Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Megvettem ma a második Action 5-öst, illetve beszámítottam egy drónba. Jó kis kamera ez. Tölti is le a frissítést most.
-
bandigyerek
senior tag
Új MIMO app, és firmware OA5pro -hoz.
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Filmezed a molyokat? Szép hobbi lehet az is..
Tulképp én is kettő várományosa vagyok mert még az iPonosat nem mondtam le..
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bőven elég. Abból egyik állítólag a rókaposta dobozban lesz a nyitókóddal a zsebemben...
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Mindjárt éreztem én is, hogy ez egy sokkal jobb ajánlat mint amit 130ért lőttem csütörtökön.
Most azon megy a matematika, hogy ne üljek 2 szék közé. -
-
Gyöször
senior tag
https://euronics.hu/sportkamera/dji-osmo-action-4-adventure-combo-p287124
Ezt a blekkfrájdéjt jól feltüzelték szénnel.
-
válasz
Gyöször
üzenetére
Szerintem motoron nem lesz gond a túlmelegedéssel, mert a menetszél hűti.
Ha pedig gond lenne, akkor van egy egyszerű megoldás, a kamerában lévő kártya gyökérkönyvtárába raksz egy crackconfig nevű fájlt (kiterjesztés nélküli név!), amiben a következő szöveg van:
heat test
Ezzel kikapcsolod a kamera belső hővédelmét, nem fog kikapcsolni ha felmelegszik.
-
Gyöször
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Rendeltem hozzá egy búvártokot. Sisakra, motorra azzal fogom feltenni. Motocross ügy kavics sár por bőségesen. 8000. A mostani yi-t is azzal használom. Valami 2700 volt egy dupla szett üvegfólia 2x3db os. Azt is, de én is úgy gondoltam, hogy csak a kijelzőkre teszem fel. Meg egy szilikonos tokot is lencsevédővel valamire majd jó lesz alapon. Kövéren szeretem a ludat.
-
-
Gyöször
senior tag
Mindjárt itt az ádvent. Az oa4 ádventi túra pakk 130 lett az iponon, így megvettem ezt a tökéletlen, regisztrációköteles kamerapaktumot.. Ha holnap olcsóbb lesz a 220volton, vagy akárholis, akkor majd megy a matek, hogy mi 'lészen.
Köszönöm szépen a segítő szándékú szúrkálást, cikizést, az eksönkem szárnyakat ad és mostmár akksival megy.. meg mobilappal.. ha le nem esik..
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
nem, csak nem értem a reakciókat a hsz-emre..
Most is. Már leírtam #6356-ban, hogy használom, ismerem, erre megint írod, hogy nem a mágnes rögzít..
na mindegy, vágom tovább a 7 kamerás szalagavatót
-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
hol írtam, hogy a mágnes rögzíti?
Használom egy ideje az OA3-at, ismerem az űrtechnikát
Ezt írtam: "más gyártó mégis meg tudta oldani, hogy mindegy milyen irányba teszed rá..."
Ha a "tartó egyik része mágneses, a másik része meg acél" akkor úgy
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az Orientation Lock-ra én is rátaláltam.
Némi tesztelgetés és fájltulajdonság nézegetés után:
A fejjel lefelé lévő kamera a videót ténylegesen fejjel lefelé veszi fel.
Azonban elhelyez egyrotation: 180°
bejegyzést a fájl tulajdonságai közé.
Amelyik lejátszó, szerkesztő program ezt figyelembe veszi az átforgatja a videót.
Viszont ami nem ott a megjelenítés a videó valós tulajdonságainak megfelelően fejjel lefelé történik.
Amit én használok lejátszó programot az nem olvassa ezt az infót, ezért nem értettem. -
Mindegy a mágnes, nem az rögzít. A bolhában keresitek az elfet, vagy valami ilyesmi

-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
de hol írtam, hogy mindkét része mágneses? feladatát ellátja? el. egyéb kérdés?
-
De nézz utána, mert más gyártó mégis meg tudta oldani, hogy mindegy milyen irányba teszed rá...
Megpróbáltam utána nézni, de arra jutottam, hogy más gyártó is csak úgy tudja ezt a problémát áthidalni, hogy a tartó egyik része mágneses, a másik része meg acél. Ebben az esetben tényleg mindegy, hogy milyen irányban teszed össze a tartó két résztét.
Ha mindkét fél mágneses, akkor bizony csak egyetlen állásban lehet összepárosítani a tartó két részét.
Ha neked más infód van, akkor oszd meg velünk, mert bizony a mágnesek esetében fokozottan igaz, hogy az ellentétek vonzák egymást

-
-
-szabi-
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A régi kamerámon ezt dashcam módnak nevezte a gyártó.
Itt milyen néven lehet megtalálni? -
-
Tündike25
tag
Az FPS volt a bibi, köszi!
Nagyon bejön a Davinci, színkezelésben eszméletlen milyen jó dolgokat lehet vele tényleg összehozni, de még van bőven mit tanulni hozzá. A ChatGPT-t megkértem magyarázzon el bizonyos funkciókat, beállításokat benne és baromira jól, érthetően segít.
-
válasz
kabalababa
üzenetére
Kigyulladt a favella Santiago-ban?
Berobbant a fehér por mi?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezt a néhány percet kibírja a kamera, eddig még nem melegszik túl. Bár az infrát kaphatja rendesen a tűzoltó mellkasán. Jó reklámfilm, nem véletlenül kapott díjat.
-
kabalababa
tag
Itt a GoPronak lenne valami hűtése is, hogy jól bírja a hőt?
-
-
Csandi
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Féligazságot írtam, bizonyos BMW modellekben pilot-ként kipróbálta a BMW (i4-ben pl.), de eltörölték nemrég mivel nem tetszett az embereknek

-
-
-szabi-
addikt
válasz
Gyöször
üzenetére
Azért ebben bőven benne volt, hogy elég koros a telefonom és akkor sem tartozott az élvonalba mikor vettem.
A regisztrációs részéről, mint kötelező elem nekem is megvan a véleményem.
Előző kamerám egy mijia 4k. Kivettem a dobozból bekapcsoltam és működött.
Frissítéshez a fájlt rá kellett másolni és megoldotta magának.
Ha akartam lehetett csinálni xiaomi fiókot ha nem akartam nem kellett.Mivel itt a klíma regisztrálása említésre került, nálam is ilyen van.
Lehet kényelmesebb lenne telefonról alkalmazásból ha regisztrálnám.
Nem csináltam meg, nekem elég a távirányítós használat. Így is működik.Mind a korábbi kamerámnál, mind a klíma azzal, hogy nem regisztráltam lemondok néhány funkcióról de dobozból kivéve működik.
Itt viszont más a helyzet nem az van, hogy lemondok valami pluszról ha nem regisztrálom. A kifizetett termék nem működik nélküle.
Már ez is elég gáz de ehhez jön, hogy nincs online aktiválás mód, nincs külön csak egy néhány MB-os aktiváló alkalmazás sem. 820MB-os fájlt kellett ahhoz telepíteni, hogy működjön. Ami persze rögtön kéri a hozzáférést a telefonon ehhez-ahhoz.Teljesen kiveszik a kezemből a választás lehetőségét és itt nem jó indok, hogy minek vetted meg.
Igen megtettem, regisztráltam mert használni akarom de attól még nem tetszik.
Sajnálatosan mára teljesen normális lett, hogy fűnek-fának megadjuk a személyes adatainkat, volt idő mikor ennek védelme fontos volt. -
Márton
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
akkor ez volt a gond, köszi!
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
"Symmetrical design allows you to attach your camera to the mount facing either direction" [link]
-
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tudom, használom egy ideje..
De nézz utána, mert más gyártó mégis meg tudta oldani, hogy mindegy milyen irányba teszed rá... -
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ettől sokkal-sokkal komolyabb dolgok vannak amikkel gáz van. TB, adózás, utak, oktatás stb, a DJI-tól legalább kaptál a pénzedért egy jó kamerát, amihez adnak egy jó szoftvert. Ha nem tetszik, itt választhatod azt is, hogy nem veszed meg, nem fizetsz érte. A fent említetteknél nem.
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"simán bepattintom"
csak az irányra kell figyelni, nem tudom ezt miért nem tudták okosan megoldani -
Szerintem meg nagyon nagy gáz, hogy olyan funkciókhoz is aktiválni kell akármilyen eszközt, amelyek azt technikailag nem igénylik. Mi köze van bárkinek az én adataimhoz, pláne úgy, hogy én fizetek neki?
Azzal egyébként egyetértek, hogy a fejlesztést támogató adatokat adjuk meg a fejlesztőnek, de ez legyen szigorúan ellenőrzött eljárás.
MaCS
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nekem is Action 4-em van és szinte csak motorozáshoz használom. Nem csak fával találtam el, terepen taknyoltam is már benne. Erős az a mágnes, vagyis ugye a 2 fül be is akad a helyére, esélytelen hogy leessen és 200-nál sincs vele gond (többet nem megy a motorom
). Ellenben k@rvajó, hogy nem kell csavarozgatni meg szarakodni, nem kell a sisakot levennem a felrakásához, simán bepattintom kesztyűbe, tükörből. -
-
Csandi
addikt
válasz
Gyöször
üzenetére
Elég sok terméket kell aktiválni ma már, legyen az légkondi, soundbar, mosógép, aztán a gyártó applikációjában megtalálod. Szerintem nem gáz, ez is a beüzemelési folyamat része, valamennyire élmény is ahogy minden klappol. App meg nem kéne, hogy gondot okozzon, így is 30-100 app van a legtöbb ember telóján +1 nem oszt nem szoroz, meg már az alapkészülékek is 256 giga tárhellyel jönnek, de legalább 128-al, na most én a 128 felét ha kihasználom kb. Akinek meg sok képe/videója van az úgyis felhőben tárolja vagy kimenti valahova, hordozhatóra, NAS-ra stb.
Az azért extrém, hogy ezért visszaküldeni, meg ezért nem megrendelni. Egy kamera, amíg kamerának jó ezek nem számítanak. Inkább vennél rosszabb kamerát ha nem kell a használat előtt EGYSZER beaktiválni?
Ha megszűnteti a támogatást az annyit jelent, hogy fw update nem fog majd jönni rá. De amúgy miért ne használhatnád az utolsó fw-vel ameddig működik a készülék?A kövi kommentedre válasz: Nem csak a mágnes tartja, az oda be is klikkel, csak a mágnes húzza a helyére.
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Fokoznám: Alpár írta, hogy ezek mágneses talppal passzinthatóak a régi 2-3 füles felfogatóimhoz. Ez, hogy mágneses kibír egy olyan eseményt pld motorozáskor eltalálja egy gally?
Nyilván mindenkinek mások az anyagi lehetőségei, nekem egy ilyen az tétel. Nem szeretnék belefutni semmi gubancba, meg elhagyni sem szeretném. Egy ilyen kütyü ára kiad pld egy nem is a legalapabb husqvarna láncfűrészt, egy top kategóriás bukósisakot a fejemre, csakúgy összehasonlításképp hosszú lenne a lista.
-
Gyöször
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ez egyébként milyen formula, hogy "aktiválni kell a kamerát". Én úgy élek, hogyha megvásárolok egy berendezést, akkor bekapcsolom, használom. Ha a cég úgy gondolja, hogy megszünteti a támogatását a cuccnak, akkor nem tudom majd használni? Vagy ezen nem kell parázni?
-
A DJI termékeit tök könnyen lehet aktiválni. Azért vették le a play áruházból a progikat, mert volt pár hamisítvány hasonló névvel. Egyébként minden le van írva náluk, csak pár percet olvasással kellene tölteni

Gyöször: azta mekkora felhajtást csinálsz egy akciókamera vételnél

-
Gyöször
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Tökjó, épp ott tartok, hogy naakkor osmo action 4 lesz, [youtube link] #alparsmotoadventure. Szinte meg is hoztad a kedvem az egészhez, életelemem, hogy megveszek valamit és lócumi van egyből
Itt körözök az ujjammal a megrendel gomb körül, szerinted? -
-szabi-
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Egyik videóban azt ajánlották kapcsoljam ki a telefonon a mobilnetet és úgy próbáljam.
Közben csináltam egy alkalmazás cache törlést is a telefonon.
Nem tudom melyik okozta de ezután sikerült.
Most épp firmware-t frissít.Ez nagyon problémásan indult már a visszaküldésen gondolkodtam.
Köszönöm a segítségedet és türelmedet.
-
Márton
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
én is a brútuszra tippelek
-
Khaosz55
addikt
Idáig 4K30-as felvételeket csináltam. Alapanyag 4K120 volt és azért csináltam a 4K30-at mert így a videókban 4X lassításokat szépen be lehetett illeszteni. Viszont nagy hátránya volt a 4K30-nak ha egy szép tájat akartam bemutatni akkor körbe forgáskor a remeg a kép. A 30fps interpoláció okozta probléma. Ha a felvételen sok a vertikális vonal, épület, hegy gerincek stb, akkor kb nézhetetlen a jelenet. Erre van a megjelenítőkben a FI (frame interpoláció) ami készüléktől függően jobban vagy rosszabbul működik. Viszont artifaktokat okoz mozgó tárgy körül. Elég zavaró tud lenne, vagy egyes TV-k elmossák a képet. Minden esetre van hátránya mert real time kell a Tv-nek a képpontokat beilleszteni, hogy ne legyen remegő a kép. Ezeket már írtam korábban.
Lehet ti tudtátok, de nekem most jött az ötlet. Daviciben a 4K120-as anyagot 4K60-ra renderelem le, ilyenkor a normál sebességű résznél semmi interpoláció, kisimult a kép, részletek nem mosódnak el és nincs artifact. A 4X lassítás meg 30fps lesz ezt pedig a davincivel felinterpolálom 60 fps-re.Megcsináltam az első próbákat. Kapok egy 60Fps anyagot ami nagyon jó a 4X-en lassított rész meg minimális mértékben találtam csak artifact jelenséget. A davinchi iszonyt jól csinálja. Azért nem véletlen, hogy egy TV nem tud realtime-ban ilyet, nagy hardver igénye van.
Most a régi videókat interpolálom fel 60fps-re és jobban néz ki mintha a TV csinálná.
A jövőben ennek a szellemében csinálom a 4K60fps videókat. -
-szabi-
addikt
Mára feladom.
Sehol a szükséges gomb.
Több, mint kettő óra alatt nem tudtam eljutni a használatig.
Helyette van egy 800MB-os telefonra telepített haszontalan alkalmazásom és egy szükségtelen dji fiókom.
Kiábrándító.
GoPro kamerákkal ugyanezt a cirkuszt kell végigcsinálni? -
válasz
bandigyerek
üzenetére
A Mimo-ra nagy szükség van ám. Tök jó dolgokat tud.
-
-szabi-
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nagyon jó, hogy ott ahol a tap to connect gombnak kellene lenni nincs semmi.
Ilyenkor, hogy adjam hozzá a kamerát? -
-szabi-
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Már települ csak ugye az én telóm 5 éves és a telepítő 820MB.
-
-szabi-
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Közben ide én is eljutottam.
Itt mimo-t nem találok, a DJI Store App kell?c9a2502f-154e-4e6e-bd5a-98e38a81da2f-adhoc-app-production-normal-release_sec.apk
Ezzel a fájlnévvel?
Enélkül nem is lehet használni?
Az olcsó mijia 4k kamerámmal semmi ilyesmit nem kellett csinálnom.
Bekapcsoltam, működött. -
-szabi-
addikt
Jó, nálam ezt dobta a kereső: How to Activate Osmo Action.
Nagyszerű, hogy az egész egy 49mp-es videóba belefér én meg fél órája semmire nem jutok. -
Márton
nagyúr
válasz
-szabi-
üzenetére
"2021 elejétől a DJI megszüntette a Google Play Áruházban közzétett alkalmazásaik támogatását. Többek között a DJI Fly, DJI Mimo és több más alkalmazás sem érhető el ilyen módon. Sajnos az Android felhasználók számára ez azt jelenti, hogy nem tudják letölteni a DJI alkalmazásokat közvetlenül a Google Play Áruházból.
Bár néhány régebbi DJI alkalmazás még mindig elérhető letöltésre a Google Play Áruházból, ezeknek az alkalmazásoknak a legfrissebb verziói, amelyek szükségesek a legújabb DJI termékek működtetéséhez, jelenleg nem érhetők el a Play Áruházon keresztül." -from linuxmint.hu google keresés 3 sec
-
-szabi-
addikt
Hi
Ma megjött az Action 4.
Jól kezdődik mert már a bekapcsolásnál elakadtam.
Aktiválni kellene a DJI mimo alkalmazásban de én olyat nem találok.
Van mindenféle haszontalan találat de ami nekem kellene olyan nincs.
Ilyenkor mi van? -
Tündike25
tag
sziasztok. Kipróbáltam én is a Davinci-t! Igaz, ráment legalább egy fél napom az ismerkedésre, mert azért nem egy túl egyszerűen kezelhető program. :) A végére ha nem is szerettem meg, de találtam hasznos dolgokat benne, főleg a színkezelés kapcsán. Viszont a kiexportált videón a kép a gyors vagy közepes mozgásoknál eléggé szaggat, akad. A formátum, felbontás és bitráta ugyanaz mint az INSTA360 Studionál, de ott mégis szép "fluid" a kép, itt viszont eléggé kiábrándító és így használhatatlan számomra... Próbáltam más file típust, kisebb bitrátát, H264 és H265 codec-et is, de eléggé lehangolóak lettek azok is. Ez mitől lehet?

-
-szabi-
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi, közben ma megrendeltem.
-
-
Gyöször
senior tag
Hadd tegyek már fel full láma kérdést. Nekem megvan minden ketyerém amivel fel tudom fogatni a yí eksön kamerámat ahová csak el tudom képzelni. Asszem gopro koppincs az a csavaros cuccok fajtája amivel használtam.
Nekem dízsíájból melyiket kell(ene) venni akkor? A standard action vagy adventure combót?És instából?
-
-szabi-
addikt
Hi
Action 4 kamerát ha fejjel lefelé rakom a bringára akkor megfordítja a képet vagy nekem kell utólag videószerkesztő programmal?
Stabilizálás és vízszintezés, meg úgy általában a többi funkció fejjel lefelé is működik?üdv
szabi -
Tuninger
addikt
Valószínűleg ők is okosan zsonglőrködnek a számokkal, mint a GoPro a Max Lens modos 177 fokkal. Ami bődületes mértékben torzul így VR-ra szinte használhatatlan.
Nekem azért érdekes mert a torzításkorrigált horizont leveling így elég nagy látószög lehet.
GoPronál max lenshez nincs is torzítás korrigált opció, csak horizont tartás.Az Action 3-nál az élesítés és a zajszűrés fix. A 4-nél mindkettő kikapcsolható de -mint ahogy tavaly szétteszteltem- alig alig tud jobb lenni mint a GoPro kikapcsolt zajszűréssel, utólag feldolgozva.
Az 5-nél pedig a Spatial NR-t lehet szabályozni ami keni a részletet, a Temporal NR kikapcsolhatatlan, viszont döbbenet hatékony. -
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Na, két ilyen és kész a VR180 kamera?
Szerintem már alapból is irtó nagy a fov, főleg ultrawide-on.
Épp tegnap állt előttem 3m-re egy egész óvodai csoport, közel 0 fényben.. Így kipróbáltam az Osmo3-at ultrawide-on. Belefértek, bár a kép két széle már homály és olyat görbül, hogy azt Nóra művésznő is megirigyelné
Btw. hogy is van, a 3-asnál kikapcsolhatatlan a zajszűrés, ezért nagy iso-n inkább homály lesz, mint apró zajos és a 4-en már kapcsolható, így utómunkában szebb eredmény érhető el? Osmo1-emen mintha nem lenne zajszűrés és ott igazán remek eredményt lehet elérni utólagosan a batch video processor-ral. Ismeri ezt valaki? Brutál mit tud ad ki magából és egész gyors!
Kiváncsi lennék ez vs Resolve-ra! -
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tele van fáradt gőzzel ez a totyik
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ha meglátjátok _bármelyiket_ ami használható blekkfrájdéjben osszátok meg itt lécci! Természetesen én is figyelem.
-
Gyöször
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Rosszul gondolod. A yi-t még szénnel tüzeltük.
-
bandigyerek
senior tag
-
Gyöször
senior tag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem kell annyira aggódni értem, nem iszom redbullt.
Ha úgy érzem valóban adna annyit egy új, hogy megér 200at akkor megveszem ezt a 2 akksis szettet amit most látok az instából. Alapvetően a sony hdr pj-810e kézikamerát akartam lecserélni valami sokkalsokkal jobbra, de az ott kezdődik fél, de inkább 1 milla. Azt a befektetést nem használnám ki. A 200ezret se, de az egy emészthetőbb kassza. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- BestBuy topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt körözök az ujjammal a megrendel gomb körül, szerinted?