Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz buci68 #81499 üzenetére
Ahhoz nem lehet.
Cinema sorozathoz lehet megvásárolni pluszban.
Audyssey MultEQ XT32 nekem tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz buci68 #81494 üzenetére
Volt pár vasam, Onkyo, Marantz, Denon. Utóbbit hagyjuk..
Marantzból volt 7011-7012-7013. Mindegyik eladásra került, de nem azért mert nem volt jó, sőt.... 7013 sajnos azért ment mert bejött a ps5 4k120 hóbortom. Mivel a piac és anyagi helyzetem akkor szűkös volt így jött a Denon 4700, de óriási hiba volt.
Hozzám Marantz áll legközelebb. Most egy 8015-öt nyúzok és ég és föld.
Szóval ha abban gondolkodsz, hogy márkán belül maradsz akkor Marantz.Amugy gondolkodtam a Cinema40-en is de valahogy a régi dizájn számomra szebb.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
félisten
válasz buci68 #81496 üzenetére
Én jó szívvel az Arcamot ajánlanám abban a keretben,főleg ha a sztereó is ennyire fontos.
Dirac a legjobb bemérés egyértelműen.
Garanciával esélyes az Arcam AVR 5 vagy 10, használtan de a kisebbhez nincs alapból Dirac licensz ,külön kell még megvenni,a 10 hez már van.
Ha esetleg körül tudsz nézni ott , akkor ezeket ki tudod fogni használtan garival ebben az ársávban ( 2000 Euro környékén inkább)és előrelépés lesz mindegyik a 7013 hoz képest.
Nálunk újan is elérhető az AVR 5 nagyjából 1800 euró környékén itt, [link] ha ahhoz még megveszed a licenszet akkor is beleférhetsz a keretbe.
Valószínűleg ott is van hasonló lehetőség vagy tőlük próbáld meg.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
buci68
junior tag
Hát nem vagyok profi a Mozis cuccokban Így a térbe mérés netán ha Sztereóban is odateszi magát az eggyik legfontosabb kb a többi ha azt tudja mint a 7013 gondolom elég
Stuttgart környékén vagyok így kinn tudok kb jó áron elérni használtakat Legjobban azokat szeretem amin van Gari ha bibi van még lehet javittatniÁrban használtan 1000 2000 euro
-
félisten
válasz buci68 #81494 üzenetére
Nekem volt 7013, nemrég adtam el facebook csoportban.
A lényeg, hogy Mennyit szánsz rá illetve használt is vagy csak új?
Szükséged van e az újabb HDMi szabványokra vagy azok szolgátatásaira, mint pl eARC, Dolby Vision, vagy VRR?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
buci68
junior tag
Naposat 🌞
Mivel a Marantz 7013 at a barátom elkunyizta, tervben van a következő Mozis vas vétele.
Olyanoktól kellene ajánlás akiknek volt / hallották 7013 az
Audyssey MultEQ XT32 egész kellemes munkát végzett a tetőtér ferde sikjai okozta hangokkal...
Ugyan van egy Arcam Solo Mouvie MKII 5.1 Sztereóban is odateszi magát...
De bemérés / Dirac nincs benne magam gyanúja eme típusba nem utórendelhető.
Kérnék ajánlást Mozis masinára ami minimum a Maratz 7013 szintje 5.0 esetén
De valójában az a cél ha anyagilag belefér feljebb lépniVárva az infókat kösz 🙏
-
félisten
Sajnos nem túl erős center még a Jamo kínálatában sem, érdemes kísérletezned a Denon beállításaival,de ha nem válik be, lehet érdemes lenne cserélned márkán belül magasabb kategóriára.
Mostanában nem haszáltam Denont,Yamahán maradtam, sajnos nem emlékszem a beállításaira részletesen, talán más tud ebben segíteni.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
hát... nekem csak a beállítás miatt volt ez érdekes. Ha egyszer sikerül rendesen beállítanom, akkor úgyis a tv-ről megy majd minden. Most vettem egy Jamo E8 centert, de nagyon nem vagyok megelégedve a hangjával. Olyan mint amikor valaki orrból beszél. Most azzal küzdök, hogy ezt valahogy javitsam equalierrel az erősítőn, de nem jöttem még rá, hogy hogyan kellene rávenni hogy minden hangfalnak külön állítsam a hangszintjét. Meg tudom csinálni persze ha a MultEQ ® XT kikapcsolom, de anélkül meg még úgy sem tetszik a rendszer hangja és jóval halkabb is. Van ott az a Curve Copy másolás, azt se értem. Mit másol hoval?! Szóval egyenlőre állandóan csak a beállításokkal bíbelődöm.
-
félisten
Érdemes azt megnézned viszont hogy a beltérin van e 4K opció a Netflixhez. Xboxon tudom, hogy van, telekomosbeltérit nem tudom. Netflixnél nem minden Streaming eszközön elérhető a Dolby vision és 4K, nincs licenszük hozzá.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Igen, ezt a CEC opciót értem és nagyon jó dolog. És mostmár felfogtam. A tv az, aki kap egy jelet és átáll a netflixről az erősítő hdmi portra. Köszönöm szépen a türelmed/válaszaid! Ez nehéz szülés volt, volt egy kis "leesett" rádöbbenés is, hogy de hülye vagyok.
Így közben rá is jöttem, hogy van egy olyan opció, hogy a telekom beltérin, vagy xboxon is vannak streaming applikációk, ott kell belépjek a netflixre és akkor közben tudom állítgatni az erősítőt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez az opció a CEC.
Ha jól értema netflix Az alkalmazás az okos TV menüjéből fut, nem azokon az eszközökön ami az erősítőre van kötve.
Tehát független kijelzőre küldött kép az erősítőtől, nem tud arra kirakni semmit.
Ha HDMI-n kötnéd közvetlenül az Xbox-ot a Tv re, arra sem tudna kirakni OSD-t az erősítő, kizárólag a rá kötött eszközökön át tud és azon a HDMI csatlakozáson amin a Tvre van kötve.Az erősítő és a beltéri gondolom úgy van beállítva, hogy kezelje a beltérid az erősítőt és fordítva, azaz ha elindítod a beltérit vagy az Xboxot az erősítő automatikusan elindul és odakapcsol.
Ez vissza fele is így működik, az erősítőd is tudja a be/kikapcsolást vezérelni a rá kötött eszközökön, ezt hívják úgy, hogy CEC , ha jól tudom van ilyen beállításod az eszközökön a HDMI nél, CEC ki/ bekapcsolása..
Ha ezt az opciót kikapcsolod, akkor annyi történik, hogy ha megy a Netflix a Tv-n elindítva és megnyomod az erősítőn a setup gombot ,akkor manuálisan kell odakapcsolnod arra a HDMI-re, amin a TV és erősítő össze van kötve, hogy lásd az erősítő menüjét és nem indít el egyéb eszközöket automatikusan. ,de hangot sem tudsz állítani egy távval és az automatikus elindulás, odaváltás sem lesz elérhető.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Akkor hogyha a tv-n, ami össze van kötve az erősítővel ugyebár, és én a tv-n elíndítom a netflixet mondjuk, és megnyomom az erősítőn a setup gombot, akkor miért vált át az erősítő a telekom beltéri hdmi-re? Most még a telekom smart box is az erősítőben van. Mostmár hülyét kapok ettől
[ Szerkesztve ]
-
félisten
De lesz,úgy mint most, át kell váltania arra a HDMI re, amin rá van kötve a TV-re,máshogy nem tud kirakni OSD-t , képet a Tv re , nem tud megjeleníteni rajta semmit.
Ahogy az Xbox képét sem látod miközben a Tv-t nézed.
Én is ezért használom a telefonos applikációt.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Bocsáss meg, de nem teljesen értem. Akkor ha kihúzok mindent az erősítőből, ahogy írtam is, tv-re kötöm a telekom smartboxot és az xboxot, így az erősítő és a tv 1 db hdmi-vel lesz összekötve, akkor így nem lesz tv-n megjelenő osd setup menüje az erősítőnek?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az teljen normális ha megnyomod a setupot és átvált arra a HDMI re, azon át tudja az OSD menüt kirakni neked. Ha működik az ARC akkor el is indítja ilyenkor automatikusan a rá kötött eszközt. Ezt viszont ki tudod kapcsolni ha jól tudom. nem emlékszem a Denon menüjére hirtelen,de akkor is átvált HDMI re.
A TV-n elindítot saját applikációjára nem tudja az OSD-t kivarázsolni neked.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
Adott egy Denon X1400h. Tv Arc-on keresztül összekötve vele. Erősítőben az xbox és a telekom smart box. Tegyük fel hogy tv-n elinditom a netflixet. Rányomok az erősítő távirányítóján a setup-ra, bejön a menü, de.... A tv átkapcsol a telekom beltérire. Ez roppant bosszantó számomra és szerintem ennek nem így kellene lennie. Ha a telekom smartboxot visszateszem a tv-re, nézem a Netflixet és ha így lépek be az erősítő menüjébe, akkor meg az xbox-ra áll át tv. Arról nem is beszélve hogy láttam olyan bemutató videót, ahol az erősítő menü áttetsző volt, azt sem tudom hogy ezt hol kell beállítani. Segítsetek már ebben kérlek titeket. Már ott tartok hogy ki fogom próbálni hogy visszateszem az xbox hdmi-t is a tv-be és elengedem a jobb hangot.
Mondjuk valamit nem csináltam meg. Ugye használtam vettem az erősítőt és lehet egy factory reset-et kellett volna csinálni és lépésről lépésre beüzemelni.
-
Sziasztok!
Szállítás közben elveszett a Dali hangfalamról az egyik kábel rögzítő csavar. Hol tudok ilyent venni?
köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
bigdigit
addikt
Mivel nem találtam megfelelő helyet itt kérdezném hol van Pesten hivatalos Onkyo márkaszerviz ha valaki tudja esetleg. Onkyo TXNR 676 idővel elkezd búgni magában bent valahol.
-
BBéci
legenda
válasz svgyula #81474 üzenetére
Jó ötlet a passzívmembrán, alkalmazza például az Audio Pro, Canton, Definitive Technology, Monitor Audio, REL, Sunfire is, sok más gyártóval együtt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Minden egyes ábrán bejelölték a chestet, az említett okból. Szerencsére van forrásmegjelölés (hatalmas tisztelet ismét az AH-nak, ilyet is csak tőlük látni), szóval szét lehet szedni azt, akitől a téves adat származik.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #81473 üzenetére
"Az AH 10 és 250 közé teszi. Hogy mi van? ", az, hogy nem olvastad végig a cikket .
A 250Hz az "one researcher" volt. A saját tesztjük ami a cikk végén van az 50-63Hz közé teszi az eredményt. Erre az ábrára gondolok:
Figure 5: Reported sensations from 31.5 to 80 Hz. Areas of body with higher scores were more commonly or severely affected than lower scored body regions. -
VoidXs
Topikgazda
válasz svgyula #81474 üzenetére
Igen, a zárt láda egyszerűen nyomással visszaszippantja a kilengetett membránt, és ez a hatás olyan erős, főleg, mivel relatíve hosszú időn át belepumpált erőről beszélünk, hogy lényegében nincs az a teljesítmény, ami ezt elektromágnesesen kompenzálni tudná, ki is számoltuk korábban a topikban. Illetve van az a teljesítmény, villanyautókban, többszáz lóerőn...
A refisnél az impedanciaillesztés (a levegőnek is van, ahol kis és nagy nyomás keveredik) szokott lenni a torzítások forrása, ezt a hatásfok kárára alakított portokkal (slot, flare, stb) lehet mitigálni.
A passzív membrán minden téren a kettő közt van. Azért nem használják, mert a legtöbb vásárló igénye egyik vagy másik véglet, így piaci igény nincs rá.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
svgyula
addikt
válasz VoidXs #81473 üzenetére
Szia! Csak egy gondolat az alapfelépítések közti különbségről.
A zárt ládában a membrán mozgása normál esetben először a kifele mozgásnál kisebb(nyilván minimális) nyomást hoz létre a dobozban ettől a visszafele mozgása gyorsul. A reflexesnél viszont a háttérben lévő levegő nyomása állandó köszönhetően a csőnek. Nyilván ezért van az, hogy a zártnak nagyobb teljesítmény kell a membrán megfelelő mozgatásához és a dobozban lévő nyomásváltozás leküzdéséhez. Viszont a reflexes hangdoboznál a nagyobb teljesítménynél lépnek fel "levegő" mozgatási gondok olyan mint amikor kompresszorral szembe megy a levegő. De itt nincs pihentető/visszacsapó szelep. Ebből adódhatnak az eltérések is mivel a reflexes hangleképzése pontatlanabb lesz. Ha jól gondolom ezért alkalmaznak passzív membránokat amik nem engedik a korlátlan lengést, mert együtt mozog(nak) a meghajtott membránnal. Ezért annak a felesleges "lengését" a passzív membránok is gátolják. Ezért valamilyen szinten a zárt láda hangzását adják de nem kérnek akkora teljesítményt. Kb egy hónapja raktam össze egy ilyen dobozt és nagyon szépen dolgozik. 1db aktív 6,5" és 2db passzív 5"-os van benne egy Aiyima végfok táppal a dobozban. Gyönyörűen követik a fő membrán működését és adják a hangot is rendesen.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
VoidXs
Topikgazda
Az impulzus hossza nem függ a sávszélességtől, csak ha az alsó frekvenciák nincsenek egy időben. Ez sajnos suboknál pont igaz, de ott a vicc, hogy főleg reflexeseknél esik szét a GD, mégis azok stabilabbak. Mintha lenne valami lengés a zártaknál... Illetve amit mondasz, az egy periódusra igaz, egy visszhangmentes IR-nek maximum 2 nagy csúcsa van, egy pozitív és egy negatív. Amiket a zártaknál mérni, az nagyon nem egy periódus:
A te ábrád egy tengelyt figyel, ami a saját értelmezési tartományában valóban helytálló, viszont a chest slamhez az elölről érkező hullámfronttal vett interakció számít. Mivel a tiéd erre merőleges rugókat vesz egy tesztbábun, így cos(90 fok)=0 átfedésest fog produkálni a mozis élménnyel. Persze ezt kicsit megemelik a visszhangok, de nem számottevően. Amit én linkeltem, egy olyan kutatásból származik, amit máig használnak különböző (akár vízszintes) liftek tuningolásához, hogy ne rázza szét az embereket, tehát egyben kezeli mindhárom dimenziót. Mivel átlagol, ezért a számunkra fontos érték még kevesebb, mint amit az ír, és ez egybe is vág azzal a tapasztalatommal, hogy inkább 40 Hz környékén kezdődik a dolog, és alatta folytatódik. De ezt nagyon könnyen ki tudod próbálni, 50 Hz-es HPF-et használva megszűnik majdnem teljesen az effekt.
Az AH 10 és 250 közé teszi. Hogy mi van? Az, hogy picit megmozdul, még nem slam. Ugyanabban a kutatásban, amit küldtem, láthatod, hogy majdnem 500 Hz-ig felmegy annak a résznek a válasza, de a tüske 50 alatt van bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #81471 üzenetére
Az impulzus válasz hossza a hangszóró sávszélességére utal. Rövidebb impulzus, nagyobb sávszélesség. Az én BMS-em pl 20-500Hz között működik. Ha nem lenne rajta LPF, akkor a mélynyomóból is beszélnének.
Az ábrád pedig valószínűleg rossz, ez a jó ábra:
Itt olvashatsz egy elég részletes leírás a hangfrekvenciák, hangnyomás hatásairól: https://www.audioholics.com/room-acoustics/bass-the-physical-sensation-of-sound
-
törölt tag
A ma mass t szettben vettem, ha lecserélem bronzra akkor a subnak is mennie kell bár a sateliteket el lehet adni sub nélkül is, de már érdekel engem ez a gyors pontos zárt sub lehet pont bennük találom meg amit mindig is kerestem csak eddig nyitottak voltak és mindnél volt valami hiányérzetem. Lehet úgy járok majd vele mint BBéci.
-
félisten
válasz #57433555 #81459 üzenetére
Halkan hajtva bronze és a Silver is élvezezes.könnyen kihajtható dobozok.A silver más liga ,remek cuccok.A bronze nagyon jó ár értékkel bír,abban az árkeretben amit megszabtál nem fogid megbánni.hosszan hallgatható ,nem fáraszt.Nekem kettő Klipsch SW 112 szolgál mellettük.
Ha méltó subot akarsz melléjük akkor ne az MA ban gondolkozz.A silvertől már jók ,de annak az árán vannak jobb lehetőségek.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Gino20 #81465 üzenetére
Igaz, bár ez PC forrással engem szerencsére nem zavar. Ez mellékág, nem az eredeti problémára szántam válasznak. Oda jól teljesít a 3800.
Extrém jóárasított szett például: [link]
-
Gino20
őstag
válasz VoidXs #81464 üzenetére
A milliós erősítő/proci használtan 50-ért gondolom vagy 20 éves így semmi mai vagy legalább ahhoz közeli szabványt nem tudhat. Hogy lesz így a mass-ból atmos? ("a plafonon meghagynám a massokat atmosnak")
0.5M-ért milyen hangfalszett van, ami megjelenéskor sok-sok misi volt? Sok gyártó létezhet, amit nem ismerek szóval fingom nincs .
-
törölt tag
válasz VoidXs #81461 üzenetére
Köszi. Na igen nagyon könnyen betudja szippantani az embert. Pillanatok alatt a goldnál jártam aztán csak a pislogás mikor megláttam az árakat.
Igaz az egyik silver vásárló megemlítette árukeresőn, hogy 180ezer helyett ő 100ért rendelte Bukarestből.
A bronzoknak meg egyébként sincs egy veszett ára ha meg külföldi lesz a megrendelés, tudok spórolni.
Vagy marad a használt. -
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #81460 üzenetére
Nem közvetlenül mögötte volt, hanem 3 m távolságra a bal sarok környékén.
Végletek? Tök mindegy az ár, arról volt szó, hogy a zártak nem képesek igazi mellbevágásra, ami nem fedi a valóságot. Tutira kapható 1 milliónál olcsóbban is olyan zárt, ami tud akkora hangnyomást, mint az f113, esetleg nem annyira pontos és részletező.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #57433555 #81459 üzenetére
Azért ne feltétlenül engedd magad nagy költésbe hajszolni, emlékeztetlek, hogy 300-ról indultál, kis hangerőre tökéletesen jársz azzal az SVS-sel vagy Arendallal is, ha marad a MASS.
Már a Bronze is egy nagyon jó szett, amellé én inkább az Arendal 1V-t venném, az még helytakarékos. Az 1S-hez képest valami 30000 csak a felár.
Khaosz55: Ekkora eszement teljesítmény sem feltétlenül hozza el, amit keresel. Az SVS SB16 Ultra például üvölt, de olyan lassú, hogy inkább csak búg az egész, és maximum masszázsnak lehet hívni a fiziológiai hatásait, ütésnek semmiképp, egy PC-s szett refis subjához képest sem. Ez zárt vonalon tényleg legalább 2 subtól indul, de inkább 3, nagyon ügyelni kell velük a minél kisebb kilengésre, ugyanis pont ez a hatalmas teljesítmény a probléma oka, illetve az ebből fakadó oszcilláció.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi akkor maradok MA vonalon azt hiszem még a bronzoknak ugyan az a fali konzoljuk mint a mass nak legalább az nem fog másik kelleni.
Egyébként tényleg jók ezek a massok bitang kis méregzsákok a denon teljesítménye miatt meg nem gond a nehezen hajthatóság. Csak filmzenénél érződik legjobban a közepek hiánya.VoidXs, BBéci : ha lecserélném az 5.1et bronzra esetleg silverre a plafonon meghagynám a massokat atmosnak akkor milyen mélynyomó lenne az ideális?
Továbbra sem kell, hogy rámszakadjon a felettem lévő 7 emelet. Halkan is igazán szépen szóljon az egész tartományban.
Megtartsam a mass subot és ahoz egy másikat vagy ha már csere akkor menjen a mass sub is és csak egy db profibb sub egy év után kiegészítve egy második ugyan olyan sub val.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #57433555 #81456 üzenetére
Sajnos a Denon túl sok szabadságot nem ad a subok illesztésében, így lehet gond, hogy drasztikusan más ligában mozog a kettő. Jó lesz ez a mostani crossover beállításokkal, mért második subbal, majd egy Audyssey-t ráeresztve.
-
BBéci
legenda
válasz #57433555 #81456 üzenetére
Ezerszer inkább Monitor Audio Bronze, mint B&W 600-akárhány!
Ha mindkettővel, akkor elsőként a szubládával kalibrálj, utána az AVR-rel. Abban az esetben egy már korrigált, valamennyire kisimított hangot kell tovább finomítani, azt a többihez illeszteni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Az igen. Nem szégyenlősködtek mikor az eladási áratt kellett belőni.
Szeretném a mellbevágós bulikat, ha kertesben laknék, de sajna panelben kell megoldanom.VoidXs : a jelenlegi mass subot LFE ként használom akkor váltsak a másikra?
Ezeknek a suboknak már saját mérő rendszerük van. Hogy kell helyesen eljárni? Elősször kalibrálok az erősítövel aztán a sub? Az spl 1200 tesztnél irták, hogy érdemesebb 2 egyforma subot választani, hogy ne keverjenek be egymásnak. Nálam nem fog gondot okozni hogy az egyik nyitott és az avr állítja be a másik meg zárt és saját korrekciós tesztje van?
Ha megpróbálnék kis kompromisszumot kötni a hangfalak méretével kapcsolatban és több és szebb középtartományt kitűzni célul akkor merre induljak ha nem akarom a gatyám rákölteni. Gondolom a középtartománynak is megvan a hozzá ideálisan passzoló membrán és doboz mérete.kb egy b&w 601 nagyságot nagyduzzogva bevállalnék a cél érdekében
Ti mit ajánlanátok ebben a méretben és kb kategóriában.
Bár nem mai darabok de a kis bowersek viszonylag türhető áron futnak a használt piacon. Ott csak talán a cc6 center nem egy feszes darab.
-
BBéci
legenda
válasz Khaosz55 #81453 üzenetére
Például hatalmas (60-70 nm) nappaliban elhelyezett rendszert hallottam párszor, 2 db f112, később 2 db f113, majd ezeket kiegészítve a hallgatói pozíció mögé helyezett f212 mozgatta a levegőt. Évek múltán is érzem a mellkasomon a döngetést.
Sokszor leírtam, megismétlem: 100-nál több szubláda használata és tesztelése után sem jutna eszembe magamnak reflexeset venni. Annak ellenére, hogy amikor éppen jóféle basszreflex a tesztalany, mint például a DALI K-14F, nem fanyalgok.
Nem véletlenül nem gyárt nyitottat a JL Audio, Perlisten, REL, Velodyne stb. Esetleg a belépő szériáikban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Khaosz55 #81453 üzenetére
Kis helyiségben valóban könnyebb dolga van, de ezek a 12/15 inches zártak tényleg nem hozzák el az igazi reflexes pofonokat. Nagyjából 2 db Velodyne SPL 1200 Ultrától indul az, amit egy belépő refis tud, és akkor máris fölé lőttünk az előbb említett nagyágyúknak, amik közül kettőt úgy próbáltam, hogy a 25 négyzetméter is teljesen kifogott rajtuk. Gyönyörű hang, de ettől még harmatgyenge. A zárt láda továbbra is crossover subnak való, nem LFE-nek, de a MASS-hez pont az kell.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Daffni2 #81448 üzenetére
A JL Audio f112 és 113 olyan igazi mellbevágásra képes, hogy elakad az ember lélegzete. Éa akkor még nem beszéltünk az f212-ről és a g213 Gotham-ről.
De a Perlisten D12 és D15 hasonlót tudnak.
Aztán a REL-ek között is akadnak effélék. Valamint a Velodyne DD15+ szintén zenész.
A belépő és alsó-középkategóriásakra igaz az általad idézett mondat, de azt illett volna hozzátenni.
Még valami: nem mindenki vágyik igazi mellbevágásra, pláne nem az a házimozis, aki MASS szettet vásárol magának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Khaosz55
addikt
válasz Daffni2 #81448 üzenetére
Nem biztos, mert pl ugyan azon az RMS teljesítményen ugyan az a hangsugárzó zárt vagy reflex dobozban tesztelve nagyobb hangnyomás lesz reflex-es kivitelben főleg 20-30Hz között. Kb oda szokták hangolni.
Persze egy 2Kw-os nyomó zárt dobozban is tud ütni, van rá példa, de ugyanaz reflexben meg tömegpusztító. -
törölt tag
Köszönöm az ajánlásokat, utána olvasok mindnek.
Egyébként nézegettem a használt piacot is és majdnem lecseréltem a massokat egy Jamo d500 szettre, de elnézve a ládák mélységét azokkal sem lettem volna sokkal beljebb.
Egy 30m2 en már jobban elvesznek a dobozok, de 20m2 en zavaróan zsúfoltá válik. Nem tudod úgy berendezni hogy ne csak hangfalakat láss. -
VoidXs
Topikgazda
válasz #57433555 #81443 üzenetére
Mivel a hangszóróknak nincs igazi mélyközepe, így a szobamérethez is jobban illeszkedő zárt subok közül érdemes választanod. Azt érdemes tudnod elöljáróban, hogy nagy hangerőre és igazi mellbevágásra nem képesek, de így is ezt javaslom, mert egy érezhető, de nem hallható refis láda olyan hatást kelthet, mintha egyáltalán nem lennének mélyeid, csak ütögetnének. Az SVS SB1000 Pro pont az árigényed alja, nagyjából vezeti is a csoportját.
-
BBéci
legenda
válasz #57433555 #81443 üzenetére
Volt nálam Mass szett, 110 Hz-re állítottam a vágást, meglepően jó hangzást produkáltak. Annál feljebb nem engednék egy szubládát, esetleg 120-ig, ha nagyon muszáj.
-
törölt tag
Monitor audio mass 5.4.1 kiegészítéséhez szeretnék egy aktív szubot. Egy olyat ami halkan is szépen szól.
Az erősítő egy denon avc- x3800H ami 2 sub kezelésére is alkalmas. Lehet hogy hülyeség az igényem, de olyan szub kellene ami nem csak az alsó tartományban remekel hanem a közép, alsóközép sávot is feltudná javítani.
Tudom hogy normál méretü hangfalakat kellene vennem de ez az a méret ami még engem nem zavar. 5.4.1 felállásban már így is sok hangfal van a 20m2 es szobában.
3-400ezer lenne a max amit rászánnék a szubra.
Köszönöm a segítő szándékot. -
zeee
senior tag
-
zamu
csendes tag
Sziasztok!
El tudom képzelni, hogy rossz csoportba írok, ez esetben ha segítenétek megtalálni a megfelelő topicot azt megköszönném!
A következő szituációra keresek megoldást
Adott egy ház, a nappaliban egy Denon x2700h erősítővel, 5.1 hangfalakkal. Innen megoldható kábellel tovább vinni a jelet.Ebből nyílik egy hosszú konyha/étkező/előszoba.
Ahhoz, hogy beszélgetés közben hallani lehessen a zenét itt, a nappaliban már kellemetlenül hangosan kell, hogy szóljon.Sütögetni a bejárat környékén szoktunk. Ide már nyitott ablakok mellett is csak akkor jut ki a zene, ha a nappaliban már nem lehet megmaradni, a konyha/étkező/előszobában pedig már hangos.
Olyan megoldást keresek, ami lehetővé tenné, hogy ugyanaz a zene is tudjun egyszerre szólni a három helyszínen (tehát pl átsétálva ne legyen eltolódás a zenében), de akár külön - külön is lehessen hallgatni vmit.
Nekem az jutott eszembe, hogy valami rádió jeladót tennék a bejárat közelébe, erről szólna a zene, ezt tudnák fogni az eszközök a helyszíneken.
A kérdésem, hogy milyen megoldások léteznek a fent vázolt helyzetre?
És hogy milyen eszközökre lehet ehhez szükség? Akár konkrét termék megnevezéssel, vagy csak eszköz névvel (mint pl rádió jeladó stb)Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Anubis_9 #81434 üzenetére
Attól függ, mennyi teljesítményesést engedsz meg. Nagy távolságon már van annyira jelentős, hogy érdemes 4-est venni, de nálam a 12 méterre vezetett surroundok is másfelesek. Egy AVR-rel ezt például nem lehet megtenni, ott a teljesítményvesztés már kezd érzékelhető lenni a dinamikán.
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #81434 üzenetére
Ha már megvan, akkor nem felesleges. Sok esetben a másfeles is bőven jó.
Kimber 8TC-m valamivel több 6 négyzetmilliméternél, de amikor vettem, ez egyáltalán nem volt szempont, csakis a hangra gyakorolt hatása számított.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Anubis_9
őstag
válasz Gino20 #81432 üzenetére
Én még 5-6 éve vettem pont náluk 2*4 mm2-es hangfalkábeleket a Jamo Cornet 195-ösömhöz. De olvasva itt a korábbi hozzászólásokat, általában max. 2*2.5 mm2-es kábelt használtok/ajánltok. Ezek szerint felesleges 4 mm2-es kábelt használni?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
gycs02
tag
válasz Sanci38 #81422 üzenetére
Szia!
Így volt összekötve, csak a beállítás nem volt megfelelő, meg a ráküldött tartalom. Ugyan is youtube-l próbáltam tesztelni, s nem tudtam úgy állítani, hogy jó jelet adjon ki. Lehet csak prémiummal működik. Filmek esetében viszont tökéletes így.Igaz írtam, hogy a dvd-t nem nagyon használjuk már. De hátha rá lehetne kötni valahogy a tv-re, erre valami ötlet? Az av adapterre vajon ráköthető?
Köszi!
-
Gino20
őstag
válasz KGábor122231 #81431 üzenetére
Olcsóbban ezt [link] és ebből elvileg lejön még -20% húsvéti akció.
-
KGábor122231
csendes tag
Sziasztok.
Milyen hangfalkábelt ajánlanátok 2-3 ezer ft/m környékén?
Erősítő: Onkyo TX-RZ820
Hangfalak: Monitor Audio Bronze 100 6g
Sub: XTZ 12.17
Filmnézésre használom.
Köszönöm. -
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #81426 üzenetére
Ha áramot szeretnél spórolni, az AVR-re kötött hangszóróid hatásfoka jó eséllyel jelentősen nagyobb. Amit egy átlagos soundbar 10 wattból tud, azt egy átlagos házimozi 1-ből.
-
aldebaran
őstag
válasz VoidXs #81425 üzenetére
A tévének nem beépített hangfalai vannak, hanem kivezették egy soundbar-hoz és lehetőség van külön mélyláda használatához, ha nem erősítőn keresztül jönne a hang. (áram spórolás, vagy sima youtube nézéshez annyira nem kell erölködő, szerintem) Egyébként persze, eARC-al lesz összekötve a tévé és az erősítő, ez csak egy plusz összeköttetés lenne a SW-hez.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
VoidXs
Topikgazda
-
aldebaran
őstag
Van egy erősítőm, egy mélyládám és hamarosan jön egy olyan tévé, amibe lehet sw-t dugni. Na, most az a kérdésem, hogy ezt hogyan valósítsam meg?
Jelenleg az erősítőbe, az 1-es sw helyre megy egy rca, melynek a másik vége két rca-ra bomlik és az a Low input L és R helyre csatlakozik.
A tv-t dughatom a SUB-al jelölt helyre?Erősítő:
Taga v3 sw:
tv:
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
gycs02
tag
Üdv!
Egyelőre kimarad a tervezgetett frissítés, így a régi rendszerrel kapcsolatban feltennék néhány kérdést.
Adottak az alábbi egységek, Ti hogyan kötnétek össze?
TV: 2 db HDMI2.1(4K120/144) és 2db HDMI2.0(4K60, egyik eARC/ARC) csatlakozó található rajta, s van még 1 db optikai kimenet és 1 db jack AV adapter
Műholdas vevő: sima HDMI+optika+SCART+RCA-k [link]
Erősítő: ONKYO HT-R340 [link]
Plusz van még egy ONKYO DV SP305 [link] ezt már nem nagyon használtuk,, s az új TV-re nincs is rákötve, de ha van tipp a megoldásra jöhet.S még egy kérdés, hátha van valami ötlet.
Be lehet azt valahogy állítani az erősítőn, hogy automatikusan felismerje, milyen formátumú hang érkezik rá? Hogy érthető legyek, mindegy milyen formátumú anyagot küldök rá, amit utoljára használtam listenning mode-t azt jeleníti meg.Köszi gycs
-
BIGi75
senior tag
válasz Krilehor #81419 üzenetére
Én inkább vennék vmi optikai hdmi-t, mint plussz kütyünek egy erősítőt
-
Krilehor
tag
Sziasztok, 10m-es hosszban 2.1-es HDMI kábelből van ajánlott, jó ár/érték arányú? Próbáltam passzív Microconnect kábeleket, de 2/2-nek gondja volt a 4k 60Hz-el (villogott), így inkább AOC kábelekben gondolkodom most. Másik, hogy ezek a jelerősítők mennyire megbízhatóak, mint pl ez. Azért ez jóval olcsóbb mint egy 30e Ft-os AOC kábel.
A kábel vagy jelerősítő 4k 120Hz HDR/Dolby Vision VRR-hez kellene, de feltételezem ezt minden 48 Gbps sebességű tudja.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #81196 üzenetére
Végeztem a kábelezéssel, jó sok hangszórót felszereltem mindenhova, így már meg is tudom válaszolni a 7/9 kérdésemet: igen, működik a dolog a Pioneer VSX-930-al.
Tehát lehet váltani 5.1.2 (Atmos) és 7.1 surround mód között pár gombnyomással. Kb. mint régen a Speaker A és B között.
A kézikönyv szerint a váltás automatikus a forrástól függően, de ennek hogyanjára egyelőre nem jöttem rá, vagy nem megfelelő forrásokkal próbálkoztam.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
hakos1987
őstag
A projektor full HD-s, a kábel meg 18 gbps 2.0 HDMI (elvileg). A Club3D kábel szerintem gyengébb, mégis azzal jó barátomnál. Nekem otthon mennek a 4K HDR filmek a Cablexpert AOC kábellel a projektoron, csak egyszerre nem viseli el a két kimenetet az erősítő...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
félisten
válasz hakos1987 #81415 üzenetére
Szerintem -én arra tippelnék- hogy nem tudja a megadott specifikációt a kábel.
Aztán lehet más gond van, nem tudom, biztos lesz egyéb ötlet majd.
Én biztos ami biztos HDMI 2.1 aktív optikait használok.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Az alábbi érdekes hibajelenségben kérném a segítségetek.
Először saját magamnál, most pedig egy barátomnál is hasonlóképp jártam és a jelenség hasonló:
Magamnál a szett:
Philips 65OLED 806 TV és EPSON EH-TW9400 projektor egy Onkyo TX-NR686 erősítőre kötve jó minőségű HDMI kábelekkel. A projektort próbáltam a vezeték nélküli HDMI jeltovábbítójával is, illetve most egy Cablexpert CCBP-HDMI-AOC-20M-02 HDMI - HDMI 2.0 Aktív optikai 20m-es kábellel van összekötve.
A hiba: eldobálja a jelet ha az erősítőben a MAIN+SUB HDMI kimenetre van állítva. Ha külön-külön választom ki, rendben működik külön a TV, külön a projektor.Most pedig barátomnál:
Panasonic LCD TV, újabb, de pontos típus most nem megy. Benq TH685i projektor és egy új Denon X2800H erősítő.
A korábbi kábellel, ami egy CLUB3D HDMI 2.0 - HDMI 2.0 UHD RedMere kábel, 10m (CAC-2313) kábel, minden rendben működik, csak hogy ez 10m-es és rövid lett, hogy felrakta a mennyezetre a projit. Így rendelt szintén egy Cablexpert 20m-es AOC HDMI kábelt, ami most, hogy megjött, a jelenség vele: folyamatosan villog, szaggat, csak 1-1 pillanatra van kép.
A TV-n kihúzva az erősítőből és a projectoron a HDMI EDID-et normálra átállítva javítottról, akkor működik szépen De együtt sehogy.A gond mindkét esetben valahol az EDID környékén lehet szerintem. A HDMI CEC, Viera link és társai kikapcsolása nem segít. Ami fura, hogy a barátomnál a másik HDMI-vel szépen működik minden... Nála volt olyan is, hogy lilás volt a kép, vagy rácsos, azaz hibásan jelent meg, ezért gondoltam már kábel hibára is.
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Bondix
tag
válasz svgyula #81410 üzenetére
Igen a digi tv jött rajta igy már értem köszi köszi
De már jött válasz ha vennék is audio kábel akkor se lenne jó abba csatlakozóba amit kitaláltam. Hát túl bonyolítóm lehet ha találok olyan átalakító mert eddig nem találtam akkor az lesz.
Ha meg csak olyan dekóder jó oda is akkor inkább újra veszem ezt 8ezer és akkor optikaival jó lesz megint.
Ezt akarom spórolni ha van olcsó átalakító pár ezer akkor csak az kell és nem ujra vásárolni ezt...Amit képen betettél az RF és nem RCA
Nekem nem rca kell! Koax kellenne a Tv és dekóder közé de így már értem nincs a tévén olyan amibe jó az audio koax tehat marad a optikai.
Próbáltam másik optikaival azzal se jó.
Amit linkeltél az is 7ezer akkor már ugyan ott vagyok tényleg hogy az enyém újra rendelem és marad az optikai ami ebbe elment azt annyi.[ Szerkesztve ]
-
Sanci38
tag
válasz Bondix #81405 üzenetére
Ne engedd el még, próbáld másik optikai kábellel, lehet csak meg van törve a kábel.
Amit képen betettél az RF és nem RCA, de ezt már megválaszolták.
Létezik az is amit keresel, 5k felett, és tápot igényel mindenképp, mert aktív.Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210
-
svgyula
addikt
válasz Bondix #81409 üzenetére
Rossz hírem van azon a képen(első) amit felraktál az nem koax audió csatlakozó!! Az a földi antenna koax kábel csatlakozója! A koax audió az olyan mint az RCA csatlakozó! A kettő nem keverendő! Csak a név és a kábel az azonos a csatlakozó nem! Ilyen a koax audio csatlakozó:
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Bondix
tag
válasz VoidXs #81408 üzenetére
Optika vagy koax mehet a dekóderbe csak.
A dekóderből ki a hangfalba megy 6 rca az meg is van.Az extractorok az nem tudom mi.
Max végső megoldás, ha drága az átalakító hogy kuka a dekóder és veszek egy ujatt ugyan ilyet és akkor optikai jó lesz megint.
Csak ez miatt nem akartam kukazni gondoltam egy átalakító megoldja és akkor a koax-ra kötöm rá a dekóderbe.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Bondix #81405 üzenetére
A TV-s koax más koax. A szó jelentése egyszerűen annyi, hogy a külső ér gyűrűként veszi körül a belsőt, ez nagyon sok kábelre igaz, véletlenül pont ennél a kettőnél nem voltak túl kreatívak.
-
Bondix
tag
válasz VoidXs #81404 üzenetére
Ilyenem van de valami elment benne és optikaival rákötve nem jön hang ki csak az egyikbe de elengedtem a kísérletet és koaxal rá kötve ki lett próbálva máshol az meg jó. Így jött a koax verzió.
Ezért nem vennék új dekóder ha össze tudom így tenni.
A Tv-ből meg csak hdmi vagy optikai jön ki.Azaz van egy ilyen a tévén ide koax megy be de azt mondták ez nem lenne jó.
Az alsó a net a felső ahol nincs semmi oda a digi tv ment be és elsőre azt akartam hogy oda optikai és a dekóderbe de azt mondták az nem jó arra nem lesz jó. Ez igaz?[ Szerkesztve ]
-
Bondix
tag
Létezik olyan kábel, hogy:
HDMI egyik fele és a vége KOAX?
vagy
OPTIKAI egyik fele és vége KOAX?Tv-ből jönne ki a HDMI és az 5.1 audio dekóderbe menne be a koax
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest