- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXx--89
csendes tag
Nem fos, mint leírtam rövid kábelel megy, hosszúval nem. Azért mert nem mind1 milyen a kábel. Vettem egy mindkét végű USB-C foglaltú 3m-es kábelt hála istennek, pont olyan a powerbankom ami fogadja az USB-C foglalatot, és ezzel tökéletesen működik. Mivel hosszú a kábel ezért több energia kell neki. A sima USB-A max. 2,4A, az USB-C max. 3A.
-
-
Márton
nagyúr
Akkor csak a Firefly tudta megoldani?
Eleve felvétel közben nem tölt, hanem a külső tápot használja (powerbankról így órákat megy atomstabilan). És ha ez lemerülne, nem egy sérült fájl lesz az eredmény, mivel az akku bennevan, szabályosan lezárja a fájlt mielőtt kikapcsolna. Imádom, most használtam belőle 4-et szalagavatón, simán mixelhető a profi kamerák képévelEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
togvau
senior tag
Azért azt nem hittem volna, hogy az itthon 120 ezer forintos gopro ugyan azokat a hibákat produkálja mint a 12 ezer forintos gopronál kevésbé hypeolt kínai.
Pedig de: felvétel közbeni töltés= random fagyások.hitler, sztálin, micro usb
-
xXx--89
csendes tag
Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Szeretném a hátizsákomban lévő powerbankról üzemeltetni a gopro 8 -at, egy hosszú kábelel. Ugye az akksi ki lenne véve, mert ha benne van, akkor az akksiról fog menni ha elindul a felvétel, és nem tölti közbe, csak ha leál a felvétel, ezért akksi nélkül, csak a kábelről menne az áram bele. A probléma a következő, a gyári kábelel ami kb. 30 cm-es, arról megy a videó felvétel, vettem egy 2m-es spirál kábelt arról nem, újraindul mindig, illetve csak a fotó és a timelapse működik. Találtam a hivatalos gopro fórumán egy bejegyzést ahova azt írták, hogy 56k ohm-os kell legyen a kábel, hogy menjen a videózás. A hivatalos fórumon ajánlott kábelt nem találok itthon, illetve nem a + változatott. Erre az 56k ohm kifefezésre magyar boltokra se dob semmit. Szóval valaki tud erről vmit, hogy most milyen paramétereket kell nézni, vagy esetleg ki milyen kábelt használ powerbankról üzemeltetéshez? Esetleg elég egy usb 3.0 vagy 3.1, ami tudja a 5 Gbit/s ot? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Powerbankom: https://www.supergamer.hu/powerbank-varta-slim-12000-black-p-375938.html
Gopro hivatalos oldala: https://community.gopro.com/t5/Cameras/External-Power-USB-C-Power-Cable-that-WORKS-for-HERO7-Black/td-p/248667[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz headhunter86 #2091 üzenetére
Néha rárakom a telemetriát is...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
K53TA
tag
válasz headhunter86 #2091 üzenetére
UHD tévén néztem vissza és a ködös fényszegény időjáráshoz képest szép felvétel lett. Azt gondolom, hogy ennél nem kell több.
-
headhunter86
senior tag
Igen ezzel tisztában vagyok, természetesen flat-en használom.
Ma ezt sikerült összehozni. Így is 3-4 órámba telt ez a 6 és fél perc és nem is lett tökéletes.
Zenét is hirtelen dobtam csak alá, hogy legyen valami alatta. Elhalkítások az elején nem igazán sikerültek. De már nem volt hozzá több türelmem. Még a kamera szögén is állítanom kell, mert a meredekebb lefeléket ki kellett dobnom, mert nagyon lefelé nézett a kamera.
Remélem mire itt a szezon már jóféle videókat tudok összerakni -
kovsol
titán
válasz headhunter86 #2089 üzenetére
Pro tune beállások alatt ha a színeknél a gopro színt választod akkor színes, szaturált színeket kapsz. Ha viszont utólag szeretnél szerkesztéskor színezni a videón akkor a flat egy fakóbb színt ad, hogy segítse a color gradinget. Olyasmi, mint amikor Log -ban lősz a nagyobb kamerákkal.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
headhunter86
senior tag
Igen, mellkaspántot használok.
Maradni fogok a 30 FPS-nél.
Amúgy szép képe van ennek a Hero 7-nek. Mondjuk utómunka ezért kell, de gondolom minden kamerával így van. Bár fura hogy ennyire fakó alapból a kép. Őszintén szólva nem vagyok nagy tudója a képfeldolgozásnak, de próbálom magam képezni ezen a téren.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz headhunter86 #2084 üzenetére
Nekem is GTX970 van, és a windows hibásan jelzi ki a terhelését Resolve renderelés közben. MSI Afterburner vagy egyéb GPU monitorozó program csontra maxon mutatja a GPU terhelést amikor a windows még ilyen 50% -t se.
A 30fps videó tetszett jobban. Ha nem akarsz lassítani szerintem fölösleges a 60.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Márton
nagyúr
ez a mellkaspánt?
szép sima, bár nekem a 60p fexik.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
headhunter86
senior tag
-
K53TA
tag
Nekem tetszik!
Azért is a Davinci-n gondolkodtam, mert van egy külföldi kerékpáros aki ezzel szerkeszti a videóit: https://www.youtube.com/watch?v=NXnBCkF9jUQ&t=676s
Én az alábbit hoztam össze a Gopro 8 (1080/30fps) MovieMaker-el. (+ némi timewarp is)
https://www.youtube.com/watch?v=qja2Ot-DerQ&list=PL-iGXPEZkJjB2vqjNxkhygbs-CSK8Emxq&index=2&t=0s -
headhunter86
senior tag
Hmm. 24%-ot használ GTX970-emből, proci maxon. Gondolom GPU-ból többet kellene neki.
Mindenesetre egy nap tanulgatás után nekem bejön a kezelőfelülete. Mondjuk én H264-et használok. De még csak ismerkedem a GoProval és az utómunkával.Ma kimentem, hogy legyen végre valami alapanyag a kamerával, ezt sikerült összehozni:
[link] (4k, 30FPS)
Ha minden jól megy, holnap már rendes anyagom is lesz, rendes terepen.4K 60 FPS-es videót most kódolom, bár szerintem maradok a 30 FPS-nél, mert bőven elég.
[link][ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
válasz headhunter86 #2080 üzenetére
olyan profi, hogy a gopro h265-től, vagy bármilyen hevc-vel nem tud mit kezdeni
Hardveres video dekódolásról, kódolásról meg ne is álmodjunk vele. Premier is egy fos, de az legalább viszi a HEVC-t.hitler, sztálin, micro usb
-
headhunter86
senior tag
válasz headhunter86 #2078 üzenetére
Sok olvasgatás után elkezdtem használni a Davinci Resolve-ot. Nagyon profi cucc, ahogy elnézem nagyon sok videó szerkesztő tér át Premier Pro-ról. Alapokat nem is volt nehéz elsajátítani.
-
koxmatyi
tag
Azt tudja valaki hogy gopro 8-nál mit kell beállítani,hogy ha az appbol indítom a felvételet a telefon kijelzőjén is lássam?
-
headhunter86
senior tag
Kísérleteztem közben. Az Avidemux nekem túl keveset tud.
Most kipróbáltam a Movavi-t és bejön az egyszerűsége. Közben tudja azokat a dolgokat amire első körben szükségem van: Vágás, be-ki zoom, feliratozás, kép feljavítása.
Ezzel ismerkedem és ha úgy érzem kevés a tudása akkor jöhet a Vegas Pro. -
togvau
senior tag
válasz headhunter86 #2075 üzenetére
avidemux. Képes hardveres video dekódolásra (amire a felsoroltak képtelenek...), tud copy módot (tehát veszteségmentesen, újrakódolás nélkül tudsz vágni videot így, persze így csak vágni lehet, effektekhez már újrakódolás kell). A lényeg, hogy keyframeknél vágj (dupla nyíl gombokkal található meg a legközelebbi), különben elcsúszhat a video a hangtól, és színes másodpercek lehetnek a vágásoknál.
hitler, sztálin, micro usb
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
A héten ha minden igaz lesz egy Hero 7 Black-em. Kérdésem az lenne, hogy milyen szerkesztő progit ajánlatok a videókhoz? Nem kellene túl bonyolult, valami a hétköznapi vágásokhoz.
Amiket találtam:
- GoPRo Quik
- ShotCut
- DaVinci Resolve
- VSDCKézenfekvő számomra Quik lenne, de érdekelne ti mit ajánlatok, mit érdemes használni ami bevált, könnyen áttekinthető és jó. Köszi.
-
togvau
senior tag
válasz roflman #2072 üzenetére
mivel a gopro 7, és 8 hardveresen ugyan az ( gopro 8-ban egyszerűen tuningolva van a 7-ben is lévő chipset), ezért olyan nagy külömbségek nem lehetnek, a fagyási problémák ritkasága is az elterjedtség ritkasága miatt lehet, hogy a 8-ról még nem írták olyan sokan, mert kevés van.
A 7 fagy (is), de nekem töltésnél szokott, pl a 2 amperes töltőn tuti lefagy, de pc usb-ről, vagy powerbankról töltve nem szokott.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Köszi a válaszokat
Ragasztani fogom akkor, sajnos az ál meg túl meredeken ívelt az íves talpnak.Esetleg oldalra tudom még és azzal a hosszú féloldalas karral előre hozni de azt már túl nagy távnak érezném, hiába egy elem nyúlna előre.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
roflman
csendes újonc
Sziasztok,
Tervezem egy gopro vásárlását, de kis internetes keresgélés után több helyen olvastam, hogy a felhasználok nagy része panaszkodik stabilitási/fagyási problémákra. (Hero Black 7)
Oké, nem gond megnéztem mivel tud többet a Hero Black 8. Olyan egetrengető különbség nincs a két típus között, viszont stabilabb a 8as.
Ami miatt mégis vacilálok az az, hogy a 8-asra nem került Front kamera Screen Protector és sérült/karcolt front kamerára nem érvényes a garancia sem. Nem javítják, csak egybe cserélik önköltségen az egész goprot, ezt több videóban/fórumon is elmondják. Számomra ez elég dealbreaker egy akciókameránál.Van valami lehetőség védeni a front kamerát, üvegfólián és külön házon kívül? Ha nem akkor, mennyire jók ezekkel a tapasztalatok?
-
hardline
senior tag
-
zgospel
őstag
válasz Micsurin #2068 üzenetére
[link] 4:20-tól 5:31-ig van a Sugru. Én így képről a sisakod középvonalában, az állának az aljára ragasztanám, ha nagyon nem fér oda akkor vízszintesen elforgatva. A kamerát utána 1 max 2 elemmel könnyen be tudod forgatni a kellő pózba. Ezek rövid és merev karok, nem kell aggódni a rezonálástól. Persze ha túl hosszúra nyújtod akkor szar lesz, de egyébként 2-3 elem még bőven jól működött nálam.
De igazából mielőtt nekiállsz ragasztgatni nem árt gondolkozni rajta kicsit Én így látatlanban könnyen beszélek
A 2 oldalú ragasztót amit a gopro talpakhoz adnak, meg amiket ebayről tudsz rendelni, azok folt nélkül lejönnek. Azt nem mondanám hogy könnyen, kb 10 perc volt hajszárítóval mire leszedtem, de nem maradt semmi látható nyoma. A sugrut nem próbáltam még leszedni, de szerintem a hajszárítós módszer nem működne rajta. Azt inkább levagdosni meg csiszolni lehet szerintem. Tehát a sisakról leszedve csak óvatosan! Legfeljebb a helyére ragasztasz valami matricát hogy ne látszódjon a nyoma
A hivatalos oldal ezt írja:
"Is Sugru removable?
Absolutely. First, simply cut off the bulk of the Sugru using a knife or scalpel. You can then remove the residue with your nails and some tissue"(#2069) kellcucc annyira nem jellemző azért hogy törnének. Persze előfordul, de azért nem minden percben. Nekem elég gyakran használatban van a kamera, rokonok által is, és az elmúlt 3 évben nem tört se a keret, se más tartozékja (Hero 5).
A linkelt tokot főleg akkor érdemes választani, ha szűrőket is használnál, például ND szűrőt. Különben engem zavarna a szűrőtartó, mert nagy és akár útban is lehet. Ezt neked kell tudnod hogy jó-e úgy.
Amit nem értek még, az a hátoldalt hogy szeded le ezen és rakod vissza? Mutatja a kép, de nem nagyon értem hogy mivel rögzül ottA műanyagossal én se szórakoznék, csak ha vagy nagyon ráérek vagy pont útbaesik. Én ebayről rendelném a legolcsóbb műanyag gyári utánzatot, kb ezer Ft.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
kellcucc
aktív tag
válasz zgospel #2064 üzenetére
Köszi a választ. Gondolom, hogy a gyári bírja a legjobban, de 35 font-ért (kb 13e Ft) nem veszek új gyárit egy pöcök miatt. Ha már rendelek, akkor tartósabbat rendelnék, mintsem 2-3-mat cipeljek utazásokhoz.
Igen, bocsánat, alloy-ra gondoltam. [Ilyenre] . Hegesztetettem már lökhárítót, nem lett szép, pedig sokkal nagyobb felületeken kellett hegeszteni, erősen kétlem, hogy egy műanyag hegesztő pár mm-es műanyagot meg tud úgy hegeszteni, hogy hosszú távon is bírja. Jelenleg UK-ben lakok, otthon van a goprom, így ha hazamegyek innen (április) szerintem nem fogok azzal szórakozni, hogy normális műanyagost keressek. Nem leszólni akartam az ötletet, nagyon is köszönöm, ha otthon lennék, lehet keresnék hozzá hegesztőt, de így más alternatívához kell fordulni. Esetleg használ valaki ilyesmi keretet?
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz zgospel #2067 üzenetére
Köszi erre mindenképpen rákeresek!
Dupla ragacs rétegtől tartok, hogy nagyon befog inogni esetleg ha nem tudom középre húzni csak sok köztes összekötő elemmel a kamerát.
Ő az "alany" egyébként ha megnézed az alsó áll vonalon túl sok a törés az oldalsó kis légbeömlők alatt és felett pedig megint megvan törve az ív rendesen.
Ezeket a gyurma ragasztókat le lehet szedni valahogy később? A fényezés / lakk réteg megsértése nélkül.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
zgospel
őstag
válasz Micsurin #2066 üzenetére
Ahova se az egyenes, se ez az ívelt nem passzol, oda valamilyen gyurmaragasztó fog kelleni, pl Sugru. Ez egy olyan gyurmaszerű cucc amit az első fél órában könnyen lehet formázni bármilyenre, mint egy gyurmát, aztán utána 24 óra alatt teljesen megszilárdul és bazi erősen tart.
Illetve ha nem annyira amorf a sisak formája és csak éppenhogy nem fekszik fel az ívelt talp, akkor én tennék alá még egy olyan kétoldalú ragasztó darabot mint ami eleve rajta van a talpon. Úgy dupla vastagsággal már elég rugalmas ahhoz hogy enyhébb eltéréseket elbírjon.
-
Micsurin
nagyúr
Tudtok olyan talpat ami íves, de a képen láthatótól kevésbé íves? Tudom hülye megfogalmazás. A régi sisakomra jó volt ez a fajta talp de az újon egyszerűen nem találok olyan ívet az ál részen ahol rendesen teljesen feltapadna. A "chin mount" nem megoldás mert akkor meg nem tudom annyira lecsukni a plexit, hogy az oldalsó kis záró füllel tudjam "zárni" a rostélyt. (úgy halkabb jóval)
Ha esetleg bármi más ötlet van azért is nagyon hálás lennék!
-
K53TA
tag
válasz vdavid33 #2062 üzenetére
8ast vegyél. egyrészt nagyon stabil a működése, másrészt a képstabilizátora egy álom. Nálam a kormányra szerelt kamera (gimbal nélkül), még a legrázosabb úton is remegés mentes videó felvételt készít.
Akku időben olyan 50-60percre számíts.
(mellesleg külső mikrofon nélkül a hangrögzítése is jó) -
zgospel
őstag
válasz kellcucc #2063 üzenetére
Általában a gyári szokta a legjobban bírni, de jóval drágább is az ebayes utánzatoknál. Ebayes tokot én még nem használtam, de ha eltörne a gyári tokom akkor valszeg ebayes kínai utánzatból rendelnék 2-3-at, mert még úgy is olcsóbb, és ha eltörik akkor van csere darab.
Amit még megpróbálhatsz, ha van a közeledben műanyaghegesztős (főleg járművek műanyag elemeivel szoktak dolgozni, mint pl lökhárító) akkor oda beviheted, ők szépen megjavítanák a mostanidat. A kérdés hogy mennyiért, meg ha messzire kell érte menni akkor már megint nem biztos hogy megéri a szarakodást.
Mi az az alley keret? Alloyra gondolsz, mint fémötvözet keret?
(#2062) vdavid33 hát ezt neked kéne tudni. Én a 8-at mondanám, mert az az újabb, időtállóbb, több mindent tud.
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
Égen-földön kerestem de nem találtam a gyári keret "fülét". Egyik pillanatról a másikra megadta magát. Esetleg valaki tudna abban segíteni, hogy hol tudok csak egy ilyen kis műanyag bizbaszt venni? Ez még a gyári keret, nem feltétlen akarok emiatt egy egész és új keretet venni - másik kérdés, de ehhez kapcsolódóan: valaki használ ebayen vehető alley keretet? Néztem, hogy még oldalt is kinyitható és tök szuper lenne, illetve nincs rajta ez a műanyag bepattanós zsanér sem, ami szerintem borzasztó megoldás. Egy bajom van azokkal, hogy imbuszkulccsal lehet csak operálni a felfogatást...Köszi a válaszokat! -
vdavid33
csendes tag
Sziasztok!
Bringázáshoz szeretnék gopro-t venni de nem tudok dönteni, hogy 7 es vagy 8 as legyen?
Melyiket ajánlanátok? Milyen típus hibái vannak ezeknek? Nyilván a 7-es olcsóbb lett , igazából nem biztos hogy ez alapján döntenék!Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ery
tag
válasz hardline #2060 üzenetére
Szia. Igen bekapcsoltam közben. Radugom a Pc-re a kamerát (majd bekapcsolom) és az eszközkezelőbe látom, hogy csatlakozva van viszont sem az intézőben sem a total commanderben nem látom mint "meghajtó". Laptopba próbáltam ott is ugyan ez, viszont ott legalább külön a mem kártya működik az olvasón keresztül.
-
-
zgospel
őstag
Öcsémnek is ilyen gondja volt, nála a Windows 10-ben valami media feature pack hiányzott (elvileg alapból kéne települnie). Miután azt feltelepítette kapcsolódott a GoPro is rendesen a gépéhez. Esetleg ezt próbáld meg, hátha nálad is ez van.
Másik PC-re, laptopra dugva mi a helyzet?https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Ery
tag
Sziasztok,
néhány napja megjött a gopro hero 8-am. Olyan problémába ütköztem, hogy csatlakoztatom a PC-hez, úgy látom az eszközkezelőben, hogy látja az eszközt fel is ismeri, hogy gopro, viszont sem a TCM-ben sem az intézőben nem tudok hozzáférni a fájlokhoz mert ott nem látszik az eszköz. Feltelepítettem a quicket is viszont ott sem látok semmit. Van esetleg bármi ötlet mi lehet a baj?
köszi
-
eddie1978
senior tag
válasz 0021666 #2052 üzenetére
Nekem vásárlás óta nem fagyott, majd azzal a frissítéssel ami a fagyást is volt hivatott javítani elkezdett fagyogatni. Amit akku kivétellel orvosoltam. Bringán menet közben jó móka volt. Emiatt sokszor lemaradtam egy jó felvételről. El is adtam.
Szerintem random, hogy mit fog ki a vásárló. -
Mosqu!to
addikt
Rendel esetleg valaki mostanában? Egy darab akkut szeretnék pluszba, de azt ugye külön nem küldenek.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
0021666
tag
Sziasztok!
Vitorlázó repüléshez keresünk 3 gopro-t, viszont nem tudjuk mi lenne a legjobb ár-érték arányban. Hero 7 silver a kiszemelt, mi a tapasztalat ezzel a szériával? Mindenképpen újakat szeretnénk venni, garancia miatt, viszont Hero5-öt nem lehet kapni már sehol, Hero6 meg majdnem a 7 Black árában van már. 4k30fps legalább kellene, és kívülről tápolható kell hogy legyen powerbankról, de ahogy tudom ez hero5-től felfelé mindegyikkel megy. Mi a legmegbízhatóbb széria most a kamerák közül? Fontos lenne hogy a direkt 30-35 fokos napsütésben se makkanjon meg.Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
K53TA
tag
Ma videóztam egy kicsit, a külső hőmérséklet 7-8fok volt, a felvételek összes ideje 18perc (videó és timewarp) , így maradt 53% akku üzemidő.
Az összesített rögzített fájl méret: 5.79GB lett, ami a 1080/30fps-hez képest szerintem nagy.
A beépített szélzaj csökkentés ide, vagy oda, ha a kamerát oldalról bizonyos szögben éri a szél akkor még az állóhelyzetben készült felvétel esetén is erős a szélzaj. (egyéb esetekben viszont remekül teszi a dolgát)
A felvételek minősége számomra kielégítő a kamera 2.0 stabilizátora pedig fantasztikus.A fájlok feltöltési sebessége a kameráról a számítógépre (notebookra) az USB szabványon felül mitől függ? (nálam 3.0 van) Kicsit lassúnak találom.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz rookie8906 #2048 üzenetére
kevés fénynél nem az igazi egyik sem... Amiket írt zgospel próbáld meg, meg inkább állítsd 50 fps (PAL) - re 60 helyett, ha lámpák is vannak...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
zgospel
őstag
válasz rookie8906 #2046 üzenetére
Így látatlanban a leírásod alapján:
- 60 fps tök felesleges, csak a záridődet rövidíted vele ami miatt kevesebb fény jut egységnyi idő alatt a szenzorra és emiatt megemeli az iso-t, tehát zajosodik a kép. Ha nem akarsz lassításokat csinálni akkor nem látom értelmét a 60 fps-nek. Értem én hogy folyamatosabb a kép, de ebbe most ne menjünk bele.
- ha állványon van akkor a stabilizátort kapcsold ki. Ez a digitális stabilizátor egyébként sem működik túl jól hosszú záridőkkel, márpedig kevés fényben hosszú lesz a záridő, emiatt látod a vibrálást
- a 8-ason nem tudom hol lehet a bitratet állítani, de azt tedd a legmagasabbra, 100 Mbpsre
- a Protunet kapcsold be!
- Protune ha be van kapcsolva tudsz megadni maximum ISO-t, hogy ne zajosodjon túl a kép, például 1600, vagy maximum 3200 fölé már nem nagyon érdemes küldeni a kamerát mert zajtenger lesz az egész
- ugyanitt tudsz EV-t állítani, ha túl sötét a kép akkor nyomd fel mondjuk +1re hogy úgy milyen. Nagy csodák persze nincsenek, kevés fénynél valószínűleg zajosodni fog ettől mégjobban
- én a sharpeninget le szoktam venni a legalacsonyabbra, ez mondjuk némileg ízlés kérdése is, de medium fölé semmiképp sem mennék, mert a high beállításon csak ráélesít a zajra meg az életlenségre, mindezt jó szarul.
- ha utólag feldolgozod gépen a felvételt valami jobb vágóprogramban, akkor mindenképp low legyen az élesítés, mert gépen szebben lehet élesíteni rajta.
- illetve ha gépen foglalkozol vele akkor a color mode-ot is rakd át Flat-be, így sokkal több részleted megmarad, nem lesz agyoncsapva kontraszttal és szaturációval. De ha nem foglalkozol vele akkor hagyd GoPro coloron.Viszont nagy csodát azért ne várj, nagyon picike érzékelő dolgozik ezekben a kamerákban. Azok a fényviszonyok amiket szemre jónak találsz egy zárt térben az gyakran még APSC méretű kamerákon is kifog. Szóval ha tényleg alig van fény akkor nagyon nincs mit tenni.
-
rookie8906
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy gopro 8ast.
Állványon van a felvétel egy csarnokban,nem kimondottan rossz a fényviszony,de nem is természetes azért.
Viszont borzalmas a felvétel 2,7k 60fps és fhd is.
Nagyon zajos,szemcsés a szélein vibráló.
Nem nagyon akarom elhinni,hogy ennyit tud.
Mi lehet a probléma?
Vagy sikerült kifognom esetleg egy gyári hibásat?
Mert kb egy s7es telóval komolyabb képeket meg videókat lehet csinálni,ami kicsit azért meredek lenne.
Köszönő viszonyban nincs azokkal a vidikkel,mint amik yt-on vannak fent.
Köszi -
Tibigo
újonc
Sziasztok! Senki nem próbálta type-c/hdmi kábellel összekötni kamerát a tv-vel?
-
K53TA
tag
Gopro-8 Timewarp felvétel készítésekor vajon ugyanannyi az akku üzemidő, mint videó felvételekor?
-
K53TA
tag
válasz zgospel #2042 üzenetére
Csak ne basszál el, úgy, hogy ennek a használata (aktiválása) is bizonyos telefontípusokhoz lesz kötve. (Lásd 360One X, Osmo Action)
https://www.insta360.com/support/supportcourse?post_id=9375 -
zgospel
őstag
Na ez érdekes lesz. Az Insta360 ONE R most jelent meg, kb fél órája, moduláris akciókamera, és kapható hozzá 1 incses érzékelővel és Leica lencsével ellátott egység. Kíváncsi vagyok milyen lesz, de a "nagy" érzékelő miatt jobb képminőség és low-light teljesítmény várható.
Egyelőre a képminőségről még nincs info, de jó lenne ha a DJI mellé lenne egy újabb konkurense a GoPronak.Ez alapján kb 120 ezer Ft körül lesz az alap verzió, ami kb egybevág a GoPro és a DJI árazásával. A 360 kamerás csomag kb 160-170, és a nagyérzékelős kb 200 ezer Ft-ra várható, a GBP árakból számítva.
-
K53TA
tag
Rendeltem egy két kerékpáros tartót az aliexpress-röl a Gopr 8 -hoz.
Hát azt kell mondjam, hogy kicsit szerencsejáték (hiába a sok visszajelzés elolvasása), mert van amelyik tökéletesen passzol, de van ahol 1mm eltérés is van a gyári és az Alis tartó között és egy tartó esetén ekkora holtjátékkal már lehetetlenség használni, mert a legkisebb rázkódástól is lötyögni kezd.
De a gyári tartó még mindig a leg atom stabilabb, úgy látszik nehéz atombiztos pontossággal lemásolni.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz trophylaci #2038 üzenetére
Kell hozzá adapter.
Vagy a nem sokára megjelenő Media Mod amibe direktben lehet bármilyen 3.5 jackes külső mikrofont dugni.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zgospel
őstag
"hanem a részlettelenség, a tömörítési artifaktok főleg ha sok az avar a képen, sötét kép ha nem állítom manuálisan nagyobb EV-re"
Milyen beállításokon használod pontosan?Azért a tökéletes megvilágítás kitétele erős túlzás, de azt ne felejtsük el hogy itt egy nagyon apró szenzor dolgozik, nem lehet az egekig tolni az ISO-t büntetlenül mint egy full frame masinán. De még mindig jobb mint bármelyik másik kínai másolat amihez hasonlítod. Ha a 6 ezres kínaid majdnem olyan jó képet ad mint a GoProd akkor egészen biztosan nálad van a hiba, valószínűleg a beállításaiddal, vagy esetleg a monitoroddal.
A Sony RX0 II ami sokkal jobb képet ad ilyen apró méretben, de az nem kifejezetten akciókamera és 2x annyiba kerül. Abban egy nagyobb szenzor dolgozik, ugyanakkora mint a kompakt fényképezőkben.
-
trophylaci
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a 8 Blackhez usb-c külső mikrofont lehet-e csatlakoztatni direktbe, vagy ehhez is kell a külső doboz a 3,5-es jack aljzattal?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
togvau
senior tag
válasz zgospel #2035 üzenetére
de nem ennyire akkuigényesek. Mint mondtam, máskor kibírja egy hétig is. Bár a azt, hogy kikapcsolás után mennyi ideig marad bekapcsolható hangvezérléssel, vagy wifin, azt senki sem tudja, még a dzsunka gyártó sem... mert ez is véletlenszerű. Néha 1 óra után már mélyalvásba kerül, néha még 6 órával később is bekapcsolható hanggal, vagy wifin.
Mindenesetre ezek sem szívnak le ennyi akksit, ilyen rövid idő alatt.Tudom, hogy nem a felbontás a lényeg, nem is az a baj, hanem a részlettelenség, a tömörítési artifaktok főleg ha sok az avar a képen, sötét kép ha nem állítom manuálisan nagyobb EV-re.
Ha nincs tökéletes megvilágítás, akkor már több sebből vérzik.Nem a youtube-os összehasonlító videokat nézem (eleve vicc, ha valaki a youtube fossá tömörített videoi alapján akar összehasonlítani), hanem a kameráim által felvett, érintetlen videokat... van a 6000 forintos kínaival pár száz órányi, bár goproval csak pár órányi eddig
-
K53TA
tag
válasz eddie1978 #2030 üzenetére
A 8as abszolút megbízható, mindig jól és problémamentesen működik.
A képstabilizátor meg úgy szuper ahogy van, ha az ember egyszer ezt megszokja, utána minden más kamera (más akció vagy telefon) által készült videó felvétel pocséknak tűnik.
Aztán a Gopro remek szupportotja is csillagos ötös, ami nagyon jó ha gond van a kamerával. ilyen remek felhasználói támogatás csak a gopro-nál van.
Igen, manapság minden utánzat ami nem Kínai[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
Ahogy olvasom neked 7-ed van, ami egy elég rosszul sikerült széria, viszont ezeket nem olyan régen már javították, tehát ha ilyen gondjaid vannak akkor garanciában intézd el.
Az a user error, hogy bekapcsolva marad a wifi, a hangvezérlés, meg egyéb olyan távfunkciók ami alapján távolról bekapcsolható marad a készülék. Ezek mind akkuigényes dolgok, és kikapcsolt állapotban is valamennyit fogyasztanak, máskülönben nem tudnák észlelni a jelet a bekapcsoláshoz.A másik amit kiveszek a szavaidból az az, hogy az egyszerű felhasználók közé tartozol, így nem csoda ha nem látod a képminőségbeli különbséget egy SJcamhoz képest, ami kis szerencsével talán az 5 Black szintjét megközelítette már. A képminőség nem a minél nagyobb felbontást jelenti, hanem a részletesség, dinamika, színek, vonalélesség - például - amik meghatározzák.
Ha a youtubeos összehasonlító videókat nézed még a kamerából kieső képe is jobb a GoPronak, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a protunet bekapcsolva flat profillal utólag mit lehet kihozni belőle, meg hogy mennyire lehet összematchelni más kamerák képével.
Egy hasonlattal élve: mintha vettél volna egy drága DSLR fényképezőt amivel JPEGben fotózól a kitobjektívvel, és nem érted miért nem sokkal jobbak a képeid egy mobiltelefonénál.
Igen, a Quick egy szar, a 7-es széria rengeteg hibával indult amiket lassan javítottak, és sok mindenben lehetne jobb, de képileg akciókamera vonalon a DJI-on kívül semmi nem ért még a nyomába, pláne nem az általad említett olcsó darabok.
[ Szerkesztve ]
-
koxmatyi
tag
Pár napja mutattam vizalatti felvételt egy barátomnak és csak ennyi volt a megjegyzése hozzá , mintha valami természet filmet nézne a tvben. Utána még mutattam neki egy parton sétaló felvételt is és teljesen levolt nyügözve , igaz egyik sem akcio felvétel volt hanem egy snorizás meg egy sima séta . De össze hasonlítva a huawei p30 prommal ég és föld a videó minösége a gopro 8 javára.....
-
Márton
nagyúr
válasz hardline #2032 üzenetére
Így látom én is.
Főleg stabiban csak kullog utánuk a konkurrencia. +az említett optika minősége.
Én sem istenítem, vannak hibái, de a sok rossz közül még mindig ezzel lehet a legszebb eredményt elérni. El is kérik az árát.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hardline
senior tag
"Egyébként a gopro maga is egy kínai utánzat"
Tényleg érdekel, hogy mit utánoznak? A gopro név egybeforrt az akciókamera kifejezéssel. Piacvezető, mindenki őket próbálja másolni elég kevés sikerrel. DJI az egyetlen, aki értékelhetőt tett le az asztalra a gopro mellett. Mondj egy olyan terméket, ami ugyan azt tudja, mint egy 8 black vagy a max gimball nélkül!
Ne érts félre, a gopro sem tökéletes, de messze túlmutat a konkurencia megoldásain. -
togvau
senior tag
válasz zgospel #2027 üzenetére
nem nagyon marad el. Nem sj4000-et kéne a gopro 8-hoz hasonlítani, és nem is az sj9000-et (hamisítvány 640*400-as elektronikával a 15+ évvel ezelőtti "okostelefon" raktárkészletből, mert csak sj9 van).
Egyébként a gopro maga is egy kínai utánzat
Tényleg user error? Milyen error, ha elvileg ki van kapcsolva (mivel egy bugos hulladék, lehet hogy elvileg kikapcsolod, de gyakorlatilag nem...), nem világít egyik ledje sem, semelyik kijelző nem aktív, egy 24 fokos szobában van, és be van állítva, hogy 5 perc tétlenség után lekapcsoljon, még is 0-ra lemerül, mindezt véletlenszerűen?
Mert van amikor nem merül le egy hét után sem.
Tudsz ilyen esetet előidézni, hogy nem világít semelyik led, ki van kapcsolva a hátsó, és előlapi kijelző, még is be van kapcsolva a gép?És nem csak én tapasztaltam ilyet.
Na meg a fagyások.
A 6000 forintos kínai is (H9R) miért van el hónapokig is? (aminek képminőségéhez képest egyébként nem olyan egetrengető előrelépésnek érzem a gopro 7 blacket, csak a közepes képstabilizátor(ami már kezdődő szürkületben is már több kárt okoz mint hasznot), és szélzaj csökkentés az ami igen érezhető).A gps miatt vettem goprot sj9 helyett, de megbántam, nem éri meg, főleg úgy hogy a katasztrofális szoftveres támogatás miatt a gps képessége nagyon nehézkesen használható. Ha én programoztam volt a Quik nevű förmedvényt windowsra, akkor szégyenemben harakirit követnék el...2019-ben HW video dekódolás hiánya, amikor már a legalja free videolejátszó is tuda 10 éve.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Nekem volt 4-5-6-7 Black. Ennyi pénzért jobban rámehetnének a stabilitásra. A legjobb a négyes volt. Az ötös is kehés volt. Talán a hatos ami még jó volt. Hetes lefagyott az újabb firmwareekkel, vagy csak öregedett.
Nyolcassal mik a tapasztalatok?
Lehet kipróbálok valami 30000Ft-os kínait.
-
WaterWave
veterán
8 hónap múlva jön a 9-es, addig bírjátok ki
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Márton
nagyúr
válasz zgospel #2027 üzenetére
+1
Főleg optika terén van különbség köztük. Gagyi, becsillanó, szélen homályos, svenknél furcsán torzító optika = fele ár. Hero 3,4 óta mondjuk a többi sem tetszik, mert alapból vízálló, így plusz optikai elem kell.. és ma már gyakran fagynak a goprok is pl. menüben mászkáláskor, ami ugye nem lehet kártyahiba..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
zgospel
őstag
Mégis melyik kínainak van hasonló tudása? Egyiknek sem. Az SJCam az ára miatt népszerű, de a képminősége egy GoProhoz képest nagyon elmarad, főleg attól amit utómunkával ki lehet még hozni belőle. Egyetlen komoly alternatíva van jelenleg a DJI Osmo Action személyében.
Az hogy fél nap alatt nullára merül, már ha tényleg úgy van, egész biztosan user error, csak nem tudsz róla.
Van sok minden amiben javulhatna a GoPro, de azt állítani hogy egy akármilyen kínai utánzattal jobban jár a felhasználó szimpla hülyeség.
-
togvau
senior tag
Aki gondolkodik, gopro vásárlásán, ne tegye!
A gopro, egy hihetetlen bugos, gagyi kínai hulladék. Nem amcsi, soha sem volt az, csak az anyacég van ott, ami kínában gyártat(ott van a made in china felirat a gopron is...), indiában programoztat, ami látszik is a szofvereik, firmwareik minőségén.
Jobban jártok egy kínai kínasival, mondjuk sjcammel, mert tudásuk hasonló, de feleaanyiba kerülnek, és jobbak firmware-ben, pl nem merülnek fél nap alatt 0%-ra elvileg kikapcsolt állapotban...
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
Hogy lehet hivatalos app nélkül hozzáférni a gopro 7 előképéhez mondjuk pc-n?
-
togvau
senior tag
Aki szintén unja a gopro nyomorék értelmetlen fájlneveit, annak itt egy paranccsor exiftool-hoz:
exiftool.exe "-FileCreateDate<CreateDate" "-FileModifyDate<CreateDate" -d %Y%m%d_%H%M%S.%%e "-filename<CreateDate" e:\kepekvideok\*
Ez kiolvassa a képek, videok készítési EXIF dátumát, és átírja rá a fájl létrehozás, és módosítási dátumot (ami másoláskor elveszik, ha nem közvetlenül az SD kártyáról másolsz, és a másolás dátumát kapja...), és a fájlnevet is dátumos 20200101_134618.mp4 szerű formátumra nevezi át.
A fájlnév dátum patternt igény szerint át lehet írni, meg a végén a fájlokat tartalmazó elérési utat is nyilván arra ami neked vanhitler, sztálin, micro usb
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Pár napja boldog tulajdonosa vagyok egy 8asnak, viszont azt látom, hogy míg a hetessel majd minden gimbal kompatibilis volt ,ezzel már nem. Tud valaki egy listát a kompatibilis gimbalokról?
-
zgospel
őstag
Media Marktban megint akciós a 8 Black, 126 ezerért.
-
Tibigo
újonc
Sziasztok! usb type-c /hdmi kábelt keresek a go pro 8 kamerámhoz! Tv-vel szeretném összeköt! Fog működni!? Addig nem merek venni,6-8 ezer forintot nem szeretnék kidobni az ablakon! Tapasztalat valakinek? Köszönöm
-
K53TA
tag
válasz Khaosz55 #2017 üzenetére
Ez csak egy akku idő teszt volt, nappal, lakáson belül.,
Másoktól hallottam, hogy az utcai lámpa fényeknél 60fps felvétel esetén van villódzás. De nem készítettem felvételt lámpafényes környezetben, így ebben nem vagyok jártas. Meg 30fps-t használok a felvételeim készitése során.
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Ma akku tesztet végeztem a Hero 8as-al:
SD lártya: Samsung SDXC 64GB Evo Plus
Felvételi mód: 2.7K / 60fps (Gyári Action)
100% akku kapacitás-ról indulva 1 óra 04 percet tudtam rögzíteni (3% akku kapacitás maradt).
A memóriakártyán 1óra 23perc maradt (Gopro kijelzője szerint). -
K53TA
tag
Ezeknél nem az fps a probléma,
Ezek olyan formátumúak amiket előtte egy videó szerkesztőben neked kell a TV-d számra megfelelő formátumba konvertálni.
A TV amúgy is macerás (ahány gyártó, amennyi típus van), messze nem egy számítógép, amin fent vannak kodekek, ami által sok formátum lejátszható.Igen, nem minden felbontáshoz lehet minden fps-t használni, de ez így normális.
[ Szerkesztve ]
-
Tibigo
újonc
Szia! Köszi ma kicsit teszteltem! Mind három funkcióbol van amit nem akar a tv-ém! Time Lapse-ból a Nigth Laps-ot,Fotókból a Live Burt-t nem játsza le,a videók közűl meg a Slo-mo-t! nem értem! Figyelek mindenhol 1080! De van olyan mód,ahol a második számot nem ajálja fel változtatásra,60/30/25...!
-
K53TA
tag
Pár hete van meg az első Gopro-m :-) Csak rengeteg fórumot és tesztet elolvasok és még több videót nézek meg arról, hogy mit hogyan kell (kellene)használni.
Szó - szó lelkes kezdő vagyok ill nem félek kísérletezni a beállításokkal és kipróbálni azokat. Kockázata nincs, mert bármikor vissza állíthatók a gyári beállítások.
Továbbá én is sok hasznos tanácsot kaptam itt a fórumon a többektől, így én is igyekszem segíteni abban amiben tudok, -
K53TA
tag
Hogy a TV-d milyen fájl formátumot támogat, az neked kell tudnod, vagy kitapasztalnod és akkor abba formátumba kell összeállítanod / átszerkesztened / mentened a felvett videókat.
A gopro standart beállításainál a 1080p az jó lehet neked, csak az fps-t vedd le a gyári 60-ról 30ra, vagy 24fps-re. -
Tibigo
újonc
Nagyon szépen köszönöm!!!!! Minden infót szivesen veszek,újszülöttnek minden vicc új! Köszi!! Sajna már az elején olyan gondba futottam bele,hogy mivel a Tv-ém csak full hd-s,gondoltam 1080 ra állítok mindenhol a felbontást,és volt amit nem játszott le a tv! "Nem támogatott fájl formátum" És köszöni ,nem!
-
K53TA
tag
Az én tapasztalatom az, hogy ha nem értesz a beállításokhoz és ahhoz, hogy milyen körülmények között mit mire kell állítani, akkor használd a gyári beállításokat, az egy jó kompromisszum. (Mások beállításai csak az ö felhasználási feltételeiknek jó.)
A legtöbb gyönyörű 4k felvétel, amit látsz az általában utómunkázott.Szerkesztő és vágóprogramnak azt válaszd és használd ami elfut a számítógépeden és tudsz használni, kezelni, megfizetni. (Movie Maker, Gopro quik, movavi, shotcut, Adobe Premiere Pro.....stb)
[ Szerkesztve ]
-
Tibigo
újonc
Szia! Pár napja jött meg nekem is a gopro 8. Teljesen kezdő vagyok,keresgéltem a netem valami profi beállítási utmutatót,de nem leltem! rengeteg adat van amit be kell lőni a jó felvételekhez! ha Tudsz,vagy ha valaki tud segíteni,írjon. Köszi! És milyen pc programmal lehet vágni a videókat,fotókat? Sajna nekem még csak 1080-as tv-ém van! Köszönöm!!
-
Khaosz55
addikt
válasz kk831228 #2002 üzenetére
Nyilván az félti aki bemegy a boltba és vesz zsír újonnan egy 200 000 lécet. Na már most én ezt totál feleslegesnek tartom én 3-4 évesen veszem meg a 200-250 000-es lécet 60 000-ért. Kacos de azon kívül minden rendbe van vele.
Én lécre semmilyen esetben nem tennék pusztán kétoldalas ragasztóval kamerát. 1 komoly lesiklást sem bírna ki főleg hidegben.
A kötés is fel van fúrva a lécre tehát nem kell félni csak nagyon óvatosnak kell lenni nehogy átfúrd a lecet. -
kk831228
addikt
válasz Khaosz55 #2000 üzenetére
Eddig azt hittem hogy a síelők nagyon féltik a lécüket, pálya mellett meglátnak valakit, rendesen rosszul vannak , úgy látom vannak kivételek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.