- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Honkydoo #47049 üzenetére
Köszi! Hát igen. Sajnos az én gépemnek sem a méretei nem megfelelőek neked (nem tudok akkora darabot vágni ami neked kellene), sem fémmel nem próbáltam még ki, hogy mit tud (nincs megfelelő marószáram). Pedig én megcsinálnám neked olcsóba. Ha nagyon nem haladsz semmire, még mindig fel tudom ajánlani a flexemet és a "tudásomat", de sajnos ennél többel nem akarlak hitegetni.
Amúgy ha jól látom meghaltak a linkek (k**va GDrive).
IDE KATTINTVA (elvileg) látható az album, ha valakit érdekel.De legalább annyi előnye lett, hogy láthattok pár igazán gány megoldást is, mert közben feltöltöttem a mobil képeket is. Ajánlom mindenki figyelmébe a hihetetlenül igényes Z-tengely motorfelfogatását és a kupplungokat, amik iskolai fizikai készletből származó 20x20x40 mm-es aluminium tömbök.
-
Honkydoo
őstag
válasz
imibogyo #47048 üzenetére
Grat, látom alakul ez!
Én holnapra várok áttörést, mert írtam egy cégnek aki fémekkel foglalkozik, hátha ők fusiban kivágják nekem a házam lapjait. Ha nem, akkor elfogytak az ötleteim sajnos.
Az a gond, hogy én csak pár ezer forintot tudok rászánni a vágásra, ennyiért viszont nehéz olyan embert találni aki megcsinálja.
Vagy marad az a módszer, amit javasoltak, hogy én vágjam ki a lapokat flexel.
-
imibogyo
veterán
válasz
tatabike #47047 üzenetére
Én sem tétlenkedtem a hétvégén.
A képek között láthattok próba marásokat is már, bár még csak kettőt.40x40 mm-es "kockát" vágattam a géppel
első eredmény - 39x41 mm
második kalibrált eredmény - 39,9x40,3 mmSajnos ennél a pontnál elfogyott az időm és már nem tudtam tovább kalibrálni a gépet. A backlash sincs még sem kimérve, sem kompenzálva. Jövő héten érkezik az indikátor órám, azzal már jobban be tudom majd állítani a tengelyeket, mint most egy kézzel odafogott tolómérővel.
-
tatabike
őstag
válasz
SüdiLaller #47046 üzenetére
Néha eltöprengek azon, hogy milyen jó kis ötleteket tudna egy-egy számítástechnikával, finommechanikával és ilyesmikkel foglalkozó cég meríteni ebből a topikból. Na persze egyiknek sem érdekük az, ami nekünk, hogy masszív és hosszú élettartamú kütyüket hozzanak létre, talán lehet, hogy ezért nem is leskelődnek errefelé...
-
tatabike
őstag
válasz
SüdiLaller #47044 üzenetére
Menő. De ha már átmenő csavar, akkor lehett volna bkny fejű (imbusz) is. Az még talán gyárinak is nézne ki, sőt, IKEA-s csavartakaró kis műanyag koronggal befedhető lenne, mert az pont ilyen csavarfejekbe passzol. De persze ahogy olvastam a sztorit, pont ez volt a legkisebb gondod. Szóval gratulálok...
-
SüdiLaller
aktív tag
Gyerekek, visszanéztem az archivált hirdetéseimet, és az egyiknél rádöbbentem, hogy lógok nektek egy gányolással :'D
íme: Nézzétek a HSZ-EKET -
tatabike
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47042 üzenetére
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
tatabike #47040 üzenetére
Ez mit szívott? Szőrös-disznó fingot?
Nekem van egy tabletem, szeretnék tőle megválni. Inkább gariztatnám, mert akkor "kapnék" 20k-t. Aki megvenné, ő csak szenvedne vele, mert nagyon lassú és a kijelzője is pontatlan(+mindig lefagy és kifagy).
Még van 1 hónapom gariztatni. -
tatabike
őstag
Nézegettem ilyen olcsó, x@r tableteket, este az ágyban csesztetni, ha nem tudok aludni.
Találtam egy ilyen WTF? kategóriásat:
"eladó 1db tökéletes állapotban levő tablet táblagép 10.1 col sajna le eset és az üveg betört csak az üveg az lcd jó még a gyári fólia is rajta van max 2 hónapos .
az érintő nem jó rajta."Ja, ha valakinek van eladó, 10 körül, szóljon. Vennák egyet...
-
tatabike
őstag
válasz
Rivaul #47038 üzenetére
Ezen egyszer vitáztam a sógornőmmel. Azt mondta, hogy olvasta valahol, hogy a -nák is elfogadott egyes szám első személyben. Szerintem meg nem...
"A -nák és -nék toldalékainkat elsősorban az illeszkedés törvénye szerint kell használnunk, azaz magas hangrendű magánhangzókat tartalmazó szavakhoz a -nék, mély hangrendű magánhangzókat tartalmazó szavakhoz a -nák toldalékot kell illesztenünk. Vegyes hangrendű szavaknál a helyes nyelvízlés (illetve a grammatika) szolgálhat segítségül, például a 'csinál' ige E/1 személyű feltételes módú alanyi ragozású alakja azért is lesz 'csinálnék', mert a 'csinálnák' alak ugyanazon ige T/3 személyű feltételes módú tárgyas ragozású alakja. A -nák toldalék E/1 személyű igei alakzatokban általában véve helytelen (én aludnák, én csinálnák)."
Tehát nem csak az a lényeg, hogy bántja az ember fülét, hanem az, hogy a -nák rag többes szám 3. személyre vonatkozik, vagyis ha E/1-ben kezded a mondatot, akkor szabálytalan ha egy T/3 raggal fejezed be.
-
Rivaul
addikt
válasz
huszki #47031 üzenetére
eladNÉK! Baszki. 2 napon belül most látom vagy 5. alkalommal a fórumon más és más embertől. Már nem bírtam ki szó nélkül. Hogy jön ki a szövegkörnyezet mellé a -nák?
Ha csak elírtad akkor sry. Amúgy meg a figyelmeztetés jogos volt mert fórumon nem hirdetünk. Max említünk ha nagyon jó áron a topic érdekeltségeihez valót kínálunk...
-
LarsR
tag
válasz
dewil666 #47018 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint is csak sima szigetelés. Bár ez az én véleményem. Ismerős a projekt
Én csere után nem szigeteltem körbe, igaz nálam mind kettő esetben magasabban volt a cpu és a vga is. Az alaplapon a felfogatási pontoknál tettem kis szigetelést, nehogy a fém rosszalkodjon és valamit lezárlatosítson. A mag (kupak) sarkai nálam sikeresen csorbultak, bár kis mértékben, de jól láthatóan. Szerintem nem lehet kivédeni, ha nem az eredeti hűtéssel csinálod. Várjuk a képeket
-
huszki
újonc
Eladnák egy Új Dremel asztali lombfűrészt 2év garanciával. Nyereményjátékon nyerten, de nem veszem hasznát így eladnám. A bolti ár 29900- 33000ft között mozog én odaadnám 27500ft. Te 06709331701
-
do3om
addikt
válasz
tatabike #47024 üzenetére
Amúgy én is annak nézem.
A lapost még nem szedtem szét, de chipset hűtőknél raknak rá ahogy a képen is van körbe a chip körül. Látható hogy ahol érintkezni kel ott szabadon van a fém felület. De a hűtendő chip tetején vannak kis kiálló alkatrészek-vagy mik, azokat védi ez hogy szerelésnél amikor még billeghet, odakoccanhat ne a fém kapja el hanem a rá ragasztott puha anyag, ami nem hővezetés célból van ott hanem védelem. Egy kicsivel magasabb is lehet ez mint a chipp felülete, de rögzítésnél szépen ráhúzod, Biztonságosabb mintha egyből a chippel érintkezne. Igy már helyes pozícióban van a borda és nem billen, mozog, igy húzod rá nem sérül a chip sarka.
Szoktam használni ilyet.Ha nincs alatt hűteni szükséges chip ahol az a fekete cucc van akkor az nem G-pad.
Ennyi. -
dewil666
őstag
válasz
macko20 #47022 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
Az átalakulásról készítek képeket és jelentkezni fogok.
MX4 pasztát fog kapni a gép.(#47023) Rivaul
Áprilisban pasztáztam a gépet sima fehér pasztával. a vga ramok nem is értek hozzá kb. 0,3-0,5mm-ér hézag volt a lemez között. Pedig még a lemezben a ramok sarkai is be voltak jelölve hogy hova esnek. Van itthon új gap pad-om és pótoltam amit a Lenovo nem.Viszont nem kaptam használható választ választ az eredeti kérdésemre. De belegondolva ez majd akkor derül ki ha szétszedi az ember és látja hogy mi hogyan fér majd el.
-
dewil666
őstag
válasz
föccer #47019 üzenetére
Nem az a fekete izé nem ragadós! Csak rá van ragasztva a hűtőre de vékony és nem is ér a procihoz. A mag körül van. Én elsőre hővédőre gondolok
hogy a procira ne sugározzon hő. De ez nem biztos.
A teljes hűtő át lesz alakítva és a noti alján levő takaró borítást le szoktam venni. A + hőcsövek kapnak majd + réz bordákat is. Az egész noti egy hűtőpadon van amiben 2db 12cm venti szolgáltatja a levegőt
Már csináltam ilyet korábban csak ott alapból rézből voltak azok a lapok (-20 fokot nyertem átalakítás után). -
Rivaul
addikt
válasz
dewil666 #47018 üzenetére
Ha a hűtés teljesítményét akarod növelni akkor nem ez lesz a megfelelő módszer. A plusz csövekkel csak később éri el pár másodperccel ugyanazt a hőfokot de nem lesz ami elszállítsa a meleget. Egy komplett hűtés csere lenne megfelelőbb. Az a fekete ragadós izé a gap pad ami a hőátadásra hivatott laposok esetén a paszta helyett.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne amit az alábbi képen jelöltem be:
Amit piros négyzetbe tettem fém lemezt szeretném lecserélni rézre és + hőcsövet beépíteni. Az a kérdés hogy milyen vastag rézlapot használjak? Van 3 fajta. Az egyik olyan vastag mint az a lemez ami most rajta van a másik kettő vastagabb 2.5- 3.5mm. Melyikkel érdemesebb helyettesíteni?
Illetve a kék négyzetben a proci hűtő van. Mi az a fekete öntapadós valami?Köszönöm a választ!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47016 üzenetére
Az.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
tatabike
őstag
válasz
kalozhun100 #47012 üzenetére
No comment...
-
törölt tag
válasz
kalozhun100 #47012 üzenetére
Olyan érzésem van, hogy még igen csak 30 év alatt vagy, ha ilyet kérdezel
-
tatabike
őstag
Engem meg nem érdekel...
Van olyan, amiben egy mackó forma világít. Vagyis régebben volt. Farkas alakút nem láttam...
De ez a tuti, ezzel tarolnál:
-
donmackó
addikt
-
törölt tag
Nekem éjszakai fénynek kéne valami megoldás, tudom van ezerféle konnektorba dugható dekoratív fos, de nem rajongok értük.
Azért gondoltam a glimmre, mert az kő egyszerű és 230V-ról megy közvetlen egy ellenállással ha jól tudom, semmi felesleg. Már csak találni kéne normál foglalatba tekerhető izzót, aztán csak simán felkapcsolom este egy külön asztali lámpába egyedül és király, ha jól tudom ezek kevesebbet fogyasztanak 1Wnál is.
Valami káros hatása van ezeknek amúgy? Csak kétlem hogy be fogom tudni szerezni.Vehetnék sima foglalatba ledes izzót is aztán kész, nem tudom mekkora a legkisebb de szerintem az meg túl erős lesz. Vagy majd befestem a búráját. Mert ilyen ledes fosokat a legelső boltban hozzám vágnak már. Szerintem ez lesz a nyerő ötlet.
A 4W-os az havi 50Ft-ot zabálna fel így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Befejeződött a Fallout TV sorozat 2. szezonjának forgatása
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest