- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glorious
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem is tudom hova kellene írnom, mert nem találtam ilyen topicot.
A problémám a következő vettem egy kollégától egy Chieftec LBX-02B-B-SL számítógépes házat, mert az enyémbe nem igazán férnek el a dolgok. Kiszedtem mindent a gépemből áttettem a Chieftec házba, mindent, a dolgokat a helyére kötöttem be ahogy kell és indítanám, de nem indul a gép a ventik egy pillanatra felpörögnek aztán leáll majd újra felpörög leáll ezt csinálja, próbálna elindulni de nem megy neki. Mondom magamba biztos kinyírtam a lapot miközben ki-be szereltem..de mindent kiszedtem újra visszatettem a régi házba bekapcsolom pöcre indul, minden rendbe. Ötlet, hogy mi lehet a probléma?Alaplapom: Asus asus p55p7d-e
proci: i5 750
ram: 12 gb 1333Mhz
videókártya: xfx 6970 2 gb
Táp: cool master 600w (hétfon érkezik az új fsp raider 750-es)Ui: úgy is próbáltam, hogy mindent lekötöttem, csak az alaplap volt bekötve de akkor is ugyan azt csinálta ...
Kösz a válaszokat előre is!
-
imibogyo
veterán
válasz
bunygyi #48996 üzenetére
Hát ha ilyen megoldáson töröd a fejed, ennél jobb ötletem nekem sincs.
De én szinte mindig vagy teli táblát használok az alaplap alá (legyen az plexi, fém, vagy fa), vagy kukázott alaplapi tálcát. Ilyen zártszelvényes keresztmerevítős megoldásban nem szoktam gondolkodni. Még a ténylegesen zártszelvényes házamban sem így oldottam meg, hanem bútorlap keresztmerevítővel amihez hozzáfogattam egy kukázott alaplapi tálcát.
-
do3om
addikt
válasz
Irmscher 353 #48994 üzenetére
A munkahelyen makiták vannak szarrá használva, önmetsző csavart akár 5mm-es acélba, fúrást 20-30mm-es acélba szoktunk (pl. menetnek) Nem is értem alut meg zártszelvényt hogy nem visz itt nektek.
Csak a gyenge minőségű fúrószár lehet a gond. -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
kmisi99 #48977 üzenetére
egy nagyon amatőr kérdés:
az akku fel volt rendesen töltve?Egyébként érdekes, nekem egy Bosch PSR 1200-as akkus fúró/csavarozóm van, és a múltkor a járdalap betonját is vitte a vidiával, ahogy kell. Sőt a múltkorában a garázsajtóm 2mm acél keretébe is fúrtam vele, és nem hisztizett, fúrt, ahogy kell...
Ja és a fémre való fúrószárak, 80Ft/db áras egyszerű vas műszaki boltos cuccok
-
imibogyo
veterán
válasz
bunygyi #48991 üzenetére
Semmi baja nem lesz, ha van backplate. De mivel úgy emlékszem te egyedi házat akartál készíteni, így könnyen megoldható az alátámasztás is. Nekem volt több ekkora hűtőm, volt majdnem 1 Kg-os és volt több, mint 1 Kg-os hűtőm is és semmi baja nem volt egy lapnak sem alattuk, pedig voltak állítva és fektetve használt példányok is (persze jobban szereti az alaplap, ha ekkora hűtővel már fektetve van, de semmi baja nem lesz állítva sem, ha nem dobálod a gépedet).
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy hűtőt a processzora de
1kg felett van, hogy lehet megoldani hogy
ne halylítsa meg az alaplapot?
Támaszam alá? -
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #48987 üzenetére
upsz:
most értettem meg a kanyarfúró definicióját.****
ezt a "fúrószár" témát viszont jó lenne véglegesen tisztázni, de legalább a topikban véglegesen lerendezni a használatos meghatározását.
1. hsz-ba betenni, mint origóhoz visszatérni való def-hez:szár
szál
fej
akármi
izé... -
Pickit3
aktív tag
válasz
imibogyo #48984 üzenetére
Fater a függönytartót akarta felrakni. Nekiállt fúrni és szemem láttára sodorta a hegyet a fúró. Szinte menetet váltott, lehet hogy forgásirányt kellett volna váltani csak és viszi
De örülök hogy nem csak én futottam bele ilyenbe.
(#48985) kmisi99
Gyenge a fúródLengyel fúrót neki vagy inkább ruszki fúrót. Ha nem vigyázol akkor téged forgat meg.
-
imibogyo
veterán
válasz
Pickit3 #48983 üzenetére
Én úgy két hete futottam bele egy olyanba, hogy elvileg direkt acélhoz való fúróval fúrtam zártszelvényt és mire végigértem 15 lyukon a fúró csiga éle szemre "sűrűbb" lett. Kivettem jobban megnézni, hogy mi is történt vele és egy másik ugyanolyat mellé téve már egyértelmű volt..... Egyszerűen megcsavarodott a fúrószár.... De becsületére legyen mondva, azért vitte az anyagot és kifúrta a lyukakat. Legalábbis egy darabig.
-
veze
őstag
válasz
kmisi99 #48979 üzenetére
Elméletileg különféle anyagokghoz más más csúcsszögüre köszörült fúró kell, ezért a furandó anyaghoz köszörüljük meg a fúrót.
Lágyabb anyagnál az acélhoz képest néhány fokkal kuposabb csucsszög is jó. Fontos hogy a hátszög is megfelelően legyen hátra köszörülve, különben "fütyül" a fúró és nem akar forgácsolni. Ha nagyon nagy a hátszög, az sem jó..Sokan erre kevésbé figyelnek csak a csúcsszögre ( az egyből jól látszik míg a másikat nézegetni kell)
néhány okosság azoknak akiknek van türelme végig olvasni
[link]
Gyíkac : vagy fáradt olaj és petroleum keverék, de a gázolaj is megteszi. én is többnyire azt hasznalok ami van.. -
kmisi99
addikt
Egy ilyen extol akkus fúró volt [link] Ahogy nézem 10 000ft körül van gondolom ez alsó közép kategória
Ismerőstől kértem kölcsön, a fúrófejek újnak tűntek még feketék voltak nem volt lekopva a festékük. Egy 1,5mm vastag lemezt kín keservesen vitt át majdnem a legkisebb fúrófej, kb ha jobban nyomtam csak lelassult a tokmány forgása, ha nem nyomtam csak simogatta. Nem tudom, hogy most az lemez volt adamantiumból, de valamiért nagyon megküzdöttem egy 10mm furattal (persze előfúrtam 2mm fejjel de az se volt könnyű)
-
molb
csendes tag
-
Pete55555
addikt
válasz
kmisi99 #48974 üzenetére
Egy normális akkus fúróval nyugodtan lehet szé-acélt, savállót is fúrni. De gyanítom, hogy neked valami olcsóteszkós-féle van.
Egyébként egy vezetékessel ki tudod fúrni igen. Ugyanakkor fúrásnál nem a fordulatszám számít, illetve nem az a lényeg, hogy pörögjön, mint az állat, sokkal fontosabb, hogy a csigafúró (azaz fúrószár) jó minőségű, és éles legyen. Az alut mondjuk szar forgácsolni, mert puha, rátapad a fúrószárra.Nekem ilyenem van. Ez már pl egy rendes akkus fúró.
-
kmisi99
addikt
Egy olyan kérdésem lenne a korábbi bőröndös témához, hogy a zártszelvényt próbáltam egy akkus fúróval átfúrni már az 2mm átmérőjű fúrófejjel is megszenvedtem, hát mire a 10mm átfúrtam volt fél óra, a kezem majd leszakadt, elég lassan forgtott tippre 800 fordulat. Vajon ha egy ütvefúrót kölcsönkérek és sima fúró üzemmódba állítom azzal könnyebben boldogulnék? Az talán nagyobb fordulatra képes és nem ilyen akkus szar amiben légyfingnyi erő nincs.
-
kmisi99
addikt
válasz
imibogyo #48970 üzenetére
Az csak próba idejére volt, rendesen be lesz fogatva leszorítóval is, csak nem oldódott meg a probléma fentebb részleteztem.
Szerk
sak a földön volt ilyen esetlen hangja, alapból ha bedugom és bekapcsolom, ahogy kell felpörög majd folyamatosan lassul majd leáll, ha ki majd bekapcsolom akkor épp hogy felpörög majd le is áll utána már csak próbál forogni kicsit. Egyáltalán nem volt és nincs tipikus leégett elektronika szaga.
-
imibogyo
veterán
válasz
kmisi99 #48966 üzenetére
Elvileg jónak kell lennie, ha színhelyes a hosszabbító is (tehát a zöld-sárga a föld). Én azért valahogy befogatnám a gépbe a kábelt, mert így ez sem lesz hosszú élettartamú. Hamar meg fog törni a két vékony kábel közül valamelyik, ha végig ezeken fityeg a hosszabbító.
SZERK:
Nagyon beteg hangja van. Ott valami nem 100%-os. De ennél többet videóról nehéz megmondani. Szénkefét kizárnám, ha csak pár órát ment összesen. De szerintem nem is a kábelezés a gondja.SZERK 2:
Igen olvastam. Nyomtam is egy SZERK.-et. De akkor is nagyon fura hangja van. Én az Einhell gépemen cserélte anno kábelt, mert nagyon rövid volt, de semmi baja nem lett. Azóta is tökéletesen működik. Tehát szerintem a cserének neked is működnie kellett volna (miért is ne lenne jó?), ha más baja nincs a gépnek. Elvégre két kábeles bekötést (pláne váltóáramnál), nem nagyon lehet elrontani. -
kmisi99
addikt
válasz
Pete55555 #48968 üzenetére
Sajnos nem vált be, ide már komolyabb szakértelem kell, itt egy videó a gépről, hogy hogyan viselkedik. [link]
Nem pörög fel csak akadozik majd leáll, de a videón látszik szabad kézzel tökéletesen akadás mentesen tudom forgatni, esetleg még valami tipp? Talán szénkefe kopás? Bár nem értek hozzá, a gép kb 3 éves de csak pár órányit volt használva. Borítás nélkül szikrázgatott ott a szénkeféknél, aztán nem tudom, hogy ez normális vagy baj e. -
kmisi99
addikt
válasz
Tomcat #48965 üzenetére
Ez a gagyi nem megy repülőre, nyáron megyek de oda sport táskát viszek az nem törik össze.
Más kérdés, van egy kis mikro gépem aminek valószínű a kábele ment szét mert ha bekapcsolom hol forog vagy lassan forog, lassul, vagy éppen leáll, ha hajlíthatom a kábelt akkor néha jó. Van egy szerelhető hosszabbítóm amit rá tudnék kötni a mikrogépre csak a földelés kábelt levágnám, mert az nincs a mikrogépen. Egyszerű mint a pofon, de nem vagyok vill szerelő ezért rákérdezek, hogy jó lesz e így.
Ilyen volt [link]
Ilyen lesz az új kábellel [link]
Ez így megfelelő lenne? Persze előbb begudnám egy eolsztóba bekapcsolnám, majd távolról az elosztót kapcsolnám be, hogy véletelnül se érjen áramütés ha valami mégse jó.
-
kmisi99
addikt
válasz
Tomcat #48961 üzenetére
Ez csak simán fos 7000ft os kínai szar, és a rommá tört magyar járdák fél év alatt elkoptatták a műanyag tengelytartókat. Ezért tervezem a viszonylag stabil bőrönd hátoldalán végigfutó alu zárszelvényekhez hozzácsavarozni fém lemezeket és azokat átfúrva új tengely tartót kapnék.
-
Tomcat
őstag
válasz
Irmscher 353 #48962 üzenetére
Nekem már 4 bőröndöm és táskám bánta az eddigi utazásaimat. Sajnos az sem segít ha befóliáztatom mert ugyanúgy körbehasítják a fóliát ha bele akarnak valami miatt nézni. Miután visszakapom én is szórom magamban a negatív jelzőket ilyenkor az egész bagázsra. Ezért is bosszantott fel hogy barkácsoltam lelkesen és egy utat sem bírt ki az egyébként jól megerősített munkám. Egyszerűen ha kiáll akkor beakad a szállítószalagon a cucc és az szimplán letöri.
A másik meg hogy egy távoli kontinens távoli országában több átszállás után hiába verem az asztalt mert nem ismerik el hogy ők voltak. Az már így érkezett ide, ezt szokták általában mondani, és nem tudom bizonyítani az igazam. Sem kártérítést, sem pedig cseredarabot nem kapok. Itthon a biztosító is csak úgy fizethet nekem poggyászkárt ha felvetetetm ott a sérülést és el is ismerik azt.
Persze volt ellenpélda is, de azok mindig csak az átszállás nélküli oda vagy visszaúton történt sérülések esetén működött. Anno pl. a MALÉV-tól azon nyomban kaptam szinte ugyanolyan táskát mint ami megsérült pedig a berakodáskor rendesen láttam az ablakból ahogy dobálták a Párizsiak, másodszor pedig a végigrepesztett jódrága egy az egyben ugyanolyan Samsonite bőröndöt egy MALÉV-es furgon hozta ki hozzám a címere ingyen pár nappal a bejelentés után. Sajnos olyan nem volt nekik éppen raktáron.
Aztán volt olyan Stocholmba érkezve az SAS járaton utazva rögtön jelentettem hogy sérült a táska és miután kiértem a hotelbe ahova foglaltam és éppen a bejelnetkezést töltöttem amikor jött az SAS furgonja és átadta az új cseredarabot.
Viszont van olyan táskám is ami már a 20. útján is sikeresen túl van és némi karcoláson és koszolódáson kívül nincs semmi baja. -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Tomcat #48961 üzenetére
a reptéri dolgozók (jelzővel inkább nem illetném őket, mert nem bírja a nyomdafesték) irtó mocsok munkát végeznek, nekem is több bőröndöm tették tönkre, de megfogadtam, hogy a következő esetben nem engedek, addig verem az asztalt, amíg jegyzőkönyvet nem vesznek fel a dologról, mert elegem lett abból, hogy a trehány munkások miatt megy tönkre az amúgy megvigyázott, óvott drága bőröndöm. (szerencsémre megy annyira az idegennyelv, hogy elküldjem őket a főnökért...)
-
Tomcat
őstag
válasz
kmisi99 #48955 üzenetére
Az én tapasztalatom az hogy minden ami kiáll a bőrönd síkjából több mint 50%-ban az előbb vagy utóbb a reptéri csomagkezelő rendszerek hanyag trehány módszereinek hála szépen megrongálódik majd sikeresen le is törik. Nekem is volt egy hasonló esetem ahol a gurulós bőröndről simán letörték az egyébként stabilan szegecsekkel a vázhoz rögzített de egyébként 100%-ban kiálló kerekeket. El nem ismerték az okozott kárt, vagyis hogy "az már olyan volt" sablonszöveget adták be, ráadásul ez egy drága bőrönd volt így elhatároztam hogy némi ipari fémmegmunkálással és hegesztéssel egy acél zártszelvényből készült H alakú talpra új gurulós kerekeket szerelek. Sikerült is felszerelni új az új forgós kerekeket a H alakú zártszelvény acél (al)vázra. Aztán a második repülő út végén az átszállás után a szállítószalagon ott jött a tőből kiszakított alváztól és kereketől megfosztott bőröndöm...aztán cipelhettem a bőröndömet az utcán külföldön napokig kerekek nélkül...
Ezután elhatároztam hogy nem bajlódok tovább vele, ez egy ilyen "műfaj", a továbbiakban veszek inkább olyan táskákat és bőröndöket amiknek a kereke részben a házban van besüllyesztbe és csak egy kis rész áll ki. Ezt elég nehezen tudják megrongálni vagy letörni a csomagkezelő rendszerek.Az ilyesmit nem érdemes megvenni:
Az ilyen vagy hasnoló elrendezés a szerencsésebb:
-
flymi
addikt
válasz
kmisi99 #48959 üzenetére
Ha nem akarsz rá költeni, akkor marad a lemez. Aluprofilt vagy zártszelvényt venni ehhez szerintem fölösleges még ekkora mérethez is, de várjuk meg mit gondolnak a "vasas" emberek a témáról.
Esetleg ha találsz vastagabb hulladék lemezt, teheted a két szélső helyre, ott nagyobb terhelést kap szerintem. -
kmisi99
addikt
És mennyire lenne baj, ha esetleg hajlik, nyilván hulladék bőröndre nem költök, így otthon kerestem hulladék anyagot, régi bontott párkányt találtam erősnek kézzel nem voltam képes deformálni kb 1mm vastag vaslemez. Az vajon megfelelne? 4db lenne kb 10mm széles lenne mert kb 5mm a tengely átmérője. Az remélem bírná a magyar járdákat amik szarrá ráznak bármit.
Egyik ismerősöm alu profilt ajánlott lemez helyett de fogalmam sincs mire gondolt. -
kmisi99
addikt
Van egy gagyi bőrönd, aminek a tengely tartói full műanyagból voltak pár hónap alatt szarrá is koptak és a tengely ki is tört a fenébe. A bőrönd hátulján végig fut két alu zártszelvény ami viszonylag masszív, úgy gondoltam, hogy ehhez hozzácsavarozva lemezeket kialakíthatnék új tengelytartókat, ez működhet? Itt van egy gagyi kép, hogy mire gondolok. [link]
Ez működőképes lenne vajon?
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #48953 üzenetére
Mondasz valamit. De én valahogy nem szívesen ülnék egy bő 200 fokon járó számítógép mellett huzamosabb ideig.
-
flashpointer
őstag
válasz
imibogyo #48952 üzenetére
Ha nem szűkítjük így le a lehetőségeket akkor más oldalról is meg lehet közelíteni, pl ahogy az apple teszi egyes termékeinél hogy jóval magasabb működési hőmérséklet van megadva az alkatrészeknek (mac pro gpuk 100+ C° fölött még simán elvannak)
Ezen a vonalon elindulva elég növelni az alkatrészek működési tartományát, mondjuk úgy 250 fokig, aztán elég csak rácuppantani valami passzív alubordát ami 200-on tartjaHabár akkor meg egy nagyobb normális hűtéssel+ventivel még jobban lehet terhelni, úgyhogy oda lyukadunk ki mint ahol most vagyunk
-
imibogyo
veterán
válasz
bunygyi #48951 üzenetére
Ezekre így nem lehet egyértelműen válaszolni. Mert a belső elrendezés a ventik milyensége és még egy csomó apróság befolyásolja a hűtés hatékonyságát. Egy teljesen nyitott ház is lehet rosszabb, mint egy "kémény", az irányított légmozgás hiánya miatt. És egy rosszul megtervezett "félig zárt" ház is lehet sokkal rosszabb, mint egy teljesen nyitott. Egyébként a leírtak alapján szerintem jó lehet a megálmodott hűtésed. Egy ilyen 2x2-es elrendezéssel szépen át lehet szellőztetni a házat, csak figyelj rá, hogy az oldalak zártak legyenek, úgy sokkal hatékonyabb ez az elrendezés, mint egy ementáli kuckóval.
Amúgy mit jelent az, hogy "tökéletes hűtés"? Én még olyanról nem hallottam. Olyanról, hogy jobb, vagy rosszabb egymáshoz képest, olyanról igen, de hogy valamilyen hűtési megoldás tökéletes lenne, olyanról nem.
A tökéletes hűtésnek én amúgy ezt tudnám elképzelni (szigorúan saját vélemény):
- bármilyen terhelés mellett tudja biztosítani minden alkatrész környezeti hőmérsékleten tartását (speciális igénynél ez alá is tudjon menni, de ez az én szemszögemből irreleváns, csak megemlítem mivel "tökéletes" hűtésről van szó)
- passzív üzem, de legalábbis tökéletesen néma működés az ember számára, még a fülünket rátéve a hűtésre sem lehessen hallani semmit sem a működéséből és ez az idővel se változzon (ne kopjon el, mint egy venti csapágyazása stb.)
- a lehető legkisebb méret "tökéletes hűtés" lévén mindezt úgy, hogy ne, vagy csak tényleg minimálisan növelje meg a hűtendő eszköz virtuális térfogatát (gondolatban zárjuk dobozba a hűtendő eszközt/alkatrészt, HxSZxM), ha ebbe belefér a hűtés is, akkor számomra "tökéletes".Mondanom sem kell, hogy olyan passzív hűtés még nincs, ami a környezeti hőmérsékleten tudná tartani a cuccost, pláne az alá tudna menni, de hát ugye többek között ettől lenne ez a "tökéletes hűtő".
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
A kérdésem!
Az asztal oldalára szerelt számítógép ház
aljára és tetejére 2-2db ventillátort szerelve
húzatot csinálok, így tökéletes a hűtésem?
Vagy a szabadonálló úgymond teszt ház
hűtése jóbb? -
flymi
addikt
válasz
Sokimm #48943 üzenetére
Dolgoztam neki, így bármikor átmehettem saját részemre készíteni apróbb dolgokat. Asztalos volt, tetőket csináltunk, teraszokat építettünk. Bútorok közelébe sajnos nem nagyon kerültem, mert arra volt külön embere. A műhelyben általában csak gyalulnom kellett meg festeni, de azért sokat tanultam, de sajnos nem eleget, mert már nincs köztünk...
A gépeit eladták, csak az üres műhely maradt. -
Sokimm
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48945 üzenetére
Ez csak egy buta vicc akart lenni, elnézést, ha rosszul fogalmaztam meg.
-
bunygyi
tag
Oké!
Most komolyan egy ötlet a jó hűtésre!
Segítsetek! -
imibogyo
veterán
Hátul simán rézcsavarral odacsavarozom. Az alalapi tálca mögé meg vagy gumiból, vagy fából vágok távtartókat és rajtuk keresztül gipszkarton csavar és kész. Ha nagyon sok szabadidőm van (nincs....), akkor lehet esztergálni is kis távtartókat.
MÁS:
Ja és amúgy valami elkezdődött...... -
bunygyi
tag
Sziasztok!
Mi lenne ha 10mm-es zárt szelvényből keretet
csinálnék az alap lapi csavaroknak és a ház
kerete is a kis méretű zárt szelvényből állna,
a ház erős sűrű drót hálóból lenne!
Vélemény? -
hideg83
csendes tag
Halihó.Amd A4-6320-as procin Lucifer V2 hütö a 14 cm-es ventilátora belegányolva a tápba.Sajna a tápon a ventillátor helye eltolva volt kivágva ezért egy másik táp dobozt kellett keresni amin középütt van a kivágás és igy belefért a 14-es venti.A cpu fan-ra kötve az áramellátás.Igy most a cpu vezérlés hüti a tápot .
Ja a ventillátor amit szoktak adni uj vezetékek összekötéséhez ilyen drot ami müannyaggal van bevonva azzal lett rögzítve.A táp doboz tetön a 4 csavarból csak 3 stimmel igy az eggyik sarok szigszallaggal rögzitve.Az oldalt nem kell felhelyezni mert 1 kicsit kilóg a hütö. Sose hittem volna h. egyszer valaha zavarni fog a vinyó hangja de a seagate barracuda hangos a 470 venti fordulat mellett. procc kb 25 fokos alapból Aida stabilitás tesztel ez sikerül feltórnázni olyan 33 -fokra de akkor már a pwm vezérelt venti is 570-et forog.Vínyóval kéne valamit kezdeni h. ne haljam ahogy a fej dolgozik nagyon zavar
-
Pete55555
addikt
Ma már ledet használnék inkább.
Igazából dekopír, meg akkus behajtó elég, de pl az alaplapi tálcát én felsőmaróval bemartam a tálcát tartó fa lapba. Meg használtam szalagcsiszolót, és rezgőcsiszolót is, a széleket, és a felületet is megcsiszoltam. De nem feltétlen szükséges.
De ha rám hallgatsz nem rétegelt lemezből csinálod. Ragasztott fenyőből szerintem egyszerűbb megmunkálni, csak az általában 18mm vastagság körül kapható, az meg sok. -
flymi
addikt
válasz
Pete55555 #48927 üzenetére
Egy régebbi kiszupeált tápon lehet előbb én is gyakorlok majd egyet... Nálam is a kék szín játszik (alaplapi bordák, ramok, ledes világítást tervezek), remélem jó lesz.
A fakockádhoz kellett valami spéci szerszám? Maróra gondolok, ilyesmire. Egyébként gondolom dekopír, akkus behajtó és kész.
-
Pete55555
addikt
Ezt tudtam beszerezni olcsón akkor, de 1-2 hétig volt benne, ki is szedtem. Neon cső egyébként, sima kék színű.
Festék meg vmi Rally, olcsó...Harisnyázást kicsit "elrontottam"
Boltban nagy zsugorcsövet adtak, erre beszéltek rá, hogy összemegy majd annyira amennyire nekem kell. Hát nem ment. És nem fogta meg jól a harisnyát, így pár szerelés után kicsúszott belőle a harisnya...
Egyébként igen, elb.sztam rá egy napot kb, és végül is szép lett, annyira nem látszik. Majd lehet tekerek rá szigszalagotEgyenként meg nem akartam harisnyázni a kábeleket, azért lettek ilyen 4-6os kötegek.
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #48904 üzenetére
Hogyan rögzíted a fém alaplapi tálcát a fa "polcra"? Az eredeti kis fém távtartókat használod ilyen célra, vagy megteszi bármi más is, ami elég messze tartja az alaplapot? Vagy megfúrod a fát vékonnyal és simán beletekered a fém távtartót, esetleg egész pici tiplibe hajtod bele?
Ezt jó lenne még tudni most.
Később meg még valószínű ezer kérdésem lesz... -
törölt tag
Az új procihűtő magassága miatt nem fért BE az oldalhűtő a házba, rövid tanakodás után így döntöttem
-
duc
aktív tag
válasz
bunygyi #48912 üzenetére
A két ventilátor minimumra szabályozva "leheli" a ramokat az alaplapot és a VGA mögül kikavarja a levegőt, illetve nem áll meg a por az alaplapon. Enélkül sem meleg, de így vagyok nyugodt...
Annyi még, hogy a hátsó procihűtő venti keretének az alja ki van vágva, így kap az alaplapi vrm is egy kis huzatot.
Takarítani elég 2 havonta, kirakom az udvarra és sűrített levegőt neki... 10perc se kell és kész kábelkihúzogatással -visszadugással együtt. -
bunygyi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ötleteket adni egy jó hűtésű házhoz? -
BRIKLY
veterán
Nem azzal fűteni,csak amolyan rásegítésként használni. Vagy például egy 2 négyzetméternyi falba tenni csövezést falfűtésnek..Tudom,hogy hülyeség,azért is nem csináltam meg,na meg mert teljesen jól érzi magát a gépem léghűtéssel is. Főleg,ha kapna egy normális házat,amire sajnálok pénzt kiadni..
-
do3om
addikt
válasz
BRIKLY #48899 üzenetére
Azért ahhoz érdekes egy gép kellene, akkora fogyasztás hogy egy szobát felfűts vele.....azt hiszem áramszámla lenne a legfőbb probléma.
Azért egy fűtésben van elég jó vízmennyiség, és kel vagy 50-60 fok mindenképp na amire ezt egy kép eléri kapcsolnád ki mert befejeznéd amit csináltál. Egyszerűen elveszne a hű egy padlófűtésben lehet még annyit sem éreznél hogy melegszik e a padló.Az én csöveimet medence fűtésre fogom használni. Még ha jó idő lesz elkezdem téglából kirakni a helyét. Zárt lesz teteje nyitható és pakolom majd rá a fát, szivattyú meg keringeti a fizet. A kérdés majd mennyire lesz tartós a kötéseknél ugye a mente miatt. Az FSB amit használtam 280-at bír, remélem a kendert megvédi valamennyire. Ugye a víz eleve folyamatosan hűteni fogja, nem tüzelek majd mint az állat csak hogy egy 60 fokos víz legyen ami kijön.
A rendszer bővíthető ha kel, de szerintem 12m acélcsőben elégé fel fog melegedni a víz.
Hegeszteni jobb lett volna de itthon csak elektródás van, azzal meg nem vagyok valami jó, kiluggattam volna.imibogyo
Azt hittem belátunk majd a házba. -
imibogyo
veterán
A víz mindig is pénzes móka volt. Sajnos. Én is azért hagytam abba, mert vagy beleraksz 80-150-et minimum, hogy jó legyen, vagy még egy jobb léghűtő teljesítményét sem éred el jóval drágábban és hangosabban. Például a Noctua NH-D14-emre elég volt egy 500-as venti a 2600k-ra, míg a dupla radis kölcsön vízhűtő radira kellett 2 darab 1000-es venti, hogy ugyanazt hozza hőmérsékletben, miközben drágább is lett volna jóval... Ezért inkább kapott egy 4x120-as radit passzívban, így ugyan még több pénz lett, de legalább passzívan elvolt, a pumpát pedig leszabályoztam nem is lehetett hallani. A 6 magos 1055T-m pedig kapott egy 9x120-as radiátort ugyanezen okokból. Sajnos tényleg úgy van, hogy vagy áldozni kell rá rengeteget és akkor jó is csendes is lesz, vagy hagyni kell a francba az egészet (ahogy én tettem). A mostani gépem már úgyis passzív vízhűtés nélkül is (a ventiket csak játék alatt kapcsolom be), ja és idő közben elkészültem az oldallappal is.
-
flymi
addikt
válasz
BRIKLY #48899 üzenetére
Engem már egy ideje foglalkoztat a vízhűtés és ha más víz, akkor épített. A kompaktok nem is tetszenek annyira, bár megvan a maguk előnye is kétségtelen. Sajnos elég költséges mutatvány ez és amíg nem lesz sokkal olcsóbb vagy nem nyerek a lottón, addig egyenlőre csak terv marad nálam.
Vizes topicban is érdeklődtem és nem igazán értették, hogy egy "csúcskategóriásnak" emlegetett Genesist miért akarok cserélni pancsira. Eszemben sincs eladni mondjuk, mert egy léghűtés az "örökre" szól, el nem nagyon romolhat. Azért nem mondanám, hogy a Prolima Genesis csúcskategória, de benn van a top 10-ben szvsz.
Egy K2, Cryorig R1 vagy HR22/Silver Arrow, Noctua NH-D15, Phanteks PH-TC14PE simán kenterbe veri és akkor még nem soroltam fel az összeset.
Szóval oda akartam kilyukadni, hogy legalább egy dupla 120-as radi kell, hogy hozza a Genesis jó hőfokait, aminek elég nehéz helyet keríteni és akkor még nem említettem a pumpát, ami még plusz hangforrás. Valamint ott van még a tartály is.szab.tam: Valóban költséges megoldás, de csak egyszer kell jól kivitelezni és hoszabb idő után már hasznot is termelhet a fűtési költségek csökkenésével esetleg megszüntetésével. Azért nyáron kíváncsi lennék hová vezetik a hőt! Talán van az egyetemnek uszodája és annak a vizét lehetne vele fűteni.
Azért egy mezei házi pc-vel nem hiszem, hogy lehetne padlót fűteni vagy ilyesmi, hacsak nincs otthon egy kisebb szerverállomás, vagy legalább néhány pc-ből álló hálózat. -
válasz
szab.tam #48901 üzenetére
Nem tudni hogy ez kínai, sztem nem. A megtekintés "gombra" való kattintással kijelented hogy elmúltál 18éves és saját felelősséged tudatában nézel erotikus tartalmakat
-
szab.tam
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #48900 üzenetére
hol-hol?
ja, persze.
kínai, utángyártottat.
eksön helyett meglepiből ceruzát hegyez.
és nem úgy, hanem tényleg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest