-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy nem teljesen házimozis kérdésem lenne, de szerintem tudtok segíteni.
Szemezek egy Yamaha R-N303D erősítővel.
Azt látom, hogy van rajta egy optikai és egy digitális koax bemenet.
Optikával a TV-met kötném rá, de a gépemet is meg kéne oldanom. Asztali gépem van, és semmilyen optikai kimenetem nincs, csak Jack és nyilván csomó USB.
Hogy lehet ezt költséghatékonyan viszonylag jól megoldani? Nem sok értelmes árú hangkártyát látok digitális koax kimenettel
Köszi a segtíséget!
-
vinkovits79
csendes tag
Üdv! Valaki tudna segíteni? Pc-ről a házimozi erősítő kapja a jelet. Régóta használom. Yamaha rxv3800. Hol találok olyan analóg hangkimenetet amit a fejhallgató erősítő használhatna. Mivel az erősítő dac-ja jobb minőségű., ezt szeretném használni. A választ előre is köszönöm!
-
-KP-
addikt
válasz hkari #167503 üzenetére
Úgy beszélsz,mint aki megállt 1 évtizeddel ezelőtt a fejlődésben. Maradjunk annyiban, hogy hatalmas csacsiságot írtál. Az utóbbi 15 évben ilyen dolgok jöttek be mint USB-s, Lan-os meg hdmi kábeles összeköttetés és mindegyik köröket ver az elavult s/dif optikai és koax összeköttetésekre. Az ócska és olcsó alaplapi hangkártyák analóg kimenetéről inkább ne is beszéljünk. Ha csak nincs high end hangkártya a gépedben...
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Igazából semmi baj nincs velük, csupán került hozzám egy Yamaha Yas 306 soundbar, és azt vettem észre, hogy a multicast miatt csak azt hallgatom, mert kényelmes nagyon. Ráadásul az egészet tudtam integrálni az okosotthon rendszerembe, szóval igazán kényelmes.
Ezért gondoltam, hogy ha már itt van két pár hangfalam ( cambridge audio S30, phonar volume 2 ), akkor lehet el kellene menni egy okosabb erősítő irányába.
Előbb meghallgatom valahol, mert én is azt érzem, hogy nem lesz egy kategória a kettő. Inkább az lesz a kérdés, hogy mennyivel rosszabb. Ha sokkal akkor inkább gyüjtögetek jobbra. Vagy esetleg valami hálózati lejátszó irányba nézelődök.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #167496 üzenetére
Nah megcsináltam az új mikronos bemérést.
Most +4.5 dBre rakta a szubot a fentebb írt beállításokkal.Meg a Marantz zúg, nem a Crown. Most azt is teszteltem, hogy a Crown kivolt kapcsolva és így is van egy alap búgás.
Érdekes mert eddig nem csinálta.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #167510 üzenetére
Hát így sem lett az igazi
Úgyhogy feltekertem a potit a maxtol 1el visszább így már lett mély.
Pl a Hulknal igy az utolsó LED fel-fel villant meg a Világok harcánál is.De valahogy még nem az igazi szerintem, meg olyan döngős vagy milyen.
Tegnap a szly01 beállításával mintha megfogottabb lett volna.
De még tesztelgetem.
Lehet egy pict fordítok a szubon is, hogy ne merőleges legyen a falra.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Khaosz55
addikt
válasz spiky03 #167511 üzenetére
Az előző subbod zárt vagy reflex volt ?
Mert a zárt máshogy szól. Elsőnek azt gondolná az ember, hogy kevés a mély vagy nem olyan dögös brummogós. A zárt nem döng és ezért lehet úgy érzed, hogy nem olyan dübörgő a mély.
Egyszerűen így tudom leírni. Nekem is más a hangja a SVS nds-nek mint a XTZ-nek.Ultit nem halottam még, de remélem majd ha meglesz a 2db 15"-os nem ilyen élményeim lesznek.
Ha felvillan a limiter led a végfokon, akkor már kell lennie tisztességes kimozgásának a hangszórónak. -
charlyl
csendes tag
válasz Quetz #167512 üzenetére
Az csak egy Dolby - DTS csörte eredménye.
Korábbi gépeknél bármivel lehetett felkeverni bármit, de a vita után Dolbyt csak D.Surround upmixerrel, DTS-t csak DTS upmixerrel lehet felkeverni [link]
A gyártók követték a Dolby óhaját, ezért nem lehet a X4700 gépeddel keresztben felkeverni, majd miután az visszakozott az újabb vasaknál megint lehet. [link]
Idő kell az óhajok, sóhajok átfutásához[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Tamoo #167513 üzenetére
Az elsőre gondoltam elnézést, a legalsó villant fel.
Most kicsit megtoltuk és igy volt, hogy néha a második is kivillant.
De így durva volt már rendesen.
Még küzdünk azért vele.@Khaosz55
Azok amik az aláírásomban árulok.
Passzív membrános.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
alphamooncam
őstag
"USB-s, Lan-os meg hdmi kábeles összeköttetés és mindegyik köröket ver az
elavults/dif optikai és koax összeköttetésekre."
Ilyen hülyeségeket ne írjál már ide légyszives, mert még valaki elhiszi.3-4 évvel ezelőtti fejlesztésem célja az volt, hogy száműzzek mindent, ami USB-s, vagy bármi, amit nem alapvetően médiára fejlesztettek.
Bármikor, bármilyen 3.000.000Ft-ot meg nem haladó új árú rendszert, ami nem tartalmaz hangsugárzót, szembeállítanék a az aláírásomban szereplő rendszerrel, és nagy összegben fogadnék rá, hogy az S/PDIF lezenéli a másikat.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
-KP-
addikt
válasz alphamooncam #167517 üzenetére
Nézz már utána a tcp/ip működésének és a dlna-nak, te nagyokos. Nem véletlen hogy a cd játszóknak beverte az utolsó szöget a falba a hálózati lejátszás. Ugyanis az egy pufferelt, bitperfekt, hibajavításokkal ellátott adatátvitel. Állítsd szembe ezt az spdif realtime, aszinkron, jitteres, korántsem hibamentes átvitelével. Ha elmész egy hifi kiállításra, már sok éve a szobák 95%-a hálózati lejátszóról zenél, vagy bakelitről. Nem véletlen.
Az spdif elavult már, tetszik, nem tetszik. Sztereóban a hálózati lejátszás köröket ver rá minden szempontból. Házimoziban pedig a hdmi.
-
VoidXs
nagyúr
Zenében nem teljesen mindegy, hogy melyik tömörítetlen és hibajavító digitális adatátvitelt választod? Mozira nyilván szemét lesz az optikai és a koax, mert nem támogat semmi értelmes tömörítést.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dorian
félisten
Attòl, h te a fejedbe vetted, h "az usb-t nem arra fejlesztettèk ki, ezèrt nem lehet jò" ez mèg hülyesèg marad.
Nálam is egyèrtelműen jobb az USB, pedig a spdif is ùjraòrázott, meg tápolt meg minden.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
alphamooncam
őstag
Te általánosságban írtad, én meg úgy is olvastam, nem kifejezetten házimozira!
Ebben a kontextusban meg NAGYOKOS! áll a fogadás, hozzál bármit, leginkább USB-t, meg hálózatit, ha tetszik, bár utóbbinál a kettő nem zárja ki egymást, simán lezenéli bármit, amit mellé teszel.
Nem kellene általánosítanod, mert rögtön érkezik rá a kontra, ha nem tőlem akkor mástól!
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Dorian #167520 üzenetére
Azon buktam, ki hogy általánosít, meg elavult az S/PDIF.
Nem, nem avult el, és még mindíg jobb hangja van, mint az USB-nek, de legalább pariban van.Ha ez igaz, márpedig így van, akkor nem lehet elavult.
Hozd át a cumód, oszt meglátjuk...
(Tudom nálad még kicsibaba van, én meg már igazoltan túl vagyok a víruson)
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #167523 üzenetére
Optikán és koaxon nem megy át a PCM sztereó felett, csak stúdiós hardverekkel. Egészen pontosan számszerűsítve a valaha megjelent AVR-ek közül 0 darab ismeri azt a szabványt. PC-n már nem is támogatott, a legújabb hangkártyákon nem igazán van optika, koax meg eleve nem volt.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
denesdr
addikt
válasz alphamooncam #167523 üzenetére
Filmezéshez (és nem a hangminőség miatt) írta szemétnek, oda már eléggé korlátolt az alkalmazhatósága manapság.
Szerk.: be lettem előzve
SZerk 2.: egyébként meg ha a hangminőséget nézzük, akkor a jól megépítettség sokkal fontosabb minthogy USB vagy HDMI vagy SPDIF.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz denesdr #167525 üzenetére
Ennek azért ellentmond, hogy belevette az USB-t is nem?
Megnézem azt az installációt, ahol a házimozi USB-n kapcsolódik az AVR-hez.
Szerkesztés utánra mit hagysz nekem?
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz alphamooncam #167526 üzenetére
Az USB-t csak azért említettem, mert te is felhoztad és szerintem te sem a filmezés, hanem a zenehallgatás szempontjából gondoltál rá.
De kérdezd Tamoot az USB-s moziról, bár ő kihagyta a láncból az AVR-t, ami az esetében teljesen érthető mivel semmi szüksége rá. Atmoshoz persze még kell AVR, de ennek is inkább csak jogi korlátai vannak mint technikai. AVR-hez meg HDMI és kész.Hát.. bocs..
-
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #167526 üzenetére
Tessék: PC -> Okto dac8 PRO -> Hypex multichannel végfok.
-
-KP-
addikt
válasz alphamooncam #167522 üzenetére
A 80-as évek elején alkották a szabványt nagyjából a cd játszók születésével egyidőben. Szerinted közel 40 év után nem létezik jobb tőle? Vagy 40 év kevés idő ahhoz, hogy valami ne tudja tartani már a lépést az újabb, modernebb dolgokkal? Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy rossz lenne. De bizony megvan a limit sztereós és mozis felhasználás esetén is, és azt nem lehet vitatni, hogy manapság inkább számít már elavultnak, mint nem. Persze az vitathatatlan, hogy elterjedt. Épp ezért megtalálható kismillió készüléken és még egy jó darabig velünk fog maradni. A pcm felbontás és csatornák száma is limitált,nincs multi channel pcm, nem lehet hd hangot se átküldeni rajta. Sacd-t, dsd-t ne is említsük. Csupa olyan dolog, amit usb-vel és hálózatos átvitellel megtehetünk.
Szerintem egy modi átvihetné ezt az egész beszélgetést egy sztereós topikba, mert baromira nem ide való. Az sem érdekel, ha törli az egészet a fenébe, személy szerint marhára semmi kedvem erre pocsékolni az időmet.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Először is BUÉK Neked is.
Nincs vita arról, hogy a szabvány nem új !
Én is elmúltam már bőven 40... és csak megfontoltan követem a trendeket, ami jó a régiből azt megtartom, nem dobom el csak azért mert van egy új, ami vagy jobb vagy nem, a nyájeffektus sokakkal szemben engem nem érint.
Térjünk vissza a személyeskedésre, a Nagyokosozásra.
Nem haragszom érte, de nem tartom bölcs dolognak, akkor sem ha úgy véled igazad van egy témában. Ez meggondolatlan, heves viselkedés, és már nem először tapasztaltam Tőled.
Úgy gondolom, ugyanilyen meggondolatlanság volt részedről ide keverni az USB-t, ami marginális téma egy Házimoziban, és kardinális kérdés a Zenében.
Megemlítése amennyiben szándékos volt, úgy provokatív, amennyiben nem úgy meg meggondolatlan.
Szerintem is zárható ez a szál. BUÉK.
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Van egy Wharfedale WH-210 aktív ládám annak a hátulján az RCA csatlakozón kívül van még hangfal input meg input azokat mire vagy miképpen lehet használni?
Teljesen kezdő vagyok a témában azért szeretném a segítségeteket kérni. Esetleg az ott vég fok vagy mi?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #167535 üzenetére
Az SPDIF régi és elavult. Ez nem vita tárgya, hanem tény. Fallback opcióként használják azok, akik nem tudnak valamilyen okból modernebb kapcsolatot kiépíteni. Az hogy neked nincs igényed DD/DTS hangnál jobbra, az személyes preferenciád, de fentieken nem változtat.
Ma alapvető elvárás, hogy DTS:X/Atmos audiót tudj átvinni a lejátszóból a processzorhoz. Nem csak azért mert az Atmos élmény annyival jobb lenne, hanem sokszor egy Atmos keverés egy új, jobb remixre épül. Ezt pedig akár natív, akár uncompressed pcm formában nem lehet átküldeni SPDIF-en.
-
lucky07
aktív tag
válasz denesdr #167538 üzenetére
Szia
Egy Denon avr-x 6200w erősítőm van.
És azt olvastam hogy végfokkal növelhető a hangszórók száma a pre-out a kimeneteken akkor esetleg a ládám alkalmas erre mint külső erősítő?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
alphamooncam
őstag
válasz Quetz #167537 üzenetére
Az a tény hogy félrebeszélsz.
USB-S/PDIF-re reagáltam és nem házimozis felhasználásra, ha eddig nem vetted volna észre.
Házimozira moziszobába HDMI összeköttetésem van.
TV-re, hálóba optikai - Denon 1604-es, 2003-ban még nem ismerte a HDMI szabványt.
Nincs filmes sztríming szolgáltatóm, csak Digi-m.
A modern szolgáltatók milyen DD/DTS-nél fejlettebb formátumban nyomják a filmeket?
Kérlek ne akard kiforgatni a mondanivalómat.
Az Atmos meg még várhat, mert nem ad érdemben többet, mint egy jól kiépített 5.1.
Szerintem
-
denesdr
addikt
válasz lucky07 #167540 üzenetére
Nem, a szubodon lévő hangfalcsatlakozó egy bemenet, hogyha nem lenne pre-out vagy sub-out kimenet az AVR-eden akkor az AVR (vagy sztereó erősítő) hangfalkimenetéről is tudsz hangot küldeni a szubra.
Ha végfokolni szeretnél, akkor különálló végfok(ok) kell(enek) hozzá mindenképpen. -
BBéci
legenda
válasz lucky07 #167540 üzenetére
Mire nem elegendő a 9 erősített csatorna? 5.2.4, vagy 7.2.2 hajtható vele.
Mivel elég drága AVR-ről van szó, csak nem vágna földhöz egy sztereó végfok beszerzése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #167541 üzenetére
Kérlek, ne csak olvass, értelmezz is. Az Atmos mix lényege nem az Atmos, hanem veszik a régi mixet, újra keverik majd kiegészítik atmos meta adatokkal. Ennek mellékes következménye, hogy az új Atmos hangsáv még 5.1-en is jobban szól, mint a régi.
-
alphamooncam
őstag
válasz Quetz #167546 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, mindezek ellenére sem érdekel az Atmos.
Az meg hogy jobban szól, vagy nem az egyéni preferncia, amiről meg nem illik vitázni.
Neked jobban szól ( micsoda definíció ! ), nekem nem szól jobban, lehet csak másképp, vagy úgyse.
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #167547 üzenetére
Azért az ugye még érthető, hogy két különböző hangkeverés szolhat különbözően, és az újabb az lehet jobb? Vagy esetleg még üt a beigli koma és beszéljünk erről késöbb?
Csak hogy segítsek példával, a Blade 1998-as film. 2012-ben jött ki a Bluray változat DTS-HD Master Audio hanggal. 2020-ban kiadták 4k Blurayen, újra kevert hanggal. Azért ez az új, mert 2020 később van mint 2012. A különbségek elég "látványosak"
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #167549 üzenetére
Az, hogy egy film hangját rengeteg munkával újrakeverik, az azt feltételezi, hogy az alkotó azt gondolta, hogy lehet "jobb" végeredmény elérni.
Nincs ok-okozati összefüggés a formátumok között, ugyanezt a "jobb" keverést ( frekvencia menetet ) el lehet követni Atmossal és anélkül is, ez csak technikai kérdés.
Az kizárólag az alkotó akármilyen megfontolásának következménye, hogy ez éppen Atmos lett, nem valami más.
A bejgli túlzott fogyasztásra vonatkozó megjegyzésedre pedig tájékoztatlak, hogy számomra a Szilveszter nem különösebben különbözik bármelyik másik naptól, értsd nem iszok több alkoholt, nem bulizok, és főleg nem eszek több bejglit, már régen kinőttem ebből a korból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE