Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
válasz cintula187 #80791 üzenetére
HDMI beállításnál pcm helyett bitstream esetén?
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80796 üzenetére
A screenshot alapján a CC azt írja hogy a fogadó készülék, azaz a TV nem támogatja és ezért lejatszashoz letiltja.
Box's don't touch!
-
embe
nagyúr
válasz cintula187 #80789 üzenetére
De nem az LG-nek volt licensz problémája és pont a DTS jogtulajdonosával? Pár éve mintha pont az LG tévék küzdöttek volna ezzel, hogy nem tudták kezelni....de az is lehet rosszul emlékszem.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
cintula187
addikt
válasz junkpod #80792 üzenetére
Azon van köszi és nem tudom előhozni neki a DTS-t.
Végülus a NEO6 vagy más módban is előrelépés nekem a center hangfallal az élmény de fura
https://www.homesound.ro/manuals/VSX-527-827.pdfAmúgy eddig közvetlen a PC-n akár HD-MA hangsávot is tudott passthroughban az erősítő most meg azt sem. Plex topicba is benézek.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80791 üzenetére
Elvileg a C3 már tudja a DTS-t. A lejátszón és a TV-n is az "áthaladás", "passthrough", "átengedés" opciókat kellene választani. Illetve a TV-n is engedélyezni az ARC-t és a DTS-t ha kell/lehet és az erősítőn is érdemes átnézni a HDMI ARC beállításokat.
De az OLED topikban érdemesebb lesz kérdezni, sokaknak vanb LG C3 és nekik van erről direkt tapasztalatuk is.
(Nekem Sony van, azon minden hangformátum átengedhető, de azt is be kellett jól állítani.)[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80789 üzenetére
A CC le tudja játszani a DTS sávot passthrough módon?
A tv tartalmaz DTS licencet, azaz képes lejátszani vagy továbbítani a DTS hangot? Milyen TV?Box's don't touch!
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #80788 üzenetére
összehoztam a kapcsolatot. igazából azt nem találom hogy pl. a DTS kapcsolatot kijelezze az erősítő. Ezt optikán se sikerült amúgy .
-
embe
nagyúr
Ha már belépőszint. Magyarósi Csaba elcsodálkozott.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
SpdY24
csendes tag
Sziasztok. A következő szetthez keresek Atmos hangsugárzót : Magnat Signature 505 , Magnat Signature 53 , Magnat Signature 73C , Magnat Signature Sub 530A . Amit néztem hozzá az a saját márkás Magnat ATM 202 viszont jelenleg az országban nem kapható. Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
Gino20
őstag
Véleményem szerint igen, "This is the way" . Monitor 300 után üzletben hallgatóztam, és vettem Klipsch RP dobozokat, majd itthon sírni tudtam volna olyan pocsék volt az eredmény az üzletben halottakhoz képest. Jött is azonnal az AVR csere és minden a helyére került. Nekem innen jön ez a vélemény, de sokan nyilván nem értenek ezzel egyet.
Persze lehet apránként is. Annyi, hogy ha újban gondolkodsz, akkor 5.0 csomagban általában jobb ajánlatok / akciók szoktak lenni.
Használtat külföldről kicsit macera, de ha újban gondolkodsz, akkor szerintem érdemes kinti üzletek árait is nézegetni. Néha hatalmas különbségek tapasztalhatók. Ugyan ez igaz új AVR-re is. -
Gino20
őstag
Szerintem kell egy jó alap (AVR) és arra lehet építkezni . Őszintén nem tudok egyetérteni azzal, hogy X dobozhoz max X AVR. Anno a Monitor 300-ak képességeinek valószínűleg a töredékét sem kaptam meg a Denon S960-al, pedig papír és árképzések alapján az elvileg egy "reális" párosítás volt.
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Van egy Gale 4i Special Edition hangfalpáram. A bekötésével kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mindegy, hogy az alsó, vagy a felső sorban lévő "+" és "-" csatlakozókra kötöm a kábel? Egyáltalán miért van rajta 2-2 "+" és "-"?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
félisten
Nekem volt Pio 932.
Az RXV6 jobb szerintem minden szempontból, hangzásban is téralkotásban lényegesen és lenne értelme váltanod róla rá. Persze ártól függően. Szerintem RXV6A fölött ha Denon, akkor 4000 szériában érdemes gondolkodni.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bbmt
senior tag
válasz VoidXs #80771 üzenetére
Sziasztok,
Jelenleg Pioneer VSX-932-t használok JBL Northridge hangfalakkal és SVS PB1000-vel. (7.1) Előtte Yamaha volt RX-V673. A HDR átengedés miatt váltottam Pio-ra.Mire lenne érdemes váltani erősítőben felfele? A Yamaha hangzás jobban bejön, de ahogy elnéztem az elérhető árú használt RX-V6A nem nagyon ad többet szolgáltatásra. Denont nem ismerem. Azon gondolkoztam, hogy van-e értelme magasabb kategóriára váltani ha a hangfalakat nem akarom lecserélni? Vagy ehhez a setuphoz felesleges lenne egy pl Denon X3500H?
A kanál a gyengék villája
-
e.vid
senior tag
Én is olvastam azt a hsz-t, de nem foglalkoztam vele, mert én sem hallottam még, hogy sisteregne. Volt pár típus az évek alatt, most egy RZ50 van ami szintén nem sistereg, vagy csak én nem hallom Nekem ez így jó és elégedett vagyok vele.
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
Smish
tag
válasz VoidXs #80766 üzenetére
Itt ez nem igaz szerencsére. Semmilyen zaj nincs ami nem a filmből jön. Az előző Onkyon sem volt zaj pedig az kapott rendesen. Nem volt még gyerek.
Ezért kérdem hogy melyik Onkyon hallotad ezt?
Vagy ezek szerint álltalánosan gondoltad?
Talán csak szerencsém van, de néztem már hangosan filmet ezen a 7100-on és igen elégedett vagyok vele.
Persze ez szubjektív, de a zaj nem az.Na azért ma meghajtom kíváncsíságbol nêhány kedvencel hogy mit mutat.
-
VoidXs
Topikgazda
Úgy könnyű elkerülni a zajosodást, ha nincs dinamika, márpedig a night mode pont azt veszi el. Ahhoz, hogy halld a zajt, az kell, hogy annál ne szóljon sokkal hangosabb hang. Ha a filmedben nincs különbség a hangos és halk közt, mert minden kivezérlési csúcson megy, persze, hogy nem lesz ilyen gond. Ha viszont rendesen mozizol, eredeti dinamikában, és arra még rendes mértékű korrekciót is teszel, sok AVR a csendes jeleneteknél látványosan zajos lesz.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
88Prot
tag
Szia! nincs sajnos csak auto on off
szerintem az rca kábel a baj most rátettem az erősítőre összetekerve a maradékot ami nem kell a hosszból és sokkal de sokkal jobb... alig hallható max hangerőre teszem a subot... ez csak egy mezei kb 0,75ös rca kábel veszek egy normális árnyékoltat...
[ Szerkesztve ]
-
88Prot
tag
Sziasztok!
Adott egy Hamran AVR 171S házimozi erősítő. Az lenne a prolémám, hogy búg a sub... ez egy Magnat Supreme Sub 302a. Csak és kizárólag akkor búg a sub, ha az RCA kábelt bedugom a sub-ba is meg az erősítőbe is és 5.1-es cuccot nézek. tehát ha az erősítő "bekapcsolja" azt a csatornát is.A búgás hangerejét a sub hangerőszabályozójával tudom halkítani hangosítani. Tehát az erősítő ad ki neki búgó hangot ha az erősítőt teljesen lahallkítom akkor is ugyan úgy lehet hallani a búgást mintha maxra tenném.. Az erősítő a jelet a tv-ből Optikai kábelen kapja antenna kábel csak a modembe megy, TV-be nem, TV modem közt nincs fizikai kapcsolat wifin kapja a netet. Már próbáltam szinte mindent kb volt, hogy csak ez volt bedugva az egész lakásban az aljzatba mármint csak a sub meg az erősítő akkor is csinálta... Volt előtte egy Harman Avr 160, annál a hangszórókból is jött súgó hang, de ez erősítő váltásnál megszűnt, maradt ez a búgó hangde ez előtte is volt.
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Smish
tag
válasz VoidXs #80583 üzenetére
Hol tapasztaltad hogy az Onkyok sisteregnek? Nekem a régi 506-osom sem sistergett. Ez a 7100 meg kifejezetten kellemes halk hangerőn. Egyáltalán nem kell neki kakaó hogy szép teret csináljon. Sokat nézzük late night módban a pici miatt és igen szépen teszi a dolgát. Beszédhangok nagyon szép tiszták míg az akciót pont megfelelőre halkítja.
Vagy az nem számíg eq-nak?
Nagyobb hangerőn még csak egyszer sikerült filmeznem amikor elvonult shopingonlni a család.
Hát igaz hogy úgy azért nagyon mozis élmény volt a Matrix
De sistergést én még semmit nem hallottam, semmilyen hangerőn.
Szerintem igen kiegyensúlyozott a hangzása. -
félisten
válasz redingitell #80760 üzenetére
A DTS-t nem támogatja, de a Dolby Atmost elméletileg kellene hogy támogassa DD+ ban ARC -on és True HD-ban eARcon.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Quetz
őstag
válasz svgyula #80756 üzenetére
Ez a kezdő topik, és igyekszünk legjobb tudásunk szerint segíteni. Arról nem tehetünk, hogy amit írunk és amit olvasni szeretnél az nem egyezik.
Amúgy a jeltovábbítás azért nem valós amit írsz mert te a dekódoló egységről beszélsz én pedig a végfok előtti EQ-ról amin az analóg bemeneti jel is keresztül megy.
Nincs analóg EQ a modern házimozi erősítőkben, csak digitális, ami a DAC elött található. Tehát DSP -> DAC -> végfok az útvonal. Ennek kezdőként is egyértelműnek kell lennie, hiszen hiányoznak az analóg csúszkák/potméterek az eszközről. Az EQ-hoz az analóg hang digitalizálásra kerül és úgy megy tovább az előbb leírt útvonalon.De mint írtam a végfok előtti jelszint eséssel van az egész erősítő megterhelve
Az EQ lényege, hogy a nem kívánatos kiemeléseket megszüntesse, ami hangerő vesztéssel jár. Ettől függetlenül még ez az erősítő is olyan DAC fokozattal van ellátva, ami ki tudja hozni a maximumot a beépített végfokból.Viszont egy valós(!??) 5x135W az megnyitná a kilátást! Ez jobb esetben tud 5x40W/8 Ohm valós teljesítményt!
Ha ekkora teljesítményt szeretnél, akkor vegyél olyan AVR-t ami tudja is ezt. Gondolom, mint hozzáértő elolvastad a specifikációt mielőtt megvásároltad: 75 watts per channel (8 ohm, 20 Hz–20 Khz, 0.08% 2ch drive). Ez a sztereó 75W nyilván jóval kevesebb 5 csatornával hajtva. -
svgyula
addikt
Javíts ki kérlek ha eltévedtem! De ez nem a "házimozi belépő szintem"?
Amúgy a jeltovábbítás azért nem valós amit írsz mert te a dekodóló egységről beszélsz én pedig a végfok előtti EQ-ról amin az analóg bemeneti jel is keresztül megy. Nyilván nem vagyok hülye és megoldottam a hangzási gondokat a manuális beállításokkal tehát már megközelíti az előző 5 csatornás erősítő(60eft az új ára!) hangzását, de azért nem vártam ennyi sz@rakodás. De mint írtam a végfok előtti jelszint eséssel van az egész erősítő megterhelve. Mert ha ezt magasabb lenne már az a +6DB is nagyon sokat számít nem lenne ilyen szintű a terhelése. Nyilván velem is van gond mert én nem szeretem halkan hallgatni ha szól akkor remegjen az ablak. Viszont egy valós(!??) 5x135W az megnyitná a kilátást! Ez jobb esetben tud 5x40W/8 Ohm valós teljesítményt! Amúgy nagyjából ez nem vitaalapnak szántam csak a saját tapasztalatomat írtam le.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Gino20
őstag
válasz redingitell #80730 üzenetére
Ha a TV a lejátszó, akkor már DD+-on is átmegy a tömörített atmos (stream), de csak ez.
A TV-k manapság a DTS-t nem támogatják, mert az fizetős licence, még a Dolby az free.
Milyen TV-ről van szó pontosan?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz redingitell #80730 üzenetére
Gondolom a TV lenne a lejátszó ez esetben. A használt lejátszó szotfvertől is függ és TV által támogatott hangformátumotól is. elméletileg műkdödhet( Phhilipsnél igen. más TV-nél vannak problémák) de Pl Dolby True HD meg hasonló sávok lejátszása nem garantált. Ha Netflix pl az szerimtem nem gond,de oda eARC sem kell.
-
redingitell
senior tag
[erre] valaki?
-
powerup2
addikt
válasz svgyula #80739 üzenetére
DenonS660h-tól mit vársz ? a legalapabb erősitő. Itt ne várd hogy szuper mozit kapsz. Itt annyira lehet számitani hogy belekóstolsz a mozis hangzás legaljába.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Quetz
őstag
válasz svgyula #80739 üzenetére
Pár tárgyi tévedést kijavítanák:
- Az hang a beérkezéstől kezdve az EQ-ig digitális térben mozog, nem is hang, hanem adat, tehát nem kell jelerősítő sem.
- A beállító hang egy full scale sweep, csak kevés mintából áll, ezért rövid. Ez tapasztalhatod REW-el is, hogy a minta növelése a mérés idejét is kitolja.
- A pink noise amit az AVR jelgenerátora gyárt az 500-2000Hz között szólal meg, de ez szabványos, bármilyen árszintű AVR/processzor is ezt használja.Egy világos, az egyik legolcsóbb Denon erősítőtől akarsz kapni high-end minőséget. Itt nem az AVR-el van a probléma, hanem veled és a túlzott elvárásokkal.
-
Csabi1984
addikt
Yamaha HTR 2071
HDMI® (4 in / 1 out) with 4K Ultra HD full support (4K / 60p [4:4:4]), HDR Video and BT.2020
Mi tartozik bele HDR videóba?
HDR10, HD10+? Dolby Vision nem ?Ezek szerint vissza kell csatlakoztatnom a Firestick 4K max lejátszót TV-re mert a kijelző támogatja a Dolby Visiont is
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #80738 üzenetére
Az AccuEQ Room Calibration nem csak a jelszinteket állítja egyformára, olyanokat is végez, amiket kézzel nem tudsz, viszont a jó hangzáshoz feltétlenül szükségesek.
#80737Csabi1984
Igen, az 5 HDMI bemenet közül három 4K-képes, ami 9 évvel ezelőtti belépő kategóriában nem negatívum.
A bemenetek feliratával ne foglalkozz, csak tájékoztató jellegűek![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
svgyula
addikt
válasz Anubis_9 #80738 üzenetére
Szia! A DenonS660h szintén zenész! Konkrétan a saját beállító szarsággal(csak így tudom finoman kifejezni!) olyan volt a hangzás bármelyik állásban mint egy 60-as évekbeli asztali rádió középhullámon! Ráadásul ha kicsit odatekertem akkor olyan szinten melegedett, hogy a tojás simán megsült volna. Először kapott aktív termisztoros hűtést, mert ez a ~3eft érték biztosan nem fért bele a keretbe. A 150ft-os termisztor 45c°-os egy gréc 5A-es 300ft és 3db 6cm-es egy laptop hűtőből kivett ventilátor ami kompletten volt 1000Ft. Utána meg kikapcsoltam az egész EQ szarságot és manuális frekvencia szűrést állítottam be és lőn "codda". A legnagyobb hiba az egész rendszerben az, hogy az EQ előtt vagy nincs jelerősítő vagy nagyon gagyi! Ugyanis azért melegszik az erőlködő mert az EQ által lecsökkentett bemenő jeléhez az erősítőt sokkal jobban meg kell hajtani azonos hangerő eléréséhez. Nyilván ezeket az erősítő behangolást "szupermenék" az egy hangszórós zajládákhoz tervezték és nem normális hangfalakhoz. Nálam minden hangfal 3 utas és ugye a "beállító hang" a teljes sáv töredékét tolta ki, a mikrofon meg egy gagyi ami szinte biztosan nem érzékeli a hangsáv teljes tartományát csak egy kis részét. A végeredmény meg össze-vissza szabdalt hangfolyam és egy f@s hangzás lett.
A manuális beállítással már megközelíti azt amit az előző zsigerből tudott! Hát ennyit az automatizáló hangbeállításokról.
Nyilván akinek nincs hallása és nem érti mit és miért kell beállítani annak megfelel. De ez az én saját tapasztalatom![ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Csabi1984
addikt
válasz VoidXs #80736 üzenetére
Ez mit jelent mármint az Audyssey?
Nekem X520BT van és azon kívül, hogy nagyon zavaró, hogy a HDMI csatlakozók elvannak szeparálva FHD és 4K.
Egy picit zavar, hogy a Media Player HDMI csak 1080p felbontást enged de vannrajta egy CBL/sat ami gondolom STB eszközt jelöl. Persze nem kell oda csatlakoztatni az eszközöket de akkor is zavaró. -
Anubis_9
őstag
Igazából arra már rég rájöttem, hogy nekem sincs szükségem 7.2-re, a hangfalrendszerem is csak 5.1-ben van kialakítva. De a tanácsot szívesen elfogadom, mert látom, valóban nem sokkal drágább: miben tud többet véleményed szerint az 1700-as?
-
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! 10 év után úgy döntöttem, eladom Onkyo TX-NR636 7.2-es házimozi erősítőm. Egy 2023. őszi megjelenésű Denon AVR-S670H 5.2-es fogja váltani. A legnagyobb problémám az volt Onkyo-val, hogy 4K@60Hz-et csak YCbCr4:2:0-ben tudja. Az YCbCr4:4:4-ben, vagy RGB-ben sajnos, csak 4K@30Hz-en. Ez képi megjelenésben óriási különbség. Esetleg használ már valaki itt a csoportban Denon AVR-S670H-t? Bárkinek van bármi véleménye róla? Esetleg jobb ajánlat hasonló, de nem több pénzért? :D
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #80724 üzenetére
1. Legjobb megoldás AVR csere.
További megoldások:
- marad minden, CC TV -be, hang tovább HDMI ARC vagy optika az AVR -be. Itt korlátozott lesz a hang minőség, a tv képességei és az ARC/optikai továbbítás képességei miatt.
- veszel egy HDMI audió extractor kütyüt amivel ketté osztod a CC kimenetet képre és hangra, 30khuf ami jó is. Ekkor az erősítő vezérlését és a CC vezérlését is külön távval kel csinálni.Box's don't touch!
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Ha a tv nem tudja az atmost, de earc- on össze van kötve egy atmos képes avr-el, akkor ha a tv beállításaiban az áteresztést választom, eredményként hallható lesz az atmos hang? -
VoidXs
Topikgazda
Ahhoz már nem kellene alkohol, elég sima szappanos víz, viszont szigorúan kendővel, a peremet nagyon kerülve, ha rá is ment, akkor egy napig nem használva. Azt az alkohol nem nyírja ki, de a szappan igen.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
a347
aktív tag
Kedves macskám felszentelte a subom membránját és bárhogy is siettem letörölni, meglátszik a nyoma. Le lehet takarítani valami szerrel anélkül, hogy kárt okozzak benne?
kőszi
-
Formaster
addikt
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbiban kérnék segítséget.
Jelenlegi felállás a nappaliban:
Panasonic FHD TV - Chromecast with Google TV 4K képes ---> HDMI egy Pioneer VSX827 FHD passthrough -ra képes erősítőbe. sztereo hangfalpáros rákötve. - HDMI-n kép tovább tévébe.TV csere lesz 4K képesre. A Chromecast nem fogja tudni a 4K képet továbbítani az AVR en keresztűl.
Milyen opcióim lennnének:
1. Chromecast közvetlen a TV be csatlakoztatva és a hang optikai kábelen vagy HDMI-n vissza az erősítőbe? Vagy használom a tv beépített lejátszóját streamingre.2. AVR csere
Más opcióm gondolom nagyon nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz Formaster #80721 üzenetére
Lehet sokan nem fognak egyetérteni ezzel és az is lehet hogy csak az én amatőrségem, de szerintem így különböző környezetben 1-1 alkatrészt meghallgatásából sok minden nem szűrhető le, mert "rendszert" hallgatsz. Más akusztikai környezet, más kalibráció, más hangsugárzók, stb.
Én pont ezért mindig azt részesítem előnyben hogy objektív módon amennyire lehet utánaolvasok, aztán itthoni körülmények között kipróbálom.Mégsenem
-
Formaster
addikt
Valaki tudja, hogy melyik üzletben lehetne meghallgatni az Onkyo TX-RZ50- es erősítőt?
-
DoItYourself
addikt
Ilyen mélynyomót látott, hallott már valaki? ESI aktiv 10s - vmi stúdióba való cuccnak néz ki.
#subwoofer
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
krx21
nagyúr
Tud valaki egy jó videót, amiben látszik a DIRAC kalibrálás menete?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #80715 üzenetére
azt ki lehetett kapcsolni.
egyebkent volt elso generacios XFim a fullos nyakkal (Fatal1ty Gamer, ami gyakorlatilag az Elite volt 5.25os breakout box nelkul), a beepitett DAC terre iszonyatosan pontos volt es nagyon jol szolt. vegul majd 10 evig megvolt, amiatt csereltem, mert a nem-nativ PCI slotokkal egyre inkabb osszeakadt, mikozben az akkori multiGPUs setupommal is egyre macerasabb volt. igy lett a jelenlegi Asus Xonar Essence amit legnagyobb meglepetesemre 10 eve kb az osszes hifis topikban ajanlottak. crystallizert en mondjuk nem hasznaltam, meg XFIhez is par ev utan mar custom drivereim voltak csak.
egyebkent volt itthon egy 30 eves sony erosito, azon is volt kiemeles . egy idoben tenyleg meno volt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz lezso6 #80712 üzenetére
Nem, Crystality. De lehet, hogy ugyanazt csinálja, mint a Crystallizer VST, azt nem ismerem. Ez az ffdshow-ba van pluginként integrálva.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #80709 üzenetére
mondjuk ez egy erdekes otlet. igazabol nem vagyok benne mi a rosszabb, ha egyaltalan nincs semmi effekt mert nem birja a hangszoro, vagy ha szol, bar nem pontosan.
figyelembe veve, hogy jellemzoen hazimozi subok amik lemennek 20Hzig jellemzoen dragak es/vagy nagyok.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz VoidXs #80711 üzenetére
A Crystalizerre gondolsz? Az ma is van, ilyen-olyan hangkártya bloatware-ekben.
Mikrózott mélyben az a "jó", hogy egyes elektronikus előadók már eleve így készítik a számot, valószínűleg azért, hogy hangosabb lehessen a szám vagy nem tudom. Tehát pl 40 Hz-et kihagyják, de 80 és 120 Hz van helyette, s akkor a legtöbb ember odaképzeli a 40-et.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
REW szerint igen, sőt, vannak ott elég érdekes trükkök, amik jópofák lehetnek, de nekem nem jönnek be. Ilyen például, hogy megméri, mi alatt nem szól a hangszóró, és azokat a frekiket egyszerűen feljebb tolja, például ha 20-at nem tud a sub, akkor ahelyett 40-en kijön teljes hangerővel. Természetesen ez mérésen úgy fog látszódni, hogy 1000% THD.
-
Quetz
őstag
Az a furcsa, hogy a Sony szerint nem korrigálják a basszus tartományt. Az Audioholics videon pont erről beszélnek.
-
-
Dorian
félisten
válasz Csabi1984 #80702 üzenetére
Igen, kell hozzá tudás és megfelelő környezetben elhelyezés.
Pontosan úgy, mint más esetekben. Pl. hiába van vkinek milliós fényképezőgépe, ha nem tudja beállítani és egy tükrökkel, reflektorokkal teli helyiségben kellene portrét készítenie.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
válasz lezso6 #80701 üzenetére
"legalább 2-3 méterre, ami minimum 4-5 méteres hallgatói pozíciót eredményez."
Az egyenlő oldalú háromszög elrendezés még éppen megfelelő, tehát a 3 méteres hangdobozok közötti távolsághoz minimum 3 méteres hallgatói távolság ajánlott. Természetesen lehet 4-5 is, ízlés dolga.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Csabi1984 #80691 üzenetére
Kicsit kifejtem jobban.
A keresztváltás alatt hangfalon belül a magas és mélyközép közöttire gondolok. Ebből adódó hangminőségromlás abból lehet, hogy közelről pl a két utasnál a magas és mélyközép hangszórók nincsnek tőled egyenlő távolságra, és ugye hangszórók iránykaraterisztikája közel sem tökéletes. Három és több utasnál ugyanígy van, csak kettő helyett három vagy több tényező van, kivéve persze ha a mély és közép között pl 200 Hz körül van váltás, mert ilyen nagy hullámhosszhoz már jelentősen nagyobb távolság kell a fázishibához. Általában minél nagyobb a hangfal, annál távolabb vannak egymástól a dobozon az egyes hangszórók, azaz távolabbról is kell hallgatni az optimális hangminőséghez. Tehát van van egy pár JBL 4350-ed, akkor nem egymás mellé teszed a két dobozt, hanem legalább 2-3 méterre, ami minimum 4-5 méteres hallgatói pozíciót eredményez.
A szobaakusztika meg simán alap fizikai dolog: ha közel van a hangfal, akkor a közvetlenül a hangszórókból jövő hang hangosabb lesz, mint az akusztikából adódó visszaverődések. Lásd még mikrofon, amibe minél távolabb beszélsz, annál visszhangosabb lesz az eredmény, ha nincs kezelve a szoba.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest