- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Szerintetek mivel tudnám helyettesíteni a polírozó pasztát? Van egy kis mikrogépem, van hozzá polírozó korongom is de paszta nincs. Házilag mi lehet jó hozzá?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
>Deego.. #46297 üzenetére
Már kiszedtem, kis szike segítségével. A keresztlefogatóból akartam kioperálni, de nem akart, egynél el is törött egy pöcök, de attól még ugyan úgy bekattan. Most reszelgetem nagyobbra, több kevesebb sikerrel, satu nélkül, elég életlen reszelővel. 2 már meg van reszelve, még 2 kell.
-
Ed3r_X_
nagyúr
775 hűtő push pinjeinek eltávolítására van valami módszer? Próbáltam szétszedni, de eltörni se akarom, és nem igazán jött.
-
tatabike
őstag
válasz
donmackó #46288 üzenetére
Nem régóta vagyok agglegény, viszont ahhoz már elég régóta, hogy tervezem a közeljövőben hölgy(ek) vendégül látását szerény hajlékomban, ezért nem szívesen "rendezném" most be ilyesmivel a kéglit...
Az ilyen dolgok jól el vannak dugva jelenleg, minden gyári, minden szép...
-
tatabike
őstag
válasz
donmackó #46285 üzenetére
Zsír. Kókány megy nekem is, abban nincs hiba...
Csak azért nem akarom beszerelni a kismegszakítók közé, mert nem az enyém a kecó...
Közben változott a helyzet, mert kaptam infókat a kis gépről. A "szar" akku (én hittem azt, hogy már tré) 4 órát bírja wifivel...
Persze, mert nem hajtja a kijelzőt (az be van törve). Ezt el is felejtettem...
De viszont így meg van oldva ez a hibernálós buli, amit kernel kolléga ajánlott. Meg így működik az is, amit donmackó és FID talált ki. Összekombinálva a kettőt, az alábbira jutottam:Töltő vezérelve simán az időrelével. Éjfélkor bekapcsol, reggel 8-kor kikapcsol. Gép vezérelve a feladatütemezővel, éjfélkor elindul, reggel 8-kor hibernál, majd a saját jó akkujával gondolom hibernálva elvan 16 órát, onnan meg megint kapja a graftot a töltőről, ami így nem fog egész nap üresben járni. Jól gondolom?
-
Kernel
nagyúr
válasz
tatabike #46281 üzenetére
Konkrétan az alvó állapotra gondoltam, amikor asztali gép esetén lekapcsol a tápegység, csak a készenléti 5 V táplálja a RAM-ot, ahonnan nem vész el a tartalom, gyorsan el tud indulni, ugyanazt az Asztalt kapjuk vissza, ahogy előtte volt. Ebből fel tud ébreszteni a Feladatütemező is, ha a kívánt időpontra ütemezed a torrent program indítását például.
Más kérdés, Win7-nél ez úgy van megoldva, hogy a RAM tartalmát egyúttal elmenti a hibernációs fájlba is, így áramszünet esetén onnan tölt vissza, vagyis akkor sem vész el semmi.
-
donmackó
addikt
válasz
tatabike #46281 üzenetére
Nem kell billenős áramkör meg ilyesmi. Kapni is lehet egyben -> Például ez , de a google egy csomót kiad időrelé címszó alatt. És mint ahogy mondtam programozható hogy mit tegyen.Nálunk a klotyón ilyen a szellőzés. A villany felkapcsolástól számítva 1 perc múlva kapcsolja a szellőztető motort, így kis dolognál nem kapcsol fel.
-
tatabike
őstag
válasz
donmackó #46276 üzenetére
Akkor a Te megoldásod jó lenne a szar akkuval kombinálva, mégpedig úgy, hogy két időkapcsolót használok. Az elsőbe csak simán beledugom a noti töltőjét, és beállítom, hogy éjféltől reggel 7-ig menjen. Ez semmi extra.
A másodikat beállítom úgy, hogy pár perccel az első után kapcsoljon be egy áramkört, ami annyit csinál, hogy amikor áramot kap, rövidre zárja a noti bekapcsoló gombját 1-2 másodpercre, és ennyi. A gép szabályosan bekapcsol, elindul a kliens a winnel együtt. Megy a töltőről szépen reggel 7-ig, akkor az első időrelé elveszi az áramot a töltőről, és az akkuról megy tovább a gép, ami ugye hamar lemerül, és ezt "látva" a noti ismét szabályosan szépen kikapcsol (beállítom rajta az adott akku-szinthez a kikapcsolást). És ennyi a történet.
Ehhez kellene egy olyan kapcsolás, ami tápfesz hatására egyet billen zárt állapotba, amely zárt állapot addig marad fenn, míg egy feltöltött kondi és egy ellenállás megfelelő értékben kombinálva ott tudja tartani 1-2mp-ig, majd nyit a kör, és nyitva is marad. Ez megoldható?kernel, arra gondoltál, hogy hibernált állapotból felébreszteni a gépet? Olyankor nem megy a vinyó, meg semmi, ugye? Ha jól sejtem, az egy olyan állapot, amikor épp az adott helyzetben "lemerevedik" a gép, és a következő piszkálásig ott marad, és csak annyit fogyaszt, hogy "tartja" az adatokat, vagy valami ilyesmi.
-
tatabike
őstag
Na, megemésztem, amiket írtatok, aztán reagálok érdemben...
Amúgy a sima tápelvétellel illetve ráadással nekem is az a bajom, hogy ugye ilyenkor a win nem szabályosan van leállítva, ergo egy sima áramszünetet generálok. Az meg ha napi 1x is van csak, nem hinném, hogy jót tesz egy gépnek, pláne egy notinak. Vinyó is fene tudja, hogyan viseli, elvileg jól, de hallottam már áramszünet miatt tönkrement hdd-ről, szóval inkább nem kockáztatnék...
-
Kernel
nagyúr
válasz
tatabike #46268 üzenetére
Feladatütemezővel is ébreszthető a gép, készenlétből. Vagy ha teljesen leállítottad a gépet, akkor a BIOS-ban kellene szétnézni, hogy időzített bekapcsolás állítható-e.
Leállítás is szintén a Feladatütemezővel, a shutdown /s vagy shutdown /s /f paranccsal (utóbbi a force, vagyis programok kényszerített bezárása).
Nekem a DVBViewer minden este ébreszti a gépet a Híradóra, ha esetleg nem megy éppen, mert időközben lement készenlétbe. Beírta magát a Feladatütemezőbe:
-
törölt tag
válasz
donmackó #46276 üzenetére
Csak így minden alkalommal nem lekapcsolni hanem lehalni fog a gép. Ellenben ha benne az akku akkor mivel az úgy is szar pár perc után szépen lekapcsol magától. A másik hogy ha úgy veszed el az áramot akkor a torrent következő indításnál a döglassú vinyó miatt fél órán át nem tölt semmi hanem csekkol.
-
donmackó
addikt
válasz
tatabike #46275 üzenetére
Bedugod a az időzített kapcsolót a fali dugaljba -> dugsz bele egy elosztót (hosszabítóst ha kell) -> az elosztóba bedugod a notit -> az elosztó másik aljzatába egy villásdugó ami végén ott az időrelé (ha jól emlékszem A1 és A2 a fázis + a nulla) -> az időrelé másik felébe mehet a power gomb két vezetéke (15-ös az egyik, 16 vagy 18 a másik vezeték).
Magyarázat: Amikor az időzített kapcsoló bekapcsol, akkor kap feszt a noti és az időrelé is. Az időrelé működésbe lép és összezárja a power gomb két vezetékét (mint amit a gomb is csinál). Ha letelt a beállított idő az idő relé átvált és nem zárja a vezetéket. Az időrelé működése és ideje a beállítástól függ.Szerk: Természetesen akku nélküli használathoz van, hogy amikor az időzítős kapcsoló lekapcsol akkor a noti se menjen tovább.
-
tatabike
őstag
Na, viszont van egy ilyen kütyü. Arra gondoltam, hogy megveszem letöltőnek. Nem töltögetek le sokat, csak a körülmények miatt.
A sztori: Mobil internetem van. 25Gb adatforgalom jár hozzá, meg 100GB éjszakai bónusz, ami éjfél és reggel 8 között érvényes. A klienst ugye lehet ütemezni, mikor töltsön le, mikor fel, stb. Arra gondoltam, hogy napközben szépen beadagolom a torrentkliensnek, hogy mit kell leszedni, aztán éjjel a bónusz felhasználásával szépen letölti nekem. Erre gondoltam ezt a kis masinát, keveset fogyaszt, nem hangos, nem kell szerelgetni, stb.
Na most én éjfélkor már javában alszok, tehát kéne egy olyan progi, ami éjfélkor felébreszti vagy elindítja a gépet, reggel 8-kor (amikor már nem vagyok itthon, mert fél5-kor lelépek) meg kikapcsolja, vagy hibernálja. Van ilyen progi? A torrent kliens ugye beállítható, hogy együtt induljon a windows-zal, csak kell valami, ami magát a gépet indítja el és állítja le. Keveset fogyaszt, de üresben minek menjen míg nem vagyok itthon? -
tatabike
őstag
Újabb gyöngyszem a Hardverapró egyik hirdetése alatt:
"Vannak azok a core3,core5,core7,én eddig azt hittem azokra,hogy 3-5-7magos."
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Rivaul #46254 üzenetére
Ok az nagyszerű lenne. Egyébként még ne éld bele nagyon magad, mert nem tudom kipróbálni, hogy működnek-e? Azt látom, hogy pormentesek és lezárt dobozkában vannak párban, de nincs DDR2-es eszközöm kipróbálni. Vélelmezem, hogy jók, máskülönben miért raktam volna el őket ennyire gondosan?!
-
imibogyo
veterán
válasz
Rivaul #46252 üzenetére
Van egy 2x1 GB-os DDR2 667-es kit-em. És alapvetően nem kell érte semmi cserébe. Ezeket is már csak pakolászgatom vagy két éve. Bár ha van felesleges régi nyomtatód, vagy szkennered (rosszak is tökéletesek), akkor azt/azokat elfogadom, mert szükségem lenne belőlük pár alkatrészre.
-
tatabike
őstag
-
Rivaul
addikt
válasz
Ed3r_X_ #46241 üzenetére
Az nálam is fogyó cikk.
Ebbe jó kis hűtés van eredetileg is. Az oldalsó ventiből találtam egy komplettet még mellé, az sztem megy is az elejébe. Van még egy raklap kis compaq gép ami tele van ventikkel de nem akarok pofátlanul lecsücsülni egy csavarhúzóval eléjük, pedig szívem szerint...
pcgamer01Sajna porta van és nem engednek be illetékteleneket
-
-
Rivaul
addikt
válasz
#90933760 #46236 üzenetére
Eladásnál nem biztos hogy értéknövelő funkciót töltene be az a talp. Az ilyesmire nem mindenki úgy tekinti mint mi
Maga a talp szépen lekenve egyébként korrekt munka.
Mod: Én is most kezdem a nulláról a asztali építését. Hoztam cégtől egy 19-es samu lcd-t ami táp hibás. Axlrose kolléga 3k-ért megcsinálja. Ezen kívül egy FS Celsius m450-et is kukáztam 775 alaplappal, quadro karival, 400 táppal, rengeteg ventivel, pofás kis házzal (vagy 20 kiló) már csak proc, ram, kell hdd az van. Ha minden jól megy az alap konf meglesz egy tizesből, azt majd újra cserélgetem és fejlesztem mint mindig. Így hogy van újra melóm már nem kell majd talán eladnom
-
törölt tag
Eladtam a notit, elkezdtem visszaépíteni az asztali gépet. Persze lényegében a nulláról. Megjött a monitor, nem volt lába hát csináltam neki. [link]
Kurva jó lett, összerakom a monitorral de túl magas, vágok belőle de közben rájövök ez tök felesleges rá mert eláll ez így magába is az asztalon és kurva jó kényelmes. [link]
fck
Na mindegy nem dolgoztam feleslegesen mert később ki tudja, ha esetleg eladásra kerülne pl akkor van hozzá láb.
Képen nem látni mert utána csináltam, de szúrtam két rajzszöget a végeinél hogy ne tudjon lecsúszni és hanyatt esni. -
veze
őstag
Én kifújom, közben a porszívót is odatartom, hogy a nagyját mindjárt el is szippantsa.
Aztán van egy hősszúszőrű puha ecsetem , amit másra sosem használok (használtam) azzal a nyákrol, az alkatrészekről, szűk hozzá nem férhető helyekről, hűtőbordák ventilátor lapátok közé nyúlva is, jól ki lehet söpörni a port. Amit felver azonnal szívatom is el a porszívóval közben. Tulajdonképp egyik kézzel az ecsetet kezelem a másikkal meg odatartom a porszívócsövet. Természetesen kikapcsolt, áramtalanított állapotban. Az smd alkatrészeket a nyákon simán megsöprögetem vele, az odatapadt port fizikailag is fellazítja, felveri kicsit , így könnyen elszívatható
sok év óta ezt csinálom és még semmi nem ment tönkre ettől
lehet csak szerencsém volt??a cégnél nálunk is kis kompresszorral csinálják, amint többféle szűrő van, főkép a sűrített levegő esetleges kondenzvíz nedvességtartalmát kiszűrendő
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
QwErTy42 #46221 üzenetére
Sűrített levegő nem mindig viszi le a mocskot. Amikor ép próbáltam össze-vissza ment az egész, a port felverni éppen tökéletes
Én porszívó+törlőkendő duóval dolgozom. Na meg persze kifújom tüdőből, ahová nem férek oda. Porszívóval csak a nagyját csinálom, DVD teteje, gépház, etc.
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
Nem találtam alkalmasabb topikot, ahol megkérdezhetném hogy mivel érdemes portalanítanom a gépem.
Eddig porszívót ()használtam de egy technikus felhomályosított arról, hogy könnyen statikus elektromosság és megsült áramkörök lehet a vége.
Egy mezei sűrített levegővel jó lenne?Köszi szépen.
-
törölt tag
Senki? Bele lehet építeni egy PC-t is akár. És a hűtés eleve megoldva.
-
-
Érintésvédelmileg helyes?
-
törölt tag
Van nekem egy ilyen légtisztítóm. Átalakítod szagelszívónak vagy gép oldalába építed procit fújni mit bánom én. Valami értelmes összegért odaadom, de nem ezresért. Ha veszel bele új szűrőket akkor használhatod akár eredeti céljára is mert amúgy teljesen jó csak a rossebnek se kell, hirdetem fél éve negyedáron. Hátha itt valami kreatív arcnak szüksége van rá.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #46206 üzenetére
alsó 2: (asszem ninja)
ha van elég hely az anyagban, akkor lehet reszelni, mert van miből.
(bal alsó van felfúrva.)kis multigéppel szoktam.
és utána m3 csavarral kell dolgozni, mert annak a tengelye kijjebb kerül, így újabb +1 mm-t nyerünk az m4-hez képest.
és ez a kettő együtt pont elég, hogy 1155-/56-ra elég legyen.
hátlapra pedig kell venni párszáz ft-ért hozzávaló merevítőt, amiben m3 menetek vannak.és ahol ez láthatóan nem működik: a képen a jobb felső 775-ön. (asszem mini ninja)
ott már nincs anyag, amibe reszelni lehetne...(a képen az arányokat is legalább jól láthatod.)
a bal felső az asszem egy mugen2 kétrészes "félpántja".
775-1155/56-1366.
de nem biztos, régen babráltam már őket... -
Ed3r_X_
nagyúr
Egy 775-ös hűtőt rá tudok moddolni s1155-re? Mintha olvastam volna valahol, hogy a keresztet kell reszelgetni, de nem vagyok benne biztos.
-
synar
őstag
Amennyiben nincs gyári autós tartó a tablethez, akkor minimális sufnituning után íme egy lehetséges megoldás.
-
tatabike
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest