- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz Inhouse #90278 üzenetére
Tudom, mire gondolsz.
A probléma ugye az 50cm mély szekrény. És az 50cm mély gránit mosogató (48cm-es kivágás kell). Nem árt ha az ajtó csukható és még valami takarás is marad az ajtó és a mosogató között felül a munkalap alatt. A hátsó farost tetejéből levágok 15cm-t. És alatta kötöm össze a két oldalát (ha nagyon nyeklene).Kb. középre fog esni a mosogató, figyelembe vettem 1cm-t a csempének, nem lesz vízvető, hanem a munkalap fölött fog indulni a csempe, egy fuga magassággal, és ki lesz szilózva.
Emiatt lenne jó rögzíteni a falhoz is, hogy ne váljon el a szilózás. Gondoltam egy lécet felcsavarozok a falra. A fal nagyjából egyenes, legalábbis munkalap szinten hozzáegyengettem a falat a munkalaphoz. 2m-es hosszban +/-1mm maradt benne, alapból pont egy kis domb volt középen, épp úgy, hogyha a munkalapot jobb oldalt a sütőnél nyomtam a falnak és párhuzamos volt a sütővel, akkor a bal vége, ami szabadon látszik 5mm-t elállt a faltól.
Mindegy most jó, egy papírlapot ha végighúzok mögötte, akkor 4-5 helyen is elakad. Így már nem hintázik a munkalap, ha nekinyomom a falnak.
Egyenes lécet nem találtam. Persze görbe is lehet végülis a funkcióját ellátja. GK profilok is maradtak, de azt nem tudom, hogy tudnám ide felhasználni. Arra is gondoltam, hogy 40x40mm sarokvasakat veszek és megfogatom pár ponton.A profik nem tudom, hogy csinálják, 50cm szekrényről, nem találtam infót.
1. 60cm-es (55) bútort használnak
2. odacsavarozzák a falhoz a sínt, ráakasztjákCsapot odapróbáltam, 50mm csaphosszabítót, sarokszelepet felszereltem, lefolyónak is betettem az 50/40mm szűkítőt, szifon magasságát ellenőriztem. Minden jó helyen van, talán a legnagyobb gond, hogy a felesleges flexicső hogyan legyen összegyűrve.
Szóval a fél délután elment a mosogató helyének optimalizálásával és az előkészületekkel. Feljelöltem a mosogató helyét a munkalapra. Csak azért nem vágtam ki, mert nem ment át a dekopírfűrész a 7-es lyukon, amit fúrtam és nem volt nálam 8 vagy 9mm-es fúró.
Volt nálam kézi körfűrész. Gondolom jól tettem, hogy nem próbáltam meg merülővágást kezdeni vele, alapból nem alkalmas rá, a magasság állítást üzem közben meg nem tartottam biztonságosnak...
Holnap kivágom dekopírral. A parkside készletből a "reverse fine wood" lap jó lehet, ha felülről vágom?Bruhe
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Formula-1
- További aktív témák...