- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mmdms
addikt
válasz
Pista0001 #13696 üzenetére
Na, az imént végeztünk vele, egyáltalán nincs festéklepattogás se a fúrásoknál, se flexelés közben. Viszont a festés nem maradhat el, a gömbcsiszolót néha nem sikerült megtartanom kellőképpen, és a tetejét összekarcolgatta. Fránya ruszki fúró dög nehéz volt. Viszont a kör nagyon jó lett, már csak reszelővel fogok rajta igazgatni imitt amott, és jöhet a festés. Holnap dobok fel a mostani állapotról képeket.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
pee13
senior tag
Hoztam egy gépet javításra, kifagyogat.
Mondom sima ügy, a prescott cerka alatt megkövült a paszta, és tuti tele van porral a cucc. A por nem volt vészes, néhány szegletben bújt meg néhány ujjnyi MASSZA, de a sokk akkor következett, amikor bekapcsoltam, és benéztem a biosba.
Szerintem csak azért 99 fok, mert nem mér tovább a hőmérő.
A borda aljáról nem levakarni, letörölni kellett a pasztát, hanem lepöckölni. Újrapasztáztam A-tól Z-ig az egészet, bekapcs. 50 fokos a proci, hurrá.
Vagy mégse hurrá?
Ilyen faszányos kis szemetelést tolt ki a képernyőre, és totális kifagyás.
Tuti jó ram, tuti jó videókari be, proci az én gépemben tesztel. Továbbá fagy. Okés, FSP táp rátesz, szintén fagy. Alaplapról minden lehuzigál, biosban szintén kifagy.
Maradtam annyiban, hogy az alaplap kukás lesz, mivel az alaplapi usb-k se működnek, és eléggé melegszik az NB és az SB. A lap amúgy egy összevér asus, valami P5GD1pro, vagy hasonló. S775, ddr1, pcie. Jó meló lesz hasonlót szerezni."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
mmdms
addikt
Hali!
Ma állok neki a gépházam átalakításához, annyi lérdésem lenne előtte, hogy szerintetek a lemez fúrása előtt érdemes a fúrandó felületet leragasztani? Segít abban, hogy ne pattogjon le a festék?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Kurutomi
csendes tag
válasz
geprombolo #13690 üzenetére
Retro gépet építek éppen és hát trükközni kell
úgyhogy lesz még 1-2 érdekes megoldás.
Azért a sata az durva -
geprombolo
őstag
válasz
Kurutomi #13689 üzenetére
Na, ha erre még rádugsz egy firewire dugót is, arra meg egy satát, akkor adatátviteli Nobel-díjat adok neked!
Eszembe se jutott volna kísérletezni vele, bár az is igaz, hogy egyik átalakító sincs nekem, így eleve fel se merült volna. Hatalmas!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Kurutomi
csendes tag
válasz
geprombolo #13688 üzenetére
Ezt most követtem el..
DIN->ps/2->USB meglepő de működik. -
Kurutomi
csendes tag
Köszönöm,hát igen a jó gányoláshoz idő kell
!
Nem nyitottam fel,de mindkét oldalon kb 1,5 centit felgyűrte a keret a szalagot és full be lehetett látni.
Amúgy most néztem HD Sentinellel minden 100 %-on egyenlőre. -
geprombolo
őstag
válasz
Kurutomi #13685 üzenetére
Te se voltál már rég errefele! Isten hozott!
Kék ragasztószalag! Hibátlan megoldás!A porcicák nem annyira fürgék, pláne, ha nem kergeti őket senki. Gondolom nem nyitottad fel a winyót, így nagy az esélye, hogy nem történt semmi. Azért én figyelném a HD Sentinellel.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
zalman90
őstag
csináltam képeket , a kis gumi rezgés gátlókról , amik éépen most egy ventillátor lábai és nincs rezgés
link
geprombolo: szép kis megoldás , nekem teccik
, igy biztos nem melegszik a hdd és hangja nincs, de min van aza hdd? csak nem gyurmán?XD
te fetrengettél az enyémen?
amugy miota bekapcsoltam a felső ventit a gépházon mert eddig nem ment a rezgés miatt a hdd-k hőmérsékelete 10 fokot csökkentek
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
P100
senior tag
válasz
zalman90 #13680 üzenetére
Nekem ilyen műanyag csavaros izébizé megoldásom van (gépház alaptartozék) és így abszolutesenem rezonálgat be a kicsike
Más: én most egy billentyűzetet gányolok magamnak, ha egyszer befejezem, akkor felteszem ide
Csak nincsenek igazán megfelelő eszközeim, az a baj...
[ Szerkesztve ]
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
zalman90
őstag
nagyon berezonált a ház ventim , volt itthon egy házhoz való HDD rekesz vagymi , tele volt hdd nek valo rezgés elnyelő alátéttel , vmi olyamsmik mint a linken , na azokat tettem a ventire is
az nem is rossz ötlet , legalább a chipset is k jutna 1 kis levegőhöz
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
P100
senior tag
Itt látok 300 ft-ért ilyen gumis rezgéselnyelős akármit: http://www.computermode.hu/index.dw?mit=101&t_kat1_id=29
Akár ennek a mintájára is lehet gányolni.
Vagy mi lenne, ha a hungarocellnek csak a széleit hagynád meg és közepét kivágnád?[ Szerkesztve ]
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
zalman90
őstag
-
P100
senior tag
válasz
zalman90 #13676 üzenetére
Szerintem ez így kicsit jobban fog melegedni, pl. amikor én tettem a vinyó alá egy ventit, akkor egyből csökkent az átlaghőmérséklete 4-5 fokkal, szóval szerintem számít, hogy mi van az alján.
Ha rezonál a venti, akkor legjobb megoldás a külön erre a célra kialakított zajcsökkentős, ventilátoros hdd keret vagy mi, nem tudom a nevét, de kis maszek boltokban is lehet kapni 1500-2000 ft-ért.[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
eléggé be rezonált a gépházam a vinyótól , alá tettem egy hungarocel darabot , a hang megszűnt , de ez nem baj h.ogy otvan neki? csak a melegedés miatt
itt a kép
-
geprombolo
őstag
válasz
FRIZ 22 #13670 üzenetére
Én a videókari bordán hidaltam le. Aztán megláttam az antennákat...
Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha vizet keringetnél a réz bordán keresztül? Szerintem az atombombát is lehűtené... Csúcsszuper!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
yolan
őstag
Srácok!
Nem tud valaki valami boltot ahol ENZOTECH MST-88 mosfet hűtőt lehet kapni?
Én sehol nem találtam, se pcgear, se computermode, se oc nem tud segíteni, megvagyok lőve, pedig pont ilyen kéne.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
person
senior tag
válasz
Pista0001 #13657 üzenetére
Nálam ugyan úgy a földön van mint a kollégádnál de nem igazán porosodik. Szerintem ebben még nagy mértékben közrejátszik, hogy milyen fűtés van a lakásban valamint milyen szőnyeg és mekkora légszállítás van a gépházban. És biztosan van még 1-2 tényező.
geprombolo:
Hát igen nem mondtál hülyeséget. A lapátok már közvetlenül sikálták és kínjukban tömörítették azt a valamit amit ebben a vastagságban már inkább nevezhetünk bundának főleg, hogy a ként is funkcionált. Ha nem lettem volna lusta levenni a ventilátort akkor biztos vagyok benn hogy óvatosan egyben le lehetett volna szedni.
kisninja: Még bírta volna szegényem csak áramingadozás miatt bios reset kellett.
P100: Én azért nem szívesen tennék porszűrőt előre a 14-es ventihez. Így nagyon hatékony alacsony fordulaton is.Még ha porosodna is inkább takarítanám havonta ha kell. De persze ezt döntse el mindenki maga mi fontosabb számára. A légmozgás vagy pár havonta az a néhány perc míg kiteszi az udvarra hogy picit megfújja szél.
[ Szerkesztve ]
-
-
geprombolo
őstag
válasz
kisninja #13660 üzenetére
Mit van ezen mit csodálkozni? Van aki forrón szereti...
neki a 120 fok teljesen normális, elvégre akkora teljesítményt biztosan csak sok hő leadásával lehet kiizzadni. Tökéletes példa erre a gőzmozdony
: fűtöd- megy, nem fűtöd- megáll. A másik dolog meg, hogy hogy fagyhat ki valami, ha forró? Paradoxon. Hát neeem? Amíg kifagy, addig a hőmérséklet rendben.
PhoenixK: akkor zárkózz be jól és jó8!Én is mindjárt szunya.
[ Szerkesztve ]
-
P100
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz
geprombolo #13658 üzenetére
Visítva röhögök a bundán...
-
geprombolo
őstag
válasz
#42431471 #13654 üzenetére
Metszőollóval vágtad ki a noti alját? Jézusooom!!!!! Jujdehibátlangány! Meg a sziló is jó dolog!
#13655 person: ez már nem is por, hanem bunda! Ezen keresztül tényleg nem hűl a proci semmit[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz
#42431471 #13654 üzenetére
Naggyon jóóóó!!!
Metszőolló rulez!
person: Igen, nagyban függ a lakás helyétől is, de még inkább attól hogy milyen magasan van a gép. Az enyém például az asztalon van és szinte alig porosodik, pedig csak a másodikon lakok, a ház másik végében a 9-en lakik egy kollégám, az övé az asztal alatt van a padlón, neki is kb 6 hónap után úgy nézett ki a procihűtője mint az exednek.
-
person
senior tag
válasz
Pista0001 #13653 üzenetére
Egyébként érdekes dolog, hogy ez a porosodás mennyire lakásfüggő. Az én gépem kb napi 8 órát megy hétköznap, hétvégén meg egész nap de 2-3 hónap alatt sem porosodik be annyira hogy azt mondjam illene kitakarítani. Alig észrevehető. Ellenben exem gépe lényegesen kevesebbet ment és ráadásul nem napi szinten de kb 6 hónap alatt ezt produkálta. Ne tudjátok meg milyen visító hangja volt a vége fele.
-
törölt tag
Kihalt a laptopból egy usb, így a hétköznapi használathoz is usb-hub kellett... (egy pendrive-ról linux megy, egy másikba pedig egér kell
)
No meg a floppy teljesen felesleges már, így jött az ötlet, hogy floppy helyett, usb-hub költözzön a gépbe
Íme a végeredmény, a készítéshez használt precíziós célszerszámmal:
kép -
Pista0001
addikt
válasz
geprombolo #13648 üzenetére
Jóból is megárt a sok!
Annyi porszűrőn már a levegő is leizzadna mire átjut.
-
-
Pista0001
addikt
-
-
geprombolo
őstag
-
mmdms
addikt
válasz
Májsztró #13639 üzenetére
Alternatíva a barátnő tesó mutter lukas harisnyája, weblap a computermode.hu. Az előbbi valamelyest olcsóbb!
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
ÜDv !
Következő lenne a problémám ! Elég sok retek beszállingózik a számítógépházba. És szeretnék a ventikhez porszűrőt. Valami alternatívát vagy weblapot ahonnan érdemes lenne rendelnem ?
-
geprombolo
őstag
válasz
superecneB #13637 üzenetére
Elméletileg két azonos teljesítményű táp 12V-os ága sorbakötve kiadja a 24-et, de még nem próbáltam. Azért írtam azonos teljesítményűt, mert így nem zárlatolhatja egyik a másikat a terheléssel.
-
person
senior tag
válasz
superecneB #13635 üzenetére
Ha nem kapsz választ akkor talán próbáld meg itt.
-
superecneB
őstag
Nem igazán találtam megfelelő topicot rá, de úgylátom itt kellően sok hozzáértő tákól. Azt szeretném kérdezni, tudnátok -e segíteni abban, hol találhatnék egy 24V 0.75-1A -s AC adaptert? Ennek kéne egy utódja lényegében, vagy esetleg hogyan lehetne ilyet tákolni itthon? Sajna itthon csak egy 12V os 1000ma -s táp van és nem merem rádugni. Vagy lehet elég lenne neki?
-
válasz
kisninja #13629 üzenetére
igen igen, csak mások akiket okosabbnak gondolok magamnál, azt mondták, hogy az sem százas... szal lehet, hogy jobb így. De azt is el tudom képzelni, hogy régen még a pár száz megás drive-ok idejében lehetett olyan, hogy nem volt összekötve a testével a GND vezeték. Fogalmam nincs miért mondhatták, a lényeg, hogy komolyan vettem eddig.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
zalman90
őstag
sziasztok , kicsit meleg volt a házamban és nem volt szellőzés .. gondoltam kicsit barkácsolok otthon , a gép alljába és a tetejébe vágtam 2 db 12 es ventillátor nak való lyukat a szellőzés érdekében , íme a képek
-
geprombolo
őstag
válasz
kisninja #13629 üzenetére
Egyetértek. Ráadásul a testébe is bele van vezetve a gnd, alias minusz, úgyhogy semmi kóboráram nem léphet fel. Mind levezetődik a tápba. Direkt módon. Az alaplapból szintén, bár ott akkora a tekeredés, hogy ajánlott az alaplapot testelni a távtartókon keresztül.
-
mmdms
addikt
válasz
benedekco #13627 üzenetére
Gondoltam valami bolyhos kéne aminek a bolyhos felét a hang felé rakom.
_Gudella fórumtársal beszélgettem régen, ő épített egy belül padlószőnyeggel bélelt chiftek dragon házat, és azt mondta hihetetlenül halk lett. Ennek a bolyhos kritériumodnak szerintem abszolút eleget tesz. Egyszer én is ki akarom próbálni ezt a módszert, csak nem találtam fölös padlószőnyeget.geprombolo: Sok sikert hozzá, mert baromi nehéz pont méretre kötni!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
person #13618 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a belső felületeket befedem valami vastag anyaggal. Szereztem egy rakattal mindenféléből. Kötött nem kötött, pulóvernek való, nem pulóvernek való stbstbstb. Gondoltam valami bolyhos kéne aminek a bolyhos felét a hang felé rakom. Meg kéne szigetelés is, mert az EMU 0202 az asztalon van 30cm-re a géptől, de a wincsik szarja belekavar, ha távolra vagy tök máshova rakom akkor jó, szal nem az usb kábelen megy át a szar. Szal arra gondoltam, hogy az egyik felére ragasztok sütőfóliát és arra rá az anyagot a többi helyre meg anyagot.
Más:
A winyó felfüggesztő emberkéktől kérdem, hogy nem félnek-e a túltöltődéstől? Hol a szigetelés? Elvileg a ház szigetelt a táp által, vagy ezt rosszul tudnám? Esetleg nem volna erre szükség? Szal arra akarok kilyukadni, hogy amíg a házhoz csavarja az ember addig a csavar miatt leadja a feszültséget a táp felé. De anélkül? Lehet hogy ez egy óriási hülyeség, de annak idején azt hallottam, hogy az alaplapot mikor beszereljük, azt sem szabad két oldalról szigetelni kis alátétekkel (régen alátétekkel raktam be, hogy ne zajongjon/rezegjen be) mert akkor az alaplapon felgyülemlő többlet feszkók esetenként lehet, hogy nem tudnak levezetődni és leégést eredményezhetnek. De ha ez egy óltári baromság akkor tessék szépen engemet erről felvilágosítani!Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
mmdms
addikt
válasz
kisninja #13623 üzenetére
Ugyanígy volt nekem is egy ideig, igaz a vinyóhoz picit másképpen fogattam hozzá, de a végeredmény az lett, hogy leszakadt a kötegelő feje, és csúnya hanggal koppant a keret alsó részén a vinyó. Személy szerint én a harisnyát tartom a kötözős megoldások közül a legjobbnak, feljebb látni is a ramhűtésnél, az teljes mértékben elnyeli a rezgést, ami a kötegelőről véleményem szerint nem mondható el. Igaz, a vinyó lehet picit nehéz neki, még nem próbáltam...
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
válasz
geprombolo #13622 üzenetére
Nem valami jó már szegényke: [link]
-
kisninja
őstag
Nem nagy szám sok gányolásom van csak lusta vagyok felrakni ide.
Amúgy most csak 1 vinyo van ben volt mikor 3db lógott[ Szerkesztve ]