Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A meglévő rendszeremet elkezdtem egy kicsit tovább fejleszteni, mert nem voltam megelégedve a sztereójával.
Az erősítő (608-as Onkyo) lecserélése folyamatban van egy Arcam AVR350-re.
Az Arcam már megvan, csak még fent van Pesten, én meg vidéken élek.
Szóval még nem tudom mekkora lesz az előrelépés zenében-hangban.A nagy kérdésem inkább az lenne, hogy ajánlottatok nekem anno a laptophoz + dac-ot, hogy jobb legyen a zenei élmény. Úgy néz ki hogy kedvezményesen hozzátudnék jutni egy FiiO K3 dac-hoz. (Erről szinte csak jókat olvasni a neten).
Ha összejönne ez a dac, akkor ti mit javasolnátok, hogy 75Ohm-os RCA-val kössem a Dac-ot az Arcam-ra, és az audio konvertálását az erősítő dac-jára bízni, vagy egy 3,5-es jack-rca kábellel és a FiiO-t használjam Dac-nak?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz BBéci #164939 üzenetére
Bocsi, hogy csak most válaszolok, köszi az infót.
Akkor az erősítőt dac-ként használós elméletet törlöm.
Ez az AudioQuest DragonFly nagyon jó kis cuccnak tűnik tesztek alapján, ideális lenne akkor a laptop-om felturbózásához hang terén.
Meg gondolom egy otg-vel akár okos telefonnal is menne ez a cucc nem?
Ebből melyiket lenne érdemesebb megvennem a black-et, vagy a red-et?
Csak mert a red dupla annyiba kerül, ha hozna is lényegi különbséget (átlag 320kbit mp3-nál) akkor nem sajnálnám rá a pénzt.A másik kérdésem az lenne, hogy jobban átgondolva amióta van 4k-s okos tv-m az erősítőn nem használom a hdmi portokat egyáltalán, mindent a tv-re dugok, a tv hangját meg egy optikai kábellel vittem rá az erősítőre.
Szóval a kérdésem lényege az lenne hogy megérné lecserélnem a jelenlegi 608-as Onkyo-mat egy régi hdmi nélküli "nagy vasra" a jobb hang reményében?
Mondjuk filmek terén elégedett vagyok a mostanival is csak zene terén vagyok vele elégedetlen egy "kicsikét".
PL egész jó áron mennek már hdmi nélküli régi Arcam vasak pl AVR300, AVR100.
Ezeknek is hasonlóan jó stereo képességük van mint a mostani Arcam-oknak?
Egy AVR100 hozna hangban előrelépést a fentebb említett Onkyo-hoz képest?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy spéci kérdésem lenne felétek, ami nem teljes 100%-ban illik a témához, ezért előre is elnézést!Van egy Onkyo TX-nr608-as erősítőm, és egy Magnat Vintage 4-es szettem + Jamo Sub 650.
A kérdésem az lenne hogy a fent említett erősítőnek a dac része mennyire számít vajon jónak-rossznak?Csak azért kérdezem mert szeretnék egy sztereo szettet is kimondottan zene hallgatásra.
És arra gondoltam hogy forrásnak mehetne az onkyo-ról zone 2 line out rca kimenettel.
Nyilván nincs audiophile elvárásom, mert árban se szeretnék nagyon durván elmenni, meg a legtöbb zene amit hallgatok az mp3 192bit.
A lényeg az lenne hogy xy mennyiségű pénzből elérni hogy a zene is kellően jól szóljon.A házimozi hangzással én egyébként teljesen elégedett vagyok, meg a zenével is, ha az koncertfelvétel. De ha csak sima felvétel akkor nem annyira bejövős az a hang amit az onkyo ki ad akár Pure Audio modban akár sima Stereo modban.
Ezért szeretnék valami setup-ot ami kielégítené ezt a vágyamat is.
Ezért jó lenne tudnom hogy vajon mi lehet az az árszegmens amit kitudna szolgálni az onkyo dac ként, egyáltalán lenne e értelme ebbe belefognom?
Csak mert az Onkyo-val bementetek terén úgy szint teljesen elégedett vagyok, ezért is gondoltam hogy be venném a buliba.A másik kérdésem az lenne hogy szerintetek egy Google Chromecast megfelelhet a fentebb említett erősítő "okosítására"?
A cél az lenne hogy vezeték nélkül (streamelve okos telefonról-laptopról) tudjon zenét lejátszani, legyen az yt, spotify vagy saját mp3.A válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Pöttön #123986 üzenetére
A jelenlegi Magnat szettem:
Magnat Vintage Center 13:
80/120W
3 utas Bass reflex
4-8 Ohm
35-32000Hz
90dBMagnat Motion 88 (144 408) Front:
130/240W
3 utas Bass reflex
4-8 Ohm
22-35000Hz
91dBMagnat Motion 144 100 Surround:
60/110W
2 utas Bass reflex
4-8 Ohm
38-32000Hz
90dB[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ez a Jamo 5.0 set megéri szerintetek az árát?
Illetve hozna lényegi előrelépésta mostani Magnat szettemhez képest?
A választ előre is köszi!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A 608-as Onkyom erősítőmnél hogy tudom beállítani, hogy az előlapi rca -ra kötött telefonom hangját megszólaltassa?
Illetve a hdmi részénél a hdcp kikapcsolható valahogy?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A hm erősítőm hdmi kimenetét szét lehet osztani egy ilyen splitterrel, úgy hogy egyszerre jelenjen meg minden hdmi-s cuccomnak a képe ami a hm erősítőre rá van kötve (PC, X360, PS4, BD lejátszó, beltéri egység) a tvmen és a monitoromon?
Azt tudom hogy elméletileg működne, a kérdés az hogy vajon a gyakorlatba is?
A HDCP védelemmel ellátott tartalmak is megjelennének?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Norbi 72 #110354 üzenetére
Technika 50-904baw14
Biztos vagyok benne hogy a hosszú hdmi miatt tördelődik a kép.
Mert ha pl a beltéri egységről nézek pendrive-ról egy filmet, ami rövid, jobb minbőségű hdmi-vel van összekötve ott tökéletes a kép.(#110355) Ragadozó: Köszi a linket, az ezüst az sajnos már az a kategória amit nem tudok magamnak megengedni.Akkor lehet teszek egy próbát a feketével!
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A házimozi rendszeremet átpakoltam egy másik szobába, de ott sajnos csak úgy tudom megoldani hogy 8m távolság lesz a pc és a hm erősítő között.
Erről a HDMI kábelről mi a véleményetek?
Vajon megéri az árát?
Az lenne számomra a legfontosabb hogy az input lag ne növekedjen meg drasztikusan, jelenleg egy 4000ft-os noname normál hdmi csatlakozós 20-m-es HDMI kábelt használok, de ezzel akkora az input lag hogy nem hogy játéknál, de még filmeknél is az akció jelenteknél úgy tördeli a képet hogy tisztára élvezhetetlen lesz az egész.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gondolkodtam olyanon hogy az Onkyo 608-as erősítőm képét ki vinném a tv-m mellett a monitoromra is.
Először egy hdmi splitter-re gondoltam, de jobban utána olvasva inkább lemondok róla mert nagyon macerás.
A kérdésem az lenne hogy meglehet e oldani azt ezzel az erősítővel hogy a tv-re továbbra is hdmi-n adja a képet a monitoromnak viszont a hd component-en adná ugyan azt a képet?
Vagy a hd component kimenet csak a hd component bementi jelet tudja mutatni, és a hdmi-t nem?
A választ előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A 75 Ohm-os RCA és a Mono sub kábel közt mi a különbség?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a mélyről?
KLIPSCH R-12SW meg ér 80.000Ft-ot?
Melyik lenne a jobb választás, ez vagy egy Polkaudio PSW 125 92.000-ért?
Hosszútávra terveznék a sub-bal. Jelenleg 20nm-en hasnálnám.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Na döntöttem nagy nehezen, hosszú vívódás és nézelődés után sub téren!
Vissza mondtam a Taga Harmony-t, és Polk audio PSW 110 vagy 125 lesz belőle.
Remélhetőleg találok majd használtan, ha nem akkor böjtölök a pénzem mellé még egy keveset, és beruházok egy újra.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ti melyik mélyet választanátok?
20-25 nm-re.
Használt Taga tsw120 40k-ért
Használt Jamo E8 61k-ért
új TAGA HARMONY TSW-120 V.2 65k-ért vagy egy
új KLIPSCH R-10SW 70k-ért?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz mivamma #104229 üzenetére
Egy Magnat Monitor Supreme Center 250 mennyivel lenne rosszabb/jobb választás 10k-ért?
Hang minőség terén vajon van érezhető különbség a kettő közt?A jelenlegi Magnat 144 130 helyett szeretnék valami "acélosabb" darabot.
75/150w 4-8 ohm
42 - 34000 Hz
Zárt láda
90dB[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Magnat Vintage Center 13-ról mi a véleményetek?
Egy makulátlan állapotú megérhet 30k-t?80/120W
90 dB
Bass reflex
4-8 Ohm
35-32000Hz
436/160/240mmA sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A HM erősítőt és az aktív mélyet 75Ohm-os RCA-val össze lehet kötni?
Vagy csak a sima RCA kábel alkalmas erre?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz MasterMark #104074 üzenetére
HA már ilyen gyöngyszemek kerültek témába akkor linkelek én is egy klasszikust : [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz MasterMark #104068 üzenetére
OMG!!
Hogy találsz ilyen retteneteket?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Taga Harmony tsw-120-ról mi a véleményetek?
Megér 40k-t?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Mostmár boldog tulaja vagyok egy Onkyo Tx SR-608-asnak.
Nagyon nagyon tetszik, nagyon profi szerkezet!A régi Thomson DPL-2000 erősítőmet pedig oda ajándékozom a tesómnak.
Ez ügyben kérdezném azt hogy baja lenne az erősítőnek ha átmenetileg 4 ohm-os hifi hangfalakat kötne rá?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ehhez a Magnat szetthez+egy Onkyo 608-as erősítőhöz szerintetek elég lenne egy Magnat Motion 200a Sub egy 15nm-es szobába?Teljesítmény RMS/Max.: 75/150 W
Frekvencia átvitel: 20 Hz - 200 Hz
Hangszóró átmérője: 200 mm
Méret: 265x365x345 mmVagy inkább egy 300a vagy egy 130a lenne a nyerő?
Teljesítmény RMS/Max.: 90/160 W
Frekvencia átvitel: 18-200 Hz
Keresztváltó frekvencia: 50-150 Hz
Hangszóró átmérője: 300 mm
Méret: 355x440x395 mmA választ előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Eladtam az aktív mélyládámat, viszont van egy baromi nagy passzív mélyládám régebbről.
A kérdésem az lenne hogy átmenetileg rá tudnám kötni az erősítőmre, hogy az erősítőm rca aktív mély kimenetére rákötök egy stereo erősítőt és arra meg a mélyládát?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Csabroncka #103109 üzenetére
Hú ez nagyon szép!
A hangja se lehet rossz!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Wharfedale WH-210 mélyládáról van valakinek tapasztalata?
Megér 30000Ft-ot?
Vagy ha nem akkor tudtok valami jó mélyládát ajánlani 90-100w körüli teljesítménnyel 30-35000Ft értékben?
Ennyiért ilyen teljesítménnyel gondolom csak használt jöhet szóba...A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Lenne nagyobb előre lépés ha ennek a szettnek a frontjait meghagynám, háttér hangfalait lecserélném 2-utas Magnat Motion 110-re, a Centert pedig egy Magnat Motion 210-re?
Nem mint ha a jelenlegiekkel nem lennék megelégedve, de ha jelentősebb előre lépést hozna a szetten akkor rá áldoznám azt a kb 25k pluszt.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Oldfighter #102725 üzenetére
Nincs kezelési útmutatója az erősítőmnek, meg hosszútávra majd egy Onkyo tx sr 608-ast szeretnék beszerezni.
Ehhez mérten szeretném az állványt megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Félig meddig ide tartozik.
Csinálok egy TV állványt, és az erősítőnek is szeretnék helyet tudni rajta.
Szerintetek hány cm hézagot hadjak el (szellőzés miatt) az erősítő oldalainál, tetejénél?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz PrinceHerceg #102651 üzenetére
Lehet hogy túlzó érték (sőt biztos is ), a kérdés csak az hogy megérhet e ennyit, vagy inkább ne kötődjek ennyire a márkához, és nézzek valami használtat?
Ebben az esetben tudsz valami jobb vételt ilyesmi árba ajánlani?(#102650) XenHai: Majd ha meg lesz le írom a tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ha minden a terv szerint megy akkor lecserélem a Thomson erősítőmet egy Onkyo TX NR 607-re vagy 608-ra.
Utána meg majd egy aktív mélyet szeretnék venni, a jelenlegi Aiwa helyett.
Ezekről mi a véleményetek, megérik az árukat? :
Magnat Monitor Supreme Sub 201A, Magnat Monitor Supreme Sub 301A
Azért szeretnék Magnat-ot mert az 5.0-ás szettem is az. És akkor már színben és márkában hozzá passzolót szeretnék.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Norbi 72 #102502 üzenetére
Köszi, nem hangzik rosszul.
A HDMI-s erősítőknél nem értem a működési elvet.
Ott két távirányítót kell használni?
Eggyel (TV távirányító) bekapcsolom a tv-t, és rákapcsolom a használt hdmi port-ra a másikkal (Erősítő távirányító) meg állítom az erősítő hangerejét, hangzását?
Vagy ezeknek az erősítőknek univerzális a távirányítójuk, és működik vele a tv-is?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az Onkyo TX-SR607 és 608 között mi a számottevő különbség?
Mert árban ahogy nézem kb 15k.
Meg ér ennyi pluszt a 608 a 607-hez képest?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Dorian #101015 üzenetére
Köszi a tippet! Rendeltem egy ilyet, remélem jó lesz, és nem nyúltam elsőre mellé.
(#101019) whatnot: Köszi szépen a segítséget, és a tájékoztatót!
Inkább a fentebb linkelt gyárilag szereltet rendelem biztos ami biztos.(#101016) monstre: Köszi a tippet!
Majd ezután indul be nálam is a kísérletezgetés, jelenleg örülök hogy volt ma elég időm hogy össze állítsam a szobámba. Hétvégére tervezem a kísérletezést, hogy minek hol lenne a megfelelő helye.
Te milyen erősítővel hajtod őket?
Nekem ez az említett Thomson első házimozi erősítőnek tökéletes, jelenleg teljesen megvagyok vele elégedve.
Persze a terv, (álom erősítő) az egy Onkyo TX-SR607
De az még jócskán odébb van.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz whatnot #101002 üzenetére
A kábelt azt sajnos nem tudom hogy hány ohm-os.
A tv-n Toslink csati nincs. Egyébként Technika a márkája, a típusát most így hirtelen nem tudom megmondni...
Ilyen csatik vannak rajta: 1 Koax (tv), 2db HDMI, 1 VGA, 1 Scart, 1 AV illetve az említett SPDIF és Jack hang kimenet.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Végül megvettem ezt a szettet 65-ért úgy hogy házhoz hozta a srác, beszereltem, és nagyon tetszik!
Szerintem nagyon szép hangja van, és akkorát tud szólni hogy szétesik a ház!
Szóval alapvetően egyáltalán nem bántam meg a vételt!
Viszont van egy olyan gondom hogy a tv-nek a hangját egy minőségi 8 méteres RCA-Jack kábellel szeretném át vinni az erősítőbe (TV fej halgató kimenet- Erősítő av bemenet), és nagyon halk. Ha a tv-nek a hangját max-ra tolom akkor kezd el úgy ahogy szólni. Az erősítőnél hiába tolom fel a hangot, akkor csak a kapott halk hangot erősíti fel aminél hallani egy kis háttér zúgást. Meg én pont fordítva szeretném, hogy a tv távirányítójával tudjam állítani a hangerőt normálisan, (halkítani, hangosítani, így csak halkítani tudok vele) és az erősítőt csak be állítani egy fix hangerőre, és úgy hagyni.Ami érdekes az az hogy ugyan ezzel a kábellel ugyan azon a bemenetén az erősítőnek a laptopom gyönyörűen szól! Szóval nem tudom mi lehet a baja...
A tv-m fej hallgató kimenete is működik, mert a fej hallgatómmal, meg az előző hangcuccommal szépen szól.A tv-n van még egy SPDIF hangkimenet ami elméletileg digitális.
Ezzel jobban járnék, ha ezzel kötném rá az erősítőre?
Ehhez csak egy rca kábel kell, vagy valami speciális kábel?
Nem igazán értek hozzá.
A segítséget előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Diplomata #100487 üzenetére
Én egy Yamada h8330 5.1-nek, de még értelmes 2.1-nek sem nevezhető alap cuccot szeretnék lecserélni, amivel meg is lennék elégedve, ha nem búgna úgy a mélyládája alapból hogy este nem lehet tőle aludni. Szóval nincs olyan nagy elvárásom hang cucc terén, viszont úgy vagyok vele hogy ha már áldozok rá akkor legyen normális. És érjen annyit amennyiért megveszem, magyarán ne verjenek át.
Ez ami a leginkább érdekel, mert nem értek hozzá.
De akkor ezek szerint megéri így házhoz szállítva.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Diplomata #100484 üzenetére
Mennyit érne akkor meg kb?
Bocsi a faggatásért, de nem vagyok annyira otthon a házimozi témában, viszont szeretnék venni egyet.
Az erősítővel és a mély ládával együtt cakon-pakk 70k-t megérne?
A srác el is hozná nekem házhoz. (Kiskunhalas)
Próbálgattam utána nézni a cuccoknak, régebbi lejárt hardveraprós hirdetésekből azt szűrtem le hogy az erősítő árában van, a mély (Aiwa TS-W45EZ) 8k körül megy.
A kérdés már csak az hogy ez a Magnat 5.0 szett mennyit ér 32k-t megér?
Mert akkor ennyire jönne ki.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ez a magnat 5.0 szett megéri vajon az árát?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy Thomson DPL660ht hangfalakkal távirányítóval cakon pakk hibátlan állapotban meg ér 25000-et?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Norbi 72 #99484 üzenetére
Csak átmeneti lenne mert akkor ahogy összejönne a pénz mondjuk egy ilyesmi szettre, meg egy ilyesmi mélyre akkor már venném is meg és cserélném le a hangfalakat.
Viszont ha nincs jelenleg hangfalam hozzá akkor gondolom célszerűbb lenne ha én mennék el az eladóhoz és nála kipróbálni, átnézni hogy működik e minden rajta.
Vagy a tejfölös poharakkal is kitudom próbálni?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Norbi 72 #99419 üzenetére
Ez jó hír.
És az említett erősítőre rá tudnék átmeneti megoldásnak kötni pl egy 1 dobozos lg belépő szintű házimozinak a hangfalait?Mert szeretnék majd egy komolyabb hangrendszert a kinézett erősítő az egy Onkyo TX-SR607,
csak sajnos mivel a pénzt erősen ki kell minden hónapba számolnom így azt gondoltam hogy megvenném az erősítőt és a mostani belépő szintű házimozim hangfalaival használnám, addig amíg össze nem jönne a pénz valami jobb 5.0-ás hangfal szettre + aktív mélyre.Ez a dolog ahogy leírtam működhetne?
Nem lenne baja ennek az álom erősítőnek ha ilyen mezei lg házimozi hangfalat kötnék rá?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Előre szólok hogy nem vagyok otthon a témában, és lehet hogy eget verő hülyeséget kérdezek.
HA veszek egy komolyabb házimozi erősítőt, pl egy Onkyo TX-SR607-et, akkor ezzel tudok használni egy 2.1-es hangfal szettett (2 házimozi hangfal + 1 aktív mély)A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz KisTücsök #96508 üzenetére
Az én igényeimet kielégítő nagy képernyő már meg van egy 50"-os Led tv személyében.
Most vettem, a következő lépés a házimozi lenne majd.(#96509) Sanci38 : Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Ezek nekem untig elegek lennének erre a célra, és az áruk se olyan vészes.[ Szerkesztve ]
-
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 5.1-es rendszert kimondottan csak játékra, egy 6x4-es szobába.
Egyetlen elvárásom az hogy az erősítő hdmi elosztós (szóval hogy egy hdmi kábellel összekötöm a monitorral az erősítőt, majd a konzolokat, pc-t az erősítőre kötöm rá hdmi-vel, és így az erősítő távirányítójával tudnám kapcsolgatni hogy melyik gép képét és hangját adja le a monitor és a hang cucc) legyen. Ez azért lenne nagyon lényeges mert a monitoromnak csak 1 HDMi bemenete van.
Más elvárásom nincs, a lehető legolcsóbb megoldás legyen, nekem az ilyen gyárilag komplett hangfalas LG, Samsung rendszerek is megtennék csak tudja ezt a HDMI-s okosságot.
Tudnátok valamit ajánlani?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz eboostr #78515 üzenetére
Azt még nem tudom, nincsenek még meg hozzá a hangsugárzók.
Most az erősítőt szeretném beszerezni, a hangsugárzók meg majd egy 2-3 hónap múlva lesznek csak esedékesek.
Azzal kapcsolatban is majd a ti véleményeteket szeretném kikérni, hogy mi passzolna majd az erősítőhöz.
Pl.: A szóban forgó erősítőhöz([link]), de mondjuk nem biztos hogy sikerül is megbótolni.[B(#78503) Sanci38]: Úgy is hogy kívül, belül tökéletes állapotú?
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Pöttön #78494 üzenetére
A házunkba a legnagyobb szoba 6*4 m-es (nappali), max ebbe kerülne, de lehet hogy a hálószobába kerülne ami kisebb, ezt még nem döntöttem el.
Zömében játékra kellene, egy PS3 meg egy PS4 lenne majd rá kötve (meg később talán pc filmnézéshez). Meg hébe hóba (rock) zenét hallgatnék rajta. Filmre addig nem lenne egyáltalán használva amíg értelmes tv-m nem lenne, utána viszont arra is lenne már használva.Szerk: Az erősítő ára 65000, nem 67
Ez lenne az az erősítő[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy Onkyo TX SR607 7.2 (7x140W) erősítő hibátlan állapotban megér 67.000 Ft-ot?
Zömében játékra, zene hallgatásra, kevés filmre lenne majd használva.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 5.1-es rendszert kimondottan csak játékra, egy kis szobába.
Egyetlen elvárásom az hogy az erősítő hdmi elosztós (szóval hogy egy hdmi kábellel összekötöm a monitorral az erősítőt, majd a konzolokat, pc-t az erősítőre kötöm rá hdmi-vel, és így az erősítő távirányítójával tudnám kapcsolgatni hogy melyik gép képét és hangját adja le a monitor és a hang cucc) legyen. Ez azért lenne nagyon lényeges mert a monitoromnak csak 1 HDMi bemenete van.
Más elvárásom nincs, a lehető legolcsóbb megoldás legyen, nekem az ilyen gyárilag komplett hangfalas LG, Samsung rendszerek is megtennék csak tudja ezt a HDMI-s okosságot.
Tudnátok valamit ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
-
Pöttön
őstag
Csak erősítőre szánnám.
Hangfalak még nincsenek az majd a következő lépcső lenne, és akkor már az erősítőhöz passzolót vennék.
A házunkba a legnagyobb szoba 6*4 m-es (nappali), max ebbe kerülne, de lehet hogy a hálószobába kerülne ami kisebb, ezt még nem döntöttem el.
Zene - Film olyan 40-60%-ba lenne rajta használva.
A hdmi-s részt úgy értettem hogy mindent az erősítőre kötnék (PC, Konzol, stb) és az erősítő hdmi kimenetét meg a tv-hez kötném.
Pl ez is ilyen, meg ez-is ilyen.
Csak nem tudom hogy ezek mennyire számítanak jó vételnek.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék majd építeni egy 5.1-es házimozi rendszert, de ez még csak tervben van.
Első lépésnek majd egy erősítőt szeretnék venni, amiben viszont egyáltalán nem vagyok otthon.
Szóval segítséget szeretnék kérni, hogy melyiket lenne érdemes majd vennem.Egyetlen elvárásom lenne, az hogy hdmi-s legyen. Szóval hogy 1 HDMI-menne a TV-hez az erősítő meg adna 3-at 4-et pluszba.
Nem tudom hogy egyáltalán milyen árban mennek az ilyen erősítők.
Én árban 60-max 70-k ba gondolkodtam felső határnak.
Márka téren úgy szint nem tudom hogy melyiket érdemes venni.
Ha tudnátok ajánlani valami jó erősítőt elfogadható áron azt nagyon meg köszönném![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest