- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
DR|FTK|NG
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz
Taoharcos #47790 üzenetére
Szerintem itt jobb helyen lenne a kérdésed...
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
M-itx-es egyszerű házat szeretnék egy m-itx-es lapnak barkácsolni alacsony költségvetésből. Az alaplapi vga lenne használva, táp kívűl, csak egy vinyó lenne még benne. Ötletek?
-
imibogyo
veterán
válasz
Speedhs #47786 üzenetére
Köszike!
(#47787) viperabácsi:
Ne értsd félre nem fikázni akartam , csak elgondolkodtatott , hogy azok nélkül is meg lehet oldani.
Nem is úgy értettem, csak tényt közöltem.Mindig van "jobb" megoldás, csak nem mindegy mennyiért.
Hogyan tudtad a menetes szálon előfeszíteni az anyákat , a kotyogás kiküszöbölésére?
Nem történt ilyen. Kezdetben két anyával próbálkoztam közöttük egy erős rugóval, de valamiért mindig feszült. Így végül maradt az egy darab anya. Eddig nincs túl sok gondom vele. Nem lesz soha kottyanás mentes, a kérdés csak az, hogy mekkora az a pontosság, ami neked kell. Az én gépem most olyan 1 mm-es pontosságon belül van stabilan, leggyakrabban a 0,2-0,5 mm-es hibatartományban. Nekem ez most elég és ezt még kalibrálás nélkül kell érteni. Se tengelyenkénti impulzus-kalibrálás nem történt, sem backlash kimérés és szoftveren belüli korrekció nem volt. Egyébként nem sima menetes szárakat használok, hanem trapézmenetes orsót az jobb valamivel, miközben az ár nem olyan vészesen több.Én is tervezem egy CNC gép elkészítését , csak nem tudom honnan , milyen alkatrészeket szerezzek be. Látom a videódon , hogy match 3 programot használsz.Milyen vezérlőd van? Hol lehet találni valami oldalt ahol beszerezhetők az alkatrészek?
Ebay a barátod, ha pedig itthon akarsz vásárolni akkor a Google kidobja. Összesen csak 4-5 normális bolt van itthon, amik között ár alapján nem nehéz dönteni (ha így sem találod privátban küldhetek kettőt, ahonnan én vásároltam, csak nem akarok itt reklámozni). Nekem egy "piros-nyákos" 4-tengelyes vezérlőm van egyébként. -
viperabácsi
addikt
válasz
imibogyo #47782 üzenetére
Ne értsd félre nem fikázni akartam , csak elgondolkodtatott , hogy azok nélkül is meg lehet oldani.Hogyan tudtad a menetes szálon előfeszíteni az anyákat , a kotyogás kiküszöbölésére?Én is tervezem egy CNC gép elkészítését , csak nem tudom honnan , milyen alkatrészeket szerezzek be.Látom a videódon , hogy match 3 programot használsz.Milyen vezérlőd van? Hol lehet találni valami oldalt ahol beszerezhetők az alkatrészek?
-
imibogyo
veterán
válasz
Andrew_31 #47783 üzenetére
Köszi neked is! Hát igen, bár engem most legjobban a géptől való távolság és az időhiány az ami a legjobban ellehetetlenít. Nem voltam már vagy 1,5 hónapja a gép mellett. Vagyis persze voltam az ünnepek miatt, csak nem tudtam vele dolgozni.
(#47784) tvamos: azért villanyszerelő apával és egy év gépészmérnöki tanulmánnyal a hátam mögött van valamennyi műszaki huzalmam, nem a nulláról kellett kezdenem, de lényegében minden mást autodidakta módon tanultam és tanulok meg. És igen Mach3-at használok a gép vezérlésére és Vectric Aspire-t a "tervezésre" és a G-kód generálására.
-
tvamos
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz
#90933760 #47780 üzenetére
Már máshogy van az elrendezés, de egyébként ja, az eredeti állapotban durva volt. Lényegében söpörni lehetett az 5-10 centi vastag fűrészport a bill.-ről. De egyébként bírja, hálás kis dög, már legalább 6 éve ez a "műhelygépem" billentyűzete. Kapott ez már mindent és ha jól emlékszem 850 Ft-ért vettem.
(#47781) viperabácsi: hát ha valaki ad rá pénzt használnék én szívesen, de mivel ez a készlet kijött 12.000-ből, a golyósorsó meg lett volna majdnem 50.000, így emellett döntöttem. Sajnos közalkalmazottként nem túl nagy a mozgásterem. Ha emlékeztek így sem kis idő és pénz volt mire eddig eljutottam.
Bőven tudnék mit átalakítani a gépen, tervezési szempontból is, de akkor legalább plusz 100-200k elment volna a gépre, ami egyszerűen nem fér bele egy lényegében "hobbiból" és "meg tudom én ezt csinálni könyvtárosként is" fellángolásból elkezdett projekt esetében.
Ha sikerül a tervem és el tudom indítani az új gép építését (lényegében ugyanezek az alkatrészek kerülnek felhasználásra, csak fém vázzal), akkor majd javítok sok mindent. De addig ezzel kell beérnem. Meg aztán még ezt sem tudtam nagyon használni és amíg nem látom, hogy van értelme (értsd rentábilis), addig nem indítom az új gép építését.
Így is baromira zavar, hogy még alig csináltam valamit a géppel. Még mindig nincs jól bekalibrálva (nem jutottam el addig idővel), szóval még csak nem is "CNC-sen" pontos. Persze a kézi alkatrészgyártástól már így is fényévekre vagyok.
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Üdvözlettel: Tara9714™ -
imibogyo
veterán
Én csak úgy bedobom az első CNC-s marás videóját.
Az látszik, hogy lassú az előtolás és kicsi a fogásmélység (300/3 mm), de mivel első marás volt nem mertem nagyobb értékekkel kezdeni. Azóta már dolgoztam 500 mm/m környékén is.
Jelenleg a kihajtás megakadályozza a sokkal nagyobb sebességet. Kis átmérőjű menetes szár mellett tettem le a voksomat (12 mm), természetesen anyagi megfontolásból (konkrétan nem volt több pénzem) és ez most visszaüt. Jelesül a két hosszabbik tengelyen (800 és 600 mm), berezonálnak a szárak 450 mm/m felett. De mindegy, majd megoldom valamikor. Tegnap láttam egy szíjas gépet működés közben és ismét megfogant a fejemben, hogy a következő gép ilyen lesz majd (vagy talán fogasléces). Annyi volt a trükk, hogy mindent leduplázott az építője (dupla szíjak mindenhol) így a nyúlással sehol nem volt gond.
-
talpas
aktív tag
B.Ú.É.K. a gányosoknak!
-
nézzbe
aktív tag
válasz
szab.tam #47772 üzenetére
Több verziója van a nyomtatóknak ,ez egy rostok delta nyomtató, meglévő gépek után lett építve, de az utolsó darabig kézzel készült, pl a nyomtató fejet tartó alu elem is cnc-zve lett.
A gömbcsuklós részek kínából lettek rendelve, de a közte lévő függönytartó cső már itthon megvolt
(#47773) Rivaul Igen a végére már a dizájnra ment a dolog mintsem hatékonyságra , de kicsitvel jobb mint a gyári, csendben is van, és jobban nézz ki xd
-
Rivaul
addikt
válasz
nézzbe #47769 üzenetére
A nyomtató irigylésre méltó. Én is tudnám használni az biztos
A hűtést viszont nem igazán jól csináltad, most nem az esztétikára gondolok mert az korrekt. Lefojtottad a ventit és a bordák harmadát hűti az a maradék is. Az első verzió lett volna a jó de nem az én gépem. Vizuálisan viszont rendben van. A nyomtató meg irigylősszmájlis
-
nézzbe
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #47762 üzenetére
Logout TV: Nyomtassunk 3D-ben!
(#47761) Lompos48: B.U.É.K
-
-
Lompos48
nagyúr
BÚÉK
-
nézzbe
aktív tag
válasz
Heimdallr75 #47749 üzenetére
Végül is ez lett a végleges
kapott 2 réteg matt fekete festéket, igaz a hűtésnek lehet nem tesz jót de így pöpecül nézz ki
, valamint a logo-t át tettem a venti felé aminek a közepe lyukas lett így venti onnan is kap levegőt, bár a cél az lenne hogy alul szívja el a bordától, de így megint csak jobban nézz ki
-
quailstorm
félisten
válasz
#90933760 #47736 üzenetére
Életben nem próbáltam rajta WMA-t.
Valóban nem volt egy komoly Walkman, de jobb fülest kapott mint egy iPhone 5, és azért az árért csak szemetet kaptál ezen kívül. Szóval rossznak se nevezném. Samsung E250? Még a D900 is elbújhat a W200 mellett. Hiába a jó kamera meg nagy kijelző, ha agyatlan lassú fostaliga hajtja. Hangja meg egyiknek sincs.Amit visz a W200, WAV, MP3, MP4, M4A. AMR meg MID már említésre se méltó.
Ami nagyon gáz volt az a vége. W205, W100... azok nem is Sonyk. Első egy Sagem (S1 Locosto), USB kapcsolat nélkül. Utóbbi Philips (NXP), és nagyon rossz.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #47735 üzenetére
Ja igen, nem ez volt az egyetlen telefon ezzel a szofttal? Nem nagyon rémlik, mert nekem A2-esek voltak csak. A többi csak átutazóban.
Ja meg ez volt ami nem vitte a wma-t Walkman létére? Az összes többi meg tudta. Régen volt már... Akkor a telefonok kicsit mások voltak mint ma. Emlékszem a sok camdriver meg acoustic driver cserékre. camdriver0.dat -
nézzbe
aktív tag
válasz
quailstorm #47732 üzenetére
K510 gyárilag igen
de nagyon le volt harcolva a burkolat, aztán zsarnai piacon vettem 100Ft-ért komplett W200i házat az került rá
Lompos48: Nem mértem mekkora a töltőáram, de ennyit meg kell bírnia szerintem majd 1mm széles lapok vannak benne, kérdés hogy a kontakt milyen jó, de kellő keresztmetszet megvan hozzá.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #47732 üzenetére
Na az jó kérdés, mert nem lesz a kamera jobb attól, hogy K-s szoft. Viszont a Walkmant meg elveszti. Nem is tudom már melyik futott ezeken, 1-es vagy a 2-es. DB2010-esek ezek nem?
6-7 éve volt utoljára Sony-m. -
törölt tag
Lefestettem a gépet.
Tápegység hűtése.
-
imibogyo
veterán
válasz
krisztianAMG #47718 üzenetére
Megy az oda-vissza. Miért is ne menne? 1-1 kapcsolatról van szó...
Ezt annó elég jól kiveséztük.Ja és ünnepeket mindenkinek!!!!
-
baboss
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden fórumtársamnak,
(és jó étvágyat a desszerthez.) -
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz
donmackó #47723 üzenetére
Minek azt?
Nagybátyám két régebbi aranyköpése: "Há' oszt'? Jó az úgy..." "A 12 volt csak akkor csíp ha a p*csödet dugod oda"
Egyébként majd egy zsugorcsövet rakok rá és csókolom
Szerk.: Egyébként az a sok kábel amit az első képen lehet látni, csak tárolva van ott. Ha a nem használt kábelek ki lennének szedve kb 3db gyorskötözővel olyan rendet lehetne csinálni, hogy az nem igaz
Csak még a többi szutykot nincs hova rakni és ezért van kupi
Ui.: Nem tudom látszik-e, de a két ledcsík egy UTP kábel érpárjaival vannak bekötve
-
-
-
Pete55555
addikt
Várjuk a további fejlesztésről a képeket
Egy ilyen rendszer nekem sem jönne rosszul. Csak se pénz, se idő, se hozzáértés - már az informatikai részhez.
Jó lenne egy nas/torrentszerver itthonra. Van is egy P3-as laptop, meg egy P3-as gép is akár, amit erre a célra használhatnék. Kezdésnek elég lenne a teljesítménye szerintem. Csak neki kellene fogni... :S -
krisztianAMG
senior tag
válasz
o.OkrasyO.o #47717 üzenetére
Bár ez bemenetválasztó, szerintem működnie kell kimenetválasztóként, hiszen csak a reléket kapcsolgatja ide-oda.
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Sziasztok !
Egy ideje már megszületett az ötlet ami alapján el is készítettem a saját jack swich-emet. Magyarul 1 lejátszóeszköz bemenetét kapcsolókkal váltva több eszközről is használhatom ezálltal.
Azonban kellemetlen még így is kikelni az ágyból átkapcsolni (inkább lustaság).
Szóval a kérdés az hogy hogyan lehetne ezt megoldani távirányítóval ? Esetleg egy kisebb méretű LcD kijelzővel megspékelni ?
Ehhez a részéhez én már sajnos nem értek kellően
De ha valaki tud nekem ebben segíteni , vagy utat mutatni merre induljak azt megköszönném ! Kész masináért akár fizetnék is ! -
Pete55555
addikt
Bbbbazzzzz......
Egy rendes elosztót vegyél már, ne legyen egymásba dugva 6
Valami falra szerelhető pont jó lenne oda.
Meg azt a tápcsatit is oldd meg valahogy, vmi érintésvédelmet gányolj rá.
Nameg a felesleges kábelektől szabadulj meg, ha van rá lehetőséged rövidebb kábeleket használj, stbNa jó, így már nem lenne annyira gány...
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Egy kis gány karácsonyra
Itt tart az itthoni hálózati csomópont
Az a kis fehér ASUS eeePC a seed szerver és média szerver szerepet tölti be
Nem túl szép még a szerkezet, de hibátlanul működik
Szerk.: Boldog, Békés és nem mellesleg Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak
-
dewil666
őstag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket És Barkácsolásban Gazdag Új Évet Kívánok!
-
-
imibogyo
veterán
válasz
#17954112 #47698 üzenetére
Köszönöm Ed3r_X_ a bókot.
Egyébként tényleg készült már pár darab házam fából.
És tervben is van még jópár. -
ProdiG
tag
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812162026
Erre van valami házi megoldás?
4 venti van a házamban, 2 venti csati van a lapon. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PH! Szakszervezet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest