Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Nem jobb, csak pontosabb. A gyári LUT jobban megtolja a színeket.
A HLG-re csak egy Color Space Transform kell REC2100 / REC2100 HLG-ről REC709/REC709-re
-
Tuninger
addikt
Én még életemben nem vettem LUT-ot.
Én csináltam D-LogM - HLG konverziós LUT-t. Minimálisan különböznek csak egymástól, de ha HLG-hez készült LUT-ot akarnál használni a D-LogM felvételen, nem lesz jó.
Ide felraktam neked három LUT-ot.
A REC709_Color only az annyit csinál hogy átforgatja a színeket Normálisba, a kontrasztot meg korrigálja olyanra mintha HLG-ben ment volna a kamera.
A REC2020-as LUT átforgatja a D-LogM-et REC2020/REC2020HLG-be, így az ehhez készült konverziók műküdnek a LUT használata után.
A REC709 pedig a színt és a kontrasztot is normálisra korrigálja. -
válasz
hibavissza
üzenetére
Ebben a videóban szépen benne van minden, ami miatt én nem szeretem az instát.
-
hibavissza
veterán
-
-
Khaosz55
addikt
Nézegetem a Acepro2 és Action 5 pro videókat. Elég sok vidót megnéztem, mindenki nem csalhat. Kipróbálok egy action 5-öt. Végre találtam egy vidót amiben elmondják szerintem ferdítés nélkül a negatív dolgokat is. Igaz németül van, de nem gond. [link]
Ami tetszik nekem benne:
- kisebb
- könyebb
- van mélységmérés benne illetve 20 méterig vízálló ami bőven elég nekem.
- képminőséget majd tesztelés után, de vidó lapján a komplett kép élssége jobb az A5P-nek4K120Fps-ben lesz nagyrészt használva. Acepro standard képmód nekem színre nagyon bejött. A5P-ben milyen színmódok vannak? Mi van ha esetleg a standard nem jön be ?
Illetve a D-logM esetén egy színprofilt kell feltölteni davinci-ben ? Ezek a szinprofilok letölthetőek, mert nem kezedenék bel a létrehozásukba. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Ügyesen váltogatja az akciókamera felvételeit az A7SIII? + Pro obi vágóképeivel. Olyan hatást elérve, mintha professzionális lenne a képminőség. A dinamika elképesztő tényleg, statikus felvételeknél is remek, de ha megmozdul a kamera...
08:10-nél elég brutális hibát hagyott benne. -
Csandi
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerencsére a modern felsőbb kategóriás monitorok/TV-k HDMI 2.1-esek, meg a vidikarik is már az az RTX3000-res széria óta
Szerintem jó a szabadság, hogy magadnak színezed olyanra a felvételt amilyenre akarod nem vagy megkötve, hogy olyan amilyen + jó hobbi is. Ha valakinek ez nem kell persze akkor irreleváns, csak arra voltam kíváncsi, hogy ha nekem ez kell akkor is instát mondja Tuninger a legjobbnak, mert én is úgy gondoltam, hogy akkor a DJI legjobb, és ebben megerősített. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Nekem kalibrált a TV-m projektorom rec709, BT2020sdr BT2020HDR. Igaz most pont nincs projektorom.
HDMI 2.0b esetén 4K30-ig meg a 10 bit felette csak 8bit van az összes kijelzőnél hacsak nincs 2.1HDMI.
Én 8 bites felvétel esetén nem látom a sávosodás pl az égbolt esetén, ott lehet a legkönnyebben kiszúrni a 8 bitet.
Ezzel csak azt mondom, hogy lehet sokan észre sem veszik 8 vagy 10 bit közötti különbséget.
Arról meg nem is beszélek hány usernek van kalibrált színhelyes monitora, TV-je vagy projektora.... Na az a 0.1% kategória -
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Rendben ezt így vágom, de ha én elégedett vagyok az acepro standard színeivel akkor egyáltalán nem szükséges vagy fontos ez sz opció számomra.
Meg mernék esküdni hogy az akció kamera tulajok 90% azt sem tudja mire való. Maradék 10%-ból meg 5% ha használja az utómunka során. És itt nem magadra illetve a YT megosztókra kell gondolni hanem az átlag userekre.
Én minden esetre elégedett vagyok a standard színekkel és nem változtatok rajta. -
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Könnyebb összehozni a színeit más kamerák képével, illetve te döntheted el hogyan nézzen ki a kép kontraszt, színek, tonemapping tekintetében.
A GoPro és az Ace Pro is jó képet ad Standard színekkel, nem feltétlen kell ezen változtatni.De ha van rendes kamerád amire van már kikevert színed, hozzá lehet húzni az akciókamerát.
Az Action 5 normál szín esetén nagyon HDResre veszi a figurát ahogy írtam is az első tesztek megjelenésekor, mindenáron meg akarja védeni a képet a kiégéstől, emiatt pl az arcbőr nagyon kontraszttalan tud lenni. De annyira túltolja hogy ezen utólag nem is lehet javítani. Ha LOG-ban veszel fel, olyan lehet az arcbőröd amilyennek szeretnéd.Itt egy példa:
Normál profil menthetetlen arcbőrrel a DJInál, kiégéssel a GoPronál:
D-LogM ugyanazon körülmények között:
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Én a D-logM vagy L-logot, nem használtam sosem és nem is szándékozom. Ilyen szinten nem vagyok és ennyire nem is akarom magamat beleásni. Legyen, normálszínem Standard módban.
Mi előnyöm származika D-logM-ből, egyszerű halandóként mondjuk 120"-on projektorral visszanézve a videókat? -
Tuninger
addikt
Pont azért linkeltem Brandon Lit, mert az bevallottan bunda, de mégis lehoz egy olyan példavideót ami áll leejtős, és be is mutatja hogy azzal a kamerával és hogyan csinálta.
D-Log helyett Leica L-Log van, ami a leghitványabb az összes Log közül, ráadásul a 8 bittel párosítva ekkora dinamika nem szerencsés, látszik is néha a hamuszürke arc 1-1 tesztnél a gradelt képen, de semmi sem lehet tökéletes

Az is látszik hogy az L-Logban teljesen ki lehet kapcsolni az élesítést és úgy elég halovány a részlet megtartás, de okosan élesítve simán el lehet adni a népnek.
Hozzáteszem, a DJI D-LogM az valójában egy módosított HLG profil, nem valódi LOG (xarrá teszteltem a témát az elmúlt pár napban) Ennek vannak előnyei és hátrányai is.
A 8K-n is látszik hogy erősen feszegeti a határait ezen a szenzoron, de többet tud mint a GoPro 5.3K-ja, szóval van hozzáadott érték csak az optika, az élesítés a zajszűrés és a codec még nem tart ott hogy ezt MILC szintű képminőségben tudja visszaadni. Magyarul nem képes a fizikát meghazudtolni...
Mivel én letettem a voksomat a DJI mellé, örülök a nagyobb üzemidőnek és a 10 bitnek. A mikrofon szivacsot tudom pótolni az eddig GoPron használt szivaccsal, a Low light módot én soha nem használnám, a színekkel is sikerült végre zöld ágra vergődni. Már csak a pulzálást kell megoldja a DJI és boldog ember leszek.
-
Khaosz55
addikt
-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Megnéztem egy kazal tesztet, megint az Insta360 a király.
- A beépített mikrofon szivacs zseniális
- a normál profil nincs túl HDResítve
- a low light még mindig döbbenetesBrandon Li villantotta meg leginkább a potenciált a kamerában
-
bardi
senior tag
Ilyesmivel nem akarok szórakozni, a szivacs tok tompít annyit a szélzajból, hogy vállalható. Beszélni nem beszélek közben, egy rakás plusz kábelre meg nincs szükségem a motoron. Legalábbis nem nagyon láttam ezzel kompatibilis wireless megoldást. Mivel a sisakon van a kamera, mást nem használnék.
-
Khaosz55
addikt
Azért hogy tisztán hallja a sportdob hangját dB killer nélkül, amikor lefelé váltáskor motorfékkel úgy hörög mint egy kékbálna aki 400 méter mélyről jön fel levegőért.
. Nekem is van felvételem amikor a motor hangját a szézaj öli meg. Igaz én zenét rakok a videók alá.
A teszt videó szerint belefúj a mikrofonba elég jó a csillapítás, persze gondolom valami progi van rá a mi csökkenti a zajt is. -
Csandi
addikt
Na de motoron miért használnád a mikrofonját egy kívül levő, szelet direktben kapó eszköznek?
Ha beszélsz közben akkor miki sisakba szájhoz, ha meg csak a motor hang kell akkor rakhatsz hangfelvevőt szélvedett helyre, magad mögé, ülés alá stb. Csomó vidi van erről.
Nekem speciel nem jutna eszembe a kamera mikrofonját használni akárhova is helyezed a kamerát

-
Khaosz55
addikt
Acepro 2 is megjelent. [link]
-
bardi
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi, akkor ez megbízható, ezzel inkább nem spórolnék aliexpresses csodákkal

-
Tündike25
tag
Sziasztok. Insta360 mobilApp kérdés. Ha egy egész videót felgyorsítok (mondjuk 4-7szeresre) és egy bármely Movement effectet (pl Flip) akarnék hozzáadni, akkor azon a részen a videót visszalassítja 1xre. Hiába állítom át a Speed szegmensben is, nem menti el/csinálja meg a Movementet a gyorsított részen. Ez vmi bug? Vagy hogy lehetne ezeket a tökjó effekteket használni egy felgyorsított, Timeshiftnek készülő videóban? A Desktop verzióval jól működik? Köszi!
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ott is ám az RTX2060 viszi ám a meló nagyrészét, nem az i7.
-
Maya34
csendes tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
4K60 fps-ről sajnos nem tudok nyilatkozni..Mindig 24 fps-be renderelek..Igazából sosem néztem mennyi idő,ma pont csináltam egy drón videót 3 és fél perces 4K/24 fps-t H265-be,az nem volt 1 perc sem..
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A Samsung Galaxy S23 Ultra kb. 2-3 perc alatt.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Lesz nagy kiabálás a DJI miatt, ha tényleg így van ahogy mondod.
Amúgy a GoPronál nem a gyártás meg ilyenek miatt van a gond, hanem a gondolkodásukban. Ezt itt EU sz*rabbik oldalán nem érthetjük meg lehet, de talán mégis.
Asszem Ámerikában teljesen ismeretlen fogalom a lobbi (csak Kínában van, ők találták fel nem?), akár állami, akár vállalkozói oldalról... lefordítom: goprot nem nyomja usaállama, áááá, nem
-
-
-
bardi
senior tag
Melyik tartót javasolnátok, ha a kamerát néha autóban üvegre raknám, néha meg kívülre a kasztnira?
Cél az lenne, hogy ne essen le, miközben az átlag utcai tempónál kicsit nagyobb erők érik versenypályán. Semmiképp sem akarom összeragasztani az autót. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Nem temetném a Goprot. DJI jövőre be lesz tiltva á la Huawei. Az új drónjuk már fekete listára került az USA-ban.
Teszem hozzá teljesen jogosan. Ilyen expanziót nehéz összehozni állami hátszél nélkül. Nem véletlen, hogy az ukránok is saját maguk fejlesztenek/gyártanak.
Nyilván minket a történelem ismét a f@x rossz végén talált. Szal' itthon nem lesz gond. Lesz Huawei, DJI, HTC meg a többi cucc.
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem is a gyártás kiszervezése a gond hanem a fejlesztés és az innováció hiánya. Pedig linkeltem korabban ide a tervezetet 2023-bol 2024Q3-ra tervezve az 1”-os szenzoros 8K 155 fokos goproról. Az Max 2vel is túl régen csúsznak, ha a DJi is kijön egy 360-as kamerával, ami ráadásul jó, akkor a gopronak tényleg harangoztak
-
Csandi
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
DJI is kínai nem?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Örülök, hogy lejött. Elképesztő, hogy elaludt a Gopro. Így fog járni minden nagy márka aki Kínában gyártat. Amit nem lehet
ellopniellesni azt szorgalommal pótolják. Pedig anno milyen nagy ötletnek tűnt, hogy az elégedett részvényesek kedvéért mindent is egy fasiszta diktatúrában gyártasson a világ.... -
Csandi
addikt
-
Csandi
addikt
Semmi gond a 90-92 fokos procival, 99-ig simán jók és utána pedig elkezdi visszavenni az órajelet. Laptop az ilyen, akkor vagy ARM-es Macbookot kell használni vagy asztalit, ha ez nem jó neked.
A paszta csak 1 elem a képletben, persze javít(hat) nagyon sokat a hőfokokon, de egy vékony laptop ami nem is vapor chamberes, csak pár hővezető cső meg 2 fing ventilátor hűti az ilyen lesz. De mondom 99-ig jó vagy.
-
Maya34
csendes tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem a laptopban egy 10.genes 10750H-van egy RTX 2060 és 64GB RAM
Gyorsan renderel 4K-t viszont amikor dolgozik a proci 90-92 fokos...Most találtam egy fazont aki kerámia alapu pasztával vagy graféncső-indiumos cuccal dolgozik,de ha ez kevés a hűtésre akkor 1500W/mk hővezetésű grafén lappal operál amit az űr és hadiiparban használnak..
-
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem, az Adobe jóféle havidíjasban nyomja, így fajlagosan a legdrágább. Szóval érdemes maradni a Resolvenál, csak régen ha nem teljesültek a követelmények borzalmasan instabil volt, ezt nem tudom javították e a 19es verzióval
-
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
A jó isten fizesse meg, lejött! Óriási thx.
Sajnos nekiestem már fogóval, így sikerült megkarcolni a szélét annyira hogy már ne tudjam visszaküldeni. Szerencsére ez most nem probléma, tetszik a cucc. Ja, fogóval nem tudtam levenni, meg nem is mertem jobban szorítani a sérülés után
Egy villámteszt alapján úgy tűnik a pulzálást nem az optika védő okozza ami azért jó, mert lehet javítani firmwareből. Szerencsére már más is jelezte a hivatalos fórumon.
Felraktam az új firmwaret a magas bitrattel, egyelőre nem sikerült kimutatnom semilyen formában a különbséget hogy jobb lenne a 1.5x-2x bitrate.
Az utólagos stabi horizont lockja sem lett javítva, ezt még nem jeleztem DJInál. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ma már a 14. gernerációt is elhagytuk, persze, hogy lassú a 6-oson. Az sem mindegy milyen az a proci, a családon belül.
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A Resolve GPU-ra épít mindent. Ha nincs dedikált GPU a laptopban akkor az i7 -ráadásul ilyen régi- sokkal jobban tud muzsikálni egy Adobe Premiere-rel. Még annak örülhetsz hogy az iGPU-ban van HEVC hardveres gyorsítás, egyébként meg sem tudná mozdítani a videókat.
Hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak: GTX1060 6GB az a szint ahol már használható a Resolve és 8GB-s videókártyától kezdve húz el tisztesen. Ram-ból 8GB-vel elmegy, 16GB amivel már hosszabb (15perc+) videók vágása sem megy rosszul.
-
Mi a gépigénye a DaVinci programnak?
Az i7-6600 procis, SSD-s laptopomon viccesen lassan dolgozik

-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ez optikai jelenség.
átlátszó drónt kell venni
-
Más: a drónvideóknál sajnos nagyon látszik a drón árnyéka, ha hátul van a nap. Elég zavaró. Nem is az árnyék, hanem a körülötte lévő világos folt.
Van erre valami megoldás, hogy eltüntessük, vagy már eleve ne legyen ott?
ITT egy példa, 00:47-től szépen látszik miről van szó
Minden drónnál ez van, még a régi GoPro Karmánál is, amiben egy Hero 7 volt.
-
válasz
Tuninger
üzenetére
Le lehet tekerni, de erő kell hozzá. Először én is rákerestem gugliban, vagy a leírásban, már nem tudom, és ott volt. Aztán nekiálltam és lejött. Nincs odaragasztva, mint az instaacepro-nak. Az is lejött, de reccsent

Nem tudom miért csavarják rá ennyire, nem normálisa dolog ez. Gumitömítést soha nem szabad koppra húzni...
-
Tuninger
addikt
Tegnap sétálgattam a Hero 11-OA5 kombóval úgy hogy együtt voltak rögzítve, máshogy stabilizálnak. Ott látszott nagyon amikor felvettem stabi nélkül, bedobtam gyroflowba és koppra egyforma eredményt adott a gyroflowval a két kamera.
szerk: de a gyroflow kezeli szépen a 4K120-at szóval mindegyik is a kamera mennyire stabilizálja jól
Nagyon fura ez a horizont lock utólag, egyik klippen rendben működik, másik klippen teljesen rossz, mindkét esetben klipp elejétől végéig. Még nem jöttem rá hogyan tudom fixen ismételni a problémát.
Kérdezném a többi OA5 usertől: le lehet venni az optika védőt? én próbálom csavargatni, de mintha oda lenne ragasztva, a google meg nem a barátom a témában.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Kösziii!
A 240p tényleg használhatónak tűnik végre.
Viszont a 31-32-es videók között mintha látnék némi különbséget a 31-es javára.
32 mintha billegősebb lenne. Nehéz ebből megítélni, én könnyen voltam két osmo3-mal, egymás mellé tettem őket, egyik 60p, másik 120p és ugyanazt a jelenetet rögzítettem.
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az GoPronál azért nem működik mert ott van hosszú érintésre expozíció állítás ami elállítja az expó kompenzációt is.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az a furcsa, hogy csak a bekapcsolás utáni pár felvétel esetén van gond a kártyára való mentéssel, utána már akárhányszor lehet indítani felvételt, azokat már menti rendesen.
Vízálló tokot azért nem akarnék használni, mert akkor csak a két fizikai gombhoz férsz hozzá, az érintőképernyőhöz nem
Persze ha nincs más megoldás, akkor megpróbálom a tokot.#6125 Tuninger
Inkább azt csinálom, hogy még a víz felett elindítok egy felvételt, az is megelőzi a képernyő fake érintését.
#6126 Márton
Nem találtam ilyen beállítást

-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Elvileg megy a rollout az újról, csak nem egyszerre mindenkinek. Még nekem sem jött meg a push róla.
High bitraten kb dupláz a kamera a tesztek alapján, olyan 120Mbps-es maximumja. -
Márton
nagyúr
Még várom az illetékes OA5Pro kollegáktól:
- egy alap rocksteady-s sétát 4k60 és 4k/120-ban, hogy lássam gyengébb-e a 120-as stabija
- egy 1080/240p videót apró részletekkel (faág, stb), hogy lássam recés-e vagy végre használható a valódi 240p
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
de nincs erre egy külön beállítás a menüben? valami rémlik..
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vizes használatnál lehet azzal trükközni hogy bekapcsolod a screen lockot így nem veszi fel a fake érintéseket. GoPronál is eszenciális vizes használatnál.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A mentési probléma sztem SD kártya gond lesz, próbáld meg másikkal.
A vízbe mártásnál sajnos ez van, én is tapasztaltam ezt, írtam is korábban.
Ha ez megnyugtat: az insat360 ace pro is ugyanezt csinálja. Gondolom a kapacitív érintőképernyő miatt van. A sós víz sokkal jobban vezeti az áramot, mint az édes. A nagyokosok nem gondoltak rá, hogy ez probléma lesz?
Vagy elindítod a felvételt még lemerítés előtt, vagy bele kell tenni egy vízálló tokba.
-
Próbálgatom a sós vízben az Action4 kamerámat, de az idegbajt hozza rám azzal, hogy a vízbe mártáskor azt érzékeli, mintha végigsímítanám a kijelzőt

Ráadásul, ha nem függőlegesen tartom a vízbe csobbanásnál, akkor hol jobbról balra, hol meg balról jobbra símítást érzékel

Aztán a víz alatt, ahol észreveszem ezt a problémát, ott már nem is működik a tapperolás a kijelzőn, ki kell emelni a vízből a kamerát, amit szintén símításként érzékel és így már néha el is állít bizonyonyos paramétereket

Ezért már a víz felett el kell indítani az első felvételt, akkor okoz a legkevesebb problémát a vízbe merítés.
Olyan problémám is van, hogy minden bekapcsolás után az első 2-4 videót percekig menti, a mentés ideje alatt semmilyen gombnyomásra sem reagál
Aztán eltűnik a probléma, azután 1-2 másodperc alatt készen áll az új felvételre 
-
Maya34
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Osmo Action 5pro-ra..
-
-
Maya34
csendes tag
Naaa, csak megjött a várva várt frissítés..
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
Mert nem rángatjuk a kamerát, nem svenkelünk gyorsan. Egy filmben téma van, amit követünk
Akkor az nem remeg, a háttér meg el van mosódva.SeniorTilla: részben igen. ez az egyik összetevője. Nem is olyan rossz a szemnek, mint amikor minden kép pengeéles, nem?
De miért csavarodik így minden? Vagy ez gyroflow export rossz lencse profillal?
bátor vagy így, autópálya felett.. -
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A mozifilmes az a 24 fps
általános videós szabály hogy 1/képkockaszám x 2 záridővel kellene filmezni mindig.
Ettől függetlenül jól néz ki, csak a hyperviewval nem tudok megbékélni. Gyroflowt nem szoktál használni? -
EZ a mozifilmes hatás? Hero 11 30fps-sel, 1/60, iso 100-800
-
Khaosz55
addikt
Itt egy rövid videó [link] . 4K30FPS. PC monitoron, totális katasztrófa hacsak nincs valami program felrakva pl SVP. Egy régi vagy gyenge tévén amin nem jó az FI szintén remeg vagy artifactol. Egy jó FI-s TV-n nagyon szuper a kép sima gördülékeny, kevés artifact.
Persze akkor jön a kérdés miért nem minden videó 4K60FPS ? Hát mert a 4K120-at tudom 4X lassítni és így lesz 30fps.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
MB javít az interpoláción, de mossa a részleteket mozgás közben. Én amondó vagyok, vagy nagyobb FPS vagy a a megjelenítőn egy jó Frame Interpoláció.
Van egy jelenetem amit összevágtam a videóimból pont a mozgásinterpoláció tesztelésére 4K30. Hát amelyik megjelenítőn nincs FI (frame-motion interpoláció) ott kb nézhetetlen. -
Márton
nagyúr
én is kicsit belevau:
azért érdemes még 30/60p-vel dolgozni, mert a gép előtt ülő userek úgy 80%-a a mai napig fix 60hz-es monitort bámul. Így hiába veszi fel 24 (25) p-ben az ember a videót és rendereli helyesen 24 (25) p-re, tehet rá motion blur-t is, ha a megjelenítő meg 60-on fut, akkor ismét lesznek folyamatos riccenések a nézésekor.
-
-
Tuninger
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Csináltam egy villám példát a festői Gyömrői úton
4K60 a felvétel, 24fps, optical flow, motion blur a feldolgozás
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mindig az lenne a lényeg az ND szűrő használatnál hogy a záridő legyen a fix. Normális esetben 24fps 1/48 zár, drónon ugye inkább az 1/120 a szokás.
Fix ISO, fix zár, csak ez rizikós, mert lehet elmennek a felhők / megjönnek a felhők, stb.
Én beállítanám az NDt ISO200 1/120-hoz drónra, hogy 0.0EVt mutasson a DJI fénymérője, utána átraknám az ISO-t Auto 100-800-ra, ami többnyire 200on fog menni, de van lehetősége utánaállítani ha kell. -
válasz
Tuninger
üzenetére
Én általában NDPL-ekkel nyomom a drónokon. Ezt be kell állítani, ahogy mondod, felszállás előtt. A kocsi oldalüvegén szoktam tesztelni és állítgatni. Nem egyszerű a drónt és a távot tartani, plusz tekerni a szűrőt
Ebből általában kettőt vállalok egyszerre.A dolog kimaxolása a Mavic 3 pro 3 lencsés NDPL szűrője, ahol mindhárom lencsét külön kell állítani.
A A4/5-nél akkor fix ISO-val kell menni, ha ND-t használunk?
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A CPL a tükröződést hivatott megszüntetni, ami csak akkor működik ha a megfelelő szögben vagyunk a tükröződő felület fele nézve.
A példa videóban se a polarizációt nem sikerül bemutatni + szaggat a motion blur hiánya miatt, + fordulásnál látszik a tipikus 30fps videó 24fps timelineon probléma.
Nagyon sok youtuber keveri a dolgot, ráadásul pl az Action 5nél pl egy ND szűrő, ami a motion blurt hivatott előcsalni nem fog szépen működni automata beállításon, mert a kamera inkább növeli az érzékenységet minthogy csökkentse a záridőt, hogy így a stabilizációt maximalizálni tudja.
-
Csandi
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Egyetértek, olyat még nem láttam, hogy "túl fluid" de olyat igen ami szaggat és zavaró

-
válasz
Tuninger
üzenetére
Ezt eddig is tudtam

Engem nem zavar, ha szép, fluid képet látok. Az már igen, amikor szaggat a kép széle, vagy etxrém esetben az egész videó egy kalap sz*r. Ez a vlogger még büszke is magára, milyen jól bemutatja az Avata 2-n a CPL filter hatását.
LINK - 3.00-nál nézzétek
Ha a filmek ilyenek lennének, senki nem járna moziba.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mert az a filmes!
Viccet félretéve a 24fps megfelelő motion blurral tényleg ad egy olyan feelinget mozgás visszaadásnál mint amit a filmeknél érzel. Az 50-60fps túl fluid, túl "valós".
Csak a 24 fps önmagában nem ér semmit, csak darabosabb mozgást kapsz, motion blur nélkül nincs hozzáadott érték. -
Azt még mindig nem árultátok el, miért jó a 24 fps
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ma csinálok a lányaimról kis szösszenetet,kiváncsi vagyok a különbségre a D-Log képest..

. Nekem is van felvételem amikor a motor hangját a szézaj öli meg. Igaz én zenét rakok a videók alá.

Ugyan úgy 24 fps-en van a timeline..De renderelni (4K)csak olyan opció van,hogy 23,976,24, és 30(3:2)..Szóval bármiben veszem fel renderelni csak 24 fps-re tudom,más opció nincs..