- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Mini-ITX
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Notebook hibák
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz hzsolee #90296 üzenetére
Meg szoktam erősíteni a csaplyuk részt egy vastagabb (1,5-2mm) lemezzel alulról. Ráragasztom fbs-sel. Sajnos itt nem sok hely van erre, ahogy nézem, de egy nagyobb alátét talán itt is elférne. Sajnos csinálni kell. Nem is értem, hogy gyárilag miért nem úgy csinálják. Pl. a csapnál lehetne dupla lemezt.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
-
Tangerine
senior tag
válasz RandomName #90284 üzenetére
Én lehet, hogy nem zsírral, hanem inkább szappannal (nem folyékonnyal) kenném be a csúszófelületet egy ágyban.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
Inhouse
őstag
válasz Bile Demon #90292 üzenetére
A furat nem gond, meg lehet járatni benne a 7-est annyira, hogy átmenjen a dekopír lapja. Vagy 2 közeli furat, és azt szakítod át a fúrószárral, a gépet mozgatva.
Arra már nem emlékszem, hogy milyen finom lappal vágtam, de szerintem ezen nem finomkodtam, úgysem fog látszani. Viszont lekentem szilikonos tömítővel a vágott felületet, mégiscsak vizes környezet.
A mosogató lefogatónál is voltak szívások, de megoldottam. Nagyon vigyázz, mert a mienknek a széle, vagy akár a csap furatnál is borotvaéles volt!
Én nem tudom elképzelni ezt a szilóval kinyomod dolgot. Raktam szilikonos vízvető szegőt, az tud idomulni, nem válik el. Annyi, hogy úgy kellett tologatni a mosogatót, hogy a hátsó pereme és a fal között legyen annyi hely, hogy odaférjen.
Elöl ennyi maradt a függőleges merevítő lapig:
Hátul meg ennyi:
Ez meg fent a hely a szegőnél:
Huhh, szétcsapom az asszonyom, ez képen elég szarul néz ki. Egyébként élőben nem ilyen durva!
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
hzsolee
őstag
válasz tothjozsi96 #90288 üzenetére
Jó én inkább nem folytatom ...😁
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Bile Demon
őstag
válasz Inhouse #90278 üzenetére
Tudom, mire gondolsz.
A probléma ugye az 50cm mély szekrény. És az 50cm mély gránit mosogató (48cm-es kivágás kell). Nem árt ha az ajtó csukható és még valami takarás is marad az ajtó és a mosogató között felül a munkalap alatt. A hátsó farost tetejéből levágok 15cm-t. És alatta kötöm össze a két oldalát (ha nagyon nyeklene).Kb. középre fog esni a mosogató, figyelembe vettem 1cm-t a csempének, nem lesz vízvető, hanem a munkalap fölött fog indulni a csempe, egy fuga magassággal, és ki lesz szilózva.
Emiatt lenne jó rögzíteni a falhoz is, hogy ne váljon el a szilózás. Gondoltam egy lécet felcsavarozok a falra. A fal nagyjából egyenes, legalábbis munkalap szinten hozzáegyengettem a falat a munkalaphoz. 2m-es hosszban +/-1mm maradt benne, alapból pont egy kis domb volt középen, épp úgy, hogyha a munkalapot jobb oldalt a sütőnél nyomtam a falnak és párhuzamos volt a sütővel, akkor a bal vége, ami szabadon látszik 5mm-t elállt a faltól.
Mindegy most jó, egy papírlapot ha végighúzok mögötte, akkor 4-5 helyen is elakad. Így már nem hintázik a munkalap, ha nekinyomom a falnak.
Egyenes lécet nem találtam. Persze görbe is lehet végülis a funkcióját ellátja. GK profilok is maradtak, de azt nem tudom, hogy tudnám ide felhasználni. Arra is gondoltam, hogy 40x40mm sarokvasakat veszek és megfogatom pár ponton.A profik nem tudom, hogy csinálják, 50cm szekrényről, nem találtam infót.
1. 60cm-es (55) bútort használnak
2. odacsavarozzák a falhoz a sínt, ráakasztjákCsapot odapróbáltam, 50mm csaphosszabítót, sarokszelepet felszereltem, lefolyónak is betettem az 50/40mm szűkítőt, szifon magasságát ellenőriztem. Minden jó helyen van, talán a legnagyobb gond, hogy a felesleges flexicső hogyan legyen összegyűrve.
Szóval a fél délután elment a mosogató helyének optimalizálásával és az előkészületekkel. Feljelöltem a mosogató helyét a munkalapra. Csak azért nem vágtam ki, mert nem ment át a dekopírfűrész a 7-es lyukon, amit fúrtam és nem volt nálam 8 vagy 9mm-es fúró.
Volt nálam kézi körfűrész. Gondolom jól tettem, hogy nem próbáltam meg merülővágást kezdeni vele, alapból nem alkalmas rá, a magasság állítást üzem közben meg nem tartottam biztonságosnak...
Holnap kivágom dekopírral. A parkside készletből a "reverse fine wood" lap jó lehet, ha felülről vágom?Bruhe
-
lemmy71
őstag
válasz tothjozsi96 #90289 üzenetére
Ebben a kategóriában és formában, mind olyan "böszme nagy" akinek van már otthon akkus PS gépe, annak jó vétel.
Amúgy az alis gépek között is rengeteg jó van, amik nem romlanak el
A vastag vonal, nyáron a kültéri munkáknál nagyon jól jöhet (lábazat rakásnál) Bár én a négyméteres vízmértéket, rögzítem a falhoz és ahhoz rakom a lábazatot. Az biztos mint a szegénység[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz tothjozsi96 #90289 üzenetére
A zöld Bosch tizenhúsz+ éve egy jó barkácsgép széria volt, mára már a Parkside jobb... Kb mindenben.
És én nem vagyok se Bosch ellenes, de nem ajánlom a Parkside-ot sem.
Amíg írtam az fogalmazódott meg a fejemben, hogy az alatt a 28 év alatt amióta aktív kereső vagyok, mindig normális szerszámgépekkel találkoztam, vagy ha nem, akkor mindig volt valami velük. Nagy levegő, kijelentem....
Szerintem én barkácsgép rassziszta vagyok."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
tothjozsi96
addikt
válasz lemmy71 #90286 üzenetére
Jó ez szerintem! Nekem van egy Bosch Quigo zöld lézerem, az is ilyen 22-25e forint volt pár éve ha jól emlékszem! Annak a "bekapcsoló" retesze amit fel kell húzni, az elkopott. 1 fürdőt meg egy WC-t burkoltam vele, meg tényleg ilyen kisebb feladatokhoz volt befogva. Pedig Bosch... nyilván nem ez az alsóbb szegmens jelenti magát a Bosch-t, de azért gáz. Remélem ez a Parki lézer ettől többet fog tudni. Nekem egyébként nagyon bejön. Élőbe meglepően nagy ez a Parki lézer. Azon is meglepődtem hogy kofferbe adják, aztán kibontottam otthon.. rendesen nagy. A képek annyira nem adják vissza ezt.
-
tothjozsi96
addikt
válasz hzsolee #90287 üzenetére
Erre van garancia, nem úgy mint arra amit az Aliexpress-ről rendeltél. Ez az egyik dolog, a másik meg az hogy szerintem király hogy külső akkus és rámennek az akkuk amik a más Parkside termékekkel is kompatibilisek. Az hogy túl van-e árazva, én azt hittem drágább lesz mire ideér hozzánk.. Mennyinek kellene lennie, 15 ezernek? Elmész a boltba, veszel pár dolgot és fizetsz 30k-t.. Én inkább használom ezt mint a noname Ali-s lézereket.
-
lemmy71
őstag
válasz tothjozsi96 #90285 üzenetére
Arra hogy otthon felrakj pár (csempét, dísz vagy profil lécet, képet a falra, esetleg egy kéményt) arra biztosan jó. Bár beltérben otthoni munkára, egy tízen párezer forintos AEG lézer megteszi
-
tothjozsi96
addikt
Tettem be múltkor képet a 3x360-as Parki lézerről.
Facebook-ra kitett valaki két képet, hátha ez jobban értelmezhető mint amit én tettem be.
[kép] [kép] A második képen a bal oldali a sima performance lézer, a jobb oldali a 3x360-as. Így talán jobban össze lehet hasonlítani hogy akkor milyen vastag is az a vonal.. -
RandomName
senior tag
válasz j.bravo #90282 üzenetére
Átmérő.
De mivel ez a cucc műanyag, lehet azt a futópályát amin megy érdemes bekenni vékonyan szilikonzsírral, mert ami nem önkenő azt kenni kell...
Annyi a lényeg, hogy pont annyira érdemes melegíteni, hogy leszűkül, de a gyanta már megolvad benne. Így ráfogja az anyagra. Ha túlmelegíted, akkor szenesedhet, és ott jobban kopik, mint a sima anyag, vagy túlzsugorodik, és elszakítja magát....."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
j.bravo
addikt
válasz Tangerine #90280 üzenetére
+RandomName
Nem rossz tipp, köszi!
"Zsugorcső gyantás 95-26/1000 fekete SRH2" - ezt jól értelmezem, hogy alapállapotban 95 mm, hőlégfúvós kezelés után pedig 26mm, és 1 méteres szálban adják?
A megszokott nomenklatúra (amit nem ismerek, de remélem ti igen) szerint a 95 ill. 26 mm átmérőre, vagy kerületre vonatkozik?
Ha kerületre, akkor nem is olcsó ez a megoldás. Átmérő esetén baráti[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Szevasztok! Ez lenne itt a feladat, amit meg kék oldani. A (mérsékelten topikhű) megoldást tudom, vegyek egy új ikeás ágyrácsot, szabjam ki ami nem kell belőle (jelenleg a motorral mozgatott, emelhető részre átcsoportosítottam az ép kupakokat, tehát a fixen vízszintes részre kell csak), nyikorgás ellen meg tegyek alá valami filcet vagy kiszuperált biciklibelsőt vagy ilyesmit, de ha esetleg mégis tudtok olyan helyet ahol gyorsan*, nem aranyárban vásárolhatók ilyen gumikupakok (ld. második, fehér színű termék a táblázatban) akkor kérlek osszátok meg velem
*Budapesthez (Dél-Pesthez) közeli fizikai bolt vagy roppantgyors webshop egyaránt jó.
B terv, hogy agyalunk közösen, mi lenne a legmegfelelőbb anyag a terhelés alatt, fa felületen csúsztatva mozgatott fa nyikorgása ellen.
Leragaszthatom zöldsárgával is, de a szalagnak az a vékony anyaga gyorsan elkopna szvszMiiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Inhouse
őstag
válasz Bile Demon #90261 üzenetére
Mielőtt bármit vágnál, vagy rögzítenél fixen, a mosogatót alaposan mérd le és szimuláld a vágást, mert utána már nem tudod korrigálni...a csapot is érdemes odapróbálni...
Nekem mm-ezni kellett, hogy kijöjjön, ne lógjon ki a bútorból, legyen elég hely a falig, a szegő is odaférjen, meg nagyjából középen is legyen.
Engem nem zavart pár cm mögötte, amúgy kellett a hely, mert nem volt minden ponton egyenes a fal, meg vezetékek és csövek is oda kellett férjenek.
A munkalap első részének alján van egy vízorr csík, annak kívül kell esnie a bútor frontján.
Minden kívánalomnak egyszerre kell teljesülnie, nem egyszerű.
Az alsó bútorokat egymáshoz fogattam, meg ezekhez a munkalapot, de a falhoz szerintem nem. Az már akkora súlyt képvisel, hogy nem fog mászkálni...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
macilaci78
nagyúr
Nekem az nem tetszik a PS lézerben, hogy gyenge fényben nagyon erős a lézer zöld fénye és a falról visszaverődő is zavar, nehéz "célozni", hogy a kb 2 mm vastag vonalon belül mindig ugyanoda essen a jelölés. Egy fényerőállítást elbírna még szerintem. Amúgy otthonra jó.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz RandomName #90229 üzenetére
A videón a parketta alatt nem szurok van, hanem vakpadló és arra szegezve a parketta.
A többi stimmel: vérrel-verítékkel fel kell szedni legalább annyit, hogy a sérült alépítményt tudd javítani.
Ez a PUR-habos megoldás csak lakáseladás előtt működik.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Bile Demon
őstag
válasz tinygoblin #90271 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de az enyém nem ilyen. Csak emelni kellett az elejét és kipattant. A visszarakáskor kellett előre húzni a szürke fület, hogy beakadjon.
Bruhe
-
lemmy71
őstag
Először azt hittem hogy olyan mély a repedés, de csak megkaparta és így csalós a kép. Így akkor az üvegszövet is jó, főleg ha most csak egy tisztasági festés lesz.
Amúgy törött falnál ha vastag a vakolat, akkor gk -t ragasztok a falazatra és úgy hálozom. Negatív sarokba homlokzati hálós élvédőt teszek. -
tinygoblin
csendes tag
válasz Bile Demon #90245 üzenetére
Szia!
Az enyémet úgy lehet kivenni, hogy alul össze kell nyomni a rögzítését. Kb. ilyesmi lehet a tiéd is gondolom - nekem ez segített: https://youtu.be/hd0bcwTbSy8
Üdv. TGSzopás útján terjed a tudás.
-
tothjozsi96
addikt
Nem tudom mi a minőségbeli elvárásod, de ha szeretnéd hogy szép legyen legalább 1 sor vékonyabb glettet vigyél fel rá. Háló nélkül ez pár év múlva pont ilyen lesz mint most. Mindenképp tegyél a repedésekre! A sarokba is át kellene fordítani. Hálót lehet kapni m2-re. Nem kell egész tekercset venni. Nagyon minimális költség, kb 4-500ft/m2 áron adják! A vékony glettből meg veszel egy kis 5kg-ost az bőven elég lesz!
Szerintem szánd rá most az időt mert később bánni fogod!
-
kzkz
őstag
válasz lemmy71 #90263 üzenetére
" Azokra nagy repedések, olyan mint ha alatta a fal is törött lenne"
Hát eredetileg csak a festéken láttam, hogy vannak törésvonalak, azt elkezdtem egy lapos csavarhúzóval tágítani, mélyíteni, hogy a glett tudjon hova tapadni. Aztán ez lett belőle, ahelyett, hogy gletteltem volna, kb. 2 órát vakartam a festékdarabokat...Lehet, hogy a fal is megtört mögötte a 30 év alatt, de nem kezdek el mélyebbre ásni , bőven elég ez is. Ezt a kb. 4m2-t megpróbálom leglettelni, aztán meglátjuk mi lesz. Remélem 10 évet kibír, utána majd hívok egy festő szakembert
-
kzkz
őstag
válasz tothjozsi96 #90264 üzenetére
Pont ilyen finofill 1-30mm -t vettem még mielőtt elkezdtem kaparni, a lyukakhoz, meg a repedésekhez. Persze akkor még nem gondoltam hogy több négyzetmetert kell majd eldolgoznom...
Remélem háló nélkül is jó lesz 🙂
-
tothjozsi96
addikt
Szia!
Ha nem tudsz glettelni akkor ne kapard tovább.
Bízni kell benne hogy nem jön le más helyen is, nem pererg majd vissza hengerezés közben. Egyébként ha meg tudsz glettelni, bár gondolom akkor nem írtál volna ide, de akkor be lehetne hálózni telibe FinoFill-el. 2x még átglettelni FinoBello-val, és akkor szép tud az lenni! -
lemmy71
őstag
"Van olyan alapozó, ami kb. 1mm vastag?"
Persze van, ha legalább ezerszer átkened
Ha normálisan meg akarod csinálni, akkor még van ott mit kaparni. Azokra nagy repedések, olyan mint ha alatta a fal is törött lenne Azt a részét mélyen ki kell kaparni és felxi csempe ragasztóval lehálózni, utána átglettelni. -
kzkz
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem egy szobát kifesteni, mert csomó lyuk és repedés volt rajta. Ahogy a repedéseknél kapargattam a spaklival, hogy a laza részeket leszedjem, elkezdett lejönni fél tenyérnyi darabokban a festék. Úgy gondoltam, hogy a laza részeket így leszedem akkor, csakhogy már 4m2 lejött, kb. most értem oda, hogy már nehezebben jön le a festékréteg,
most már tényleg erősen kaparni kell.Most ugye az a gond, hogy ennyit vissza is kellene glettelni :) A kérdés az, hogy egyáltalán jól csináltam-e, hogy ennyit lekapartam? Vagy csak a nagyon lazát kellett volna leszedni?
A képen talán látszik az átmenet, ahol tartok, fentről kezdtem, ott jött le könnyebben, lefelé és oldalra haladva már nehezebben. Ez a rész egy tetőből kiugró szoba fala, és ahol leszedtem, kb. ott van a szabadban a külső része, itt lehetett nagyobb a hőingadozás, meg az ablaknál. A ház 30 éve épült kb., tégla, ez egy tetőtéri lakás.
Van olyan alapozó, ami kb. 1mm vastag? Akkor itt azzal kenném le a glett helyett...
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
Elkövettem azt a hibát, hogy 50cm mély bútort vettem. Azt javasolja az összeszerelési utasítás, hogy a munkalap 5cm-t lógjon előre a vázhoz képest és úgy rögzítsem. Ilyenkor viszont 5cm hely marad mögötte.
A munkalapból nem akarok 5cm-t vágni hosszában, kell a hely a mosogatónak (50cm*86cm). Inkább vágok egy 5cm-es csíkot a résbe.
A kérdésem inkább az egész rögzítése. A szekrényeket kiszinteztem, nem billegnek függőlegesek, de gondolom a falhoz is kellene rögzíteni a munkalapot hogy ne tudjon elmozdulni. A szekrényeket meg majd a helyén tartja a munkalap. Ez így jó lehet?
Hogyan célszerű rögzíteni?Bruhe
-
6030D
őstag
Köszi a válaszokat, akkor ahogy sejtettem. Így nagy távra tényleg gáz, de szobán belül kisebb munkákra jó. Na nem, mintha venni akarnék.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
hzsolee
őstag
Ezek után már kíváncsi voltam az óccó alis lézeremre. Papíron 1mm a "tévedése" 7 méteren. Elég érdekesen adják meg
Közvetlen közelről olyan 2 mm a lézerLakáson belül nem tudtam nagyobb távolságot vizsgálni. Kültéren meg nappal úgysem látok belőle sz@rt sem... tapasztalat
Mondjuk azért azt hozzáteszem nem mindegy milyen színen nézzük. Mert ugye fehéren "szétterül", a fekete meg kissé elnyeli.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
-igu-
addikt
"a közeli falon vékony a lézer, 6 m-re meg vastag?"
igen, a "vetitett kep" vastagodik fel, elvileg a vonal kozepe van ugyanottes ha mar szintezo lezer, van nekem is kerdesem: azt a funkciot milyen neven keressem, ami mondjuk egy asztallap kozeppontjat vetiti fel a mennyezetre?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
A Zéé
addikt
Ezek a vetített vonalak vastagodnak, ahogy nő a távolság. Ami fél méteren már 3 mm vastag, az 10-15 méteren simán lesz 4-5 is. Ha mindig a tetejéhez mész, akkor elmegy a szinted. Ez kis helyiségeknél nem gond, mert olyan kicsi az eltérés, hogy nem számít, de nagyobb távon a szükségesnél nagyobb pontatlanságot hozhat. Pl. Egy csatorna csövet nem tudsz emellett minimális lejtéssel rakni, mert az ilyen vagy-vagy lesz a végére... Amikor harcolni kell a mm-ekért, akkor rengeteget számít.
Elvileg a jel közepe kellene legyen mindig a pontos. Egy 4-5 mm-es jelvastagságnál már megint saccolás lesz, hogy vajon hol van.
A korábban valaki által linkelt DeWalt szintezővel én is sokat dolgoztam korábban, az 10-12 méteren is tudta a ~ 1-1,5 mm vastag jelet.
Otthon kartonozni, meg a fürdőt kiburkolni jó lehet ez is, de precíz munkára nem ez való sajnos továbbra sem.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
tothjozsi96
addikt
Hát, jobb lenne a vékonyabb vonal, mert az pontosabb önmagába, ha nem vastag a vonal. Meg amúgy ha burkolásra használja az ember, azért ez a vastag vonal ez meg tud viccelni. Tudom hogy meg kell tanulni lézerrel burkolni és utána lehet magyarázni, de ilyen vastag vonallal nehéz, van egy másik lézerem az is kicsit vastag vonalat vetít és megtudja vezetni az embert.. Szóval egy hajszálvékony vonalhoz sokkal könnyebb menni mint egy vastaghoz.
Majd ma megnézem egy nagyobbacska szobában hogy ott mit mutat, de gondolom úgy sem lesz vékonyabb a vetített vonal.
-
6030D
őstag
Okosítsatok fel légyszi. Miért gond a vastag lézer? Ha meghatározom, hogy mondjuk mindig a vastag lézer teteje lesz a vízszintem, az egy adott falon vsz, nem?
Ha mondjuk egy 10 m-es helység közepén van a lézer, akkor boltívet rajzol a két sarok között? Illetve ha egy szoba sarkába lerakom, akkor a közeli falon vékony a lézer, 6 m-re meg vastag? Utóbbi esetekben értem a problémát.[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
-
hzsolee
őstag
válasz tupacamaru #90248 üzenetére
A gázcsövön az minimum fél centinek tűnik...háááát
-
Dani_kp
addikt
válasz tothjozsi96 #90247 üzenetére
Nekem a régebbi performance van, az vízszint 360°, függő pedig 180°, illetve beépített akkus. Komolyan 2 hete használtam utoljára, de nem rémlene, hogy ilyen vastag a lézer vonala.
https://ingatlan.com/33821564
-
tupacamaru
veterán
válasz tothjozsi96 #90247 üzenetére
Ettől még az Alis is jobb szerintem. Nekem volt Beko 3 tengelyes, de eladtam mert aljzatolni is kellett, és vettem egy Hilda négy tengelyeset, annak az alján is van. Szerintem nagyon megérték az árukat.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
PitLee
őstag
válasz Bile Demon #90245 üzenetére
Ez hasonlít rá nem ?
Sziasztok! Kértétek a Fiók összerakást! StrongBox - Balázs Balogh
https://youtu.be/AhnygTJnkms?si=6lGehJUe1H6Q0RyF -
Bile Demon
őstag
válasz RandomName #90238 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Próbáltam emelni érzéssel az elejét. Felemeltem a fióknál fogva az egész alsószekrény vázat (üres), de nem akadt szét. Közben próbáltam a szürke fület hátratolni, de nem mozdult. Lehetséges, hogy mégis emelni kell, csak erősebben, mint a súlya.
tinygoblin: "PREMIUM BOX" feliratos dobozban volt a vasalat, lengyel gyártmány. A leírás csak annyit ír, hogy "lift up". Vagyis emelni kellene.
Az előlapot le tudtam venni, ahogy írod. Arra rájöttem, amikor raktam össze a fiókot, úgy kellett kihalászni a vasalatból azt az alkatrészt, amit az előlapra kell csavarozni.Bruhe
-
RandomName
senior tag
Oké, oké.... Benéztem. Bocs mindenkitől.
Köszönöm, hogy figyelmeztettek a tévedésemre, és nem trollkodtok szét.[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
hzsolee
őstag
válasz RandomName #90237 üzenetére
Bocs, de a fok az az önszintezés. Tehát ennyit enged meg ha nem teszed le vízszintesen. A felette lévő +/- 0,2mm/m a pontossága...
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz tothjozsi96 #90240 üzenetére
Tévedtem.
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
A Zéé
addikt
válasz Ryan_Sanchez #90235 üzenetére
Azt nézd majd meg légyszi, hogy mennyire vastagodik fel a lézer vonala, illetve, hogy mennyire áll be ugyanoda, ha átrakod. PS lézereknek korábban ezek voltak a bajaik.
RandomName
Az a 4 fok az az önbeálló szintezés mértéke, nem a pontosságé! Ott van, hogy 0,2mm/m[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
tothjozsi96
addikt
válasz RandomName #90237 üzenetére
Ezt te se hiszed el, igaz?
-
tinygoblin
csendes tag
válasz Bile Demon #90236 üzenetére
Szia!
Ha ez az IKEA fiók, akkor oldalt benyúlsz ph csavarhúzóval, és elfordítod a reteszt, és lehúzod az előlapot.
Kell hozzá erő, ne lepődj meg, rugó ellenében kell csinálni.Üdv. TG
Szopás útján terjed a tudás.
-
RandomName
senior tag
válasz Bile Demon #90236 üzenetére
Ez nem az enyhén felfelé húzva szétakadós?
-
RandomName
senior tag
válasz Ryan_Sanchez #90235 üzenetére
Ok. De tudod mennyi a +-4 fok?
10 m * sin(4°) ≈ 0,698 m
Azaz 10 méteren kb +-69.8 cm a garantált pontosság."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Bile Demon
őstag
Ezt a fajta fiókot (az egészet, nem az előlapot) hogyan lehet levenni a sínről?
Amikor beraktam, akkor azt a szürke műanyag fület előre húztam. Most viszont nem tudom hátratolni, valami reteszeli.
Bruhe
-
Ryan_Sanchez
tag
válasz RandomName #90215 üzenetére
Végül megvettem, ha érdekel valakit itt vannak az infók. Szerintem megérte.
Alisat nem akartam, sem elemeset. Erre 5 év gari van elv.
-
RandomName
senior tag
Google első találat. [link]https://onlinefestekbolt.hu/termek/60mp-pisztolyos-ragasztohab-750ml/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAvbm7BhC5ARIsAFjwNHu2JIqVa4vKsHhixDBZcqS9SsL_aeBpFvbZ9hXf_x4dZZs846KM7DsaApmgEALw_wcB
Sima ragasztóhab, ami kb nem köt a parketta alatti porra.
Nem. Ezt úgy szokták, hogy vérrel-verítékkel heroin áron felszedik a parkettát, egyesével lekapargatják róla a szurkot, felkaparják a szurkot a betonról, padlókiegyenlítőzik, ami olyan parketta azt javítógyalulás után, a többit meg csak simán lerakják valami modern ragasztóba, utána amit láttál, többszöri csiszolás, lakkozás, ilyesmi.....
Ez is szép, de nem fog annyit bírni, mint az előző... Pont a hab miatt...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Van itt ez a parketta felújítós videó. Az ötlet anno az én fejemben is megfordult, de irgalmatlan gányolásnak gondoltam. A hozzászólások között többször előjött a kérdés, hogy milyen habot használnak. Mindig azt írták, hogy nem sima PU, hanem valami spéci. A narancssárga tuti sima hab, annyi extrával, hogy express gyors kötésű, és jó drága is.
A kérdésem végülis: ezt tényleg így szokták?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
RandomName
senior tag
válasz RandomName #90225 üzenetére
Most nézem a képeket. Az bizony FBS.
Akkor az volt a menő. Ma már valami mást használnék, de az is fent van még a falon."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
RandomName
senior tag
Valami soudal. Fix all, T-rex sorozat.
De. Kb amúgy tökmindegy mit használsz, alapkoncepció a ragasztásban az amikor 2 üvegdarabot vízzel ragasztol össze. kb nem tudod széthúzni, csak eltolni egymáson. Egy ilyan felületi izé erő csinálja meg ezt első körben. Tehát ha bármilyen általam, vagy bárki más által javasolt megoldást használsz, akkor figyelj arra, hogy ne legyen olyan vastag a ragasztó, hogy az tudjon elszakadni/nyíródni. 5-8 kg súlyig kb filmszerű réteg kell az egyik felületre, ha sima. Réteget max akkor növelünk, ha pl valami rücsi van rajta, de akkor is max annyira, hogy kitöltse azt.
Kb kimaszkolod a felületet, rátolod a ragacsot a tubusból, vagy kartusból, szétkened egy majdnem filmrétegszerű vastagságra, rányomod olyan erővel a ragasztandó tárgyat, hogy ne maradjon felesleges ragasztó a két felület között. Vársz, örülsz. Eltakarítod a maszkolószalagra kinyomódott ragacsmaradványokat, használod évekig.
Szerk.: 10 éve májusban tükörre kellett felszerelni egy lámpát. Kicsi volt a talpa, így melegítettünk plexit, ráhajtogattuk a talpra, körbevágtuk méretre, azt összeragasztottuk, majd ezt a kombót (szerintem) sima Soudal Fix All Turbo-val a fentiek szerint felragasztottuk a tükörre. Másnap ráraktuk a lámpatestet, azóta ott van....
[link][ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Én csempézett beépített wc tartályra akartam ragasztani kukát, kefetartót meg wc-papír tartót, de semmi nem maradt rajta (a linkelt Sikaflexet mondjuk nem próbáltam). Építési ragasztó, két oldalas szalag, fbs, semmi. Végül felfúrtam. Ikea cuccok, szintén kb 1,5x3 cm fém füllel.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Hát ha ezek a szerelési "szilók" nem fogják meg esetleg valami két komponensű... Típust nem mondanék...én is csak szívok az ilyenekkel
-
-
hzsolee
őstag
Gondolom jó kicsi felület a tartórész... Ragasztani miért? Van a falban valami? Víz, falfűtés stb... Mert ha olyan ragasztó később úgyis meglátszik, akkor meg mindegy, hogy tipli vagy ragacs...
-
hzsolee
őstag
válasz Ryan_Sanchez #90210 üzenetére
Én sokkalom érte, de ez szubjektív. Aliról vettem ilyet. 18 ezer volt és még egy lézerrel több is van benne, távirányító, mindenféle tartozék van hozzá. Tripod nincs, de abból nekem már van vagy 4. Akkumulátor is van hozzá, de nyilván ezt a PS-t meg olyan veszi akinek van akkuja... mondjuk egy böszme nagy 8Ah-al mókássan nézhet ki
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
furas helyett ragasztani szeretnem a wc papir tartot a wcben.
kőre kellene fémnek ragadnia (fém a wc papir tarto es a rogzitoje is amire ra kell csavarozni).
mammuttal probalkoztam elsore, ha nem vigyazunk, lejon.
mit ajanlanatok? Gorilla epoxy? Vagy mas?
vagy halott otlet? -
RandomName
senior tag
Ott van az állvány a képen. Anélkül fémre sem rakod fel. Bár gondolom te a tripodra gondolsz.
Szóval nincs megadva pontossági osztály, emiatt én a helyszínen dönteném el, hogy megveszem, vagy sem. Volt kezdetekben olyan lézere már a Parkside-nak, ahol 7mm/m volt a kiírt pontosság, ami azért rohadtul nem pontos, meg jellemzően azok is pontosabbak voltak, de nem volt feszesebbre garantálva a gyártási szórás.
33333Ft töltő, akku nélkül. Van töltőd és akkud? Ha nincs, akkor kb +7999Ft. Ez így 41332Ft.
Ha van máshoz akkud, és ehhez nincs, akkor érdemes akciót keresni, mert kicsit megpótolva már nem barkács minőségű lézereket is lehet néha kapni.
Pl nem 3*360 fok, "csak" keresztlézer, de belépő szintű Dewalt, 0.3mm/m pontosság, elemes, tokkal, hasonló állvánnyal akció nélkül 45200Ft:
[link]"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
lemmy71
őstag
válasz Ryan_Sanchez #90213 üzenetére
Ha csak egy sima szintezésre kell, akkor jó. Bár én nem adnék érte annyit, így akksi nélkül.
-
Ryan_Sanchez
tag
Otthoni felhasználásra kell nekem, szóval 10m-en belül fogom használni az esetek 99%-ban.
-
tothjozsi96
addikt
Szerintem megéri, én is fogok venni, ha lesz.
Ennyi pénzért ha tényleg jó, akkor megéri. Én a videók alapján azt láttam hogy kicsit vastag az a vetített vonal, így azért kicsit "becsapós" tud lenni a dolog, nekem az ilyen halál vékony vetített vonalak jobban tetszenek. De otthoni felhasználásra szerintem bőven jó!! -
PROTRON
addikt
Idén jelent meg ez a konkrét típus, idehaza még nem is lehetett eddig kapni, szal magyarok között nem nagyon van vele tapasztalat, német videókból tudsz tájékozódni.
Eddig annyit hallottam, hogy elég jó a fényereje, de ezt leszámítva 10m-en túl már nem biztos hogy minden munkamenethez eléggé pontos.
Tehát az otthoni barkács kategóriához jó lesz, de ha komolyabb feladatra kell akkor megérheti többet áldozni és nagyobb márkából választani.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Ryan_Sanchez
tag
Holnap venném, jó deal ennyiért? Az állványt hiányolom azért
2ah akksi elég hozzá?[ Szerkesztve ]
-
burny
aktív tag
Sziasztok!
Itthon, tehát nem kínából, árul-e valamilyen bolt/akár itt prohardveren ilyen pc bekapcsoló gomb hosszabbítót?
Köszi!
-
Oldman2
nagyúr
Szigszalagos töltött káposzta?
-
hzsolee
őstag
Ha ne adj isten a karácsonyi készülődés eldurvul....
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 4
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...