Hirdetés

GoPro HD Hero3 Black: az akciókamerák 4K királya

GoPro HD Hero3 Black

Az akciókamerák piaca robbanásszerű fejlődést produkált az elmúlt egy-másfél éves időszakban. Az úttörők, azaz a GoPro és a Drift mellé beszálltak a versenybe az olyan nagyágyúk is, mint a Sony vagy a JVC, sőt már a Thanko, illetve a hozzá hasonló, másod-, harmadvonalbeli márkák is megjelentek saját termékükkel. Épp ezért nagy dolog, hogy a GoPro meg tudta tartani rendkívül erős pozícióját. A cég ismertsége az intenzív online reklámkampányoknak köszönhetően óriási, sokan egyenesen magával a márkanévvel azonosítják az egész termékcsoportot, tehát az összes ilyen jellegű kamerát "goprónak" hívják.

A vállalatnak sikerült megőriznie innovációs előnyét legtöbb vetélytársával szemben. Jelenleg már a Hero kamerák harmadik generációnál tartanak, amely három tagból áll: White, Silver és Black. Az arany középutat képviselő Silvert már korábban kipróbáltuk, ezért most eljött az ideje, hogy a legnagyobb tudású, többek között UHD felvételek elkészítését biztosító, wi-fis, opcionálisan érintőképernyős külső LCD-vel megtámogatott HD Hero 3 Blacket is közelebbről szemügyre vegyük.

Hirdetés

Külső

A készülék leginkább a kettes széria kicsinyített verziójának tűnik, hiszen bár kialakítása ugyanaz maradt, hatcentiméteres szélessége, kétcentiméteres vastagsága és négycentiméteres magassága azt jelenti, hogy a méretéből harminc százalékot sikerült lefaragni. Súlya is csökkent 25 százalékkal, vagyis már csak 75 grammot nyom.


A felépítés továbbra is a hagyományos fényképezőgépeket idézi, ellentétben mondjuk a Drift Ghosttal vagy a JVC Adixxionnal, melyek sokkal jobban hasonlítanak egy hagyományos kamkorderre. Így tehát a frontfelületre építették az objektívet két kontroll-lámpa, egy nagy gomb és a monokróm kijelző társaságában. A hátlapon található az akkumulátor kamrája, a külön megvásárolható LCD minimonitor csatlakozója és még egy visszajelző fény. Utóbbiból a tetejére is jutott egy a mikrofon és egy vezérlőgomb társaságában. Ezen kívül egy másik mikrofon és a Wi-Fi gombja is helyet kapott rajta a jobb oldalán, sőt még az aljára is applikáltak egy visszajelző fényt. Bal oldalra került egy – nem rögzített, így könnyen elveszthető – védőajtó mögé a micro HDMI és a mini USB csatlakozó, illetve a microSD kártyaolvasó.

Magyarországon a felhasználók nagy része valószínűleg a szörfös verzió helyett az úgynevezett Adventure kiszerelést favorizálja majd. Ebben a kamera mellett megtalálható egy 60 méter mélységig vízálló tok, egy Wi-Fi távirányító, kulcstartó, mini USB töltőkábel, Li-ion akkumulátor, illetve néhány kiegészítő, amelyekkel különböző felületekre (kormány, tetőcsomagtartó, autó műszerfala stb.) rögzíthető a készülék. Ez azt is jelenti, hogy például a fejpántot, a HDMI kábelt, a speciális kerékpáros, gördeszkás, snowboardos kitet vagy épp az LCD kijelzőt külön kell hozzá megvásárolni. Ez utóbbi például kemény 27 000 forintos pluszköltséget jelent, de a többiért is átlagosan 5-10 000 forintot kérnek el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés