov Gain értéke csak 19dB [link] . Tangent esetén nincs erre adat, de gondolom valami 25-28dB lehet.
Gondolom ezért a nagy különbség.
Trinnov Gain vajon miért ilyen alacsony? HTP-1 4V-ig állítható szóval ez a része nem para, de ez esetben ez a végfok pl egy Arcam-al kb "használhatatlan" lenne?
Úgy érzem ez szívás lesz, ha bekötöm majd mind a kettő végfokot. A 8 csatorna miatt nyilván a Trinnovra lesz beállítva a HTP, de marad 1db atmos, ami a Tangentről fog menni. Tartok tőle, hogy ezt a különbséget a Dirac-ban majd nem tudom korrigálni és már a mérésnél kiakad a 9. csatorna és/vagy nem tudom majd lecsökkenteni a többi 8db csatorna szintjére a teljesítményt. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Elac3030 subhoz van egy applikációm. Szépen lehet mérni vele 2 pozÍcióban, és elvileg létre hoz egy zöld korrekciós görbét. Na most ez korrigál is, ha mértem egyet? Nem találok semmi opciót, hogy mentsem amit mértem. Igazából semmi nyomát nem látom, hogy korrigálna... Vagy ez csak olyan nesze paraszt nézegesd a grafoikonjaidat? -
a347
aktív tag
Szerintem nem véletlenül vonhatták össze egy licens alá a single és a multi bass controlt sem. Mivel egyre jobban kezd terjedni a consumer kategóriában is a Dirac, hiába nincs konkurens, attól még rohadt drága. Ilyenkor jelentősen megnőhet az eladások száma a hozzám hasonló userek miatt.
-
Formaster
addikt
Dirac Live Black Friday -20%: Promo Code BF24
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #188707 üzenetére
A crossovert az oldja meg, ha időben egyszerre ér oda a két hangszóró minden frekije, és mivel a Dirac eleve kisimítja őket (GD + delay), ott már bármilyen crossovert használhatsz, nem lesz lyukas. Eleve egy jó delay önmagában elég, nagyon sokat el kell hozzá cseszni, hogy allpassozni kelljen.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
gabo01
őstag
Megérkezett a Monster!
A helyére bekerült de még nem tudom igazán kipróbálni mert nincs elég rca kábelem. Remélwm hamarosan jöhet a kalibráció.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #188704 üzenetére
Egyrészt a "Pistike is csinálja" nem érv, másrészt allpass mélyet tud késleltetni, fix mértékben, max más átmenetben, semmi mást. Ezzel nem lehet érdemben GD-t lapítani, főleg, hogy a GD a mélyeken több. Nem láttam semmilyen Dirac utómérést, amin ennek a nyomát utol lehetne érni.
Másik, hogy én is írtam brute force-t a CUCC 2-be, megengedett allpass filtert, de nem láttam soha egyetlen olyan esetet sem, ahol ezzel a lehetőséggel élt volna, mert bárhova próbálta ki, rontott.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Azt, hogy pontosan mekkora különbség van a két végfok felépítésében, alkatrészeiben, azt nem tudom. A jelentős hasonlóság nem kétséges. Viszont a kinézete nem passzol a processzoromhoz, ami bármennyire furcsa, számomra szempont. Valamint 1100 euróért kínálnak MM8077-et, amit nekem ingyen hazahoznának Németorszégból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest