- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Beltéren van, konyhában. A flexik azért nem jók, mert nem biztos hogy elbírják a csapszűrőt, illetve aminek ilyen bumszli fej van a végén azokra meg valószínűleg rárakni sem tudom, mert szabvány menet kell a végére.
Ha kell vennem csaptelepet, akkor veszek egy sima szabvány hattyúnyakút, csak szerettem volna nem kidobni a kukába a ~30k-s meglévőt (azért van ez, mert már itt volt amikor vettem a lakást).[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Van egy konkrétan ilyen mosogató csaptelepem. Arra lenne szükségem flakon újratöltéshez, hogy "magasabbról" folyjon a víz, mivel ezen csapszűrő van, és túl alacsonyan van az egész.
Arra gondoltam, hogy egy 20k-s új csaptelep helyett az egészet a fal síkján 180 fokkal elforgatom (tehát alapesetben felfelé folyna a víz), és veszek rá egy ilyesmi kifolyócsövet.
Van valami hiba a számításomban azon kívül, hogy így alul lesz az állító kar?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
CHIPman
nagyúr
Üdv, erről a most kapható Parkside Ütvefúró-csavarozóról mi a vélemény?
[link] + 9k a 2Ah akku töltővel
Téglafal ütvefúrásra (tiplinek) elég lehet?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
CHIPman
nagyúr
válasz cinemazealot #75486 üzenetére
Értem, így akkor megértem a többiek hozzászólását is jobban. Az Y-os megoldáshoz is létezik megfelelő méretű ellendarab a melegvíz oldalra? (hogy a csaptelepet is vissza tudjam szerelni) Nyilván ha veszek egy Y-t (vagyis inkább T-t) oda is és ledugózom, akkor az is egy megoldás, de szépnek nem szép.
Amúgy igazából nekem az sem lényeges hogy legyen csap rajta, már önmagában egy Y is elég lehet, csak hirtelen kellett, és a helyi boltban ezt a megoldást javasolták.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
CHIPman
nagyúr
válasz Gyarmati_ #75481 üzenetére
Vissza akartam vinni a csövet, azt mondták hogy ez ilyen, nem "étkezési célra alkalmas". Tudsz ajánlani esetleg konkrétan másikat, amire kicserélhetném és valószínűleg jó lenne?
Miért mondod, hogy nincs értelme a visszacsapónak? Elvileg akkor a csőből nem folyhat vissza a víz, és itt egyértelműen valami olyan a probléma, mert zárt csapnál teljesen jó. De lehet, hogy hiba van a gondolkodásmódomban.
Ha esetleg menet közben romlik el a visszacsapó, akkor is leáll a mosogatógép, nem pedig leég a szivattyú? Ez még jó lenne végülis, egy próbát megérhet így.#75482Inhouse: Régi a csap, csak ez a toldó az új benne, és a mosogatógép felé elzárva a toldón "keresztül" is finom a víz. Ezért gondolnám, hogy a csővel van valami. Van csapra szerelt tisztítóm, de az sem szűri ki eléggé ezt az ízt.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Nem tudom, hogy teljesen ide illik-e.
A mosogató csaptelepemre vettem egy toldót és hozzá egy 3m-es csövet. Az a gondom, hogy ha nyitva van ez a csap a mosogatógép felé, akkor a cső gumis-vegyszeres íze érződik a mosogató csapon folyó ivóvízben. Alapvetően jó megoldás lenne, mert (mivel a vízcsöveim a falban mennek, és fogalmam sincs hol) így nem kell bontanom, csak ez az íz zavaró.Van ötletetek, hogy oldhatnám meg a csap nyitogatása-zárogatása nélkül? Esetleg van olyan cső, amiből ha visszafolyik egy kevés víz, akkor nincs ilyen íze? Visszacsapószelepre gondoltam még, de ha az elhasal a mosogatógép működése közben, akkor kuka a gép.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Nem teljesn ide illik, de szeretnék itthonra másik csaptelepet a konyhába (fordítható mosogató) és a kádba (zuhany+folyó). Mindkettőnél vízszintesen jön ki a falból a cső.
A konyhai olyan kéne legyen, aminél a kifolyó rész kb egy szintben van a csappal, mert nagyon kevés a hely. Igazából a mostani (kb pont ugyanilyen) se rossz, csak mivel a kifolyó lefelé ívelő, így nagyon szűkös a hely, tehát annak a helyére is elég lenne egy vízszintben lévő.
A fürdőkádban lévő kb ilyen kialakítású, csak már régi, és összevissza állítja a melegvizet.A kérdés nem konkrét példa lenne, hanem az, hogy ezek szabványosak-e (pl a konyhainál lecserélhetem-e csak a kifolyórészt, illetve hogy pl a hideg/meleg oldal távolsága szabványos-e, vagy mérni kell), és teljesen csereszabatosak egymással?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest