GoPro HD Hero 3: kicsi, könnyű és sportos az új generáció

HD Hero 3 Silver

A GoPro neve mára összeforrott az akciókamerákkal, hisz sokan az egész termékcsaládot ezzel a márkával azonosítják. Azonban ez még nem jelenti azt, hogy nyugodtan üldögélhetnek babérjaikon, ugyanis ez a terület annyira forró jelenleg, hogy olyan óriások, mint a Sony és a JVC is szemet vetettek rá. Így nem meglepő, hogy GoPróék a HD Hero 2 után viszonylag hamar piacra dobták a 3-as verziószámú darabot, amiből sikerült is szereznünk egy tesztpéldányt.

A GoPro kamerák hazai forgalmazása kissé kaotikusnak tűnt sokáig, de most úgy fest, letisztult a kép, ugyanis 2012 novemberétől a GoPro Store webbolt látja el az ilyen jellegű feladatokat (ezt az eszközt is tőlük kaptuk kölcsön). Egészen pontosan a Silver fantázianevű változat jutott el hozzánk, amivel nagyobb felbontású állóképek készíthetőek, mint White névre hallgató társával, ám a több felvételi módot és többek között 4K felbontást kínáló, sötétben jobban teljesítő Black szintjét nem éri el.

Hirdetés

Ismerős formák

A HD Hero kamerák formavilága már a kezdetektől nagyon jellegzetes, rögtön felismerhető. Így nem okozott nagy meglepetést, hogy ezúttal is maradtak a bevált dizájnnál, tehát ez a kamera is leginkább egy mini fényképezőgépet idéz. A frontfelületre került az objektív, két kontroll-lámpa, egy nagy gomb és a monokróm LCD kijelző. Bal oldalra pozicionálták egy – nem rögzített, így könnyen elveszthető – védőajtó mögé a micro HDMI és a mini USB csatlakozót, valamint a microSD kártyaolvasó nyílását. A hátlapon található az akkumulátor kamrája, az LCD képernyő csatlakozója és még egy visszajelző fény. Utóbbiból a tetejére is jutott egy a mikrofon és egy vezérlőgomb társaságában. Ezen kívül egy másik mikrofon és a Wi-Fi gombja is helyet kapott rajta a jobb oldalán, sőt még az aljára is applikáltak egy kontroll-lámpát.

A dobozban az alapkiszerelés részeként a készüléken kívül csak a strapabíró műanyagtokot, egy USB kábelt és két rögzítőt pakoltak, amelyekkel autó műszerfalára és állványra tehető fel a kamera. Így tehát a memóriakártyát, a HDMI kábelt, a fejpántot és a a motoros, kerékpáros, gördeszkás, snowboardos stb. kitet, valamint a hátlapra való, nagyobb méretű LCD kijelzőt külön kell hozzá megvásárolni. Ez utóbbi közel 30 000 forintba kerül, a kiegészítők pedig típusuktól föggően 5000-10 000 forintot kóstálnak.

A víz-, por- és ütésálló műanyagtok nagyon hasonlít a korábbiakhoz, egyedül a nyitómechanizmust finomították tovább egy kicsit. Így sem egy leányálom kiszabadítani belőle a kamerát, de valamivel egyszerűbb, mint korábban. Maga a készülék körülbelül 75 grammot nyom, hat centiméter széles, négy centiméter magas, és két centiméter vastag, tehát egy meglehetősen kompakt darabról van szó, amely 25 százalékkel könnyebb és 30 százalékkal kisebb, mint elődje, és amely így könnyedén zsebre vágható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés