- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #192094 üzenetére
Az alsó hátat csak az általam leírt utolsó mozzanatnál terheli, de a farizom mellett a combfeszítőt is terheli. (legalábbis nálam igen)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #192092 üzenetére
Igen, kimaradt az "indirekt" szó, bocsi. (Csak azért említettem meg a gépet, mert ennél szoktam még leginkább a farizmot is érezni, de természetesen a láb belső, illetve a csípő forgó részénél lévő izom edzésére használom. )
De akkor a farizom gép - ha jól sejtem - teljesen elegendő vagy érdemes a csípőemelőt is használni? (Megvallom, azért nem próbáltam még ki, mert nem tűnik annyira izoláltnak, inkább olyannak, ami erősen terheli az alsó hát ill csípő részt is)
Dazsar: pontosan.
-
Dazsar
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #192091 üzenetére
Gymtronic (Pécs) ?
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #192091 üzenetére
Farizomra az első 'nem jó' max kis farizomra. A gép főleg a az adduktorokat célozza, a képen lévő beállítással pedig a kis farizom (abdukció).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Dorian
félisten
Technikai kérdés: Csípőemelő gépnél futok bele abba, hogy a sorozat utolsó emelése után meg kellene fognom a "beakasztós kézikallantyút" és magam felé behúzva visszatenni rá a súlyt. Na most ez úgy néz ki, hogy miután kiemeltem az utolsót, akkor amikor már amúgy is elfogyott az erő, a kiemelést sokkal tovább megtartva fejet, hátat előre hajlítva kell elérnem és (talán még egy kicsit jobban is kiemelve a súlyt) behúznom. Ez az utolsó művelet mivel előre kell hajolni, h elérjem a fogantyút, eléggé megterheli a derekat, főleg, h itt elég nagy súlyokat mozgat a zember.
Remélem érthető.
(Mondjuk azt nem is próbáltam, h mi van, ha nem akasztom vissza, hanem totál leengedem az egészet) -
neophyte79
tag
válasz
Peaceliker #192084 üzenetére
Semmit.
Egy, a sporthoz kapcsolódó kérdés, mint amit általában feltesznek az emberek, pl: hány kg-mal nyomsz fekve, mennyit futottál...stb. -
Peaceliker
addikt
válasz
neophyte79 #192083 üzenetére
A kérdés szerintem inkább az, hogy mit is számít mindez?
-
aelod
veterán
válasz
neophyte79 #192078 üzenetére
Nem tudom havi lebontásban ez mennyire releváns..
-
tisn
addikt
válasz
neophyte79 #192078 üzenetére
183, 94, 51
a garmin ertette ugy
kosz, igyexem, bar a serulesek hatraltatnak
-
tisn
addikt
válasz
neophyte79 #192072 üzenetére
napi 3680 a 4 hetes atlag, 2260 a nyugalmi.
tehat az enyem 1620*30(31) kb. 50k
-
Dorian
félisten
Fú, a tegnapi edzés kuka volt. Az itt is tárgyalt zabpehely-érlelés során tegnap a zab megsavanyodott
de a csokis fehérjeturmixszal ízre nem volt vészes. Viszont kaptam egy frankó gyomorrontást, már bemelegítéskor is éreztem, h vmi nem stimmel, azt hittem felsőlégúti betegség kezdete. Szóval nulla progresszió volt, és az agyam is genyó, utólag esett le, h a derekam azelőtt kezdett fájni, mielőtt elkezdtem volna a felhúzásokat és edzés után semmi baja sem volt.
De legalább a bolgár guggolás technikailag már megvan és nincs egyensúlyvesztés miatti bukás. -
neophyte79
tag
Akiknek van fitnesz karkötője, mennyi a havi energiafelhasználása (a mozgás, nem számolva az alapanyagcserét)?
-
tisn
addikt
oldodas: a shopbuilderes meg a silvernel is rosszabbul oldodik
-
Orlin
addikt
Írjuk meg együtt az edzésterved ! - Dietgainz
Érdekes lehet.
-
tisn
addikt
bokaserules miatt most valoszinuleg 1-2 hetig nem tudok mast sportolni, mint kondi (esetleg gerinctorna bokakimelo reszei). igy valoszinuleg lesz +3 nap, amikor a heten elboklaszom a terembe, ezeket akkor erdemes lehet kisebb sulyokkal nagyobb ismetlesszam (junk sorozatok) formaban muvelni?
ne unatkozzak + egessek nemi kcalt a cel.
-
nuke7
veterán
válasz
Dorian #192065 üzenetére
vannak izomcsoportok amik kevésbé izomlázasak - pl váll
- de gondolom egyén függő is.
Elvileg új gyakorlatoknál jön elő leginkább ha nagyon megtolod.
Viszont az izomnövekedés nem arányos az izomlázzal általában, szóval az csak egy szerencsétlen mellékhatás ha épp olyan edzést / mozgást csináltál...
heti két edzés esetén már jelentősen csökken(thető) az izomláz az adott izomcsoportban. -
Dorian
félisten
Aelod válasza után én is emelek a súlyokon, h csökkenjen a 15-ös ismétlésszám.
De azért próbálok ésszel növelni, mondjuk 15%-kal, mert pl. guggolásnál marha hülyén nézne ki ha összeesek alatta
Merevlábasnál meg nem szeretném, h a derekamra menjen.
Bolgár guggolást még múltkor csináltam először, azt még technikailag kell bőven tanulnom: 8 körül nem elfáradtam, hanem az egyensúlyom vesztettem el.
A csípőtolást nem tudom hová tenni, múltkor már felmentem 150-re de ott is csináltam 15-öt. -
-
Dorian
félisten
Ma lábnap lesz. Ezzel kapcsolatban:
A HIT-jellegű edzésnél a neten az olvasható, hogy felsőtestre a 6-10 ismétlések, alsóra a 15-20 ismétlések a javasoltak. Ez valid? Ez még csak a 2. HIT-es lábnapom, ezért jelenleg még a megfelelő súlyok beállítását végzem, és pont úgy állok, hogy előző edzésen az adott súlyokkal minden gyakorlatból pont 15-öket csináltam (véletlen egybeesés, utólag olvastam róla). Szóval növeljem a súlyokat csökkentve az ismétlésszámot vagy sem?
Farizom:
Nem tudom az izomláz mennyire pontos indikátora az izom terhelésének, de:
Szerintem már kitapasztaltam a csípőtolást és azt gondolom jól csinálom, gyakorlat után érzem is a seggem. De azon a napon amikor csak a csípőtolással (meg egy kicsit a felhúzással) terhelem, izomlázat nem, vagy nagyonalig okoz. Ellenben ha csak guggolást végzek akkor mindig, és erős izomláz jelentkezik (és persze combban még erősebb). -
koxos:8]
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #192056 üzenetére
Mozgásnak jó lenne neki szerintem, meg valamennyit hátha izmosodik.
Régen én is 5 perc kocogással kezdtem, aztán meg már emeltem mindig a kardiót ahogy egyre jobban bírtam.
A gyúrós kajánál a csirke rizs, meg zabpehely fehérje kajákra gondoltam, bár szerintem idővel biztos elkezdi majd enni ezeket is.
A fehérjét mondtam neki, hogy 1 adaggal igyon majd edzés után, meg bcaa-t ihat majd edzés meg aerob edzés alatt.
A vitaminokat szedi folyamatosan, multivitamin, d vitamin, c vitamin meg kálcium magnéziumot is szed. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
koxos:8] #192054 üzenetére
Hát én alapvetően a fokozatosság elve miatt javasoltam első körben az alap állóképesség építését. Természetesen, ha a teremben tol aerob/kardiót, az is megfelelő tud lenni kezdésnek, csak emiatt felesleges terembe menni (véleményem szerint).
alapvetően, ha nagyon lusta (1-2 emeletnyi lépcsőtől kiköpi a tüdejét szinten), akkor egy alap edzés is csalódottságot okozhat (mennyire kevés súlyt tud megmozgatni a méretéhez képest, mennyire gyorsan kifárad stb) és elmehet a kedve az egésztől.
Arról nem is beszélve, hogy nagyobb a sérülés esélye totál edzetlenül/állóképesség nélkül.Ezen felül ugyebár a súlyzós edzés nem akkora energiafelhasználás, mint egy hosszabb (fél)intenzív séta. Persze tény, ott van az is, hogy több izom = magasabb passzív energiahasználat (ami lényegében gyorsítja a fogyást).
azt nem tudom milyen az a "gyúrós kaja", a lényeg, hogy a lehetőségeihez mérten egészséges legyen, megfelelő vitamin-, ásványi anyag ill makrotápanyag-aránnyal
Persze mindezt csak a saját magamon ill. a környezetemben tapasztaltak alapján mondom, és ez a saját nézeteim/elveim tükrözik (és én túl óvatos vagyok néha...
)
-
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #192040 üzenetére
Szerintem így sétálni nem tudnám rávenni, ezért gondoltam, hogy eljöhetne edzeni, alap gyakorlatokat kezdő szinten, utána egy 20-30 perc aerob vagy kardió edzést nyomhatnánk vele, mert én úgy is járok edzeni, így pedig jobban jönne.
Kalória deficitben van, de nem csak gyúrós kaját eszik, hanem gyors kaják egészséges otthoni változatát, meg otthoni kaják diétás változatát eszi annyit mondott. ezért is hízott meg mert ilyen gyorskajákat meg chipseket meg édességeket evett, nagyon kevés mozgás mellett. -
attiati
veterán
válasz
Dorian #192050 üzenetére
A lenti idézetből úgy tűnik, hogy energiát nyer belőle a szervezet. Arra meg nincs szükség lefekvés előtt (amikor egyébként a magnéziumot ajánlatos beszedni).
A laktát tehát egy az energiaszolgáltatási folyamatokban keletkező melléktermék, amit a szervezet újrahasznosít. Bizonyos szöveteink elégetik (agy, szívizom, más izmok), vagy a májban cukorrá, glikogénné alakul.
[link]De ez lehet, hogy nem a bevitt laktátra vonatkozik.
Semmit nem értek hozzá.szerk:
GAL oldalán étkezéssel javasolják.
A mg-glicinnél viszont írják, hogy lefekvés előtt is akár. -
attiati
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #192046 üzenetére
"glicin, eléggé túlárazott 40+k/kg áron"
Ezt így nehéz szétszálazni, hogy mennyi a magnézium ára és mennyi a glicin. Az igaz, hogy legalább 3-4szeres áron lesz így a glicin.
Megnézem, hogy mit csinál a laktát és érdemes e bevinni.
Hova időzíted a szedését? Gondolom lefekvés előtt az nem jó.Egyébként a port tényleg érdemes megfontolni.
Olcsóbb is. Nincs felesleges kapszula, tisztább minőség.
Cserébe porciózni kell milligrammos mérlegen. -
válasz
K1LLMy53Lf #192046 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Janaboy #192045 üzenetére
én szívvel ajánlom az éden prémium kölestésztáit. (a linken nem csak kölesből készült tészták vannak) mondjuk azt nem tudom, hogy spagetti van-e belőle, én mindig csak orsó ill szarvacska tésztát tolok, de imádom. a kedvencem ízre és állagra is
spar ill müller pl (és sok egyéb bio cuccokkal foglalkozó bolt) forgalmazza őket, de kóstolás után - ha bejön - érdemes a weboldalukat figyelni és az áfamentes héten (21%os akció) rendelni egy adagot -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
attiati #192041 üzenetére
én ezt nem vitatom, hogy nem véletlenül alakul így az ár sorrend (habár nagyon sok esetben előfordul, hogy nem a drágább a jobb)
az, hogy por lett tablettával összevetve: engedd el... ez a kettő volt akkor, amikor írtam, hogy véleményem szerint annyiért nem éri meg a tabletta. de utána, amit linkeltél citrát az is ár/értékben sokkal rosszabb, a glicinát meg ~2,5x annyiba kerül, mint a laktát verzió.
hogy mennyire marad meg az l-laktát, ezt nem tudom, ennyire mélyen nem mentem bele. elvileg az L-forma jót tesz a szív- és érrendszernek (de látom közben te is írtad). Glicint külön ~3,5-4k/kg-ért lehet venni, van is itthon, meg ugye sok fehérjét azzal dúsítanak (mint pl a puregold classic vagy a stillmass silver stb). szóval véleményem szerint a glicines magnézium, ahol a por ~87%a glicin, eléggé túlárazott 40+k/kg áron.Elképzelhető, hogy az L-laktát nem ér semmit, de (és számomra ezen van a hangsúly) az elemi magnézium tartalma ugyanaz, ~17k/kg áron. és nem bántja a gyomrunk, mint a citrát.
és igen, én is altatónak (is) használom (korábban, amikor itt felmerült az altató téma, akkor javasoltam is az aminosavak mellett)
#192043 OPiiPO: no, ez már tényleg egy jó kardiónak néz ki, grat
-
Janaboy
veterán
Ti spagettiből és tarhonyából melyiket preferáljátok?
-
attiati
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #192032 üzenetére
Igen, csak az összehasonlítás miatt írtam. Port porral, tablettát tablettával.
Laktát az igazából tejsav.
Annak a legnagyobb értéke a tejsav baktérium (lactic acic bacteria) lenne, de szerintem azok kinyiffannak a hőkezelés során és speckó kapszulába kellene tölteni, ha a baktériumon lenne a hangsúly.
Így marad a tejsav előnye a magnézium-laktátban.
Ér annyit a tejsav?Valszeg okkal alakult ki az az ársorrend, hogy:
Citrát < laktát < glicinátNekem tökéletes a glicinát kötésű, legjobban emészthető, porcoknak is jó, alszok tőle.
Mondjuk azt írják Gal-ék, hogy a tejsav is hasznos a szív és az agy számára.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
koxos:8] #192037 üzenetére
Én inkább első körben azt mondanám, hogy menj el vele sétálni (3-4km, 11-12perc/km tempó , ha lehetséges változatos domborzattal, tehát legyen benne sík ill emelkedő rész is) azzal több kalóriát fog égetni, nem terheli annyira a szívét és még az állóképességét is fejleszti, ill jóga/gerinctorna.
Persze a legalapvetőbb dolog: kaja... Minőségi, kalóriadeficites ( de lehet, hogy ez már adott, ha van már fogyás)Ha van egy alap izom/állóképesség, én utána javaslom csak a súlyzós edzést, mint következő fázisú alakformálás.
Amúgy Dorian: megnéztem most kíváncsiságból és meg lehet vrnni hasonló áron. Sipoban ~3060huf, benuban 3400huf, pingvin 3330huf stb. Szvsz 3,5k körül best buy magnézium (Gal azért megbízható minőségű cuccokat csinál)
-
senior tag
Üdv!
Van egy haverom, akit próbálok elhívni edzeni, de elég nagy súlyfeleslege van, 125 kg körül van, már 140-ről fogyott le ennyire.
Szerintetek érdemes ekkora súllyal elkezdenie edzeni vagy inkább még fogyjon?
Eléggé keveset mozog, otthon dolgozik gépről. Meg ahogy látom depressziós is kicsit, gondolom mert keveset van emberek közt meg a súlya miatt is. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #192032 üzenetére
Hát oké, de azért teljességhez tegyük hozzá, hogy ezt ilyen áron nem lehet megvenni bármelyik patikában, hanem a min. 1000 Ft-os szállítási díjat is hozzá kell adni.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #192029 üzenetére
Pont a Gal magnézium olvasom, h "A magnézium-citrát 15–16% elemi Mg-ot, és több mint 80% citromsavat tartalmaz"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
attiati #192030 üzenetére
Ok, de nem volt semmilyen szinten kikötve, hogy csak tabletta, szimplán ár/értékről volt szó. És igen, a laktát rész véleményem szerint előnyösebb tulajdonságokkal bír, mint a citrát, de mivel a magnéziumon volt a hangsúly ezt feleslegesnek tartottam megemlíteni.
Amúgy a linkelt biszglicinát baromi drága. Mint mondtam, a gal l-laktat 3000huf 180g. Ez olcsóbb a linkelt citratnál is.
Ezért mondtam, hogy ez a legjobb ár/érték arányú az általam ismert cuccok közül. -
attiati
veterán
válasz
Dorian #192026 üzenetére
Ezt anno beszéltük. A magnézium biszglicinát por még jobb.
Kétszeresébe kerül, de a glicinnek van hozzáadott értéke a citráttal szemben.
citrát 100g 1970 ft
biszglicinát 100g 4240 ft#192029K1LLMy53Lf
A kapszulát és a port nem ér azért összehasonlítani. A por mindig olcsóbb lesz.És a kelát kötésekben ne csak a magnéziumra fókuszáljunk, hanem a citrát, laktát, glicin... hasznára is. A tömeg nagy részét az adja, a kelát kötés 90%-a arról szól.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #192028 üzenetére
Hat akkor baromira nem jó ár/érték arányú...
A citrát 10%a magnézium, tehát ha mondjuk 300mg-t akarsz szedni, akkor ahhoz 6 szem kell. Tehát 1 adag 120huf-ra jön ki.
A gal l-laktát por 180g 3000huf, aminek magnézium tartalma 12,5%, tehát 2,5g kell, hogy 312,5mg magnéziumot vegyél be.
Tehát egy csomagból 72 adag jön ki, vagyis 1 adag ~42huf-ba kerül. Szóval harmada, jobb a biológiai hasznosulása és még a gyomrodat sem piszkálja. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #192027 üzenetére
Ha jól emlekszem, az 500mg/60db igy 1200 Ft
-
m3ss
veterán
felporogtetek, 100 uj hsz. magneziumrol beszelgettetek itt paran tobbszor, mire jutottatok milyet erdemes venni ami koltseghatekony?
-
Dorian
félisten
Nemrég átálltam a HIT-re ( nem a gyülekezetes
)
Nálam két edzésnap 1 órás, egy 3/4, de ott nagyon viszketek, h csinálnék még vamit.
De a pihenőidők 2,5 perc, összetetteknél pedig 3. Sőt múltkor a felhúzás (most 120 kiló/ 10db) után az időt onnan kezdtem mérni amikor leszedtem és a helyére tettem tárcsákat. Az brutál sokat kivesz. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #192018 üzenetére
Értem.
Akkor ez nagy eséllyel egyénfüggő lesz (mármint, hogy mennyi idő után üt be a gebasz), mert rám extrémen jellemző a sok sorozat, minimális pihenőidő és én 3. hónapja tolom így.
Első kettőben heti 3x, akkor még sok sorozattal (40+szett/edzés), ebből a 2. hónapban ráadásul 40sec-es pihenőidőkkel.
Ebben a hónapban minden második nap megyek (tehát heti 3 v 4, alkalmanként ~28-32szett), de egyelőre nem érzek semmilyen visszaesést, megtorpanást. a tükör sem ezt mutatja (minden izomcsoport egyre definiáltabb, lábon tegnap este is fedeztem fel újabb "dudorokat", de majd centit is mérek ~2hét múlva (azt nem tudom mennyi időnként ajánlott, én havonta terveztem))mindenesetre megpróbálok figyelni/alakítani az edzéstervemen, hogy ne szívjam meg.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #192017 üzenetére
Nálam heti 2 alkalmas, 4x10-es szériákkal végzett 2,5 órás edzésekkel, kb. 2 hónap utan torpant meg a fejlődés. Heti 3 ilyen edzéssel valszeg ez hamarabb lett volna.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod #192016 üzenetére
ismét pontatlan voltam, bocsi. az első fázisra gondoltam, tehát a fejlődés megállás, regenerációs idő kitolódása, folyamatos fáradtság. ez elvileg mennyi ideig tartó túledzés után következik be? vagy ezt így nem lehet megmondani, egyénfüggő? amennyiben igen, tól-ig intervallum sincs? (tehát, amennyiben egyénfüggő, akkor pl, van akinek pár hét, de van, akinek 3-4 hónap is akár stb?)
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #192015 üzenetére
Az izom vesztés elindul miután már nem áll fennt a miofibrilláris protein szintézis.
-
aelod
veterán
válasz
Gyula84 #192006 üzenetére
A legrosszabb amit tehetsz annak érdekében, hogy fejlődj. Fejeld meg még pár finisherrel meg back off szettel és rommá is edzetted magad amiből az életben nem regenerálódsz csak halmozod a fáradtságot. Aztán jön a varázslatos módszer a deload, ami alatt szépen izmot vesztesz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #192012 üzenetére
és az mi, hogy 1p-s pihenők, 6-10es szettek (3-5 gyakorlat *4 szett/izomcsoport, 2 izomcsoport/edzésnap), mindegyik szett bukásközeli?
2.5-3p-t én nem tudnék csinálni... egyrészt egy örökkévalóság+1 évig tartana egy napon, és kb a 3. szett után eret vágnék magamon...
amikor bevezettem, hogy rosszabb napokkor az utolsó szett előtt hosszabb pihenő van, akkor elsőre 3 percest próbáltam, de 2.:20nál azt hittem felkötöm magam és inkább lenyomtam a szettet... emiatt pihenek csak 2p-t ilyenkor. pedig zenét is hallgatok közben.
persze mindenki más -
Peaceliker
addikt
-
Gyula84
veterán
Köszi mindenkinek
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Gyula84 #192006 üzenetére
én 50-60mp-t hagyok. akkor többet, ha kész valamelyik gyakorlat és váltanom kell (kéziről rúdra vagy gépre, vagy fordítva stb), és tovább tart az átcuccolás/előkészítés...
meg amikor izomcsoportot váltok (mivel 2 izomcsoportot edzek egy nap)
ill, amikor nagyon amelyik nap nem vagyok a topon, akkor az utolsó szett előtt szoktam hosszabbat pihenni (~2perc) -
Gyula84
veterán
Ti mennyi szünetet szoktatok hagyni sorozatok közt? én kb 1 percet vagy kevesebbet régebben mikor terembe jártam akkor volt az több is a beszélgetés miatt, de mintha jobban fejlődtem volna akkor, mondjuk akkor toltam a kreatint is
pár éve volt ez, (most éppen 40 múltam )
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nem mondtam, h nem oldódik el, de nagyon rosszul oldódik. míg a többi ~10-30mp alatt oldódik, ennél az instant 80as ~50-60mp, mire normálisan oldódik, a whey silver ~70-80mp, a sima 80as meg (most próbáltam) ~90-120mp...
még van egy micellás estére, de nem fűzök hozzá nagy reményeket... persze majd kiderül...
ezen felül ízre sem győzött meg (ez a 80as most egy karamellás volt, ugyanazzal a full, poros utóérzettel, mint a silvernél)Szóval valóban nem az én porom, nem vásárolom fel más elől legalább
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #191999 üzenetére
hat tegnap ittam pont turmityot, shakerben ugyanugy osszerazodik mint a tobbi. fele viz/fele tejben oldva, meg kakaoport raktam hozza.
de ha nem valt be nem gond, van sok gyarto
-
S e t h
nagyúr
Ezen mondjuk röhögtem.
[link] -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian #192000 üzenetére
én alapvetően csak olyan apróságokra gondoltam, mint: rántott halrudak, grillkolbászok, sült krumpli...
előtte nap meg hamburger...
a teljes cukormentesség veszélyes dolog, habár felnőtteknél ajánlott és "csak" megfelelő önkontroll kell... gyermekek esetén én nem értek vele egyet, pont az ilyen lehetséges problémák miatt (mondjuk, aki totál elhízott és baromi sok cukrot fogyasztott, ott az azonnali, teljes elhagyás ugyanígy kockázatos lehet, mert ott nagy eséllyel van leptin rezisztencia), de ez már egy teljesen más téma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged