Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
charlyl
csendes tag
Nálunk nincs jelentősége, normális kiépítettség mellett.
Egyes fejlődő országokban pl USA, főleg azok elmaradottabb részein nem divat a földelt otthoni hálózat, a földelt fali aljzat használata, ezért az elektromos készülékek egy jó része sem földelt.
Az ottani erősítőkön illetve SUB-on van egy földelési pont ahova ezek a saruk csatlakoztathatók.
Nálam az AVR és a SUB is földelt csatlakozóval csatlakozik egy földelt fali aljzatba illetve a ház elektromos hálózata is földelt
A kábelen lévő sarukat ha nem akarod, hogy figyegjenek szigetelő szalaggal leragasztod a kábelhez vagy durva megoldással levágod -
charlyl
csendes tag
válasz Quetz #167512 üzenetére
Az csak egy Dolby - DTS csörte eredménye.
Korábbi gépeknél bármivel lehetett felkeverni bármit, de a vita után Dolbyt csak D.Surround upmixerrel, DTS-t csak DTS upmixerrel lehet felkeverni [link]
A gyártók követték a Dolby óhaját, ezért nem lehet a X4700 gépeddel keresztben felkeverni, majd miután az visszakozott az újabb vasaknál megint lehet. [link]
Idő kell az óhajok, sóhajok átfutásához[ Szerkesztve ]
-
charlyl
csendes tag
válasz mimic1979 #167495 üzenetére
Nem firmware hiba.
A DTS vagy Dolby féle post processing eljárások akár az 1.0, 2.0, 5.1 vagy 7.1-es jelet is képesek átkeverni 7, 9, 11 csatornára, a csatlakoztatott hangfalak számának megfelelően.
Az Off állásban az eredeti DTS X MA 7.1 hangot kapod, míg On állásban az Upmixer által"feljavítottat".
Az erősítő nem fogja a kezelőt felülbírálni, hogy milyen jelet küld rá, van-e értelme azt tovább processzálni.
Azt a saját füled fogja eldönteni, hogy számodra melyik jobb -
charlyl
csendes tag
válasz djhalasz #160458 üzenetére
A MediaMarkt-ban voltam
Röhej a mi kis MM-ünkhez képest.
Nem az árakról beszélek, hanem kiszolgálásról, a hozzáállásról.
Én ebben az üzletben voltam: Lemboeckgasse 63, 1230 Vienna
Ez nem annyira belépő, de ajánlom, itt többször voltam:
HeimKinoWelt
Lemboeckgasse 63
1230 Vienna
Nyálcsorgatóan nagy választék, főleg a nívósabb cuccokra kihegyezve,.. -
charlyl
csendes tag
A meghallgatás a lényeg.
Bécsben kértem egy adott keretre ajánlatott, gyorsan bekötöttek 4 szettet a keret +/- 10% eltéréssel, sőt megkérdezték milyen erősítővel használnám, majd annak utód modelljével folytattuk a meghallgatást.
Köztük volt a Polk T50 szett is és levett a lábamról, van persze a Polknak az S szériája, de az már felsőbb kategória, meghallgattam azt is, jobb, de szerintem nem annyival mint az ára alapján képzelném.
A saját árkategóriájában szerint az egyik legjobb, persze kinek a pap, kinek a papné én adnék neki 1 esélyt. -
charlyl
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest