Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy_83
tag
válasz Laraxior #83086 üzenetére
Ne vicceljetek már..... ugyan ez volt nekem is a problémám, hogy éppen befér az erősítő...
A megoldás: középső fiók kivesz; a fiók fed lapja valami masszív dobozra megy a szekrény alá - hogy egy magasságban legyen a 2 szélső fiókkal és már is van legalább 30-40 cm magasságban, elhelyezni az erősítőt....
...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz szika87 #82851 üzenetére
Szia,
Szintén panelban van az alábbi konfig (kép) van hogy film nézés közben hallom a szomszédokat beszélgetni. Annyit kell tudni, hogy a panel egy "társasház". Ha betartod a szabályokat akkor bármilyen cuccal lehet mozizni - sajnos kihasználni nem fogod tudni bármire költesz. A panelba mindig lefelé megy a hang a legjobban. Többek között ezért is örülök a költözésnek ahol dedikált szobám lesz és szomszéd nem... A te döntésed mennyire vagy jóba a szomszédaiddal, de én lehet nem költenék rá, csak akkor ha kilátásban van a költözés...
[ Szerkesztve ]
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Akkor lehet én vagyok a szerencsés, de LG TV-nél én nem tapaszatlatam ilyesmit. TV-t váltottam 1 hónapja, LG-ről - LG-re semmit nem állítottam semelyik eszközön. Egy Denon AVR, egy Apple TV és az LG tv van a lácban - mindegyik távkapcsoló kapcsol minden eszközt és funkciót...
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Olvasgatva az elmúlt pár hozzászólást, kolyan elgondolkodtam ezen a "fátyolos" hangon - mivel Denont hajtok én is. Csak egy 7009-es Malaccal van összehasonlítási alapom. Hogyan tudom kideríteni ha hibásan van kalibrálva a cucc? Hogyan tudom felismerni ha "fátyolos"?? Vagy ha nekem így tetszik akkor hagyjam úgy ahogyan most van, itt jegyzem meg nekem tetszik ahogy van... ja 115sw-vel....
Lehet laikus a kérdés de valaki tud adni valami támpontot?
Köszönöm!
-
guppy_83
tag
válasz yossairan #78357 üzenetére
Szia,
Volt Denonnal és Maratzcal is JBL hangfalam, bár egy kicsit komolyabb kategória de nagyon kellemes volt. A Yamahákat nem ismerem. Én a helyedben lehet egy alacsonyabb kategóriás AVR-t néznék használtan és lehet kerítenék hozzá egy. jobb 5.1-et. Hamar ki fogja hajtani ezeket a hangfalakat egy rendes "céleszköz" (AVR) és akkor újra költened kell..
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Marantz vs Denon topichoz; Korábban egy Marantz 7009-est hajtottam itthon 5.2-ben; a hangfalak nem változtak; majd váltottam egy Denon 4400H-ra. Nekem 80-90% mozira van használva; a Marantz zenében lágyabb volt - filmben gyengébb. A Denon a mozit nagyon jól csinálja a zene sem rossz, DE ez mind az én fülem véleménye az én szobámban. Egyedül subot cseréltem és x.x.2-t adtam hozzá hogy legyen tutti alja és teteje, most olyan amilyet szerettem volna...
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem volna; sajnos a 2 darab JBL Studio 550p sub ismét betegeskedik. Már mind kettő volt szerelőnél és hagytam ott párszor pár ezer forintot lassan kifizetek egy új szubot..
A legutolsó javítás is 4-6 hét volt mert nem lehet hozzá alakatrészt szerezni, ami érthető hisz nem mai gyerekek.Szerintetek érdemes-e egy Klipsch R-115SW (link) subbal kiváltani ezt a 2 darab subot:
https://www.extremeaudio.hu/klipsch-r-115sw-hi-fi-melysugarzoOlvastam korábban itt, hogy van amelyik ezekből ajánlott és van olyan amit messzire el kell kerülni...
Egy Denon 4400H-val hajtanám, csupán 5.1-ben. A többi, azaz a frontok a center és az oldaló sugárzók maradanak JBL Studio 590,530, 520. Az itt olvasottak alapján a sub-nak nem feltétlen kell márkában, szériában passzolnia a többi sugárzóhoz.
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
-
guppy_83
tag
válasz lajosx #74369 üzenetére
Szia,
Holnap kitúrom a képet a menüről; be lehet állítani külön hogy egy vagy kettő sub-od van...
Mondjuk az enyém 4xxxH - lehet az pont ebben többet tud....Itt pont is pont ez a diskurzus:
https://www.avsforum.com/threads/what-receivers-exists-that-support-2-independent-subwoofer-channels.3224548/
[ Szerkesztve ]
-
guppy_83
tag
válasz atika88 #71076 üzenetére
Szia,
Tapasztalat vagy csak a fülem mondatja velem ésvagy a pénztárcám; korábban egy 7009-es Maratz-ot előszőr a gyári táppal hajtottam majd cseréltem Isotek EVO3 és jobb lett a hang. Majd a Denon 4400H-t is azzal hajtottam. Ekkor volt lehetőségem egy vaktesztre - ismerősömmel (ő cserélgette én hallgattam) 3 kábellel - gyári fekete, Isotek, és egy Viborggal szerelt igencsak vastag táp kábellel ellátottal. Maradt a Viborg benne. De az Isotek is adott hozzá - inkább dinamikában. Ami fontos ebben a részének a hobbyinkban, hogy ezek az ÉN tapasztalataim a saját fülemmel a rendszerem a saját környezetében, azaz hogy kinél mi válik be azt mindenki döntse le maga saját tapasztalatai alapján szerintem. De egy próbát megér, ha lehet vakon teszteld...
-
guppy_83
tag
válasz jézusom #70407 üzenetére
Üdv,
A "játék konzol" neve nekem eléggé árulkodó.... Talán játékra való...
Lassan 10 éve használok plex minden létező konstellációban és meglepő módon a local szerver + dedikált hardveres lejátszó kombó a legjobb összeállítás bármilyen formátumra (hang, kép)........olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz titanium_100 #69562 üzenetére
Szia,
Itt részletes végig tudod böngészni a különbségeket és minden technikai paramétert:
https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x1700h/marantz-sr5015/
Ugyan akkor, én is ebben a cipőben jártam pont az említett 2 márkával, ha csak márkát nézünk és nem évjáratot és tudást. (Marantz 7009 vs Denon 4400H) Semmi más komponens nem változott csak átdugtam az összes káblt 1-1-be, azaz ugyan az a táp kábel és hangfalkábel, és hangfalak voltak.
Ami az én tapasztalatom: A Marnatz hangja zenére kellemesebb volt. Lágyabb, részletesebb. Moziban sem volt gyenge de nekem egy kicsit lágy és érzelgős volt. Megtörtént a csere, és film nézésnél a Denon ereje kidomborult és elkezdtek a filmek élni; dinamikában és élményben jeletősebb lett a különbség. Nekem közelebb van a valódi mozis hangzáshoz, én ezt kerestem. A zene hallgatásra kiépítettem egy stereo rendszert és a Denon csak a "képes" tartalom fogyasztásra van. Korábbi tapasztalatom; a tápkábel ""mítoszt" és placebo vagy sem - nekem javított a hangon egy combosabb ~50e huf körüli tápkábel. A hangfal kábeleket tesztelgettem, cserélgettem végül a mostani setup vált be a legjobban.
-
guppy_83
tag
-
guppy_83
tag
Szia,
Ebben az irányban nem de fordítva van tapasztalatom. Egy Marantz 7009-est egy Denon x4400H váltott. Filmben sokkal erősebb a Denon - a Marantz viszont zenében egy hajszállal kellemesebb volt. Én is a HDMI miatt váltottam illetve, hogy legyen rendes HDR 4K. Ez az én véleményem a saját füleim alapján.
-
guppy_83
tag
válasz alex8379 #63709 üzenetére
Szia,
Nálam egy Marantz 7009-est cserélt egy Denon x4400h. Párhúzamot tudásban egyszerűen tudsz vonni, itt:
https://www.zkelectronics.com/compare/marantz-sr6014/usa/denon-avr-x4400h/usa/
Viszont amit én tapasztaltam a száraz adatok tudatában; a Marantz akár sztereo zenére is kellemesebb volt, lágyabb, finomabb. Viszont film közben a Denon egy másik liga, erőteljesebb, pattogósabb, határozott hangok. Nyilván a korkülönbség is ad hozzá de sokkal dinamikusabb és erőteljesebb ugyan azon a 5.2-es rendszeren hallgatva.
Ez az én fülem véleménye.
Ha van rá lehetőséged hallgasd meg valahogyan és egyből kiderül melyiket szeretnéd...
-
guppy_83
tag
válasz Gabesz87 #63633 üzenetére
Nincsen még meghallgatási tapasztalatom olyan rendszerrel ahol volt bármiféle "height" sugárzó. Korábban itt a forumban nálam tapasztaltabbak szerint nem nagyon ad hozzá az élményhez. Illetve a forrás sem mindegy mit játszó le. Személyes meglátásom szerint egy tuttibb 5.1 élményben jobb mint bármi csilli villi egyéb extra.. de ez csak magán vélemély.
-
guppy_83
tag
válasz Gabesz87 #63620 üzenetére
Szia, csak egy névkonvenció kiegészítés, ha a jelenlegi 5.1-et frontheight-el bővíted akkor az nem 7.1 lesz hanem 5.1.2 Ahogyan írtad és még kettő sourrundot teszel bele akkor lesz 7.1 az 5.1-ből. A hármas tagolású számoknál a 3. szám mindig a "magasban" lévő hangforrások számát mutatja, a második a subok számát. Nem kötözködés csak info.
-
guppy_83
tag
Köszönöm az útmutatás,de...
https://www.zkelectronics.com/compare/marantz-sr7009/usa/denon-avr-x1500h/usa/
Ezek alapján nincsen HDR10, BT.2020 color space, Dolby Vision a Marantz 7009-en.
Ugyan akkor: 4K or 8K Video Passthroughup to 4K 50/60Hz 4:4:4 a Marantz 7009-enEz most azt jelenti, hogy nem tudja a bejövő jelet felskálázni az emlietett HDR10, BT.2020, és DV-ra de ha a bejövő jel már ilyen formátumú akkor átengedi belenyúlás nélkül?
Lehet én nem értek valamit?
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Korábban már volt szó a következőkről; adott egy 4K-s media lejátszó és egy 4K-t nem átengedő erősítő. Marantz 7009 .(Bár az sok spec szerint tudja nekem az Istenért nem jön össze). Azaz most direktbe van kötve a lejátszó a 4K-s TV-re és onnan vissza az AVR. monitor ARC HDMI-be. Ezzel csak az a bajom hogy nincsen OSD-je az AVR-nek amit szeretnék használni, illetve sokkal halkabb így a komplett rendszer.
Többen HDM Splittert javasoltak:
- Milyen típust? - esetleg konkrét linket kérhetek?
- Azt hogyan kössem? - Mediabox - 2.1-es (18Gbps) HDMI kábel - splitter - 2.1es (18Gbps) HDMI a TV felé - 2.1-es HDMI az AVR bármely normál HDMI IN-re? Ettől az OSD megfog jelenni?A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!
További szép estét![ Szerkesztve ]
-
guppy_83
tag
válasz webb04 #62751 üzenetére
Szia, a TV - lejátszója "másik kávéház" bármilyen akár belépő szintű külső lejtászóhoz. Azt esetleg megírnád, hogy eddig mi volt a külső lejtászó. Egyébként én egy hónapja szenvedtem végig ezt a kört és kompromisszum lett a vége. Az én ARM-em nem tudja a 4K HDT-t átengedni. Így ez a lánc a megoldás: Média játszó 4K HDR forrás - 18 gbps HDMI a TV be közvetlenül az egyik NEM ARC-s bemenetbe. TV-ből 18gbps HDMI az ARC-s kimeneten az erősítő ARC-s HDMI in-be amin a rendes TV adás is jött eddig. A tapaszatalat: a TV csak egy "kijelző" - de az AVR-be visszamenő hang sokkal halkabb, és nem látszik az AVR OSD-je. De a hang az olyan mint a forrás - azaz minden formátum szuperül működik.
-
guppy_83
tag
válasz Iludka #62670 üzenetére
Szia,
Korábbi tapasztalatok: HK AVR 365 - HKTS 60 - komplett cucc egyben szépen szólt ha helyén kezeled azt a kategóriát amit képvisel. A HKTS-t cseréltem JBL Studio szériára - nem a 200-asra - hanem az 500-as szériára. A 200-as szériát azért kerüld akkor inkább az ES. Volt itthon klipsch is - ugyan azzal az erősítővel amivel most szól az említett JBL szett - mozira brutál nyers volt, ilyen túltolt érzetet keltett - zenében viszont gyenge volt (az én fülemnek) a JBL-hez képest. Most Marantzal hajtom....
-
guppy_83
tag
Kíváncsian várjuk a jobb megoldást - sajnos ugyan ezzel szenvedek én is csak ARC-n tudom vissza vinni a hangot a TV-ből amibe a MediaBoxból megy HDMI-n... Az AVR-em a spec szerint tudja azaz átengedi a 4K HDR-t a valóságban pedig nem, így most ez a megoldás van, amis sajnos rosszabb hangban is és egyéb funkciók sincsenek... Szóval várjuk a megoldást - nincsen felesleges 2-3-4 száz ezrem új/használt erősítőre...
-
guppy_83
tag
Teljesen jogos, a nagy már tudja mi apa "játék" és nem is nyúl hozzájuk közel 5 évesen a kicsi pedig még tuja (2) de mivel a tesójától tanul mindent így nem nyomkodják. Viszont kezdi érdekelni őket, hogyan lehet mesét csinálni rajta uh az irány az jó...
-
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Olvasgatom az utóbbi 20-40 posztot a "kinekmimennyiért" témában, illetve kellene a belépő-belépő kategória...
Kicsit magamra ismertem és szerintem ezzel sokan vagyunk így. Az első erősítőm apám TESLA lemezjátszója volt 2 db videoton hangfallal. Nekem akkor az volt a világ hifije! Majd ilyen olyan "bögreszettek" PC-vel össze kötve így vagy úgy - majd egy HKTS 60as bögreszett és lassan 3-4-5 erősítővel később a jelenlegi setup. Amit ezzel szeretnék mondani; van aki most kezdi, van aki most teheti meg, van akinek most fér el, van akinek hosszabb lett a takarója.... Illetve van aki nem vágyik többre, 110%-ban meg van elégedve illetve van olyan akit zavar ha nem tudja a jelenlegi setupja a legeslegujabb technologiák egyikét és már is cserél...
Nem vagyunk ugyan olyanok; és ahogyan már többen írtátok többek számára ez egy hobby...
Én special tanulni járok ide és tapasztalatokat olvasni más márkákról, megoldásokról, újdonságokról..De egymást nyomasszuk már más-más saját becsípődéseinkkel....
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Az volna a kérdésem, hogy a sub automata ki-be kapcsolását lehet-e valahol állítani? A láda hátulján nem találtam ilyen kapcsolót. Most azt csinálja, hogy ha nem kap jelet film közben/vagy ha ki van kapcsolva minden akkor elkezd ki-be kapcsolgatni és kattog, a piros-zöld is villog a hátulján.
Marantz 7009 - JBL Studio 550P
Előre is köszönöm!...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz Gaben360 #47946 üzenetére
Szia,
Én is éreztem korábban azt amit írtál, hogy ráköltöttem egy kisebb kazal pénzt és egy Wartburgban jobb volt a gyári rádió....
Marantz 7009 - 5.2-be kötve. De ahogyan többen írták itt előttem több, több pontos mérés és a menü kiismerése után nekem most úgy szól ahogyan szeretném - nyilván ez relatív - nem vagyunk ugyan olyanok. Többen hallották már a szettett és nem panaszkodtak. Az én tanácsom is - mérés, állítás, türelem...Ja és ha megtaláltad a számodra az addigi legjobbat érdemes befényképezni az egyes menüpontokat...
...sajnos a kép csak kivágás ezért a silány minőség... /sorry/
-
guppy_83
tag
Köszönöm az elismerést és a tanácsokat. A dobozok mozgatás; jelen pillanatban a 2 fiam (1 & 3 évesek) mellett ez a legoptimálisabb; pl nem éri el a kicsi a center közepén lévő magas sugárzót ami nincsen fedve.... ezért van betolva. A center alá nyilván kellene valami - ez a közeljövő... a szönyeg is hamarosan csere, majd ügyesen ajánlok méretet az asszonynak... A falak fedésének terve már a fejemben van, azt nem érik el a srácok...
Az erősítő így most legalább oldalról védve van, így is rettegek mit öntenek bele, ott valami takarás a next step (sürgősen..)De tényleg köszönöm az elismerést én imádom a hangját szerintem a szomszédok is....
[ Szerkesztve ]
-
guppy_83
tag
válasz Real_Necro #46751 üzenetére
Szia,
Én egy SR7009-es használok itthon egy 500-as JBL Studio családot hajt 5.2-ben. Nagyon szeretem filmre különösen de zenében is megállja a helyét 2.0-ban.
Mire volnál konkrétan kíváncsi média lejátszás alatt??
További szép estét!
-
guppy_83
tag
válasz barcasattila #45372 üzenetére
Szia,
A HK-t lehet JBL-lel párosítanám inkább - de ha van lehetőséged hallgasd meg inkább mindkettő szettel...
Nekem volt HK-m JBL szettel korábban és szépen tették a dolgukat....olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek; adott egy JBL Studio 5.2-es rendszer egy Marantz 7009-es erősítővel. Az egyik SUB az alábbit produkálja bekapcsolt állapotban, ha megy valami média ha nem.
Maga a jelenség:
https://www.youtube.com/watch?v=H9z6q8BoW_AVolt tesztelve:
- Másik jelkábellel
- Másik SUB kimeneten
- Másik táp kábellel
- Másik SUBbal helyetesítve
...és a létező összes csillagegyüttllás...Megállapítható, hogy magának a ládának van valami baja; na itt jöttök Ti szakemberek: Mi lehet a baj, hol tudom megcsináltatni??
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm,
További szép estét!...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz Lacielvtárs #45028 üzenetére
Szia, Ismeretlenül is gratula a súly csökkenéshez... én évekig a mérleg másik fele voltam, nem tudtam hízni egy grammot sem... most 25kgval vagyok több mint 10 éve.. az mondják fogyni nehéz.. azok még nem próbáltak erőből hízni...
-
guppy_83
tag
Részben /korábban/ az említett cikk és az itt olvasottak alapján álítottam be én is az erősítőmet. Ugyan ez a rendszer csak egy Marantzban. Lehet külön emelni a sub(ok) erejét, ha kevésnek találod. A cikk is hozzátett DE ha elfogadsz egy tanácsot; az audyssey után egy jól ismert média (film, koncert stb) egy bizonyos részletével állítsd be manuálisan a neked legjobban tetsző módon. Én ezt tettem egy DTS HD MA koncert felvétellel és értem el a nekem legjobban tetsző hangzást amire még nem érkezett panasz....
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Van esetleg tapasztalata valakinek KEF Q széria - házimozi használattal kapcsolatban?
Volna egy pár kérdésem...A segítséget előre is köszönöm!
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Az alábbi problémám volna:
Az következő felületen mindegyik csatornát tudom állítani és van is változás ha fel-le állítóm őket. Kivéve a 2 front; azok nem reagálnak ha leveszem őket vagy max-ra tolom. Semmi változás. Ez mitől lehet? Hogyan tudnám meggyógyítani?A válaszokat előre is köszönöm!
-
guppy_83
tag
válasz Morris #38352 üzenetére
Hello,
A hétvégén beszereztem a jelenlegi SUB-om (JBL Sudio 550p) testvérét. Még egy ugyan olyat... Nem volt hozzá kábel, az eredeti a gyári noname-mel volt eddig felkötve egy 7009-es Marantzhoz. Kipróbálás kép és főleg, hogy vasárnap nehéz lett volna beszerezni rákötöttem egy csodálatos Hama RCA-RCA kábellel... hát olyan is volt. Ma beszereztem 2 ugyan olyan QED-et, ez relatív de az én fülemnek:
- Pontosabb mélyek
- DinamikusabbA 2 ládán más más állásban áll a Phase 0-180.
Még zenével tesztelni fogom, de a filmek jobban szólnak
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Egy kicsi segítséget szeretnék kérni; AVR - SUB közé keresek kábelt (RCA-RCA)
Marantz 7009 - JBL Studio 550p x2Ki milyet tenne ebbe a setupba?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
guppy_83
tag
válasz maxcooper #37590 üzenetére
Szia,
Az én gondolataim a listád alapján:
1. A Samsung gyártson csak mikrót, telefont... én nem venném meg...
2. Nincsen tapasztalatom.
3. Volt HK erősítőm és hozzá ilyen "bögre" szettem - nagyon szerettem. (Mondjuk kispanellakás nappaliban..) Méreteihez képest nem rossz a minőségük - de erősen kopromisszumos.De ha van elég helyed lehet ennyi pénzért elkezdenék inkább építeni használt AVR és hangfalakból valamit.. Előszőr AVR + 2.0 - 5.0 - 5.1 stbstb...
Többiek?
-
guppy_83
tag
válasz Carasc0 #36774 üzenetére
Félre ne érts nem szeretnék ott turkálni ahol nem illik de;
5013 - 280 - ez a terv...
és vannak ilyenek...
6011 - 219
6012 - 259
7011 - 300Lehet, hogy 1-2 kategoriával jobbat kapsz egy pici keresgetéssel...
Én egy 7009-est tudok meghallgatásra ajánlani ha érdekel......olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz danczer #36668 üzenetére
Szia,
Nekem korábban egy HK AVR 360 és egy HKTS 60 5.1 volt itthon szolgálatban - panel lakás...
Tökéletesen szolgált - pont annyira volt elég amennyit egy normális szomszéd elvisel - illetve ki lehetett csavarni de az már szinte élvezhetetlenül torzított...
Hétköznapi, teljesen normális hangú mozizáshoz tökéletes volt - nyilván nem egy dübörgőmultiplexÉn nagyon szerettem,erre a célra csak ajánlani tudom a HK-t!
További szép napot!
-
guppy_83
tag
válasz ctrlaltdel13 #36277 üzenetére
Sziasztok,
Nálam így fest a setup:
JBL Studio seria 5 - 5.1 (590,520,550,530)
Marantz 7009Tudom az erősítő nincsen jó helyen - én ezt értem de a 2 fiam nem (2é ill 2h)
Így is rettegek mit mikor öntenek bele...További szép napot!
-
guppy_83
tag
válasz Morris #35133 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtda helyettem!
Hasonló gondolataim vannak nekem is; összekuporgatott, spórolt pénzből hobbyzni más mint egy feneketlen kútból szorni valamire a pénzt. Tanácsot kérni, tapasztalatot cserélni járok ide a fórumba, illetve rendszeresen olvasom mások tapasztalatait és olyanok válaszait akik nagyon értenek a témához és segtőkészek!
Köszi hogy vagytok - ebben a formában!
-
guppy_83
tag
válasz #24536576 #33475 üzenetére
Szia,
Az extreamaudioba talán csak arra kell figyelni, hogy ne zárás előtt 10 perccel essél be. Bár ez szerintem milyen iylen típusú helyre igaz...
Még egy hasznos tipp, próbáld jól elmondani, körül írni nekik mit szeretnél pontosan. Talán ha átböngészed alaposan a webshopjukban azt (azokat) a kategóriákat amit szeretnél meghallgatni a helyszínen az sokat segíthet.Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt velük a legelső AVR (HK 360) és 5.1 (HKTS 60) kombót náluk vettem még 4-5 éve de azóta is voltam náluk és mindig segítettek!
-
guppy_83
tag
válasz Dolphine #32976 üzenetére
Szia,
Nekem az előző setup egy HK AVR 360 és egy HK HKTS 60-as 5.1es szett volt a panellakásba összerakva.
Panasz nem volt rá, nagyon szépen szólt. A HKTS-nek korlátai vannak és nem annyira egységes mint egy teljesértékű nagy álló hangfalpár, de játékra pl szerintem tökéletes volt. A mozizás is jó volt vele de mint korábban írták mások; mindenkép hallgass meg egy más típusú rendszert is előtte. Természetesen érthető limit a pénztárca, de lehet tényleg jobban jársz előszőr 2 nagyobb esetleg használt állóval mint az általam csak "tejfölösdoboznak" hívott sugárzókkal...
Miután kicseréltem a HKTS-t egy JBL Studió 5-ös szériára az 5.1-et határozottan jobb hangot kaptam......olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
guppy_83
tag
válasz Lacielvtárs #32955 üzenetére
...ez így van, az idő és történelem is őket igazolja...
-
guppy_83
tag
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni tőletek. Sajnos nem tudok sehonan vásárolni JBL 5-ös szériából polc sugárzót. A többi elem (L+R, center, sub) már van.
Milyen márkájú és tipusú polc sugárzókkal tudnám kiegészíteni 5.1-re szerintetek?
Válaszaitokat és a tánácsokat előre is köszönöm!
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Korábban érdeklődtem és többek tanácsára úgy döntöttem, hogy lecserélem a HK AVR365-öt egy Onkyo TX-NR 656.
Van itt közöttünk olyan aki használ ilyen AVR-t?
Írna nekem pár sort? Esetleg, hogy megbánta-e hogy nem más milyet vett akár típuson belül ill kívül is?Előre is köszi!
-
guppy_83
tag
válasz Nemir Ombe #11107 üzenetére
Köszi, de ha jól látom csak az onkyo-nak van 1-nél több optikai bemenete...
Ami fontos volna, mert legalább 2 kell.Köszönöm a válaszod!
-
guppy_83
tag
válasz Nemir Ombe #11078 üzenetére
Köszönöm!
Milyen AVR-t ajánlanál ami ezt a szetett jól/szépen szólaltatja meg? Illetve van benn wifi / bluetooth?
Köszönöm!
-
guppy_83
tag
Sziasztok,
Egy kis tanács illetve segítségre volna szükségem - amit előre is köszönök!
Jelenlegi konfigom:
HK AVR 360 - info:
http://www.expansys.hu/harman-kardon-avr-360-7-1-csatornas-erqsitq-eu-audio-video-processing-and-upscaling-to-1080p-204240/HK HKTS 60 - info:
http://www.harmankardon.com/HKTS+60BQ.htmlA kérdés:
Költözés miatt lehetőségem nyílik:
1. Ezt a rendszert 7.1 - síteni 2 álló fronttal - de milyen gyártmánnyal, mekkorával??????
2. Komplett csere és a sugárzókat cseréljem le valami teljesen másra? - Ennek a lehetőségnek persze erős osztója az anyagi vonzat... !!!
Egy 18 - 20nm szobáról van szó, társasházban. Nem célom falakat bontani a hanggal...
Szerintetek melyik és miért volna jó választás halk zene, illetve film nézés céljából?A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest