Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri86
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok a kettő közül: Dji Osmo Pocket 2 vagy 3? Videó minőség és látószög ami számomra fontosabb, de minden érvet és ellenérvet szívesen fogadok.
-
válasz
Tuninger
üzenetére
Alap beállításokon a Gopro még mindig szebb színeket produkál mint a dji vagy insta. A Hero 11-em pl. Sőt, nekem személyes véleményem, hogy az action 3 színei szebbek voltak a 4-esnél. Anno tettem is fel ide erről összehasonlító videót.
Van most megint egy Action 3-am, bár lenne jó idő (és akkor nem drónozni mennék) amikor a 3-4-5 kombóval lehetne egy közös felvételt lőni...
-
Tuninger
addikt
Akkor utómunkával akár az OA4-ből is ki lehetne hozni hasonló képet, magas ISO és Davinciben utológas zajszűréssel pl.
Elvileg igen, de azért nem baj ha a kamera ezt magától megcsinálja. Illetve nagyobb a dinamika átfogása az OA5nek legalább 1EV-vel.
Nézz meg pár tesztet. Jó fénynél az OA5 alap színeit sokan szidják, míg az OA4 korrekt. D-LOGM-ben hasonlóan néz ki a kettőMárton: nem, akciókameráknál az Ace Pro és az OA5 az első. Meg persze az Ace Pro 2. Mondjuk az Ace Pro fórumokat nem követem, nem tudom az mennyire problémás, az OA5nél nagy a vagdalkozás fórumon hogy kikapcsolható funkció legyen.
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Hmm érdekes...
Akkor a magas iso mellé gondolom emeli a záridőt is, hogy ne legyen túlexponált a kép.
Akkor utómunkával akár az OA4-ből is ki lehetne hozni hasonló képet, magas ISO és Davinciben utológas zajszűréssel pl.
Bár nagyon foglalkoztat a csere gondolta, itt van az OA4 Adventure,
2 hetes és gyakorlatilag új állapotú, nagyrészt bontatlan még.
Szerintem elég jó áron el lehetne adni.
És a DJI most 2db akkut ad az OA5 Pro mellé ha tőlük rendeled, ami nekem elég is lenne bőven, az Én felhasználási szokásaim 1 akkut épen le szoktak meríteni.
Kérdés megérné-e azt a 30-40e Ft-ot a váltás, mert jó fényviszonyok közt kb egyforma(bár gondolom FW frissítésekkel javul majd az OA5) és sötétben látni jelenleg a difit, igaz nekem pont ez lenne fontos. -
Tuninger
addikt
Az OA5-nél folyamatosan kikapcsolhatatlanul jelen van a temporal noise reduction. Így ha nem mozdul meg semmi a képen akkor ISO6400-on is zajmentes. A mozgó részek pont a zajszűrés mikéntjéből fakadóan zajosodnak, de mivel nem az egész kép zajos, az az összebenyomás hogy jóval kisebb a zaj a képen. Én azt mondom általánosságban 2 teljes ISOnyival tűnik tisztábbnak a kép.
Viszont maga a kamera is bátrabban emel ISOt automata módban, ISO100-on szinte sosem megy, olyan ISO250-320 a minimuma automatában és nagyon hamar ugrik az 1600-as tartományba még aránylag világosban is. Szerencsére lehet limitálni ISO100-800.
Egy szó mint száz: sokkal jobb, de ezt csalással éri el, amit tetten lehet azért érni.
-
Czimby
addikt
Az ugye egyértelmű, hogy az OA5 Pro magasabb ISO-t tud mint a 4,
de arról van bárkinek info vagy tapasztalat, hogy azonos ISO érték mellett kevésbé zajos az OA5 mint elődje, vagy ugyanaz? -
Gaborkik
tag
válasz
freelanced
üzenetére
A transmitter önmagában is rögzít sd kártyára, meg tud bluetooth mikrofonként is funkcionálni.
-
Gaborkik
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Receiverrel lehet a hangfelvételt állítgatni, de nem szükséges. Nekem csak a transmitter van, cserébe a Mic 2 nyersen nagyon halk és nem lehet rajta állítani, csak utómunkában. De így is nagyon szeretem.
-
válasz
Gyöször
üzenetére
Sietni éppen nem sietek!
Olyannyira nem, hogy tulajdonképpen valamikor késő tavasszal lesz igazán izgalmas a téma, amikor bejönnek a vizes örömök. Száraz akciókhoz meg a telefon még jobb is, mivel mégiscsak három látószöget tud...
És nagyon egyetértek Veled!
Köszönettel: MaCS
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Na akkor hagyd ott a francba akármelyik kereskedőnél ezt az osmo action 4et, 107ért, én most vettem egy adventúra pakkot a blekkfrájdéjben ebből a 4esből 110ért. Mondjuk, hogy annyit kifizettem érte, éppen nem kötöm fel magam miatta, de hogy nem dobtam egy hátast a sziamóni YI action után az is biztos.
Nehogymár ""fele annyi"" cuccért ugyan annyit fizess mint én, meg ne vedd most, csak mert karácsony lesz és neked is kell valami! Timelapszéra jó akármi is. Fene tudja valami 5 éve vettem a YI-t, csak a stabi miatt akartam az oa4et. Böjtöld ki amíg az adveture pakk 4 megint 110lesz. Vagy alatta. Jó kis 3 akksis töltő van hozzá, ez pozitív. Ha kézbeveszed rájössz, hogy letöri a régi szelfi botod, olyan nehéz majdnem mint egy Bé30as tégla. Jól működik, de este ezt is fölösleges bekapcsolni mint a YI-t, persze jobb, de na..
Mittomén, mást nem tudok hozzáfűzni 1 hónap alatt.Elég érdekes volt ez az idei blekk mert csütörtökön megrendeltem az iPontól 130ért, mert amúgy mindenki 138ért adta. Aztán keserédesen de boldog voltam pénteken, hogy jó vétel lesz mert senki nem akciózta be. Majd szombaton rákerestem csakúgy kíváncsiságból, hogy mindenki 138ért adja-e már, és nini valaki 110ért adta: euronics. 1030ra fogyasztottuk el a vásárlótársakkal. Tedd be árfigyelőbe.
Azért egy akármilyen kamerához is legyen már legalább 2 akksid. Hanem 3! -
válasz
Gyöször
üzenetére
Az Insta360 az ifjúságnak lesz. Én őszintén szólva elégedett vagyok a meglevő Git2 / SJCam 4000 vonallal, ami lényegileg timelapse felvételek készítését és dokumentálást jelent -- de azért bujkál bennem a kisördög, hogy kéne valami komolyabb is a gyerkőc kalandjaihoz. Viszont őszintén szólva igazából valamilyen gimballos megoldásra izgulnék igazán...
MaCS
-
freelanced
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Illetve kicsit mas topik, de beallitasok teren, turara, kintre mit javasolnatok? Kiserleteztem mar en is nehannyal, de nem tudom, hogy erdemes lenne-e ND filter stb.
Sokszor nem az igazi a vegeredmeny ahhoz kepest amit el szeretnek erni, szoval ha van valami otlet, hogy mikepp lehet a legtobbet kihozni ilyen felhasznalasra szivesen meghallgatom, eddig foleg Youtube videok alapjan allitottam be meg kiserleteztem.
De mindennek ellenere is van hogy sok a zaj / darabos a kep (30fps), szoval meg finomhangolom.
Egyebkent valami olcso Gimbal lenyegesen jobb eredmenyt erne el kepminoseg teren?
Lehet, hogy hulyeseg de neha azt erzem, hogy a stabilizacio ront a kepen: Nelkule elesebb, reszletesebb a kep (foleg allokepnel latom), mintha ugy altalanosan is jobb lenne az egesz, de lehet, hogy tevedek es csak nekem erzodik igy.
A stabilizacio maga jo, de azert neha meg mindig latszik, hogy nem olyan sima, de gondolom ez lehet a zarido miatt is.
-
-
Tuninger
addikt
Ha nem tartod a 180 fokos szabályt onnantól már inkább az legyen a fókuszban hogy minél rövidebb a zár annál jobban tud működni a stabi. Az 1/120nál villoghatnak a lámpák a pályán, ezért mondtam az 1/100zat.
4k 4:3, Wide, Rocksteady Off
Ultrawide esetén nem rögzít gyro adatokat a DJI, nem stabilizálható utólag.freelanced:
Nem mélyedtem még el a Mic Mini tesztekben, néhány napja jelent meg, így arról nem formálnék véleményt. A Mic 2 meg ahogy nozs23 írta a videós topicban, használható csak önálló mikrofonként, nincs vele gond, egyszerű de nagyszerű és a DJI oldaláról elég jó áras.Nekem a térmikrofon feladatra egy Rode Videomic Pro Stereo van, de valljuk be, ez overkill arra amire neked kell. Én esküvőkön használom nagy megelégedéssel, bár ritkán.
A hang olyan szempontból melós, hogy első blikkre nem lesz látványosan jobb mint amit a kamera tud felvenni. Sokkal tisztább a jele a teljes hangtartományban, alacsonyabb zajszinttel, de ez nem ugrik az arcodba, csak ha megdolgozod picit. Normalizálás, Multiband Compressor, Limiter és kész a csoda. Persze ha ezeket megteszed az Action4 hangjával, az is sokat javul. Csak más beállítások kellenek egy vlogolós beszédhanghoz mint környezeti hangokhoz. Nézegess youtubeon tutorialokat.
-
freelanced
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Koszonom. Amugy a Mic 2 vs Mic Mini mekkora elorelepes? Marmint nyilvan a 2?
Alapvetoen termikrofonbol mi lenne az amit ajanlasz, mivel lehetne ezeket igazan szepen rogziteni?
Illetve a javasolt Rode Videomic GO II eseten mibe kell belenyulni, vagy milyen szempontbol melos?Koszonom
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Köszönöm -- jó hallani, hogy vannak még korrekt boltok, szolgáltatók!
Én három hete egy szlovák túraáruháztól vásároltam úgy, hogy a rendeléstől számított 20 órán belül nálam volt a rendelt áru.
Ugyanakkor most, december 6-án kaptam a postától értesítést arról, hogy november 25-én átvettek egy csomagot, és talán majd egyszer...
De van pár márkásnak tartott magyar képviseleti bolt is, akik 1-3 munkanapra ígérik a saját gyártójuk által forgalmazott termékeket, tehát még csak nem is külső helyről szerzik be, mégis már 2-3 hete várunk a kifizetett cuccra -- olyan kézbesítőtől, amelyről tudjuk, hogy konkrétan egy napon belül kiszállít...Köszönettel: MaCS
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
És ha a sutter a 180-as szabály szerint 30fps mellett legyen 1/60, Te írtad mehet a /100-is. A 120 nem lenne jobb? Az a többszöröse a 30-nak? (Persze csak ha nem túl sötét vele a kép)
Mekkora látószöggel videozzak majd, hogy ha a gyroflow-ban szeretnék stabilizálni majd?
-
Tuninger
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem vegyél rá gopro windslayert (a Hero 9-13-ra való ezen is tuti) és kicsit képezd magad hogy tudod erősíteni a hangot a videó szerkesztőben.
egyébként amit Csandi is írt, a DJI Mic 2 vagy Mic Mini, csak az nem egy térmikrofon. Bár az igazán vlogoláshoz van, egy patak csobogást nem fog tudni az sem szépen felvenni.bármi más körülményesebb, mert kell smallrig cage, rá egy Rode Videomic GO II, USB-C- jack adapter, és akkor még mindig dolgozni kell utólag a hanggal…
-
Csandi
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
DJI Mic 2?
-
Erről az ajánlatról / boltról mi a véleményetek?
-
freelanced
addikt
Hello,
Milyen mikrofont ajanlanatok egy OSMO Action 4 melle? Nem bannam ha akar mas eszkozhoz is jo.Alapvetoen pl a mostani akciokamera mikrofonja is sokszor keves, nagy szelzaj, nem eleg erzekeny stb. Szeretnek nehany hangot felvenni ugy, hogy viszonylag elvezheto legyen (pl tuz, folyo stb.)
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igazándiból a Reelsteady csinálja, a kép is tőlük van, a gyroflow mindenképp 16:9-es eredményt fog adni, így ő a 16:9es forrásnál belecroppol a képbe. Lehet mondjuk hogy lehet állítani, én még nem találtam meg...
A GoPro még durvább ott ha 8:7-es forrást adsz neki akkor a normál korrigált és a horizont lockos feldolgozott videó is közel egyforma látószög lesz mert a kihajtogatás után nagy mozgástér marad, míg a DJI-nál ha bepipálod a horizont lockot, jelentősen bele kell croppolnia még 4:3 esetén is hogy le tudja hozni. Nem mintha DJInál egyébként megbízhatóan működne a horizont tartás utófeldolgozásnál..
Én ezért használom a goprot 4K 8:7 60fps-en stabi nélkül. -
-
Czimby
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi, probalkozok.
Sajnos sosem fogok csúcs időket menni mert nem vagyok egy zsoké alkat(2m/95Kg) de jó móka így is.
-
Jó áron volt, jól jártál vele. Én szeretem az action 2-t drónon használni, mert kicsi és könnyű. Jó felvételeket is csinál, ha van fény. Sötétben már elgyengül, de akkor nem is repülünk cinematic köröket. Nagyon gyorsan feltölti a saját ki akksiját a power egységről, amire én használom elég a kapacitása (6-7 percet tud az FPV komolyabb terhelésnél a levegőben tölteni), így 3 kör kijön egy töltéssel. Aztán pattanhat át a Hero 11 és 10-15 perc múlva az Action 2 már fel is van töltve.
-
-
Tuninger
addikt
Ez tényleg nagyon vagány, de azért én inkább még dolgoznék az OA4-el, a következők szerint:
4K 30fps 4:3 képarány, stabi off
D-LogM
1/100
ISO100-3200
-2/-2Stabilizálnám gyroflowban, az 1/100 már elég sokat enged anélkül hogy rángana össze vissza a lámpa és jobb lesz az eredmény mint amit a kamera tud.
A 4:3 felvételt a gyroflow még nagyobb látószögnek fogja mutatni konverzió után, így jobb lesz a sebesség érzet.
A kikapcsolt zajszűrés miatt nem keni el annyira a részletet mint a példádon, cserébe utólagos davinci zajszűréssel sem lesz ennyire zajmentes. De több részlet marad.OA5-el is ugyanezen beállításokat javasolnám csak ISO6400as limittel.
-
-
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Ebben a videóban is látni(kicsit korábban), hogy amíg nincs bekapcsolva a supernight, addig ordenáré mód zajos, gondolom a durván magas ISO miatt.
Cserébe tényleg többet lát.
Itt egy saját OA4 videó out of the box 4k 60fps minden auto-n.
Ettől szeretnék valami jobbat összehozni.
Az sem gond ha utómunkával kell.
Legközelebb megpróbálom.
4K 30fps
rocksteady
d-log
1/60
ISO 1600
-2/-1
És ha túl sötét lenne majd davinciben kicsit világosítok rajta
Elvileg a 30fps-miatt is kicsit több fény jut a szenzorba. -
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült jutányos áron (45e) hozzájutnom a Media Marktból egy utolsó darabos, elvileg nem kiállított, de legalábbis fóliás DJI Action 2 Power Combohoz. Ennyiért nem tudtam otthagyni. Vagy ott kellett volna?
Ez az első ilyen jellegű kamerám. Milyen kiegészítőket és hol érdemes venni hozzá? Aliexpresses cuccok mennyire megbízhatóak? Nem akarok túl sokat költeni pluszban rá.
Jellemzően a kisfiam fogja használni focis videókra, de nyáron pl viz alatti felvételekre is bevetnénk illetve kirándulásokra is.
köszi
-
Tuninger
addikt
Én mostanság 30fps-el használom 1/50 mellett és elégedett vagyok a végeredménnyel. GoPronál ezt csak labs firmwarrel lehetett beállítani és elég körülményesen.
A Supernight brutálisan felcsavarja a zajszűrést, ha neked tetszik amit látsz a videón akkor nem kérdés hogy érdemes megvenni az Action5öt.
1-2x már egyébként én is használtam a supernightot, mert a normál érzékenységi tartomány már kevésnek bizonyult és ha nem is csodaszép az eredmény, legalább látszik valami olyan körülmények között ahol a GoPro teljesen fekete képet adott volna -
Czimby
addikt
Végre egy videó ahol nem csak sétafikálnak vele
Super night mode-ban egész jó a végeredmény.
SeniorTilla, majd ha esetleg lesz időd összehasonlítani őket arra kérnélek, hogy csinálj egy olyat is ahol egyforma ISO-t engedsz meg nekik, illetve ahol mindkettő mehet maximumig. -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Számít az a kis különbség?
Mondjuk 20%, így jobban belegondolva.
Lehet elég a boldogsághoz. -
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha megtennéd azt megköszönném.
Illetve aki jobban képben van nálam az segíthetne kicsit, hogy milyen beállításokkal érdemes videózni gyeneg fényviszonyok közt.
YT-n amit találtam:
24-25FPS
1/50
D-LOG
Csak így eléggé akadozós a mozgás gyors jeleneteknél.
Viszont ha felmegyek 50FPS-re, hogy folytonosabb legyen, akkor meg a 180fokos szabály miatti 1/100-al már nem lesz elég világos a kép. Ha pedig elengedem magasabbra az ISO-t akkor jön a hangyák háborúja, zajosodás.
A D-LOG + utómunka mindenképp megéri az látszik egyből, meg mivel úgyis vágni kell a videót az az egy mozdulat már nem oszt-szoroz. -
-
-
Czimby
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem akarok a zsebedben turkálni, de akinek ilyen pc-re telik mint az aláírásodban, tegye hozzá azt a pénzt és vegye meg az Osmo Action 4-et, most rohadt jó áron van 100e alatt.
Ég és föld a felsorolt kamerákhoz képest.
Elterjedt, támogatott, tonna számra vannak kiegészítők hozzá.
Én már bánom, hogy anno nem vettem GoPro-t és hulladék Yi meg SJcam-el vettem fel a hungaroringes pályanapokat, mai szemmel már nagyon nem elfogadható az a minőség, ami akkor még elment mert olcsó volt... -
Sj8 Dual Screen 35K-ert vagy Sj11 Active éri meg jobban 47K-ért?
SJ6 Pro lenne ami tudna 4K 60 FPS-t, de ahhoz még motoros tokot sem találok. -
Czimby
addikt
Akinek van/volt OA4 és 5Pro is a tulajdonában, kezében valamint nem csak sétálgatásra használta, hanem arra amire való egy akciókamera, mennyivel jobb az 5Pro low lightban?
Yt- videókban mindenhol csak sétálgatnak és nyomják a rizsát.
Beltéri gokart, erdőben motorozás, éjszakai autózás stb lenne használva ahol számít a low light.
Nem estem hanyatt az OA4-től a Hero 12 után, láthatóan jobb, de csak hangyányit.
Valamint ha az 5pro csak annyival jobb, hogy fentebb tudja tolni az ISO-t, és ezzel jobban bezajosodik akkor nem igazán vagyok előrébb, inkább utómunkával megcsinálom ezt davinciben. A szenzor méret ugyanaz, de állítólag az5Pro már egy generációval frissebb, valóban? -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Magammal viszem azért nyaralni is (már csak azért, mert az Action 4-hez csak 1 akksim van, ehhez meg 2, szóval ha az A4 lemerül, használom ezt). Másrészt, ehhez van egy kis állványom ami selfie bot is, az nyaraláskor tud hasznos lenni. Van azért néha 1-2 olyan helyzet, ahova jól tud jönni a 360-as látószög. Nem rég volt az esküvőnk, és a táncterembe az X4-et tettem be, mert egyrészt az A4 lemerült, ehhez van csereakksi, plusz olyan helyre tudtam csak lerakni, ahol egy egylencsés kamera nem látta volna csak a tánctér felét.
Nem mondom hogy nagyon kihasználom, vagy elsődleges kamerának jó (nekem nem), de elfér itthon, van amikor hasznos. Megvállni nem fogok tőle, és ennek ellenére is újravenném, mert amikor kell akkor nagyon jó hogy van.Régebben a sisakba épített interkom mikrofonját használtam (tmax pro, bletooth-on rálőve a telómra és a telómról indítottam egy hangfelvevőt), most meg egy dji mic 2-őt vettem, az összepárosodik az A4-el és kész.
Sokszor nálam van és sokszor nem rögzítek vele. Egyrészt, az A4-nek szerintem szebb a képe, eleve jobb helyen van (a sisakom állrészén és nem a motoron), másrészt, annak a felvételét sokkal gyorsabb feldolgoznom. Azért van mindig nálam, hogy ha az A4 lemerül menet közben, akkor legyen mit bekapcsolni. Kb fél éve vettem meg, még nem teljesen találtam ki mikor és mire fogom használni.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Te mint x4 tulajdonos motorozáson kívül mire használnád még amire tyí de jó a 360fok? Látom dodort, hogy ezzel csinál interjút, fogja a kezében aztán otthon azt a kivágást állítja be aki épp beszél. Pld erre jó. Akarok magamnak ilyen beszélgetős videókat, pld idős traktorosokkal stb van 2 kamerám, 1 mobilom, meg egy sony handycamem, szóval túl vagyok műszerezve. De mire jó még ez a 360 hóbort?
Megnéztem a csatornádat, első videót amit láttam egyből feltűnt, hogy nagyon jó a hangfelvevő eszközöd. Semmi szélzaj tiszta a hangod, nem hallatszik bele semmi. Mit használsz, megkérdezhetem? Láttam a sisakodban van mikrofon.
Az is feltűnt, hogy ott van a kormányon az insta x4 de alig kerül a videóba valami abból
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szívesen, remélem élvezni fogja az ifjú titán
Gyöször: Hát igen...nem véletlen, hogy ez nekem is csak a másodlagos kamerám. Egyrészt, mert kb sehova nem tudom értelmesen rögzíteni. Ahol a videóba volt hátul, az jó lenne, de egyrészt a széltől-kátyútól nagyon mozog a kamera, a videón még nem is olyan vészes mint élőbe, egyszerűen nem merek vele motorozni, félek hogy elhagyom, plusz akkor a hátsó dobozom nem tudom felrakni. Kormányra szoktam amúgy rögzíteni, de mivel túra motorom van, a plexi belelóg, így kb csak single lens módba-facecam-nak használom. Mondjuk egy naked-en jó lehet, mert akkor egy kamerával meg lehet oldani az út felvételét és a facecam-ot is, mert ott nem takarja ki semmi a kamerát. Az meg hogy a videóba minden ilyen halszemes meg torz, az annak köszönhető, hogy kb ez volt az első felvételem a kamerával, és még csak ismerkedtem a szoftverrel
Lehet vele nem halszemes videót is csinálni, akkor szimplán annyi, hogy belezoom-olsz a felvételbe, ergo kisebb látószöget kapsz meg roszabb minőséget....meg persze forgathatod bárhova a kameraképet, a végén meg maximum 4k-ig exportálhatsz.
Itt pl látszódik, hogy szoktam rögzíteni mindenféle motorra. Mivel elég közel van hozzám a kormány (kb 50cm), így ilyenkor muszáj vagyok elhalszemesíteni a facecam-ot, mert így látszik minden normálisan körülöttem is. Itt nem is egy invisible stick van, csak egy sima ram bogyós cucc amit még a GoPro-hoz vettem, viszont az X4 valamiért ezt is felismerte, és egész jó hatásfokkal eltüntette ezt is a kameraképről. -
Gyöször
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Köszi a választ meg a videót is. Én csak ránéztem alin MaCS-ot segítve, hogy mit lehet kapni hozzá gombokért kínából ami megvédi. Nekem annyiban segített a videód, hogy megerősített nekem ilyen biztosan nem kell. Ne értsd félre, nem negatív hangvételű komment ez, hanem pont ugyan olyan hasznos számomra mint MaCSnak. Az meg, hogy a premiere-be van valami plugin, ami ha jól értem ehetővé teszi az adobe programjával a 360 videó direkt vágását, nem is kérdés tovább melyik ilyen kamerát kell megvenni! Az tényleg úgy megy ahogy elképzeltem, hogy a premierében fordítod oda ahová akarod meg állítod be a látószöget? Tudsz kisebb szöget is belőni, hogy a melletted haladó motoros ne tűnjön matchboxnak? Ha kisebbre veszed a látószöget akkor egy 1080p FHDra jó még a videó?
Köszi a tapasztalatot! -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De, szerintem már eldőlt -- a Te értékes információdnak is köszönhetően az X4 lett a kiválasztott (a népes mezőnyből...
)Köszönettel: MaCS
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Jepp, működik, az is lehet hogy pont ezt vettem meg, amikor a gyárit betörtem
Én üveget (vagyis a prémium lencsét) nem venném meg, az ha törik, akkor szilánkosra, az biztos hogy össze karcolja a gyári lencsét, így én maradtam a műanyagnál, az csak reped, olcsó cserélni. A képminőségen nem változtat, talán egy kicsit jobban gyüjti az ujjlenyomatot, így érdemes videózás előtt letörölni, de ennyi. (arra már nem emlékszem, hogy a gyári szoftver felismeri-e hogy ez egy standard lens, de tökmindegy, egyszer kell beállítani).
Plusz, az ehhez kapott kijelző védőt is felraktam, hogy kesztyűbe ne karcoljam meg a kijelzőt.
Ugyan így aliról vettem invisible stick-et, a gyári nem tudom mennyire masszív vagy miben jobb, de nem voltam hajlandó annyi pénzt adni érte. Szóval aliról ez volt 5k, motoron így néz ki. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Gyöször
üzenetére
Minden működhet.
Én mondjuk nem venném meg. Ez elég specifikus terület, maradnék inkább a gyárinál. Bár tény, hogy rohadt drágán mérik ezeket a kiegészítőket. A 3 méteres invisible stick is valami 50 ezer forint. Tiszta horror.
Még jó, hogy megvettem annak idején az X2-höz 30 ezer körül.Ha sok a 36 juró az extra lencsevédőért, akkor meg lehet próbálni akár a simát is. Nekem az van most az X4-en, de ezt is csak akkor tekerem fel, ha olyan helyen használom a cuccot. Amúgy tokban van, meg vigyázok rá.
Az tök jó, hogy automatikusan felismeri, melyik van fent (vagy nincs fent), és úgy kezeli az illesztéseket.Még az X2-s premium lens guard párszor megmentette a kamerámat. Annak nagyon örülök, hogy megvettem. Volt, hogy egy bringára szereltem fel a 3 méteres stickkel, aztán a szar utak szétrázták a felfüggesztést, a csavarokat, mindent, az X2 meg szépen lecsókolta az aszfaltot 30-as tempónál, 3 méter magasról. Aztán még húzta az úton a bicajos emberünk vagy 10 méteren keresztül. De a lencsevédő elvitte a balhét, semmi baja nem lett a kamerának.

-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én nyomok egy +1-et az X4-re, ha még nem dőlt el. Én is vaciláltam a kettő között, de az X4-et olcsóbban tudtam újonan megvenni mint a Max-ot, ráadásul szerintem videók alapján az X4 képe jobb, legalábbis az én felhasználásomra biztosan.
Nekem sikerült is már betörnöm az X4 lencsevédőjét, szeles időben egy instabil helyre raktam le álvánnyal, másfél méterről esett betonra. Rendeltem aliról párezerért egy másik lencsevédőt, tök egyszerű volt felrakni, most megint jó egy darabig, amíg le nem esik (motorozásnál azért van rá esély, hogy fogom még leejteni).
Egy dolgot nem szeret, a vizet, vagy legalábbis nálam még az eredeti lencsevédőnél is bement alá a víz, így a víz alatti felvételek nem lettek valami jók, meg a sós víz ottmaradt a lencsevédő és a lencse között, ezt mindig ki kellett takarítanom. (Nekem ez nem baj, van másik kamerám is, víz alá inkább a másikat viszem).
Szerintem a menüje, maga a felhasználói élménye is jobb, mint a Gopro-nak, a telefonos appról nem is beszélve, de én a gépes klienst is jobban szeretem, ráadásul ha nem tetszik az insta saját vágó appja, akkor ott a premier plugin.
Ha meg nem jönne be neki később a 360-as kamera gépe, megy 1 lencsés módban is (szoktam így is használni) és szerintem úgy is vállalható a képe, nyilván nem egy GP 13 vagy Action 5 képe van, Hero 9-el tudtam összehasonlítani, annál szerintem szebb képe van. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
De gondolom nem lóg ki a keretéből? Egy ilyen halszem-optika kicsit más tészta, ez DOMBORÚ! De nagyon. Oda nem rakhatsz a szélére semmit, mert belelóg a képbe. Ezeknek több mint 180 fokot kell átfognia különben nincs 360°, meg az erős átfedés nélkül nincs invisible stick se. Vigyázni kell rá, oszt' kész. Pl.: ne vedd ki a dobozából!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MaCS_70
üzenetére
Jó az az X4. Csodát nyilván nem szabad várni tőle, de én is elégedett vagyok vele. Vegyél rá egy prémium lencsevédőt (cserélni is lehet, ha megsérül), meg használaton kívül tartsátok tokban, vagy legalább a védő szilikont húzzátok rá.
-
Nem sérülékenyebb az X4 csak drágább ezért jobban fog fájni ha karcolódik, törik. Nagyon kell vigyázni, hova teszed és hogyan, ez igaz a goprora is.
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Azért nem vennék mérget arra amit dodor mond a kameráról, meg a gopro szoftverről,de ő egy ""profi"" felhasználó, ebből él, insta x4et használ. Van egy videó amikor a szobájában dobálja a góprókat hátra (dodor) azt akartam, de ez hasznosabbnak tűnt.. :-)
Alparnak x3ja van, szereti, de én tengeribeteg leszek ha ilyen videókat nézek. :-)
Nem értem mitől lenne sérülékenyebb az egyik a másiknál.
De én saját véleménnyel nem rendelkezem 360 kamera ügyben. -
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
A GoPro optikája is sérülékeny sajnos, nekem volt szerencsém kipróbálni (egy optika karcosat) és zavaró mert a stabilizáció miatt össze vissza ugrál a lágy/maszatos rész a képen.
Vegyél nyugodtan X4-et, SeniorTilla profi szemmel nézi a dolgot, de biztos vagyok benne hogy izgalmasabb használni az Insta360at mint a goprot egy kezdő számára, az app is sokkal jobb, szerintem imádni fogja aki kapja.
szerk: lesz DJInak is 360as kamerája, de még azt sem tudni egyelőre hogy 2025 folyamán mikor jöhet.
-
válasz
Gyöször
üzenetére
Neked is köszönöm a választ!
Dodor fejét szelektíve azért el tudom viselni, az Általad linkelt videó például hasznos és elviselhető volt!
Az, hogy a GoPro kihúzza a felhasználói lába alól a szőnyeget, egyszerűen minősíthetetlen.Én is DJI párti lennék, de most szerintem a 360 fokos felvételbe van belehabarodva a kisasszony.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Most egy kicsit elbizonytalanodtam.
Ha az Insta X4 két dudorodó optikája sérülékeny, akkor a GoPro 360-asnál nem áll fenn ez a probléma? Képről eléggé hasonlónak tűnnek.
Ahogy én látom, a GoPro 360 még drágább is egy kicsivel, mint az Insta X4.
Az Insta X4-en mennyire látszik az illesztés, illetve mennyire macerás az utómunka?
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én ez alapján vettem osmo action 4et. Ha neki jó, nekem is jó lesz.
[ALPARsmoto youtube link]
Ha el tudod viselni dodor fejét 2 percig, akkor
[Dodormotor Youtube link] -
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az insta 2x olyan nehéz és 2x olyan drága. Baromi sérülékeny a két objekítv üvege; konstrukciós hiba, nem lehet máshogy megoldani a 360 fokosság miatt, csak ha 3 vagy 4 lencse lenne. De azt meg feldolgozni lenne nagy feladat. Én a nyaralásra vettem egy X4-et, előtte volt már Gopro maxom (megvan most is) és egy 10 éves kisgyerek lelkesedésével kezdtem el használni. Először mindent azzal vettem, víz felett, víz alatt. Búvártokot is vettem rá, 50 pénz volt. Baaaaromi drága, és xar, mert az összevágásnál bizony látszik nagyon. A reklámokban nem ez volt

A minőség? Megbántam, hogy azt használtam. De nekem rossz véleményem van az AcePro-ról is, most lehet én vagyok a hülye, vagy aki szerint jó, az a vak.
Én a helyedben vennék neki egy Hero Max 360-at, azt olcsón megkapod és uccu neki. Lehet, hogy neki sem jön majd be, mint sokaknak, hogy minden videót utómunkázni kell. Nincs olyan, hogy egyből megnézed a TV-n. Akkor kisebb bukta lesz.
-
Csandi
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
A kamera ugyanaz csak a kiegészítők hozzá mások. Általában olyanok, hogy extra rögzítők, stickek, lencse stb. Olyan csomagot vegyetek amire szüksége lesz a tulajdonosnak. Vagy ha vannak már használható kiegészítői akkor olyat amik kompatibilisek azokkal.
A GoPro Max is 360 fokos amit Tilla írt. Én egyiket sem használltam, neten található felvételek alapján bejön az X4, csak nekem nincs szükségem 360 fokosra.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bocs, hülye vagyok, elfelejtettem a linket.
https://store.insta360.com/product/x4?c=2997&from=2024bf&_gl=1*1su9qqq*_up*MQ
Szerintem a 360 fokossága varázsolta el a megajándékozottjelöltet.
-
-
Családi ajándékozás előtt állunk (ki hinné az év ezen szakában), és a megajándékozott ezt az Insta360 X4-et nézte ki magának.
Ebben a magasságban viszont teljesen tanácstalan vagyok. (Én a Git2 - SJ4000 szinten ragadtam le...) Ahogy látom, X4-esek elég széles ártartományban vannak. Mi a különbség mondjuk a 190e és a 330e Ft-os között?
-
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Te vagy HP Notebookok hirdető a facebookon?
mert akkor ipari méretben kereskedsz goproval. -
Hero 12-nél van egy olyan probléma, hogy 5-10 percig hibátlanul működik, de egyszer csak sötét lesz a kép, lefagy és újraindul a kamera. Ezután már nincs kép, de minden más működik, a menü böngészhető, lehet állítgatni mindent, csak felvételt indítani nem.
Tapasztalt már ilyet valaki?
Amúgy 60e-ért eladó, javítani, alkatrésznek, stb
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Feleségem sem szereti, ahogy nézzük a nagy TV-n az FPV-s videókat, vagy a gopros-t, elszédül, és ehhez bőven hozzátesz a nagy látószög. De nem miatta csinálom ezt a hobbit, úgyhogy én elengedem, és ő sem fakaszt könnyeket

Fent a felhők között jól jön a korábban említett okok miatt. Ezért akarom kipróbálni ezt az obit.
-
válasz
gergo5991
üzenetére
Igen már látom, a GoPro most is nagyszerűen áll SW tekintetében. Nem tudja, hogy a regisztrált felhasználó melyik országban van. PC-n nem, telón igen
vicc...Ez a DJI 2 napos Care Refresh cseredrón kiküldéséhez képest a XV. század. Most fedezik fel... meginogtam megint
á, meglesz a kíváncsiság miatt a 13-as, csak hát apám ez a bénázásuk... -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Volt már pár éve hogy ott voltam. Én lemondok a nagy fov-ról a párom egyenesen gyűlöli ha kész videókban torzulás van. Addig elviselhető amíg nem mozdulsz meg, amint jobbra balra mozog a kép egyből kiszúrom, hogy fov van, torzulnak az egyenesek és ehhez nem is kell hogy épületek legyenek. Motoron sem használom, nem tesz annyit a képhez mint amit a torzulás okoz. Egyéni ízlések ki hogy használja. Davinc-ben korrigálva is addig jó amíg ő amig nem mozdul meg a kamera jobbra-balra. Körbe nézek aztán minden hajlik mint kanál... Idén voltunk Rómában, hát ott vannak hatalmas épületek jó nagy oszlopokkal, milyen értéke lenne a videónak ha hajlanak az oszlopok a kép széle felé érve ?
Ui: 360 fokos kamerák felvételei nem is tetszenek, jók a tic-tok-ra.... Az meg számomra nem értékelhető tartalom...
-
gergo5991
őstag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
458 euró Szlovákiába. Telórol és gépről is.
Pedig itt 21% az áfa ha jóltudom.
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Odamentél a toronyhoz? Én nem tudtam, mert egy qrva nagy Hummer volt előtte két katonával és egy géppuskával a tetején plusz feka árusokkal a környéken. Oké, este 11 volt

Torzításmentes képhez annyit hozzátennék, hogy a 360 fokos kamerák akkor minek? A fene tudja, mit akarnak az emberek.
Én is szeretek Hyperben videózni a Hero 11-el, mert a drónvideókon többet látsz és nagyobb a sebesség- és térérzet, mint a szűkebb látószögeknél. GoProéknál nagyon jó a Quik látószögváltása is, Hyperből bármibe vissza tudod tenni egy gombnyomással.
Most akarok Hero 13-at rendelni az előfizummal. Csábít az UW lens modos csomag. Filtereim vannak, macro nem érdekel, wide lensem is van a Telesintől. Azért a drón megremeg ezzel a lencsével, olyan nehéz és elviszi a súlypontot. Állítani kell. De ez az új nagylátószög érdekes lehet.
Érdekes az is, hogy telón nézve az UW lensmodos csomag 440 EUR, itt a pc-n belépve már csak 408 USD. 182e HUF vagy 160e HUF. Nem akarok fillérbxszónak tűnni, de ez 22e Ft, és miért? Programozási anomália, vagy én csesztem el valamit?

-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Kevés GoPros Hyperviews felvételt néztél. Na az borzalom minden téren. És a Max Lens mod 2.0 + Hyperview az egy még durvább szint.
Egyébként az az értelme hogy nyersz kb 20-25 foknyi látószöget minden képbeállításon, így a torzításkorrigált mód is jóval szélesebb tud lenni. Engem emiatt érdekel.
Két érdekesség:
az iPhoneok ultranagylátója videó módban majdnem koppra akkora látószög mint az Action 5 DeWarpbanaz iPhone 16 Pro ultranagylátó szenzora közel ugyanarra képes zaj terén mint a Hero 11 szenzora. Viszont nagyobb dinamikát képes befogni
A normál látószög szenzora viszont jobb mint az Action 5 szenzora. -
Khaosz55
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ha engem kérdezel, nekem nem tetszik. Nagyobb lesz a FOV és egyből bele viszünk képtorzulás, főleg mozgásoknál látszik, a szekrény görbül jobbra-balra mintha Uri Geller lenne a kamerában. Én maradok a torzításmentes képnél, nekem az jön be. Egyáltalán mért fontos minden áron hogy a Fov nagyobb legyen? Minden távolabbra is kerül. Szerintem nem erről lesz jó egy videó, hogy minden mozgásnál össze vissza hajlik minden.
Egyszer csináltam egy ilyet még gopro8-al és pont a Pisai ferde toronynál videóztam. A torony össze vissza görbül. Tehát pont a valós állapotát nem adta vissza, de ez lehet akármilyen épület. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Gyanús volt, hogy érted?
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Azta, eltelt vagy 2 perc a videóból, mire rájöttem, hogy a gyerek nem kínaiul, hanem angolul beszél

-
bandigyerek
senior tag
Ha valakit érdekel, hogy milyen lesz a FOV Boost lens DJI 5pro-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
Én mondjuk nem venném meg. Ez elég specifikus terület, maradnék inkább a gyárinál. Bár tény, hogy rohadt drágán mérik ezeket a kiegészítőket. A
Még jó, hogy megvettem annak idején az X2-höz 30 ezer körül.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)