- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz Sterilzona #89696 üzenetére
Vagy körbekérdezel, hátha van ilyesmi 110-es PVC-hez...
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Ahogy Gyarmati írta, áttolós karmantyúval. Elvágod fűrészlappal, vagy egy multis géppel.
Valószínűleg úgyis ki kell venni egy darabot, úgyhogy vagy egy darab tokos 110-es csődarab és áttoló, vagy egy sima csődarab és 2 áttoló, ez utóbbi a biztosabban véghez vihető. Előtte folyékony szappannal kend meg a gumigyűrűket, amiket ne hagyj ki!!!Üdv Inhouse
-
senior tag
Szia, vágd ki a hibás részt és új idomokkal ( áttoló, y, könyök, stb. ) rakd össze.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
ti hogyan oldanátok meg ezt a problémát ?
Fal mellett megy 110es műanyag cső, szennyvízcső. Van benne egy toldás, na ott valamikor csepeg. Azt szeretném megszüntetni, csak hát fal mellett, nem igazán férek hozzá.
Akinek van ötlete, kérem írja meg nekem. Köszönöm -
mindenes24
junior tag
válasz mindenes24 #89507 üzenetére
Erre senkinek semmi se ugrik be?
a "top 4"-ben az irrealisan dragak (50-100 EUR) vannak, reszletes technikai adatokkal az elejen, a legvegen a gyakorlati tapasztalat tablazatban, ezekre kell olcso alternativa:
[link]
[link]Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
RandomName
senior tag
Az a tippem, hogy kifejezetten ütvecsavarozóhoz van az a készlet.
Ott kell hézag, hogy ne legyen jelentős a beverődésből adódó összefeszülés.
Már bitfejes ütvecsavarozónál is megvan az, hogy sima bitnél le kell kocogtatni a bitet, mert befeszül a kihajtásba.
A Cro-Mo meg tudtommal nem is mágneseződik fel, így kissebb esélye van a beverődésnek.
Azaz van összefekvő felületed ami az erőt átadja, de szerszám rögzítése próbál összefeszülésmentes lenni.
De biztos van aki jobban tudja, és ha most hülyeséget írtam kijavít."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Tangerine
senior tag
válasz Top cat #89691 üzenetére
Nem muszáj azt rögzíteni. Ki kell venni, és eltenni. A parkside ütvecsavarozómon sincs lyuk, de a hozáadott 3 db fejen van lyuk meg nút is. Stiftet meg o-gyűrűt nem adtak hozzá. A lyuk egyébként hasznos lehet, ha olyan hajtót teszel a fejbe, amin van golyó. Az ez kicsit belekapaszkodik a lyukba (ha úgy teszed rá), és nehezebben jön le a fej.
Szerintem ez annak jó, aki egész nap egy méretet használ, és így biztosan nem veszik el a fej.[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
Top cat
addikt
válasz leweegee #89689 üzenetére
Elég macerás ennek a cserélgetése.
-
A Zéé
addikt
Vettem egy gépi Cro-Mo készletet, aminek minden egyes dugókulcsában van egy ilyen stift, és egy gumigyűrű:
Sosem láttam még ilyent... Ez mi célt szolgál?
Just a simple Lineman...
-
macilaci78
nagyúr
5-15 méteres HDMI kábelt használok otthon... Az USB 3 hub-hoz 3 méteres kábelt vettem. A 230V meg sima ügy.
Láttam olyan megoldást is, ahol valami kis akasztó volt felcsaravozva a lap alá (több darab) és ezekhez egyszerű spanifer húzta a gépet. Ez az akasztó lehet akár bútorfogantyú is. Talán ez a legszerencsésebb, mert neki tudod feszíteni az asztallapnak, a gép tetejére tehetsz gumitappancsot, akármit rezgéscsillapítónak. Kb ugyanazt kapná, mintha a földön állna és nem marad a gép felett meddő hely. Persze ha felfelé szellőzik, az más kérdés.
A HDD nem szereti a rezgést, mozgást. A mozgatott asztal nagyon finoman berezonálhat.
Ha félsz a HDD sérülésétől, akkor használhatsz notebook HDD-t, esetleg rezgéscsillapító rögzítéssel. A következő lépés, hogy a PC-ből egy külső tárolóba, NAS-ba teszed és oda dolgozol.A maradék anyagot méretre vágva, élzárva felhasználhatod. Esetleg kis párkány elöl, hátuk, hogy a gép ne csússzon le, oldalt pedig tartja a bármi.
j.bravo: hinta effektus... M4 helyett M8 menetes szál is van, hozzá tessauer anya és menetes hüvely is. Ha ez sem tűnik elég stabilnak, akkor a sarkokat X-ben össze lehet kötni spanolt dróttal, lánccal. A műhelyasztalom 230×80 cm, fenyő gerenda a váz és bizony inogott. Acél sodronnyal kötöttem össze a sarkokat, azóta meglehetősen stabil. Simán ráállva szereltem a mennyezeti világítást.
De ha azon múlik, két lemet meghajlíttat U-alakban, élére állítva az egyik végét felcsavarozza az asztallap alá, a másik végére meg az alsó polcot csavarozza.De ha olyan a ház szerkezete, akkor simán átfúrva a tetejét fakötésű alátéttel felcsavaroznám az asztallapra.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
j.bravo
addikt
Kérdezz rá HDD-s szaktopikban, mi most a helyzet ebben a kérdésben.
Engem kissé aggaszt hogy percenként 7200-at (vagy adott esetben meg többet) forog a tányér és felette a hajszállal összemérhető légrésen ül/úszik az író/olvasó fej, vizionálom ahogy a fej árkot karistol a mágneses rétegbe amikor véletlenül belerúg valaki a gépházba. De lehet hogy ezen félelmeim alaptalanok, mert a laptop vinyóknál is megoldották valahogy már elég régen (bár ott indokolt is volt, asztalinál vitatható), illetve a földön is bele rúgni véletlen, azt is kibírják, továbbá lehet hogy épp a gyors forgás miatt olyan légpárna van hogy simán kivéd egy ilyet.A menetes szár zseniális (thx macilaci78 !) tessauer anyával elég stabilan kapaszkodik a lapban, bár hintaként azért viselkedhet az alsó lap, ha csak a négy sarkán van ilyen hajlékony megoldással lógatva.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Ukeve
tag
válasz j.bravo #89679 üzenetére
Köszönöm mindhármótoknak a választ!
Héraklész: a korábbi megoldás ilyen volt, hogy rugalmasan követték a kábelek az asztallap mozgását. Ez funkcióját tekintve tökékeletesen működött, viszont egyrészt nem volt esztétikus (tudom kábeltakaró), másrészt ott a gépház egy szekrényen volt elhelyezve, viszonylag magasan. Most erre jelen pillanatban nincs lehetőség, mert ki lett cserélve a teljes szerkezet, így csak a földre tudom lerakni a gépet. Mivel viszonylag magas vagyok (190+), így emelt állapotban a világon nincsenek olyan hosszú kábelek, amik elérnek a talajtól a monitorokig. Ezért gondolkodtam ezen a megoldáson.
Bravo: Ez a függesztett polcos megoldás viszont nekem tetszik, még maradt is egy kevés a bútorlapból, amiből meg lehetne csinálni magát a polcrészt. Ha ez se jön be, akkor marad a hilti szalag. Üzemel a gépben egy HDD, ennek tényleg akkora problémát okozni, ha naponta párszor egyenletes mozgással, viszonylag óvatosan fel-le mozogna?
macilaci78: Jelen pillanatban 8320g a gép kábelek nélkül. A menetes szál nekem is eszembe jutott. 1,5 éve így van felrögzítve az erkélyen a klíma kültéri egysége és tökéletesen üzemel. Nyilván nem a legesztétikusabb, de működik.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Milyen súly?
Nálam egy darab fenyő lap van egyik oldalán felcsavarozva a függőleges oldallapra, a belső oldal pedig menetes szálról lóg.
Neked ha nincs oldal, ami a lappal együtt mozog, a menetes szál akkor is jó. M6 szál, 4 tessauer anya a lap aljába, a másik végére menetes hüvely (bútorösszehúzó csavar anya része) és egy tetszőlegesen választott lap.
Vagy 2 szál hilti-szalag.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #89678 üzenetére
Szerkesztési időből másodszorra már kicsúsztam.
Szóval, nyilván ezek sokkal nagyobbak, de ha építenék vagy építtetnék, ilyesmi kialakításban gondolkodnék, mint
a) ez a garázs tetejéről függesztett tároló, (a mennyezetre is sín fekszik fel és több helyen fel lehet dübelezni/csavarozni), vagy
b) ez a függesztett polc, nyilván csak egy lappal. Ennél is legalább két-két helyen csavaroznám a felső sínt az asztallap aljához.Méreteket, árakat ne is nézd, csak a kialakítás jellegére kerestem képet.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
A topikhű megoldás az lenne, hogy veszel hilti szalagot, és abból formázol valami tartót
Persze a végén betekerve zöld-sárgával, legalább egy szakaszon.Nekem is szimpibb lenne valami olyan megoldás ahol szimmetrikusan, mindkét oldalon van függesztő elem, de ha ezt esetleg az emelhető asztal megfelelően merevített fém szerkezetéhez tudod ezt csavarozni (az asztallap helyett) akkor akár jó is lehet.
Mondjuk ha a gépházban üzemelne HDD is (nem csak SSD) akkor én se mozgatnám inkább. (tudom, a maiak már védettebbek mint a 20-30 évvel ezelőttiek, de akkor is)
[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
Szerintem nem jó ötlet ilyet használni, mert azon a kis területen húzni fogja az asztallapot, míg a lábak felfelé tartják azt. INkább a kábelekkel kellene valamit csinálni, hogy rugalmasan lekövesség a perifériák közeledését-távolodását. Erre számtalan módszer létezik.
A billentyűzetet és az egeret kapásból cserélném kábelmentesre. A monitorkábelt mondjuk lazán, S-alakban rögzíteném, hogy mozoghasson. A hangsugárzókét még könnyebb ilyen módon elhelyezni egy csatornában, esztétikusan. -
Ukeve
tag
Sziasztok!
Másik topicot nem találtam, így hátha itt majd tudtok segíteni nekem. Asztallap alá szerelhető PC tartót szeretnék venni. Ezt néztem ki első körben: [link] Esetleg erről van-e bárkinek véleménye, vagy ha nincs, akkor tudnátok-e ajánlani más alternatívát? Egyelőre olyan 10-15 ezer Ft körül szeretnék áldozni rá, de ha ennyiért nincs jó megoldás, akkor muszáj lesz tovább nézelődni. Alapvető elképzelés az lenne, hogy az emelhető asztallal együtt mozogjon majd a gép is, így ha valakinek van teljesen más ötlete/megoldása, azt is szívesen fogadom. A ház, amit tartania kellene egy COOLERMASTER MasterBox Q300L.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
btoth0413
kezdő
mik vannak te jó ég, mennyi jó ötlet
ᴀ ꜱᴢáᴍíᴛóɢéᴘ ᴍűᴋöᴅéꜱᴇ ᴀ ʟᴏɢɪᴋáʀᴀ éᴘüʟ. ᴇᴢ ᴀᴢ ᴇʀőꜱꜱéɢᴇ, ᴅᴇ ᴇʙʙᴇɴ ʀᴇᴊʟᴇɴᴇᴋ ᴀ ᴋᴏʀʟáᴛᴀɪ ɪꜱ.
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
A 3-4 jegyű kód csak egy hozzárendelt szám az adott univerzális távirányító által ismert kódok listájában szereplő tételekre. Nem egy gombnyomás kódja, ezen a számon az univerzális távirányítóban tárolt, az adott készülékhez tartozó összes kód benne van.
Az Arduino-s megoldás a gombnyomásra adott jelsorozat megfeleltetése hexában. Tök jó, annak aki ezzel foglalkozik, de te nem sokra mész vele.
Viszont vehetsz egy taníthatót és arra felprogramozod mindkét távirányítót, és máris csak 1 eszközt kell használnod. Régen még a Lidl is árult ilyen szembefordítom és megtanulja a gombokat stílusút, manapság meg nem nagyon van...csak a számítógéppel programozható, abból is inkább a spec infrás egységgel... Én vettem anno miniUSB csatlakozón keresztül programozhatót, sokszor megoldotta már a hasonló gondokat. De már az sem kapható...Üdv Inhouse
-
daninet
veterán
A távirányítókat nagyon nem ismerem, ez egy hexadecimális kódot ad vissza ami gondolom valami táblázatból kinézhető hogyan etethető meg a távirányítóval. Amugy az univerzál távirányítónak nincs olyan módja amikor egymás felé fordítod őket és az egyik tanul a másiktól? Az erősítőmé ilyen, áttanítottam az összes gombot.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
8
senior tag
válasz daninet #89668 üzenetére
hú ilyen megoldásra nem számítottam
Mármint ez azt a négyjegyű kódot adná vissza, amit be kell ütnöm a telekom távirányítóba? (és nincs benne a manualban)
Vagy a vortex tv gyári távjának a bekapcsoló gomb kódját? Ez hogy segítene nekem?52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
daninet
veterán
Egy arduinoval és egy IR szenzorral ki lehet olvasni a kódot. kell egy ilyen vevő meg valami olcsó ardu alaplap
Van arduinohoz ez IRremote nevű library ami pont ezt fordítja.#include <IRremote.h>
const int receiverPin = 11; // Pin connected to the output pin of IR receiver
IRrecv irrecv(receiverPin); // Create IR receiver object
decode_results results; // Create a structure to store the results
void setup() {
Serial.begin(9600); // Start the serial communication
irrecv.enableIRIn(); // Start the receiver
}
void loop() {
if (irrecv.decode(&results)) { // If a code is received
Serial.print("Received code: ");
Serial.println(results.value, HEX); // Print the code in hexadecimal
irrecv.resume(); // Receive the next value
}
}
Serial monitorban látod majd a kódot
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
leweegee
aktív tag
Próbáld meg a gaba vagy vestel kóddal, az ilyen kevésbé ismert márkákat általában a két említett gyártó deszkáival szerelik, hátha szerencséd van. Ha van hozzá affinitásod kapd le a hátulját és nézd meg milyen lap van benne, a vortex csak matricázóüzem, valamelyik nagyobb gyártó áll mögötte.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
8
senior tag
Komoly témával kapcsolatban fordulok hozzátok, hátha más is belefutott már ilyenbe:
Telekom iptv butaboxhoz tartozó táriványító tv-bekapcsoló gombját próbálom rátanítani egy olyan tévére, amihez nem találok kódot a leírásában. A kódok többségét kipróbáltam, ismeretebb és noname gyártókat, nem jártam sikerrel.
Ilyen a távirányító:
https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/univerzalis-taviranyito-hasznalati-utmutato-0613.pdfIlyen a tv: Vortex LED-32ZS44DC (2017-es butatévé)
Alin a következő márkákhoz ajánlják még a különféle vortex tévékhez való távirányítót: Diamant, Dyon, Gerhard, Hisense, Tesla, Vanguard
Ezek közül amihez van kód a táv leírásában, azokat kipróbáltam, egyikkel sem kapcsolja.
Itt egy másik hasonló távhoz van egy bővebb kódlista, amit telekom support ajánlott az én távomhoz is, "próbálkozzak" https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/univerzalis_taviranyito_hasznalati_utmutato.pdf de sajnos ebben sincs Vortex. "Vortec" nem müxik. Az összes kódot végigpróbálni szerintem kb egy hétig tartana, nem olyan egyszerű beprogramozni.Sajnos hdmi cec nincs (tehát a box bekapcsolása nem triggereli a tv bekapcsolását, egyik hdmi porton sem).
Mit tudnék tenni, hogy a box távjáról kapcsoljam be-ki a tévét a gombjával?
Esetleg egy titkos tanítás mód (kód helyett) ami nincs dokumentálva?
Vagy Vortex tévével kapcsolatban belefutott már valaki ilyenbe és talált megoldást?, Más gyártó aminek kódja jó a Vortex tévékhez?
Esetleg egy másik táv a boxhoz? De hol találok olyan univerzális távot, ami tujda ezt a boxot kezelni, és ezt a vortex tévét kezelni, és van rajta két külön gomb a box és a tv be-kikapcsolásához?
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
^Boss
őstag
Koszi szepen a tippeket! Megnezem oket
-
daninet
veterán
én B&D Workmate 301-et használok megelégedéssel. Van egy nagyobb darab konyhából bontott munkalapom, mikor plusz felület kell rádobom a bakokra. De önmagában is jó egy csomó dologra.
-
Tangerine
senior tag
Felfogatnék zsanérokkal (vagy zongorazsanérral) egy fa lapot a hosszú oldalánál a falhoz fixen. Két kivehető (vagy csukható), zártszelvényből láb a két sarkára. Mikor nem kell, alkkor le (vagy fel) lehetne hajtani a lapot a falhoz. A 2 lábat meg kivenni (vagy becsukni). Valószínűleg valami erősebb lapot használnék, pl. valami olcsóbb konyhapult lapot.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
^Boss
őstag
Sziasztok! Remelem jo topicot talaltam meg
osszecsukhato munkaasztalt/satupadot keresnek (kis hely lenne ra, ezert lenne jo ha alapvetoen a falhoz simulna, ha nincs hasznalatban). Fogalmam sincs merre induljak el… tudnatok segiteni?
alapvetoen eleg egyszeru dolgokhoz kellene: fureszeles, csavarozas, kisebb dolgok epitese, semmi nagyratoro tervek nincsenek, csak haz koruli barkacsolas (pl fa madareteto, stb)[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz DeFranco #89657 üzenetére
Ad1. nem volt a mondatban altalanos alany, ahhoz x/3-ban kell fogalmazni.
Ad2. "ha nem gyakorolsz rendszeresen éles helyzetet modellező szituációban, akkor inkább ne is legyen nálad, mert azonnal lefagysz, elveszik és azzal csipkéznek ki."
Egyertelmu E/2.
Amugy nem gond, nem veszem magamra nincs szo ilyenrol. Es nyelvtannaciskodni se szeretnek, cska ha mar belementunk muszaj volt. Csak azert irtam amit, mert megteveszto volt es azt hittem, hogy konkretan nekem szol.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Kábelmenedzsment kókányolás fali tapétával...
-
Barret001
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz mephi666 #89649 üzenetére
Gondolt az oda vissza irányra is és még mechanikailag is csatlakozik...mondjuk invertert kell hordani mellé...
A Quelle volt vagy 5cm vastag (és akkor még egy ilyen kiadványba be merték írni az árakat...). Sokat időztem a műszaki és a játék oldalakon...no meg az említett fehérneműs lapok is sokat voltak szemlélve...Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz Inhouse #89646 üzenetére
...én emlékszem kb 2000ig nagyon mentek a magazinok, azóta az internet majdnem mindet kinyírta...
nyaralásra fullra szoktuk pakolni mindig a kocsit: f astra-nál volt egy 320as tetőbox, amit pluszba megraktunk, de bent voltunk 3an az akkor fél éves fiunkkal, anyósom is jött, vittünk babakocsit, 2 tálca sört, hűtőládát, horgászfelszerelést, ásványvizet, tartóskaját... mindezt ruhákon és egyebeken felül azóta a b zafira már egyszerűsített sokmindent, de ezt is simán plafonig rakjuk: csak középen hagyunk egy sávot, mert szeretek kilátni a benti tükörből... nekem általában nem kell sok cucc: 1 sporttáskába simán bepakolok egy hétre, de asszony bepakolja magának és fiunknak a fél szekrényt
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Inhouse
őstag
válasz mephi666 #89645 üzenetére
Én kézi ablaktekerőt hordok a kocsiban, mert utólagos elektromos ablakemelő van benne és a vezető felőli nem tökéletes. Ha elromlana, akkor 5 perc szerelés és lehet tekerni kézzel. Persze egy kis szerszámos is van a csomagtartóban. Ez főleg a nyaralás alatt nyert volna értelmet, de még bírja.
Anno volt egy reklám, talán a Quelle magazinnak, hogy nem kell sok mindent magaddal vinned a nyaralásra, csak a fürdőruha/gatya és egy bankkártya kell...
Emlékeztek a Quelle magazinra?[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
jó hát kocsiban nálunk is van minden: kávéfőzőtől kezdve powerbankon és budipapíron át a +1felprogramozott motorvezérlőig (kb indokolatlanul cseréltük pár éve a kocsiban és úgy vagyok vele, hogy vész esetén jól jöhet ott a régi... jókora joker arra az esetre, ha az isten háta mögött romlana el a benne levő és kb én ki tudnám cserélni percek alatt... amúgy meg a javítás/programozás/csere több napos mutatvány lenne)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
DeFranco
nagyúr
válasz Top cat #89635 üzenetére
azt nem mondtam hogy normális vagyok tényleg, ne csináljátok utánam otthon, gyerekek
amúgy az a csapda, hogy ha egyszer beteszed a pakkba és befér, azt többet ki nem veszed, mert "mi van ha kell"...
alkalmanként amúgy kellhet, a dolgok többségére volt már szükség, talán pont az öngyújtóra nem, érdekes módon.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Reggie0 #89631 üzenetére
ha megnézed, melyik hsz-re reagáltam, akkor látod, hogy nem arra, hogy neked milyen zsebkésed van és hova rakod, hanem az urbánus harcművészetről szólóra
(btw. nálam (is) van minden (is), zsebkés, zseblámpa, paracord, panzertape, sim konverter, kártyaolvasó, varrókészlet, gyógyszerek mindenre, póttelefon, öngyújtó (nem dohányzom), két toll, papír, esőkabát, cipőfűző, önvédelmi aeroszol, ülőkepapír, összehajtható pohár, stb. szóval van egy kevés közöm a preppinghez, de nem is erről írtam)
-
-igu-
addikt
válasz mephi666 #89621 üzenetére
en sokaig ugy voltam vele, hogy a rend ore ritkan allit meg pengehosszt mericskelni, igy akkor inkabb magamat vedem meg, ha ugy adja ki, es majd utolag magyarazkodom a bicska vagy a spray miatt
de aztan inkabb elkoltoztem videkre, itt ritkabban balheznak a nepek[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
F.E.K..
senior tag
válasz mephi666 #89621 üzenetére
"
...közterületen nem lehet nálad gázspray
"
Ez így nem teljesen igaz.A magyar KKVE jogszabály alapján bármilyen 20 g (kb. max. 40 ml) töltettömeg alatti gázspray szabadon vásárolható, de közterületen csak a nem-paprika (OC, PV) hatóanyagú spray-k viselhetőek szabadon.(tehát praktikusan a CS és CR spray-k lehetnek nálad legálisan)
Viszont gáz-riasztó fegyverben lehet paprika tárazva (jellemzően felváltva is szokás tárazni ezeket).
Konrét jogszabály itt: [link]
"
de azt akkor mire használhatod és hogy viheted magaddal hazáig?
"
Ezek bármelyike szállítható biztonságosan elcsomagolva.
Tehát megveszed a kisbaltát a barkácsboltban vagy a 8 cm-nál nagyobb konyhakést, nem rakhatod zsebre (ha elég nagy a zsebed, akkor sem), hogy hazavidd, be kell csomagolni.Airoft fegyver sem lehet nálad például kézben és tárazva közterületen (az autódban sem), csak külön a lövedék és külön a fegyver maga, zárt és biztosított csomagolásban.
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
mephi666
nagyúr
...ja, meg hozzá egy gyújtó: általánosban játszottunk így lángszórósat anyukám hajlakkjával ...egyébként íj is lehet nálad, mert az meg sporteszköznek számít, csak támadás esetén gyorsnak kell lenni a tokból előszedéssel és felajzással
-
mephi666
nagyúr
válasz DeFranco #89620 üzenetére
...közterületen nem lehet nálad gázspray csak azt nem értem, hogy pl praktikerben is lehet kapni paprikaspray-t, de azt akkor mire használhatod és hogy viheted magaddal hazáig? egyszerűen nem tudod úgy vinni, hogy közterületet ne érints... (hacsak nem kerítésszomszéd vagy az üzlettel) ...ezért írtam a (helyesen tényleg) gázriasztópisztolyt, amire párezer az engedély és valamennyi papírmunka után legálisan viselheted kb bárhol
...amikor önvédelmet tanultam, az edzőnk hozzáállása az volt, hogy mindenhonnan a legegyszerűbb+leghatékonyabb mozdulatokat verte belénk... pont ezért, hogy stresszhelyzetben legyen esélye a rutinmozdulatnak előjönni...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Reggie0 #89618 üzenetére
ha nem gyakorolsz rendszeresen éles helyzetet modellező szituációban, akkor inkább ne is legyen nálad, mert azonnal lefagysz, elveszik és azzal csipkéznek ki.
tudom, mindenki rambó, én is hordok magammal egy kis zsebkést (bg compact scout) de eszembe nem jutna elővenni éles helyzetben.
ha érdemi védelmet szeretnél, akkor valami bika erős gázspray legyen kéznél, meg legyen bekötve a cipőfűződ, ha futni kell.
-
Reggie0
félisten
válasz macilaci78 #89617 üzenetére
Nyilvan nem kell, csak ugy nagy a kockazata, hogy alulmarad olyannal szemben, akinek van segedeszkoze. Lasd a lesbol hatbatamado Sz. Sandor esetet, akit nehany labat ero szurassal a foldrol artalmatlanitottak.
Masfelol nezd meg a kutyatamadasokat. Puszta kezzel azt sem sikerul mindig elharitani, viszont egy 8cm alatti boven eleg az artalmatlanitashoz.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Top cat #89614 üzenetére
...jó, hát aki ért hozzá, az egy playboy magazinnal úgy elver, mint a rongyot
-
Top cat
addikt
válasz macilaci78 #89613 üzenetére
Ez is 8 centi alatt van. De aki tudja forgatni, annak a kezében halálos fegyver.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mephi666 #89605 üzenetére
Gázriasztó lesz az... A 8 cm valid és a kártya formátumú személyi igazolvány is épp ekkora.
Barret001: sniccer... Borotvaéles, nem rugós a pengélye és a pengehossz is akkora, amekkorát engedsz neki, 8 cm alatti.
Pár éve igazoltattak robogóval, valami országos razzia volt, nézték a kgfb-t is az smkp kategóriához. Alvázszámot mutassam.
Kérdem a fiatal rendőrt: van nálad csavarhúzó?
Nincs.
Oké, és ahogy elővettem a bicskát a zsebemből, a gyors nyitással (nem rugós, csak ki kell csapni a pengét) már feszítettem is le a műanyag lapkát, ami az alvázszámot takarta.
Rá is kellett szólnom a rendőrre, hogy ott az alvázszám, annyira elbambult a késre.
Egy kis 6 centis Leathermann egypengés zsebkés, semmi extra.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
daninet
veterán
válasz Reggie0 #89608 üzenetére
csak egy poén volt nem fog ezzel mászkálni az utcán
13 centis. Az egész onnan indult, hogy csináltam nemrég magamnak egyet, aztán ette a kefét mert ő az ikeás kést használja vacsorához.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Héraklész
tag
Régi, porladós vakolatú falba hogyan érdemes tiplit szerelni? Polcoknak lenne.
Nagyobb lyukat fúrjak és gipszeljem? -
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz daninet #89600 üzenetére
...arra azért figyeljetek, hogy úgy rémlik max 8cm a közterületen megengedett pengehossz eléggé le vannak szabályozva az önvédelmi eszközök... kb a gázpisztoly az, amire a legegyszerűbb megszerezni a fegyverviselési engedélyt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája