- RAM topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Amazon Kindle
- Amazon Fire TV stick/box
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-Maci-
addikt
Vajon egy Insta 360 ebben a kategóriában milyen lehet?
[link] -
Gyöször
senior tag
-
Csandi
őstag
válasz
SeniorTilla #6593 üzenetére
Meg szerintem nem akkora történet egy gép amin gond nélkül lehet nagy felbontású anyagokkal dolgozni. Egy közepes gamer pc, vagy egy újabb macbook bőven tudja.
Én is motorozok, akkor, hogy élek még? -
-Maci-
addikt
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
válasz
Fuvaros #6590 üzenetére
Samu S23 Ultra pár perc alatt renderel egy 4k vagy 5,3k-s 5 perc körüli anyagot. És jó lesz a végeredmény pl. TV-n visszanézve, youtube-ra meg főleg. Sokkal jobban szerettem én is PC-n vágni, de emiatt leszoktam róla (meg a teló ott van az ágyban elalvás előtt ,akkor van rá időm)
-
Igen szebb a gopro képe, ez nem vitás. Motorozni nem szoktam (ezért élek még
), de drónozásnál pl. a Hero 11 nekem bevált. 12-est nem próbáltam, nem érdekelt mert nincs benne GPS. A 13-as a héten jön meg, majd összehasonlítom őket. Nagy truváj nem lesz sztem a 11 és 13 között...
Ja, Action 5. Semmire nem megyek a GPS-es távirányítóval a drónon ugye... köszi DJI!
-
Fuvaros
senior tag
alapvetően ha realista lennék, egy nagy felbontású videoval elég sokat el tud játszani egy vágóprogram, és a lementett anyag is nagy méretű. A 2704x1520 felbontás 50fps-el a hevc kodeket használva (pl KDenlive progi) gyorsan megbírkózik a vágott anyaggal. Mit kezdek egy 4k vagy 5.3k anyaggal? szarrá kínozom magam szerintem...mostanában kisérletezgetek vele és rájövök, hogy kell egy optimális felbontás, amit bír a gép még. Motorozás közben min 50 fps kell. ehhez meg jó a gopro10. Ha eladom 100ért a gopro10et és veszek 155ért Djiosmo5prot jutok előre? nem tudom lenne-e értelme
-
-Maci-
addikt
válasz
SeniorTilla #6579 üzenetére
Köszönöm szépen!
Közben találtam motoros vloggereket. Senki sem ajánlja a Goprot. Igyekeznek megszabadulni tőle.
Szóval ezek szerint még mindig olyan f*s, mint amire emlékeztem.
Szóval ez eldőlt. Köszönöm szépen az infokat. -
válasz
Tuninger #6582 üzenetére
Igen, az elmélettel én is tisztában vagyok, tudom, hogy mik a különbségek a két kodek tömörítési módszerei között -- a gyakorlat viszont gyakran hajlamos mást hozni. Feltételezésem szerint rossz paraméterezés miatt.
Engem is meglepett, de végig csináltam egy-egy felvételsort (FHD-4K, 30-60 fps, három minőség) a két kodekkel gyakorlatilag azonos, dinamikus képtartalommal, és a 12-12 azonos hosszúságú felvétel hibahatáron belül egyforma méretű lett, és a 4K-s 65"-os tévén vakteszten senki sem tudta megkülönböztetni a párba állított felvételeket. (Olyan barátok sem, akik tudták, hogy pontosan mit kell figyelniük -- pl. blokkosodás)
MaCS
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #6583 üzenetére
Úgy tudom a streaming alapvetően VP8/VP9/AV1 codecet használ. A Youtube biztosan. Ami egyébként a h264/h265/h266 párja, a nem licenses megoldások közül.
Minőségben egyébként azonos bitraten a következő a sorrend:
h264-VP8-h265-VP9-AV1-h266 -
válasz
Tuninger #6582 üzenetére
A HEVC-t nem arra találták ki, hogy nagyobb számolási teljesítmény mellett ugyan, de kisebb tárhelyre férjen ki egy fájl, ez csak járulékos előny.
A HEVC elsődleges hasznossága a stream videószolgáltatók működésében van, ugyanolyan adatátviteli sávszélesség mellett dupla felbontású filmeket tudnak sugározni. Ez hatalmas előny, ez nagyon sok pénzt ér, hiszen változatlan adatátviteli infrastruktúra mellett tudtak az FHD filmek helyett 4K felbontásban filmeket streamelni.
Valószínűleg az a piac annyira jól megy, hogy az amatőr kamerások kodek igényeit ingyen is kielégítik, ebből a szektorból valószínűleg amúgy se jött be egetverő összeg.
-
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70 #6580 üzenetére
Ha jól tudom 1080p esetén olyan 25%-al kisebb méretet tud a h265, 4K esetén viszont 50%-al, ha a körülmények azonosak. Már ha azonos minőség a cél
Az AV1 hasonló léptékben megy, 25% 4K esetén és 50% 8K esetén.
A VVC vagyis a h266 meg még az AV1-re tud elméletben 10%-ot ígérni, de arról nincs info milyen felbontásban.A gyakorlatban nem mindegy hogy CPU-ból van számolva, vagy hardveres gyorsítással, LOG vagy REC709 kép, 8bit vagy 10 bit.
Az a jó hogy ma már minden kezeli a h265-öt, és megfelelően beállítva egészen döbbenetesen kis fileméretnél is tud szuper képminőséget adni. Mármint utófeldolgozásról beszélünk, de persze az is csak jó ha a kamera ebbe rögzít -
válasz
Donki Hóte #6577 üzenetére
Nem ismerem a HEVC jogi hátterét, de könnyen lehet, hogy olyan volt a licencelése, hogy ingyenes programok ingyen használhatták. A fizetősek pedig a MicroSoft kivételével bevállalták a díjat. Az ingyenes lejátszók többsége ugyanis a kezdetektől magától értetődően tartalmazta a HEVC-et.
A méret egy másik kérdés. A H.265 ugyanis elvben azonos minőség mellett fele akkora fájlt eredményez, mint a H.264. Elvben. Gyakorlatban ugyanis egy csomó kamera pontosan azonos méretű fájlt generál azonos tartalomból a két kodekkel.
MaCS
-
Mindkettőhöz van távirányító. A Goprohoz tökéletesen jó a használt távok valamelyike, vagy a Telesin-nek a BT-s távja. Pénteken jött meg az aliról az enyém, az új fajta Telesin, színes kijelzővel. Látod rajta mi a helyzet. Van-e kapcsolat, exponált-e, stb. Még a beállításokat is lehet variálni.
Kamerában az Action 4/5 neked jobb lenne, mert akkuidőben sokkal jobbak, melegedésben is, és stabilabbak, gyorsabbak. Az Action 5-höz vettem GPS-es távirányítót, ez valami 30-40 ezer Ft. Itt is látod a kijelzőn a dolgokat.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Egyszer régen volt egy Gopro Hero6-om. Akkor az volt az új. Annyira nem jött be, mert nagyon lassú volt letölteni róla a videokat és volt egy olyan gond is, hogy használat közben x idő elteltéve megszakadt a kapcsolata a távirányítójával. Kattintgattam jó párat fölöslegesen, nem tudván, hogy nem is készül kép.
Most ismét gondolkozom egy kamerán. Motorozáshoz kellene sisak kamerának. Főleg fényképeznék vele. Csak hobbi/amatőr szinten, nem vagyok tartalom gyártó.
Nézegetem a Hero 13 black -et és azon morfondírozom, hogy valyon fent állhat e a fentebb említett 2 hiba? Főleg a távirányító kérdése.A másik, kamera amint néztem az a DJI Action X5 pro.
Erről még nem tudok semmit. Ehhez is van távirányító?A kettő közül melyik lehet ajánlottabb számomra? Esetleg más javaslat kb ebben az árkategóriában?
-
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Donki Hóte #6562 üzenetére
kmplayer új decemberi tartalmazza a hevc kodeket, (Win64bit) de a telepítési file hibás. A VLC tartalmazza a kodeket. 350 ft a MS kodeke windowsra. HEVC kodolás esetén kisebb helyet foglal a video szerkesztés után.
-
válasz
tibikrisz #6573 üzenetére
Merrefelé utazol majd?
Hotel wifik sebessége nagyon alacsony, különösen a feltöltés sebessége nagyon korlátozott
2024-ben voltunk Törökországban és Egyiptomban is nyaralni, a feltöltés egyik helyen sem haladta meg az 1-3 Mbps sebességet, pedig mindkét helyen 5 csillagos szállodában voltunk.
Szóval nem lehetetlen a hotel wifijén felszinkronizálni a felhőbe a felvételeket, de készülj rá, hogy egész éjszaka menni fog a feltöltés, hiszen minden perc felvétel 4K/60 fps módban kb. 400-500 MB helyet foglal el, vagyis minden óra felvétel ~25-30 GB.
Szerintem is jobban jársz, ha veszel egy 512 GB-os pendrive-ot, vagy egy még nagyobb külső SSD tárolót, amire egy tablet segítségével rá tudod másolni a kamera kártyájának a tartalmát.
(Nekem szerencsém van annyiban, hogy a mobilomban 1 TB háttértár van, oda intéztem a mentést
)
-
-
tibikrisz
friss újonc
válasz
SeniorTilla #6572 üzenetére
Lap-topot nem tervezek vinni, SD kártya pedig véges, 2,5 hét anyaga nem fog ráférni valószínűleg. Beüzemelésnél kérte az otthoni wi-fi kódot, azóta csak otthon tölti fel a videókat felhőbe. Hotel WiFi-k használata esetén szerinted ismét újra kell a kezdő beállításokat elvégezni?
-
-
tibikrisz
friss újonc
Most vásároltam GoPro 11 Hero Black kamerát prémium előfizetés el (korlátlan felhő feltöltés) . Külföldi nyaralás alatt hogyan fogom tudni feltölteni a felhőbe a videókat? . Működni fog a feltöltése a hotel Wi-Fi-n is? Mit kelle majd tennem ehhez? Elnézést, ha túl butának tűnök, de friss GoPro tulajdonos vagyok. Tudna valaki segíteni?
-
válasz
Donki Hóte #6568 üzenetére
Akkor nálam csoda történt. Nem fizettem, ezt telepítettem és nézegetem a videókat
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Donki Hóte #6568 üzenetére
bocsi, úgy rémlett, hogy az is le tudja játszani. Viszont a kmp sem telepíti a rendszerre a HEVC kodeket. Ha win médialejátszóban akarod megnézni, akarod lejátszani, arra nem jó.
-
válasz
bandigyerek #6564 üzenetére
VLC biztosan nem telepít HEVC kodeket, ha nincs fent letöltött HEVC kodek, akkor a VLC-vel megnyitva egy H.265 vidót, csak az első képkockát mutatja, csak a hang megy folyamatosan
-
válasz
SeniorTilla #6566 üzenetére
Nem a Microsoftnak fizetünk, hanem a HEVC kodek szabadalom tulajdonosainak
-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #6563 üzenetére
sztem az nem telepit rendszerszinten, csak le tudja játszani..
-
bandigyerek
senior tag
válasz
kmplayer, vlc
-
válasz
pl. MPC-HC
-
válasz
SeniorTilla #6561 üzenetére
Melyik ez a lejátszó, amelyik telepíti a HEVC kodeket?
-
Srácok, ezer éve van fent ingyenes videolejátszó a neten. Letöltöd, installálod és utána megy az összes többin is a codec. Nem ezen köszörülik a hekkerek a karmaikat.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte #6557 üzenetére
Mai infó: 350Ft a microsoft store ban a hevc codec .
Kérdés: ha oldalra mozgok az oa4 kamerával, pld kint természetben, akkor gépen visszanézve akadozik a kép. A rocksteadyt végignyomogattam off, rs rs+, hb módokban.
Gépben van erő, talán elég is ryzen7 5700G + rx6700xt. -
válasz
MaCS_70 #6556 üzenetére
Lehet, hogy már ingyenesen be van építve, de tavaly még liszenszdíjat kellett fizetni a HEVC kodek használatáért. A HEVC kodeket szabadalom védi (védte?), a szabadalom tulajdonosai (General Electric, Technicolor, Dolby, Philips, és Mitsubishi Electric), pedig elég nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek
-
válasz
Donki Hóte #6555 üzenetére
Ez szerintem régen volt. Egy időben nekem is rendszeresen felugrott ez a figyelmeztetés, aztán egy frissítés után egyszer csak eltűnt, és lejátszotta a HEVC 4K@60 videókat, amelyekbe az SMplayernek meg beletörik a bicskája.
MaCS
-
-
válasz
Donki Hóte #6539 üzenetére
+ Gyöször
Fogalmam sincs róla, a boldog ifjú és tapasztalatlan tulajdonos rendelte, aki nem tudta, hogy ilyen aknákra lehet lépni. A FedEx a szállító / vámügyintéző, és persze semmilyen segítséget nem nyújtanak. Az eladó bolttól kapott adatok külön viccesek voltak, mert "nulkeáris reaktoros és tartozékaik" termékcsoportra mutattak. (Érdekes kártyákat árulhatnak...)
Egyébként sajnos jártam már így én is. Volt, hogy egy ajándékot sosem kaptam meg, mert nem tudtam, hogy mi van benne. De a kedvencem az volt, amikor pár száz forintos műanyag csatokat sikerült úgy vámkezelniük, hogy egy hónap b@szakodás után valami 12e Ft lett a végösszeg.
MaCS
-
bandigyerek
senior tag
A. Ha nem gyenge gépeid vannak, akkor miért probléma egy 5k videó? Mi az a "nem gyenge" gépek?
B. Betöltöd a meglévő videószerkesztődbe és piszkálás nélkül egyből kiexportálod 4k (bár akkor ez sem megy szerkesztésre), 2,7k vagy FHD ban. Eltart egy darabig, de meglesz. Kitartás. -
Apixxx
friss újonc
válasz
SeniorTilla #6549 üzenetére
Kifejtenéd bővebben? Iphone 15-öm van és nem tudom rátölteni a kameráról. Sőt, semmire nem tudom letölteni, mert minden lefagy, pedig nem gyenge gépeim vannak. A szinkronizálás se működik a Quick-el, kizárólag a telefon képek vannak az albumban, a GoPro által készült képek, videók sehol nincsenek valamiért. Egyébként már eleve egy SD-kártyán van minden, de semmi nem kezeli.
Szóval gőzöm sincs, hogy mi a gond, de smmi nem működik, kb. 3 órája tökölök itt ezzel és nincs semmi eredménye. Egyébként az egyéb kamera képek, Iphone fotók le vannak mentve, ezekkel semmi gond. -
-
-
Apixxx
friss újonc
válasz
SeniorTilla #6545 üzenetére
Köszi Senior Tilla! Ehhez elő kell fizetnem prémiumra? Nem vészes, most 8000 Ft/év. De ezután telefonon intézem a konvertálást? Utána hova menti a 4k-s felvételeket. Az is ott lesz a felhőben? MacBook-ra hogy mentem ezután? Bocs, még csak most kezdtem a GoPro-val filmezni.
-
-
Apixxx
friss újonc
Sziasztok! Gopro 10 Black kamerámmal külföldön voltam és szuper felvételeket készítettem. Sajnos itthon derült ki, hogy Cinematic 5.3K SuperView beállítást használtam, valamikor átállítottam Ezzel csak az a gond, hogy a kamerán megnézve szuper, viszont a Windows-os Dell laptopom és a MacBook Pro gépem is meghal tőle, szakadozva játssza le, másolni, szerkeszteni nem tudom. Van valami utólagos lehetőség a minőség utólagos visszavételére? Bármilyen program, ötlet???
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6529 üzenetére
Azért veszel fel 5.3K-ban, hogy a lehető legjobb minőségű forrásod legyen amiből tudsz dolgozni.
Mint írtam, a gopro "csal" a különböző felbontásokban a kiolvasási módokkal, pláne az élesítéssel ha nem "low"on használod.Itt egy kép 400% nagyításban, hogy néz ki a képrészlet a különböző felbontásokban:
Szépen látszik hogy az 5.3K jelentősen részletgazdagabb mint a másik kettő, de a 1080p nem rosszabb annyival mint amennyit a negyed felbontás sugall a 4Khoz képest.
Nade mi is a valós részletmegtartása a gopronak? Hát nem 5.3K:
Itt fogtam az eredeti (jobb szélső példa) filet, és kiexportáltam 1080p-ben, 2.5Kban, 4Kban, majd a kiexportált fileokat beraktam egymás mellé és belenagyítottam.Szépen látszik hogy az 5.3K Wide-ban ISO100-on, kikapcsolt zajszűréssel használt gopro valós felbontása olyan 2.5K-ra tehető. Persze ettől még van értelme a magas felbontású szenzornak, mert a stabit, horizont lockot abból kivágva tud értékelhető maradni a képminőség.
-
-szabi-
addikt
válasz
Fuvaros #6533 üzenetére
Részemről egy pont a Shotcut-nak, korábban már említettem.
-
-
válasz
Fuvaros #6530 üzenetére
A DaVinci Resolve nagyon jó, és az ingyenes változata is bőven elég mindenre.
Érdemes viszont megnézni még a KDEnlive-ot is. Az általános vélekedés szerint a DaVincivel ők a nyerő páros, gyakorlatilag holtversenyben. A KDEnlive előnye viszont, (azon túl, hogy a teljes verziója is ingyenes), hogy van portable verziója, tehát macera nélkül kipróbálható.
MaCS
-
Csandi
őstag
válasz
Fuvaros #6529 üzenetére
Mindig jobb h nagyobba veszel fel mert több "anyagból" (pixelből) tudsz dolgozni. A file elkészítése pedig a te munkatempódtól a render ideje pedig a géped erejétől fog függeni, erre így nem tudunk válaszolni.
A közepes Thinkpad nem tudom milyen hardver jelent, és az Openshotvideoeditort sem ismerem, de feltételezem gyorsabban kéne működnie igen. Azt viszont hozzátenném, hogy a Thinkpadek azért nem épp erre a munkára vannak kitalálva, egy kifullozottban sem olyan hardver van ami kifejezetten erre a rendering folyamatra, illetve még előtte az anyagban real time görgetni (főleg nagy felbontáson) a legoptimálisabb.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Tuninger #6527 üzenetére
értem 5.3k ban veszek fel, de a vágóprogrammal ha pl a kimenet felbontása csak 2.5 (2.7)k lesz, akkor van értelme felvenni nagy felbontásban? ha meg 4k felbontás lesz a kimenet, nem tudom mennyi idő lesz egy 20 perces anyag elkészítése 40 képfile és 30 video megvágdosásával pl? ezt még nem kisérleteztem ki, mert az én vágóprogim látom nem is szereti igazás a 4k kimenet (h265) beállítást, irreálisan lelassul az egész. Jó lenne egy müködő struktúra végre vagy maradnom kell ez eddigi felbontásoknál
-
Csandi
őstag
válasz
Fuvaros #6526 üzenetére
Mindegyik normális vágóprogi legalább ugyanolyan bonyolult, de neked valszeg elég kb. 3 funkció belőle, klipek egymás után pakolása meg, hogy hogyan rendereld ki. Arra meg egyáltalán nem bonyolult, nézz meg róla egy darab youtube videót, hogy hogy kell használni ha magadtól nem megy, érdemes megtanulni.
-
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6526 üzenetére
Ha motorozol, vagyis van légmozgás, nem lesz probléma.
De hozzáteszem, nekem is addig nem volt bajom a GoProval amíg 2.7K 60ban használtam, amint feljebb váltasz előjön az üzemidő, a melegedés a stabilitás probléma.
5.3K 50 legyen az, ne 4K, sokkal szebb eredményt fog adni.
Persze itt már az a kérdés, hogy viszi a laptopod. -
Tuninger
addikt
válasz
Fuvaros #6524 üzenetére
Davinci Resolve
De ha 2.7K-ban lőttél akkor megvan miért ad jobb képet a DJI...
A Hero 10-nél a 1080p és a 2.7K egyforma részlettel rendelkezik. A 4K egy kicsit jobb, de a jelentős felbontás ugrás 5.3K-n van. Na nem azért mert a 15MP az 2x 8MP, hanem a GoPro össze vissza trükközik a szenzor kiolvasási módokkal... Ezért van pl hogy a 1080p 30fps borzalmas minőség, a 1080p 60 fps patika, az 5.3K és a 4K Superview és wide hasonló, de Linearban az 5.3K sokkal jobb...Szóval lehet elég csak feljebb raknod a kamerán a felbontást a szebb eredményhez...
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Tuninger #6523 üzenetére
nem kell szerintem.
Tudtok olyan vágóprogramot, amely hasonlóan müködik az Openshot Video Editorhoz, de gyorsabb és jó minőségű 4k 50fps (h265?) videot is készít? Vagy felejtős az egész, mert a Thinkpad úgysem bírja majd...Eddig 2.5k (2.7k)ban vágtam, a gép és progi jól bírta. -
Fuvaros
senior tag
válasz
Tuninger #6520 üzenetére
haha sokan panaszkodnak jaa de az enyém nem melegszik, stabil, bírja a motorozást is, tengervizet, nem állt le soha, megbízható. De azt vettem észre, hogy a túratárs DJI 4ese talán élesebb szebb videot csinál, gondoltam veszek egy osmo 5-t, kérdés kell-e nekem töltő és tartalék akku. jó lenne kipróbálni vagy kibérelni egy napra
-
-
Fuvaros
senior tag
használ valaki dji osmo action 5 pro kamerát? mennyivel jobb egy gopro10-nél?
-
válasz
SeniorTilla #6517 üzenetére
Na, ebben teljesen igazad van
Az elvesztegetett pénzét sokkal könnyebben visszaszerzi az ember, de az elvesztegetett idejét sosem kapja vissza
-
válasz
Donki Hóte #6516 üzenetére
Igen igazad van, én csak a bele fektetett energián csodálkozok. Az időd elmegy vele...
-
válasz
SeniorTilla #6514 üzenetére
Sajnos kénytelenek vagyunk
Pl. a tavalyi évhez képest a Foxpost 500 ft-al (40%-al) emelte a legalacsonyabb szállítási díjat. De ez csak egy példa, az élet a szegényeknek és a gazdagabbaknak is elképesztő mértékben drágul, az euró ezen a hétvégén elérte a 418 ft-os szintet, és ezt a későbbiekben még vissza fogjuk sírni
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla #6514 üzenetére
Egy személyes módot használj, mert én nem
-
Komolyan 100 forintokon agyaltok? Ne már...
-
válasz
Gyöször #6512 üzenetére
Sajna valóban 1700 Ft a magyar valóság (Fospost XS csomag csomagautomatából automatába), de nyilván inkább arra gondoltam, hogy Pesten egy buszjegy árából meg lehetne oldani a találkozót
Ha ez nem jön össze, akkor mindenki jobban jár egyéni rendeléssel, Kínából egy csomag sokkal olcsóbban jön Magyarországra, mint Magyarországon belül egyik városból a másikba
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte #6510 üzenetére
Mekkora flash lenne, hogyha ráböksz az 5ösre, megveszed nekem most 5re valami 500 Forintot ír. Aztán kimegy hozzád és 4dbot elpostázol, mittom én csomagban 2300/db áron vagy levélként mittomén mennyi.
Ilyeneken kár gondolkozni, hacsak nem a szomszéddal veszed.
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte #6510 üzenetére
Egyenlőre ráraktam a mijia lencsevédőjét.
-
válasz
-szabi- #6504 üzenetére
Egy lencsevédő 600-700 ft.
4 db meg egy ezres, vehetnénk többen egy csomagot.
-
-
Márton
nagyúr
Nem tudja esetleg vki OA5 és fov boost lens esetén a boost mode kikapcsolható, hogy teljes kör képet rögzítsen, amit az optika lát?
-
fbfro
csendes tag
Egy ilyen van a soroksári Media Marktban ha valakinek hiányzik még valami karácsonyra. 😀
-
Gyöször
senior tag
válasz
-szabi- #6504 üzenetére
Valami poluz vagy mit vettem, 2800 körül volt a szilikonos tok lencsevédővel. Kicsit cumi mert az usb fedőnek van kivágás, tölteni lehet, de az akksifedelet nem lehet kinyitni, ha rajta van, így se akksit se memkártyát nem tudok cserélni benne. Könnyű levenni róla, de azt nézegetem, ha kivágnám vajon lejönne-e a kameráról? Valószínűleg igen, mert nagy az ajtó, és fölfelé nyílik.
-
-szabi-
addikt
Hi
Előző kamerámhoz volt gumiszerű védőalkalmatosság.
OA4 ti kaptatók lencsevédőt?üdv
-
bandigyerek
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Formula-1
- RAM topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest