- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
Sziasztok! Van egy hero 5ösöm, szeretném eladni. Mi az az ár ami kérhető érte?
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
zgospel
őstag
válasz Tuninger #4088 üzenetére
Na ja de a kijelzőkre meg az ég világon semmi szükségem, kettőre meg pláne nem
Jó képminőség, jó üzemidő, illetve a már ma is elérhető stabilizáció nekem bőven elég. Ja meg a mikrofont ha kényelmesen lehetne csatlakoztatni az jó lenne, de jelenleg megoldom külső rögzítővel, csak macerás mindig külön indítani a kettőt aztán utólag összeszinkronizálni.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Tuninger
addikt
Marketing duma mindig gigászi ugrásokról beszél.
Szerintem mindkettő javul valamellyest, a 4:3 módok stabilizációja valószínűleg sokat javul az új szenzor képarány miatt, a sima klasszikus módok már nem nagyon tudnak hova fejlődni. Viszont az előbbi kell a jobb superview és a jó hiperview stabilizációhoz.Bár nagyobb lesz a szenzor nem várnék nagy ugrást kevés fényél.
A Hero 10nél ISO1600 teljesen jó volt 4K 30fps / 1080p 60 fpsnél, ami fejlődés mert az elődöknél ISO800 volt ez a határ. Ha most fellépne ISO3200-ig a használható tartomány az szuper lenne.szerk: kevés fénynél stabi: ugye az elektronikus stabi hatékonysága záridő függő. Vagyis ha tud javulni a zajszint és rövidebb zárat használ azonos fényviszonyok között, jobb lesz a stabi.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
válasz zgospel #4087 üzenetére
Akkor neked a DJI Osmo Action 3 kell, ami szintén holnap fog megjelenni.
Ott annyi a rumor hogy 4K 120 fps, lesz ott is ultranagylátó, kiemelkedő üzemidő télen nyáron, nagyobb kijelző, elöl hátul touchscreen. Illetve itt is bejön a horizont lock.
Illetve ahhoz nem kell speckó mikrofon adapter. -
zgospel
őstag
válasz Tuninger #4083 üzenetére
Gondolom egy szájbavágott külső mikrofont még mindig nem lehet egyszerűen csatlakoztatni?
De legalább fejlesztenének valami sajátot, hogy ne azt a bumszlinagy adaptert kelljen használni...A minire kíváncsi vagyok, mindig is felesleges volt az én felhasználásomhoz a kijelző. Ha ezen lehet költségben is és akkuidőben is spórolni, az jó lenne, a kompaktabb méret meg kifejezetten előnyös lenne nekem.
Mondom ezt úgy, hogy még mindig 5 Blackem van, és idén talán 2x használtamhttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Tuninger
addikt
Holnap két GoPro fog megjelenni a Hero 11 és a Hero 11 Mini.
A pletykák alapján a 11 mini egy az egyben azt tudja mint a Hero 10, csak kisebb méretben, kijelző nélkül.
A Hero 11-nél izgalmas leakek jöttek tegnap
A felbontások és a képkockák maradnak.Van viszont:
- nagyobb, 8x7 képarányú szenzor. Ez jelenthet jobb stabilizálást 4:3 módban, Max Lens modban 4K-t, teljes 360 fokos horizont lockot max lens mod nélkül
- hiperview, amit a Dji Action 2-nél már lehetett látni, torzításkorrigált extra nagy látószögű kép amihez eddig a Reelsteady kellett (vagy kis utómunka Davinci Resolveban)
- 10 bit-es codec! remélem kapunk mellé egy dual gain szenzorkiolvasást és GoPro Log-ot
- jobb üzemidő az enduro aksival - ezt kétféleképpen lehet olvasni: a. jobban bírja enduroval mint a Hero 10 / b. Enduro aksit kapsz hozzá ami jobban bírja mint a normál kék aksiAz árról nincs info, valószínűleg a tavalyi Hero 10 áron jön ami a mostani 400as euroval nem lesz olcsó.
Holnap minden kiderül.
Ugyanitt Hero 10 eladó.
-
twine
veterán
válasz szpeti40 #4079 üzenetére
"ha ki van húzva akkor a kamera súlya alatt összemegy lassan."
Na ezt ki fogom próbálni...
Én is "extra bundle pack"-ben vettem a 10black-et, és nyáron egészen sokat használtam a kis tripodot, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam.(Ezzel nem ellentmondva annak, hogy nálad pedig összemegy lassan ) de kíváncsivá tettél, mert az úgy nem túl jó, ha kirakom egy powerbankkal timelapse-ezni vagy ilyesmi, és lassan összecsúszikÉn pont azt mondtam a feleségemnek, hogy mennyire f@sza, mert nyaralás alatt én (és a fiam is ) elég sokat ugráltam vele (kihúzva) vízbe, néha 4-5m magasról, és mindig arra számítottam hogy eltörik mert olyan sz@r kis műanyag...És nem...állta a "szadizást" rendesen..semmi baja nem lett...
Egyszóval engem meglepett, mert azt gondoltam "egy nyaras" kiegészítő lesz, és végül nem...Szerk:
Ezt az egész írást azért kezeljük a helyén...azért ez még valóban az, ami...egy műanyag "sz@r"[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szpeti40 #4079 üzenetére
Repülés. Régóta csinálom, de most új típus kapcsán vagyok tanfolyam+vizsga dologban, és szeretném az első perctől rögzíteni jó minőségben, hanggal (ami a rádióforgalmazást jelenti kb, ezért kell a hangbemenet). Elsődleges szempont azért a tanulás (hibák visszanézése), másodlagos az emlékek archiválása.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tuninger #4077 üzenetére
Nem tudtam várni sajnos, jövő héten már nagyon kell a kamera (oktatáshoz). Az infláció, nyersanyaghiány meg egyebek miatt amúgy sincsenek illúzióim. No meg ha csak a kamera árát nézem, akkor mennyi lehetett? 110-120eFt környékére taksálom, és akkor nagyon levittem a pakkban levő kiegészítők árát (kb. itthoni használt szinten számoltam), amiket meg is vettem volna amúgy is (na jó, talán a tripodot nem).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Végül 450-et, ezek vannak benne:
HERO10 Black
Magnetic Swivel Clip
+1 akksi (nem enduro)
Shorty tripod
SanDisk Extreme® 32GB microSDHC
gyári hard case
1-Year GoPro SubscriptionVettem még mást is, de ezek 1db tételként ennyibe kerültek. Az éves cloud előfizut nem vonta le valamiért, pedig már az UPS-nél van a csomag. Ez külön szerepelt a számlán (49.99 EUR-os áron, de e nélkül nem lehet a bundlet megvenni). Gondolom azt később terhelik, hogy ne vesszen el a postázási idő.
Ez alapján egyébként ha valaki nagyon paraszt akar lenni, akkor egyszerűen tiltja a kifizetést az adott kártyáról, és akkor 400 EUR csak a fenti csomag. De nem akarok tippeket adni, nekem jó ez így, ebben az előfizetésben van a kérdés nélküli csere lehetősége is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tuninger #4072 üzenetére
Köszi, ez tök jó, mert akkor nem fog érinteni szerencsére, rádióforgalmazást akarok csak rögzíteni, annál mindegy a minőség, viszont vezetékes input kell hozzá, ezért nem jó a külső mikrofon.
Meg is rendeltem közben az eu-s hivatalos store-ból mindent, de teljesen érthetetlen számomra az árazás. H10-et + accessories bundle + 1 év cloud 500 EUR akcióban. Betettem a kosárba, már csak 450 lett. Feljött egy ablak a checkout előtt, hogy adjam meg az e-mail címem, és kapok még 10%-ot. Megadtam, jött egy kupon, beírtam checkoutnál, majd a végösszeg +200 EUR-al növekedett Remélem a kamera jobban fog működni mint a webshop.
Ez a 450-es akciós bundle ár viszont verhetetlen most náluk...
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
Hero 6 és utána a ProTune beállítások alatt be tudod kapcsolni a raw audio recordingot ami egy külön wav fileba menti mindenféle feldolgozás nélkül a 3 mikrofon jelét 3 hangsávon. Vagy ha miki van rádugva akkor annak a jelét két hangsávon.
alapból a gopro auto gainnel megy, EQ-t használ, limitert, kompresszál. Ezt mind kikapcsolja raw audio esetén a külső fileban. -
Tuninger
addikt
Hero 7 / 9/ 10-zel használom a mikrofon adaptert évek óta, sokféle mikrofonnal. Teljesen jó, megbízható cucc. Hangcsúszást elő lehet idézni úgy, hogy elindítod a gopro felvételt és utána dugod be az adaptert, majd a mikit.
ha össze van szerelve és úgy indítod a felvételt, akár quick capture-rel (egy gombos bekapcsol és egyből indul a recording) akkor hibátlan
a raw audio viszont valoban picit csuszik, hiányzik talán az első másoderce, de könnyű korrigálni
-
addikt
Még egy kérdés azokhoz, akik használnak ilyen gyári átalakítót: tele van vele a net, hogy csúszik a hang néha, vagy egész egyszerűen nem is szól, vagy ha szól, akkor zajos, recseg. Erre nagyjából azt a megoldást alkalmazza mindenki, hogy kihúzza az átalakítót, és visszadugja, de mindezt a felvétel indítása UTÁN kell csinálni, mert amúgy nem javul meg.
Nyilván sok esetben az van ezekkel a problémákkal, hogy akiknél nem jön elő, azok megelégedéssel használják, és nem dudálják tele a Redditet, YT-t, akármit, hogy milyen jó cucc ez. Aki ír, az azért ír, mert nála nem oké, és ideges.
Itt is ez a helyzet? A többségnek azért tök jól működik? Vagy tényleg ennyire szar? Erre építeném az egész vásárlást, és ha tényleg gyakori ez a probléma, akkor kell a francnak GoPro 10 (vagy 8,9).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bocsi ha volt már, de túrom egy ideje a netet, és nem találtam egzakt megoldást: Gopro 10 Hero Black-hez szeretnék külső analóg jack aljzatot mikrofonhoz. A gyári megoldást megtaláltam (GoPro Pro 3,5 mm-es Mic Adapter), de nincs szükségem jó hangminőségre, így kicsit sokallom az árát. Kínai gagyi is megtenné, de nem találtam olyat ami tuti kompatibilis. Létezik egyáltalán, vagy a Gopro szándékosan korlátozza az 3rdp hasonló megoldásokat?
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Lehet hogy működne, de a hivatalosan támogatott kártyák között nincs benne és nem is tudja az UHS 3-at, habár a fotón olyan van, de a leírásban csak UHS 1-et írnak!
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
v450
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem GoPro 10 Hero Black-ot, microsd kártyát szeretnék venni.
[link] Ezzel stabilan müködik a GoPro?
Előre is köszönöm. -
Des1gnR
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani jó minőségű automata forgatót, vagy még inkább valamilyen automata dolly-t ami lineárisan és körbe is tud mozogni és itthon is értelmes áron elérhető?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Tuninger
addikt
válasz d.toth91 #4060 üzenetére
ha nem koppan kövön telibe az optika védő üveg akkor nem lesz baja. Én Hero 7-10 sokszor hordtam zsebben és sem a kijelző sem az obi nem karcolódott meg, pedig sokszor volt mellette kulcs.
Extrém sporthoz ahol eshet nagyot (és amire való) illetve legfőképpen fpv drónozáshoz érdemesebb olyat választani amin cserélhető az üveg.Egyébként a 8-as szuper, a 10-ben csak a horizont lock ami érdekes.
-
XZoli
aktív tag
Használ valaki ilyen gyönyörűséget [link] , mennyire veszi át a remegést kerékpár kormánytól? elegem van a gyári tartó silány minőségéből
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
d.toth91
tag
Sziasztok,
Első goprom vásárlásán vacilálok, alapvetően gopro.com-os rendeléssel. Első sorban a különböző utazásaink során való mozgóképrögzítésre használnánk.
Eddig a 8 black volt a befutó, egyedül a cserélhető lencsevédők szólnának a 10-es mellett részemről. Ilyen szintű felhasználás mellett elégedett lehetek?Tartozékok tekintetében a handler gripre van valami azonos szinten használható alternatíva? A travel és az adventure kit között vacilálok és a megbízható, vizisportokhoz használható grip mindenképp fontos lenne.
Előre is köszönöm a segítséget
-
XZoli
aktív tag
új insta360 akció kamera [link] 400K
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
Tuninger
addikt
válasz Botigta #4055 üzenetére
Lehet hogy AZ a kártya épp hibás, hiszen a 32eseddel jó. Régebben volt itt beszélgetés kártya megbízhatóságról, én a Sandiskeket éltettem, más a Samsung Evo-kat. Nekem 1 hónapja adta meg magát a 128-as Samsung EVO (igaz már legalább 5 éves volt) és előtte is előfordultak vele SD errorok Hero 7-ben. A Sandisk-ekből eddig egy 32-es buktam, de azt egyik pillanatról a másikra.
Másnál a Sandisk leszerepelt, a Samsung Evo hibátlan.Én jelenleg az összes kamerámba Sandisk A2--es MicroSD-ket használok adapterrel és Blackmagictől kezdve Panasonicon át, Sonyn kereszül a Canon RAW-ig mindenhol jól teljesítettek. GoPro-ról nem is beszélve.
Magyarul próbáld ki ha van rá módod egy másik 128assal.
-
Botigta
aktív tag
válasz sityupityu #4052 üzenetére
Nincs hozzá leírásom. Majd megkérdezem jóbarátunkat 😀
-
veterán
-
Botigta
aktív tag
Vajon a 6 Black-nek hivatalosan mekkora a legnagyobb méretű kártya, amit kezelni tud?
-
XZoli
aktív tag
tűzijátékot milyen beállításokkal vennétek fel
-
Márton
nagyúr
-
p87
senior tag
Köszi!
Érdekes, gépen egyébként nekem is vannak röccenések néha, mind a hero9 mind a hero10-es felvételeinél, de mindig máshol ezért gondolom, hogy nem a felvétellel van a gond.
VLC player, hardveres gyorsítás és nélküli is.Felraktam a mappába egy hero9-es felvételt is, megnéznéd ezt is, hogy röccen-e a tv-n illetve gépeden?
[ Szerkesztve ]
-
-
p87
senior tag
LG 55UH8507 ,legfrissebb firmware van rajta.
-
p87
senior tag
Próbáltam már mindent.
Standard 60Mb/s volt, nem játssza le.
Néztem azt az opciót is, de 4k60fps marad hevc, csak 4k30fps lesz h.264
Ha újrakódolom ugyan úgy hevc-be 100Mb/s-re simán lejátssza a TV.
Ezért nem értem, minden hevc-t lejátszik a TV-m, filmek, videók, 150Mb/s-ig, és ugye a hero9-es felvételeit is csak a 10-é akadozik.[ Szerkesztve ]
-
-
zgospel
őstag
válasz Botigta #4013 üzenetére
Szoftverfrissítést próbáld meg a lefagyás ellen.
A fájlrendszer korlátai miatt darabolva vannak a felvételek kisebb fájlokba, a kamerán azért látod őket egybe, mert a kamera szoftvere összefűzi a háttérben, viszont fizikailag annyi létezik amennyit a quikben látsz. A fájlnevek alapján neked kell összefűzni őket számítógépen és sorba raknod.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Botigta
aktív tag
Üdv,
Abszolút kezdőként szeretnék néhány dolgot kérdezni:
Van egy újonnan, de kéz alól (garanciális cserekamera volt) vásárolt 6 Black-em.
Miért lehet az, hogy ha magán a kamerán vissza akarom nézni bármelyik felvételt, azonnal lefagy?
Aztán. A kamerán 3 db nagyméretű felvételt látok (1H:25, 30:42, 30,32),a Quik-ben viszont 14db 10 perc körüli (a legtöbb 11:18 méretű) felvétel van...
HDMI lejátszáshoz kell valamit tennem azon kívül, hogy bedugom a kábelt a tv-be, meg a kamerába? Mert nekem nem jelenik meg a kép.Köszi, ha tudtok ötletet, tanácsot mondani
-
-
Ityu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni az alábbiakban:
Van egy gopro hero 9 black kamerám (ki sem bontottam, gopro által küldött csupasz cserekamera + akkumulátor); vajon mennyire lehet piacképes ez, illetve reálisan mi lehet az értéke?
Azért kérdem, mert gopro 8-asra lenne szükségem helyette.
Köszönöm, ha kapok választ.
-
-
p87
senior tag
Ez a problémám még mindig fennáll.
Próbáltam már mindent, régebbi firmwareket, labs-ot is, de nem bírja normálisan játszani a TV-m... 4k30Fps megy, de a 60 már nem.
Az S22 ultrámmal fevett 4k60Fps hevc videóim is hibátlanul viszi, nem tudom mit változtattak a 10-en, hogy így elszúrták.
Másik, akku üzemidő aminek ugyan annyinak kellene lennie mint hero9-nek, de gyakorlatilag 15-20percel kevesebbet bír ami sok.
Ugyan az a mód, 4k60fps, Linear+HL, hypersmooth standard, GPS bekapcsolva és telefonhoz folyamatosan kapcsolódva, hero9 50percet ment és még maradt benne 5%, hero10 35percet és 0%. Igaz a bitrate 9-en 60Mb/s volt a 10-en 100Mb/s, ez okozhat ennyi töbletfogyasztást?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz Sir Riccio #4003 üzenetére
L is fogyott
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Akinek még nincs táskája amiben hordja a kamerát, nézzen rá erre. 1200Ft-ért szerintem bestbuy.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Beköszönök akkor már a csoportba én is. Kb 3 hete vettem meg az életem első GoProját, úgyhogy még erősen tanuló fázisban vagyok.
Ami az automatikus feltöltést illeti, ahogy nézem, nagyon hektikus a rendszer. Nekem stabil netnél sem mindig töltötte fel, illetve nálam pont az ellentéte szokott lenni. Telefonon a Quikben látom, a gépemen a böngészőben is, de a tableten a Quikben egyszerűen sokszor nincs benne az új felvétel, csak pár órával később jelenik meg. Mivel a tabletem az elsődleges néző/szerkesztő gép, ezért ez kellemetlen. Szerintem adj neki egy kis időt és ott lesz.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CPU léghűtés kibeszélő
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Projektor topic