- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Woodslave #58091 üzenetére
Ja egyébként még annyi akartam ehhez, hogy ez egy kiragadott dolog ám, önmagában nem életképes állítás, kell hozzá a többi része is. Ez egy ciklikus diéta egyik részére vonatkozik és:
1. This, and perhaps most importantly, if you have been using a traditional highcarbohydrate/low-fat diet, jumping into the UD2 is a recipe for disaster. You'll feel like shit and probably give up after two days of carbohydrate restriction. In this case, I strongly suggest you move to a moderate carb/moderate fat diet containing something like 30% protein, 40% carbs and 30% fat and stay there at least two weeks (if you've been dieting, you can use this as your 2 weeks off diet to save time). Then you can move into the UD2.
2. Be forewarned, if you've never done a very low-carbohydrate diet, you're in for a shock. Don't be surprised if you feel mentally fuzzy or a little bit brain dead (this is also why I suggest at least 2 weeks on a moderate carb/moderate fat diet before you jump into the UD2). If this is the case, you may need to increase carbohydrates to 100 grams/day. This usually goes away after a few cycles.
Amugymeg ez egy jó könyv, el kell olvasnom sürgősen.
-
Zola007
veterán
válasz
Ezzel csak 2 bökkenő van:
1, edzés nélkül egy helyben ülve akár igaz is lehet
2, napi 50 gramm CH inzulinszintre gyakorolt hatása minimális, sajnos nem gátolja meg a kortizoltermeléstNekem pl van hormontesztem ahol aznap délelőtt betoltam 1 szendvicset és fél liter gyümölcslevet, ennek ellenére 12:05-kor maximális közeli kortizolszintet mértek maximum fölötti inzulinnal.
2012.05.08 12:05 Endokrinológia
Kortizol: 646,9 nmol/L (ref:138.0 - 690.0)
Inzulin: 52.2 mU/L (ref: 2.1 - 22.0)Ezek szerint én egyszerre bontok és építek? vagy hogy van ez?
-
UD2.0 Könyvből:
"And then there are drugs
All professional bodybuilders (and most athletes) use drugs. Anyone who says differently is lying or trying to sell you something. Again, this isn't a grouse or whine, but rather a statement of fact. When you introduce the myriad anabolic drugs into the equation, it becomes possible to not only side-step but almost ignore "normal" human physiology. Couple better than average genetics with enough drugs and you get professional bodybuilders. You are not one of them, you will not be one of them. No amount of wishful thinking can change that. Even if you had access to all of their drugs, there's no guarantee you'd get as big; it's likely that one of the genetic advantages that professional bodybuilders have is a high sensitivity to the drugs that they do take.
Anyone who tells you that the various bodybuilding drugs (anabolic steroids, insulin, clenbuterol, etc.) don't work, or aren't necessary to reach a monstrous level of development, is bullshitting you. Usually they have an all-natural supplement or steroid replacement to sell you in the first place (I just have a book). I'd be lying if I told you that anything you'll read in this book could take you to the development level of even the worst pro. It can't. Without both their genetics and their drugs, it simply can't be done. At best proper/meticulous/crafty nutrition and training will let your maximize your own potential and move beyond ordinary. To go above your genetic potential requires drugs. The sooner you come to terms with this, the better off you'll be.
The fact is that drugs, even the relatively simple testosterone, can take you to a level of development otherwise unachievable by any natural training, diet and supplement methods. At even moderate doses, testosterone allows you to sidestep your normal physiology and reach a higher level. It raises the "setpoint" of how much muscle you can carry; it reduces your fat mass at the same time. Once you introduce all the other drugs endemic to pro-bodybuilding, you get a physiology that is unattainable in non-drug using individuals.
Still not convinced? A single example should help to make my point. In natural (read: non drug using) individuals who have dieted down to extremely low bodyfat levels, say 5%, you see a common hormonal pattern. Testosterone levels are typically bottomed out (some studies even find castrate levels, which is why a lot of natural contest bodybuilders can't get their dick hard, not that they have a sex drive in the first place), thyroid levels are bottomed out, IGF-1 levels are bottomed out, sympathetic nervous system output is way down meaning decreased caloric and fat burning, appetite is through the roof, cortisol is through the roof, on and on it goes. This makes good evolutionary sense: at 5% bodyfat, you are starving to death. Your body is turning off every system (metabolic, reproductive, immune, etc.) that it can to keep you alive until you get some food.
Contrast that to a dieting professional bodybuilder. With the choice of the right drugs, he can eliminate pretty much all of the above problems. Anabolic steroids replace natural testosterone, synthetic thyroid replaces what the body is no longer making, injectable insulin, GH, and IGF-1 fix the insulin, GH and IGF-1 problem, clenbuterol replaces sympathetic nervous system output, appetite suppressants can deal with appetite and anti-cortisol drugs deal with the cortisol problem. That's only a partial drug list, by the way."Szóval ki akar 5%-ra menni?
-
Ijk
nagyúr
-
válasz
Mondjuk ezt sem hiszem hogy fizikai munkát végzőkre van szabva... inkább azokra akik ülnek vagy nem csinálnak semmit napközben.
Persze még jó hogy mivel többségünk itt írogat, valszeg ebbe a kategóriába esik.
El kéne már olvasnom ezt az UD2.0 könyvet is... de a Keto Diet mellett ezis ott "porosodik" a gépen.
-
törölt tag
válasz
Zola007 #58090 üzenetére
1. Az hogy neked nem illik bele a napirendedbe, az nem a modszer hibaja
2. Nem hiszem hogy az extrem alacsony testzsir energiaado kepessege relevans lenne. Kiefer azt mondja hogy a modszerrel szerinte konnyen 10% kornyekere lehet lemenni, es azt tartani. En aktualisan 13% korul vagyok, de voltam 20% felett is.
Kiefer iagazbol azt mondja, hogy a reggelit hagyjuk ki, de ebedet mar lehet enni, tehat feherje+zsirbevitel az van deltol. En altalaban reggel megiszok egy feherjet, ebedre meg eszek valami hust meg zoldseget, delutan meg olajos magvakat, ez siman van kabe ezer kaloria edzesig.3. Semmi. Betoltesz ha akarsz vagy nem toltesz be. Nem borul fel a vilag ha neha borul a musor. En mult heten egyaltalan nem tartottam a kajalast es nem is edzettem. Ma reggel meg elkezdtem megint.
4. Kiefer azt mondja hogy a CH betoltes gyors ch-bol menjen, mert a cel a minel nagyobb inzulincsucs. Szemet kaja kell, pizza, keksz, feher kenyer, csoki, fagyi, minden ami jo
Hogy ez megterheli a szervezetet az nyilvanvalo, ezt tudtuk magunktol is. nade a testepites onmagaban megterhelo a szervezetnek, a napi 6x kajalas is, meg a napi egy kilo csirke is, es akkor meg a koxrol nem is beszeltunk. A koltseg-haszon arany ami lenyeges.
5. Ez nem teljesen vilagos, de nyilvan azert mert hulye vagyok hozza. Annyit tudok hogy a szervezet nem csak a majban hanem az izmokban is tarol glikogent, meghozza eleg sokat, amennyire en tudom az nem merul le csak ugy, tobb napi ch megvonas es edzes kell hozza. Hogy pontosan mi tortenik akkor ha 6 es 12:30 kozott nem eszek semmit ugy, hogy elozo este koppra toltottem a glikogenraktarakat azt nem tudom, de csodalkoznek ha ennyitol kimerulne.
-
Woodslave
félisten
válasz
Zola007 #58090 üzenetére
How Many Carbs Do I Need to Spare Protein Loss?
Early research into the topic of starvation and low-carbohydrate dieting found that as few as 15 grams of carbohydrates per day can limit nitrogen loss in the body. And raising carbohydrate intake to 50 grams per day severely limits the need for the body to use amino acids for gluoconeogenesis (which is why I suggested setting daily carbs on the low-carb days of The Ultimate Diet 2.0 at 50 grams).
This occurs via at least two mechanisms:
The increased carb intake maintains blood glucose and insulin at a higher level (inhibiting cortisol release).
The carbohydrate provides glucose for the brain, limiting the need to break down body protein.Basically, in the context of dieting, dieters can either jack up dietary protein to cover the increased carbohydrate requirements of dieting or simply eat slightly more carbohydrates to provide them directly. Both have the same end-result. 15-50 grams per day limits the body’s need to break down protein and will allow protein requirements to be set lower than a diet providing essentially zero carbohydrates per day.
bodyrecomposition.com
-
Zola007
veterán
válasz
#48584626 #58083 üzenetére
1, Gyakran este 6-8 között edzek, 8.30 mire összecuccolok, 8.30- 11.30-ig hányszor egyek?
csak mert két, 60-80 percen belüli evés az tulajdonképpen 1 étkezésnek számít2, mert nagyon alacsony testzsírnál a zsírszövet energiaszolgáltató kapacitása limitált.
normál testzsírnál, tehát 12-20% között sporttevékenység idején kívül ez ~60-65 kcal/nap/kg zsírszövet, tehát ha valaki 70 kg 8% tzs-al, akkor van rajta 6kg, ez ~400 kcalt tud üresjáratban szolgáltatni, a többit ha nincs CH bevitel és a zsírbevitel sem elégséges, akkor glukoneogenezisből látja el a szervezet.3, mi van akkor ha nem tudsz menni holnapután még sem edzeni, mert beütöd a lábod, megvágod a kezed, becsípi a p!na, stb? akkor volt 2 nap éhezésed és edzés nélkül visszatöltesz? nekem pl gyakran borul meg a napirendem
4, abban változik, hogy pl én 60 dkg ételt tudok betolni egyszerre. Ha közepes GI kajából származik, akkor ez max 100g CH, ez viszont közel sem elég visszatöltésre a napi 3500-as kalóriaigényem mellé.
Az inzulinérzékenység cirkadián ritmusa miatt este az inzulinérzékenység kisebb 20-30%-al. Aki 25% tzs felett van, jó eséllyel inzulinrezisztenciája is akad, tehát ugyannnyi CH sejtes felvételéhez akár 3-10x annyi inzulinra van szüksége mint egy egészséges cukorháztartású egyénnek.
Így az egyébként is egészségtelen állapotnak és a hasnyálmirigynek adunk este egy méretes pofont egy vércukor és inzulincsúccsal5, kimerülés annyit tesz, hogy a májsejtek nagyjából 4 havonta reciklizálódnak, CBL esetén a napközbeni vércukorszintet a saját maguk tárolta glikogén bontásával és éhezéskor nagyrészt aminosav ! glukoneogezisbe vételével tartja fenn. Ide kapcsolódott Woodslave korábbi kérdése.
A glikogénraktár ~110-120g, ezt napközben leszívod + még megterheled egy fokozódó glukózgyártással, akkor a májsejtek szinte teljes részét folyamatos anyagcserére kényszeríted, pihenni kevésbé tudnak, a máj regenerációs képessége zavart szenved. Emellé jön be még a zsírmetabolizmus, tehát diétában egyébként is a máj éhezik a legjobban.6, ez arra vonatkozott, hogy attól hogy egyeseknek működik a dolog, másoknak még komoly problémát okozhat
-
ludsimon
veterán
Amúgy itt egy nagyon fasza cikk:
"ectomorphs have very high metabolic rates, they make slow gains when it comes to adding bulk. The gains will come, but slowly. Men with an ectomorph body have to remind themselves not to get frustrated."
Ebbe a hibába estem bele 1 éve, pedig tömtem a kaját és alig jött fel izom. Most meg verhetem a fejem a falba, hogy abbahagytam.
Mondjuk mivel kerékpáros vagyok nem is szeretnék 5-6 kg izomnál többet, de hát ez se megy könnyen.
-
Tenken
őstag
válasz
#48584626 #58083 üzenetére
Szerintem én is valami clb-szerűt csinálok magamtól. Az, hogy reggel éhgyomros edzés után töltök vissza, majd fokozatosan elhagyom a ch-t délutánra kb ugyanannyi koplalást foglal magába, csak a -töltéstől távolodó- alacsonyabb vércukros szakaszban én alszom és nem napközben "szerencsétlenkedek".
-
törölt tag
válasz
Zola007 #58080 üzenetére
"ez az egy étkezéses visszatöltés "
Nem egy etkezessel toltesz vissza. Edzes utan lefekvesig tobb CH etkezest iktathatsz be.
"csak egy bizonyos testzsír tartományban"
miert?
"és napirend mellett érvényes."
igy van, a klasszikus CBL esti edzessel szamol.
"Nem veszi figyelembe a napközbeni fizikai aktivitást és az egyes szervezetek különbözőségét, edzésintenzitást, evési kapacitást, esti inzulinrezistenciát, éjszakai savtermelést, tápanyagok különböző emészthetőségét, visszatöltési kapacitást, eltérő izomtömeget."
Miben valtozik az eredmeny ha ezeket mind figyelembe vesszuk?
"Csak egyszerűen nehéz vitázni egy olyan elmélettel, ami egy, a szakirodalom egyes elemeit a számára ideális kombinációban tálalja és e mellé viszont nem rendelkezik hosszútávú, klinikai környezetben végzett mérésekkel."
Vitatkozni lehet is es kell is. Csak az erveket meg kene indokolni hogy a butagyuros is ertse. Peldaul a maj kimeruleset, mert azt meg most sem fogom.
Senki sem mondta hogy ez lenne a szent gral. kismillio modszer van, mindegyiknek van elonye es hatranya is, nyilvan ennek is. En csak azt mondhatom el, amit sajat magam tapasztaltam. Hogy ez mennyire reprezentativ az meg igazabol lenyegtelen.Az igazasag az hogy a klasszikus "merjuk ki a kajat grammra es kajaljunk napi 6x" modszerrel a legtobb embernek elobb-utobb tele lesz a toke. Es akkor elkezd alternativakat keresni vagy hagyja az egeszet a picsaba. A CBL egy alternativa, egy konnyen betarthato alternativa raadasul, es nem kell sok esz sem hozza. Hogy mit nyujt az nyilvan kerdes, de itt megint csak az egyeni tapasztalatokra lehet hivatkozni masra nemigen.
"Ismerek olyan 70 éves alkoholistát, aki minden nap betol fél liter pálinkát, ez még nem jelenti azt hogy mindenki bírná. Szerintem a fórum nagy része pár hónap alatt elpatkolna."
Ez egy igen eros parhuzam, es azt sugallja hogy pusztan attol hogy a CH-t este eszed meg, valami baromi karos dolgot okoznal pedig ez hulyeseg.
Woodslave
"ez mit jelent? Ha azt hogy a szervezeted ketózisba kerül, vagy ketonokat használ cukor helyett, akkor nem hiszem, mert ehhez rövid az idő."
A meghatarozast en krealtam, Kiefer nem irt le semmi ilyesmit. Viszont a modszerbol az kovetkezik hogy igen, szerinte a betoltes elotti idoszakban, felkeles utan ketonokat hasznal a szervezet. Ezert is csinal 10 napos bevezeto ketogen dietat, hogy a szervezet erre az uzemmodra felkeszuljon, mert sok ember eleteben nem termelt ketonokat.
"akkor annyira igaznak és logikusnak tűnik. Aztán ha jobban utánagondolsz akkor meg ugyanolyan borscience-nek mint a napi 6 kajálás"
Igy van, ezert is hivatkozom a sajat tapasztalataimra. Csak azt hiszem el amit magam is kiprobaltam, es mindenkit erre biztatok, hogy probalja ki, ha mukodik csinalja, ha nem mukodik felejtse el oszt kesz. Nagyon nem vagyunk egyformak, ott kezdodik a dolog hogy sokan nem birjak a nulla vercukrot, minden bajuk van tole.
-
ludsimon
veterán
-
Woodslave
félisten
válasz
#48584626 #58079 üzenetére
a CLB egy ultrarovid ciklusu ciklikus ketogen dieta - ez mit jelent? Ha azt hogy a szervezeted ketózisba kerül, vagy ketonokat használ cukor helyett, akkor nem hiszem, mert ehhez rövid az idő.
megmondom őszintén, amikor elolvasol egy Kiefer cikket, vagy könyvet, (de mondjuk egy Ori Hofmekkler cikket (warrior diet) akkor annyira igaznak és logikusnak tűnik. Aztán ha jobban utánagondolsz akkor meg ugyanolyan borscience-nek mint a napi 6 kajálás
(valszeg azért mert nem értek hozzá)
-
Zola007
veterán
válasz
#48584626 #58076 üzenetére
Azért, mert ez az egy étkezéses visszatöltés csak egy bizonyos testzsír tartományban és napirend mellett érvényes.
Nem veszi figyelembe a napközbeni fizikai aktivitást és az egyes szervezetek különbözőségét, edzésintenzitást, evési kapacitást, esti inzulinrezistenciát, éjszakai savtermelést, tápanyagok különböző emészthetőségét, visszatöltési kapacitást, eltérő izomtömeget.Nem hiszti. Csak egyszerűen nehéz vitázni egy olyan elmélettel, ami egy, a szakirodalom egyes elemeit a számára ideális kombinációban tálalja és e mellé viszont nem rendelkezik hosszútávú, klinikai környezetben végzett mérésekkel.
Összegezve van akinek működhet, csak ebből nem szabadna általánosítani.
Ismerek olyan 70 éves alkoholistát, aki minden nap betol fél liter pálinkát, ez még nem jelenti azt hogy mindenki bírná. Szerintem a fórum nagy része pár hónap alatt elpatkolna. -
törölt tag
válasz
Woodslave #58077 üzenetére
Ket variacio van:
1. Tomegnoveles -> minden este betoltes.
2. Szalkasitas -> csak edzesnapon, ill. edzes elotti napon betoltes.Ennyi a lenyeg.
Osszefoglalva: a CLB egy ultrarovid ciklusu ciklikus ketogen dieta, es van hasonlosag a bojtolesi technikakkal is.
Hogy miert karos a majra az meg nem derult ki, de tenyleg kivancsi vagyok, es nem kotekedesbol.
Amugy meg a faszom se a profetaja, en lassan egy eve csinalom, nekem bevalt, csak elmondom a tapasztalataimat. Amugy meg mindenki azt csinal amit akar.
-
Woodslave
félisten
válasz
Tenken #58072 üzenetére
újra el kellene nekem is olvasni a könyvet, mert kavarognak az információk (töltés csak edzés után, vagy előtte este stb.)
De ez egy olyan rendszer, aminek a lényege, hogy ch-t az késő délutáni edzés után viszed be. Ha nem ekkor edzel, akkor gyakorlatilag nem követed a rendszert. Persze mivel sokan vannak ilyenek, és nekik is el kell adni a könyvet, ezért van "megoldás" - mittomén edzés után csak fehérje majd este ch, de nem lesz "optimális" - bármi legyen is az - az eredményed.
És mivel az edzés utáni étkezésről szóló elméletek a klasszikus gyors ch és fehérje megoldástól a nem kell semmit enni órákig hagy' tomboljanak a hormonok szintig terjed, ezért bátran azt mondom próbáld ki
-
-
-
Tenken
őstag
válasz
Zola007 #58066 üzenetére
Valami cikk van arról, hogy miért jó ez az esti feltöltés, az edzés utánival szemben?
Én pl reggel kaja előtt szoktam súlyzóval edzeni, csak egy kis shake-t tolok le felkelés után kapásból és úgy gondolom, hogy jobb, ha az ezt követő kajálások alatt egy csökkenő mennyiségű ch-val töltök vissza a nap folyamán, mintha este próbálnám meg egy nagyobb adaggal rávenni a szervezetem - mikor amúgy gyakorlatilag minimális az energiafelhasználás -, hogy reggelre "kész" legyen az izomzat. Más kérdés, hogy délutánonként meg sokszor van valami egyéb aerob/hiit jellegű mozgás, amit valamennyire szintén pótolni kellene -szerintem-. Erre egy kis tipp esetleg? -
userxy
őstag
válasz
Assdak #58061 üzenetére
Stana kúra után én is húzok neked 200-at is
Meg ha felhúzó versenyre készülök.
Nagyon jól tudom milyen koxal és anélkül készülni
Haverom kox mellett 2 hónap után +60 kilóval húzott.
Nekem bőven elég ez, hogy heti 1 hát edzéskor felhúzok és szépen lassan jön az erő is.
Továbbá a derekamra is vigyázni kell. Hajlamos vagyok gerincsérvre az egész család szenved tőle. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
BÁ Nutrition #58062 üzenetére
hehe
-
törölt tag
válasz
Zola007 #58066 üzenetére
abba meg remelem nem megyunk bele melyen hogy mi a termeszetes es mi nem, mert meg a vegen abba a hibaba esnenk hogy a sajat taplalkozasi szokasainkat termeszetesnek titulalnank, holott kurvara koze nincs a termeszethez, hanem egyszeruen a szuk kornyezetunk altal kifejtett kulturalis hatasok eredoje. A vilag masik szegleteben teljesen mashogy kajalnak es ok meg azt tekintik teljesen termeszetesnek.
-
törölt tag
válasz
Zola007 #58066 üzenetére
miert merulnek ki, ha fel vannak toltve glikogennel? Mert az odaig oke hogy a hosszutavu ketogen dieta megterheli a majat. De a CBL az nem az, hanem pont egy ultrarovid ciklusu ketogen dieta, minden este alapos betoltessel, tehat a maj es az izmok glikogenraktarai fullon vannak.
-
-
Dicker
őstag
válasz
BÁ Nutrition #58062 üzenetére
UV
Fogytam 3 kilót. 1,5 hét diéta alatt. Szerintem ekto vagyok.
-
xcds
őstag
Mi az, Ijk nap van?
-
Recon666
Közösségépítő
A múltkorában belinkelt kép alapján én meilyk testípusba tartozok. ekto-meso keveréknek tippelem magam. De kiváncsi vagyok a ti véleményetekre.
-
Ijk
nagyúr
-
Dexar007
veterán
Iden eloszor iszok kolat. A lightban is van koffein? Adja.
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #58013 üzenetére
Aztan beledoglott a koxolasba. Success!
-
t1
veterán
Tudom, hogy közel sem vagyok olyan mint ti de leszek
143kg-ról indultam január végén most 105 kg vagyok, ha nem bánjátok rakok be egy before - after képet, igaz 135kgról van kép mert itt mertem először fényképezni, heti 4x járok terembe edzeni ( 2.5 hónapja "gyúrok" csak) erő is jött fel szépen most kezdek el változni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
barisj #58028 üzenetére
Egy srác járt régebben a terembe, 18 éves volt és brutálisan fejlódött. Na ő tipikus mezomorf volt, de azért tömegelésnél volt neki dereka. Csak két hét diétával le is adta, mondjuk kardiózott meg 5-6x járt hetente edzeni. Tehát krva sok munkát beletett, kajálása olyan volt amit itt szerintem senki nem csinált. Igazából nem a formát irigyeltem tőle, hanem hogy szinte nem tudta túledzeni magát, pörgött, tele volt motivációval.
A mezomorfot egyébként onnan ismered meg hogy akkor is erősebb, sportosabb az átlagnál, ha szart sem csinál. Ha az lennék akkor a csajok jönnének oda hozzám hogy odaadják a telefonszámokat.
Ehelyett kis 70 kilós, nyúlánk, pattanásos tini voltam. -
barisj
aktív tag
válasz
Woodslave #58012 üzenetére
Most nem a 3 kategóriáról van szó,mert az nem teljesen valós,hanem ljk 104kgsan 200-250g ch tömegeléssel rohadtul nem ekto.Aki vékony és dagadt,az csak egyszerűen nem sportolt valami sokat egész életében,így nincs meg a kelló stimuláció,hogy izmot építsen, meg a sok szemét kaja szépen zsírrá alakult egyes területeken.Gondolom a skinnyfat formára gondoltál.
Ja még szép,idővel belassul az anyagcsere is,az is közrejátszik. De mind1,le is szarom,csinálni kell és pont
-
rwin5
őstag
válasz
hiányzik a koporsó, vagy az urna az after képről
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #58022 üzenetére
én meg utoljára követtem el azt a hibát, hogy 5 órakor megkezdett edzés előtt 2-kor ettem utoljára
6- ra már úgy lángolt a belem, mint a pokol
Edzés végét meg is kurtítottam, hogy benyomjam a protejint meg egy banánt, de nem ért semmit.
Megkísértem még 100gramm zabbal, meg egy teljes vacsorával amint hazaértem, de még mindig ég a gyomron, úgy megmardosta a sav -
Woodslave
félisten
asszem amúgy kicsit túltöltöttem 6 szelet PBJ szendviccsel, csak mogyoróvaj helyett nutella utánzat volt
Jól se laktam olyan gyorsan bevágtam.
Na hátha a holnapi edzés jó lesz
(már ha ma nem tudtam menni
-
Woodslave
félisten
Common Genetic Traits of Woodslave :
.
Tiny bone structure (skinny wrists, skinny ankles, etc.).Naturally lacking muscle and strength.
Naturally skinny, although not naturally lean (there’s a difference).Super slow metabolism.
Often people who love to eat and have huge appetites.
Naturally lacking tone, definition and any real form of leanness.
Asszem én is keverék vagyok
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #58016 üzenetére
Ha még nem jön ki a könyöködön a tudomány, akkor tudok ajánlani egy velős, de még érthető megfogalmazású könyvet, pontosabban annak egy fejezetét.
Könyvtárból vagy gyógyszerész ismerőstől szerezd meg a Fonyó - Élettan gyógyszerészhallgatók részére tankönyvet, a végén nagyon szépen össze van szedve ~30 oldalban az általános metabolizmus és a főbb táplálkozás élettani dolgok.
#58017) NetTom: egy biztos: én nem ekto vagyok
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58017 üzenetére
"Naturally lacking muscle and strength."
Na, ez pont én vagyok.
Dicker: Vannak nálam vékony csontúbbak is, de azért én 187 vagyok, nyilván ne hasonlítsanak egy 170 centis ektohoz a 13-as csuklójával.
Egyébként 24 éve koromban kezdtem el hízni, zsírra és izomzatra is. Pont jókor kezdtem el a gyúrást, mondjuk előtte jó lett volna valami sportmúlt, de mostmár mindegy.
Csak azért mondom hogy ha valaki itt azon vergődik hogy sokat zabál és nem tud tömegesedni, akkor ha nincs 25 akkor várjon, amúgy az sem mindegy mennyi a napi mozgás. Ektoknak jóformán csak súlyzós edzést szabad csinálni, esetleg egy kardio. Én is ezt követem. -
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #58007 üzenetére
Aki ektomorf az az is marad. Teljesen mindegy, hogy 130 kilós vagy sem, koksztól se változik meg a csontozata, esetleg az orra nő meg, meg a homloka... Endomorf is lehet 60 kiló, nem kötelező az elhízás nála se, és ott is keskenyebbek a vállak, ezért nézik néhányan magukat ektonak. Ijk is ennek a kettőnek a keveréke, mert szélesebb a csípője.
Amúgy a képen szemedbe sütött a nap vagy titokban ázsiai vagy?
-
Az még kevés... lehet alultáplált is valaki.
Neked pl a csontozatod főleg a lábad abszolút nem vékony. De szerintem a többi sem stimmel...
Főleg ma most... nem hordozod az alapjegyeit. Pedig ezek nagyon nem változnak a korral. Tehát 30 meg 40 évesen is kb úgy nézel ki.Common Genetic Traits of Ectomorphs:
Lightning fast metabolism.
Tiny bone structure (skinny wrists, skinny ankles, etc.).
Sometimes a little hyper, and often times overly frigidity (which increases their NEAT – non exercise activity thermogenesis – which is part of what causes that super fast metabolism).
Often picky eaters who don’t always possess a huge appetite.
Naturally lacking muscle and strength.
Naturally skinny, although not naturally lean (there’s a difference).Common Genetic Traits of Endomorphs:
Super slow metabolism.
Thick bone structure (thick wrists, thick ankles, etc.).
Often people who love to eat and have huge appetites.
Naturally big and strong.
Naturally lacking tone, definition and any real form of leanness.Common Genetic Traits of Mesomorphs:
Ideal metabolic rate (not too fast, not too slow).
Ideal bone structure (not too thick, not too thin).
Naturally lean (instead of naturally “skinny” like an ectomorph).
Naturally muscular (instead of naturally “big” like an endomorph).
Naturally athletic. -
Ijk
nagyúr
válasz
Pont úgy néztem ki 17 évesen mint a baloldali képen.
python1: Sajnos egy nagyobb izomtömegnél rohadt nehéz megvédeni az izmot szálkásításnál. A jóhír viszont hogy tömegelésnél visszajön, a zsírral együtt.
Még nem tudtam rájönni koxon kívül mi a megoldás. Valószínűleg ha tömi magát az ember 6x egy nap és közte nyomja a BCAA-t és Glutamint az segíthet, csak kinek van erre pénze meg ideje, és kedve.barisj: Azt hiszed nincs dagadt ekto? Tele van velük a világ.
Azért kíváncsi vagyok hányan vágták volna a szétcuccolt képére hogy ekto. -
Csak nem izmos és "alultáplált"... de az más...
Itt van Zyzz:
Mostmár ezt is tudod... egész máshonnan indultál.
És ő koxal érte el a másik oldalt... ahol te most kb vagy alapból, csak persze zsírral fedve... na jó kb.(#58012) Woodslave
Alultáplált mezo...
(#58014) python1
Akkor ne aerobozz... ezért írtam HIIT -et.
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #57953 üzenetére
Én továbbra is úgy gondolom, hogy az esti kajáig 100 gramm CH-t még be kellene vinned, nem ezen múlna a CBL, mert maradna még kb 150-200 gramm amit este betolhatsz.
50gramm zab ~ 30g CH, ebédre pedig mondjuk 150gramm főtt rizs, az ~40g CH
Fehérje mint energiaforrás a szervezet utolsó prioritásai közé tartozik, egyrészt mert komplexebb folyamat a glükoz aminosavakból, tejsavból történő előállítása (glukoneogenezis), másrészt a a fehérjemetabolizmusnak nagy az energiaigénye (a fehérje által képviselt energia ~30%-a)
Tehát ha CH csökkentés mellett azonos kalóriabevitelt akarsz tartani és mondjuk -100g CH kompenzálására 50g-al növeled a fehérjebevitelt és 25-el a zsírt (200-200 kcal), akkor 60-70 kcal-nak megfelelő energia kell a fehérje lebontásához, felhasználásához. Ez 15-20g CH, tehát ennyit minden étkezéssel célszerű lenne bevinni a normális lebontáshoz és aminosav felvételhez.A szervezetnek van egy bázisinzulin szintje, ami szénhidrátfüggetlenül is megjelenik étkezéskor, de edzés mellett kell a rendszeres CH bevitel, mert ez a kis mennyiségű inzulin nem képes a teljes szövetállományt ellátni, ami nagyobb is mint az átlag emberé
Amennyiben megvan a napi kalóriaigényed fehérjéből és zsírból napi többször kis mennyiségű CH-val (30-40g/ étkezés) kiegészítve,, akkor az izombontás azért nem olyan nagy mértékű. Mert ~ 20-24 órás éhezés kell hogy a szervezet kezdjen teljesen átállni erre az útvonalra, de ezt a mesterséges éhezést te megszakítod minden este a visszatöltéssel
-
barisj
aktív tag
Nem azért,de az ektomorfokon zsír is alig van,nem hogy izom. Egy 70kg-s ektonak nagyon sokat kell zabálnia,én 64kgsan eszek 210g prot 500g ch 50-60g zsírt és rohadtul vékony vagyok még így is. És csak tisztán örülök,ha havi fél kiló feljön rám.Te 104kgsan hol lennél már ekto,főleg ha igaz az,hogy 200-250g chvla tömegelsz.. Majd most 9.én lövök egy képet,összehasonlítva a 0.nappal.
hoppá ljknak szántam.
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58007 üzenetére
-
Világos értem én hogy mindenki keverék, de azért mert mondjuk van 10% ekto jelleged nem ez lesz a domináns.
Meg persze lehet jobb genetikád ekto vonalon is... nem mindenki etióp, de nem is néz ki úgy mint te... közel se.Az echte ekto gyerek az olyan min a Cronaldo a Bekhem, meg a Zyzz mielőtt szétkoxolta magát pl.
(Olyan magas mint te, csak 70-75 kiló max alapból... nem 90 meg 100!?)
Te ezektől fényévre vagy, márcsak tömegben is... rajtad sokkal több az izomtömeg, sokkal masszívabb a tested. Ha így nézném akkor Klicsko is lehetne ektomorf... de azért ne legyen már az egy nehézsúlyú boxoló.80% mezo vagy és ha ezt is mondanák elhinném jobban.
De nekem mindegy végülis győzködheted magad erről, meg nem is kell egyetértenünk.
Mindenki olyan milyennek látja magát, mint írtam.Na meg ha egy ektomorf koxal kipattintja magát akkor már nem lesz jó minta... ezért rossz a példa (mármint a testépítős).
-
Ijk
nagyúr
válasz
FollowTheORI #57997 üzenetére
Arnold ekto-mezo keverék, aztán mégis valahogy nagydarab lett. Frank Zane is ektomorf volt, még Arnold is leírja a könyvében.
Nekem 90 kilósan 10% körüli testzsírral volt 76-os derekam 187 centisen, a csontjaim is elég vékonyak. 3 éven keresztül minden nap megettem 70 deka húst, most is néha a fülemen jön ki a kaja, mire megeszem a napi zöldség, hús, zsír, CH mennyiséget. Ami segített a növekedésben hogy kiba lusta vagyok, és a heti 4 edzésen kívül nem mozgok.2 éve aeroboztam heti 2-3 alkalommal, akkor voltam 90 kiló, de az izom is repült le rólam.
Mindegy nem akarok senkit győzködni a testalkatomról, csak nem olyan egyszerű a képlet hogy aki nem izmos az ekto, aki izmosabb az mezo, aki meg izmos és dagadt az endo.
Szerencsére még nem sok mezomorf alkatot láttam, őket már sokszor arcról felismerni, szélesebb az állkapcsuk például. Legtöbb ember ektomorf. -
userxy
őstag
Váááá új csúcsom van felhúzásba
március végén volt a 170. mai nap feljött a 180 ezennel ez az új maxom
Gondoltam megosztom veletek
-
python1
veterán
válasz
FollowTheORI #57997 üzenetére
Viszont ebben már lehet valami.
Már tettem is ennek az érdekében. Igazából valami hasonlóra gyanakodtam én is,a minap kezdtem el futni újra,hát majd kiköptem a tüdőmet.
Megpróbálo most ezt a vonalat.Köszi a tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged