- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FID
őstag
Ez egy állat! [link]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Pista0001
addikt
válasz Tothgera30 #12889 üzenetére
Egy kolléga külsőleg kárpitozta a gépét, neki bevált. Azt írta hogy az illesztésre nagyon oda kellett figyelnie mert amint összeért a két felület szinte nem is tudott mozdítani rajta.
-
fkenny
senior tag
Valakinek? [link] kell a pénz az új munkámhoz.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
pee13
senior tag
válasz Tothgera30 #12893 üzenetére
De tök mindegy mivel ragasztod, mert leesni nem fog, a venti meg nem darálja ki a házból..
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
dzso22
senior tag
Én már rögzítettem szivacsot ilyenekkel nekem megfogta
A legfontosabb,hogy a kacsák előtt mindíg legyen víz!
-
pee13
senior tag
Miért, talán lógni akarsz rajta?
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Pista0001
addikt
válasz Tothgera30 #12887 üzenetére
PalmaTex-el. Létezik tubusos is.
-
Tothgera30
Ármester
Vettem szivacsot a gép oldalába, igaz horrorisztikus áron 21,5m2-t a Baumaxban! Mivel tudnám felragasztani a két oldalára, vagyis milyen ragasztóval, ami oda is fogja?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Viktoár
addikt
válasz Pista0001 #12883 üzenetére
Gondokoztam én is azon hogy kicserélem a tápventit de még van rá 1 év gari így nem szivesen bontom meg.Addig kár is amíg nem ez a "zaj" forrása.
Gampa: Az igazsághoz hozzátartozik hogy nekem az ac egy s1 rev2 -re van szerelve és mivel az alaplap vezérli jobbnak láttam ha állandóan maximális fordulaton megy.Ne az alaplap vezérelje a ventit mert nem tudhatja hogy a videokártya éppen hány fokos.Így nem megy 45°C fölé a 3870.Nem azt mondom hogy fülsüketítően hangos de azért hallani a hangját éjjel.Bőven lehet mellette aludni és filmezni is de hallható a susogás/zúgás.
Le kellene cserélnem noctua-ra mindent csak az sok píz!
Üdv:Viktor
-
Gampa
aktív tag
válasz Viktoár #12876 üzenetére
Nekem az artic ventik jöttek be eddig,de nagyon.Ha a vinyó melozik azt sokkal jobban hallani,mint a ventiket.Neked fele annyi a ventid,és mégis zavar.Érdekes.Nekem a tápba egy 14cm,kettö 12cm,egy 9cm,három 8cm,egy 6cm,meg a proci hütö,meg a vga gyári hütése,és mégis,simán lehet aludni akár közvetlen a gép mellett is!
Pee13:A borda végülis csak azért kellett hogy valamire fel tudjam fogatni a ventiket,meg talán igy pár fokkal hüvösebb levegöt fuj a kártyára.
-
Pista0001
addikt
válasz Viktoár #12880 üzenetére
A "sima" asztali gépnél nekem is cél volt a halkság és sikerült egész jól megvalósítani pedig azon szoktam játszani is. Elöl-hátul 120-as venti, első 3/4-ed fordulaton, hátsót szabályozza az alaplap proci hőmérséklet alapján, a procin Ninja passzívan, a 3850-esem pedig nem ref. hűtős. Normál használatnál szinte semmi zaj, játék közben ha a VGA bemelegszik akkor az hangoskodik egy kicsit de ugye a játék hevében nem zavaró, meg ugye a hangszórók elnyomják úgyis. Az egyetlen problémás része a gépemnek zaj ügyileg a táp. GPS-400-as Chieftec Delta béllel és elbaltázott ventivezérléssel (a linkelt cikkben a 450-es változat görbéje van, de a két modell gyakorlatilag teljesen megegyezik). Szerintem ki fogom cserélni benne a ventit kisebb fordulatúra mert így nagyon gáz. A korábbi 2*80-as ventis 420 wattos Chieftec-em halkabb volt.
-
pee13
senior tag
válasz Viktoár #12880 üzenetére
Én filmet vagy fülessel, vagy hangosan nézek, zenével ugyanígy.(csak azt nem nézem )
Viszont így késő este/éjszaka amikor már halkul a bartók béla út, akkor iszonyú zavaró a tápom hangja. Napközbn nem hallok semmit a gépből, de éjjel.."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Viktoár
addikt
válasz Pista0001 #12879 üzenetére
Nem veszem kötekedésnek,szimpla tapasztalat megosztás az egész. Esténként van lehetőségem filmezni ha éppen nem a fórumba fírkálok.Mivel ilyenkor már alszik a család igencsak visszaveszem a hangerőt.Hidd el zavaró tud lenni de nemcsak filmezés közben hanem egyébként is rossz hallgatni azt a monoton zúgást.Persze ha adok rá hangerőt akkor én sem hallom de ne ez legyen a megoldás.Amíg "játékos kedvemben" voltam nem érdekelt a zaj mert a játék hevében teljesen figyelmen kívűl hagytam hogy melegszik a gép és pörögnek a ventik mint az állat.(Amúgy is kit érdekelt? A világot meg kellett menteni. ) Ám idővel kinőttem belőle és most inkább filmezésre,zenehallgatásra használom a gépet.Nem egyszerű hüvösen de közben halkan tartani a gépet.A vízhűtés más tészta mert drága.
-
Pista0001
addikt
Távol áll tőlem hogy kötekedjek, de ezt a "filmnézés közben zavar a számítógép hangja" dolgot baromira nem értem. Rajtam kívül mindenki némafilmet néz? Az én filmezős gépemnek van hangja rendesen. Slim házban van a cucc SFX táppal, ezért a VGA-ra kendácsolt 8 centis Silent Blade-et leszámítva minden venti 6 centis (1 a procihűtőn (NorthQ, szabályozva alaplap által), 2 a tápban (Sunon, 8 volt fixen mert nem hőmérsékletszabályzású a táp), 2 a hátlapon (Sunon MagLev, 12 volt fix, ezek a legcsöndesebbek)). De ha elindítok egy filmet akkor valahogy nem hallom egyiket sem...
-
pee13
senior tag
Nálam van egy 800as Coolink SWIF2, drága volt,d e megérte. HyperTX PWM, csak nyáron megy 450rpm fölé.. Tápban Silent Blade, na ez hangos. Videón passzív S1. Vinyóm meg QuietDrive-be van csomagolva, csak akkor hallani ha rácuppantom a fülem a házra.. És ha csönd van, akkor bizony baromira zavaró a táp hangja..
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Nekem feleannyi venti sincs a gépbe mint neked.Van egy 8cm-es noctua,egy 12cm-es ac,egy 8cm-es gelid,és persze a hyper tx2 ventije.Filmezés közben zavar a "susogás". És bizony mondom néktek hogy az ac a leghangosabb.Kipróbáltam egyenként mindet.A procihűtő csak akkor hallat magáról ha keményen befűtök a procinak.A gelid és noctua néma mint a hangszigetelő szivacsba csavart döglött hal. Az ac hát mit mondjak,megérett a cserére pedig az ultra quiet fajtából való.
-
pee13
senior tag
Nálam 3 venti van a gépben, kettőnek nincs hangja (komolyan, zajközpontúan építem a gépet) , a tápventinek meg egy kis szélzaja, és azt hallom!
Nálad megsüketülnék!
-
fero02
nagyúr
Nem akar venni vki mostanság csinos kis Acer házikót?
Jó alap lehet HTPC-nek is.
-
barnam_
nagyúr
Csak így tudtam felrakni, különben lelógott volna a pci-e slot-hoz. Így meg kilóg a gépen kívülre Így üresjáratban 37°C körül van, Unigine Tropics demó alatt pedig 50°C-ig ment fel. Újra pasztáztam a gpu-t, mert gyárilag valami kőkemény cucc volt rajta, nem is nagyon tudtam leszedni, csak a gpu körül.
-
pee13
senior tag
válasz geprombolo #12859 üzenetére
Látni, hogy videó hűtés, de simán jó lenne procira is!
-
Tizio
tag
válasz geprombolo #12859 üzenetére
Szia
Amit képen látsz bordát az a kártya gyári hűtése, én csak a ventilátort dobtam rá mert passzívan elég gyengén muzsikált.
BUÉK
Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
geprombolo
őstag
Húúú! Nem semmi az a kúler! Lehet, hogy mellélövök, de az nem egy proci bordájának készült eredetileg? Vagy megfordítootad rajta a talpat? Mesélj róla valamit! Nekem is 3650-em van, éppen ezért fokozottan érdekel.
BUÉK minden barkácsolónak!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Tizio
tag
Kicsit kevésnek bizonyult a hd3650 passzív hűtése, gyors kötöző és egy ventilátor megoldotta a problémát igaz három slot helye bánta. Itt látható.
BUÉK
-
Tizio
tag
Karácsonykor gondoltam kell egy kis kivilágítás a számítógépbe is ezért az elejét kifurkáltam és tele raktam ledek-kel, és mivel pillanat ragasztóval rögzítettem ezért most már örökre együtt maradnak. Hd-led-re kötve villog mikor dolgozik a hd.
Íme itt látható a "remekmű".
BUÉKVáros: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
Tizio
tag
Ez a táp szerintem rossz irányba fújta a levegőt. Alapból hátúról be a házba ment, ezért kicsit átépítettem fentről hátra ki,ehhez azonban ki kellet vágni a ház tetejét, a belsejébe lévő nyílásokat lezártam, hovatovább szükségem lett egy pár plusz táp kivezetésre, a hat pin-s csatihoz amit szintén én berheltem egy másik táp 20 pin-s csatiból.
BUÉK
-
Tizio
tag
Sziasztok!
Van a számítógépembe egy Pinnacle tv tuner kari ami időnként elég forróra fűtötte fel magát gondoltam teszek rá hűtést és mivel ebben a slot-ban volt csak hajlandó működni ezért kicsit faragni kellett a hűtésen. Paszta nem tartotta meg ezért ragasztó lett a vége.Hát ez lett belőle!
-
Tothgera30
Ármester
Ehhez találtam egy jó receptet, az Unicumos pulykát! Akinek kedve van, készítse el...
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Igyunk egy pohár unicumot.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Pista0001
addikt
válasz barnam_ #12842 üzenetére
Ha jól látom a képen akkor a jobb oldalon túllóg a szinesfém a VGA-n. Oda nagyobb fajta gemkapocsból tudsz hajtogatni valami klipszfélét. Ha van kötöződrótod akkor az is jó. Ha van akkora darabod a mi átéri függőlegesen az egészet akkor meg tudod olyanra csinálni mint amilyennel mostanában procihűtőkre szokás ventit rakni (lásd Scythe Ninja, Cooler master Hyper 212, stb). Ha 3 sarkon meg van fogatva az szerintem elég.
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Ötleteket várnék, hogyan tegyek ventit erre a hűtésre. Egy 12cm-s venti pont ráfér, talán egy kicsit túl is lóg. Felül 2 helyen megtudnám fogatni kábel kötözővel, mert van lyuk a bordán, de alul nincs, ezért nem tudom ott hogyan rögzítsem Csavarnak túl széles a lamellák közötti lyuk.Így passzívan, és hogy csak a táp és proci venti megy, idle 60°C 2 óra után, a szoba 20°C-os.
-
Scaevola
tag
Oké, köszi mindenkinek a véleményét.
Jelentkezem, ha betojt a gépem.apex
-
vlaci79
senior tag
válasz geprombolo #12836 üzenetére
Szia!
Köszi kis számolgatással elég sokáig el tudsz jutni. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz rlazol #12837 üzenetére
A táp témához írnék annyit, hogy a karácsonyi viharokat a párommal simán végigvideóztuk hiába "kumkodott" villany. a csifti táp (GPS-450AA)simán vitte a cuccost, amíg a fogadott fiam gépe a noname táppal 2-3 percenként kiakadt... Szal no koment..
Pár kép a tápról és az átalakításáról... [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
geprombolo
őstag
válasz vlaci79 #12818 üzenetére
Basszus, van rendesen tyúkbél a gépedben! Hány winyód van benne? Kettőnél biztos több, már csak a Raid miatt is gondolom, van egy rendszered, meg legalább két tárolód. Jó a térelválasztásod, nem lógnak a drótok az alaplap fölé. Szép!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
-
Viktoár
addikt
válasz Pista0001 #12831 üzenetére
Akkor pár kép a "légterelőről".Tulajdonképpen az aluminiumból hajtogatott légterelő egyben a ventilátor felfogatását is szolgálja.Belülről van 4 csavarral rögzítve a venti a terelőhöz.Az egész aluförmedvény pedig csak ráhúzva a hűtőbordára és elég szorosra sikerült ezért nem láttam okát további rögzítésnek..Ezzel a megoldással még éppen a mérethatárokon belül vagyok.Azt elfelejtettem leírni hogy a legkisebb ventilátor volt a leghangosabb és ahogy nőtt a ventik mérete úgy csökkent a zaj is.Tehát a 6cm-es nem éppen a leghalkabb de szabályozva talán jó lesz.Felmerül a kérdés hogy akkor nem lett volna jobb a halk 8cm-es ha úgyis leszabályozom a 6cm-es ventit?Szerintem nem mert a kisebbik ventinél szinte az egész átmérőt kitudom használni mig a 8-as ventiből "csak" egy körcikkelyt.Így gondolom több levőt mozgatok meg a bordák között a kis ventivel.Talán ezért is hűtőtt jobban a tesztelésnél.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Dehogynem...
Pl ott a fagyasztó-spré, vagy most ott van a kinti levegő. Utóbbival is simán lemész szobhő alá. A kompresszoros hűtésről nem is beszélve...
sz: LN2O?? Minek kéjkáz a hűtéshez?? Abból nem lenne tuning, csak gárgyú röhögés óráhon át a semmin... LN2 akart az lenni. De van pl LHe2 is, ami kb 60°C-al hidegebb.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Dimitryj
aktív tag
válasz Scaevola #12827 üzenetére
Nem is azt mondom, hogy újonan nem jók a noname tápok (bár olyan tápra akkor sem bíznák egy gépet sem, amelyik fél kiló és rá van írva hogy 450W). De nem a leg megbízhatóbbak, nagyonsolan jártak márt így hogy feküdt a táp és vitte a vasat, és ez általában nem az új táppal hanem ami már volt hajtva fél, egy évet, vagy esetleg pár cuccot bele raktak a gépbe és mindjárt a teljesítőképessége határára került. Általában ha noname tápra egy "noname" teljesítzményű gépet kötsz akkor avval talán nem lesz olyan gond hogy túlterheli a tápot (350 codegen - OEM deszka 2400 Cell. S478, de ha a procit lecseélik egy izmosabbra meg kap egy combosabb videókarit...).
Noname táp moname gépbe elmegy, de ha valami nagyob teljesítményű gépet akarsz róla hajtani ne érjen meglepetés ha esetleg elfüstöl.
-
Viktoár
addikt
Na srácok előre szólok hogy hosszú lesz. Tegnap volt egy kis időm tesztelni a hűtéskreációt és megígértem hogy leírom a tapasztalataimat.Remélem nem topik szemetelésnek veszitek.Nem tudom mennyire valós az adat amit az everest mutatott mert gyári hűtővel alapjáraton 9°C fokos volt a proci igaz hogy egy hűvös szobában (kb 15°C) teszteltem.Lehet hogy ez nem valós adat mert esetleg valami rosszul mért de ne felejtsük el hogy egy picike integrált 1ghz-es prociról van szó 15 wattos maximális fogyasztással.Felsorolom a mért eredményeket.
Gyári hűtőborda 4cm-es ventivel: alapjárat:9°C test:32°C
Gyári hűtőborda 6cm-es ventivel,átalakítóval: alapjárat:5-6°C test:27-28°C
Gyári hűtőborda 8cm-es ventivel,átalakítóval: alapjárat:9-11°C test: 38-40°C
Gyári hűtőborda 6cm-es ventivel: alapjárat:6°C test:28°C
Gyári hűtőborda 8cm-es ventivel: alapjárat:9°C test:32°C
Cooler Master 4cm-es ventivel a közepében: alapjárat:5-6°C test:27-28°C
Cooler Master 6cm-es ventivel: alapjárat:4-5°C test:23-25°C
Cooler Master 8cm-es ventivel: alapjárat:6-7°C test:26-27°CÚgy láttam a legjobb párosítás hűtés szempontjából a CM+6cm-es venti ezért összedobtam rá egy amolyan légterelő szerűséget mert a bordának íves a felülete.Vagyis a venti nem passzolt rá tökéletesen és oldalt "elszökhetett" a levegő.Tehát:
Cooler Master 6cm-es ventivel,légterelővel: alapjárat:2°C test:18-20°C
Hangsúlyozom hogy a kapott hőfokok hamisak is lehetnek de viszonyítás szempontjából lényegtelen.Egyébként a mérés alatt végig tapiztam a bordákat és az alapjáratoknál tényleg "nagyon" hidegnek éreztem.Persze ez sem bizonyítja hogy valójában 2-9°C-os volt de végülis miért ne?
[ Szerkesztve ]
-
Scaevola
tag
válasz Dimitryj #12763 üzenetére
'95-től használok pc-t, még soha nem volt gondom, s nem is tudom elképzelni, hogy egy pc azért menjen tönkre, mert a táp nem képes leadni egy bizonyos teljesítménynél többet.
Ha netán lenne ilyen, szerintem kifagyna, ahol éppen tart, de hogy tönkremenjen?
Hidd el, elég nekem a noname táp teljesítménye is... ill. nem nekem, a gépemnek.
A legdurvább tesztek alatt sem állt meg, nem hibázott.
Mikor megvettem, az összerakást követően 48 órán át futott rajta a Prime95 és a Video card stability test.
Egy hibát nem vétett, sem a CPU, sem a GPU.(S tudom, hogy most ezért megvetsz, de a lesz, az egy SZ)
apex
-
Zájec
veterán
egy kicsit "barkácsoltam" ... :: ---> link <---
-
vlaci79
senior tag
válasz Tothgera30 #12824 üzenetére
Majdnem talált. STC-T01
-
vlaci79
senior tag
válasz rlazol #12822 üzenetére
Elől, hátul és a másik oldalt nincs semmi változás.
2 dolog még hátra van, de azt utána van értelme megmutatni.
Régi tápkeret kidobva. Alaplapi tálca megfordítva stacker előnyei.
Némi meló azért volt a lemezvágó ollóval kb 10cm hosszan kellett talán 1 mm széles lemezélt levágnom. Vágás nem látszik kívülről se belülről egy másik gyári lemez takarja.
Vga végre nem fűti a cpu-t
Képen a felső táphelyen egy kibelezett tápegység van, csak egy 12 cm venti került bele.
Raid vezérlő kapott egy alternatív hűtést régi Zalman vga hűtőből összelegózva.
Plexihez hasonló anyag (bár ez hidegen hajlítható) meg térelválasztó szerepet tölt be.
2 külön légtérként viselkedik. Parafa zajcsökentő szerepet tölt be.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz geprombolo #12816 üzenetére
A #7228-as hsz-ban nem saját gány van hanem egy Cooler Master ház egy részlete.
-
geprombolo
őstag
Néhány kép elérhetetlen, akinek megvan, kérem, szóljon. Az albumba kellene, most ráérek egy kicsit. Ja, itt a cikk, ami ugyanahhoz az albumhoz vezet. Na, akkor következzenek a hiányzó képek:
#7220 joi29
#7228 Pista0001
#7303 7472Mr.Csizmás
#7325 7388 7394Pee13
7398 Z0d1AK
7444 cintula187
Még van, csak ma idáig jutottam el.Priviben kérem, mert itt nehezen fogom megtalálni.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
rlazol
veterán
esetleg ehhez ha valakinek van megjegyzése....
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
Viktoár
addikt
válasz geprombolo #12810 üzenetére
Értem,ezt is kipróbálom holnap. A laptop coolered hogy néz ki és hogyan tudnám felszerelni?Privibe a többit hogy ne offoljuk szét a topikot.
-
geprombolo
őstag
válasz Viktoár #12809 üzenetére
Mi lenne, ha nem csinálnál átalakítót, hanem a venti szélét raknád a bordára, ami túlodalt lelóg, az meg lelóg. Jó esetben a venti légszállításának fele hasznos lenne. Remélem érted, hogy gondolom. Ráadásul még talán a chipsetet is hűtenéd a lelógó résszel.
Reklám ON A laptop kúler érdekel? Kicsi és hatékony. Reklám OFFcmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
pee13
senior tag
válasz Viktoár #12807 üzenetére
85 fokig üzembiztos a proci, jó lesz az. Az a borda különben is nagyon szellős. Én felgányoltam egy p4 bordát egy s370 procira, nagyon sűrű bordázattal, és olya 10 fokot számított, hogy rátettem egy nyolcas ventit, ami olyan lassan ját, hogy csak arccal éreztem a fuvallatot..
-
Viktoár
addikt
Hát srácok,nem vártam holnapig megnéztem most hogy mit tud a kreálmány.8cm-es ventivel úgy ahogy van halott az egész.Szélzaj nemigen van viszont valamiért a légszállítás is közelít a nullához. Talán annyira hirtelen szűkűl az átalakító hogy a venti nem képes normálisan átfújni a levegőt inkább az átalakító faláról visszaverődő légnyomás fogja vissza a ventit.Kipróbáltam coolink swif ventivel és noname brutál ventivel is de majdnem ugyanaz.6cm-es venti esetében már nagyobb a sikerélmény.Sőt olyannyira hogy halkabb mint a 4cm-es és jobban is hűt.Valószínűleg azért mert a 6cm-es venti esetében nincs akkora "fojtás" az átalakítóban.Ám nekem ez sem elég halk mivel letöltőgép készül és esténként nem a venti zajára szeretnék elaludni.Kipróbáltam azt is hogy csak simán a borda fölé tartottam illetve ráhelyeztem a 8cm-es ventit de a borda csak egyre melegebb lett.Szerintem nagyon szűkek a járatok ezen a kis bordán ahhoz hogy a venti csak úgy befújja a hideg levegőt a meleg helyére.Konkrét adatokkal nem tudok szolgálni mert nincs még összerakva a gép hogy monitorozzam a hőfokokat .Kézzel fogdostam időnként a bordát és érezhető különbségek voltak.A legújabb jelölt ez a kis chipset hűtő lenne.Tudom hogy ebben is 4cm-es venti van de erremár könnyebb ráaplikálni a nagyobb ventit.A kérdés ugyanaz,vajon bírná hűteni a procit?
-
Viktoár
addikt
Még nincs teljesen kész mert a két végét össze kell ragasztani ugyanis megrajzoltam a kiterített képét majd kivágtam és behajtogattam.így csak egy helyen kell ragasztani.Értelemszerűen az also részen (40x40mm) a két kis fülecskét kifúrom és egy-egy csavarral rögzítem a bordára.A felső részen (80x80mm) a 4 fület meg ráhajtom maj a ventilátor sarkaira.Könnyen hajlítható aluminium lemezből csináltam.Hogy miért "terepmintás"? Mert egy másik projektben használt lemezből készítettem amit akkor leragasztottam TESA márkájú ragasztószalaggal és csak ennyire tudtam levakarni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest