- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz enginev3.0 #89954 üzenetére
Az ilyen az milyen? 1-2 szárnyú, toló?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Az említett Degufit 3000 pl pont egy fogkrém sűrűségű, sűrű, szürke folyasztószer. Csak ezért kérdeztem.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Nem csak forrasztásnál van ez a szürke trutyi? Mert ott használnak folyasztószert, pl degufit 3000, de roppantást én még nem láttam kenni, pedig építőiparban dolgozom, és szoktam látni gépészeket sokszor.
-
RandomName
senior tag
Az a tippem, hogy kifejezetten ütvecsavarozóhoz van az a készlet.
Ott kell hézag, hogy ne legyen jelentős a beverődésből adódó összefeszülés.
Már bitfejes ütvecsavarozónál is megvan az, hogy sima bitnél le kell kocogtatni a bitet, mert befeszül a kihajtásba.
A Cro-Mo meg tudtommal nem is mágneseződik fel, így kissebb esélye van a beverődésnek.
Azaz van összefekvő felületed ami az erőt átadja, de szerszám rögzítése próbál összefeszülésmentes lenni.
De biztos van aki jobban tudja, és ha most hülyeséget írtam kijavít."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Reggie0 #89588 üzenetére
Értem én, de abból nem volt kéznél akkora, mert reggel a műhelyben senki nem mondta, hogy lesz ilyen feladat is.
-
RandomName
senior tag
Na szóval. Gyorsan kellett valami amivel át lehet úgy fúrni hungarocellt 50+cm hosszan, hogy ne sérüljön, és fel lehessen húzni rajta egy 32-es Symalen-t.
-
RandomName
senior tag
válasz imibogyo #89448 üzenetére
Kicsit késve.... Ez az áthidalás a kor akkori szabályainak teljesen megfelelő eljárás volt. A helyi MGTSZ beadta engedélyezésre, hogy beszállíthassa a közeli házgyárnak, és ebbe úgyis szakember nyúl aki tudja hol a villanyóra.
Engem inkább a sok nullbontó látványa háborít fel. Maga a koncepció nincs meg, hogy miért kellett ilyet beépíteni, de a fellazulása rengeteg kárt okozott 3 fázisú hálózatokon.
Idősebb mérnökökkel is beszélgettem erről, és ők sem tudtak rá jó okot mondani. A legjobb a szokásjog volt."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz tomgabor #89363 üzenetére
Az 1.5 vezeték, az 1.5mm² azaz vágási felület területe, nem átmérő. De amit te mérsz, az átmérő.
Átszámítás:
Kör területe: sugáŕ²xPI. Esetedben: (átmérő fele)²xPI"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Amit össze kell kötnöd a meglévő földeléseddel. Mert a mérés után már nem PEN, hanem PE+N van.
Lakossági részen annyit lehet megúszni, hogy az 5. ér az vas, de attól még ugyanúgy tovább kell adni mind az 5 eret."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
Igen, de ott a negyedik az PEN azaz minden oszlopnál földeléssel erősített nulla. A 4*16 akkor lehet jó, ha mellé hajít a gödörbe egy 10mm-es hoganyzott köracélt a földelésnek.
-
RandomName
senior tag
válasz axer6907 #89268 üzenetére
Olyat, amiből van olyan szín, mint amit az asszony szeretne. És majd akkor ahhoz veszel alapozót, higítót, stb.
-
RandomName
senior tag
A 2 kék ugyanaz. Az arra van, ha onnan akarod továbbvinni a lámpa nulláját.
Tipp: Barna fázis, sárga kapcsolt, kék nulla (ami vélhetően kell az egység működéséhez is.)"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Héraklész #89218 üzenetére
Akkor abba 63mm-falvastagság szélesség kellene a 45fok miatt oválra nyújtva? Azt kb sehol. Neked kell kivágnod...
-
RandomName
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #89123 üzenetére
Súlyosbítsam?
Ez nem bolt, ők kiviteleznek."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
-
RandomName
senior tag
válasz imibogyo #88997 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a 230kg-os géptest mennyire csavarodik bizonyos műveleteknél a 800kg-os képest...
Régi szakik mindig azt mondták, hogy akkor lesz pontos a gép, ha az öntvényház kiadta magából a feszültséget ami a lerakásnál kerül bele. Az meg jó pár év. Nem tudom elképzelni, hogy milyen anyaghasználat lehet egy 230kg-os gépnél ami tudja azt a merevséget mint az öntvény."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz user12 #88972 üzenetére
Mai napig működő 198x éves gyártású, angol becsempészett B&D pisztolyfúró van a cégnél.
Ölhetetlen.
Nagyon nem olyan mint azok a B&D termékek amelyeket az utolsó 5 évben fogtam...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Leone743 #88897 üzenetére
Külsőtől függően akár villákulcs is jó.
Amíg a vassal lyukasztod, addig használj műanyagot, ne érdekeljen mennyire kopik. Próbálj más szöget használni, Lehet csak rosszul fogod azért vágja ki a fém...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #88848 üzenetére
Az ablakklíma említésétől is PTSD-m van.
Nem ajánlom. Nem jó a hatásfoka, nem használhatsz függönyt, hangos, a mai műanyag nyílászáróknál külön nyílót kell neki gyártatni, stb.
Mondom ezt úgy, hogy anno a MOL-nak még falba is kellett beépíteni jó pár ablakklímát, amihez mi gyártottunk beépítőkereteket, meg lopásgátló rácsot....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz TheProb #88671 üzenetére
Ha a keverővíz mennyisége annyi, akkor annyi. Maradj annál. Viszont a keverés fontos, hogy ha javasolt az elektromos keverés, akkor kézzel nem biztos, hogy megfelelően egyenletesre tudod keverni a cuccot, és akkor simán járhatsz így, illetve a keverővíz legyen hűvös.
Más. Ezeknek az anyagoknak van egy minimális rétegvastagsága ami alatt nincs tartása. És ha van is tartása, akkor az a zsákos beton esetén kb egy felületre való felfekvésen érvényes, és nem installációként. Nem véletlen, hogy a látszóbeton cuccok is erős betonból készülnek.Amúgy ha mindenképpen betonban gondolkozol, akkor keresd itt a fórumon Föccer-t, ő biztos tud neked ajánlani valami kombót amit kézzel kell megkeverj, és kellőképpen teherbíró is lesz.
-
RandomName
senior tag
Felénk le van érdekelve, rakj ki valamit ami kukának látszik, a te költséged, hogy mi az. De kuka legyen. Cserébe lesz**ák, hogy mondjuk 120L szerződésed van, a 150L-t is elviszik, meg a 200-at is a 120L-es szerződéssel....
-
RandomName
senior tag
válasz Tangerine #88450 üzenetére
Enyém kint maradt estig, amíg haza nem értem, és valaki elütötte. Akkor kapott kb 20 db 5centis 6-os hilti szalagot, M6 kábeltálcacsavarral, majd pár hónapon belül azt vettem észre, hogy a kukások arra gyúrnak, hogy elfogyjon. Minden héten lett rajta 1-2 sérülés. Kb már 91 csavarnál tartottunk, amikor egyik reggel kitekertem belőle mindet, és amikor jöttek a kukások, akkor azt mondtam nekik, hogy a visszajárót megtarthatod....
És vettem akkor akciósan 6e Ft-ért újat."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz macilaci78 #88443 üzenetére
Kismértékű szennyeződésnél deszt víz, nagyobb mértékű dzsuva esetén meg van spec folyadék.
Pl itt is van kettő a listában, elég jó leírással. [link]
Szerintem kb megveszed az elsőt, megnézed miből van, és ha mákod van, akkor sima vegyszerboltban töredékáron megveszed."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz imibogyo #88308 üzenetére
Na, kérem ez az igazi topichűség.
Kókány-, és taknyolástechnikailag gyönyörűen meg van barmolva.
Mintha magamat látnám...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Google szerint az egy AP 110 tipusjelű cucc. Ebből szeretnél kétgombosat?
Nem igazán találni. Geberit supportot keresd meg."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Gyári azonosítót, meg ilyesmit majd a kiskutya hoz gondolom, nehogy rá lehessen keresni a kiegészítőkre....
-
RandomName
senior tag
válasz V.Stryker #88220 üzenetére
Annyira ilyen, hogy lehet kapni szettet a takarításhoz, de alapban egy bambusz fogpiszkálót is le tudsz faragni, és azzal ki tudod takarítani. Lámpa ajánlott a művelethez.
-
RandomName
senior tag
válasz Marcsello31 #88206 üzenetére
Wattóra=Wattóra*veszteség.
Azaz amit rákötsz akku rendelkezik egy ráírt, vagy számolható kinyerhető kapacitással, amit amperórában/wattórában adnak meg. A konverternek van fogyasztása(hatásfoka), és minimum fesültsége. A fényforrásnak is vannak korlátai. Ha 110-240voltos akkor pl tovább világít, mint ha 240voltos lenne, mert máshogy van tervezve.
Szóval kb szerencse kérdése.
De ha 12V van, akkor miért nem 12V fényforrást próbálsz használni? Ott van rengeteg spot izzó, autós fényhíd, stb....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz V.Stryker #88205 üzenetére
Nem. Az USB-C nem rázkódik ki. Ha igen, akkor zsebkosz, vagy valami más került az aljzatba, és ki kell takarítani. Átlag USB-C aljzat el kell hogy bírja a telefon súlyát ha lógatod, és kis erőhatásokkal szemben is ellenálló. Ha nálad nem ilyen, akkor első körben takarítás kell, második körben új kábel.
-
RandomName
senior tag
válasz féldekás #88089 üzenetére
Ha túl hosszú a szegecs, akkor előfordul, hogy önmaga felgyűrődésén leválik a közepe mielőtt összefeszül a két anyag.
Chat GPT azt írja: Általánosan elmondható, hogy a popszegecsnek legalább 1,5-2-szer hosszabbnak kell lennie, mint a rögzítendő anyag vastagsága.
Tapasztalati úton ezt nem érzem rossz javaslatnak, de igazából sosem mértem meg ilyesmit.....
De ennyi meg kell, hogy legyen felgyűrt rész a hátoldalon...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz j.bravo #88078 üzenetére
Galvanizáltat ne. Sima vassal pótold.
Az ilyen felületkezelt cuccok nem jók a grillre. Ha hőt kapnak abból is kijön mindenféle nem kajába való dolog.
Szóval vas, vagy emelt korrózióállóságú(rozsdamentes) kellene, ami nem felületkezelt."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #88035 üzenetére
Ukrajnában....
[link]
Csaj az összes melónál odateszi magát, bár legtöbbször csak segédmunkát ad, de abból pár férfit kidolgozik...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Nem a kockák közepére kell a lyuk. Ha kicsit megbillented előre, akkor a súlypont eltolódás miatt a kívánt oldal fordul előre.
-
RandomName
senior tag
Valami UV álló lakkot javaslok rá, és akkor nem 3-4 hónap lesz.... A valamit azért írom, mert a fényszóró termel hőt, és van mozgása is.... De vannak erre is cuccok...
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #87852 üzenetére
Pedig de. Letiltották őket róla, mert szakadtak a mérőkben a csavarok. (Ennek ellenére használják)
Csatárit, meg kb úgy kezeljük, hogy van nálunk szilikonzsír, és megkenjük, hogy talán ki is lehessen tekerni ne csak egyszer be...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz Inhouse #87780 üzenetére
A 6 csöves lámpákban duó kapcsolás van. 3db kapcsolás, egy kapcsolásban 2db fénycső sorbakötve. Oda szerintem nem jó a hozzáadott áthidalás. Oda átvezetékelés kell.
-
RandomName
senior tag
Ok. Mennyibe kerül 1db 8-as alátét, és mennyiért gyártod le nekem ha megkérlek?
A meló után a fa**omnak hiányzik az önképzés, meg a testmozgás. Ha olyan melód van, hogy nem rekreáció kell utána, hanem aktív testmozgás, akkor irigy vagyok.
Van amit megcsinálok magamnak, van amit megcsináltatok, és van amit megveszek."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Tehát ha belegondolok abba, hogy többet keresek amíg te összeraksz nekem valamit mint a te díjad, akkor burzsoá vagyok? Ha áthívom a Pistát, hogy vágja össze a fát apróért, en meg elmegyek pénzt keresni burzsoá vagyok? Zsírosra keresem magam?
Ne gondold túl amit PROTRON írt, csak gondold át...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Igen, de a régi 2*20W kapcsolás az úgy működött, hogy egy 40W fojtó, minden fénycsövön egy gyújtó, az összes maradék pontot meg sorba kötöd. És egy 6*20W-os lámpatestben van 3 ilyen kapcsolás. Azaz nem tudod a rövidzárral beüzemelni a ledes csöveket, csak pár nagyon ritka esetben.
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #87650 üzenetére
Mi amikor ilyen van, akkor megvesszük a Basor kábeltálcát/Obo fémcsatornát, és megy a porszoróhoz.
Amikor van mód, akkor végigrakjuk a nyomvonalat, visszaszedjük, és utána megy a festés, felszerelés, kábelezés. Ha nincs erre mód, akkor lelőször lefestik, majd veszünk javítószínt a gérvágásokhoz."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #87607 üzenetére
Egy pötty degufit 3000, és forrasztás. Ha szét kell szedni, akkor ónszippantó. 3*W weller, fahrenheit gyenge lehet hozzá, de a 50-75W pillanatpákákkal tudsz rövid időre elég hőt közölni.
-
RandomName
senior tag
válasz Blindmouse_ #87532 üzenetére
Én még új korában is gyűlöltem.
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
Mondhatja neki, de természetesen nincs jogköre betartatni. Viszont a jelzés ténye rögzíti a panasz fennállásának időpontját, amivel ha nem szünteti meg, akkor lehet menni az önkormányzathoz, hogy folytatólagos, és számodra egészségkárosító tevékenység történik, amit felszólításra sem hagynak abba.
És ők már eljárhatnak."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz hzsolee #87511 üzenetére
Elvben a panelban nincs ventillátorod, csak egy anemosztát.
Közös elszívócső van, tetőventillátorral, ami naponta többször kapcsol be rövid időre.
Ha visszacsapót raksz a rendszerbe, akkor előfordulhat, hogy onnan semmit nem fog szívni, mert a többi irányból hamarabb felépül az áramlás, minthogy a visszacsapó kinyíljon.
Ha raksz egyedi ventillátort magadnak, akkor két dolog van.
1 Amikor nem üzemel a tetőventillátor, akkor áldásos tevékenységed illatát megosztod a többi lakóval, mivel átfújja oda.
2 Amikor üzemel a tetőventillátor, akkor nálad alakul ki az áramlási út, és az alattad lévőktől már semmit nem fog szívni.
Ezen két dolog miatt a közös elszívócsöves rendszereknél a helyi ventillátor beépítése tilos.Gyakorlatilag kb csak a közös képviselőt lehet írásban megkeresni, hogy járjon el.
-
RandomName
senior tag
"Azért szívesen látnék egy képet egy fehér kontál lux ról."
Az érdekes lesz. Van nálunk még a raktárban pár csomagolási sérült, sosem használt fehér Kontallux ikerdugalj. Kb 20-22 évesek.
A raktár egy pincében van, csak fénycsöves világítás van, természetes nincs.
És az is sárgul."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Dani_kp #87339 üzenetére
Fejlemény: Debreceni Zákányban 2060Ft-ért megrendelték. (Bosch-nál 1957hajtókar +2500posta helyett)
Bevittem a Handy-s állványom, és összenéztem a kiszerelt hajtókarral. A fogosztás stimmel, de a teljes hossz a Bosch-nál rövidebb. Azaz az állványon lévő felfekvő kúpot ha rövidebbre vesszük, akkor elvben jó helyen lesz a rögzítőcsavar helye is. Tehát jó esélyell átalakítható."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
Nem. Lakásban is van ilyen. Minden halogén izzóra vonatkozik.
Rákerül a bőrödről a zsír/kosz/stb, és amikor dolgozik az izzó, akkor az elkezd leégni róla, Ez a fajta égés kap oxigént is, és nagyobb hőfokon történik, mint az izzó rendes üzemi hőfoka, és emiatt élettartamcsökkenés keletkezik, aminek a mértéke jellemzően 80+%"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
-
RandomName
senior tag
Kivezetőn jellemzően egy U alakú lyuk van, max kell kicsit nagyobbra bővíteni, ha a 4 UTP nem fér ki.
-
-
RandomName
senior tag
válasz run4fun #87176 üzenetére
És nem tudod nagyobbra faragni a kivezetőt az Asforán?
Szerk.: Önálló szerelvény, Vagy sorolva van az aljzatokkal?
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
Semmi baj ha nem érted. Attól még nem szabályos.
Amúgy ahol a lefolyó van, ott jellemzően nincs fiók. Abban a térben el lehet helyezni a bútoron. Akár az oldalfalán is, ami bútorlap."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Essejó #87137 üzenetére
Igen. A csőre volt rádolgozva a vezeték.
Szerk.: Itt meg a csőben van:
[link]
Ezek jellemzően fixek a gép felőli oldalon.[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
Semmi baj azzal, ha otthonra érintésvédelileg nem megfelelő, és kisrészt szabványtalan, de nagyrészt karbantarthatatlan megoldást használsz, csak ne reklámozd....
Tudjuk, hogy senki sem fogja szétverni a konyháját egy új eszköz miatt.
De pl én az op esetében bármit elkövettem volna, hogy ne kelljen a munkalapon átvinni a csövet."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Essejó #87129 üzenetére
Izé. Inkább úgy fogalmaznék az általam látottak alapján, hogy azért van ott a kis doboz, mert abban van egy elektromos cucc, ami használaton kívül lezárja a bejövő vizet, (Láttam már mágnesszelepet ott, de láttam olyat is, hogy ott korlátozta saját szivattyúval a gép, hogy ideális nyomással tudjon dolgozni) hogy ha elöregszik/sérül a cső, se ázzon szét minden.
-
RandomName
senior tag
válasz mindenes24 #87080 üzenetére
-
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #87068 üzenetére
Gyártó szerint 2.5...
https://www.brennenstuhl.com/hu-HU/termekek/hosszabbitokabel/k-35-hosszabbitokabel-ip44-25m-narancsszinu-at-n07v3v3-f-3g2-5"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Dani_kp #87034 üzenetére
Amíg nincs jobb ötlet, addig vennék egy ilyet.
Handy
Önszintező keresztvonal lézerhez tripod állvány (112 cm)
Vagy használod amíg vársz a megoldásra, vagy ha szerencséd van, akkor át lehet rakni a kart."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz razorbenke92 #86883 üzenetére
Még életemben nem hallottam olyanról, hogy PEN relé.
És a google sem hoz róla semmit.Kérdező helyében én megpróbálnék más gyártó termékét is, mielőtt összekötöm a leválasztott hálózatot a simával.
De mivel gondolom valami hasonló kalkulátorral vette meg a szünetmentest, így a helyében először őket piszkálnám support-ért.
-
RandomName
senior tag
válasz cinemazealot #86764 üzenetére
Létezik csuklós ajtó vasalat.
Szerk.:
Mindent levágnék, új csavarozható pántokkal átszerelném, zárat átvésném, régi helyét kitömni, tapaszolni.A csuklós ajtó az szívás. Szerintem a jelenlegi ajtót mire szétvágod, belécezed a vágást, abba bemarod a csuklópántokat, majd adsz neki valami kinézetet tapasszal/festéssel, addigra elválik tőled az asszony az ajtó nélküli fürdőszoba miatt.....
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
válasz Thunderace #86654 üzenetére
Olyanod van ami Cree XML-T6, vagy AL-5104B jelzésű házzal van? Mert azokhoz akár alkatrész is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz macilaci78 #86650 üzenetére
Az akkuval együtt az lehet ilyen is:
https://daniella.hu/del1619-delux-led-fejlampa-2db18650-akkumulatorral-fokuszalhato-550lm-alu-fejegyseg-3funkcio-kis-nagy-fenyero-es-sos-jel-ip44-id-del1619
Van hozzá két gagyi akku, azzal is jó fénye van, de ha raksz bele két normális cellát, akkor meg kb olyan hőtermelése lesz, hogy beleolvad a homlokodba....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz AssAssynn #86588 üzenetére
Pedig ez pont arra való, hogy a torxos szerkezetépítőcsavart betold vele a gerendába.
A sima gépet jobban igénybe veszi a behajtás..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
Panelban a vizesblokk azért blokk, mert panel a panelen belül.
Azaz egy 6cm falvastagságú előregyártott kabin, amit építéskor egyben emelnek be és rakják le ugyanarra a betonra, amin jársz.
Nincs teherhordó funkciója.
Gyakorlatilag arra pont akkora ajtót vághatsz, amekkorát akarsz.
https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2020/10/08/60_eve_panel[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz Essejó #86143 üzenetére
Rakj az ajtólapra egy vízmértéket. Mindenhogy.
Lóg az ajtólap valamerre, vagy deformált alapanyagból készült. A zsanéron van két-két imbuszcsavar, vagy azzal kell utánaállítani, vagy ki kell csavarni az ajtólapból a deformációt....De az is segíthet kideríteni mi van, ha kitolod a zárnyelvet, rácsukod a tokra, és bejelölöd a tokon, hol szeretne bemenni a fészekbe.... És akkor ha sima lógás van, látod, hogy melyik zsanéron kell emelni/engedni... De a deformációt nem mindig mutatja meg...
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #86105 üzenetére
Ha nem lett volna karbantartás, akkor nem írom úgy, hogy HgLi/HmLi....
Dehogynem volt. Ismerős anno a Titásztól vett MP20-as kosarast, és kivállalt sok ilyen izzócserét.... Volt, hogy hajnal kettő körül hívott, hogy leállt a gép, nem tud lejönni az oszlop mellől...És igen. Dolgoztam olyan olyan megrendelésen, ahol a lámpagyártó még akkor fizikailag lemodellezte a bevilágítandó épületet, és 2-3 év volt a tervezési fázis, és a lámpák kiválasztása.
Cserébe viszont könnyű dolgunk volt, szögmérővel beállítottuk a lámpákat, és tudták az adott fényt amire tervezve voltak.
De pl más esetben, az országban jártunk mindenféle pályázatos műfüves pályákhoz.... Hát ott sok esetben nem mi vittük a lámpát, vagy ha mi, akkor meg lett futtatva, hogy pályázati specit tudja, de olcsóbban... Így tökre el lehetett érni, hogy egy iskola műfüves pályájának a világítása beragyogja a mellette lévő lakótelep épületeit a második emeletig. 300W fémhalogén lámpák használatával, mert túl nagy volt a nyitás/magas volt az oszlop...
Kb tudom miről beszélek én is..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Inhouse #86101 üzenetére
Annyit toljátok ezt a közvilágítást, hogy picit én is hozzászólok.
Kb 2000 környékén költöztünk egy Debrecen melletti településre. HgLi,volt mindenütt, ha valakinek rossz volt az autójában a gyújtás, akkor az nem csak a rádiót zavarta be, hanem adott lámpáknak ami alatt elhaladt, adott egy EMI jellegű impulzust, és lehűlés-bemelegedés után megint volt fény. De nem is ez a lényeg. A HgLi/HmLi (majd később nátriumgőz, és fémhalogén) az jellemzően egy E40/E25 foglalat+ búra, és benne ami kell. Ennek sajátossága, hogy emiatt 360 fokban világít a fényforrás, és a tükör megpróbál megoldani sok dolgot. Azaz a fény megy mindenhova ahova csak tud. Na ezt felismerve, a mi községünkben csak minden második oszlopon van lámpa. Amivel a HgLi/nátriumgőz időszakban nem volt baj, mert bár nem volt bántóan erős a fény, de minimális volt a sötét terület.
Ezt ledre váltásnál nem vették figyelembe, és bizony a szűkebb nyitásszöggel dolgozó ledekkel van felszerelve minden utca, ugyanúgy minden második oszlopon, és kb olyan mint valami noir film, ahol az oszlop alatt van fénykör, ahol a detektív rá tud gyújtani, de gyalog/kerékpáron közlekedni kevés. Azaz haladnál, de hosszú sötét, kicsi világos, megint hosszú sötét, a ledre váltás itt a máshogy sz*r kategória...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Inhouse #86092 üzenetére
"Én pl. nagyon utálom még a mindenki minden gépet vegyen meg akkusban, akkor is, ha konnektortól 1m-re dolgozik vele."
True story bro.
Szóval feladathoz kell eszközt venni.
Ha te, én imibogyó termel vele, akkor jó az akkus. De pistabának, akinek van egy einhell csavarozója, egy parkside akkus sarokcsiszolója, meg 2-3 más ami jó vétel volt... Na ezeknek kb 2 év alatt megy tönkre az akkuja a kihasználatlanság miatt....
Nekik a vezetékes kell, bármennyire is más a propaganda... oda az éri meg legjobban...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz forras2 #86075 üzenetére
Gondolom a gerendák között kefni van. Ha az üreges részbe esik a furat, akkor Fischer KDH, vagy KDR, (zárt horgos) vagy a sima horog nélküli KD..
Lehet kapni M4-M12 között.... Az bírja a fickándozást..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Barret001 #85989 üzenetére
Fix.
Arra gondoltam én is következőnek, de abból nincs kölcsönbe, hogy ki tudjam próbálni.... Mielőtt veszek egyet, inkább belekérdezek..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
-
RandomName
senior tag
Ahol lakok nincs vezetékes gáz, palackos tűzhelyet használok. Az utóbbi időben eléggé csökkent a tűzhely teljesítménye. Alapból a gázra gyanakodtam, de a palackokat más eszközökkel próbálva, meg minden rendben. (Szieszta, körégő, perzselő)
Fúvókák eltakarítva, azzal nincs baj.
Minek nézzek még utána? Reduktor fáradhat el? Belső csövezés lenne eldugulva? Mi szokott lenni ilyenkor a tipikus baj?"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz PROTRON #85968 üzenetére
"Hátizsák nem érdekel." Az nagy kár, mert nekem a 15.6 laptop mellé még doksi is fér, és szerszámok is.
[link]"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz Dr. Akula #85572 üzenetére
A 40 éve felrakott üveggel nekem sincs bajom. Az utóbbi 10-20 évben gyártottnál láttam ilyesmit....
-
RandomName
senior tag
válasz Dr. Akula #85567 üzenetére
A drótüveg nem edzett, hanem csak merevített üveg. A célja anno az volt, hogy amikor nekimegy valaki akkor ne essen ki, mert a drótot nem szakítja át. Mint ma a fóliás biztonsági üvegek. Én nagy fesztávon nem raknám tetőre.
Másrészt üveg. Folyékony. Ha olyan keveréket használnak hozzá, akkor pár év alatt a függőlegesre kitalált drótüveg meg fog "folyni" struktúrálisan, ha vízszintesen van felrakva. Ez fénytörésproblémát, de akár táblaközépen belógást is okozhat, ha a kérdésfeltevő által "minél kevesebb tartó" kerül beépítésre.Ennek az az oka, hogy a drót miatt igazán kemény üveget nem lehet ehhez használni, mert akkor a hőtágulástól eltörne. Azok az üveggyártásban használt alapanyagok amivel ma a drótüveget előállítják, meg emiatt olyan "puhák", hogy 5-10 év alatt láthatóan alakváltozhatnak.
-
RandomName
senior tag
válasz trialboj #85456 üzenetére
Bérelsz valami emelőt, veszel két-három gerendát amit összeraksz hozzá, és fejön a cucc, ablakon/erkélyen....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek