- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
válasz dzso22 #49256 üzenetére
Ismerem ezt az életformát.
Kis költségvetésű munkahely villanyszerelői szoktak hasonló módon rögtönözni, amíg meg nem jön a csere darab, addig mindent mindennel összegyorskötöznek, meg szigszalag, meg ami csak bele fér, vagy kéznél van
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
creation
senior tag
válasz dzso22 #49251 üzenetére
Ebben a kategóriában én is hasonlót alkottam...
Volt egy notebookom, amihez vettem egy 3,5"-os HDD-t 640GB 500HUF. a HDD hibája az volt, hogy az előző tulaj kompletten letörte a SATA csatlakozósort. Le is fotóztam, de most nem találom, ennek már vagy 3-4 éve is van...
Megpróbálom a képzelőerőtökre bízni.
Letört SATA táp és adat csatlakozó.
Megoldás: Végy egy SATA kábelt, vágd ketté, forraszd fel érhelyesen a letört csatlakozósorra. Végy egy MOLEX to SATA tápkábelt és forraszd be polaritás helyesen. Végy egy SATA to USB 2,5"-os vinyó házat, operáld ki belőle az elektronikát. Végy egy 1 morzés OMRON relét, ami 5V-ról üzemel. Végy egy 12V 2A-es dugasztápot.
Így a HDD-n lesz egy lógó SATA kábel és egy lógó SATA táp kábel. Ezeket gond nélkül lehet csatlakoztatni az USB átalakítóhoz, de mivel a 3,5"-os HDD 12V-ot is igényel, így az 5V tápoldalra beforrasztottam az 5V-os 1 morzés OMRON-t, ami a dugasztáp 12V-ját kapcsolta rá a HDD-re.
Ez így üzemelt fél évig, amikor egy barátomnak elhalálozott a notebook HDD-je és megkaptam az elektronikáját, hogy kimentsem belőle a SATA csatlakozósort
Amúgy "szép gány". Igazi mesterembernek való. Csak nem Villanyreszelő vagy?
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
törölt tag
válasz dzso22 #47317 üzenetére
áá hagyd csak, nagyon igyekszünk vissza fogni magunkat
És hogy on is legyen... szereztem egy ledobott hangszóró szettet, de elég gyengus volt mind hangerőben, mind hang minőségben.
Fénycső tartó "doboz" átalakítva, Sony TV-ből hangszóró bele aplikálva, s bár mono-ra oldottam meg a dolgot, még így is sok-sok-sokszor jobb, szebb hangja van, mint eredetileg... rezeg az asztal rendesen, amin a laptop van
Úgymond mélynyomó cső lett a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz dzso22 #11252 üzenetére
Jelenlegi gépemmel (Athlon64 3700+) akármit csinálok nem megy a proci 45 fok fölé. Procin CNPS7000Cu, elöl-hátul 1-1 120-as SilentBlade . Pedig a Zalman alig félfordulaton megy. Leghangosabb része a gépnek a GPS-400-as Chieftec táp . Az nagy csalódás volt, hangosabb mint a 420-as Chieftec DualFan (2 db 8 centis ventije van, a mostaninak 1 120-as) előtte
Már csak az alaplapra várok az új konfighoz, nagyon kíváncsi leszek hogy mit tud majd.
-
Dimitryj
aktív tag
válasz dzso22 #10531 üzenetére
Ha ventit teszel elé egyáltalán nem hangos ha megfelelő a hely kialakítása. Vagyis nincs előtte sok vacak ami nagy szélzajt generálna (főképp emiatt szokott hangos lenni), valamint szabályozd le a ventit. Nem kell annak maxon pörögnie, elég ha 700-900-on pörög.
Nálam is bent van 2db 12es zalman és nincs sok hangja mivel 5Vra van kötve, akárcsak a videókari. Szóval ha jól teszed be és nincs előtte sok szir-szar akkor nem hangos. -
Dimitryj
aktív tag
válasz dzso22 #10526 üzenetére
A kosuth bejön rajta, vagy a szabad európa?
Elég ha megfelelő ventit pakolsz elé, és nem egy marék alut rá. enyiből VGA RAM sünit is ragaszthatnál rá
A lényeg megfeleleő légáramlat, és annak elvezetése.
Vagyis ha van egy fránya venti előtte nem kell semmi más venti meg ilyesmi. De a venti előtt max rács legyen és ne a gépház mert a gyári helyek (főleg ócó codegen gazdaságos házikóban) nem érnek sokat, ha előtte ott az oldallap, és semmi levegőt nem tud beszívni a venti. -
Dimitryj
aktív tag
-
-
Badman 4ever
őstag
válasz dzso22 #10347 üzenetére
Amíg nem szerzek kábelharisnyát valahonnan addig ez van...
De a célnak tökéletesen megfelel.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
válasz dzso22 #10344 üzenetére
Nem nézett ki, hanem most is így néz ki...
Itt a kép (kicsit bemosódott és mobilos de a lényeg látszik):Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
válasz dzso22 #10342 üzenetére
Jó is az, én kék szigszalaggal tekertem körbe a kábeleit a tápnak, kábelharisnya híján..
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
geprombolo
őstag
-
pee13
senior tag
válasz dzso22 #10245 üzenetére
Mondom, nem újkeletű ott a folt. Nem tűnik el belőle olaj.(mondjuk valamikor nem kapcsolt be a hűtőventi és akkor megcsaptuk a 120 fokos vizet dugóban, akkor eltűnt belőle vagy fél liter, de azóta (700km talán) nem hiányzik. Megilyedtem én is, és bekarcoltam a nívópálván az állását)
sz: Ja, amúgy meg persze hogy ott van a sok olaj, hisz fölötte a betöltőnyílás[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
szegi2
csendes tag
válasz dzso22 #10238 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
Ez kb. 1 hónapja készült, 3 hétig működött. A megsértett nyák (4.kép) zárlatos lett és a fetek alatt a rétegek megégtek. De nem adom fel, vizsgaidőszak után gányolás v2.0 következik, kár lenne ezért a kártyáért. Ráadásul adtam érte 3 ezret.
[ Szerkesztve ]
-
bossvico
senior tag
válasz dzso22 #10230 üzenetére
Nem szeretnék semmi "gyári" dolgot átvenni, ezért vacilálok.
Néztem pár fa házat, de jobban szemügyre véve a váz megmaradt, amit bevont a polgár fával azt ugyan olyan alakja volt mintha hagyta volna a régit. én az elrendezést is máshogy akarom, ahogy a képen látható pl.R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
breed30
tag
válasz dzso22 #10209 üzenetére
Én már nem veszek többért mint 700 Ft mert sok pénzt elcsesztem még régeben hőpasztára akkor 2.4 Athlonom volt próbáltam sok félét pl.Titán nano, Coolink stb.
Ez olcsó meg jó meg 25 ml itt a gépem jelenlegi hőfoka.
Ja meg egy kérdés mért a vidkari pontszámát veszi alapul a rendszer?
Mert ha össze adom a pontokat és elosztom akkor nem ez jön ki. -
Badman 4ever
őstag
válasz dzso22 #10117 üzenetére
Jaaaj neee, a DiamondMax Plus 8-tól mászok a falra...van a családba két 40-es és bad sectorosak, melegednek, mint állat (ventivel a pofájában 51 fokon pörkölt másoláskor és leégette a kezem, amikor megfogtam) és iszonyat zajos, kerreg-berreg. Majd még télen jó lesz fűtésnek, ha nem telik gázra a válságban.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
-
Zefír
őstag
válasz dzso22 #10110 üzenetére
Nekem is volt, van olyan samu vinyóm 80-as, és amúgy az összes vinyó ott oldalt adja le a hűt
Nekem is úgytünt, hogy működik, meg is ö(Ő)rültem neki és mikor benyomattam az everestet, csalódnom kellet, 2 fokot ment le vagy mennyit, és inkább leszedtem, a vinyók úgyvannak tervezve, hogy bírják a hőt -
Zefír
őstag
válasz dzso22 #10106 üzenetére
Ilyennel én is próbálkoztam régebben,sok mindent kipróbáltam, csináltam dvd íróból hdd reket., de jelentős hűlést nem tapasztaltam.Szerintem nincsen sok értelme, de attól függetlenül jó kis gány
Én váltottam notivinyóra, kuss, nem melegszik, igaz a crisys 5mp-el később tölt be
-
joi29
őstag
-Igazság szerint egy 6cm-es kis ventit applikáltam rája, csakhogy a kis vadállat
helikoptereket megszégyenítő hanggal büszkélkedhet, amit 4800-as
fordulaton fejt ki magából.
-Ez még nem is volna gond de a speedfan nem képes vezérelni a fordulatszámát,
ha pedig lekötöm 5V-ra akkor meg alig forog 7~800-at és az még 2D alatt is
kevéske egy R480-as gpu számára, hiába a nagy borda.fkenny
-Az a szitu hogy vagy egy tucat jelentkező van rája így még az is előfordulhat
hogy elárverezem.
-A gond csak ott van hogy határon túl lakom így a csomag postaköltsége elég
borsos lenne amit nálunk előre fizet a feladó.
-Úgyhogy inkább kreálok belőle valamit amint vége a sulinak.[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
-Az egész úgy kezdődött hogy a télen konfigot váltottam ami elég jól siketült
ugyanis a vga kivételével mindent futott a régi gép ára.
-A helyi üzletek viszont igen komoly beszerzési nehézségekkel küzdöttek,
minek következtében a kiszemelt kártya jó két hetet késett, amire 3 nap múltán
nemet mondtam mert egyék meg ha ennyi időt kell várni egy rohadt 50€-s vga-ra.
-Jól is tettem ugyanis az egyik üzletben ráakadtam egy Power Color X800GT-re
potom 28€-ért amin igen csak meglepődtem, mivel maga a vízhűtő rendszer is
a többszörösét éri, de ha már idáig nem kellet senkinek hát én elviszem de ízibe.
-Nos a hűtő szörnnyel céljaim vannak, viszont a kártyára már nem akarok szánni
egy vasat se, ezért is gondoltam hogy fabrikálok rája egy bárkacs hűtőt.
Ventivel, oldalról, munka közben és az összehasonlítás végett.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
90 fokkal elfordítva neked is befért volna a kondik közé, legalábbis így szemre úgy tűnik... de mindenesetre kevesebbet kellett volna faragni úgy az biztos
én annó alulról csavaroztam fel, csak két M2,5-es menet a bordába és kész is. csavarfejek alá az a vastag piros papíralátét, amit szoktak adni alaplapokhoz, oszt kész is .
amúgy meg egy szerverbe minek videókártya? -
breed30
tag
Itt Vas-ban azért megy az üzlet hozznak egy kétt jó cuccost sokszor meglepödök miket dobnak ki az oszik.
Tegnap még vettem egy usb-s video grabert dobozában 700 kémény Forintért oda is adta nem volt még idöm szórakozni vele de remélem jó lesz.
Azt nem értem hogy nem fáj nekik a szívük kidobni anyi jó dolgott. -
breed30
tag
Köszi a fekete festés az jó ötlet.
Megmondom öszintén a tied jobban tetszik mert azért az hogy a hömérséklet tudod milyen a gépedben az plus pont ez csak egy tv tunert visz plusba.
Én jobbára a stabilitás amit elötérbe helyezek ha megnézed a A8n-sli képet a vidkarira is tetem egy 8cm ventit pedid pasziv hűtös.
De a kinézettet se vettem meg eböl most van még 1 azon viszont nincsenek tv tuner bemenetek az is kb igy néz ki a lomis akitöl vettem jó áron odaadta öket a tv kártyával együtt.
Ut: Máma megint kiment Austriába remélem hoz valami jó tákolásra alkalmas cuccot. -
Azt a lapot még tőlem kapta, bios is halt már el rajta de hotswap-el felélesztettük. A chipsethűtje meg egy P1-es borda, faragasztóval felragasztva. És tényleg baromi jól néz ki hogy az videókari rambordái is hasonló színűek mint a chipseté. Ha megtalálom a kacatok között akkor mehet rá egy 7000-es zalman a procira, azzal már gyári órajelén is mehet passzívban. Tehát még nincs egészen készen.
-
breed30
tag
A data switchet meg az Austriai zsibin sikerült vadásznom 4 eu-os áron érdemes zsibizni most sikerült vezetékeket szereznem hozzá.Tegnap be is üzemeltem müködik.
Most éppen egy D-link 360r modem tákolásába kezdtem túlmelegszik mindent meg fogok bennt hüteni a képek majd köv hsz. -
gabor85
őstag
köfike
Megláttam apu műhelyében, gondoltam ne rontsa már ott a levegőt. Csinátam kisebb tesztet.
A procit felhúzva 3113 Mhzre 1.3000 volton (9*346) Everest 5.0 val kísérleteztem.
A mod nélkül 5~8 fokkal forróbb volt a proci. De ha mélyebb lenne a sörösdoboz, szerintem több is lehetne. -
breed30
tag
Hát igen de szerintem nem csak a kanál.
De nagyon vigyázzniuk kell a hövezetö anyagok készitöinek mert megjelent a piacon az uj:(Signal Herbal fresh termék család. biztos túlmelegedést és gépének károsodását biztositja. A biztos üzem érdkében kérjük fél kiló felvitelét ha igy se melegszik tul ajánlott a fogkrém több rétegbenni felvitele.)
Mért nem jöttem rá én marha nem kellet volna 1200 Ft-ért vennem a gépembe mást.
[ Módosította: Bordoi ]
-
pee13
senior tag
Hiába halk a hűtés ha eredeti venti tornádózik a tápban, és kerreg a vinyó..
Nálam a vinyó Quiet Drive-ben csücsül, a videón passzív S1, a procin egy hyper tx, csak intenzív terhelésen pörög fel, házat szelőzteti az fsp táp yeti loon ventije, elindulásig leszabályozva. A táp pedig kapott egy silent blade-t, bár talán csak azt találom hangosnak..[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest