Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az Action 6-on?
-
Czimby
addikt
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Nem MTB, benzinnel pöfögő bringa
Szóval nem ilyen izgi mint amit Dr V kolléga linkelt.
Viszont lehet, hogy a bibi az lesz amit nfsu17-ír, mert 144Hz a monitorom.
Megpróbálom majd más eszközön is megnézni ahol 50Hz a frissítés.
Egyébként amiket írtam, hogy miként van beállítva a kamera,
az alapján jónak kellene lennie nem?
(A sharpness nálam is -1)
Am memkari Sandisk extreme v30-as nálam is. -
Czimby
addikt
Urak az mitől lehet hogy a Action 4-el készült bringás videónak nincs sebességérzete,
sőt számomra darabos a mozgás Pc visszanézve.
4K, 16:9, 50fps, RS, Ultra Wide, WB és Exposure Auto-n. -
Czimby
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hallottam már olyanról aki azért adta el a Samu S23U-t mert a gyerekről amikor éppen csinált valamit és le kellett fényképezni az kb sose sikerült úgy hogy szép is legyen.
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Persze.
Saját tapasztalat, hogy az iPhone és a Honor Magic sorozat is jobb fotós képességekkel bír.
És általában a megbízható tesztek is ezt hozzák.
Ami durva, hogy a Google Pixel telók sok esetben gyengébb kamerás hardware-el is tudnak jó képeket, nem véletlenül szokták felhekkelni a szoftwareüket más márkákra.
ITT találhatsz elég jó teszteket ha nem hiszel Nekem, és össze is tudod hasonlítani a képességeket.
Nyilván ha jön valami szoftware frissítés ami rendbehoz egy esetlegesen rosszul működő kamera funkciót nem biztos, hogy újra fogják tesztelni, de volt már rá példa. -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ex S24 Ultra tulajként mondhatom, hogy nagyon sok telefon körbepisili már a Sasmungot.
Egész jó a samsung is, kültérben jó időben.
De ha már nappal épületen belül vagy csak simán gyengék a fényviszonyok,
nem hozza azt amit a konkurencia(iPhone, Pixel, Huawei/Honor).
Ha pedig videózásról van szó ez hatványozottan igaz. -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A Hero 13 135 pár helyen, de az is sokkal a határ fölött van, annyi pénzért(100k) OA4 a legjobb lehetőség vagy használt GoPro mint már írtam.
Nekem Hero 12 volt tavaj, idén OA4 lesz(már megvan), de ha bemegy az OA5 ára akkor váltok arra. Mert nekem fontos a sötét fényviszonyok közti performansz is. -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hááát tuninger jobban ért ehhez, de szerintem ezt a helyzetet nem sok kamera tudja jelenleg megoldani, főleg 100e Ft alatt.
Mikor egyszerre kell közel és távol és világos és sötét résznek is szépnek lennie.
Nekem anno küldött át egy motoros topicos fórumozó(vagy a nickye vagy az avatarja volt medve, maci) saját videót amin szlovéniában vagy ausztriában a hegyek között motorozik és gyönyörű volt. Osmo Action 4- el készült, de Ő már inkább a 360-as kameráját hazsnálta, a 360 miatt.
Youtube is sok esetben ront a videókon ha valaki amatőr és nem 4K-ban tölt fel. -
Czimby
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Pedig az Action 4 vagy a GoPro 11-12(kéztől) lesz a Te kamerád.
Szerintem és akad még itt pár emberke aki ezen a véleményen van a GoPro képe szebb ideális fényviszonyok között.
Viszont a DJI stabilabban működik, nincsenek lefagyások és hasonló anomáliák.
Valamint a DJI kevésbé hordósít nagy látószög esetén.
Ki lehet fogni mindkét kamerából pár hónapos még sok garis példányokat, a feltüntetett ár alatt. -
Czimby
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Semmit, nem lehet minden mindig mindennel kompatibilis.
Számítástechnikai oldalon vagyunk, találkozhattak már hasonlóval Pc-n is. Emlékszem 20-25eve sokkal nagyobb szívás volt egy Pct összerakni beállítani.Amúgy meg 1eves Samsung teló nem látja a vitarát(a kocsi látja a telót), a 6eves Xiaomi amire 4eve nem jött frissítés meg igen...
Majd megoldják a gyártók.
Vagy nem, mert már az újabb modellel foglalkoznak..
-
Czimby
addikt
Ti a meglevő felvételeket, hogyan szoktátok átkódolni?
Mivel egy 1.5órás film torrenten kb 15Gb, jó lenne ha a GoPro felvételeimet is szerényebb méretűre tudnám varázsolni.
A jelenlegi 5perc 5Gb helyett
-
Czimby
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nem cserélik ingyen a kamerát, ez egy nagy tévedés.
Haverom is bizonygatta, aztán amikor összetört kiderült, hogy fizetni kell, nem is keveset.
Hero 9 volt a törött, már kint volt a 10 is, és akkor kellett volna kb 60e Ft-ot fizetni.
(Kisbetűsben el lehet olvasni a részleteket) -
Czimby
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az kell, hogy legyen valami videó vagy az, hogy 5ev múlva élvezettel nézd vissza amit felvettél?
Én pl rohadtul bánom, hogy anno 7-8eve Sj4000-el kinlodtam és vettem fel a Hungaroringes napokat.
Most visszanézni nagyon nem olyan élmény mint amit haver vett fel goproval. -
Czimby
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
GoPro 10-től felfelé vagy DJI action 4
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Hmm érdekes...
Akkor a magas iso mellé gondolom emeli a záridőt is, hogy ne legyen túlexponált a kép.
Akkor utómunkával akár az OA4-ből is ki lehetne hozni hasonló képet, magas ISO és Davinciben utológas zajszűréssel pl.
Bár nagyon foglalkoztat a csere gondolta, itt van az OA4 Adventure,
2 hetes és gyakorlatilag új állapotú, nagyrészt bontatlan még.
Szerintem elég jó áron el lehetne adni.
És a DJI most 2db akkut ad az OA5 Pro mellé ha tőlük rendeled, ami nekem elég is lenne bőven, az Én felhasználási szokásaim 1 akkut épen le szoktak meríteni.
Kérdés megérné-e azt a 30-40e Ft-ot a váltás, mert jó fényviszonyok közt kb egyforma(bár gondolom FW frissítésekkel javul majd az OA5) és sötétben látni jelenleg a difit, igaz nekem pont ez lenne fontos. -
Czimby
addikt
Az ugye egyértelmű, hogy az OA5 Pro magasabb ISO-t tud mint a 4,
de arról van bárkinek info vagy tapasztalat, hogy azonos ISO érték mellett kevésbé zajos az OA5 mint elődje, vagy ugyanaz? -
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
És ha a sutter a 180-as szabály szerint 30fps mellett legyen 1/60, Te írtad mehet a /100-is. A 120 nem lenne jobb? Az a többszöröse a 30-nak? (Persze csak ha nem túl sötét vele a kép)
Mekkora látószöggel videozzak majd, hogy ha a gyroflow-ban szeretnék stabilizálni majd?
-
Czimby
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi, probalkozok.
Sajnos sosem fogok csúcs időket menni mert nem vagyok egy zsoké alkat(2m/95Kg) de jó móka így is.
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Ebben a videóban is látni(kicsit korábban), hogy amíg nincs bekapcsolva a supernight, addig ordenáré mód zajos, gondolom a durván magas ISO miatt.
Cserébe tényleg többet lát.
Itt egy saját OA4 videó out of the box 4k 60fps minden auto-n.
Ettől szeretnék valami jobbat összehozni.
Az sem gond ha utómunkával kell.
Legközelebb megpróbálom.
4K 30fps
rocksteady
d-log
1/60
ISO 1600
-2/-1
És ha túl sötét lenne majd davinciben kicsit világosítok rajta
Elvileg a 30fps-miatt is kicsit több fény jut a szenzorba. -
Czimby
addikt
Végre egy videó ahol nem csak sétafikálnak vele
Super night mode-ban egész jó a végeredmény.
SeniorTilla, majd ha esetleg lesz időd összehasonlítani őket arra kérnélek, hogy csinálj egy olyat is ahol egyforma ISO-t engedsz meg nekik, illetve ahol mindkettő mehet maximumig. -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Számít az a kis különbség?
Mondjuk 20%, így jobban belegondolva.
Lehet elég a boldogsághoz. -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ha megtennéd azt megköszönném.
Illetve aki jobban képben van nálam az segíthetne kicsit, hogy milyen beállításokkal érdemes videózni gyeneg fényviszonyok közt.
YT-n amit találtam:
24-25FPS
1/50
D-LOG
Csak így eléggé akadozós a mozgás gyors jeleneteknél.
Viszont ha felmegyek 50FPS-re, hogy folytonosabb legyen, akkor meg a 180fokos szabály miatti 1/100-al már nem lesz elég világos a kép. Ha pedig elengedem magasabbra az ISO-t akkor jön a hangyák háborúja, zajosodás.
A D-LOG + utómunka mindenképp megéri az látszik egyből, meg mivel úgyis vágni kell a videót az az egy mozdulat már nem oszt-szoroz. -
Czimby
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem akarok a zsebedben turkálni, de akinek ilyen pc-re telik mint az aláírásodban, tegye hozzá azt a pénzt és vegye meg az Osmo Action 4-et, most rohadt jó áron van 100e alatt.
Ég és föld a felsorolt kamerákhoz képest.
Elterjedt, támogatott, tonna számra vannak kiegészítők hozzá.
Én már bánom, hogy anno nem vettem GoPro-t és hulladék Yi meg SJcam-el vettem fel a hungaroringes pályanapokat, mai szemmel már nagyon nem elfogadható az a minőség, ami akkor még elment mert olcsó volt... -
Czimby
addikt
Akinek van/volt OA4 és 5Pro is a tulajdonában, kezében valamint nem csak sétálgatásra használta, hanem arra amire való egy akciókamera, mennyivel jobb az 5Pro low lightban?
Yt- videókban mindenhol csak sétálgatnak és nyomják a rizsát.
Beltéri gokart, erdőben motorozás, éjszakai autózás stb lenne használva ahol számít a low light.
Nem estem hanyatt az OA4-től a Hero 12 után, láthatóan jobb, de csak hangyányit.
Valamint ha az 5pro csak annyival jobb, hogy fentebb tudja tolni az ISO-t, és ezzel jobban bezajosodik akkor nem igazán vagyok előrébb, inkább utómunkával megcsinálom ezt davinciben. A szenzor méret ugyanaz, de állítólag az5Pro már egy generációval frissebb, valóban? -
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Igen a 12 tényleg nem volt nagy eresztés főleg 11 után
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
A 12-elkelt már elég jó áron.
(Igaz volt is mellé sok extra és szószerint karcmentes állapotban volt)
Ha most veszek akkor azt már nem akarom lecserélni pár évig, szóval hoszabb távra kellene.
Igazából az érdekelne, hogy szerintetek a képminőség különbség a 4 és 5 között megéri-e az árbéli különbséget.
Valamint, hogy DJI-ék mennyire szoktak gyakran updatelni Fw-t, mert ez a normál képmód a kikapcsolhatatlan HDR-el nem az igazi szerintem, hátha kerül még be egy tényleg normál mód mellé a cambe. A bitrate updateről hallottam. -
Czimby
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
GP12 volt, csak beltérben nagyon nem volt az igazi.(Gokart)
A memória tényleg nem izgat, de akkuból biztosan vennék még egyet, így már csak 45e a difi a két kamera közt ami még mindíg nem kevés.
Belefutottam pár tesztbe ahol eléggé közeli eredményt produkál a két kamera, és elgondolkodtam megéri-e a drágább.
Anno vergődtem a 4 és GP12-közt, és végül azért lett a 12 mert volt már akkum és pár kiegészítőm, mivel előtte 11 volt amit haverom vett át mert SOS kellett neki.
Pedig akkoriban is néztem, hogy gyenge fényviszonyok közt a Gopro elvérzik. -
Czimby
addikt
Szerintetek most, hogy pár helyen elég jó akciót kapott az Action 4.(110e Ft)
Megéri az Action 5 pro a +57e Ft-ot?
PL számomra a beépített memória nem fontos, úgyis min 128+-os kártyát raknék bele.
A nagyobb akku és üzemidő jól jönne, meg kicsit tényleg jobb a low light, de nem vagyok benne biztos, hogy annyival jobb lenne a kamera mint amekkora az árbeli difi. -
-
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Valamit elszúrtam mert a video az éjszaka az alagútban effekt.
A neoncsöveken kívül semmi sem látszik.
Szerencsére észrevettem, és a következő menetet "gyári" beállítással vettem fel, az egész tűrhető a körülményekhez képest, DaVinciben kicsit feljebb toltam az árnyékokat így nem annyira sötét a kép.
De, hogy miért lett annyira sötét, pedig a lentebb linkelt beállítások és amit még kiegészítésként javasoltál. -
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Köszi ez tök hasznos!
Akkor fel is rakom a LAB-s ot és beállítom így.
Én is szeretnék segíteni kicsit.
Gokartban nem szabadad bedőlni a kanyarban!
Vagy ülj egyenesen vagy kifdelé dőlj!!!
A súlynak a kűlső kerékre kell esni, hogy ott legyen nagy tapadás, az a jó ha a belső oldal felemelkedik.
Ugye nincs difi , merevhidas a hajtás, így a kétk erék eggyüt forog ami kanyarban nem túl jó, mert valamelyik el fog pörögni, (na az a belső legyen,) mert különben farolsz/driftelsz és lassú leszel. -
Czimby
addikt
Szeretnék gokartozni menni a G1 asia-ba.
Mélygarázs, csak neonfény.
Milyen beállításokat javasoltok? Hero12 -
Czimby
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Pl Én észre se veszem ha állon van a kamera.
-
Czimby
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ez az Ex kamerám(H11) az Ex alu cageben, haverom vette át. Hard Enduro bevetésen.
A kamera a sisak siltre van rakva és lefelé lóg, olyan a sisak, hogy állra nem lehet felfogatni sehogy se kb. -
Czimby
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Sisakra rakd sokkal jobb lesz visszanézni, POV feeling, mellaksra rakva nem olyan + eséskor fájhat a dolog.
Ne vizhatlan tokot rakj rá hanem alu cage-et vagy eesteleg műanyag cage-et.
Nekem Telesin alu volt, nehéz de atom.
Vízhatlan tokban túl tud melegedni. -
Czimby
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kivették a GPS-t hogy üzemidő nyerjenek vele, és így kevésbé melegszik is. Mert sokan nem tudták, ha nem kell ki lehet kapcsolni...
A HDR jól jön ha pl erdőben mész ahol a fák közé besüt a nap, és emiatt nagyon sötét/világos lesz egyszerre a kép.
Szerintem nem éri meg a +150-et a 12, de 50-et gondolkodás nélkül. És a 2 slotos töltö + akku sem filléres dolog.
Egy egyben már elgondolkodtató. -
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Itt a videóban a rollerek alatt az aszfalt részletei akkor a zajszűrés áldozatául estek, úgy sejtem.
Várhatóan jön majd az OA4-be is a HDR ha már a 3-ban benne volt, legalábbis gondolom.
A GoPro HDR-je elég pofás itt. -
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Megerhetnelek egy dologra?
A két kamerát egymás fölé rakva, wide latószögben, stabilizátort bekapcsolva, megnézed melyiknek nagyobb a latoszöge?Ugye DJI alapból nagyobb, de ha már be van kapcsolva a stabi állítólag a GoPro a nyerő, csak erre nem találtam egyértelmű összehasonlítást.
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
OA4-ben sincs GPS külön megveszed a távirányítót 30-ert abba van.
-
Czimby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Miután 2 napot tölöttem el OA4 vs Hero12 infók videók stb.
OA4 a hétköznapi felhasználóknak jobb, felhasználói élmény jobb, a kezelhetősége, a mount-ja, 2 érintő kijelző stb. Nagyobb üzemidő, kevésbé hajlamos túlmelegedni, sokkal gyorsabban tölti az akkut mint a gopro.
Jó fényviszonyok közt kicsit gyengébb a képe mint a 12-nek, és a stablizátor is gyengébb, a kisebb felbontás miatt kevesebbet croppol a szélekből, könyebben bemozdul.
Valamint amit egyik videós sem emleget de ha jó a szemed látható, hogy sok esetben kevesebb a részlet a képén, az aszfalt texturája összemosódik, házfalakon a minta, vagy terepen a poros úton nem látszanak a kavicsok és hasonlók.
Cserébe viszont linearban nagyobb a látószöge(wide-ban stabival már fej-fej mellett vannak), és low light-ban tényleg jóval jobb a képe. Plusz kevésbé hordósít.
Hero 12
Ugye a hoszabb üzemidő nem az akkuidő mint reklámozták, hanem a kisebb túlmelegedési hajlamból adódik. A fogyasztása is javult kb 10%-al tovább bírja mint a 11.
A BT füles csatalakozás jó ötlet, csak a hangminősége roszabb a beépített mikrofonétól, viszont a felvételre mindkét hangcsatorna rögzül! És lehet hangvezérelni a kamerát vele, ami nem rossz ha pl kocsin kivűlre van rakva.
A HDR tényleg működik de felezi az FPS-t.
Amit nem reklámoznak pedig kellene:
Most már felvétel közben is látod a mobil kijelzőén amit a kamera lát, nem csak addig amíg el nem indítod a felvételt.
Gopro-nak is van gyorsmenüje mint az OA4-nek, a két gomb egyszeri nyomásával jön elő.
Az istenített DJI mount-hoz hasonlót lehet venni 20 dollárért am iráadásul 5 féle rögíztést is tud! Ha valaki az miatt döntene a másik mellett.
Biztosan kihagytam pár dolgot, de hirtelemn ennyi.
Összegezve, a OA4 az átlag usernek jobb, a GoPro pedig azoknak akik a legjobb képmiőséget keresik és tényleg akciókamerának használják, ahol a stabi az egyik legfontosabb tényező.
Én berendeltem a 12-t, jó lenne ha kevésébé hordósítana, nekem ez a legnagyobb fájdalmam vele, de a 40e Ft-os árkülönbség sem smafu.
Ráadásul vin már itthon GoPro akku + töltő és pár kiegészítő ami igy használható vele. -
Czimby
addikt
válasz
olivera88
üzenetére
A Hero 12 képe mindíg világosabb mint az OA4-é.
A nagyaobb szenzor miatt szebbek a részletek az OA4-en.
Gyenge fényviszonyok közt jobb az OA4 kélpe, de van egy bökkenő, ha stabilizátort is hazsnál az ember a Gopro képe sokkal stabilabb alacsony fényviszonyok közt.
Ez egy jobb review, szerintem ezt nézd meg. -
Czimby
addikt
Itt meg hogy GP2 és szenzor méret
-
Czimby
addikt
Itten van
-
Czimby
addikt
Nos akkor a hero 12 maradt ugyanugy GP2 processzoros, csak csináltak rá valami hűtést vagy mi? Így aztán tényleg egy újra kiadott 11. A 10-11 közt azért nagyobb különbség volt.
Mert az üzemidő nem az akku miatt lett dupla, hanem mert nem melegszik túl
Ahogy nézem a képérzékelő mérete sem változott. -
Czimby
addikt
Hoheim isteady 4 tulaj van itt?
Vettem egyet, de amikor vízszintesen mozgatom, megmutatni a tájat pl. Akkor amikor elkezdem a mozgást kb 3-5fokot fordul és utána igy is marad, valamint néha a mozgás közben is úgymond legyez egy kicsit ami a videón akadozasnak majd hirtelen ugrásnak tűnik. A kezem mozgása egyenletes tempóban történik.
Próbáltam kalibralni de nem segített.
Másnak csinál ilyet? Ez ennyit tud vagy az enyém hibás?
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Telesin, Ulanzi, Puluz kiegészítő cuccokkal mik a tapasztalatok?
Alu cage, vízálló tok, stb érdekelne. -
Czimby
addikt
Gimbal motor hang ényleg behallatszódik a videóba?
iSteady Pro 4 véleménynél olvastam ilyet. -
-
Czimby
addikt
Még egy kérdés lenne, amikor nyaraláson séta közben használná az ember és forgatná maga felé illetve szétnézni, gondolom ekkor gimbal kell?
Mert a szelfi bot végére fixen van szerelve és a szög nem passzolna.
Ha felém forgatva jó szögben állna, amikor megfordítom a földet nézné...
Szóval gimbalból mi az ajánlott? -
Czimby
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Motor és gokart versenyeken hazsnálnám, 4K 60FPS és 15-20 perc hosszan.
A léghűtés az tuti meglenne :-D
Nyaraláson is jó lenne poersze, de ott elég a 4K 24-30FPS azt meg nem terheli annyira és ott amugy is inkább a rövidebb felvételek lennének jellemzőbbek úgy érzem.
Az utólagos korrigálás alatt ezt érted?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- BestBuy ruhás topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest