Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok ,
Nem tudja valaki (aki esetleg kihasználja ezt a fature-t), hogy a zone2 és zone3 beleszámít a "chanell processing count"-ba ?
tehát ha egy 11.2 -s max jelfeldolgozás , érinti a multizone-t is ?
adott egy példa :a házimozi 5.2.4 - ben üzemel a "main zone"-n (internal amp-al)
zone 2 (2 chanell ext amp) , 2 hangszóró
zone 3 (2 chanell ext amp) , 2 hangszóróebben az esetben mind a 3 zóna működőképes ? vagy ahhoz hogy a zone2-3 menjen (jelfeldolgozás szinten), redukálni kell a "main zone" jelfeldolgozást ?
Köszi ,
Roland -
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Tudom , hogy nem vagytok hívei a banándugóknak, de tudnátok segíteni egy márka ajánlásban, 4mm2 -es vezeték sem a klischbe (rp), sem az erőlködőbe nem akar belemenni "kényelmesen" .
Nem fogom mozgatni a rendszert , de stabil kapcsolatot szeretnék...
Van bármi ötletetek ?
ezt néztem ki "Oehlbach Banana Pin B3" (csak a frontokra meg a centerre kell csak)Köszi,
Roland[ Szerkesztve ]
-
roland198905
csendes tag
válasz aldebaran #71872 üzenetére
sziasztok,
Nem tudom , hogy maradhat-e ebben a topicban a kérdés , de valakinek van tapasztalata 10m HDMI (4k) jelátvitelben ? 4k projektor miatt kérdezem mivel már olvasgattam , hogy melyik lenne a jó megoldás (biztonságos), hogy ne "égjen" ki a hdmi kimenet az erősítőn a túl hosszú kábel miatt. Bízom benne , hogy más már megoldotta ezt helyettem .
Köszi
-
roland198905
csendes tag
na most beszéltem a szervízzel , és megerősítették , hogy valóban volt egy ellenállás melegedés probléma az r115sw-kel , viszont ezt a 2020 után Mo-ra behozott ládákban kicserélték (ugyanaz a nyák van benne, mint az SPL-150-be) , viszont innentől kezdve , talán a meghibásodás is ugyanolyan sanszos mindkét doboznál, az ár viszont 350 kontra 450...
talán egy 12v triggerrel meglehet oldani a turn-off-ot ha nem használja valaki a ládát és így a nem kívánatos standby melegedést is el lehet odázni... -
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
FYI...
Találtam egy fórum-bejegyzést az r115sw-ről , amiben úgy néz ki , hogy 2018 után új nyáklapot használnak a dobozban , ugyanazt, mint az spl-150-ben , ebben elméletileg már kicserélték az ellenállást , ami a melegedést okozta,
source: https://community.klipsch.com/index.php?/topic/199436-new-r-115sw-spl-150-owner-couple-of-questions/
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Próbáltam rákeresni itt a topikban , SVS erősítőkre és ajánlásokra , de nincs meg a pontos válasz ,
Klipsch 5.1.4 (reference series) - mellé milyes SVS sub lenne jó ? Pb-1000pro vagy 2000Pro ?
jeleneleg r-120sw -el va támogatva a rendeszer , ezt meghagynám egyelőre a 2. mélynek az SVS mellé. Jelenleg 25-30 m2 (de nem lenne baj ha 50m2t is tudna , hogy később ne kelljen cserélni )Köszi ,
Roland -
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Tervezem lecserélni az erősítőmet, tudnátok egy két véleményt adni a követzető szettre ?
Jelenleg x2500h denon hajta, a klipsch reference szettet.front 2x - r820f
surround 2x - r51m
center - 1x - r34c
sub 1x - r120sw
atmos 4x - DS-160CDT (tervezett)
emotiva a-7 (tervezett, ez hajtaná a frontok kívételével a hangfalakat)az új erőlködőknek x4500h vagy x7200wa-t neztem, a 8k nem szempont , valamint a dolby vision sem .
tudnátok segíteni a 2 erősítő között, (nem túlzás -e a rendszerhez a 7200-as)
Köszönöm,
Roland -
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni , hogy ha a hangfalak , az erősítő be/ki-kapcsolásánál ,
pici pattanó hangot adnak, az normális vagy hibábás működés.
Próbáltam izolálni a hibát , de minden hangszóróból hallatszik.
Ha leveszem 0-ra a hangerőt kikapcsolás előtt akkor is hallatszik, ugyanolyan hangszínen.
(őszintén a korábbi erősítő/hangfal párosnál nem tűnt fel ez a jelenség)Köszönöm,
Roland -
roland198905
csendes tag
válasz I'am Dony #68550 üzenetére
Szia ,
Van esetleg valami "tanács" , ameddig nem tudok feljebb lépni az erősítő terén ?
a cél , hogy ne tegyem tönkre a dobozokat...
az erősítőn (-10db a limit volume 70), de nem szoktam -20db (vol 60) fölé menni ....
vagy teljesen felesleges az a limit (ennyire nem értek hozzá).tehát tudok bármit tenni ezzel az erősítővel , vagy csak szimplán ne használjam a dobozokat amig nincs egy "nagyobb" erősítő ?
Köszönöm ,
Roland -
roland198905
csendes tag
válasz Quqesz #68531 üzenetére
Koszonom mindenkinek a gyors választ.
Ha lehet egy új kérdésem , probáltam infot gyűjteni, hogy kellene-e erősebb erősítő a redszerhez ... (most denon x2500h van ), és nem teljesen egyértelmű a válasz .
nyílván nem szeretném alulterhelni a dobozokat , leginkább a frontok a kritikusak (r820f).
a gyár azt javasolja h minimum 120W/chanell -el kell hajtani , viszont ha a számításaim nem csalnak , akkor a lenti táblázat alapján 64Wnál többet szertinem nem venne fel a2 front ..(csatolt kép: a zöld mezők , a "confort zona" egy filmnézés esetén , a sárga mezők a THX közelében vannak)
a THX standard 105db-t ír h meglegyen , (sztem nekem a 100 is bőven sok)...
viszont ennel a decibelnel "csak" 64W-ot fogyasztana a doboz.
a denon/marantz pedig elvileg garantálja hogy a channelek teljesítmémenyek legalabb a 70%-a megvan 5.0 esetén is ... ami az en esetemben 95w*0,7= 66,5W , amivel 103db-t kapok a hallgató távolságból (3m).tehat a kerdés az lenne , hogy tapasztalatotok alapján ... tényleg kellene egy erősebb vas meghajtani őket ?
Remélem nem hülyeséget kérdeztem .
Köszönöm a segítséget,
Roland[ Szerkesztve ]
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni , hogy tudnátok-e segteni abban, hogy milyen crossover frekvencát álltsak be az Audyssey lefuttatás után.
A hangszórókat a config után átraktam SMALL -ra, viszont a crossover értékek, sztem egy két ésetben alacsonyak.
Gyári adatok
front after Audyssey settings : 40hz klipsch r820f (35hz - 21 000hz)
center after Audyssey settings : 60hz r-34c (82hz - 21 000hz)
surround after Audyssey settings : 60hz r-51m (62hz - 21 000hz)
LPD for LFE 120hz
+ erősítő denon x2500h
Plusz egy info, bár nyilván ti tudjátok , hogy a crossover 40-60-80-90... értékekben állíthatóak.
Köszönöm,
Roland -
roland198905
csendes tag
Sziasztok ,
Tegnap mar kaptam ajanlast 5.1 szettre,
de azt szeretnem meg kerdezni , hogy 20m2 re JBL arena 170 szettet ajanlanatok ?
csak mozira....Koszonom
-
roland198905
csendes tag
válasz zsoika #35977 üzenetére
Szia,
Hat elhelyezes szempontjabol nyilvan egyszerubb a kis szateliteket beallitani,
de amennyiben hasonlo buget-bol ki lehet hozni allo hangfalakat is , nem zarkoznek el tole ,
nagyjabol ha a 1:2 arany betartanam az erosito vs hangfal szempontjabol akkor valahol 300K lenne a plafon a komplett szettre ,
ui. a Focal mar sajnos tul draga nekem .Koszi
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok !
Tudnatok segiteni egy kezdo 5.1 es szett osszeallitasaban ?
a jelenlegi egy LG HB965TZ szett , de mivel a Blu ray lejatszo regi firmware-u , gondoltam osszerakok egy uj szettet.
egy 4k UHD LG tv valamint egy Optoma HD141X projector a megjelenito ,
a 4K tartamat mediaserverrol streamelnem a fo megjelenitore (Optoma) xiaomi mi box-al, erositon keresztul, a TV-t csak audio kabellel kotnem az erositore.
erosito teren semmi otletem nincs ...
a hagfalszett korulbelul a kovetkezo arkategoria lenne
- Onkyo SKS-HT648 Atmos
vagy
- Klipsch Quintet 5+R10SWa helyiseg egy ~20m2 nappali lenne, csak film vetites a fo vonulat , a zene hallgatas masodlagos.
Elore is koszonom ha tudnatok tanacsot adni.
Koszonom
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Eloszor is koszonom a valaszokat ,
a ket rendszer ezek szerint teljes mertekben nem illik ossze ahogy latom ,
viszont nem vagyok tisztaban az erositovel sem , mivel ő-ra csak a HDMI bemenetek miatt esett a valasztas ,
mivel a sarkalatos pont , hogy 1 tv-t es 1 projektort szeretnek vezerelni , ugyanarrol az erositorol ,
alapvetoen nem volt tervbe, hogy egy "ilyen" erosebb kalibert nezzek, csak sajnos a belepo szintu erositok , mint 1 HDMI bemenetuek. Ezen az Onkyon kivul meg a H&K 171 S erositoje ami tudja a 2 HDMI-t (IN) ,
de ha jol gondolom akkor ebben az arkategoriaban valami Klipsch R-26F szett kornyeke lenne a hozzavalo ?
(korabban volt szettben ezzel az erositovel , csak azert gondolom )Kosznom,
Roland -
roland198905
csendes tag
Sziasztok !
Egy olyan kerdesem lenne nalam sokkal jobban hozzaertokhoz, hogy a kovetkezo szettet ajanlanatok-e , illetve szerintetek jo dontes-e ?
Onkyo TX-NR646
TAGA Harmony TAV 506 5.0 v.2a fenti szett "csak" hazimozihoz kellene, nem nagyon szolna rajta mas audio, esetleg radio , de az ugysem relevans.
Igaz , hogy az erosito 7.2 es, de csak 5.1 ben hasznalnam , illetve jelen esetben 5.0 ban , mert a fent emlitett szett bass-reflexes front-okkal van.
Kosznom,
Roland
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest