- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LarsR
tag
válasz
dewil666 #47394 üzenetére
Jó lett!! Én végig néztem!! A kíváncsiság győzött!! Tudom mennyire oda kell figyelni, amikor nincs mintadarab és egy működő gépen kell megcsinálni. Méricskélni, tervezgetni a sok akadályt legyőzni.
Mivel én anno egy szobában csináltam, nem műhelyben!!!, különösen macerás volt. Nem volt semmi műhelyem, asztalom, satu, állványos fúró. Mindent egy ágyon csináltam amin esténként aludtam. Minden nap el kellett pakolni mindent, aztán pedig elővenni, hogy tudjam folytatni! Egy dremmelem és egy akkus csavarozóm volt és néhány kéziszerszám. (Azóta picit fejlődött a gépparkom, és most már van műhelyem is ahol tudok tevékenykedni.)
Az enyém is hasonló elven lett elkezdve. Akik látták tudják. Igaz nincs kész még az enyém. Sajna másfél évvel ezelőtt csak félig tudtam megcsinálni. Azóta is csúszik. Igaz minden olyan alkatrész itt van a fiókban ami a befejezéshez kell és remélem most már majd időm is lesz rá.
Big respect!, hogy nekikezdtél
-
tatabike
őstag
válasz
zolee5016 #47395 üzenetére
Talán Korapurral. Azzal ragasztják a nagy hűtőkamrás kamionokon is a bodét, nem használnak csavart. Egy vajszínű kulimász meg egy bagólé-szerű edző kell hozzá. De van elvileg egykomponensű változata is, én csak ezt a két komponensűt ismerem, 10 kilós vödrökben hozzák...
-
Rivaul
addikt
válasz
Mivel nekem laposom van így megerőltető és amúgy is átláthatatlan. Nekem mind1 de nem sokan fognak 31 képet így végigzongorázni. Lusták vagyunk
A kanalas hasonlat meg a vágási minőségből jött. Azokon amiket láttam egy féltéglával végeznék hasonló minőséget
Ez amúgy alap kritika a topicba így pozitívnak veheted
-
zolee5016
őstag
válasz
PL
album
........................
én ragasztásban kérnék segítséget
van egy müanyag lemeztáblám...2x2 m plexiszerű anyag,de fehér.3mm vastag.Ez lesz a fenti gép oldala.Ablakot szeretnék 3mm-es plexiből,de úgy hogy passzítva és élbe ragasztva a 3mm-es felületeket.Lehetséges-e ez és mivel? -
dewil666
őstag
Na itt vannak a képek:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31CPU-n egy 10cm-es slim, VGA-n egy 12cm venti van ami usb-ről kap áramot.
CPU-ra tettem távtartót (T-mobil aranykártyából) de beszerzés alatt van és kapni fog egy intel prociról leoperált kupakot. A lesarkazás elkerülése miatt.
Az alsó lemez eleje csak a képeken a vaku miatt látszik annyira hullámosnak. Nem vészes annyira.
A világítás meg a laptop alján levő lemezhez lesz rögzítve. Csak kis forrasztás van hátra. Ja és a hdd is kap egy amd proci hűtőt, mert az mosz jobban melegszik mint amikor a hűtőpad azt is hűtötte.Jöhetnek a kritikák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
tatabike #47386 üzenetére
Köszönöm.
Az szerintetek nem lenne zavaró, ha a plexi enyhén sötétített lenne?
És az hogyan lehetne megoldani, hogy továbbra is matt felületű maradjon a kijelző? A matt(vagyis nem fényes) plexik mennyire ritkák/gyakoriak?Lehet, hogy hülyének tűnnek(vagy azok is) ezek a kérdéseim, de eddig 2 szétszedett monitort láttam(egy CRT és egy üveges LCD monitort)
-
tatabike
őstag
válasz
DR|FTK|NG #47385 üzenetére
Szedd szét, nézd meg, hány mm vastag plexi kell, aztán szerezz bele egy olyat, vágd méretre és ennyi. Vagy vágass a keretbe egy 2mm-es üveglapot egy üvegessel, szerintem egy ezresből megvan. Általában minden üvegesnél van maradék akkora darab, amiből kijön egy ilyen méret. Nem tudom, hogyan van rögzítve, ha ragasztva van, akkor macerás kiszedni a repedtet, meg teljesen le kell pucolni a keretet, de beragasztani az újat gyerekjáték pl. sziloplaszttal, vagy szilikonkaucsukkal, amit az akváriumokhoz is használnak. De jó pl. az autóiparban használatos díszléc-ragasztó is, ez egy 1-1.5mm vastag, 3 mm széles kétoldalas, szivacsos ragasztószalag, nagyon erősen tart tiszta felületen. Hasonló, mint amivel a telefonok előlapja is rögzítve van.
Akvárium ragasztó:
Díszléc ragasztó:
-
DR|FTK|NG
veterán
Üdvözletem minden gánymesternek(és nem gánymesternek)!
Van egy Samsung TFT paneles monitor(valami ilyen: [link]), aminek karcos(+egy kicsit megrepedt) a kijelző előtti védőlemeze(ami műanyagból van). Ezt szeretném valamivel pótolni, lehetőleg minél olcsóbban és igényesebben. Van rá valami ötlet, megoldás?
Lehet, hogy nem fogalmaztam szaxerűen, ezért elnézéseteket kérem.
-
xigris
őstag
Az túl egyszerű lenne az 1 dines,én vasfűrészre gondoltam,s a szellőzőből kivágnék.
Pontosabban vennék egy pótot és abba vágnám bele.A tolató kamera is arra lenne kötve így mire kihajt az 1 dines addigra vége a tolatásnakRivaul : Nekem is megfordult a fejemben
de az asszony hajtja javarészt a verdát így finomabbnak kell lennem
-
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék ki hogy kezdene hozzá
A cél egy fiat punto 2-s autóba 1din helyére 2dines rádiót betenni.
ide -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Már majdnem kész a laptop átalakítós hűtésem (csak a világítást kell bekötnöm).
Már csináltam tesztet is. Képeket holnap teszek fel, mert lassan megyek dolgozni.
(Szerintem nem lett rossz) Kíváncsi leszek a véleményetekre. -
törölt tag
A fiókos gépházam hátránya kezd megmutatkozni, alsó fiók lényegében körben zárt csak az a kis rés van felül ahol a kábelek kimennek. Csak elől nyitott. Két vinyó és a 80+ Bronz 300-as táp azért befűti így is netezéssel. Na jó nem forró ám de egyértelműen kellemes meleg levegő száll elől kifele ahol nyitott. Egy 12-es venti van bent ami hűti a tápot és azt a levegőt fújja a vinyókra, max 38 fok volt eddig a két vinyó úgyhogy annyira nem para szerintem a hőfok. De ha meglesz a vizezés akkor lehet átrendezem kicsit az alsó polcot szellőzés ügyileg is.
-
törölt tag
Az nem baj ha van a gap pad alatt paszta, szoktak tenni. Simán a paszta nem elég, mert a két felület sokszor nem ér össze, ezért van a gap pad. És van aki tesz mindkét oldalára pasztát is, összeszerelést is megkönnyíti mivel odatapad tőle. Meg lehet hogy jobb is, de rosszabb nem lesz tőle.
Amúgy szerintem az északi híd lehet az. -
LarsR
tag
Sziasztok!
Van egy kérdésem amire tőletek biztos kapok választ. Remélem legalább is. Adott egy MSI EX600-as ami pár napja bekávézott egy kicsit
. Most jutottam el odáig, hogy szétkapjam. Nekiugrottam kontakt tisztítóval. Mit mondjak fél siker lett a szemmel látható kávé eltakarítása. Cukor won the fight, azt nehezen akarta, vagy csak éppen, hogy oldotta. A lényeg, most összefelé szerelem. DE van valami a procin és a vga-n kívül amire gap-pad van rakva, méretben ugyan akkora mint a vga vagy a proci. A gép használtan lett véve. A gap-pad alatt is ki van pasztázva!!
Azt nem én műveltem!!!
Azt most le kellene teljesen takarítanom? Gondolom a 2ő együtt nem annyira baráti. Mi maradjon rajta, gap-pad, vagy csak sima paszta legyen ráaplikálva? Paszta nem öli meg ha csak azt kenek rá??
Egy picit SOS lenne a dolog. Köszönöm mindenkinek aki hozzászól!!
-
macko20
őstag
válasz
Pete55555 #47371 üzenetére
Lehet h nem ez az a topic amibe ezt meg kéne kérdezned...Modding és elektronikai kérdések
-
Pete55555
addikt
Nos, b*szogatom a kis Creative mélynyomómat, hogy vajon mi lehet a baja.
Ugyebár működik, szólnak a szatelitek is, de csak bal oldalt, a jobb oldaliak nem.
Találtam egy oldalt, ahol csinált egy kapcsolást neki, viszont ebből nem tudok kiindulni, mert nem tudom melyik kivezetés hol van, neki megvolt az eredeti vezérlő, csak elromlott...Találtam egy másik típusúhoz való kapcsolást is, itt leírja melyik kivezetés hol van, de az enyém viszont nem ilyen...
Jöjjön a kép:
Na, ez úgy néz ki, hogy a kék kábelt benyomom, akkor bekapcsol a cucc. A fehéret hozzáérintem a kékhez, akkor max hangerő. Illetve a két alsó kivezetés a ledé.
Elméletileg ennek nem lehet a balanszát szabályozni, de az 5.1-esét lehet, méghozzá úgy, hogy ha 10v-ot kap akkor csak a bal oldal szól, 5v-nál szól mindkét oldal, 0-nál a jobb oldal.
Oda azt írták, hogy 2db 5kOhmos ellenállást kell sorba kötni aminek egyik vége a gnd, másik a + a közepe pedig a képzeletbeli poti középső kivezetésére.Ki mit tud ehhez hozzászólni ?
Szvsz valahogy működnie kellene, mert az alaplapon nincs semmi sérülés, égésnyom, se púpos kondi, tehát csak a "vezérlés" részével kéne kezdeni valamit. -
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #47359 üzenetére
Tápnak nem lesz sok tyúkbél, mert jön majd egy moduláris tápegység. Ez csak most átmeneti, mert az előző tápom megdöglött és csak ilyenem volt itthon. Van egy kis helikopter utánérzésem, de addig kibírom, mg megjön az utódja. Most már biztosan edzett füstüveg lesz. Tegnap lezsíroztam üvegessel a dolgot. 2-3 hét múlva mehetek érte, addig meló.
(#47364) tvamos: köszi neked is.
U.I.: FatalEror-t nem láttátok mostanában? Teljesen eltűnt a topikból, vagy csak én nem látom.
-
zolee5016
őstag
pékség
fantomja....öööö Cosmosa..téli álomra szenderülve
Utóbbi barkácsok ezidáig
LINK] -
törölt tag
El kellett dobnom a gépház ötletet, mert lemértem és előre nem is fér be dupla radi, hanem két 8-as venti vagy egy 12-es, de 12 széles végig a rács. Így 12x16 a rácsozott rész és marhára nem 12x24.... Vagdosni kéne én meg direkt nem akartam mert az megint csak ocsmányság lenne. Meg az alaplaptálca is úgy van rögzítve hogy inkább jobb is ha nem kínlódok vele, mert marhára elgyengülne vagdosás után, ez nem egy jó ház ilyen feladatokra.
Így hát csináltam egy dupla polcot az asztal mellé az oldalára rögzítve, nem egy asztalos remekmű tőlem de azért elmegy. Felső polc egy szintbe van az asztallal lényegében hosszabbítása, aztán az alatt van 15 centivel a 4 sarkán lábakkal rögzítve az alatta lévő polc. Ide kerülnek takarásba a vinyók meg a táp a dzsumbuj vezetékeivel, meg legalább árnyékolja kicsit a hangjukat az egész cucc hogy alul vannak hátul.
És akkor felül mellettem csak az alaplap meg a radi, szivattyú, tartály szépen letisztulva, vezetékek oldalt levezetve alsó polcra, meg a csövek is talán.
Csináltam egy Móricka rajzot is, mivel fotózni nem tudok meg amúgy sincs még a helyén csak megcsináltam magát a polcot. Az asztalhoz sima polctartó derékszöggel van rögzítve de nem az alsó hanem a felső polc és az alsó lóg a 4 lábon. Az egész asztal sarok mellet van így a polccal direkt úgy csináltam hogy kitölti a maradék helyet, szóval csak szemből lesz nyitott, de mivel mindent hátrarakok az alsó polcon aligha fog látszódni majd ami azon van, csak felül a lényeg.
[link]Ja de van egy kép, itt még csak egy polc van a rumlival, na ezért kellett a második polc hogy a hányadék lekerüljön arra takarással és felül csak az alaplap legyen meg majd a víz.
[link] -
Pete55555
addikt
-
imibogyo
veterán
válasz
Pete55555 #47357 üzenetére
Igen én is kicsit nagynak találtam (főleg az előző ITX gép után), de ha normális méretű ATX tápban gondolkodsz és, hogy lényegében "bármekkora" dVGA beleférjen nem nagyon jössz ki kisebbe. Pontos méretek 30x32x34 cm (SZ.xMag.xMély.).
Már én is tervezem a következőt, hogy az már ne egy ilyen összedobott valami legyen, hanem jól átgondolt alapos munka. Erre annyira kevés időm volt, hogy "on the fly" ment a tervezés és gyártás, nem készült még egy 3d-s skicc sem előtte, meg is látszik van amit már most máshogy csinálnék, pedig még be sem fejeztem. Lehet előveszem valamelyik régebbi 3d-s tervemet.
Igen hasonló, bár nekem már régi mániám ez a kocka-design. A fenti tervek között is van jó pár ilyen jellegű skicc.
Oldallapokra az ötleteket linkeltem már. Vagy valami ilyesmiből lesz, vagy füstüveg, esetleg plexi. Esetleg ha az időm engedi, akkor én marok oldallapot neki fenyőből. Mármint táblásított fenyőlapnak egyszerűen marok egy falcot, hogy belecsússzon a nútokba és annyi. De majd még meglátom, most van két hetem gondolkodni.
-
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #47344 üzenetére
Szép, jó lett
Bár nekem ez kicsit nagy lenne ITX laphoz képest, én tuti zsugorítanék még rajta
Mekkora amúgy pontosan ?
Hasonlít amúgy az enyémre kicsit, csak ebben áll a lap, az enyémben meg fekvő. Viszont így neked könnyebb hozzáférni mind2 oldalhoz.
Oldallapjai miből lesznek? Plexi ? Esetleg üveg ?Csütörtökön én is barkácsoltam kicsit. Barátnőmnek készítettem egy "emlékládát" 8-as rétegelt lemezből, meleg ragasztóval. Nem volt sok időm rá, csak egy délelőttöm, míg haza nem ért, de nagy volt a meglepetés
Kép1
Kép2
Kép3 -
tatabike
őstag
válasz
#31600896 #47352 üzenetére
Nyomj bele valami ragasztót a lyukakba, és úgy tekerd be a csavart, vagy pedig egy millivel nagyobb átmérőjű csavart tekerj a kitágult lyukba. Vagy lehet kapni olyan hüvelyt, aminek pl. 8-as lyuk kell a fába, a külső palástján famenet van, azt beragasztózod, belehajtod, a belseje meg 5-ös metrikus menetes, abba meg betekered a hozzá való csavart. Ez csak akkor működik persze, ha elég vastag a rétegelt lemez/pozdorja.
-
törölt tag
Üdv. Szétszedtem egy hangfalat. Az eleje műanyag, a többi része préselt lemez, mint általában egy mini hifinél. Nos, a probléma ott van, hogy a csavarok gyárilag a fába vannak csavarva (4 db), tehát a menet a fában van. Amikor vissza akartam őket csavarni nem szorult meg egyik sem, csak forog most már a saját menetében. Ez mind a két hangfalnál fenn áll. Mivel lehetne esetleg ezt stabillá tenni, ha valamikor újra szétszedném őket? Attól tartok, hogy egyszer széthullik, mert nem fog tartani semmit a csavar.
-
imibogyo
veterán
válasz
szab.tam #47345 üzenetére
Köszi! Mondjuk az egész nem háznak indult, csak ki akartam próbálni végre a CNC-t működés közben. Ez a 4x120-as előlap lett az eredménye, meg a hátfal "lyukai". A többit még régebben kézzel vágtam méretre, ez meg is látszik rajtuk. De mindegy. Majd tökéletesedik.
ezt a bazári, bóvlidumát a ph-n az alsókategóriás, túlárazott házaknál szokták bevetni.
Csak azért gondoltam megemlíteni, mert ITX-hez méretezett házaknál ekkora VGA befogadása nem szokott alap lenni.az más kérdés, hogy én mindig a tetejét, és az alját, vagy az oldalát alul nyitnám..
Meg lesz majd az is.Vagyis elsőre csak a tető (az alján még gondolkodom, mondjuk hasznos lenne "átszellőztetésre"). Két hét múlva jutok ismét a maró közelébe és akkor majd ki akarom marni a tetőt is (gondolva egy passzív 750Ti beszerzésén a jövőben).
(#47346) zolee5016: köszi. Nekem mondod, azt hittem soha nem jutok el idáig. Semmire nincs időm. És mint fentebb már írtam, most egy két hétig megint nem tudom építgetni. De hát nehéz a bányászok élete.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
imibogyo #47344 üzenetére
tetszik.
elég fa-sza.******
"Egyébként 300mm-es dVGA fér el"
ezt a bazári, bóvlidumát a ph-n az alsókategóriás, túlárazott házaknál szokták bevetni.
tudod, a gémer házak híreinél, elemzésénél.de tényleg kalssz.
egyre jobban tetszenek a kockák.az más kérdés, hogy én mindig a tetejét, és az alját, vagy az oldalát alul nyitnám..
-
imibogyo
veterán
Na végre én is alkottam. Még nincs teljesen kész, de legalább már van hova költöztetni a konfigot.
A képek között látható, hogy majd milyen egyedi élvédő fog rá kerülni a jövőben, csak még el kell készítenem. És láthatóak, hogy nútok futnak körbe a fenyőlapokon alul felül és elöl, ide majd vagy füstüveg, vagy egyedi oldallemezek fognak becsúszni hátulról (ezek szintén "work in progress" státuszban).
Az előlapra ideiglenesen felfogatott szúnyogháló is valószínűleg fémhálóra lesz cserélve, de ez még a jövő zenéje. Azt még nem döntöttem el, hogy a 4x120-as ventihelyet fel is töltsem-e ventikkel? Eddig nem látom szükségét a proci is jól elvan passzívan, de ha később jön dVGA akkor valószínűleg kelleni fog neki.
Egyébként 300mm-es dVGA fér el, a képeken egy 280mm-es hibás 9800 GTX látható sablonnak. Az előlaphoz rövidebb videokártya esetén a 4x120-as radiátor is elfér (bár nem tervezek vizet). Egyelőre egy szintén ideiglenes nem-moduláris tápegység látja el a feladatokat, mert az aktuálisom meghalt és csak ilyen volt itthon. Látszik, hogy nem 20 méter tápkábel elrejtéséhez terveztem a gépet.
Az egyedi SSD és HDD tartó újrahasznosított IKEA-s bútorrögzítő derékszög elemből készült (csak az SSD hátsó részét tartó végét majd szebben le kell kerekítenem, mert így ronda. Tervben volt, de ennyi fért bele a hétvégébe).
-
törölt tag
válasz
Balathruin #47342 üzenetére
Az igen, jó kis TFX táp. Én nem így tervezem majd megoldani azért...
-
nézzbe
aktív tag
válasz
quailstorm #47337 üzenetére
Persze úgy megy , csak akkor már nem mobil
majd turizok bele két hasonló méretű cellát.
A cella mérete 47mm*33mm*7mm H-SZ-M
-
tatabike
őstag
válasz
Pttypang #47332 üzenetére
Erről jut eszembe, kaptam egy kukázásra ítélt Acer N35 kütyüt, ez ilyen érintőképernyős, ceruzás, win6.1-es cucc. Van kihajtható GPS antennája, ha kihajtom, elkezd villogni rajta egy kék LED, de nem csinál semmit, nincs is rajta GPS progi.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy meg volt dögölve az akkuja, de olyan szinten, hogy ha egy napig töltőn volt, akkor is rögtön kikapcsolt, ha lehúztam a töltőről. Ezekbe ugye ilyen fix, beforrasztott akku van. Szétszedtem, rámértem, volt benne 0.3 volt...Szétbontottam az akkut, és sikerült sérülésmentesen kibányásznom belőle a töltőelektronikát, ezekben még az akkuval van egybeépítve. Ez egy ilyen EPROM-os cucc, egy chip és vagy fél tucat smd-alkatrész.
Elővettem a telefonos dobozomat, és megtaláltam benne a régi SonyEricsson V640i-t, annak a 900mAh-ás akkujára rámókoltam ezt az elektronikát, és egy fél óra töltögetés, ki-be kapcsolgatás és néhány hard-reset után kezeli is, tölti rendesen és kiírja a töltöttségi szintet is a win. Maga a készülék annyira komoly, hogy este, ha nem tudok elaludni, a passziánszot nyomom rajta fél-egy órát, így egy hétig elprüntyög egy töltéssel. Másra nagyon nem jó szegénykém, még esetleg ébresztőórának. 260MHz proci, meg 50MB ram van benne, és normál méretű SD-kártyát kezel. Viszont gond nélkül vagy 8 órát elzenél mp3-mal a saját hangszóróján. -
törölt tag
Há, edrink társ.
Most én is a gépházamat vagdosom majd, fekvő gépet csinálok belőle, de az alja, teteje ki lesz vágva és csak az alaplaptálca marad a gépház elejével meg hátuljával. Ahogy itt páran a próbapadokat is csinálják. Valami ilyesmit tervezek. És előre a dupla helybe fogom a radit betenni két ventivel aztán azok fújhatnak hátra fele a gép fölött kis légáramlatot keltve, annyi ölég. Esetleg hátul az egy ventihelyre is mehet majd egy single radi ott is kavarhat kis levegőt az. Ki lesz vágva az ODD tartó is hogy legyen hely.
Kicsit tartok tőle hogy nagyon el fog gyengülni, még gondolkozom rajta, lehet felül a felső sínt meghagyom. -
csumpa93
tag
-
törölt tag
válasz
tvamos #47320 üzenetére
Mármint ilyenbe?
Persze, tudunk, jövő héten megyek haza, van pár órám barkácsolni, de elötte rajzold le az elképzelésedet(#47319) szab.tam Hát a padlóig nyomja a hangot, szóval mély(re)nyomó cső lett
-
törölt tag
válasz
dzso22 #47317 üzenetére
áá hagyd csak, nagyon igyekszünk vissza fogni magunkat
És hogy on is legyen... szereztem egy ledobott hangszóró szettet, de elég gyengus volt mind hangerőben, mind hang minőségben.
Fénycső tartó "doboz" átalakítva, Sony TV-ből hangszóró bele aplikálva, s bár mono-ra oldottam meg a dolgot, még így is sok-sok-sokszor jobb, szebb hangja van, mint eredetileg... rezeg az asztal rendesen, amin a laptop van
Úgymond mélynyomó cső lett a végeredmény. -
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #47314 üzenetére
jájjj..
hétvégi ph okosság ráadásul.
idézem:
"Macskafigyelő, okospárna, perek, apró számítógépek"
hozzá tarozó link:
[link]el sem olvasom, hozzá sem szólok.
de elmentem az egész beszélgetést, mert a saját pélámdból okulva, hátha 5 év múlva valakinek eszébe jut valami.
mert hát itt nincs elévülési idő...
(tapasztaltam már ilyent, szép volt fiúk!) -
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #47309 üzenetére
kabbe.
1 nap banér' már nem szólok ilyenhez hozzá...****
ha macska téma van, már messzire megyek.
a ph-n megtanultam, hogy a macskaimádók sokkal bosszúállóbbak, (évekig nem felejtenek), mint az általános állatvédők, vegetáriánusok és ufóhívők abszolút részhalmazába esők. (aki régen járt isibe: 3, egymást metsző karika, és középen ott az az a pici izé...)tehát semmi konkrét vélemény.
(és ne úszíts g*i....) -
tatabike
őstag
válasz
csumpa93 #47307 üzenetére
Igen, meg tudod, csak arra nagyon oda kell figyelni, főleg egy 550 wattos tápnál, hogy nem szabad kisebb légszállítású ventilátort betenni, mint amilyen most van benne, mert az a hűtéshez van méretezve. Beleraksz egy lassú fordulatú, halk ventit, aztán esélyes lesz, hogy megsül a cucc, illetve megfelelő védelem esetén le fog oldani, és leáll a móka...
Gondolom nem alsó tápos házad van, amiben külső levegő hűti a tápot, mert akkor nem pörögne fel a venti. Ez a gond a hagyományos házakkal, hogy a belső levegővel hűtik a tápot, amit már minden más hőtermelő egység felmelegített. Én erre azt találtam ki, hogy megfordítottam a tápot, felül van a ventilátor, és vágtam egy nyílást fölé a ház tetejébe. Így sosem pörög a venti, mert állandóan a külső, hideg levegőt kapja.
Régen, mikor hátul volt a kis 80-as venti a tápokon, akkor meg a ventit fordítottam meg, és befelé tolta a levegőt a tápba, onnan meg a házba, aztán meg felül ki a szabadba... -
csumpa93
tag
Sziasztok!
Ha egy ilyenfajta műveletet szeretnék egy fsp raider 550-en végezni azt ugyanúgy megtudom? Sajnos forrasztani meg ilyesmit nem tudok szóval ezt a megoldást szeretném választani. Mert már gecire idegesít a ventije. A garancia meg nemizgat.
https://www.youtube.com/watch?v=6zCm8cXLZHA&index=1&list=FLMVBhB4-TcOnqVWPNdQoEhQ -
Milo629
aktív tag
"Madzagos" megoldás a tápnál van, ahol a 24-es ATX csatinál összekötöd a feketét a zölddel (ha jól emlékszem). Neked az alaplapon kell megkeresni a PWR / POWER feliratot és a mellette/felette/alatta lévő két tűt rövidre zárni valami fémmel (toll / csavarhúzó / stb.) ha nincs feltüntetve az alaplapon akkor keress rá az összeszerelési manual-ra neten és keresd ki hogy hova kéne bekötni a power gombot.
Szerk.:
Még annyit hozzátennék hogy nem elég egy pillanatra összekötni.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PH! Szakszervezet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- LEGO klub
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest