Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Én magvakat (pörkölt mandula, szójabab, kesudió, ilyesmi) nyers sárgarépa, karalábé, stb mellé szoktam enni, persze nem zacskószámra.
Ezt szoktam nasizni ebéd előtt vagy után, ha maga az ebéd nem bőséges.
Az összes szélsőséges keto, paleo, vegán, stb étrend egy hülyeség.
Vegyesen, ésszel kell táplálkozni, normális minőségű kajákat. Ha nagyon fogódzó kell vkinek, akkor nézze meg az atlanti meg a mediterrán étrendet és egyen hasonlóan. -
avl
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #191786 üzenetére
sós mogyorónál azt nem értem, hogy tipikusan 1% só van ráírva és tök sósnak érződik, messze sósabbnak, mint egyéb cucc a ráírt só%-ához képest
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #191791 üzenetére
igen, van vele tapasztalatom milyen az, ha túl sok olajos/zsíros cuccot viszel be folyamatosan...
szerencsére most néha-néha nasiként tolom csak (mondjuk inkább pisztácia, kesudió, makadámdió), mert nekem lefelé kell még bőven mennem (~10-12kg zsírt kell még ledobnom a terveim szerint), de nem kapkodok, ősz van, jön a tél, én meg nemszeretek fázni... a bícsbádi jó lesz majd nyáron...
#191795 nuke7: én nem tudom mennyire jó vagy sem, de mióta életmódot váltottam (feb közepe) sok, különböző szakorvossal találkoztam (diatetikus, endokrinológus, kardiológus stb), az összes első kérdései között volt, hogy "de ugye nem keto diéta?!"
mivel számomra irreleváns dolog, ezért egy szimpla "természetesen nem"-mel elintéztem, nem firtattam a miért-jét...
szóval valamiért - tapasztalatom szerint - nagyon sok orvos ellenzi. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #191786 üzenetére
500g-t letolni már nem kis mutatvány, még sótlanból sem, sós verzióból egy olyan zacskó után szerintem pár napig nem szívesen ennék semmit (annyira szétmarná a szám... :/ )
Plusz zsírkréta lennél a családi toalett papír kiszerelés is kevés lenneÉn régen nagyon rámentem a mogyoróvajra de egy idő után azt mondta a belem, hogy elég lesz + nagyon ragyásodtam tőle.
Nem éppen a legjobb módját választottad a kalória elosztásnál a zsír javára.
-
Flash Gordon
senior tag
"azt gondolom, hogy ha valaki nagyreszt allati eredetüböl es mondjuk napi 1.6-2.0 g/testtömeg kg feherjet visz be, ott - legalabbis idöskori (>60 ev) sarcopenia "ellen" - tenyleg kidobott penz az extra fehérje (por formajaban)"
A téma szénné van kutatva [link]
Persze vannak tanulmányok amikben kimutatták, hogy időskorban és amúgy általában jótékonyan hat a megnövelt fehérje bevitel akár az általad említett mennyiségben, de van olyan is ami pont az ellenkezőpjét állítja. Pro [link] kontra [link]
Nem tartozik szorosan a témához, de a bevitt fehérje egyszeri dózisának hasznosítása az életkor előrehaladtával érdekesmód egyre növekszik, 60 évesen ez már lehet akár közel a duplája az átlagosan javasolt 22-5g nak...
Természetesen hogy napi t.s. kg/1.6g fehérje bevitelt érdemes elérni, de a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis a szervezet gazdaságosabban bánik a fehérjével, amennyiben kevesebből gazdálkodik, a bélflórára, a szervezetben lejátszódó egyéb folyamatokra is hatással van az hogy miből mennyit fogyasztunk...
A kiegészítésként fehérjeporokkal bevitt fehérje praktikus idős korban ha másért nem is, de azért feltétlen jó, mert nem terheli meg feleslegesen az emésztőrendszert, vagy okoz problémát az étrendbe illesztése pl. a napi 2x étkezésnél.
A fehérjék típusának megválasztásánál is változatos formákat érdemes alkalmazni: növényi, marha, tejsavó, kazein, stb. Pl. vagy időszakosan váltogatni, vagy a napszaknak megfelelően, délelőtt tejsavó v. marha, este növényi v. kazein.
-
m3tr0
őstag
válasz
Peaceliker #191787 üzenetére
Ne szomorkodj emiatt, ez a visszalépés csak ideiglenes, egy-két edzés után menni fog az.
Aztán előre a 100 kg-ig. -
nuke7
veterán
ugyanígy vagyok én is... pihenő napokon 5% max 10% kalóriadeficitben vagyok ha kényelmesen kajálok, edzés napokon bőven 10% fölé megy, pedig akkor direkt próbálok plusz egy étkezést beiktatni amennyire sikerül...
Tolom be én is a mogyorót, diót, kendermagot, makadám diót, EVOO-t meg hal olajat salátával minden étkezéshez és még így is csak annyit értem el, hogy majdnem keto étrenden vagyok anélkül, hogy próbálkoznék(kb. 60%-a zsír a kaloriabevitelnek)
#191763 m3ss : alapvetően magával a cukorral nem feltétlenül van baj (nyilván terheli az inzulin rendszert) de inkább az a gond, amivel együtt jön kész kajákban. Pl. sok zsír és sok ch a természetben nem található meg semmilyen kajában, ráadásul ugye nincsenek transz-zsírok se - a túrórudi meg pont ezt a csomagot "szolgáltatja"...Btw az inzulin eléggé anabolikus cucc, szóval aki tömegel annak még jól is jön
-
Peaceliker
addikt
Na,múlt hét hétfő után ma volt a felsőtest edzésen. Ugye betegség miatt szünet van volt, már a múlt hétfői sem ment túl jól, már akkor is fosul voltam.
A mai meg ultra gázul ment
Főleg mell és vállban voltam feltűnő a gyengülés, konkrétan fekvenyomás és vállból nyomásnál fele rep ment csak... Kövi edzésre asszem vehetem vissza a súly okát picitLeginkább azért szomorít el, mert fekvenyomásnál el szeretne majd érni a 100 kilót, de így most 75 ről is léphetek vissza...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
persze, mindenképpen hízásra (megfelelő aktivitási szint mellett energiapótlásra) ajánlottam, hogy ne a tábla szalonnához nyúljon valaki (persze véleményem szerint az is jobb, mint az agyonfeldolgozott fehér pékáruk, cukorral telepakolt vagy épp egészségesnek mondott, 100%os levek stb)
tehát igen, súlygyarapításhoz, de ez is volt az alapkérdés, amivel kapcsolatban előjött
(egyébként fogyókúrába is be lehet iktatni, ha valaki angyon kívánja, de akkor nem 100g-s mértékkel, inkább 20-30g, amit mondjuk ~fél óra intenzív sétával ellensúlyoz... valamit valamiért, ezt kell véleményem szerint szem előtt tartani/tisztában lenni vele, h a kalóriadeficit meglegyen... nem gáz, ha valaki többet akar enni, "csalni" akar, de legyen tisztában vele, hogy azért igenis meg kell dolgoznia)
500g-t letolni már nem kis mutatvány, még sótlanból sem, sós verzióból egy olyan zacskó után szerintem pár napig nem szívesen ennék semmit (annyira szétmarná a szám... :/ ) -
avl
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #191782 üzenetére
én altalaban egyetértek a mogyorófogyasztassal, persze modjaval; es nem annak, aki fogyni akar
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én írtam így hirtelen, mint olcsó, gyors, relatív egészséges (zsír)tömeg-növelő cucc. de második említéskor specifikáltam is, hogy 100g-s zacskóról beszélek
(ami ugyebár ~600kcal/zacskó, tehát 1,2k kalória... napi ekkora plusz bevitellel elég könnyen lehet hízni, ha a mostani kajamennyiség szinten tartja az illetőt és szvsz ezt nem megterhelő 1 nap alatt elfogyasztani)
-
aelod
veterán
válasz
S e t h #191775 üzenetére
Ez a súly mizéria....138 kiló volt Samson btw.
Ronnie meg egy másik liga.
szinte kizárólag csak Cbumra koncentráltam, hogy sikerül-e neki.
Borítékolható volt az újabb cím. Érinthetetlen a pali. Okosan döntött szerintem, hogy visszavonult.
Mike viszont nagyon nagyot ment. Josema valami elképesztő azzal a háttal. Terence nem is indult?Andrew viszont csalódás volt. Szoft volt nagyon.
-
S e t h
nagyúr
válasz
aelod #191774 üzenetére
Szerintem Wesley kicsit túl van értékelve, bár megérne az is egy elemzést, hogy miképpen lehet valaki első egy versenyen (talán Arnold classic) utána meg így hátra van nyomva, bár tény, hogy a classic mezőny brutálisan fejlődik.
Wesleynek van egy nagyon markáns chad feje, brutál karja és válla, viszont annyira erős a classic mezőny, hogy nagyon kilóg nála a v shape hiánya. Nem is a derékrész vastagsága, hanem az a tömbös, egyenes, hosszú mivolta.
De a magassága sem előny, mert vékonnyá teszi a lábát a felsőtesthez képest, plusz a vékony lábak azzal a derékkal rontanak az összképen.
Jellemző, hogy Cbumot is szinte egy törpe verte meg, akin jól oszlik el a rajta lévő tömeg.Ramont nem is figyeltem hányadik lett, látnom kellene kik végeztek előtte amiért ő sem érkezett meg előre, de igazság szerint szinte kizárólag csak Cbumra koncentráltam, hogy sikerül-e neki.
Én még Andrew Jacket akarom majd megnézni, mert körülötte is akkora hype volt, aztán ötödik lett, de én benne sem láttam azt a potenciált ami elég Derekhez,Hadihoz és Samsonhoz.
Szerk: állítólag Samson nagyobb súllyal lépett színpadra, mint prime Ronnie, ami azért engem ledöbbentett, bár nem ismerem a magasságukat.
-
attiati
veterán
"amugy is olyan ez a cukor, mint a dohanyzas. ha nem csinalod nem hianyzik majd...sot"
+1Tök jól el lehet lenni csoki, sütemény és alkohol nélkül. 1 hónap után "tiszta" az ember és nem kívánja.
Megszűnnek a édesség falási rohamok.Persze gyúrósoknál ez nem tudom hogyan van, mert kalóriáért kiált az izom.
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #191771 üzenetére
ja a folyekony edes dolgok a legrosszabbak, ezt en is hallottam multkor egy talan attia podcastban.
pont arra gondolok, hogy nem kell megvonnia az embernek magatol ha amugy se kivanja majd. de siman lehet hogy ez nalam pszihes is, meg a dopamin valasz masnal erosebb, mukodik a cukorra -
K1LLMy53Lf
senior tag
én csak példákat mondtam, h milyen cuccokkal lehet szinte "észrevétlenül" több1000 kalóriát bevinni, alátámasztva azt, h nem feltétlenül kell kilós adagokat zabálni, ezáltal kitágítva a gyomrot ahhoz, h valaki elhízzon.
egyébként - véleményem szerint - pont ezek a kis nasik/"észrevétlen" többletek, ami a legtöbb embernél az elhízáshoz vezet... (persze a cukros üdítő, 100%os gyümölcslé stb sem elhanyagolható, de jóval kisebb kalóriatöbblet, ott inkább a vércukor ugrálás és az ennek hatására fellépő inzulintermelés, majd többlet és ebből fakadó újabb éhségérzet, ami probléma... az érhálózat terhelését nem is említve)
2 zacskó (100g-s) mogyoró lehet neked sok, de nagyon sok embernél szerintem akár egy 90perces film alatt lazán elkopik úgy, hogy nem fogja azt érezni, hogy húdejóllaktam.
cukrot (már csak a betegségem miatt sem) nem tudom mikor vettünk utoljára... talán még kovid elején, h legyen 1, mert ki tudja... de sztem azt is elajándékoztuk rá 1-2 évre... de lehet csak fehér lisztből vettünk, cukrot meg nem... előtte meg nem is emlékszem.
vaj más tészta... lurpak sós vaj a gyengém... sokszor megállom, h ne vegyek, de néha kell... aztán max nem 6-8km-t sétálok, hanem köv két alkalommal 10-12-t és le van tudva
szóval én amondó vagyok, hogy persze, figyeljen az ember lehetőség szerint minőségi ételt fogyasztani, de azért mindent is megvonni magadtól, amit szeretsz/amire vágysz, csak mert az nem egészséges, véleményem szerint hosszú távon nem lehet/egészséges (pszichésen).
fogyni akarsz --> kalóriadeficitegyébként a mogyorós túró rudi valóban extraédes, de ez ízlés kérdése
-
S e t h
nagyúr
válasz
headhunter #191767 üzenetére
Nem tudom erre lehetett volna-e fogadni, de nálam a top3 az lett amit én szerettem volna látni, igaz sosem tennék rá pénzt a kiszámíthatatlan bírói álláspontok miatt.
Megérdemelten nyert Samson.
-
m3ss
veterán
3.3 orias pottyost kell megenni 600 kcalhoz. az azert nem keves. tuti megorulnek, nekem ez is tul edes..at kell atalakitani az etrendet ha nem eleg a kaja, tul sok a kaloria.
vajat, cukrot, zsiros kenyeret, uditoket ilyeneket nem kell fogyasztani es konnyebb lesz. 2 zacsko mogyorot se olyan konnyu azert megenni sztem. utana csak nem leszel ehes 2h mulva...amugy is olyan ez a cukor, mint a dohanyzas. ha nem csinalod nem hianyzik majd...sot mondom nekem pont az ellenkezoje, taszit azota az edes. egesz kaja ipar erre epul, hogy meg a sos termekekbe is cukrot raknak, hogy egyel minel tobbet. nem muszaj reszt venni ebben. nem is vettem cukrot iden a boltban. vajat se, nem rontanam el vele a jo kis vadkovaszos heim kenyeret
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én el voltam hízva (no nem mintha most nádszál vagy akár szálkás stb lennék... messze járok még... de 118kg-nál untam meg, akkori mérés szerint bőven 30+% volt a testzsírom), de soha nem tudtam megenni még vékony tésztás 32es pizzából sem egy egészet... nem tudom, hogy most meg tudnék-e, de nem akarok kísérletezni (nem bírná a vércukrom sem), de az biztos, hogy most szumma sokkal nagyobb adag kajákat tolok, mint akkoriban, főleg mióta terembe járok (normál adag főétel mellé néha lecsúszik 800-1000g saláta (szósz nélküli tömeg), de 4-500g alsó hangon...
)
szóval nem biztos, h aki el van hízva annyira baromi sokat eszik, szimplán nem megfelelő cuccokat (finoman fogalmazva). nem annyira nehéz összeszedni 4-5k kcal-t... (kicsit vastagabban kened meg a vajas-/zsíroskenyeret, kis tepertő, 1-2zacsi mogyoró stb-stb... és már ezekkel 2k felett vagy bőven
)
-
tisn
addikt
en pl egy vekony 32-es pizzat eppenhogy meg tudok enni, de sokszor meghagyok 1-2 szeletet.
most hogy megoregedtem, mar nekem is soxor eleg egy fel. multkor egy 28-asat betoltam este, igencsak rosszul voltamde attol meg egy 10kg-ot meg le kellene adnom, es nehezen megy. vagyis inkabb sehogy.
-
m3ss
veterán
fogadjunk foznek ratok
de gondolom az is tenyezo lehet, ha vki el van hizva vagy el volt akkor kitagulhat a gyomra es tobbet tud enni. en pl egy vekony 32-es pizzat eppenhogy meg tudok enni, de sokszor meghagyok 1-2 szeletet.
az is tenyezo, hogy valogatos vagyok, en pl nem tudok minden nap ugyanolyat enni...inkabb heti 2x egy kaja max. beulok egy jo etterembe en is szivesen megeszek 1000 kcalt, de amikor sokadjara eszem ugyanazt az altalam keszitett kozepszar kajat akkor nem tudok megenni belole tul sokat. ujramelegitett kajaktol is nagyon sokszor kivagyok, tudom milyen frissen jol elkeszitve, es ha nem olyan az allaga egyszeruen nem izlik. fagyasztott kajakra fokozottan igaz ez.
plusz amiota nem eszek cukros dolgokat, azota egyaltalan nem kivanom ezeket. falra maszok a legtobb edessegtol amiota nem eszek cukrot. kavet se tudok meginni cukorral, teat se, mar egy atlag keksztol is kivagyok olyan edes mind. egy milka csokit megenni nem tudnek, egyszeruen nem kivanom ezeket. ellenben lidlben vannak mostanaban fincsi etcsokikchips az nalam nem kaja. persze ettem mostanaban ket helyen is fincsi edesseget, na azok csusztak. pekandios sajttorta meg narancsos repatorta na ezeket tudnam enni gyakrabban. jo helyeken amugy nem edesek ezek se. kar, hogy 1500 ft+ 1 db ilyen suti.
harmadik tenyezo a lustasag, 5 fo etkezest nyomok, elegem van a fozocskezesbol, takaritasbol, melegitgetesbol...mire megeszem a kajat kezdhetem a kovetkezot. neha szeretnek mar leulni a seggemre par orara es nem ezen porogni hogy kovi kaja..ha elmegyek valahova akkor elotte enni kell. nem is megyek mar sehova smoothie nelkul semasik tenyezo, hogy brutal draga lett minden. ha minden nap rendelnek vmi finomat, akkor siman elkajalnek tobb szaz e ft-ot egy honapban bevasarlasokkal egyutt.
vmelyik nap nem ettem 5 oran keresztul, eszmeletlen jo volt mar vegre ehesen enniazonnal fogytam is persze
olyan vigan ellennek 1500-2000 kalorian hogy csak na. kardioval is.
#191761 Dorian ja lehet ebben is vmi, en is elengedtem mar a kilok kergeteset, ennel tobbet nem akarok enni. tegnap is lementem zone2zni (amibol aztan lajti interval is lett) egyet este kajalas utan rogton, mert hat enni kell...hat nem volt jo erzes.
amugy ha elegetem ugy is a kaloriakat nem biztos, hogy nagyon gond lenne a cukros kajalas#191762 Vitee sztem nem olyan rossz az, persze fugg attol miota csinalod, mekkora vagy. amugy is magadhoz erdemes hasonlitgatni.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Dorian #191740 üzenetére
En pl fogalmam sincs mennyivel tudok ruddal fekvenyomni.
Kezivel is nagyon kevessel megy egyelore, 15-16 evesek nyomnak ennyivel- 2 x 70lbs ami 2 x 31.75kg
30° 2 x 60lbs ami 2 x 27kgHa jol remlik te is valahol itt jarsz, de a kepeket amiket beraktal azok alapjan ezerszer kidolgozottabb a mellizmod. Nekem pl a mellizom also resze egyaltalan nem latszik, a mellizmom belso resze mar kezd latszani, felul gyenge, alul meg nem akar noni, konkretan semmi nincs.
A negativ nyomas mindenki szerint felesleges, a mellizom minden resze fejlodik fekvenyomas kozben. Szoval varok -
tisn
addikt
meg eletemben nem tortent velem ilyen. ma kb. 2000kcalnal tartok, de szivem szerint benyomnek meg egy egesz pizzat. utana valami sutit... aztan lehet hogy egy kis chipset.
(igaz, garmin szerint 3000kcalnal jarok ma, szoval nem csoda, ha rohadt ehes vagyok)
szerencses vagy.
-
m3ss
veterán
probald elkepzelni azt, hogy enned kellene 3-4k+ kcalt, de 2 ezerrel jol laksz es semmi szaraz kajat nem kivansz mar. na ilyenkor jol jon vmi cukros, kaloriadus cucc amit gyorsan megiszol es orulsz, hogy par korty alatt lezavartal 600 kcalt.
en uilyen testomeggel amikor szamoltam tizenevesen 4e kcal folott ettem es kardiot se csinaltam. most mar kevesebbet kell ugyanehhez ennem szerencsere, de meg igy is sokkal tobbet, mint amit szeretnek. -
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #191755 üzenetére
na ezt lehetne, csak nem fer el a pad annal a csiganal. allva szoktam, de az is inkabb a vallat cseszteti. mindegy, jo nekem a fekvenyomas is
a tobbi meg kiegeszito gyakorlatnak (junk
) , ami kicsit mashogy terheli a mellizom/vall/vallizulet/egyeb felsotest teruleteket.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #191753 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #191750 üzenetére
seated cable chest press
nalunk cable nelkuli gep van, en csak kiegeszitonek hasznalom a fekvenyomas melle (altalaban a legvegen). valahogy nem olyan komfortos a vallamnak, probalkoztam tobb ulespozival is, de ha nagy a suly basztatja.
regi kondiban is hasonlo gep volt, de ott labbal lehetett segiteni egy picit igy a vallam mogul nemi lab segitsegevel elorebb hoztam a sulyt a valos tartomanyba, ahol mar tudtam vele dolgozni. az sokkal jobb volt. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #191742 üzenetére
nekem hál istennek egyikkel sincs rossz menza-tapasztalatom és anyám és asszony is isteni finomat csinálnak mindkettőből
(nekem a káposztás tésztával van menzáról, esélyem sincs azóta sem megenni, már a gondolata is felkavarja a gyomrom, pedig 30éve történt az eset... :/ )
mellhez egy picit: kicsit kísérleteztem (látva itt a sok, 45°os pados dolgot), megpróbáltam a kábeles géppel 45°on... mellem szinte semmit nem terhelődött, ellenben a váll középső és hátsó része.... el is gondolkdotam egy pillanatra, hogy lehet ezt kellene tolnom a cable cross fly helyett hátsó vállizomra...
)
#191749 m3ss: én úgy tudom, hogy a (pozitív) döntött pad az alsó mellizmot szinte semmilyen szinten nem terheli, így ha csak egy mellgyakorlat, akkor én inkább a seated cable chest press-re szavaznék. Persze lehet, hogy tévedek
-
m3ss
veterán
en pont forditva, a 15 meg 30 fokos padon is nagyobb sullyal csinalom a fekvenyomast, mint az egyenes padost. fura is az egyenes pados nekem, kicsit idegen a mozgas, nem termeszetes valahogy a testhelyzet lenti pozicioban.
amugy nem erdemes kihagyni a ferde padost tanulmanyok szerint, ha valasztani kellene es csak egyiket csinalhatna az ember, akkor inkabb ezt erdemes...de nyilvan nem kell valasztani es erdemes mind2ot..#191714 Ijk azoknak is jok ezek, akiknek gyors az anyagcserejuk es kell a plusz kaloria. ha lenne laktozerzekenyeknek vmi tomegnovelo tolnam, kicsit unom mar a smoothiet meg a tejbe rakott izesitetlen wheyprotein.hu-s wpc80-at.
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #191746 üzenetére
szemelyi edzosok
en is ott szoktam probalni.de en ezekben elismerten gyik vagyok, soha nem csinaltam, nem is tanitottak, szoval csak probalgatom (de nem is birja semmim
)
mindegy, de eddig edzes utan itta. itt inkabb a lenyeg, hogy igyon minden nap, mert ahogy latom nem kelloen kiegyensulyozott az etrendje. (anyjanal soxor nincs kaja, olyankor valami faszsagot eszik, vagy tesztat csinal maganak.)
-
Dorian
félisten
"mindenki a smith keretben szeret guggolni, meg felhuzni"
Mert gyíkok
Ebben a két gyakorlatban pont az a legjobb, h az egész testeddel bele kell állni a dologba és nincs mindenféle mankó.Fehérjét nem kell, h az edzés után igya, tök mindegy mikor, de akkor már inkább reggel ébredés után.
-
tisn
addikt
válasz
nuke7 #191734 üzenetére
figyeltem a threadet (es okoskodtam is bele), szerintem mondom a gyereknek hogy minden nap igyon egy protein turmixot. (30-35g porral) (heti 2-3 konditerem, 4 edzes, 1 meccs, 2 kispalyas foci a heti adagja) (eddig csak gyuras utan ivott, bar mondtam neki hogy sima edzes utan is kellene.)
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #191738 üzenetére
Nálam a közözöttnek az ált.isk.-i menza tett be, azóta nem mertem újra kipróbálni.
A gyümölcslevessel is így voltam, de azt 25 évesen újra kipróbáltam és rájöttem, h lehet jól is csinálni, nem melegen, televágva prézlivel v mivel. (meg persze nem is úgy ahogy anyám csinálja, h az amúgy is édes gyümölcslevest úgy megcukrozza, h múltkor cukorsokkot kaptam)
-
Dorian
félisten
Még egy kicsit a fekvenyomás:
Korábban mindig fájt mellgyakorlatok után bal oldalt a kis mellizom felső része (gyanítom, h az meg van rövidülve kicsit).
Most, bezzeg, miután tegnap pont a ferde padon a felső mellizmot és vállat edzettem meg elég erősen (meg persze az általános egyenes padon nyomás és tárogatás) most nem semennyire nem fáj. A felső mellizmomban van izomláz mindkét oldalon, de azon a ponton/vonalon viszont semennyire sem fáj ahogy szokott.
Érti ezt valaki?tisn:
Égő házból sosem menekülünk felfelé, mert a lángok és a füst is arra terjed
De amúgy persze, szerintem is helyes amúgy ha nem csak izmos a zember, hanem fel tud húzódzkodni-tolódzkodni vhová, fel/meg tud emelni nehéz dolgot, tud sprintelni meg a hasonló alapvető mozgásképessége megvan. -
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #191735 üzenetére
Csak azért írtam, mert valaki itt panaszkodott, hogy nem kívánja a túrót. A cottage cheese meg magában is könnyebben ehető, mert jobban csúszik, mint a túró. (Én a túrót is szeretem magában.)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
marked one94 #191731 üzenetére
persze, ezt sosem vitatta szerintem senki
szimplán a "kétkezes rúddal történő fekvenyomás közben a váll túlságosan terhelődik" témával indult el egy beszélgetés: [link] , erre írtam csak, h kíváncsiságból rápróbáltam (mert amúgy ritkán nyomok fekpadon, 2kezessel)#191732 scdlsc: persze, sok minden van még, cottage-t asszony tolja inkább, azokat írtam hirtelen, amiket én (is) szoktam enni. de amúgy a cottage is lényegében egy sajt/túró hibrid
-
nuke7
veterán
válasz
eldoble #191729 üzenetére
nincs ezzel gond, de azért azt érdemes tudni, hogy szinte mindenben van valamennyi fehérje, nem csak a színhúsban... 😅
De mint mondtam, edzés előtt/után jó kis szénhidrát töltés ahogy mások is írták, kicsit több kaja (fehérje por mehet nyugodtan) és figyelni az alvásra / pihenésre... én is amúgy csak 22-23 éves korom után kezdtem felszedni magamra bármit isamikro a heti 4 edzést 2-3ra módosítottam
(nem mindenki tud eleget enni...)
-
eldoble
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #191730 üzenetére
Igen, csak egyszerűen nem szenek meg naponta 400g húst, még lehet, hogy a napi átlag még 150g-se jön ki.
-
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #191730 üzenetére
+cottage cheese
Én nagyon szeretem. Mostanában túrós tészta helyett is cottage cheese-es tésztát eszem. -
marked one94
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #191722 üzenetére
Nézd meg szegény csoffadt erőemeloket vagy fekvenyomokat mekkorra mell meg valluk van. Fekvenyomas meg egykezes nyomasokkal piszok jó mellet meg vallakat lehet építeni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
eldoble #191729 üzenetére
tej nem épp ideális fehérjeforrás (~3g/100ml)
túró, trappista, parmezán, ha már tejtermék, vagy olajos magvak, szója, halak, meg persze a húsok. kétlem, h a zsíros hős maitti energiára túlságosan kellene figyelni altív tiniként, de ha igen, akkor is nagyon sok soványhús opció van -
eldoble
aktív tag
válasz
nuke7 #191726 üzenetére
Úgy számoltuk, hogy napi 100g fehérje kellene nekik, de ha azt számolom, hogy mondjuk 400g hús kell 100g fehérjéhez, akkor attól nagyon messze vannak, még, ha azért tejet is fogyasztanak.
Ezért volt eddig a whey protein, de akkor ezek szerint ilyet érdemes továbbra is enni. -
nuke7
veterán
ha nem éred el az 1g/testsúly kg fehérje bevitelt mindenképp van értelme a plusz fehérjének kb. bármilyen formában. 1.5g/testsúly kg-ig gond nélkül fel lehet menni, bárminemű életvitelbeli változtatás nélkül. (még akár 2g-ig is pár tanulmány szerint)
#191725 Dorian : nekem falmászásnál sokszor elég nagy szükségem van/lenne rá...
-
nuke7
veterán
válasz
eldoble #191698 üzenetére
Ilyen korban semmi nem kell, szerintem fehérje is csak akkor, ha nem jön össze a napi szükséglet - edzés után a szénhidrát pótlás fontosabb az új eredmények szerint, a fehérje anabolic window-t megcáfolták, azzal nem kell sietni edzés után...
Egyenek többet (egészségesen) és fog jönni a plusz izom kb. csak ha ránéznek a súlyzóra (ha fiúk)... mivel ugye ez egy három tényezős egyenlet (terhelés - alvás - evés) ezért lehet, hogyha nem mindennap edzenek, jobb eredményt érnek majd el -
nuke7
veterán
válasz
aelod #191684 üzenetére
nem mondtam, hogy nem tudok, csak nem optimalis - más dolgokkal / dolgokban hatékonyabban / látványosabban fejlődök.
#191685 Fred23 : persze, de nem ez volt a kérdéses, hanem hogy működik-e a saját testsúlyos edzés - és működik, átlag ember esetén kb. nem fogod elérni azt a szintet, hogy nem fejlődsz saját testsúllyal végzett gyakorlatokkal...
Amikor tele vagy külső hormonokkal, akkor már valóban kevés tud lenni a saját testsúlyod - habár nagyon sok testépítő nem tud egykezes húzódzkodást amikor a hipertrófia iránti igény minden mást felülír az szerintem egy elbaltázott helyzet / hozzáállás... -
K1LLMy53Lf
senior tag
Mivel nemrég szó volt a fekvenyomásról és most épp mell(+váll)napom van, ezért rápróbáltam: 8set váll (4 első, 4 oldalsó) után lefeküdtem fekpadra a korábban felvázolt technikával. 50/60/70/75/70kg 12/10/10/8/5/8at toltam vele (igen, ilyen kis súlyokkal, kezdő vagyok, nézzétek el nekem
)
A vállam az első 2 szettnél éreztem a kiemelésnél (1perces pihenőket tartok, még friss volt a váll), de amúgy semmi.
Szóval véleményem szerint lehet mellizom fókusszal fekve nyomni rúddal is (persze nem nyújt annyira, mint az egykezes, de ha nincs más megfelelő technikával teljesen jó) -
tisn
addikt
válasz
Dorian #191715 üzenetére
de ha volt egy hosszú állóképességi edzés
nem igazan futnak azert maratonokat.
amikor eronleti edzes van, talan az a legkemenyebb: bemelegites, futoiskola gyakorlatok, erosites (plank, fekvotamasz, ilyesmik) labdas gyakorlatik (2v2 kiskapukra pl, 30mp egy csoport, tobbiek pihi), sprintek (20-30db, 20-60m kozott), megint valami labdas nagy intenzitasu gyakorlat, levezeto kocogas (kozben tobbszor nyujtas)
brutto 1.5 ora, kb. 30-40 perc az intenziv munka egy gyerekre.
-
tisn
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #191694 üzenetére
Mivel ma fáj egy kicsit a vállam, rájöttem miért nem mentek tegnap a fekvenyomások.
A döntött padon nyomást most rúddal próbáltam kézi helyett. De a teremben csak fixre döntött fekpadok vannak és az nem 20-30 fok, hanem 45, így már gondolom nagyon vállra is megy + gondoltam kipróbálom 5 kilóval többel, mint amivel szoktam fekvenyomni. Nahát ez rögtön rajtam is maradt5-tel kevesebb még mindig elég sok volt, végül 10-zel kevesebbel ment, igaz az meg már kicsit könnyen. Na ezzel jól lefárasztottam magam mire a sima fekvenyomáshoz értem.
Ma kipróbáltam a + darált zabot a reggeli turmixba. Egyrészt ezt azért érdekes élmény így lenyomni, másrészt most érzem, hogy a tízórais zabmennyiséggel együtt ez már kicsit sok az emésztőrendszernek.
Kellene valami nemgyors, hanem közepes felszívódású szénhidrát amit a reggeli turmixba tudok tenni, de ahogy néztem, ezek az ún tömegnövelők kizárólag maltodextrinből meg dextrózból állnak, reggel pedig nem fogom a vércukrom az egekbe tolni ilyen gyors cukrokkal. -
eldoble
aktív tag
Dorian , marked one94 , mastodon, aelod
Köszi mindenkinek.A normál étkezéssel esznek szénhidrátot, inkább fehérjét esznek keveset.
Azért is lenne kiegészítőnek a fehérje por, csak azt nem tudom hogy mondjuk nekik pl. a BioTech USA 100% Pure Whey vagy mondjuk a BioTech USA Muscle Mass lenne jobb, mert azért ezeknek más az összetevőjük ? -
tisn
addikt
válasz
eldoble #191698 üzenetére
hasonlo szitubol mondanam, hogy
egyreszt erosen genetika.
masreszt a fiatal (focista) sracok edzesmodszerei a teremben, hogy is mondjam finoman, nem tokeletesekaelod esetleg mas edzotol edzestervet kerni nekik.
harmadreszt mivel rengeteget futnak (nem tudom milyen szint, de utanpotlasban meg megye 1/nb3 szinten is eleg kemeny tud lenni egy-egy edzes) az az izmosodas ellen hates a serulesmegelozes miatt egy jo kis core erosites/futas/focispecifikus edzes meg fontosabb is mint a sima sulyzozas (lehet erdemes eronleti edzot fizetni 1-2 honapig*)
* fiam is jart, de persze teremben nem azokat csinalja amiket az edzovel megtanult, hanem klasszik gyurast.
es fociedzes utan is igyanak shake-t ha ez eddig nem igy volt
hajra, serulesmentes palyafutast nekik!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest