Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz Inhouse #90278 üzenetére

Tudom, mire gondolsz.
    A probléma ugye az 50cm mély szekrény. És az 50cm mély gránit mosogató (48cm-es kivágás kell). Nem árt ha az ajtó csukható és még valami takarás is marad az ajtó és a mosogató között felül a munkalap alatt. A hátsó farost tetejéből levágok 15cm-t. És alatta kötöm össze a két oldalát (ha nagyon nyeklene).

Kb. középre fog esni a mosogató, figyelembe vettem 1cm-t a csempének, nem lesz vízvető, hanem a munkalap fölött fog indulni a csempe, egy fuga magassággal, és ki lesz szilózva.
    Emiatt lenne jó rögzíteni a falhoz is, hogy ne váljon el a szilózás. Gondoltam egy lécet felcsavarozok a falra. A fal nagyjából egyenes, legalábbis munkalap szinten hozzáegyengettem a falat a munkalaphoz. 2m-es hosszban +/-1mm maradt benne, alapból pont egy kis domb volt középen, épp úgy, hogyha a munkalapot jobb oldalt a sütőnél nyomtam a falnak és párhuzamos volt a sütővel, akkor a bal vége, ami szabadon látszik 5mm-t elállt a faltól.
    Mindegy most jó, egy papírlapot ha végighúzok mögötte, akkor 4-5 helyen is elakad. Így már nem hintázik a munkalap, ha nekinyomom a falnak.
    Egyenes lécet nem találtam. Persze görbe is lehet végülis a funkcióját ellátja. GK profilok is maradtak, de azt nem tudom, hogy tudnám ide felhasználni. Arra is gondoltam, hogy 40x40mm sarokvasakat veszek és megfogatom pár ponton.

A profik nem tudom, hogy csinálják, 50cm szekrényről, nem találtam infót.
    1. 60cm-es (55) bútort használnak
    2. odacsavarozzák a falhoz a sínt, ráakasztják

Csapot odapróbáltam, 50mm csaphosszabítót, sarokszelepet felszereltem, lefolyónak is betettem az 50/40mm szűkítőt, szifon magasságát ellenőriztem. Minden jó helyen van, talán a legnagyobb gond, hogy a felesleges flexicső hogyan legyen összegyűrve. :DDD

Szóval a fél délután elment a mosogató helyének optimalizálásával és az előkészületekkel. Feljelöltem a mosogató helyét a munkalapra. Csak azért nem vágtam ki, mert nem ment át a dekopírfűrész a 7-es lyukon, amit fúrtam és nem volt nálam 8 vagy 9mm-es fúró. :B
    Volt nálam kézi körfűrész. Gondolom jól tettem, hogy nem próbáltam meg merülővágást kezdeni vele, alapból nem alkalmas rá, a magasság állítást üzem közben meg nem tartottam biztonságosnak...
    Holnap kivágom dekopírral. A parkside készletből a "reverse fine wood" lap jó lehet, ha felülről vágom?

Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák