Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #191095 üzenetére
rdl-nel csak az elejen van foldrol emeles, elofeszites is sima deadlift velejaroja inkabb sztem.
#191093 tisn ezt sztem csak te fogod tudni megmondani, probald ki kis terhelessel. nekem sosem fajt tole a derekam, nem is megyek le annyira, hogy buttwink legyen, sima dumbell deadlift nekem emiatt se volt idealis.
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Régebben volt sok edzés fiatalon, idősebben ritkábban és kevesebb, most 48 évesen ismét elundult. Tavasztól heti 2x lazábban de nyártól 1 napos edzés megy most heti 3x (bérlet miatt tudom, hogy eddig 25 alkalom ment le teremben)
- fekvenyomás
- tárogatás géppel 4x8
- kézkezes bicepsz francia rúddal 4x8
- VÁLTVA: köteles tricepsz letolás 4x8
- egykezes bicpesz 4x8
- VÁLTVA pullover 4x8
- csigás lehúzás mellhez 4x8
- VÁLTVA rövid egyen rúddal állhoz húzás 4x8
- tolódzkodás 4x15-25 vagy plusz súllyal kevesebb
- köteles evezés 4x8
- láb nyújtó 4x8
- láb feszítő 4x8
- oldalemelés egyekezessel 4x8Achilles keresztszakadás volt, nem bántanám.
A VÁLTVA úgy értendő, hogy a 2 gyakorlat megy párhozamosan.
Ha kell be tudom írni mellé a súlyokat.2 hónapja megy heti 3x, kb 70 perc alatt van meg.
Maradnék még az 1 napos rendszerben, hol és miért lenne érdemes belenyúlni?
köszönöm
-
m3ss
veterán
válasz
Flash Gordon #191094 üzenetére
ja nagyon sok tanulmany tole szarmazik a temaban.
#191090 aelod bicepsznel is javasolt, de ez nem az en velemenyem, en csak kovetem azokat akik latszolag tudomanyos modszerekre alapozzak ezt az egesz edzes temakort. mondjuk ide tartozol te is, csak hmm a stilusodat szokni kell
inclune curl, amit te is ajanlottal sztem anno nekem, pl sokak szerint azert jobb gyakorlat, mint sok mas mert ott is stretch alatt van a bicepsz lent.
#191091 Dorian ez a verzio ami egesz hatso lancot (combhajlito, farizom, erectorok) megdolgozza.
de amugy itt a hasad pl nem fog kapni annyit, mint a sima felhuzasnal.
hidd el eleg alsohatizmot fogsz stimulalni rdl-lel meg barbell squattal is. core izmokkal se kell foglalkoznod ennyi osszetett gyakorlattal..
amugy hasra visszaterve azert nalad van ott fedes a hason. nyilvan atlag 46 evesekhez kepest ez nagyon jo forma, de ha hasizom definicion rugozol, akkor nalad itt most nem a rossz hasizom genetika, vagy a tobb hasizom edzes a leglenyegesebb tenyezo, hanem a zsir eltuntese a hasrol. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #191091 üzenetére
Na, tovább olvasva nem is teljesen a románt csinálom:
"- Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a román felhúzás nem egyenlő a rendes erőemelő felhúzással. Ez utóbbiban a földről húzunk, és sokkal több a lábmunka: sokkal komplexebb gyakorlat. A román felhúzást kizárólag csak az alsó hát/gerincmerevítők erősítése érdekében végezzük." -
Dorian
félisten
-
m3ss
veterán
combhajlító meg megvan a felhúzással (és utálom is külön azt a gyakorlatot)
normal deadliftnel minimalis terhelest kap a combhajlitod.
nem sok ertelme van hipertrofia szemszogebol a sima felhuzasnak. plane ha ruddal guggolsz, sokkal jobban passzol melle az rdl. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #191086 üzenetére
sztem inkabb vmi lower, upper, upper splitet fogsz, ami valszeg jobb otlet is. en csomo gyakorlatot kicserelnek, de hat ha ragaszkodsz mindenhez, meg golf konyok akkor nehezebb...meg a felhuzashoz is ragaszkodsz, cserebe nem edzel combhajlitot. kapnanak az erectorok rdl-tol is, de ugy is a falnak beszelek
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #191082 üzenetére
nekem allo bicepsz egykezessel nem faj a golfkonyok egyaltalan. kalapacs fogasban indul lent, es ahogy nem akad bele a torzsembe a sulyzo forditom supinatedbe. incline curl amugy jobb gyakorlat, de ott kicsit erzem...bar szerencsere mulik, most mar azt is tolom teljes erobedobassal.
#191084 Dorian de ha nem ezt akarod csinalni akkor miert kered ki errol a velemenyeket
-
Dorian
félisten
Majd Aeloddal valszeg úgyis csináltatok egy tervet, úgyh gondolom abban úgysem lesz ennyi sorozat
csak kíváncsiságból írtam le, h most amúgy ezeket, ennyit csinálom csak 2 napba sűrítve, és h mi róla a véleményetek.
Meg, h kb ezek a gyakorlatok amiket ismerek. A teremben amit kinéztem kb a gépek 60%-áról azt se tudtam, h elölről, v hátulról kell megközelíteniDe amúgy szeretem a kézisúlyzós gyakorlatokat, meg nem is árt, h a stabilizáló izmok, vagy az alkar izom is kicsit erősödjön velük, h a golfkönyök később ne okozzon gondot.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Otthon hasprést, lábemelést, planket meg ilyesmit tudok csinálni, a 30 perc simán eltelik ha van 6 gyakorlat 2 sorozatban.
Úgy olvastam, h a zsíron kívül genetikán is múlik, és valszeg én is azok között vagyok, akiknek vékony a hasizma ezért edzés nélkül nagyon kevés zsírral sem igen látszik konkrétan.
Vádlit őszintén szólva leszrom, szerencsére alapból is formás, combhajlító meg megvan a felhúzással (és utálom is külön azt a gyakorlatot) -
Dorian
félisten
Ha a felkarom megtámasztom, pl. scott padon, akkor fáj a könyököm, tök mindegy, h fr rúddal, v egykezes súlyzóval. Sztem kell neki, h minimálisan mozduljon gyakorlat közben és akkor nem fáj.
A hasat azért tettem hétvégére, mert az 1. edzésnap után sokszor van még izomláz az oldalsó hasban szerdán is. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #191073 üzenetére
miert kell 30 percig hasazni? arra is ugyanugy kell edzeni, mint a tobbi izomra. progressziven, terhelve.
attol nem lesz kockasabb a hasad, hogy 30 percig nyomod...zsir%on, genetikan mulik ez. en pl 3 honapja nem hasaztam. ugyanolyan kockas, mint volt.. amugy kap eleget sok osszetett gyakorlatnal. bar most a heten en is elkezdtem, nehogy servet kapjak vmitol, foleg igy, hogy nem huzodzkodok ahol kapott..vadli, combhajlito?
-
m3ss
veterán
válasz
OPiiPO #191072 üzenetére
Nyújtáshoz semmi köze nem volt soha, nem is értem miért keveri ide.
nem nyujtasrol van szo, csak azok a gyakorlatok a legidealisabbak a tudomany szerint hipertrofiara, ahol stretch pozicioban van a celzott izom, es ott kap megfelelo terhelest. tudjuk aelod, baromsag ez isprobald ki, azert nem csak nyujto gyakorlat ez...miert nem tudod a sulyt emelni? ugyanugy tudod ahogy egy crunchnal, melledhez fogsz tarcsakat.
-
-
Dorian
félisten
Remélem jól működik az egereteken a görgetés
Bedobom ide mit raktam össze (ill. próbáltam végig) magamnak heti 3 edzésnapra. Ennyi alkalom fér bele. (a hasat 1x alaposan meggyúrja az első. edzésnap, másodszor pedig meg tudom oldani külön otthon egy +hétvégi alkalommal) Nagyjából azok vannak benne amit a 2 napos edzéseimen szoktam csinálni, csak jobban szétszedve. Köpködjétek!1. nap: láb-törzs
Guggolás 1x10 50kg 4x10 70-75 kg (utolsó 2 széria legvégén a határaimon vagyok)
Felhúzás 1x10 70kg, 4x10 100 kg (simán végig megy de hulla leszek a végére)
(ezeket szeretném megtartani a külön lábtoló, combhajlító, stb. gyakorlatok helyett, alsótestre-törzsre nekem így ez elég)
Esetleg mellé, ha még belefér váll vagy bicepsz + tricepsz 4x10-ek
2. nap: hát-mell
Húzódzkodás 4x8 (utolsó szériában már csak 6 megy szabályosan)
Mellhez húzás szűken 4x10 50kg (emelhető)
Fűrész oldalanként 4x10 24kg kettlebell (ez könnyű)
Evezés csigán: Ezt újra bevezetném pl. a fűrész kárára. A legelején csináltam, de a golfkönyöknél durván bejelzett és azóta hagytam. Legutóbb kipróbáltam moderált súllyal (50kg) és nem fájt a könyököm.
Fekvenyomás 4x10 65 kg
vagy kézivel egyenes padon 2x10, emelt ferde padon 2x10 22,5kg (ha jól vettem magamon észre, nekem a mellizmom felső részét jobban meg kell céloznom)
Tárogatás kézivel 2x10 egyenes padon 16kg, 2x10 emelt ferde padon 16 kg.
3. nap: váll-bicepsz-tricepsz
Oldalemelés 4x10 8kg
Arnod nyomás 4x10 20kg Ezt szeretem, megtartom mert ugyanaz mint a kettlebelles military press, de annál az excentrikus fogás miatt fáj a könyököm.
Bicepsz alsó csigán 4x10 35kg
Bicepsz egykezessel scott padra támasztott felkarral 4*15 kg, de ennél fájt a könyököm, nem tudom normális súllyal csinálni. Ehelyett más alkalommal kalapács bicepszet csináltam
Tricepsz felső csigán 4x10 55kg
Tolódzkodás 4x10 (ezt nagyon szeretem, biztos megtartom)+ Hétvégén egy gyors 30 perces hasizom otthon
-
Milo barátunknak nem ez az első érdekes meglátása. A lábnyújtás elvileg a comb első részének megdolgozására szolgál, gépen kitűnően és biztonságosan végrehajtható gyakorlat mindenki által. Nyújtáshoz semmi köze nem volt soha, nem is értem miért keveri ide. A reverse nordic curl-t nem próbáltam, de eleve nem tudod a súlyt emelni, ráadásul nagyon kétlem hogy ugyanaz lenne akár csak a hatása is. Ez nekem közelebb áll egy nyújtó gyakorlathoz. Kis túlzással az almát banánnal esete
#191070: kettleball sincs otthon? Nekem az van a keret mellé kiegészítésnek, jól bevált.
-
Peaceliker
addikt
Hát én ettől a gyakorlattól évekre vagyok. Múltkor kíváncsiságból porbaltam de zero ami megy belőle
Nekem éppen csak nyújtás és mobilitás növelés miatt tetszett meg de hát képtelen vagyok ráAmúgy én vádli gyakorlatnál akasztok magamra 20 kilót és akkor csak 20 at kell fogni. 40 kilót kényelmetlen volt tartani... Bár már van gurtnim az sokat segít
-
aelod
veterán
És mitől jobb ez? Nem attól lesz jó egy gyakorlat 'nem annyira jó' mert nincs full rom és nincs teljes nyúlás. Sőt nem is kell ahhoz, hogy izmosodj teljes megnyúlás. Itt hogy csak nyúlás van, erőkifejtés összehúzódásra csekély ezért nem kell feltalálni a sajtban a lyukat.
-
m3ss
veterán
na kozben milo baratunk az elozo videobol azt mondja, hogy a labnyujtas nem is annyira jo gyakorlat, a stretch pozicio hianya miatt. ezt a reverse nordic curlt ajanlja, ki is fogom probalni. meg a nordic curlt is combhajlitora. berakom a goblet ele a reverset es valszeg nem is lesz keves a terheles majd. amugy meg eszembe se jutott, hogy gobletnel rakhatok sulymellenyt, hatizsakba sulyt, vagy olomovet is magamra a kezembe fogott sulyzo melle.
en lehet teszek egy probat ezzel a volumen novelessel, mondjuk beiktatok meg1 melledzest, megnezem mit szol a mellizmom ahhoz ha megduplazom a volument. csak nezek vmi bordasfalra rakhato tolodzkodot, mert kezdek kifutni a gyakorlatokbol...nem akarok heti 3x kezivel tarogatni, fekvenyomni. -
aelod
veterán
Ez hogy is mondjam eléggé vicces.
Volumen. Definiáljuk. Izom összehúzódások száma. Azonban tudjuk, hogy nem minden izom összehúzódás ugyan olyan így csak a mechanikai feszültséggel járó összehúzódások számítanak. A volumennek ebben a kontextusban stimuláló ismétléseknek kell lennie. Na már most a stimuláló ismétléseknek modellezése során minden bukásig vitt sorozat utolsó 5 ismétlése a mérvadó hipertrófia szempontjából. Így az utolsó 5 ismétlésnél a legnagyobb a mechnaikai feszültség az izomrostban. Tehát volumen alapú mechanikai feszültséggel járó izom összehúzódások kellenek a hipertrófiához. Na de mégis mennyi?
1 sorozat bukásig 29 óráig emeli meg a miofibrilliumban a protein szintézist.
3 sorozat bukásig +130%-al
8 sorozat bukásig olyan 48 óráig kb.
8 sorozat után mondjuk 12re nővelve a MYOPS relatív nagyon alacsony növekedés mutat. Ebből következik, hogy minél több sorozatot végzel ott csak nagyobb izom károsodást okozol amiből több idő regenerálódni tehát nem leszel izmosabb mivel nincs nagyobb miofibrilláris protein szintézis. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #191062 üzenetére
en is csodalkozok ezen. nem neztem vegig, csak az elso 10 percet. de ez nem az o velemenyuk, egy talan 35 tanulmanyt magaba foglalo metaanalizisrol beszeltek.
mondjuk ez alapjan a korabbi 10-24 sorozatos tanulmanynak nincs ertelme, mert tobb helyen en idaig ezt lattam, hogy 10-24 sorozat, 5-30 rep, 0-2/3 rir az idealis tartomany. szoval a tartomanyon belul nem nagyon van szignifikans kulonbseg. 50% az elegge az lenne.. -
Peaceliker
addikt
Elég hihetetlen... Hacsak nem ilyen fix sorozatos akármi ami 10 sorozattal végtelen messze volt bukástól.
RP amúgy nagyon azt tolja hogy több kell. Vagyis néha nehezen értem mert 10 sorozat/izmot mond, aztán azt hogy heti 5 nap edzés kell.... Bár a kettő nem feltétlen zárja ki egymást. Főleg hogy a sorozat/izom meg a gyakorlat sorozat ugye marhára más.
Illetve azt is mondta többször hogy amíg kezdő - haladó szinten vagy addig kevesebb edzés is elég. Azt el tudom talán hinni hogy profinak kellhet több mert mocskosul adatalodott már.
Meg volt olyan szériaja ahol ilyen tut edzést toltak hogy az de jó. Persze ha bukásig megy jó csak hosszabb idő, fölös (előbbi videó amit lőttem).
Szóval szeretem a videóit, hoztam el belőle hasznosat is, de néha fura azért. -
m3ss
veterán
amugy vhol azt mutattak ki, hogy 10-rol 20 sorozat / het / izomra valo volumen noveles eseten +50% gain elerese lehetseges. ez mondjuk durvan nagy kulonbseg, nem is akarom elhinni, hogy ennyit benne hagyok.
-
Lajmund
őstag
Én mióta szètbontottam a teljes testes fullra jàratott kifingatos sulyos edzéseket és 30-40 percben megàll a történet ugy vettem észre hogy izmosabb vagyok és sokkal több az energiám. Szóval tanulmányok ide vagy oda de ez sokkal élhetőbb az biztos és lehet vele fejlődni ami nàlam az utóbbi évekbe nem volt max a zsir màszkàlt rajtam. Én jelenleg a kevesebb sorozatra szavazok nagy intezitàssal amibe minél több izmot megeröltetünk. Legtöbb embernek aki nem csak edz és pihen annak szerintem ez sokkal élhetőbb hosszú távon úgy hogy jól fejlődik mellette. Szóval lehet 10%-al többet kitudnèk hozni hàromszor ennyi munkàval de az màr nem hiànyzik és nem esne jól. Fenébe màr règ sorozatoznom kéne mert koràn kelek de nem birtam ki hogy ne ugassak bele a nàlam sokkal formàsabban kigyurt emberek vitájába.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #191050 üzenetére
De az "egy sorozat bukásig" az olyan súllyal van, h benne legyen a 8-12 tartományban?
-
m3ss
veterán
válasz
aelod #191049 üzenetére
volumenrol irtam, arra szoktad mindig irni, hogy eleg az 5 sorozat is. belekotottel a tut-ba, de ezt nem neveznem kifejezetten lassu gyakorlat vegrehajtasnak, tobbi gyakorlatot sem csinalom gyorsabban. a kontrollalt tempo, jo technika kb megkoveteli azt, hogy minimum. 3-5 sec lesz egy rep legtobb gyakorlatnal sztem. ha lenne nagyobb sulyzom, akkor se csinalnam gyorsabban.
Csak ne felejtsük el, hogy emberek vagyunk a biomechanika szerint nincs individuális test ami máshogy működne...
egyetertek, ezert teljesen felesleges ezt az 5 set / izom / hetet mondogatnod, hiszen nalunk sokkal okosabbak azert csinaljak a tanulmanyokat, hogy csak elolvasod, hogy 10-24 es konstatalod hogy ez az optimalis tartomany legtobb embernek. ugyanugy, mint az 5-30 rep range, meg a 0-2/3 rir.
ezt a tutot mindig kiemeled, en nem torekszem arra, hogy minel tobb legyen. jo technikaval, kontrollalt negativval hajtom vegre a gyakorlatokat, ne legyen serules, ne legyen lendulet etc...csak neha leirom, hogy ez 45-60 sec-es sorozatokat eredmenyez, altalaban akkor amikor valaki nem tudja elkepzelni hogy lehet faraszto egy sorozat, meg hogy neki miert nem megy fel a pulzusa...gondolom te se tersz el ettol a tartomanytol lenyegesen. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #191050 üzenetére
Ezt el tudom fogadni
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #191051 üzenetére
Én nem értek hozzá, úgyh arra hallgatok aki a meccs végén állva marad
-
aelod
veterán
Oké látom a bekóstolást a miértjét nem értem. Vagyis értem de figyelmen kívül hagyom.
Az elismerést meg köszönöm.Lássuk a tényeket.
Mindenki döntse el, hogy kinek mi válik be. Csak ne felejtsük el, hogy emberek vagyunk a biomechanika szerint nincs individuális test ami máshogy működne...
-
Peaceliker
addikt
[link]
Ez alapján viszont mindkettőtöknek igaza van (és akkor egyikőtöknek sem).
A lényeg hogy bukásig. És videó (és benne lévő tanulmányok szerint) majdnem mindegy hogy éred el. Illetve tut közel azonos lehet kevesebb lassabb rep vs több gyorsabb rep esetén.Ami viszont egy másik téma CNS amit ezek a tanulmányok nem néznek. Vagyis amiket láttam azokban csak izom méret növekedés mérés volt. És CNS ről amit láttam eddig ott a magasabb rep rosszabb lehet. És ugye ez a sok féktelen mód, mert egyedenként elérhető lehet kinek mi is a jó.
Ami viszont (számomra is) biztosnak látszik, hogy az 1 sorozat vs 4 sorozat edzés között ha van is növekményben különbség(kezdőknél jellemzően nincs sőt), nem annyira jelentős hogy 4x annyi időt (de legalább 2-3x)basszak el rá és jobban odavágjak az idegrendszeremnek.
Illetve ezen edzés mellett nagyobb eséllyel tudja magam a szervezetem sikeresen kipihenni. Amúgy nekem oda is vág rendesen. Simán érzem hogy a 2 vagy 3 nap telt el 2 edzés között.És akkor ide írnám végére hogy szerintem vagyis hogy én ezt olvadtam ki a zinternetbű
-
m3ss
veterán
válasz
aelod #191045 üzenetére
hat erted, hanyszor linkeltuk mar a tanulmanyokat, amiket nem tudom hany professzor vegez tobb szaz tesztalannyal ahol az a konkluzio, hogy 10-24 sorozat / het / izom heti volumen az idealis legtobb embernek. erre te mindig jossz azzal, hogy de az 5 is eleg, meg minden tovabbi sorozat az idegrendszer, regeneracio blablabla. mire alapozod ezt? miert nem publikalod akkor a kutatasaidat? vegeztel te is tanulmanyokat kontrollalt korulmenyek kozott tobb szaz tesztalannyal ahol kijott az, hogy igy nagyobb a gain, mintha 3x ennyit csinalnanak? erdekes, mert konnyen megtalalod azt a tanulmanyt ami az ellenkezojet bizonyitja. igen, van olyan tanulmany is, ahol kimutatjak, hogy vannak olyan egyenek, akiknek a heti 5-8 sorozat ugyanolyan eredmenyes. tobbsegnek viszont nem. en se csinalok ennel tobbet, de nem azert, mert biztosan jobb ez nekem, mintha 15-ot csinalnek...lustasag, leszarom ha bennemarad 5% stb..
de ha vkinek ajanlani kellene, akkor nem fogom azt mondani, hogy de csinalj csak 5-ot, hiszen a tudomany nem ezt tamasztja ala.
ezen kivul is csomo tanulmany van a nagyobb volumen elonyeirol, akar egy edzesciklus vagy bulk alatti folyamatos volumen novelesrol stb. nem linkelem, keresgelem, mert ugy sem erdekel
de ugyanezt mondhatnam a stretch alatti terhelesre, meg ki tudja hany dologra amiket te cafolsz csipobol, csak mert. engem nem fogsz ezekkel meggyozni, hogy de ez igy van mert izmos vagyok 20 eve edzek es ezt mondom
nyilvan tobb edzestervet lehet igy eladni, ha az ember hatarozott, megingathatatlan imaget mutat, raadasul kicsit elter a megszokottol. felreertes elkerulese vegett egyertelmu, hogy ertesz a temahoz, meg valszeg a szemelyi edzok 9x%-nal sokkal jobb tanacsokat adsz, de ettol fuggetlenul faraszto ez, hogy mindenbe belekotsz.
ez csak egy velemeny amit te mondasz, amit a tanulmanyok bizonyitanak azok meg a tenyek. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #191039 üzenetére
nem tudom elkepzelni, hogy elol kulcscsontod kornyeken levo rudat ne tudj megfogni. kb. mint egy oh press ruddal. jo a testtartasod?
en szaunaban teszem kozvetlen a lampa ele, de infra lampa ugyanezt eri el gondolom. -
m3ss
veterán
válasz
aelod #191036 üzenetére
es ezzel mit akarsz mondani, csinaljam gyorsan 35 repig? sulyt nem tudom tovabb novelni, max a sorozatok szamat. vagy sorozat utan 5-10 sec piheno utan tudnek meg parat tolni. valszeg ez lesz, vagy meg1 sorozatot csinalok meg.
tudom szerinted mindketto tevut, de a tudomany mast mond -
Peaceliker
addikt
Nem hajlik kezem annyira sem elől sem hátul nem érem el a rudat
vicc de ez van. És nem pár mm hiányzik hanem bazi sok. Nem altok rá esélyt hogy tudnék annyit nyújtani hogy meglegyen.
Amúgy zacher squat menne de egyelőre nem goblet tűnik úgy hogy technikát jobban tudom vele tanulni -
Peaceliker
addikt
[link] így
Magasító kell a lábam alá, de videón is padon áll. Na így kifogy a marok erő 52 kilóval. De lehet megnezem gurtnival tudok segíteni rajta.
Meg ezzel a pause dologgal repből lejjebb lehetne venni aminek meg térdem fixen örülne.
Nekem amúgy pont adductor marha gyenge (vagyis semennyire nem látszikSima infra lámpa alatt sütöd a karod picit, jól értem? Azzal teszek akkor én is egy próbát,köszi a tippet.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #191034 üzenetére
amugy meg van ket allvanyod, van rudad, igaz gorbe itt-ott
front squat? sose probaltam mondjuk, de lehet az kevesbe terhelne a fogasodat, alkart
-
aelod
veterán
válasz
Mondjuk lehet(biztos) tegnapi futást túltoltam
Ugye ugye
#191035m3ss
en ugy csinalom amugy, hogy 2 sec negativ, lent 2 sec pause parhuzamos alatt kicsivel, es felfele is kb. 2 sec, de nem nyujtom ki a labam teljesen hanem 3/4 tartomanynal elindulok lefele, szoval vegig terheles alatt marad a comb.
TUT time under tension lényegtelen... -
m3ss
veterán
válasz
nem is ertem, hogy fogy el a grip neked, ne a markolatot fogd. en felfele nezo tenyerekkel fogom a sulyzo felso reszet, el sem farad a fogasom, erzesre vallam tobbet kap. es sajna egyaltalan nem eros a fogasom, arra is edzenem kellene, mert rdl-nel pl elfogy most gurtni nelkul.
vagy igy fogva a sulyzot ahogy en faj a konyokod?
hogy logatod a sulyt? magad mellett 2 sulyzoval? nem tudom hogy csinalod, de az ugy inkabb lesz dumbell deadlift.
en ugy csinalom amugy, hogy 2 sec negativ, lent 2 sec pause parhuzamos alatt kicsivel, es felfele is kb. 2 sec, de nem nyujtom ki a labam teljesen hanem 3/4 tartomanynal elindulok lefele, szoval vegig terheles alatt marad a comb.
de amugy igy sem eleg, sehol sincs a combom 18 eves koromhoz kepest, pedig akkor se csinaltam ra vegen mar izolalo gyakorlatokat, csak megpakoltam a barbell squatot rendesende amugy az sem volt tokeletes, nem voltam igazan aranyos, oriasi adductorokat csinalt a 20 ismetleses guggolas, de a kulso feje a combizmomnak az most is meg akkor is aluledzett volt. kene egy labnyujto, labhajlito
siman feljonne 1-2 kg alsotestre hipp-hopp.
konyokre probalj ki egy infra szaunat, lampat. en odaraktam a lampa ele 15 percre, masnap semmit sem ereztem belole. aztan ra 2 napra mar megint erzem kicsit, most elkezdtem tolni a szaunat minden masnap aztan meglatjuk mit segit..legalabb edzesen mar nem zavar, huzodzkodast kiveve.
-
Peaceliker
addikt
Ez a pause os gobletet nekem is próbálni kéne. Csak nekem előbb fogy el a grip mint a comb...
Most sikerült úgy megoldani hogy tudom lógatni a súlyt és akkor ment 52 kilóval is. De kezem rommá megy mire láb feladjaMeg most megint szarabb a teniszkönyök... Ma nem is ment olyan faszán az edzés, bár gyalázat sem lett. Mondjuk lehet(biztos) tegnapi futást túltoltam, nem volt jó alapozása a mai napnak. De mindegy, igazából próba volt csak, nem nagyon tervezek ilyeneket csinálni, inkább hiitbe kóstolok majd bele
-
m3ss
veterán
na vegre uj pr bolgarban, 2x32 kg x 11 rep
elotte egy rdl 2x38 kg x 15 rep, ebbol nem tudom miert vagyok ilyen gyenge, de mind1 is..
bolgar utan meg egy 2 sec pause-os goblet squat 40 kg x 13 rep -
aldebaran
addikt
Ez a fénykép 1946-ban készült. A srác Ken Shimizu. 35 éves, két gyerekkel. Shimizu soha nem fut, későn alszik, azt eszik, amit akar, még sört is iszik víz helyett. Minden este sokféle ételt vacsorázik.
Mit tesz Shimizu, hogy ilyen testet kapjon? Shimizunak nincsenek titkai. Shimizu a fénykép bal alsó sarkában ülő személy. Ami a középen álló férfit illeti, nem tudom, ki az.. -
válasz
Peaceliker #191029 üzenetére
Férfi általában has, nő segg/comb. Aztán van akinek ez eltér, genetika csodákra képes.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #191022 üzenetére
Köszi! Belepörgettem, felvillant vmi ábra a 10-15 és 15-20%-os testzsír megállapításához a különbségekröl. Ez pont személyesen érdekelne
, úgyh majd belehallgatok.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #191025 üzenetére
Nyomjad és nem fog!
-
Fred23
nagyúr
IR nálam is befigyelhetett egy időben, dagiknál gyakori jelenség. A tejfogyasztással érdemes vigyázni, mert iszonyatosan meg tudja dobni az inzulinszintet úgy, hogy aztán meg a kiindulási érték alá ejti be, vagyis hipoglikémiás leszel vele elég könnyen kcal-deficites diéta alatt. Szédülések, rosszabb esetben ájulás.
Megjött a StillMass, egy adaggal már ittam is. Oldódása közepes, írzre kellemesen lágy, és nincs túlédesítve, vagyis unalmasan középszerűnek tűnik minden szempontból, ami szerintem egy jó dolog, mert az eddigiek alapján bármeddig tudnám fogyasztani, nem lesz vele tele a tököm 2 hét után. Ha dobok bele egy kis lime-ot, kifejezetten finom, és passzol az íze kábé mindenhez, ami nálam szóba jöhet (leginkább gyümölcsök, zab, magvak).
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #191021 üzenetére
lepeshosszt, lepesszamot csokkentsd, lassulni fox.
de amugy bajod nem lesz valoszinuleg ettol sem, majd adaptalodik gyorsan a sziv/tudo/errendszer. ha ez esik jol, fuss igy
en is igy csinaltam, elso fel evben nagyon szignfikans is volt a fejlodes, mostanra sikerult lelassulnom 30%-al a legkezdobb sebessegemre
a porhuvely bekrepalt.
-
Peaceliker
addikt
Jajj mostanság sokat volt itt téma a testzsír. Most futottam bele egy RP videóba.
[link]
Én szeretem a tartalmait, néha jókat röhögökamellett hogy szerintem mond jókat is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod #191016 üzenetére
oké, oké, holnap nem lesz dropset csak lelkileg ne érezzem majd hogy nem hajtottam ki magam eléggé
#191017tisn
de akarnék, mert elég lenne 160 as pulzus is, de eskü a technika nincs meg. Ha lassabban lépem már séta lesz belőle vagy nem jó ahogy elrugaszkodom vagy őszintén gőzöm sincs. Már totyogtam is kb, de nagyon lassabb nem lettem, pulzuson meg nem segített.
Lehet hülyén hangzik de nem tudom hogy lehetne ez lassíani úgy hogy pulzusom ne ennyi legyenNekem láb edzésnéől volt idén 2x hogy még hányingerem is lett és fal fehér lettem, azt meséltem is itt. Pedig akkor kevesebb volt a pulzus is, mondjuk akkor még sorozat több volt. Ott gyanús hogy én is kifogytam valamiből. Azóta nem volt ilyen. Lehet front vagy nagyon meleg volt!? Gőzöm sincs.
#191019m3ss
nekem is fura volt megálltam 5mp-re rámértem kézzel, annyi volt. Amúgy marha pontos ez az óra (huawei watch gt3 pro), tesztek alapján csak apple cuccok ügyesebbek, 1-3 ütést mért félre teszteken pántokhoz képest. Amit nem tud (egyik óra sem) a hirtelen pulzus váltásokat, vagyis olyan 5-10mp delayel éri csak utol. De itt fix (175-190)volt majd 1 órán át végig. Ha omron vérnyomásmérővel mértem akkor mindig pont annyit mért az is, mint az óra. Minimális eltérés lehetett csak. -
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #191015 üzenetére
csak az edzetlenseg miatt ilyen magas a pulzusod futasnal, javulna az rendszerestol.
es hat nincs olyan, hogy lassabban nem tudsz futni
, max nem akarsz
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #191011 üzenetére
Rész ismétléseknek semmi értelme, ahogy a drop setnek, finishereknek, pump just for fun dolgoknak.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Fred23 #191012 üzenetére
Én már csak azért sem tudnám keverni, mert az órám méri (és pontos kis dög), vérnyomást meg nem.
Szóval én szervezetem így oldja meg (az amúgy lehet túl alacsony vérnyomást) hogy felvágja a pulzust. Felsőtest edzésnél utolsó az úgy volt hogy peak 171 ezt is csak egyszer, de 150 fölé felment többször is.
Lábedzés most 188 volt a max és többször érte el a 170 etMindegyik esetben most kajáltam edzés előtt direkt. Amúgy mai futás közben sem brutal fáradság sem szorító érzés sem lüktetés, semmit nem éreztem. Nyilván éreztem hogy a lábam úgy lesz mint ahogy most van (sziszegve indulok el néha ), de ennyi. És ezt úgy hogy ötödik perctől nem sokszor ment be 175 alá és utolsó 3km fixen 185 fölött volt.
Lehet én az a fajta vagyok aki egyezercsak minden előjel nélkül meghalDe nyilván jobb lenne lassabban futni, de nem megy. Séta meg 8'15" nél nem nagyon megy gyorsabban
-
Fred23
nagyúr
Van azért ebben is valami élvezetes. Talán a határaink szélének a megtapasztalása, vagy egyszerűen valamilyen hormon szabadul fel ilyenkor, ami kifejezetten jóleső érzéssel tölti el az embert. Egyáltalán nem féltem attól, hogy fájhatna is az elesés, puhának és kényelmesnek láttam a rekortán pályát és környékét.
Ma is megyek 10-12 km-re, még nem tudom, mennyi mozgást kaparok össze estig. De ezzel a módszerrel most nagyon megindult végre a fogyásom. (Végül nem a napi ezres átlagot lőttem be célnak, mint ahogy először terveztem, hanem 1200 kcal-t égetek átlagosan minden nap mozgással.)
-
tisn
addikt
válasz
Fred23 #191012 üzenetére
Nekem ami érdekes volt legutóbb, hogy nagyon kevés ch volt már bennem futáskor, és egyszerűen úgy néztem a rekortánra magam előtt/alatt, hogy ha én most itt elesnék, olyan kényelmeset tudnék aludni úgy azonnal.
Szinte hívott a pálya, hogy esdek el, és maradjak fekve, de kitartottam enyhe szédülés mellett.
az ujrakezdett fogyi miatt en is igy jartam. elballagtam a 200m-re levo kisboltig, vettem egy snickerset, es jobb lett.
nem biztos, hogy jo otlet ugy futni, aztan a vegen osszeesel...
-
Fred23
nagyúr
válasz
Peaceliker #191011 üzenetére
A lassabb futást gyakorolni kellett nekem is, nem megy olyan könnyen tényleg.
Pulzust vérnyomással meg szerintem sokan kevernek; érzik, hogy valami nincs egészen rendben, és betippelik az egyiket. Nekem szorító vagy szúró érzés a szív tájékán a 190 körüli pulzus, a magas vérnyomás meg -gyakran csak utólag- fejfájással jár, és néha enyhe szédüléssel is. Viszont rezisztencia edzéstől sosem lehet annyira magas a pulzusom, hogy úgy igazán megérezzem -mitől is menne 190 környékére a pulzusom a rövid, de intenzív edzéseim alatt?!-, ott engem a magas vérnyomás fenyeget csak.
192-es pulzust egyébként már sokan megéreznek.
Nekem ami érdekes volt legutóbb, hogy nagyon kevés ch volt már bennem futáskor, és egyszerűen úgy néztem a rekortánra magam előtt/alatt, hogy ha én most itt elesnék, olyan kényelmeset tudnék aludni úgy azonnal.
Szinte hívott a pálya, hogy esdek el, és maradjak fekve, de kitartottam enyhe szédülés mellett.
-
Peaceliker
addikt
Na mivel "felbosszantottatok" ezzel a pulzus dologgal, ma elmentem futni, mert a tegnapi 17,5km es sétát nem éreztem elég megterhelőnek (8'30" átlag, 124-es pulzus szinte atom stabilan végig).
Szóval ez 10,5km lett 6'10" es átlaggal (nem tudok lassabban futni pedig jó lenne) 176 átlag, 192 max pulzussal (utolsó 3km en fixen 185 fölött volt, mert sírt az órám emiatt). Amúgy nem éreztem, hogy meghalok, nem dobogott torkomban a szívem meg semmi, nem is éreztem a pulzusom. Levegőre oda kellett figyelni hogy mély legyen, az volt a harcosabb része
Ahogy haza értem egyből mértem vérnyomást, mert Fred írta (asszem, ha nem ő bocsi) hogy itt emberek összekeverik a magas pulzust a magas vérnyomással. Igaz második mérés siekrült csak, így eltelt 2p, de 136/66, pulzus meg pontra amit óra mutatott akkor, szóval óra sem téved (azt egyszer csekkoltam is menet közben, pontos volt akkor is). Vérnyomás mérő első mérést is 145 ről kezdte, szóval szerinte az alatt volt a vérnyomásom. Na szóval nálam ez van, alacsony vérnyomás végtelen pulzus
Biztos változik majd edzéssel is ez, legalábbis pulzus...csak félem hogy ha futok leesik rólam az összes izomnem is azt mondom, hogy mindenki hülye csak én vagyok helikopter, mert edzem pár hónapja
rész ismétlésnek is lehet létjogosultsága. Hanem hogy egy halom videó van amikor kémiás arcok össze vissza kalimpálnak és 3x úgy néznek ki mint én valaha fogok (és tökre nem vagyok írígy, mert nem célom úgy kinézni)
pisztolyozásra vissza kell állnom, mert kimaradt és most megint szarabb a teniszkönyök. Ezdés alatt bandázzsal jó, de napközben megint többször érzem
-
m3ss
veterán
vegre javul a golf konyokom, kb. 5 alkalom masszazspisztolyozas meg infra lampa (szauna) amugy amitol lenyegesen jobb lett.
gyurus huzodzkodast leszamitva (nem is csinalom) most mar alig erzem. tolom is neki, es novok is amugy ettol a kb. 7-9 naponta 2 felsotest edzestol szepen. karom, mellem megindult jol ranezesre. mi lenne ha ennek is eleget meg vennek egy teremberletet?lehet izmos lennek 2 honap mulva?
#191008 Peaceliker van par kivetel is, aki tudja mit csinal, pl eric janicki
-
CriticalHit
addikt
A legjobb/legrosszabb váll gyakorlatok: [link]
-
Peaceliker
addikt
-
Dazsar
aktív tag
Szerintetek a nagy pro-k követnek edzésnaplót? Vagy mi alapján döntik el hogy mennyi sorozatot kell csinálniuk? Pl Cbum Nick W. Soha egyik videóban sem láttam volna h emlitik, vagy hogy mondták volna hogy mi alapján döntik el. Csak így érdekesség kép, brosciens és izomláz? Vagy csak tippelnek, mert úgy is fejlődnek? Bár nem hiszem , mert nekik már igen küzdés is az az 1kg izom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest