Hirdetés
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- ASUS ROG Flow Z13: A világ (egyik) legdurvább táblagépe
- Az AI-ra fókuszál idén a Computex
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
balazs1956 #90792 üzenetére
Én hideg zsíroldót öntök a lefolyóba. Az mindent visz....
Még a hajat is. -
salaud
aktív tag
válasz
balazs1956 #90792 üzenetére
Kályhához ha nem találtad volna meg: Némi Videó ami segítség lehet, illetve itt mazsolázz
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy régi, fém pingpongasztal vázat amit fel fogok újítani. Asztallaphoz van ötletetek milyen anyagot kellene használni?
Kültéri lenne, szóval bírnia kell némi esőt is... -
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Csempét milyen fúrószárral kell fúrni, hogy ne repedjen el? Sajnos az új zuhanykar felfogatás nem pont fugába esik.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Újabb két kérdést szeretnék feltenni a Kedves Segítőkész fórumlakóknak.1. Vettem egy OHRA 815 DGSH/1 es vaskályhát. Van-e esetleg valakinek magyar nyelvű használati utasítása hozzá?
2. Miközben vidéken próbáltam beüzemelni a kályhát, az itt kapott instrukciók alapján, otthon totális dugulás a mosogatónál. Telefon, duguláselhárító kiszáll, kétszer nekifut hatalmas gépével: semmi eredmény. Elmegy újabb szerkentyűért, és egy böhöm nagy vákumszívóval megoldotta a problémát. És itt jön a kérdés: azt tanácsolta, hogy felejtsük el a szitit, a Mr Musclét, ezzel szemben 2-3 havonta óvatosan, műanyag tölcsér segítségével öntsünk bele egy liter sósavat!!! , amit egy óra állás után öblítsünk le bő forró vízzel Többszöri rákérdezésre is megerősítette hogy igen sósavat.
Ez tényleg segíthet, hallottatok-e már efféle praktikát?Segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
hzsolee
őstag
válasz
flashpointer #90790 üzenetére
Nem baj...de akkor nem mondom meg mi a folt
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #90789 üzenetére
ja nemis ide akartam bocs
-
flashpointer
őstag
Voltak nalunk festok par honapja (legalabbis annak mondtak magukat, hogy 30 eve ezt csinaljak) es most jutottam oda hogy kijavitsam a munkajukat, de jo lenne tudni elotte hogy miaf amit csinaltak.
Kerdeztem hogy kiszedjem-e a dübelt a falakbol, mondtak hogy neem ugy eltüntetik hogy nemis lehet majd latni. Na a kepeken a nemlathato dübelek vannak. Ami jobban izgat hogy miert van körülöttük az a sötetebb folt?
Ezt a falat konkretan haromszor jottek vissza lefesteni, aztan inkabb mondtam h huzzanak a csaba.
(jobboldali folt az arnyek) -
Samus
addikt
Gondolkodom, hogy műhelyem alját lebetonozom, mert jelenleg dirib darabok vannak, negyede le sincs öntve semmivel, a másik negyede eső után nedves...szóval a műhely padlója talajszint. Kicsit meg is emelném (kb. a régi betont zúzalékként alárakom). A kérdés, hogy vízzáráshoz elég a vastag, kb 200 mikronos fólia? Akár két rétegben is. A beton alja talajszint alatt lesz kb. 5-8 centivel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
modflow #90782 üzenetére
Csomagolási segédanyag, kidobásra ítélt hulladékból van pár 5×10×1 cm gumiőrlemény lapom. De rossz biciklibelsőt is ragaszthatsz a háromszög aljára, ami az elcsúszást meggátolja.
Esetleg ha a fűnyíró karját lenyomod, hogy az első kerék elemelkedjen és ne tolja el a lépcsőtől a rámpát? Felfelé tolva már nincs ilyen gond. -
modflow
veterán
válasz
macilaci78 #90780 üzenetére
Na igen, pont ilyen kellene.
De hol lehet kapni ilyen gumi szerű akármit?
Hisz ha fentről rátolom a fűnyírót, akkor simán el is tolódik, ha ez a háromszög sima fából lenne.(Persze felfelé jó. Kivéve, hogy a járólapot nem annyira kíméli.)
-
Tangerine
senior tag
válasz
balazs1956 #90771 üzenetére
Esetleg Loctite 5920. Bár nem olcsó.
300˙C-ig hőálló sziloplaszt szerű cucc. Lehet, hogy a kis tubus is elég lenne. Rozsdavörös színe van.
-
Vesa
veterán
válasz
flashpointer #90777 üzenetére
Igen köszönöm, egy ilyen ajtó kialakítás lenne tökéletes, de a probléma az, hogy az enyém egy kétajtós üveges szekrény (a nagy méret miatt kellett így megoldanom, mert egyetlen ajtó túl nagy lett volna), tehát a két ajtó közötti függőleges résssel még kezdenem kell valamit. Egyelőre egy gumicsíkot gondoltam oda ami átfed az egyik ajtóról a másikra amiker bezárom, de sajnos ez a megoldás nem jelentene teljes lezárást.
Kb. ilyen, csak kétszer ilyen széles
-
modflow
veterán
válasz
macilaci78 #90775 üzenetére
Nincs valami olyan gumi "láb", 3szög alakú, amit a végére tehetnék, hogy ne csússzon el?
Bár lehet amit te mondasz az jobb, hosszú ha legfelül fogja, akkor a súly is szorítja a lépcsőhöz és még kevésbé fog elcsúszni.
Viszont járólapos a lépcső nem lenne jó, ha megsérülne, a fokra is valami gumi háromszög kellene, amit a lécre fogatok, a gumi meg a járólapon támaszkodna.Lehet venni valami ilyesmi gumi akármit?
Ja az lemaradt, hogy ezt a lecet nyilván csak alkalom adtán tenném a lépcsőre, amikor 2 hetente nyírom a füvet.
-
Vesa
veterán
válasz
daninet #90764 üzenetére
Jaja, nagytételben.
Viccet félretéve: 3D nyomtatóhoz tervezek egy zárt házat, amiből csak egy szintén általam tervezett szűrőrendszeren keresztül léphet ki levegő. Ehhez viszont résmentes ház kell, a belépő levegő is szabályozott módon és szűrve kerül be a házba. Az ajtók hézagai viszont eddig kifogtak rajtam, de a tanácsodat megfogadva, már látok némi fényt az alagút végén. Akkor körben a hézag az rendeződni látszik, már csak a két ajtó közötti hézaggal kell kezdeni valamit.
Köszönöm a tanácsot! -
Barret001
addikt
válasz
balazs1956 #90771 üzenetére
Inkább hőálló zsinórral csinálnám,5 mm-t kell csak eltömíteni,és az rugalmas.
-
modflow
veterán
A fűnyíróm egy kis házban van, amihez egy lépcsőn lehet felmenni.
A gép kb. 40 kg, szóval rohadt nehéz csak úgy levinni.
Gondoltam készítek egy lejárót egy deszkából (amit nyilván csak ideiglenesen használnék), de mivel lehet megakadályozni, hogy ha ráteszem a lépcsőre, akkor az ne csússzon el ilyen súly alatt? -
balazs1956
senior tag
Sziasztok, tanács kéne.
Új vaskályhát szeretnék beüzemelni.
A kályha füstcső mérete, 120 mm, a rozsdamentes kémény nyílása 140 mm.
Lesz egy 26 cm-es kályhacső, és egy 130 mm külső átmérőjű falihüvely.
A kérdésem az lenne, hogy a 130mm és a 140mm közti rést sammottliszt/vízüveg kombókból készített habarccsal ki tudom tölteni?
Alkalmas erre ez a habarcs?
Vagy hőálló teflonzsinórt alaklmazzak?Előre is köszönöm szépen a segítséget
-
mephi666
nagyúr
válasz
daninet #90766 üzenetére
kb 1 hónapja raktam ki előtérbe az ablakba 5 ilyen mini üvegházba magokat (mindenféle paprika, paradicsom, stb) és utána jött a beázásunk, majd a vizesek... épp ment a világítás és néztek, hogy ez meg wtf?
az aji panca, carolina, scotch bonnet meg hasonló nevek nem sokat mondtak nekik
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Egy szinte légmentesen záródó kétajtós "komódot" szeretnék csinálni. A szekrény már megvan, de az ajtóknál a rések szigetelésére nincs ötletem. Ugye egyrészt hézag van a két ajtó között, illetve körülötte mindehol. Nehezíti a dolgot, hogy az ajtók nem a keretre fekszenek fel, hanem a kereten belül vannak (kb. mint ezen a képn). Ha felfeküdnének a keretre, akkor mondjuk lehetne valami gumicsík körben amire rászorítom az ajtókat, de így az nem játszik.
Van esetleg valakinek ötlete, hogyan/mivel lehetne az összes hézagot lezárni?
-
Essejó
veterán
válasz
macilaci78 #90720 üzenetére
Nekem egy hasonló van, pár éve az obiban vettem, gépház takarításra pont elég.
-
daninet
veterán
nem teljesen értettem azt a részt, hogy vasdarabhoz van rögzítve. A falban a pax cső végére tesznek egy belső menetes idomot. Azt az idomot szokták fugázóval körbekenni.
Van egy idom aminek a két oldalán nem központos a menet, ezzel rögzítik a csaptelepet
metszeti móriczka rajz:Szóval ott a kék cső valami vakolattal, fugával akármivel be van oda kötve. Azt kell kikaparni.A képemen szürke pöttyök
-
hegegabi80
addikt
Azt a kuu... ilyet is ritkán látni. Én első körben eltörném a vizes kezét, amiért így elbaszta, utána a burkolót is jól megdicsérném.
Hihetetlen, hogy ott kell állni a szaki felett, nehogy hülyeséget csináljon.Nem tudom bontás nélkül menni fog e. Lehet a csempén kellene egy picit nagyobb részt kivágni, amit még majd utána betakar a zuhany, és megigazítani a kiállást. Ami attól is függ, hogyan lett rögzítve a falhoz. Ha szerencséd van is ki tudod körülötte kaparnia a anyagot, akkor meg lehet igazítani.
-
Tangerine
senior tag
Jól látom, hogy csak alul tartja az egészet a két kiállás?
Ha igen, akkor le fog törni az egész hamarosan. Mindenképpen meg kell fogatni felül. A felső tartót hozzá kell csavarozni a falhoz, és annak kell tartani felül. Ha pex cső van alul, akkor az hajlik is annyit talán. -
Danex
addikt
válasz
daninet #90754 üzenetére
köszi a választ és a többieknek is
Mi is ezen gondolkoztunk, hogy valahogy megfeszegetni, csak ahogy ismerős a képen mutatta ott úgy nézett ki hogy egy elég massziv vasdarabhoz lett rögzítve. De sajnos többet én se tudok.
Még ezt a képet kaptam, itt úgy látom, hogy még nincs körbe fugázva, gondolom előbb felpróbálták.
-
daninet
veterán
válasz
macilaci78 #90752 üzenetére
szerintem itt az a gond, hogy eleve a vízkiállás szögben van.
Danex: első sorban elzárnám a vizet, leszerelném a zuhanyt és úgy tekinteném át a helyzetet. Gondolom a burkoló fugázóval körbepakolta az utolsó idomot ami kiáll a falból, azt ki kell kaparni, a kerámia nem sérül majd, és meg kell feszegetni, és újra befugázni
-
-
Danex
addikt
Srácok! Ötletekre lenne szükségem, ismerősöméknek a vizes elég gagyin oldotta meg a kiállást a zuhanyhoz és az így előre bukik.
Úgy lett volna, hogy ma megy és akkor majd megcsinálja, de nem igazán lehetett elérni és aztán még a gyerek is beteg lett szóval kitudja mikor ér rá ami most nem nagyon fér bele az időbe.
Kérdés, hogy ezt ,hogyan oldanátok meg lehetőleg bontás nélkül?
A falban azt hiszem már cserélt pex cső van, viszont egy régi falból kilógó vasdarabhoz lett rögzítve, így az nem tudom mennyit engedhetne.
Persze Temu-n találtam olyan adaptert ami tud dőlést állítani, de idehaza nem sikerült.
Köszi előre is!
-
Barret001
addikt
válasz
mindenes24 #90746 üzenetére
Rajta volt a polaritás jel az alaplapon. De ha nincs lemerülve az akku,akkor ki is lehet mérni. Sok akkun 4 csatlakozó van! Hőszenzornak is kell kimenet. Töltéskor melegedhet az akku.
-
zoltanz
nagyúr
minden tiszteletem a szakié, de éjjel kettőkor a magyar ipar ördögének sikerült ékes magy szólásra nyittatnia a száját.
-
daninet
veterán
válasz
mindenes24 #90746 üzenetére
-
doddencs
senior tag
sziasztok!
van arra tanacsotok, egy ehhez hasonló muanyag tiplit hogyan tudnek kiszedni legegyszerubben egy fa fiokbol? egy ikea butornal forditva utottem ra a lapot..
[link] -
RandomName
senior tag
válasz
daninet #90733 üzenetére
A Bosch csak SDS-Plus.
A Makita a Milwaukee-hoz képest erősebb, de kevesebbet forog, ebből épül fel a nagyobb ütőerő.... Adatlap alapján a Makitával szivesebben vésnék betont, de a Milwaukee-val szivesebben fúrnék precíziós melónál. De amíg ki nem próbálom, addig ez csak elmélet.
Mi pl két ilyet használunk: https://furokalapacs-vesokalapacs.arukereso.hu/bosch/gbh-11-de-0611245708-p17107986/#termek-leiras Főnök inkább javíttatja a két 20+ éves gépet, mint valami gyengét vegyen helyette...Méteres 55-ös hegynek parancsol betonban, de sok esetben használtuk 65/1000mm fúrószárakkal is, annak ellenére, hogy max 52mm a névleges....
-
Gaborkik
tag
válasz
daninet #90733 üzenetére
Klímákhoz Extol SDS Max géppel törünk át falat (D55mm), nincs rá panasz. Egy hátránya van, nincs ütés nélküli fúrás.
-
daninet
veterán
Fúró-vésőkalapácsot vennék, segitsetek mi a jó vétel.
Budget 200k körül. Elsősorban a nagyobb méretű, nagyobb ütőerejű gépeket nézegettem, beton fúrásához nagyobb átmérőjű lyukakhoz is.
Például létezik, hogy a drágább kék bosch csak 4J ütőerővel rendelkezik, a milwaukee pedig 7.5J ??Makita pedig 10J
Jó nagy szórás van -
pjen
félisten
válasz
daninet #90731 üzenetére
En most vettem a Tv shopban egy hammersmith akus porszívó+ kompresszort. Be lehet rajta állítani, hogy mennyire fújja fel a kereket és felcújja. Viszont Pc porolásra az sem jó. Én ilyen célra.szereznék valamilyen légtartályt a benzinkútón felnyomnám aztán lehetne porolni. Esetleg egy pórszívó aminek a fújó végére lehet tenni csövet. Régi rakétahoz adtak festékszórót is.
-
Mustármag
őstag
válasz
hzsolee #90710 üzenetére
Nem az engedmény a lényeg, aldiba nem tudom vissza vinni hogy "sorry nem erre gondolt a költő"
#90726hzsolee: Egyáltalán nem akciós, csak ijesztgetnek a piros címkével.
180l/m azért az másodpercenként 3 liter levegő ha jól számolok, az nekem laikusnak elég soknak tűnik.
Akkor inkább elengedem ezt a dolgot egyenlőre, majd keresek valami más alkalmasabbnak tűnő szerkezetet... -
válasz
macilaci78 #90711 üzenetére
Dehogynem. Mindent vitt.
-
macilaci78
nagyúr
Persze, löketekkel dolgozik. A dugattyú egységnyi mennyiségű levegőt köp ki minden munkaütem alatt, ami bekerül egy zárt térbe és ott gyűlik.
Ez a zárt tér lehet egy biciklibelső, vagy egy ugrálóvár, mindegy, csak idő kérdése.
De megunod az életed, mire egy géphazat kifújsz vele, mert ez nem fúj, csak tüsszög. -
hzsolee
őstag
Á... szerintem felesleges. A cső a rendszer része. Ha a gyári csövet csatlakoztatod egy tartályra, majd abból veszed a levegőt (képletesen) akkor a tartály is a rendszer részévé válik. Már ha nincs visszacsapó a kompresszor irányába. Bár az is megfontolandó, mert álló helyzetben a nyomas nem nehezedik a motorra. Hacsak gyárilag ez nem megoldott
-
-
Inhouse
őstag
válasz
flashpointer #90690 üzenetére
Mivel a CPU és a SYS is ugyanaz a sorrend, lehetséges, hogy ez is az lesz.
A GND-t ki tudod mérni, a többi meg már talán adja magát... Erről nincs infó sehol. -
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #90711 üzenetére
Én vettem, aztán vissz is vittem. Legalább pár literes tartály lenne benne, ahová tudna sűríteni, de semmi. Így csak szuszog. Autó, bicikli kerék, matrac felfújására így is jó. Ahol sok nqgyobb ny9mású levegő kell, oda alkalmatlan.
-
hzsolee
őstag
-
PitLee
őstag
válasz
hzsolee #90703 üzenetére
Ez is érdekes, mert gyerek koromban még szinte minden porszívón volt fújási lehetőség, volt olyan amihez festő készletet is adtak.
Persze manapság a nagy fejlődésben valahogy sok minden kisiklik, auto ami kereszt motoros és hátsó oldali vezérléses ki kell kapni a motort, nem gond lefele kijön csak a bölcsőt kell előtte le szedni, 6 számjegyű móka mi gond lehet
-
Mustármag
őstag
Hát, az nem túl biztató :/
PitLee
Igen, ez itt a kérdés.Gondolkoztam azokon is, csak így tapasztalat nélkül annyira nem merek belevágni :S
hzsolee
Biztos voltam benne 100%-ig, viccelődés volt az is
Hát alapanyagot még csak csak szereznék, de tapasztalat és szerszám híján... maradnak az budget lehetőségek :/ -
hzsolee
őstag
válasz
Mustármag #90700 üzenetére
Nem kívántam politikai attitűdöt adni a dolognak...
Tudom nem opció, de én hűtőszekrény kompresszorból csinaltam porralóltó tartályos kis kompit. Annó modell festésre kellett... mostanában ha hasznalom tűzőgépet működtet. Keveset termel, szóval traki gumihoz nem jó, de portalanítasra megteszi. Mondjuk foglalkozós, mert azért nem 2 perc összedobni..
Ja amúgy a parkszájd porszívó is tud fújni. A medencét azzal fújtam fel nyáron.... Vagyis fújtam volna, ha az egerek nem rágtak volna rá egy tenyérnyi likat 🤣🤣
-
PitLee
őstag
válasz
Mustármag #90697 üzenetére
Tapasztalat nincs de a Parkside-nak van több aksis kompresszor és légfújója.
Tud kereket és matracot is fújni.
A matrac fújó része nem tudom szűkítővel elég volna-e PC-t fújkálni.
https://www.youtube.com/results?search_query=PKA+20-LiEz csak a fújó
https://youtu.be/phlQWXx8FDU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest