- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok!
Valaki otthon van a Gopro oldalon lévő dolgokban?
Vártam az előfizetésem megújítását, hogy végre megvehessem az új 12-esem (ezért el is adtam a 9-esem).
Ha nem vagyok belépve, akkor 350 juró most a kamera, meg egy év ingyen előfizu.
Eddig, ha be voltam lépve, ugyan úgy 350 juró volt, csak akkor nem kaptam hozzá semmit.
Na most, hogy meglett a megújítás, rohadtul ugyan annyiba kerül, csak mostmár előfizetői bónuszként írja, nem promókódként.Szóval, ha a gopro oldalán van egy akció, akkor a plusz akciót a kamera teljes árából vonja le?
Konkrétan, így hogy kivártam az egy évet, még szarabb ajánlatot kapok, mintha egy új ember lennék?
Ha ez viszont tényleg így van, akkor rohadtul lemondom az előfizetést, most vonták le, hátha vissza lehet csinálni....és az biztos, hogy soha többet nem veszek GoPro-t -
senior tag
válasz SeniorTilla #5419 üzenetére
Az lesz, amúgy is egy X4-et akartam venni, de a 12-es mellé, hát így inkább helyette lesz.
Egyébként a 9-el sem volt bajom, csak azért akartam leváltani, mert az hittem, árában tudom cserélni egy újabbra, de mivel nem, így el is felejtem őket.
Már csak a pénzt kéne visszaszerezni, de ugye az sem egyszerű, 4 órája várok egy élő operátorra. -
senior tag
Sziasztok!
Ma esélyesen megveszem az első Osmo kamerám, előtte csak GoPro-m volt, meg azóta van már egy X4-em.
Mennyire allergiás a kamera az sd kártyákra? Egyelőre ez az 1db 512-es kártyám van, de ezen vannak még GoPro-s videók, X4-esek, a DSLR-be is ezt használom, jelenleg van is rajta anyag meg ugye mindegyik gép odaszemetelte rá a saját dolgait.
Le kéne formáznom előtte a kártyát (meg mondjuk biztonsági másolatot készíteni), vagy ez sem allergiás ilyenekre?
Használ valaki Action 4-et Mic 2-vel bluetooth-on? -
senior tag
válasz SeniorTilla #5514 üzenetére
Hát igen, csak nem lesz nálam laptop vagy 2 napig
Akkor inkább formázom, biztos ami tuti. -
senior tag
Nekem egy Hero 9-esem volt (azt akartam 12-re cserélni), így csak azzal tudom összehasonlítani. A 9-esnél mindenképp jobb. Alapvetően 360-as módban használom, így mindenképp több mindenre lehet felhasználni, de single lens módban is jobb, mint a 9-es volt. A 12-esnél azért nem jobb single lens módban (mondjuk ezért is vettem egy Action 4-et is).
Egyébként nézz összehasonlító videókat (én is megtettem), jóval jobb képe van mint a Max-nak, szebbek a szinei is, meg ugye nagyobb a felbontás. Szerintem a stabilizátora is jobb felvételek alapján (ami mondjuk motoron nekem fontos).
Nemtudom, én a Max-ot nagyon hamar kilőttem, egyrészt szerintem a tudásához képest drága is, meg a méretei sem tetszenek. A Max szerintem az X4-el nem is összehasonlítható, maximum az X3-al, mondjuk én akkor is az X3-at választanám. -
senior tag
Voltunk nyaralni Bulgáriába a napokban és vittem magammal az Action 4-et s az X4-et is.
Csináltam egy kis összehasonlító videót (nem készültem ilyennel, csak a nyersek válogatásánál eszembe jutott, hátha hasznos valakinek).
Az X4-en minden automatába ment, 8k 30fps-el, az Action 4-en pedig a D-Log M-en van a Color, illetve UltraWide és sima Rockstady 4k 60fps-el. Videóba csak összeraktam a snitteket nem csináltam most vele semmit.
Az X4 színei nekem nagyon tetszenek, bár kicsit túlszaturáltnak érzem őket. Van hozzá egy szelfibotom, ami tök jó (motorozásnál használom is), de valahogy nem éreztem magaménak azt a szituációt hogy egy másfél méteres bottal magam előtt sétálgassak az emberek között Szóval ilyen "túrista" üzemmódban még nem veszem hasznát. Egyébként tök jól kiszedi a kamera a botot minden esetben, kivéve, ha vizes lesz a kamera vagy a bot, mert akkor ilyenkor teljesen elhomályosítja az adott részt, ami meg inkább zavaró, mintha csak látszódna a bot. Ami még furcsa, hogy ugye jár hozzá standard lens cap, ami rajta is van mindig a kamerán, viszont a víz alatt ez a cap megtelik vízzel. Nem tudom hogy én nem csavartam rá eléggé (amit nem hiszek), vagy pedig az a rész ott nem zár rendesen, de elég zavaró volt mert a felvételek fele így kuka volt, nem akartam visszamenni a szállásra stb...meg látszik is, hogy a cap alatt be is párásodik. Mondjuk megnézhettem volna indulás előtt, hogy ezt le kell venni, illetve nem tudom, hogy a premium cap-el is ilyen-e.
Összeségében viszont az Action 4-el videóztam többet, sokkal gyorsabban indul el ez a kamera, ha valamit hirtelen kell felvenni, arra sokkal jobb volt. Mivel korábban csak GoPro-m volt, így ehhez sokkal több tartozékom is van, mint az X4-hez.
Az Action 4 felvételei rendesen fakónak tűnnek az X4 után, de ezen még lehet korrigálni, illetve motorozáshoz volt állítva, elfelejtettem auto-ra tenni
Ami viszont meglepett, hogy szerintem az Action 4 éjszaka (is) jobb felvételt csinál mint az Iphone-om, ezt nem gondoltam volna (az X4-et ki se vittem este, én azt látatlanba leírtam magamba). Ami külön király ez a mágneses rögzítés, jetsky-zés közben is fél kézzel le tudtam szedni a kamerát a pántról, ami elég hasznos.
Azért örülök, hogy mindkét kamerát vittem magammal, viszont az is kiderült számomra, hogy ha ilyen tengerpartos nyaralásra megyünk, akkor az X4 nyugodtan otthon maradhat. -
senior tag
válasz vihartigris #5542 üzenetére
Követek egy külföldi motovloggert, aki így használja, aztán vettem már fel én is 1-2 motoros videót (kb 2 hete van meg a kamera) és tetszett amit láttam, szóval ezért Most csak bedobtam a nyerseket Vegas-ba, de amugy ismerkedem a Davinci-vel, ott szoktam állítgatni a szineken is.
-
senior tag
válasz gixxergabi #5551 üzenetére
Nekem a 9-esen volt egy 16-os ND, de én nem a motion blur miatt tettem fel. Egyébként a széleket így is elmosta, de nem volt meg az a száguldozás érzés, szimplán csak olyan lett tőle a kép, mintha életlen lenne a széle, szét lenne esve. Mondjuk ez engem nem zavart (mert a yt feltöltésnél úgy is rengeteget ront a minőségen), de legalább nappal szembe nem égett ki a kép. Nagyobbat nem raktam rá, mert azt már túl sötétnek ítéltem.
Amúgy, nem tudom a 8-as pontosan milyen kialakítású, de én az 5-ösre (2018 igazából) simán rá tudtam húzni a 9-esét (ez ugye olyan amit a lencse elé raksz fel), ugyan látszott hogy nem rávaló (pl a szélén elállt), de a kamerába ez nem látszódott. -
senior tag
-
senior tag
válasz Madn!ght #5611 üzenetére
Vigyázz vele, én ezzel megszívtam. Akkor kapsz kedvezményt, ha egybe függő egy éved van, vagyis most van aktív előfizud és tavaly is volt.
Nekem volt előfizum 2021-be egy év, majd 2023-ba fizettem elő ujból, és meg kellett várnom a 2024-et a kedvezményhez és a teljes 2024-es évet is ki kell fizetni.
Pulsar: Nekem most 256-os Sandisk Extreme Pro van benne, 5 óra felvételt ír, viszont egy akksit 2 és fél óra volt csutkára meriteni 8k/30fps-el.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Madn!ght #5614 üzenetére
Igen, én is ezzel szívtam meg, sőt, én aztán előfizettem, de nem kaptam normális kedvezményt (annyi volt így 1 év után, mint egy vadi új embernek), ezért visszamondtam az előfizut még aznap, de a pénzt azóta se kaptam vissza, hiába beszéltem a supporttal
SeniorTilla: Igen, 360-ba 8k-30-ba vesz.
Pulsar: Hasznos a pótakksi, adnak hozzá kis hordozó dobozt is. Én kaptam hozzá egy akksi dokkolót is, az 3 akksit tud egyszerre tölteni.
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.