- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
Köszi srácok
Méretben mi lehet a normális? 256? Vagy mennyek fölé? Egy normál sebességűböl 32est találtam hirtelen, de az semmire se elég[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
Kicsit off a kamera miatt, de nem találok jobb topikok
Insta x4-hez milyen memória kártyát vegyek? -
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Van egy Gopro Hero 8-as kamerám. Legutóbb karácsonykor használtam, akkor még a (IOS) Quik appal simán tudtam tallózni a készített képeket/videókat. A napokban készítettem pár felvételt és a megszokott módszerrel, (View media files) azt írja, hogy no media files, yet. A kamerán természetesen le tudom játszani, de a kameráról letölteni nem. Auto upload-ot próbáltam már, azzal sem működik, a manual upload hibát dob.Kártyaolvasó sajna nem áll rendelkezésre, ezért kérnék egy kis segítséget, miként tudnám letölteni a készült videókt.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5593 üzenetére
Sajnos nem való goprora, linearban működik csak, lágy a képszél, ráadásul a stabi sem jó vele... De azért megnéznék vele példafelvételeket.
-
veterán
Van egy Anamorhic lencsém:
Kíváncsi leszek, ma kipróbálom...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
A lencsevédőben lévő levegő párásodhat, ha nedves helyen cseréled. De a kamerában lévő levegőből is kicsapódik könnyen. 35 fokos nedves levegő a parton vagy az apartmanban, 25 fokos víz a tengerben lent. Ezért párásodik, és az insta ezt azzal akadályozta meg, hogy ne cseréld az objektívvédőt.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
bardi
senior tag
válasz SeniorTilla #5590 üzenetére
Én egy kicsit fázok attól, hogy elkezd majd beázni, párásodni, ha megbontom. A gyári szett is csak rárakós az eredetire. Persze lehet túlaggódom.
'92 Honda VFR 750
-
veterán
válasz Tuninger #5589 üzenetére
Van ott szűrés rendesen, igazad van. A víz maga komolyat szűr. Ide inkább a pirosáteresztő szűrőket kell használni, vagy magentát, stb, van többféle. A piros fény hullámhossza a legnagyobb a látható tartományban, ezt nyeli el legjobban a mi kedves H2O-nk, ezért kékeszöldes minden víz alatti felvétel. Szoftveresen is lehet rajta javítani, az instának van ilyen funkciója. Talán a DJI-nak is, de erre most nem vennék mérget.
A plusz szűrővel az a baj, hogy még egy üvegréteg, még egy levegőréteg. Ezek rontanak a felvételen, mert torzítják a fényt. Ezért én nem tartom jó megoldásnak, inkább cserélem a szűrőt. Mi értelme, hogy az eredeti objektívvédő is fent legyen?
-
Tuninger
addikt
válasz Khaosz55 #5587 üzenetére
Nincs értelme az ND-nek víz alatt, egyetlen funkciója hogy fényt vesz el, és víz alatt élből kevesebb fény van. Ha abból még elveszel, elkezdi emelni az érzékenységet a kamera, vagyis egyre erősebb a zajszűrés = egyre kevesebb a részlet. A polár hatása is erősen kérdéses.
-
senior tag
-
bardi
senior tag
válasz SeniorTilla #5584 üzenetére
Ezt is néztem, de ha jól látom ez nem az eredeti lencsére pattan rá, hanem azt le kell cserélni. Itt lentebb meg pont arról van szó, hogy ragasztva is van az eredeti, azt nem szeretném megbontani.
'92 Honda VFR 750
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5584 üzenetére
Ennyiért én is kipróbálom.
-
veterán
-
Khaosz55
addikt
Lehet érdemi különbség képminőségben a normál és a high bitrate között 4k120fps esetén? Majd kipróbálom, de lényegesen több adatot zabál a high bitrate.
-
veterán
Sziasztok,
Felfújható SUP-ra és kajakra van valamilyen bevált rögzítési megoldás? Láttam, hogy vannak olyanok amin vannak elökészítések, a mienken sajnos nincs. -
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5578 üzenetére
Emeled az FPS-t akkor folyósabb simább lesz a körbe fordulás, de ahogy írtam a megjelenítő képességei is rengeteg segítenek.
Nekem a TV-n ez az opció segít a sima mozgás megjenítésben, de túltolni nem szabad mert artifactol kép tőle.
-
veterán
válasz Khaosz55 #5575 üzenetére
Ez hyperlapse felvétel, ahol fényképekből rakja össze a drón a 25 fps videót. Sajnos a videó fix 25fps-es, nem lehet állítani. 2 mpenként exponál egyet, közben mozog, itt körbe. Kicsit gyors volt a mozgás, nagy volt a sebesség, nagy volt a kör átmérője amit be kellett repülnie és ezért lett ilyen. Lassabban kellett volna mennem, de akkor nem tart ki az akksi, mindig ez a dilemma
Vagy sima 60 fps videót csinálni és azt begyorsítani hyperlapse-nek. Ezt ki fogom próbálni. Igazából fix sebességes hyperlapse-eket szoktam csinálni, naplemente, felhők, ilyesmi. Nem tudom megadja-e ugyanazt az élményt mint egy szép hyperlapse felvétel.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5563 üzenetére
Itt egy példa. [link] (most tekintsünk el a YT minőségtől)
Alapanyag 4K 120Fps. Renderelve 30 Fps-re. A videó elején normál sebesség aztán 4X lassított.
PC-n monitoron remeg, a lassított rész már jobb, mobilon valamivel jobb. Jó TV-n projektoron semmi remegés. Persze feltétele a kadenciahelyes lejátszás és hogy megjelenítőben be van állítva a mozgásmegjelenítés kisimítása (nem túltolva).
Tv-n nekem ez a felvétel olyan mintha ki lenne vasalva a kép, semmi kocsonya, normál és lassított felvétel esetében is...[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5573 üzenetére
Acepro esetén fejjel lefelé érdemes rögzíteni, akkor a nagy súly miatt nem bólint be a kamera legalábbis motoron fékezés gyorsítás esetén. Igaz így is mozog motoron előre-hátra jobbra balra a mocizás miatt....
-
Khaosz55
addikt
Ez az interpoláció. Ami a 25 Fps miatt van. Magasabb 50-60FPS esetén kevésbé jelentkezik.
Következő módokon lehet kiküszöbölni :
1. Olyan TV-n vagy megjelenítőn nézed ahol van jó mozgásmegjelenítés és állítani lehet a "mozgás közbeni vibrálást", ezt Tv válogatja hogyan nevezik. Én TV-men is lehet állítani és a 30FPS-es felvételeket szépen kisimítja. Viszont nem lehet túltolni, mert akkor arfifactol az objektunok körül, és ilye elmosódást visza a képbe.
2. Gondolom motion blur-rel is lehet kezelni, de az az élesség rovására megy. ebben nincs tapasztalatom én nem használom, személy szerint nekem nem tetszik.
3. 120FPS-el veszed fel a felvétel és szerkesztéskor 4X-es lassítással szép folyós képet kapsz a végén meg 30Fps-re rendeled így . Én ezt használom legtöbb esetben, mert 120FPS anyaggal azt csinálok amit akarok. Vagy 100Fps a felvétel és 25Fps rendelés esetén ugyan csak 4X lassítást alkalmazhatsz.
A linket felvétel iszonyat jól nézne ki a belassítva szép lassan fordul körbe minden apró részletet lehetne látni. Szokottam úgy motoros videót vágni, hogy kanyar közepéig normál a sebesség aztán csinálok egy 4X-es lassítást a kanyar folytatására. Szerintem marhajól néz ki.
UI: Ha monitoron nézed a videót az nem tudja a képfrissítést 25Hz-re levenni. TV, projektor le tudja, ez a kadenciahelyes lejátszás. Ami videókat csinálok rendszerint a TV-n vagy projektorom nézem mert tudják a 30Fps lejátszást. Ennek ellenére a megjelenítő elektronikának még dolgozni kell hogy a 24,25,30 FPS felvétel ne legyen kocsonyásan remegő olyan jeleneteknél a amiket linkeltél, azok hozzák legjobban elő. Majd vágok egy példát. -
Sleek
senior tag
válasz SeniorTilla #5573 üzenetére
Nekem van eredeti meg utángyártott pánt is. Az eredeti ezerszer kényelmesebb valamint sokkal stabilabb mint ahogy írod is
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
veterán
-
jilian
addikt
válasz Donki Hóte #5571 üzenetére
Ok.
-
veterán
-
jilian
addikt
Mint ahogy itt mutatja az alján az értékelésnél.
Melyik márka a tiéd?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
jilian
addikt
válasz Donki Hóte #5566 üzenetére
Igen van a mellkaspánton helye, most is abba van a sima kicsi.
Azért kell ez a nagy, hogy ne a lábamat vegye állva ereszkedésnél.
Igen stabilnak stabil de azért neked is "lötyög" benne nem?
Tehát nem tutira passzentos....vagy? -
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5554 üzenetére
természetesen a cirkulárt is be kell forgatni a kívànt szögbe..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
-
veterán
-
jlaci74
aktív tag
Ez hol van pontosan?
-
veterán
Csináltam a hegy körül egy hyperlapse-t, de túl gyorsan ment a drón és darabos lett a mozgás miatt. Lehet ezen javítani?
LINK - videó
Megvannak a fényképek is jpg-ben, amiből a gép összerakta a videót
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz gixxergabi #5561 üzenetére
EV-1 akkor jön be amikor tényleg szikrázó napsütés van. Ha felhős akkor sötétnek találom a képet. Szóval EV -0,5 lesz szerintem, vagy teljes napsütésben EV -1. Küldök privátba egy linket feltöltöttem egy videót az EV-1-ről.
-
Khaosz55
addikt
válasz gixxergabi #5551 üzenetére
Belenéztem a motoros videókba, és az aszfaltot elnézve úgy valósághű ahogy a kamera felvette. Bukóban én is ilyennek látom az aszfaltot, ahogy nézem az ND filter ezt elmossa az az érzésem ha használnám, nem azt kapnám amit én is látok valójában. Jól bedöntve a motort visszafordítóknál minden részletét látom a bukóban az aszfaltnak.
Kipróbáltam a 360 horizont lock-ot, ami elég jó viszont közelebb hozza a képet és felbontás minősége is romlik. Gondolom csak így tud megvalósulni a horizont lock, de pár snittre jó hogy a kép vízszintes, a motor kormány meg jobbra ballra mozog mint a motoGP-ben. -
jilian
addikt
🙋🏻
Szeretnék venni egy ilyet, hogy a kamerát feljebb tudjam állítani mell pánton.
Mivel ugyan ez van kicsiben ami eléggé lötyög, itt is írják hogy ez ugyan olyan "fos".
Tudtok olyat ami passzentos? -
Tuninger
addikt
válasz SeniorTilla #5556 üzenetére
Borzadályos mennyiségű számolással optical flowval a resolve kiszámolja az előtte-utána képkockákból a megfelelőt a megfelelő helyre, így jó. Az 50-25 sokkal egyszerűbb, de egy kicsit visszalépés motion blur pontosságban
-
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz gixxergabi #5553 üzenetére
Minél több a forrás fps, annál pontosabb a motion blur. Én 60 fps-el rögzítek, 24 fps a timeline, és a 60-as forrásból már tényleg nehéz észrevenni a hibát.
-
veterán
válasz Khaosz55 #5550 üzenetére
Az Action 4 a legkisebb és legkönnyebb a trió közül. A fenti képen is látszik.
Én a gyors mozgások miatt használok ND-t a drónokon főleg, de a kamerán is ha arról van szó. Az ND/PL jön be a legjobban, mert a polarizálás miatt szebb a kép, szebbek a színek és csökken a tükröződés. Sőt, belelátni a vízbe is. Még a Mura sötétbarna vizébe is A Balaton viszonylag tiszta vizénél nagyon látványos, tengeren még inkább.
A CPL a polárszűrő, ez nem irányított, hanem "körkörös" ha jól tudom (Circular Polar Filter). A GoProhoz állítható szögű ND/PL-eim vannak, és a drónokhoz is. Itt be kell állítani az átengedett fénysugarak szögét, irányát, hogy jó legyen az eredmény. Ezért van rajtuk tekerő.
Gyors, vagy viszonylag gyors mozgásnál a kép alja bekockásodik, még 60fps-nél is. Ezen lehet csökkenteni az ND sötétítéssel.
Az Insta lencsevédője sztem gyárilag oda van ragasztva:
Ez reccsen amikor először letekered.HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
gixxergabi
senior tag
válasz Zsírkrétamen #5552 üzenetére
Akkor lehet a 16 a tökéletes kompromisszum, nem tudom én nem próbáltam, láttam youtube videókat ahol 32-est raktak, sztem az sok.
A 8 igazából a méretben lóg ki úgy tudom, 5-6-7 aztán 9-10-11-12 ami egyforma, de lehet nem jól tudom...(nincs lecsavarható lencse)
Motion blur davinciben nem tökéletes, de ha nem állítom meg és vizsgálom a képet, akkor a 30fps kicsit darabosságát elég jól "elmossa" de sajnos nálam olyan hiba is előjött, hogy árnyékos részbe érve (mozgásnak vette) a tükröt is elmosta- elnyújtotta. -
senior tag
válasz gixxergabi #5551 üzenetére
Nekem a 9-esen volt egy 16-os ND, de én nem a motion blur miatt tettem fel. Egyébként a széleket így is elmosta, de nem volt meg az a száguldozás érzés, szimplán csak olyan lett tőle a kép, mintha életlen lenne a széle, szét lenne esve. Mondjuk ez engem nem zavart (mert a yt feltöltésnél úgy is rengeteget ront a minőségen), de legalább nappal szembe nem égett ki a kép. Nagyobbat nem raktam rá, mert azt már túl sötétnek ítéltem.
Amúgy, nem tudom a 8-as pontosan milyen kialakítású, de én az 5-ösre (2018 igazából) simán rá tudtam húzni a 9-esét (ez ugye olyan amit a lencse elé raksz fel), ugyan látszott hogy nem rávaló (pl a szélén elállt), de a kamerába ez nem látszódott. -
gixxergabi
senior tag
válasz Khaosz55 #5550 üzenetére
Sztem sokan átesnek a ló túloldalára és a legsötétebbet használják, 50-nél úgy folyik a kép azt hiszed 150-el megy és sztem még a színeket is elcseszi...
De egy minimálisat én is kipróbálnék, csak ugye pont a gopro8-a "zabigyerek"
Próbálgattam motion blurt davinciben, de az felejtős...
Várom a tesztvideókat... -
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5549 üzenetére
Persze drón megérzi a súlyt, nekem is fura volt elsőnek gopro8 után, de nem drónozik.
Viszont a lencse védő cserélhető rajta, van hozzá ilyen kitt szerszámmal, nem ragasztott hanem "bajonett" záras. Ennek a videónak a végén látszik hogy cseréli [link] illetve ezen a videón is cserélik a lencsét. [link]
ND filter szetten gondolokodom, most nem tudom, hogy jobb lesz-e tőle a videó vagy sem, egyszerűen nem tudom még eldönteni hogy pl az aszfalt összemoád a jobb vagy, hogy részletgazdagabb a kép. Páromnak mutattam neki nem tetszik az ND filter. Van tapasztalatod a filterrel kapcsolatban? Búvárkodás, motorozás stb ? Így néz ki ND filterrel a videó [link] . Utómunka esetén sem használok semmi motion blur-t.
Az üzemidő teszt alapján kb 11 perccel jobb a DJI, szóval az sem tragikus, főleg hogy van 4aksim...Azon a két acepron már cserélve van a lencsevédő ? A gyári piros keretes.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Khaosz55 #5548 üzenetére
Lehet akkor azért nem láttam mert fejjel lefelé volt, na majd csekkolom
Szűrőt tettél már rá? Én vettem egy szettet, és amikor levettem a gyári lencsevédőt, reccsent egyet. Akkor engedett el a ragasztó, amivel oda volt ragasztva. Érdekes megoldás mindenesetre. Tudom, hogy a párásodásra figyelni kell, de azért hadd cseréljek már lencsevédőt, ha akarok. A szűrőket is csak így lehet feltenni.
Adok neki még esélyt, mert a felvételek minősége valóban jó. Még az FPV is elbírja, majd felviszem valamikor megint. Csak hát nehéz, és a drón akkuja jobban merül vele.
Ez most a flotta, ami saját használatban van:
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5547 üzenetére
Nekem nincs gondom azzal, hogy erősebben kell nyomi, hallok egy határozott kattanást és onnan tudom, hogy atomstabil. Én tengerparton használtam 32 fokban séta közben folyamatos felvételnél nem melegedett túl. Nekem polarizált oakley napszemcsim van, én látom vele a kijelzőt.
Mindegy is nekem bejön ez a kamera, az tény hogy nehezebb, és mellkaspánton lógatva használom, mert állítva egy bukkanónál nagyobbat bólint, fejjel lefelé nincs ez a para. -
veterán
válasz Khaosz55 #5546 üzenetére
A DJI-é könnyen felmegy, könnyen lejön. Az Instáé nehezebb, nyomni kell, hogy bepattanjon. Motoron nem fog túlmelegedni a kamera, nekem autóban csinálta szélvédőre rögzítve belülről, timewarp közben. Az Action 4 is dolgozott már itt sokat, soha nem melegedett túl, illetve nem kapcsolt le túlmelegedés miatt.
Ja, még egy: a kijelző. Polaroid napszemcsim van, az insta kijelzője tök sötét, a gopro és a dji látható. Szóval ezek apróságok, de bosszantó apróságok. Nem akarok minden felvétellel tökörészni, arra a világ minden ideje is kevés lenne, jó ha a kamerából alapban is jó felvétel jön ki.
Sokan szidják, én is, a goprot a nemtörődömségük miatt. Nem érdekli őket, hogy pl. Windowson nem lehet videót szerkeszteni már évek óta. Pedig ez alap dolog, főleg ha van a kamerában GPS is. Az instának se tartott volna semmiből egy rendes timewarp funkciót betenni, csak programozás kérdése.
-
Khaosz55
addikt
válasz SeniorTilla #5545 üzenetére
Instán eszer használtam time warpot, tényleg nem állítható viszont utólag a sebbeséget belövöm a davici-ben.
Nem értem mi a gond a mágneses rögzítéssel. Nekem nincs vele gondom bár a DJI megoldást nem próbáltam még. Túlmelegési gondom nem volt még.
Most voltam a Dolomitokba motorral frankó felvételektet csináltam. -
veterán
válasz Zsírkrétamen #5543 üzenetére
A DJI MiMo program a telefonodon kapásból megfényeli neked a D-Log fájlt, és kiexportálja 4k vagy FHD felbontásban. Elég gyorsan megvan, már oszthatod is meg
Más: van Insta360 Ace Pro kamerám, Action 4-em és Hero 11-em. Most voltunk Olaszországban a sípályán, gyönyörű, tele alpesi színekkel, réti virágokkal, stb.
Csalódtam az instában. Kicsi a látószög, ha nagyra állítod ronda a kép, mintha befőttesüvegből néznéd a világot. Az Action 4 és a Hero 11 sokkal jobb ezen a téren. Az Action 4 éjszakai videóban is kiváló.
Nem tudom mire ez a nagy hype az instának, illetve tudom, de nem a valóságot tükrözi. Nem az insta a legjobb akciókamera. Az Action 4 gyorsabb, megbízhatóbb, könnyebb, többet megy akkuról, és nem melegszik túl olyan hamar. A látószöge is nagyon megveri az instát. A mágneses rögzítése is sokkal jobban használható, mint az insta. Az insta lemásolta a dji megoldását és gagyira sikerült. Nehéz ki- be pattintani, közben mindig elállítod a rögzítés szögét, stb.
Az insta nem tud csak automata időzítésű timewarpot. Eszem megáll. Pont az a lényeg, hogy én döntsem el: 5X, 10X, 15X, stb gyorsításban akarom-e a felvételt. Gopronál, DJInál ez megvan, instánál nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Zsírkrétamen #5543 üzenetére
D-Log persze, hogy fakó, mivel azt színezni kell utólag.
-
senior tag
válasz vihartigris #5542 üzenetére
Követek egy külföldi motovloggert, aki így használja, aztán vettem már fel én is 1-2 motoros videót (kb 2 hete van meg a kamera) és tetszett amit láttam, szóval ezért Most csak bedobtam a nyerseket Vegas-ba, de amugy ismerkedem a Davinci-vel, ott szoktam állítgatni a szineken is.
-
vihartigris
őstag
válasz Zsírkrétamen #5541 üzenetére
Az Action 4-el miért D-Log-ban videóztál?
bármi reciproka a semmi
-
senior tag
Voltunk nyaralni Bulgáriába a napokban és vittem magammal az Action 4-et s az X4-et is.
Csináltam egy kis összehasonlító videót (nem készültem ilyennel, csak a nyersek válogatásánál eszembe jutott, hátha hasznos valakinek).
Az X4-en minden automatába ment, 8k 30fps-el, az Action 4-en pedig a D-Log M-en van a Color, illetve UltraWide és sima Rockstady 4k 60fps-el. Videóba csak összeraktam a snitteket nem csináltam most vele semmit.
Az X4 színei nekem nagyon tetszenek, bár kicsit túlszaturáltnak érzem őket. Van hozzá egy szelfibotom, ami tök jó (motorozásnál használom is), de valahogy nem éreztem magaménak azt a szituációt hogy egy másfél méteres bottal magam előtt sétálgassak az emberek között Szóval ilyen "túrista" üzemmódban még nem veszem hasznát. Egyébként tök jól kiszedi a kamera a botot minden esetben, kivéve, ha vizes lesz a kamera vagy a bot, mert akkor ilyenkor teljesen elhomályosítja az adott részt, ami meg inkább zavaró, mintha csak látszódna a bot. Ami még furcsa, hogy ugye jár hozzá standard lens cap, ami rajta is van mindig a kamerán, viszont a víz alatt ez a cap megtelik vízzel. Nem tudom hogy én nem csavartam rá eléggé (amit nem hiszek), vagy pedig az a rész ott nem zár rendesen, de elég zavaró volt mert a felvételek fele így kuka volt, nem akartam visszamenni a szállásra stb...meg látszik is, hogy a cap alatt be is párásodik. Mondjuk megnézhettem volna indulás előtt, hogy ezt le kell venni, illetve nem tudom, hogy a premium cap-el is ilyen-e.
Összeségében viszont az Action 4-el videóztam többet, sokkal gyorsabban indul el ez a kamera, ha valamit hirtelen kell felvenni, arra sokkal jobb volt. Mivel korábban csak GoPro-m volt, így ehhez sokkal több tartozékom is van, mint az X4-hez.
Az Action 4 felvételei rendesen fakónak tűnnek az X4 után, de ezen még lehet korrigálni, illetve motorozáshoz volt állítva, elfelejtettem auto-ra tenni
Ami viszont meglepett, hogy szerintem az Action 4 éjszaka (is) jobb felvételt csinál mint az Iphone-om, ezt nem gondoltam volna (az X4-et ki se vittem este, én azt látatlanba leírtam magamba). Ami külön király ez a mágneses rögzítés, jetsky-zés közben is fél kézzel le tudtam szedni a kamerát a pántról, ami elég hasznos.
Azért örülök, hogy mindkét kamerát vittem magammal, viszont az is kiderült számomra, hogy ha ilyen tengerpartos nyaralásra megyünk, akkor az X4 nyugodtan otthon maradhat. -
veterán
-
Csandi
őstag
válasz SeniorTilla #5537 üzenetére
True, az eszembe se jutott, egyből csak motoros/autós contentre gondoltam ahol rá van erősítve a gép hátuljára.
-
Khaosz55
addikt
-
veterán
-
Csandi
őstag
válasz Donki Hóte #5535 üzenetére
Kamera szoftvere AI segitsegevel eltunteti post-ban (de a bot árnyékát nem)
-
veterán
Ezek a láthatatlan szelfibotok hogyan működnek?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gixxergabi
senior tag
Megpróbálok egyben mindenre válaszolni.
Nem adtam rá csak élességet. Először Davinciben vágtam össze, aztán rájöttem hogy km/h csak ki kéne takarni, azt meg a premiere-ben tudom, így dupla tömörítés lett
Motionnal próbálkoztam, de a ruhámon nagyon elkezdett zizegni a minta, így hagytam az egészet, bár on-board részén maradhatott volna. Igen több nézetet szerettem volna csak az érdekesség miatt, de végül ebből a kettőből kellett gazdálkodni.
Sisak állon van, szivacstok, plusz egy kis anyag még a mikrofonoknál, és visszatettem a gyári plexit, mert a magasított pont oda dobja a szelet, és a turbolencia agyon vágja. Sokat próbálgattam több alkalmazást, külső és vezetékes mikrofonnal is, de borzasztó a minősége, és ha sok a decibel akkor meg lecsavarja a hangerőt, tudom ZOOM külső felvevő, de nem akarok ennyit költeni.
Helyszín stimmel, bár már a Galyatető elágazásnál vissza fordulunk. -
vihartigris
őstag
válasz vihartigris #5530 üzenetére
Közben figyelmesebben nézve a videót meglett, hogy a 24-es út Parádsasvár-Mátraháza közötti szakasza.
bármi reciproka a semmi
-
vihartigris
őstag
-
Khaosz55
addikt
válasz gixxergabi #5526 üzenetére
Ez frankó lett gratula! Ez most mellkaspánt vagy siskra rögzítés volt ? Nekem a plexi nyitóm pont elöl van így áll részhez nem tudom rögzíteni.
-
Tuninger
addikt
válasz gixxergabi #5526 üzenetére
Na, így kell ennek kinéznie. De adtál hozzá utólag kontrasztot nem?
Nekem a sisakon az állon lévő nézet tetszik a legjobban. Amikor téged mutat az csak rövid ideig érdekes. -
gixxergabi
senior tag
válasz Khaosz55 #5525 üzenetére
Kíváncsi leszek, én csak -0,5-re vettem eddig, úgy gondoltam -1 sok.
Építő kritikát elfogadok (100/800 - low - flat)
Sajnos idő szűkében inkább csak motoroztam, pedig több nézetet is ki akartam próbálni, vittem mellkaspántot, van rögzítés lengővillán, farokidomon, és egy tapadókorongos is oldalidomra...de elengedtem -
veterán
Vegyél egy maxot és próbáld ki. Ha jó áron veszed, nem lesz nehéz eladni később Bármikor el lehet adni ha jó áron hirdeted, és mehetsz a következőt tesztelni, próbálgatni
-
veterán
válasz SeniorTilla #5521 üzenetére
igen, azt tudom, hogy neked van, beszéltünk is
Nekem van egy samsung gear 360-am amit sikerült leejtenem, és a lencsét megkarcoltam. Ugyan cserélhető lenne, de nem találtam tartalék lencsét, ezért elkezdtem keresgélni alternatívát, és elsőnek a GoPro max jött szembe. Egyik kollégámnak van is, és kölcsön kaptam pár hétre tesztelni. Meg vagyok vele elégedve, láthatóan élesebb a képe mint a samsungnak, a szoftver is sokkal jobb mint a samunak. Aztán elkezdtem olvasgatni, és láttam, hogy alternatíva lehet az X3 illetve amire azt írták, hogy még akár jobb is lehet az az X4. És igazából nem tudom mi lenne a jó vétel.Zsírkrétamen: köszi, ezt sokat segített most
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nekem egy Hero 9-esem volt (azt akartam 12-re cserélni), így csak azzal tudom összehasonlítani. A 9-esnél mindenképp jobb. Alapvetően 360-as módban használom, így mindenképp több mindenre lehet felhasználni, de single lens módban is jobb, mint a 9-es volt. A 12-esnél azért nem jobb single lens módban (mondjuk ezért is vettem egy Action 4-et is).
Egyébként nézz összehasonlító videókat (én is megtettem), jóval jobb képe van mint a Max-nak, szebbek a szinei is, meg ugye nagyobb a felbontás. Szerintem a stabilizátora is jobb felvételek alapján (ami mondjuk motoron nekem fontos).
Nemtudom, én a Max-ot nagyon hamar kilőttem, egyrészt szerintem a tudásához képest drága is, meg a méretei sem tetszenek. A Max szerintem az X4-el nem is összehasonlítható, maximum az X3-al, mondjuk én akkor is az X3-at választanám. -
veterán
Van maxom, király kis kamera. X4-em még nincs de lesz.
Az X4 8k felbontást tud, a Max csak 5,1-et vagy ilyesmi.
A 360 fokos panorámafelvételeknél kell a nagy felbontás, mert itt dinamikusan zoomol és mozog a látószög, és emiatt hamar el tud tűnni a szép részletesség a képről. minél nagyobb a felbontás, annál szebb lesz a végső felvétel
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #5513 üzenetére
Kicsit off, de jobb az X4 mint a Gopro? Főleg ha max?
-
veterán
válasz SeniorTilla #5518 üzenetére
Nálam fordítva van, a miértjét értem (pl. horgászol, ahol órákig nem történik semmi, tehát azt az időt lehet törölni, aztán jön a kapás, tehát az utolsó 10 perc fevétele érdekes).
Én a hogyanját nem értem, 5 percre volt állítva ez a megtartási idő (az 5 percnél hoszabb felvételek eleje nincs is meg), de a felvételeket nem 5 perces szakaszokra bontotta, hanem 1 percesekre. Ezért nem kapcsoltam fejben össze először az 1 percre bontott felvételeket az 5 perces loop beállítással
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #5517 üzenetére
Az a lényege, hogy mindig annyi ideig megy a felvétel, amennyit beállítottál. A miértjét én sem nagyon értem, de biztos van olyan felhasználás, ahol jól jön...
-
veterán
User error volt
Be volt kapcsolva a loop felvétel (magyar használati utasítás szerint ciklikus felvétel).
Félreértettem a működését (illetve most sem értem), kikapcsoltam, így mostmár folyamatosan vesz fel 8-10 perceket is.
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #5515 üzenetére
Jaja, egy adatmentést mindenképp csinálj és utána formázható a kamerában is
-
senior tag
válasz SeniorTilla #5514 üzenetére
Hát igen, csak nem lesz nálam laptop vagy 2 napig
Akkor inkább formázom, biztos ami tuti. -
veterán
válasz Zsírkrétamen #5513 üzenetére
Próbáld ki először formázás nélkül, ha a kiabál a kamera hogy nem, jó valami, akkor utána is ráérsz leformázni
-
senior tag
Sziasztok!
Ma esélyesen megveszem az első Osmo kamerám, előtte csak GoPro-m volt, meg azóta van már egy X4-em.
Mennyire allergiás a kamera az sd kártyákra? Egyelőre ez az 1db 512-es kártyám van, de ezen vannak még GoPro-s videók, X4-esek, a DSLR-be is ezt használom, jelenleg van is rajta anyag meg ugye mindegyik gép odaszemetelte rá a saját dolgait.
Le kéne formáznom előtte a kártyát (meg mondjuk biztonsági másolatot készíteni), vagy ez sem allergiás ilyenekre?
Használ valaki Action 4-et Mic 2-vel bluetooth-on? -
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #5511 üzenetére
nekem épp tegnap reklamált Graz-ban az Osmo1-em, hogy "card write speed error".
Mondom, akkor leveszem fhd-re, ott kisebb a bitráta, ott is ezt dobta Mivel volt rajta más is, ma itthon megformáztam a kártyát, és a 4k-60 is vígan megy rá. Ki érti eztEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz Donki Hóte #5509 üzenetére
Az nem valami kártyahiba lesz? Lassú írási sebesség? Errort nem dob?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz Donki Hóte #5507 üzenetére
de lehet ilyet?
1 perc az nagyon rövid, miért nem megy el 4 gigáig?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
DJI Osmo Action4 kamera 1 perces (pontosabban néha 59, néha 64 másodperces ) részekre osztja fel a videókat.
Már állítgattam pár dolgot a Beállításokban, de nem jövök rá arra, hogy hogyan kell beállítani azt, hogy ne legyen részekre szabdalva a videó.
-
veterán
-
Dareiosss
senior tag
válasz Donki Hóte #5504 üzenetére
Na előkapartam, a régi honor 20 amat, azzal tudtam párosítani egy régebbi verzióval. Android 13 felett nem látta, mert régi volt az fw a kamon..
Bocs a sok offért, rendesen kiidegelt. Nem tervezem ennyi dőt szánni erre, lett volna ezer más dolgom ma. Röhej, hogy egy termékkel ennyit szívjon az ember.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest